Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-28, 08:23   #151
angy
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
a nie oba z isofixem? tak mi się wydawało ze tam na szaro pisze

ja nie wiem, ja powiem prost: jestem totalnie zagubiona w temacie...z dobrych wieści mamy taka ze dziadek postanowił zafundować wnuczce fotelik

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Ja ma czerwony. A co do parasolki, to nie wiem czy każda, ale ta firmowa, moim zdaniem, ma za krótką rączkę do spacerówki, tzn. gdzie bym jej nie zamontowała, to trudno ustawić i zasłonić dziecko. Nie używam jej właśnie ze względu na dużą budkę. Lepiej, jak kupisz, to idź do sklepu i przymierz sobie parasolkę.

Dzięki, tak zrobię jak mówicie-wstrzymam się z tą parasolką, bo może rzeczywiście nie będzie potrzebna.

A muszki.... damy radę

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:29   #152
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
A muszki.... damy radę
jasne, my też dajemy (Martynka lubi zwierzątka )najgorzej w sumie na wiosnę, w lecie do gondoli nie leciały mi aż tak

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:30   #153
angy
Zakorzenienie

Powiem Wam jeszcze, że chcieliśmy nowy kupić, ale jest teraz jakiś straszny problem z tymi wózkami-nigdzie ich nie ma W sobotę trafiliśmy w sklepie na świeżą dostawę i były i gdybym wiedziała, że jest taki problem to pewnie byśmy go od razu wzięli. A teraz jest jakiś problem z importerem i wszędzie mówią, że będzie w połowie maja najwcześniej. A, że ja z tych niecierpliwych, to wiecie...

3X "problem"...-dwója z polskiego

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-04-28 o 08:32
Stary 2010-04-28, 08:35   #154
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
to Wercia już prawko zdążyła zrobić ? zdolna dziewczyna

a jaka spacerowke polecacie zeby fajnie sie prowadzilo po nierownym terenie??
bo moj kolos narazie prowadzi sie swietnie ale nie wiem jak taka typowa parasolka ?

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:35   #155
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem Wam jeszcze, że chcieliśmy nowy kupić, ale jest teraz jakiś straszny problem z tymi wózkami-nigdzie ich nie ma W sobotę trafiliśmy w sklepie na świeżą dostawę i były i gdybym wiedziała, że jest taki problem to pewnie byśmy go od razu wzięli. A teraz jest jakiś problem z importerem i wszędzie mówią, że będzie w połowie maja najwcześniej. A, że ja z tych niecierpliwych, to wiecie...

już w zeszłym roku jak kupowałam to był" problem" szczególnie z zielonymi właśnie, ale może na dobre wyszło bo macie taniej a pewnie tamten średnio używany

Stary 2010-04-28, 08:35   #156
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Kubuś znów ładnie spał , a mnie od rana oczy bolą i nie wiem od czego

Zuzia też ładnie nockę przespała a rano obudziło nas Jej świergotanie Buźka Jej się nie zamykała. Chyba opowiadała nam co Jej się śniło

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Witam!

Dziś pobudka 5.30nie wsypałam się bo Mały tak się krecił , w koncu wzielismy Go do siebie ale i tak się trochę kręcił.

Zapomniałam wam powiedzieć że teściowa juz mnie nie namawia na chodzik wczoraj małż był z Małym i z nią u lekarza z małym z powodu tej opryszczki. Ja byłam w Warszawie, a Tż nie chciał sam iśc to mamusię wziąłI podczas wizyty dr się pyta czy mamy chodzik a Tż mówi że nieTesiowa oczywiscie się zapytała dlaczego nie mozna chodzika, a lekarz mówi że to niezdrowe, że mogą byc od tego skrzywienia kręgosłupa, że dziecko uczy się nieprawidłowo stawiać stópki itd. Tesiowa była niepocieszona

A opryszczka juz sie goi i na szczescie nie trzeba antybiotyku, ale dalej nie wyglada to ładnie -cała broda w krostkach
No i masz teściową z głowy

Cytat:
Pójdziemy do naszej Pani dr, jak tylko wróci z urlopu. Zobaczymy, Ona zawsze trafia z diagnozą Dodatkowo muszę iść, bo Maciek ma takie zaparcia, że ho, ho. Męczy się niemiłosiernie

Od kiedy są te plamki kąpię w Emolium, używam kremu Emolium, a poprawy brak
...
Mnie też Go szkoda. Tak się zastanawiam, że może przez te zaparcia boli Go brzuszek. Dzisiaj też popłakiwał z przerwą do 2. do 3.30, bo wtedy nie spał
Jak już pisałam, wyśpimy się na emeryturze

---

Dzieńdoberek

Nocka znowu do kitu i pogoda też nie najlepsza. No nic, na spacer i tak raczej wyruszymy.
Zuzia też wcześniej czasem miała kłopot z wypróżnianiem. Zmieniłam Jej mleko na bebilon i jest znacznie lepiej. Robi nawet 2-3 razy dziennie bez żadnego problemu. Widziałam też bebilon dla dzieci z tendencją do zaparć. Może to przypadek tylko

My używaliśmy Oilatum jak Zuzi wyskoczyły suche czerwone plamki. Drogi jest al skuteczny. Słyszałam też, że lepszy jest Oilan od Emolium. Porównania jednak nie mam.

I znów nocka do doopy

Cytat:

Matko tyle skrobiecie, że nie cytuję, bo za dużo tego. Wybaczcie Ale przeczytałam wszystko

Ja z nowych wieści donoszę, że wczoraj zakupiliśmy na all X-lnadera!! Używany, ale jeszcze na gwarancji, z września 2009, zielona żarówa, więc myślę Anula, że taki jak Twój Jest z torbą (nowa, z metką) i śpiworkami. Muszę dokupić jeszcze parasolkę i folię. I już mam pytanie - do Kasi albo Anuli - czy pasuje do niego uniwersalna parasolka? Bo orginalna kosztuje 4x więcej
Zosia spała dobrze, tylko w pewnym momencie rąbnęła się w szczebelki i zapłakała głośno, ale smoczek poszedł w ruch i szybko zasnęła.
A mi się śniło, że wyszły jej jedynki górne, no niezłą schizę mam z tym

Ps. Przepraszam, że ja tak o sobie tylko...

Ja wczoraj też ledwo nadrobiłam
Gratuluję zakupu

Cytat:

ja nie wiem, ja powiem prost: jestem totalnie zagubiona w temacie...z dobrych wieści mamy taka ze dziadek postanowił zafundować wnuczce fotelik
No to jeden wydatek masz mniej
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:38   #157
sylka79
Wtajemniczenie

Sto lat dla naszych maluszków: Kubusia i Aneczki.Rośnijcie zdrowo dzieciaczki

Cześć
Wstałam z okropnym bólem głowy ranozażyłam Apap przed chwilką,mam nadzieję,że przejdzie.Z deka poczytałam,ale już nie pocytuję jakoś tak nic mi się nie chce
Mąż w nocy pojechał do Warszawy,a ja z dziećmi no i z Wami

Miłego dnia

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-28, 08:38   #158
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

od nadmiaru snu może

Stary 2010-04-28, 08:38   #159
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
miałam wam jeszcze napisać - wczoraj siedzę i czytam co u was i się smieję do męża że u nas jest Wielkie Oko i Ucho a on pyta co to to mu powiedziałam, a on do mnie mówi " a ty na mnie piszesz wielkie brzucho pewnie " bo trochę brzuszka ma no ma.... ale go pocieszyłam ze nie piszę tak...

Cytat:
A dajesz Mu laktulozę? Ja teraz daję co drugi dzień, potem planuję co trzeci itd., do całkowitego odstawienia.

Podobno te pierwsze foteliki (montowane tyłem) najbezpieczniej właśnie montować za siedzeniem kierowcy. Nie wiem, jak jest z tymi większymi.
Też tak robię z BioGaią

No właśnie wygląda na to, że chyba nie.
Ja też miałam ten 0-13 za siedzeniem kierowcy, a teraz się wyedukowałam (zainspirowało mnie to, że jak sobie spacerowałam i obserwowałam z nudów to właśnie przeróżnie widziałam montowane w samochodach) i najbezpieczniej jest na środkowym - ale ja tam nie mam trzypunktowych pasów, a drugie z kolei to za pasażerem i nasz większy zamontowaliśmy tam właśnie.

"9. Na którym miejscu w samochodzie najbezpieczniej? Bezpieczniej z przodu czy z tyłu? Z boku czy pośrodku?

Najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie, jeśli chodzi o montaż fotelika samochodowego dla dziecka, to miejsce pośrodku tylnej kanapy, o ile jest ono wyposażone w 3-punktowy pas bezpieczeństwa lub mocowanie ISOFIX. Zapewnia ono najlepszą ochronę dla dziecka podczas zderzenia bocznego poprzez oddalenie od strefy uderzenia. Jeśli miejsce środkowe nie posiada 3-punktowego pasa lub ISOFIX, to wybierz miejsce na tylnej kanapie za pasażerem. Przy awaryjnym zatrzymywaniu samochodu na ruchliwej ulicy możliwi to dziecku bezpiecznie wsiadać i wysiadać lub nam bezpiecznie wyjmować fotelik z niemowlęciem. Informacje o rzekomej znaczącej przewadze siedzenia za kierowcą są MITEM - są nieuzasadnioną wiedzą ze statystyk wypadków."

I podobno tak już też uczą na kursach prawa jazdy. Sama już nie wiem...

Cytat:
Morska, ja na razie ten najmniejszy fotelik wożę na siedzeniu pasażera z przodu, większy pewnie zamontuję za nim z tyłu, dalej chodzi mi po głowie taki montowany tyłem ale musiałabym samochód przy okazji zmienić...mój gigant takiego typu nie pomieści
Szkoda, że u nas w kraju nie ma wielkiego wyboru z takich montowanych tyłem

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja też się nad tym zastanawiałam, ale ostatecznie zamontowaliśmy za kierowcą (patrzymy na siebie w lusterku )
podobno jak jest wypadek to kierowca instynktownie jedzie tak, żeby chronić siebie, a najwięcej poważnych w skutkach obrażeń dotyka pasażera na przednim siedzeniu
Też nad tym rozmyślałam.
Tylko, że na normalnej jezdni kierowca uciekający przed czołówką skręci w prawo i to miejsce za nim będzie akurat wystawione.. Chyba się przekonuję jednak coraz bardziej do miejsca za pasażerem.

~~~~~~~~
A w ogóle to dzięki Dziewczyny za wszystkie odpowiedzi w sprawie miejsca montowania fotelika

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-04-28 o 08:40
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:39   #160
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
to Wercia już prawko zdążyła zrobić ? zdolna dziewczyna
O to samo miałam zapytać

Cytat:
jasne, my też dajemy (Martynka lubi zwierzątka )najgorzej w sumie na wiosnę, w lecie do gondoli nie leciały mi aż tak

Cytat:

Stary 2010-04-28, 08:39   #161
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
no gapa ze mnie, wszystkiego dobrego bąbelki

Stary 2010-04-28, 08:43   #162
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Odemnie rowniez slodkie calusy dla Kubusia i Aneczki

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-28, 08:45   #163
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
I

Taką silikonową? O np. taką? Moczysz ją najpierw w wodzie?
Tak, dokładnie taką.
Moczę w wodzie

Cytat:

Słuchajcie dziewczynki, Kubuś pierwszy raz usiadł sam, bez pomocy
Wielkie Dla Kubusia

Cytat:
Ło matko Nie było mnie chwilę, a tu tyyyle naklikane i niowa część. Melduję się i ja.
Kopiuję co napisałam w starej (zagalopowałam się)

My byliśmy, jak nas nie było , na szczepieniu. Postanowiłam, że pójdę między jednym deszczem a drugim. Udało się
Maciulek nawet nie zwrócił uwagi, że Pani Go ukłuła. Nawet się nie skrzywił. Co do wagi to przez 2. miesięsiące schudł 40g i waży 9450g.
Nie pisałam Wam, że od jakiegoś czasu Maciuś ma takie czerwone małe szorstkie plamki dookoła łokci, na łydkach, pod kolankami i dwie na pleckach. Pani dr powiedziała, że wygląda jej to na skazę białkową
za odwagę dla Maciulka.
Trzymam , żeby to nie była skaza.
Pewnie przez choroby schudł

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
wrocilam z zakupow
wydalismy prawie 600zl matko jakie to zarcie jest drogie tak na dobra sprawe to az tak duzo nie kupilismy

leb mi dalej peka

oczywiscie bylismy nowym wozkiem i powiem Wam, ze jestem w szoku jak lekko sie go prowadzi, a jaki jest zwrotny moj espiro to ciezarowka przy nim, jest leciutki, jedna reka bez problemu sie go proawdzi, skreca - a podbic pod kraweznik moge jednym palcem jednej reki bez problemu z dzieckiem w srodku naprawde bardzo lekko sie prowadzi, jestem zadowolona

musze wyprac stara spacerowke jeszcze dzis zeby schowac jutro do piwnicy

no i jeszcze musze spakowac kojec bo chyba Wam nie mowilam ale reklamujemy go
Też mnie dobija rachunek przy kasie. Bierze się to podobnie, a co chwilkę rachunek się zwiększa...

Super, ze jesteś zadowolona z wózka.

Trzymam kciuki za reklamację.
I pod tym względem te siatkowe sztywne są lepsze. Nic się nie pruło i naprawdę był dobrze wykonany. A takie połączenie materiału z siatką....-no cóż, różnie może być...

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Unholy...bedzie mi cie brakowalo przez tydzien
Ja również jestem nie pocieszona

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ten pierwszy na mna/kierowcą.Był tyłem wiec nie mialo to dla mnie znaczenia.
Ten nowy za pasażerem, bo jak się odwroce to bede ją widziec.

O wizycie słów kilka.
Nie bylo najgorzej, ale strasznie dłuuuugo.
Juz wczesniej mowilam jej ze do 19 niunia nie dotrwa, ze ten czas przed kąpkiela bywa czasem cięzki,ale na szczescie mala zafascynowana dzieciakami nie byla maruda, a jak przyszla 18:30 to zaczela się trzec po oczkach i tylko u mnie by byla,wiec ją szybko wykąpalam w asyscie wszystkich zgromadzonych
Jeszcze chcieli byc w pokoju jak mleko pije i bajki sobie ogladac, ale a to juz nie przystalam.
Męża siostra lustrowala i kodowala.O "mamie" za duzo nie mowila, ale cos tam wtracila kilka razy miedzy wierszami.My nie pociagnelismy dalej tematu.
A chwile potem koniecznie chciala jakies zdjecie, takie zeby mogla zabrac...No do kogo...na bank do babuni.Mąż dał jej 1 jakies sprzed 2 mc

Mała dostala fajna zabawke grajacą.Robi straszny halas.Melodyjki itp

Wczoraj ale obleśnie bylo na dworze.Padalo ,wiało i nie bylo mowy o spacerze, dzis juz widze slonko wyszlo.Jak zejde z psem ocenie jak to moze byc za kilka h.

Ide do klubu.

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ----------

anula łer ar ju?
Hehe, te Twoje wizyty
Ale ważne, że bylo miło
A to jest siostra męża, tak?

Cytat:

My mamy jeszcze ten 0-13 kg i montujemy go za siedzeniem kierowcy.

My też mamy 0-13, ale Antoś już wyrasta. Czekam tylko na US i kupuję nowy.
U nas będzie pewnie zamontowany za pasażerem, bo Bartek siedzi za kierowca, a coś czuję, że nie będzie chciał, żeby się zamienili

Super, że nocka udana

Żeby oczka nie bolały

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Melduję się w nowym wątku

W poniedziałek oglądałam program "Uwaga" o fotelikach i jestem w szoku. Właśnie jestem na etapie wyboru fotelika dla Kingi i nie mam pojęcia jaki wybrać. Cenowo chciałabym się zmieścić do 500-600 zł, ale chyba w takim przedziale nie ma bezpiecznych fotelików (chyba że używane). Jestem w kropce.
500-600, to można kupić Maxi Cosi Priori, jeżeli Ci pasują kolory. Są wyprzedaże poprzedniej kolekcji kolor., za 469 zł na Allegro.

Cytat:

Matko tyle skrobiecie, że nie cytuję, bo za dużo tego. Wybaczcie Ale przeczytałam wszystko

Ja z nowych wieści donoszę, że wczoraj zakupiliśmy na all X-lnadera!! Używany, ale jeszcze na gwarancji, z września 2009, zielona żarówa, więc myślę Anula, że taki jak Twój Jest z torbą (nowa, z metką) i śpiworkami. Muszę dokupić jeszcze parasolkę i folię. I już mam pytanie - do Kasi albo Anuli - czy pasuje do niego uniwersalna parasolka? Bo orginalna kosztuje 4x więcej
Zosia spała dobrze, tylko w pewnym momencie rąbnęła się w szczebelki i zapłakała głośno, ale smoczek poszedł w ruch i szybko zasnęła.
A mi się śniło, że wyszły jej jedynki górne, no niezłą schizę mam z tym

Ps. Przepraszam, że ja tak o sobie tylko...
Gratuluję zakupu

Jak o kimś zapomniałam, to przepraszam

U nas nocka jak zwykle , no ale cóż....
Jestem śpiąca i teraz próbuję się kłaść w czasie pierwszej drzemki Antosia, ale wiecie - 30 min max....

Co do zasypiania jak nie ma Tz. Ja nie rozumiem tego problemu
Jest czy nie ma, idę i zasypiam w 30 sekund. Na serio.
Małż się ze mnie śmieje, że biję rekordy. A najbardziej się ze mnie śmieje jak zasypiam - obowiązkowo muszę mieć uszko przykryte, inaczej nic z tego . Upał nie upał, Ola się tak przykrywa, ze tylko nosek widać
Nawet ostatnio sam tak próbował (ma problemy z zasypianiem). Mówi do mnie tak:
Leże tak leżę i nie mogę zasnąć, wpadłem na pomysł, że zakryję się tak jak ty i może jakoś się uda, może to jakaś nieopatentowana metoda, ale doopa - nic nie pomogło

Mama dzisiaj do mnie wpada (wczoraj brzydka pogoda), będzie ok. 11-12 i pewnie posiedzi do powrotu Małża, także dzisiaj mnie będzie maaało

Buziaki, miłego dnia
Stary 2010-04-28, 08:46   #164
UnholyOne
Ola-Unhola

Oczywiście Sto lat dla Kubusia i Aneczki. Zdrówka i pociechy z rodziców
Stary 2010-04-28, 08:48   #165
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
No ze mnie jak zwykle gapa

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO dzieciaczki od ciotki angy

Ciekawe czy Ania i Tuli już wyzdrowiały...

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-04-28, 08:48   #166
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Też tak robię z BioGaią

No właśnie wygląda na to, że chyba nie.
Ja też miałam ten 0-13 za siedzeniem kierowcy, a teraz się wyedukowałam (zainspirowało mnie to, że jak sobie spacerowałam i obserwowałam z nudów to właśnie przeróżnie widziałam montowane w samochodach) i najbezpieczniej jest na środkowym - ale ja tam nie mam trzypunktowych pasów, a drugie z kolei to za pasażerem i nasz większy zamontowaliśmy tam właśnie.

"9. Na którym miejscu w samochodzie najbezpieczniej? Bezpieczniej z przodu czy z tyłu? Z boku czy pośrodku?

Najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie, jeśli chodzi o montaż fotelika samochodowego dla dziecka, to miejsce pośrodku tylnej kanapy, o ile jest ono wyposażone w 3-punktowy pas bezpieczeństwa lub mocowanie ISOFIX. Zapewnia ono najlepszą ochronę dla dziecka podczas zderzenia bocznego poprzez oddalenie od strefy uderzenia. Jeśli miejsce środkowe nie posiada 3-punktowego pasa lub ISOFIX, to wybierz miejsce na tylnej kanapie za pasażerem. Przy awaryjnym zatrzymywaniu samochodu na ruchliwej ulicy możliwi to dziecku bezpiecznie wsiadać i wysiadać lub nam bezpiecznie wyjmować fotelik z niemowlęciem. Informacje o rzekomej znaczącej przewadze siedzenia za kierowcą są MITEM - są nieuzasadnioną wiedzą ze statystyk wypadków."

Też nad tym rozmyślałam.
Tylko, że na normalnej jezdni kierowca uciekający przed czołówką skręci w prawo i to miejsce za nim będzie akurat wystawione.. Chyba się przekonuję jednak coraz bardziej do miejsca za pasażerem.

~~~~~~~~
A w ogóle to dzięki Dziewczyny za wszystkie odpowiedzi w sprawie miejsca montowania fotelika
o kurcze, czyli jednak źle zamontowaliśmy oba foteliki - każe dziś małżowy zmienić
my mamy 3 punktowe pasy na środku w obu samochodach, ale trudno będzie wsadzać dziecko tak głęboko
no ale cóż

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:48   #167
Miramej
Zakorzenienie

Aleście naskrobały przez tę chwilkę jak mnie nie było
Aż się boję co to będzie, jak wrócę ze spaceru

Do potem

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:54   #168
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:

super dziadek.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
...ja kapalam mala caly czas w Emolium i to cholerstwo jej wylazlo
odkad zmienilam plyn byla poprawa az w koncu szorstkiej skory brak
z Emolium uzywam tylko kremu specjalnego do twarzy i emulsji specjalnej do ciala i tu wlasnie ta emulsja jest bardzo dobra
smrowalam malej lokcie tez mascia alantan plus bo fajnie natluszczala
teraz akurat mamy plyn oillian (wzielam sprobowac bo tanszy od oilatum) i kapie ja jak tylko zauwaze ze ma jakies szorstkie krostki
a tak to uzywamy plynu Nivea
Przed Emolium miałam Oillatum i też nie był skuteczny. Dlatego zmieniłam na Emolium i nadal nie widzę poprawy

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Zuzia też ładnie nockę przespała a rano obudziło nas Jej świergotanie Buźka Jej się nie zamykała. Chyba opowiadała nam co Jej się śniło
...
Zuzia też wcześniej czasem miała kłopot z wypróżnianiem. Zmieniłam Jej mleko na bebilon i jest znacznie lepiej. Robi nawet 2-3 razy dziennie bez żadnego problemu. Widziałam też bebilon dla dzieci z tendencją do zaparć. Może to przypadek tylko

My używaliśmy Oilatum jak Zuzi wyskoczyły suche czerwone plamki. Drogi jest al skuteczny. Słyszałam też, że lepszy jest Oilan od Emolium. Porównania jednak nie mam.
...

Maciulek od początku pije Bebilon i nigdy nie miał problemów. Problemy zaczęły się po wprowadzeniu stałych pokarmów. Niestety nie chcą minąć. Dodam, że Maciuś dużo pije.

Nam Oilatum też nie pomógł

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
...za odwagę dla Maciulka.
Trzymam , żeby to nie była skaza.
Pewnie przez choroby schudł
...

---

Panie Kubo, Panno Anno dużo zdrówka i słodyczy ciocia magi Wam życzy

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:55   #169
UnholyOne
Ola-Unhola

No tak, najbezpieczniej tu i tam...
A jak się ma dwójkę dzieci w fotelikach, to mam wybierać, które dziecko będzie w bezp. miejscu siedziało???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-28, 08:56   #170
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Maciulek od początku pije Bebilon i nigdy nie miał problemów. Problemy zaczęły się po wprowadzeniu stałych pokarmów. Niestety nie chcą minąć. Dodam, że Maciuś dużo pije.
A u nas właśnie odwrotnie. Do kiedy Zosia jadła cyca, wypróżniała się raz na 10-14 dni Odkąd zaczęła Bebilon i całą resztę robi 2-4 kupy dziennie.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-04-28, 09:05   #171
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Małż się ze mnie śmieje, że biję rekordy. A najbardziej się ze mnie śmieje jak zasypiam - obowiązkowo muszę mieć uszko przykryte, inaczej nic z tego . Upał nie upał, Ola się tak przykrywa, ze tylko nosek widać
Leże tak leżę i nie mogę zasnąć, wpadłem na pomysł, że zakryję się tak jak ty i może jakoś się uda, może to jakaś nieopatentowana metoda, ale doopa - nic nie pomogło
to malz ma ciezko zeby sie do ciebie dobrac
Cytat:

Przed Emolium miałam Oillatum i też nie był skuteczny. Dlatego zmieniłam na Emolium i nadal nie widzę poprawy

hmmm mam jednak nadzieje ze to nie skaza

u nas od czasu jak wylazily dolne 1 to kupy sa dziennie po 3-4 razy

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-28, 09:07   #172
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Też nad tym rozmyślałam.

~~~~~~~~
Do tej pory,miałam Bartosza za siedzeniem kierowcyale jednak przełożę na środkowe siedzenie
Dzięki za info

Cytat:
A jak się ma dwójkę dzieci w fotelikach, to mam wybierać, które dziecko będzie w bezp. miejscu siedziało???
Wybierać też nie chcęno bo jak?

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:07   #173
morska
Zadomowienie

Cytat:
o kurcze, czyli jednak źle zamontowaliśmy oba foteliki - każe dziś małżowy zmienić
my mamy 3 punktowe pasy na środku w obu samochodach, ale trudno będzie wsadzać dziecko tak głęboko
no ale cóż
Oo, jak masz tam te pasy to fajnie, co do środkowego wszędzie się zgadzają, że najlepsze. Rozbieżności pojawiają się przy tych bocznych dopiero
Masz rację z tym wkładaniem

Cytat:
Chyba trzeba
Ale Bartek to już jednak nie niemowlę z ciężką głową i wątłą szyją A tak z ciekawości - dwa foteliki obok siebie (na środku i z boku) nie zmieszczą się, nie? Może z tym 0-13 tak, ale dwa większe?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-28, 09:11   #174
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Też mnie dobija rachunek przy kasie. Bierze się to podobnie, a co chwilkę rachunek się zwiększa...
...
U nas nocka jak zwykle , no ale cóż....
Jestem śpiąca i teraz próbuję się kłaść w czasie pierwszej drzemki Antosia, ale wiecie - 30 min max....

Mama dzisiaj do mnie wpada (wczoraj brzydka pogoda), będzie ok. 11-12 i pewnie posiedzi do powrotu Małża, także dzisiaj mnie będzie maaało

Buziaki, miłego dnia
Wczoraj wieczorem pojechałam na zakupy i zawsze wracam z bólem głowy I jeszcze auto musiałam zatankować do pełna. Ale ta kasa idzie

Ja dlatego nie kładę się w czasie drzemek Zuzi

I zasypiam tak jak Ty Nawet latem, w upały, też inaczej nie mogę. Małżowi współczuję bo wiem co to bezsenność...

Zajrzyj chociaż wieczorkiem

Cytat:

Nam Oilatum też nie pomógł
U nas Zuzia jak moim była to czasem miała kłopot. Później przeszłyśmy na NAN ale średnio jej służył.

To może zwykłą parafinę kup? Oilatum jest na parfinie właśnie a jest ona dużo tańsza.

Niedługo kładę Zuzię na pierwszą drzemkę i biorę się za pakowanie Jej rzeczy. Wyruszam z małżem w "trasę" i odwożę Zuzię do mamy.
Nie piszcie za dużo
Stary 2010-04-28, 09:18   #175
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam
maly jeczy dzis nade mna yhhhh

dobrze, ze chociaz pogoda jest ot wybede z nowym wozkiem
Cytat:
ciekawe jak nastrój i samopoczucie Svinecki - mam nadzieję, że słoneczko trochę poprawi humor

moze i lepiej - sama nie wiem

nie chce mi sie patrzec na syf w chacie - kojca nie mam, nie mam jak odkurzyc nawet
wloze pewnie zaraz malego do lozeczka ale bedzie strajk

nikt mi nie pomoze w sprawie kaczki?
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:25   #176
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Niedługo kładę Zuzię na pierwszą drzemkę i biorę się za pakowanie Jej rzeczy. Wyruszam z małżem w "trasę" i odwożę Zuzię do mamy.
Nie piszcie za dużo
a gdzie wybywacie??

ja sie zastanawiam czy nie pojechac jutro z malzem do katowic -Wercie tez bym wziela -on musi do goscia jakis projket zrobic a nas podrzucilby do Silesi ......wezme wozek i caly ekwipunek ,polaze po sklepach, potem kawka , Werci obiadek hmmm nie wiem -w sumie autem ok. 1 godziny wiec nie jest zle a tam musialabym byc 2-3 godziny
to CH jest ogromne wiec pewnie szybko zlecialoby

Cytat:
witam

nie chce mi sie patrzec na syf w chacie - kojca nie mam, nie mam jak odkurzyc nawet

pewnie zrobicie furore nowa fura znaczy Marcelek

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-28, 09:39   #177
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
witam

jakiej kaczki - nie doczytałam

już dzwoniłam do małża w sprawie fotelików - przełoży dziś

Edit:
a już wiem - pieczenie kaczki - cóż ja nie pomogę z wiadomych powodów

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-04-28 o 09:40
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:43   #178
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hejka
No i miałam 4 strony do nadrobienia Zostało jeszcze 2

Kuba ucina drzemke, dzisiaj wstał o 7 a juz myslałam, ze juz codziennie bedzie spał do 8
Gotuje mu zupke - juz nie mam pomysłu na zupy, co drugi dzien wymyslam inna i skonczyły mi sie pomysły.
Teraz planuje gotowac małemu cos tresciwszego, wyszukałam przepis na pulpety z indyka po 10 miesiacu, tylko musze kupic dobre miesko.
Do tego rozdrobnie mu ziemniaczka i moze jak mi sie zechce ugotuje buraczka i go zmiksuje.
Dawała juz ktoras taki obiadek np. z pulpetem?

Cytat:
oczywiscie bylismy nowym wozkiem i powiem Wam, ze jestem w szoku jak lekko sie go prowadzi, a jaki jest zwrotny moj espiro to ciezarowka przy nim, jest leciutki, jedna reka bez problemu sie go proawdzi, skreca - a podbic pod kraweznik moge jednym palcem jednej reki bez problemu z dzieckiem w srodku naprawde bardzo lekko sie prowadzi, jestem zadowolona
Ciesze sie, ze spacerowka Ci sie spodobała.
Pokaż jak sie Marcelek prezentuje w nowej furze

Cytat:
Ja jeszcze sama Kuby nie kąpałam , ale wydaje mi się, że już bym dała radę
A jak kąpiecie Kube? Razem z TŻ-tem? Masz na tyle dobrze, ze Twoj małz jest w domu podczas kąpieli, mojego czesto wieczorem nie ma i musze kąpac sama ale juz doszłam do wyprawy i robie to bardzo zwinnie

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Melduję się po okrponie dlugiej nieobecnośći......

O Mateczko ile stron nastukalyście, nawet nowa część juz jest a ja taka w tyle penie nmi się dostanie za tak dlugą nieobecność
Pewnie, ze lanie Ci sie należy
Ostatnio myslałam o Tobie, gdzie sie podziewasz...

Cytat:
wiecie co moje dziecko nie chce pic z butli i akurat przez kilka dni teraz wypadl nam jeden posilek-mam wrazenie ze ona za malo je, albo poprostu nie chce jej sie jesc

dzisiaj zjadla rano kaszke 200ml
obiadek 200ml
deserek 130g
i czeka nas mleko i tu jest problem bo jak znowu nie bedzie chciala pic to dam jej lyzeczka na gesto ale boje sie ze ona nie ma apetytu a je jej dam lyzeczka to zje i zwymiotuje
wczoraj wypila tylko 40ml mleka na kolacje
Kuba od dawna nie pije mleka z butli wiec daje mu kasze łyżką.
Moze i Wercia powoli oducza sie od butli?
Jak nie bedzie chciała pic z butelki dodaj troche kaszki lub kleiku i dawaj jej łyzeczką.

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
I od razu mam pytanie nie na temat: Robiła sobie może któraś z Was henne na brwi? Bo juz sie umowiłam na czwartek i się zastanawiam czy bede dobrze wyglądać....
Ja czesto robie henne i jestem bardzo zadowolona. Mam jedna, stałą kosmetyczke, ktora bardzo ładnie robi. I zawsze miesza mi 2 kolory - czarny i brąz.

Cytat:
malz ma dzisiaj wolny wieczor wiec mamy zamiar jakis filmik obejrzec
Czeko, widze ze czesto oglądacie filmy, moze polecisz cos? Ja teraz jestem w tyle, filmów mam sporo ale brakuje czasu

Cytat:
ahh mialam Was zapytac - Tz na jutro zazyczyl sobie kaczke z jablkami

ja oczywiscie wybede z domu bo ma byc ladna pogoda

i tu moje pytanie - czy moge ta kaczke czesciowo podpiec a wieczorkiem jak wrocimy do domku dokonczyc pieczenie? czy bedzie niedobra?
Nie pomoge, nigdy nie piekłam kaczki, ba nawet chyba nie jadłam (przynajmniej nie pamiętam)

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Postaram się czasem zaglądać i pisać co u nas.

Buziaki
Majka, miło ze nas odwiedziłaś
Szkoda, ze tak dlugo Cie nie było.

A synka masz uroczego i rosnie jak na drożdzach

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:44   #179
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie wybywacie??

ja sie zastanawiam czy nie pojechac jutro z malzem do katowic -Wercie tez bym wziela -on musi do goscia jakis projket zrobic a nas podrzucilby do Silesi ......wezme wozek i caly ekwipunek ,polaze po sklepach, potem kawka , Werci obiadek hmmm nie wiem -w sumie autem ok. 1 godziny wiec nie jest zle a tam musialabym byc 2-3 godziny
to CH jest ogromne wiec pewnie szybko zlecialoby

pewnie zrobicie furore nowa fura znaczy Marcelek
Małż ma podpisane też umowy zlecenia i musi "coś rozwieść" a ja pomogę Jemu w tym Na forum nie chcę pisać co to.

Svi ja nie pomogę bo nigdy kaczki nie robiłam bo nie lubię bleeee
Stary 2010-04-28, 09:45   #180
angy
Zakorzenienie

Svi ja też nie pomogę, bo nigdy nie robiłam

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości