|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy z cerą po 20-stce! Jakieś pomysły??
z AD jestem zadowolona, bo widać wyraźną poprawę i jest o niebo lepiej niż jeszcze miesiąc temu
chociaż wiem, że same maści mi nie pomogą, zbieram kasę na jakiś peeling u kosmetyczki, chociaż teraz słońce coraz silniejsze i nie wiem czy jest sens pchać się na takie zabiegi o tej porze roku...
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Sens może i jest, tylko czy sama tego chcesz, tzn. unikania wystawiania buzi do słońca i smarowania się filtrami. Jeśli z kolei odłożysz to na jesień, to nic straconego, bo latem cera zazwyczaj jest lepsza
A czy też masz jakieś przebarwienia ? Ja mam takie drobne plamki, ciemniejsze od kolorytu skóry.. Są słabiej widoczne niż kiedyś, ale jednak nie chcą zniknąć całkowicie, przez to buzia ma nierównomierny odcień.. wygląda na taką starą i zmęczoną to po syfkach starych, po ich wyciskaniu, głównie po krostach i zaskórnikach
|
|
|
|
|
#63 |
|
Przyczajenie
|
hej
ja też jestem po kuracji przeróżnymi lekami ( które nie dały praktycznie żadnych rezultatów) i postanowiłam zająć się skórą u kosmetyczki. Najpierw zrobiłam czyszczenie twarzy (mechaniczne, mikrodermabrazja) po zaleczeniu buźki zaczełam robić maseczki z glinki (przy cerze mieszanej koniecznie zielona albo błękitna!) tak ok 3 razy w tygodniu, nie częściej. Jak na razie mam ładną buźkę, pryszcze wyszły może 2/3 ale jestem przed okresem to nie dziwne troszkę przebarwień jeszcze zostało, ale liczę na to, że niedługo zejdą, może jakieś kwasy zastosuję polecam czyszczenie i glinkę!
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolor przy maseczkach też jest taki ważny?? |
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśłi chodzi Ci o ZIELONĄ i NIEBIESKĄ glinkę to zanim zadasz olejne takie pytanie lepiej sobie sprawdź chociażby na wikipedii o co chodzi... A różne zabiegi kosmetyczne są tu na Wizażu opisane więc można sobie poczytać i zdecydować się na jakiś... ja sama zbieram się i zbieram i zebrać się nie mogę, bo nie wiem co wybrać - kwasy czy mikro, a może kawitację |
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
http://www.newsweek.pl/kobieta/artyk...-skory,55364,2
można poczytać więcej co do oczyszczania kosmetycznego, to najlepiej jest iść wtedy, gdy masz najmniej wyprysków ropnych (żeby się bakterie nie przenosiły) koniecznie idź do sprawdzonej kosmetyczki, żeby jakaś partaczka ci nie zjechała cery jeszcze bardziej
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Ja majac 15 lat mialam problemy z zaskornikami na czole, poszlam do kosmetyczki, cudownie mi oczyscila twarz, nie wyskakiwaly mi zadne syfki przez kilka lat. No cera mi sie niestety zepsula ostatnio, w sumie problemy zaczely sie po skonczeniu 19go roku zycia, poszlam do kosmetyczki na oczyszczanie i zniszczyla mi twarz, mnotswo nowych pryszczy, tragedia po prostu.
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Nie strasznie, bylo juz lepiej ale znow pryszczy pelno. Stosuje epiduo, eh
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
BAN stały
|
Ja bym Ci poleciła Kailas zamiast epiduo, ponieważ stosowałam oba, a jednak to Kailas mnie wyleczył. Oczywiście wybór należy do Ciebie.
|
|
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
nie, nie ma efektow, byly kilkudniowe po 2 tygodniowym stosowaniu a teraz wygladam o wiele gorzej niz przed leczeniem, mnostwo nowych pryszczy, nawet na czole gdzie tam nigdy ich nie mialam.
|
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
Hej Wszystkim
![]() kurcze..ten wątek to tak jakby o mnie jest ta sama sytuacja... mam 23 lata i oczywiście problemy z cerą!! ostatnio byłam u prywatnego dermatologa i zapisał mi mazidło na krosty... oraz krem leczniczy... aaah.. i jeszcze balsam krzemowy do jedzenia... mam nadzieję, ze w końcu mi pomoże... ale naprawdę, bardzo solidny był... jako pierwszy dokładnie przyjrzał sie mojej cerze..pod lupą.. bo poprzedni wcale się do tego nie kwapili ostatnie wyzyty u innych lekarzy na NFZ były tragiczne!!... Dziewczyny...a podpowiedzcie mi... czym myjecie problemową cerę mieszaną? myślałam o mydle siarkowym...ale ono chyba strasznie wysusza...a moja skóra często jest przesuszona.. nie mogę znaleźć dla siebie tego jedynego KWC! |
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupilam sobie niedawno emulsje cetaphil ale czy jest dobra to powiem dopiero po dluzszym uzywaniu bo uzywam narazie jakis tydzien.
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Mam wrazenie jakby pryszcze byly spodowane tym,ze zapycha mnie nowy poklad l'oreal true match w plynie, zawsze uzywalam soraya i nie bylo tak zle, juz sama nie wiem, wyczerpuja mi sie pomysly:/ Posmarowalam buzie kremem bambino bo moja emulsja mi sie skonczyla i musze czekac, twarz jak zorane pole:/ |
|
|
|
|
#77 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
ponoc jest mineralny no i mam puder sypki loreal mineralny ale kryje tyle co nic.
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
podkłądy L'Oreala oprócz nazwy "mineralny" nie mają w sobie nic mineralnego
![]() jest podforum o tych kosmetykach, tam możesz poczytać jakei są na prawdę mineralne, ja Ci nie doradzę bo nie znam się na nich. Wiem jednak, ze popularne reklamowane kosmetyki nei mają nic wspólnego z mineralnymi, to tylko chwyt marketingowy
|
|
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
aha no ale tez czytalam wiele opinii,ze sa dobre wiec postanowilam kupic, mam o wiele gorsza cere wiec podklad soraya mnie nawet nie zakrywa, musze znow nakladac loreal bo tylko on mnie dobrze maskuje,eh. Mialam ladna twarz w grudniu, kilka wypryskow, poszlam do dermatologa i teraz jest zledlatego musze sie ratowac podkladami:/ jeszcze niedawno nie wiedzialam co to podklad...
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
a co się stało po tej wizycie, że tak Ci sie pogorszyła cera?
|
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Przepisal mi w grudniu unidox i metronidazol punktowo bo mialam malo pryszczykow, po miesiacu przepisal mi epiduo i visaxinum i kazal przyjsc za conajmniej miesiac ale nie poszlam do niego bo wydalam mnostwo kasy na lekarstwa i wizyty prywatne a nie chce miec calkiem zjechanej twarzy wiec sobie odpuscilam narazie.
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak się nazywają te mazidła kremy i balsam krzemowy do jedzenia? Ja również mam cerę mieszaną problemową.. do mycia używam La Roche-Posay - Effaclar - łagodny żel oczyszczający bez mydła. Bardzo mi przypadł do gustu, nie wysusza, jest delikatny i wydajny. Kończę właśnie drugie opakowanie. Normalnie kosztuje ok 30zł, więc spory wydatek, ale czasami na zjazdach w Poznaniu trafiam na promocje za 20zł. niestety teraz juz nie mogłam czekać i kupiłam inny żel- Eva z ziarenkami dla +18
|
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A drogeryjne pseudominerały to Tyle z mojej strony ![]() Trądzik wyleczyłam Izotekiem (jeszcze rok temu go brałam) używając jednocześnie podkład mineralny
|
|
|
#85 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
no i?
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasem mieszam go z odrobiną żelu hialuronowego, ale nie jest to konieczne, bo żel nie wysusza jak większość.
|
|
|
#88 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jest w takim słoiczku dostępny tylko w niektórych sklepach zielarskich![]() a co do tego kremu i mazidła..to niestety nie powiem Tobie jak się nazywają, ponieważ były robione z różnych składników na zamówienie... dermatolog telefonicznie przy mnie przekazywał co tam ma się znaleźć.. i za 30 min miałam do odbioru te lekarstwa w aptece
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Wtajemniczenie
|
Dolaczam sie do was. Mam 25 lat i twarz jak nastolatka. Po tabletkach jest ok ale przeciez nie bede brala cale zycie.
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

chociaż wiem, że same maści mi nie pomogą, zbieram kasę na jakiś peeling u kosmetyczki, chociaż teraz słońce coraz silniejsze i nie wiem czy jest sens pchać się na takie zabiegi o tej porze roku...

A czy też masz jakieś przebarwienia ? Ja mam takie drobne plamki, ciemniejsze od kolorytu skóry.. Są słabiej widoczne niż kiedyś, ale jednak nie chcą zniknąć całkowicie, przez to buzia ma nierównomierny odcień.. wygląda na taką starą i zmęczoną
to po syfkach starych, po ich wyciskaniu, głównie po krostach i zaskórnikach

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)