|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Ja woskiem też nigdy nie rozbiłam, zawsze depilatorem masakruję nogi. A w tym roku moja pani kosmetyczka namówiła mnie na akryl na nogach. O ile jestem uprzedzona do sztucznych paznokci na rękach to pokazała mi jak to wygląda na nodze i powiedziała, że jest z tym spokój na 2 miesiące, czyli na wakacje. Więc pewnie sobie walnę frencza. A co mi tam
![]() Starlett jak była owulacja to powinno być ok ![]() No a ja martwię się o wyjazd majowy. Bo coś mówią, że ma padać. Z drugiej strony jeśli się okaże, że jednak jestem w ciąży to szaleć z trasami też nie będziemy. Weźmiemy planszówki i będziemy rypać i w międzyczasie piec ziemniaki w ognisku
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-04-27 o 20:50 |
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzięki, że pytacie
Czuję się różnie, wiadomo - lepsze momenty, gorsze momenty... Np. dziś całe popołudnie jestem tak wzdęta, że mnie cały brzuch boli... I niestety zdarza mi się to - zaparć nie mam, ale wzdęcia okrutne Mdłości raz są raz ich nie ma, lekarz powiedział, żeby nie przywiązywać do nich tak wielkiej wagi, bo ich nasilenie może się zmieniać. Biust jakby trochę "przyzwyczaił się" do nowego formatu (jest wyraźnie pełniejszy), ale tez raz boli mnie mniej, a raz bardziej, generalnie da się wytrzymać ![]() Widziałam się dziś z moim ginem, potwierdził opinię lekarzy ze szpitala - żeby krwiaczkiem się nie przejmować za bardzo. Cieszy mnie to, bo bardzo bym chciała uniknąć nakazu leżenia...
|
#4083 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ile taka przyjemnośc będzie cię kosztować ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
Jedź to na co masz ochotę i wypoczywaj jak masz okazję to recepta od cioci wiażowej
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja no to dobrze
![]() Kurcze, a ja poszłam się kąpać i zobaczyłam, że dostałam jakiegoś plamienia Mam nadzieję, że to jednak nie na @... |
|
|
|
#4085 |
|
Wtajemniczenie
|
Tity, chciała bym używać depilatora, jednak jeszcze nie dojrzałam jako 30 latka do jego kupna
chociaż mam ciemne i grube włosy na nogach mam nadzieje, że po tym woskowaniu stana się słabsze, już są tak długie że przestałam zwracać na to uwage ( jak to człowiek łatwo się przyzwyczaja )Mam nadzieje, że to plamienie to tylko jakieś niewielkie weronia całe nogi 10 funtów, znajoma, znajomej mi zrobi więc tanio, ogólnie połowa nóg kosztuje około 25 i jeszcze pedicure zrobie z kolorkiem też za 10 ależ będę piękna
|
|
|
|
#4086 |
|
Raczkowanie
|
Tity: @@@
Ja depilatorem z dwa razy w życiu się odważyłam i to na raty dwie nogi do kolan. Dwa dni mi zeszło. Dla mnie to jednak ból za duży, na wosk nigdy się nie zdecydowałam i jade żyletką równo Teraz troche się zapuściłam bo ciężko mi się z brzuchem golić Ciekawa jestem ile u nas żel na stopach kosztuje bo się lato zbliża a o zrobieniu ładnego pedicure się nie pokuszę. Cieżko mi buty zasznurować a co dopiero Kretencja też miałam na początku okropne wzdęcia ale na szczęście przeszły. Teraz odpukać nie mam z nimi problemu. Takie uroki ciąży nikt nie mówił że będzie łatwo. |
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
Tity
![]() a @ niech idzie w cholere |
|
|
|
#4088 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Raz zrobilam i slychac mnie bylo na cala miejscowosc ![]() Nigdy wiecej!!!! ![]() Bede trzymac za ciebie kciuki ![]() Cytat:
w ktorym miesiacu\tygodniu jestes?Tity - plamieniom i @ mowimy nie!! ![]() ![]() A ja sobie poryczalam przez mojego TZa... Czasem trudno go zrozumiec, choc kocham go bardzo... I nie chodzi tu o jezyk mowiony choc czasem zdarza sie male nieporozumienie... Ech... Przykry wieczor mam...
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Test znowu mi niejednoznacznie wyszedł i jeszcze mąż mnie zdołował bo nic nie widzi daltonista jeden. A ja znowu widzę tylko cień jakiś więc dalej się modlę, żeby nie było @ i plamień. Nie wiem czy jutro się do gina nie wybiorę, ale mi tak głupio bo powiem, że mam objawy i wyjdzie na to, że taka panikara jestem bo nic nie ma...I znowu mi się niedobrze robi po śniadaniu...i nie wiem czy to taki silny stres, czy jednak nie...
Masz rację ![]() A ja sie lubię depilować depilatorem, robię to nawet pod pachami, chociaż kiedyś zawsze używałam maszynki, ale potem były ranki i piekło. A tak to parę razy poszarpało i teraz sama przyjemność Aha woskiem to tylko mi wąsy pani kosmetyczka robi - wystarczy, od razu łzy w oczach ![]() Scio a Ty jak tam się czujesz psychiczno-fizycznie? ![]() Ollliwko to długo te zajęcia masz
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-04-28 o 07:04 |
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
tity to nadal
zajęcia faktycznie 'długo' , ale to daltego ,że 4 h nam odwołali a na jeden przedmiot nie idę bo będę czekać 2 h.. więc nie idę.
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwka słusznie, tez bym nie poszła
|
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Tity--> pierwsze co jak włączyłam kompa w pracy to patrze jak u Ciebie....a ty dalej stopniujesz napięcie
no nic, nadal trzymam kciukiDo pracy rodacy
|
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Olayya, no nikt nie mówił, że łatwo będzie. Już od samego początku poświęcamy się dla naszych dzieci
![]() Tity, myślę, że w tej chwili wizyta u gina nie ma sensu. Jeśli to dopiero termin @, czyli hipotetyczna ciąża w rzeczywistości byłaby dwutygodniowa, to lekarz jej nie potwierdzi. Za tydzień to może już tak. Spróbuj się uzbroić w cierpliwość, kochana (głupota! Sama wiem jakie to trudne/niemożliwe ) i powtórzyć test jeszcze za 2 dni. No albo idź na betę, jej wynik raczej będzie jednoznaczny.Dopóki nie ma normalnego miesiączkowego krwawienia, wszystko możliwe. Wiele kobiet we wczesnej ciąży w okolicach terminu @ plami (a nawet lekko krwawi). Trzymam kciuki nadal supermocno
|
#4095 |
|
Rozeznanie
|
Tity- na pewno będzie dobrze
A ja wstałam dziś nie wyspana i taka jakaś połamana. Trochę mi w nocy cycki przeszkadzały w spaniu i to ciagłe "siusiu". TZ się śmieje że mogłabym wszędzie nosic ze soba sedes. Wyniosłam pościel na balkon i już jestem zmęczona. A tu jeszcze trzeba będzie obiad zrobić. Masakra.
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Gimikis, ja też ciągle zmęczona
). Za to cycki dziś prawie mnie nie bolą, a np. dwa dni temu było okropnie... Te objawy zmieniają się jak na karuzeli
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
No to tyle było mojej ciąży, dostałam @
Bardzo mnie brzuch rozbolał, jeszcze się położyłam na 2 godziny na wszelki wypadek, ale niestety, właśnie się zaczęła. Widocznie taka byłam rozemocjonowana i takie objawy miałam.
|
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Tity
bardzo mocnoDzięki, ze pytasz o mój nastrój Moj jest jak sinusoida, czasem wstaje pełna energi, chęci do życia, a czasem wstaje z mega dołem i nie chce mi się z łóżka wstać. I ostatnio śnią mi się cały czas dzieci. Ale jeszcze miesiąc i coś zacznie się dziać mam nadzieje. |
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Scio ja Ciebie też przytulam mocno
Pewnie, że pamiętam, to samo przezywamy w końcu Tak samo się czuję. Chociaż nawet nieźle przyjęłam tą @. Może z tego powodu, że łykałam w tym miesiącu trochę tabletek no i brałam zastrzyki, ale samolubnie postanowiłam próbować...a jakby dziecku zaszkodziły...głupia jestem.Oby coś się u Ciebie ruszyło za miesiąc. Ja też idę w maju do gina i niech mi coś da... |
|
|
|
#4100 |
|
Rozeznanie
|
Tity-
wredna @ tez nie miała kiedy przyjść. Kretencjo- oj czasami to tych boleści, senności i tych wzmożonych wizyt w WC mam dość. Wczoraj wchodząc do kuchni pomyślałam sobie o pizzy. I nagle w gardle pojawił się mój żołądek. Uczucie okropne. Teraz czekam tylko na kolejna wizytę i założenie karty ciąży. A wizyta dopiero 17 maja. Ale wytrzymam.
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
jestem tu nowa ale mam nadzieje ze mnie przyjmiecie ja sie z mezem staram o dzidziusia od dwóch cykli... w grudniu rzuciłam tabsy po 6 latach i teraz mam nieregularny @ najpierw było ładnie 28 dni potem 36 a potem 40... teraz jestem w 35 dniu cyklu i dzis rano nie wytrzymałam i zrobiłam test - negatywny. ale ciagle mam nadzieje ze moze jednak sie pospieszylam ale gdybym dostała @ to przy takich dlugich cyklach to kolejne dni plodne dopiero 30 maja a nastepne ok 10 lipca... zwariuje
|
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
agape witaj
Widzę, że te cykle to jak u mnie po plasterkach. życzę powodzenia
|
|
|
|
#4103 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję i 3mam kciuki za wszytkie
|
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Tity
![]() Scio ![]() Czy ja wam wczoraj pisałam, ze byłam na tym dodatkowym usg? Super sprzet, widziałam główkę w pełnym 3d, mąż mówił, ze jak serduszko biło to sie kolory zmieniały nawet. Generalnie ja nic nie widziałam tylko mąż, a doktorek sobie jeszcze ustawiał sprzęt i odkrywał nowe funkcje. Do tego nagrał mi zdjecia a w domu okazało sie, ze nie da sie ich otworzyć. Na szczęście są w pamieci sprzętu to odzyskam je zebym mogła popatrzeć na moje Dziecię Mam tylko wydrukowane zdjecie główki ![]() No i po wizycie u fryzjera jestem półblondynką, a co! Włoski troszke krótsze, zawsze to łatwiej przy układaniu. Muszę dziś odebrać wyniki: morfologia i mocz. Mam nadzieję, ze sa w porządku, nie czuje zeby cos mi było. No chyba faktycznie ten drugi trymestr jest jakiś magiczny.
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj, agape
Gimikis, ja już mam kartę ciąży
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Tity
Mam wizytę 25 maja i następny cykl po wizycie zaczyna się 11 czerwca, mam nadzieję, ze ten czerwcowy cykl będzie ze wspomagaczem i w koncu się uda. Tity musi nam sie w końcu udać ![]() A propo widziałyście http://uwaga.onet.pl/171898,reportaz...deo_detal.html |
|
|
|
#4107 |
|
Rozeznanie
|
agape- witaj
Kretencjo- chciał poczekać aż przyniosę wyniki badań które mi zlecił. No i z obawy ze może przez ten mc się wszystko wydarzyć. Ale wiem i czuje że nic się nie wydarzy. tylko mój dzidziolek będzie rósł i rósł. A wczoraj TŻ przytulił się do brzusia zastukał i mówi: " Halo tu tatuś , jestem ciekawy czy rozmawiam z Gabrysia czy z Nikosiem. Powiedz tatusiowi a pójdę do sklepu po pudełko lodów." Tak mnie tym rozśmieszył że łzy to leciały ciurkiem. ![]() Scio- widziałam ten reportaż o fotelikach.
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Gimikis, mój tez mi założył kartę dopiero jak USG potwierdziło, że ciąża jest żywa.
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
A ja to kartę ciąży dostałam w 12tc, dopiero jak przyniosłam wyniki pierwszych badań. A teraz mam juz w niej 3 wpisy
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
No, a ja nagotowałam gar fasolki po bretońsku na obiad
Już się nie mogę jej doczekać, ale wytrzymam jeszcze z godzinę, o 11 jadłam drugie śniadanie Wiem, że jeszcze będę tę fasolę przeklinać (wzdęcia ), ale trudno, mała cena za taką przyjemność
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.

Mdłości raz są raz ich nie ma, lekarz powiedział, żeby nie przywiązywać do nich tak wielkiej wagi, bo ich nasilenie może się zmieniać. Biust jakby trochę "przyzwyczaił się" do nowego formatu (jest wyraźnie pełniejszy), ale tez raz boli mnie mniej, a raz bardziej, generalnie da się wytrzymać 
kciuki WIELKIE
i 
Mam nadzieję, że to jednak nie na @...

bardzo mocno
Pewnie, że pamiętam, to samo przezywamy w końcu
ale gdybym dostała @ to przy takich dlugich cyklach to kolejne dni plodne dopiero 30 maja a nastepne ok 10 lipca... zwariuje
Już się nie mogę jej doczekać, ale wytrzymam jeszcze z godzinę, o 11 jadłam drugie śniadanie
Wiem, że jeszcze będę tę fasolę przeklinać (wzdęcia