|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Cytat:
Nie ma za co kotuś, stwierdzam fakty ![]() Co do komarów, to sa specjalne preparaty Chicco Zanza, wklejam link do nich: http://www.vitanea.pl/form/search/zanza ja na pewno kupię, a do tego do prądu ten ultradźwiękowy odstraszacz. Chyba większość z nas nie chce oliwek i mamy takie same poglądy na temat kąpieli i smarowania bejbików, nie można dac sie zwariowac przez nagonkę, że tak się robi albo nie. Karolinko dobrze, że męzusiowi powiedziałaś co sobie o tym myślisz i zbuntowałas go! Wiesz, kuzyn kuzynem, ale on Wam nie dołoży do Filipka kasy! Więc jak mu coś ne będzie pasowało to niech spada i już ale wredniak ze mnie![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Tak sobie oglądam te kosmetyki Hippa na allegro i powiem Wam, ze to to samo co Penaten tyle, ze pod inna nazwą obie firmy sa dobre ale Hipp tańszy
|
|
#3572 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczynki !!!
Wieczorkiem się nie odzywałam, ale wykapałam się i tak sobie leżałam, odpoczywałam i jadłam... no dosłownie dostałam takiego apetytu wieczorem, że dosłownie szok.... zjadłam kolację, potem jeszcze jak mąż szedł na nockę, no to oczywiście musiałam mu towarzyszyć w kolacji, a na to wszystko chyba z 0,5 kg różowych winogron i kubeczek truskawek homogenizowanych.. Oj nie wiem co we mnie wstąpiło.. ![]() Nocka była nawet spokojna, siusiu 2 razy, ale boli mnie już lewy bok od spania na nim... Głowa mnie nie boli... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1000256513 co prawda czerwony, to nie mój ulubiony kolor, ale co tam... Karolinko.. trzymam kciukasy, żeby wszystko potoczyło się dobrze z tymi urzędasami... będzie dobrze!!!!!!! Gosiu, ale narobiłaś smaka na ogórki.. ja uwielbiam takie małosolne, a teraz w ciąży to już w ogóle mogłabym ocet z butelki pić tak mi się chce kwaśnego... te małosolne wiadomo są mniej kwasne, ale wazne , że ogórasy.... Latkoo - jestem w mega szok jak ludzie mogą byc beszczelni.. no szok.. jak można zadzwonić do kogoś i powiedzieć, że ma zapłacic za fotografa.. ja tam bym w życiu nie płaciła, jesli sobie coś takiego wymyslili to niech sami sponsorują... Boże co za ludzie, to może przed komunia Ci zadzwonia i powiedzą, że koniecznie musisz kupić komputer, a przed weselem , że chrzestny kupuje samochód... w głowie się nie mieści jaki ludzie maja tupet..
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam cały czas aż wróci, jeszcze tam siedzi.Super, ze główka Ci przeszła!!!!!!!!!!!! Co do jedzenia, to ja w nocy 2 razy jem nie umiem spać i jak wstanę na siku to musze chociaż pół kromki zjeść, bo mi rozwali żoładek i jelita, ja chyba przytyję z 16 kg do końca, już mam 12, ehh Spodenki śliczne!!! Ja mam zwykłę dresowe, tyle, że M ki i pod brzusiem noszę , z resztą to biodrówki więc nie ma problemu, nic nie ciśnie![]() Zgadzam sie z Tobą co do chrztu, przegiał facet i niech sobie sam płaci jak taki cwaniak z niego.
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-04-28 o 10:20 |
|
|
|
|
#3574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolinko wcale nie jesteś wredna, tylko rozsądna, ja tak samo powiedziała bym że dziecku się nie odmawia, chrzesnym mogę być ale nie mam pieniędzy i za fotografa nie zapłacę. I jeszcze powiedziałą bym że rodzice chrzestni to są żeby wspierać dziecko duchowo a nie materialnie. No ale mój mąż jest tą spokojniejszą i grzeczniejszą połówką i on tak nie potrafi---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Ja znowu prawie wogóle nie jestem głodna, przeważnie tylko z rana jak wstanę, a tak to jem o wyznaczonych przezemnie godzinach żeby jeść regularnie bo głodna to żadko jestem. Czasami tylko jakąś zachcianke mam ![]() Mam do was pytanie czy któraś z was ma taki ucisk w mostku, takie "prztkanie" jakby? |
|
|
|
|
#3575 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki to co zamiast oliwki? Balsamik do ciała?mleczko?
|
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupuje z Nivei mleczko
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Linka, ja kupię balsamik na dobranoc ten: http://www.allegro.pl/item982667814_...z_niemiec.html i na zmianę ten balsamik: http://www.allegro.pl/item985630431_...0ml_niemc.html
|
|
#3578 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie tez myśłałam nad niveą. Znalazłam tez zetawy na all i ciekawa jestem jaka była by róznica w cenie jeśli to samo kupiło by sie w sklepie. Chociaz z drugiej str, są tu 2 kremy, ale po co jak mi potrzeba tylko jeden.
http://www.allegro.pl/item1002870271...at_okazja.html Carol ten penaten to jakaś dobra firma? o nie slyszałam o niej
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-04-28 o 10:43 |
|
|
|
#3579 |
|
Zadomowienie
|
Karolinko powiem Ci że z tymi preparatami z lawendą to podobno trzeba bardzo uważać, ta położna z SR mówiła o serii z lawendą J&J i powiedziałą że to ma strasznie dużo jakich chemicznych rzeczy żeby upodobnić to do lawendy a tak naprawdę lawendy tam nie ma. A jako że jest dużo chemi to strasznie dużo dzieci ma uczulenie, i wogóle mówiła że najczęściej uczulającą firmą jest J&J. Nie wiem jak ta firma co ty pokazałaś ale lepiej sprawdzić najpierw skłąd na wszelki wypadek żeby nie uczulić Filipka.
|
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Puder nie potrzebny, oliwka tez nie, te kremiki w pudełeczku tez ![]() W sklepie płyn 18zł, mleczko też, chusteczki 2 pak 15 zł.. ![]() no i krem na dwor 20 zł.. ;] Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-04-28 o 10:51 |
|
|
|
|
#3581 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale znalazłam to, może uda sie powalczyć
![]() http://www.allegro.pl/item1014124643...wy_od_1zl.html Kardashi ale dlaczego nie potrzebny puder?
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-04-28 o 10:51 |
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Penatena, to niemiecka firma z co najmniej 35 letnią tradycją w produkcji kosmetyków dla dzieci, jeszcze moja mama przywoziła z Niemiec kosmetyki jak ja byłam malutka. Jest świetna, ale w Posce zastąpił ja Johnson's nie wiem dlaczego wycofali Penatena, pewnie był za drogi a J&J jest tańszy, tyle, ze ma dużo chemii. Jak Ola była mala, to jeszcze był u nas, może jak ktoś sprowadza, to kupisz gdzies w sklepiku, ale w marketach, przynajmniej na śląsku ich nie ma. Ja polecam, bo używałam 12 lat temu i były super, teraz sa na pewno jeszce lepsze no i oryginalne kupię z niemiec, nie sa rozlewane i oszukiwane jak to u nas robią jak tu jest produkcja.
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój braciszek ich używał ![]() Ale u mnie w sklepach, drogeriach, aptekach normalnie jest.. i to te z niemiec.. ![]() Z polski tez sa.. Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-04-28 o 10:54 |
|
|
|
|
#3584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że J&J ładuje chemię szczególnie, ze tu mają fabryke, jednak te Penatenu są tam robione i maja inne normy, to tak jak z kosmetykami robionymi u nas a np w USA, mają inne skąłdy i inne normy sa na europe a inne na stany, niestety u nas dopuszcza się więcej chemii i świństw. A najlepiej kupię od razu bez lawendy, a zamiast neigo ten z wit E która na pewno nie zaszkodzi ![]() http://www.allegro.pl/item1008363735...ml_nowosc.html ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
ale i tak nie chodze nigdzie więc będe na all zamawiać![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Kochane powiedzcie mi jak to jest z tą glukoza, mężuś mi dzwonił, że po 2 h mam 142 wynik i laborantka powiedziała, ze to za dużo. Czytam normy i różnie piszą She chyba mamy ten sam problem, dobrze, ze mam wizytę we wtorek.
|
|
#3585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam małe doświadczenie, a raczej rzadne co do mycia i pielęgnacji dzieci. To tylko mogę powiedzieć to co mówią nam na szkole rodzenia te położne a były już 3 i każda ma swoje dzieci i każda ma staż powyżej 10lat więc wydaje mi się że znają się trochę ![]() Ogólnie one mówiły że jak najmniej sztucznych rzeczy, wszystko naturalne najlepiej, i że może to nie jest ciekawe zapachowo ale mydło szary jeleń jest najprostrze i najskuteczniejsze ![]() No ja nie zamierzam stosować takiego mydła, ale staram się szukać rzeczy które mają mało chemii |
|
|
|
|
#3586 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak jest Carol bo Śląsk to Śląsk
|
|
|
|
#3587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może np tylko w aptekach u Was sprzedają ?Normą jest 140.. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Wiem że Nivea nie ma w sobie parabenów. a to dobrze.. ![]() Kurde szkoda ze u mnie się tak późno odezwały z tą szkołą rodzenia.. tez bym sobie pochodziła
|
||
|
|
|
#3588 |
|
Wtajemniczenie
|
Carol norma jest do 140 chyba, więc te 2 jednostki to chyba nie jest jakieś poważne przekroczenie tej normy...
|
#3589 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
tylko przyjeli tych co mają w rodzinie lekarzy nawet jak mieli gorsze wyniki )To tam mówiła nam jakaś lekarka że nivea ztosuje coś w swoich produktach co wypłukuje naturalne lipidy i skóra uzależnia się od kremu i po pewnym czasie oczywiście sama ni jest w stanie nawilżyć się. I po paru latach stosowania, tżeba cały czas już używać jakiś kremów i balsamów bo skóra robi się sucha jak papier bo sama nie umie się nawilżyć. I to podobno udowodnione nukowo. |
||
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochanie miałam 75 g od razu, no to kurde świetnie, jeszcze mi do tego wszystkiego brakuje cukrzycy ciążowej, nic tylko siedziec i wyć. Zmartwiłam się, poszperałam teraz w necie i tak jak piszecie, norma jest do 140, no to ja przekraczam, ehhh zobaczymy co lekarz powie.
|
|
#3591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama słyszałam i czytałam bardzo wiele opinii dobrych o nivei Moze tak było wcześniej.. oczywiście ja teraz przy wyborze słyszalam i czytalam ![]() I u mnie w szpitalu to stosuja i poleciły mi połozne, także.. nie wiem.. że najmniej uczulają, jest najłagodniejsze itp itd.. Polecały własnie tez Penaten.. W sumie kiedyś mogło tak być, tak samo jak np ja byłam mała to kosmetyki J&J były super a teraz nie.. ![]() A nivei też nie zamierzam stosować kilka lat tylko na poczatku np do 6 mies a pozniej zmieniac, próbować Cytat:
|
||
|
|
|
#3592 |
|
Wtajemniczenie
|
Carol wiem,ze trudno się nie stresować, ale taki wynik to może byc w granicy błędu.Ja miałam 50 g glukozy po godzinie, to może norma dla 75 jest inna?
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Gosieńko nie, norma to 140 dla 75 g
teraz mi nerwy puściły i becze.Kurde żebym sie jeszcze obżerała, wpierniczała dużo słodkiego, nie szanowała zdrowia to bym była w stanie to zrozumieć........... no nic popłacze i mi przejdzie, zadzwonię do lekarza jak TZ wróci.
|
#3594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolinko nie martw się, normę o bardzo malutko przekraczasz, może to nic nie znaczy, a może coś źle wyszło różnie to bywa. Może lekarz powie żebyś jeszcze raz zrobiła wiem że jak coś wychodzi nie tak to proponują jakiś podwójny test tak mówiła mi moja gin. ale nie wiem co i jak. Napewno to nic strasznego. |
|
|
|
|
#3595 |
|
Wtajemniczenie
|
Carol Latko ma racje.Oni to sprawdza jeszcze raz tym testem podwojnym.
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za pocieszenie skarby
![]() Dzwoniałm do ginka mojego kochanego ![]() On jest artysta mówię mu, ze pani laborantka powiedziała, ze mam normę przekroczoną, i, że to cukrzyca . Mówię mu, ze mam 142 po 120 min, a on na to: ona jest głupia, neich jej pani nie slucha! norma jest 145 i przy pani drobnej budowie, w przenośni: strasznej otyłości ciążowej, cukrzyca byłaby istnym ewenementem! Niech sie pani nie martwi, wszystko jest w idealnym porządkuJejku jak sie ciesze!!!!!!!!! Nie macie pojęcia jaki głaz spadł mi z serca!!!!!!!! No to we wtorek wizytka i już sie nie martwię,ehhh ile to człowiek musi nerwow zjeść, głupia baba tylko nas nastraszyła!
|
#3597 |
|
Zadomowienie
|
latkoo, w żadnym wypadku nie płaćcie za tego fotografa! przecież to jest chamstwo normalnie, ja bym się prędzej ze wstydu spaliła, niż powiedziała komuś żeby mi takie prezenty robił. nawet własnych rodziców nigdy pierwsza nie poprosiłam o pieniądze albo żeby mi coś kupili. a w ogóle to pierwsze słyszę, żeby chrzestny płacił za fotografa, cwaniaki chcą was naciągnąć! świecę to owszem, kupują chrzestni.
powiem wam że ludzie są bezczelni teraz, ja wam mówiłam ostatnio o tych znajomych którzy się hajtali i drugi dzień wesela to sobie zrobili chrzciny swojego dziecka. i w sumie myśmy i tak nie mogli iść, ale wiele znajomych to wprost im powiedziało że sorry, ale na ślub przyjdą a na chrzciny już nie, bo na chrzciny to się zaprasza rodzinę, a nie żeby jeszcze znajomi musieli przychodzić i prezenty kupować, także byłam w szoku że im to ludzie tak wprost mówili, ale w sumie to dobrze, bo ludzi trzeba kultury uczyć, jestem zażenowana takimi pasożytami, co tylko na kasę od innych liczą, dla mnie to jest obrzydliwe po prostu. ja bym się normalnie temu kuzynowi waszemu roześmiała w twarz jakby mi coś takiego powiedział. a kosmetyki to ja w skplepie kupię, bo muszę sobie poniuchać wszyściutko. ten penaten też myślę że fajny jest, ale do nivei też mam zaufanie. z tą chemią dziewczyny to też moim zdaniem nie ma co przesadzać, bo czasami naturalne składniki bardziej uczulają niż chemiczne. ale wiadomo, trzeba jakiś złoty środek znaleźć. no i oliwki też nie będę kupować raczej, tylko balsamik lekki dla dzidziusia. w ogóle jak sobie tak pomyślę o kąpaniu dzidziusia to aż mi serduszko rośnie
|
|
|
|
#3598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3599 |
|
Rozeznanie
|
Karolinko, oj niezły ten Twój gin... super, że wszystko ok.
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest naprawdę rewelacyjny, modlę się żeby udało mi sie trafić na jego dyżur jak będę rodzić, bo on specjalnie nie dojeżdza na porody swoich pacjentek, nie ma czasu, a wielka szkoda! No, ale może się uda powiem Wam, ze takiego to ze świeca szukac, ja trafiłam po 13 latach dopiero na niego, reszta to szkoda gadać.Karolinko super, ze Twoja tez taka fajna, atmosfera w gabinecie tez jest bardzo ważna!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.

ale wredniak ze mnie

nie umiem spać i jak wstanę na siku to musze chociaż pół kromki zjeść, bo mi rozwali żoładek i jelita, ja chyba przytyję z 16 kg do końca, już mam 12, ehh 

i to te z niemiec..