|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zimowe bobasy są pierwszej klasy (styczeń-luty 2010)
MadzikUK
Zaraz napisze Ci PWAddicted w nocy tez jadl butel ?Kancia thx ![]() Strippi kciuki za bioderka,ale na pewno juz jest wszystko ok Fotki Kamyku mi wypadaja - dosc mocno Cos jeszcze a propo chust http://www.figa.pl/Modne-nosidelka-p...niemowlat-a310 (piszac nosidelka,maja na mysli chusty )Idziemy zaraz na pobranie krwi
|
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
tak mi się przypomniało apropos chust, mam taką kieszonkową z chusta.pl i jak dla mnie fatalna
była dobrana wg ich tabeli a nijak nie pasuje na mnie. Mam tez pozyczoną bebelulu jest o niebo lepsza. Jednak przestrzegam zanim kupicie taką drogą to pozyczcie sobie i przetestujcie na dzidku bo moje dzieci nie cierpią siedziec w chustach Tomasz dostaje szału w pozycji fasolkowej za miesiac spróbuje go włozyc inaczej...aldii dostałąm od kolezanki takiego linka, mowi, ze sie załapała na ten projekt, może warto poszperac. http://www.dietabezglutenowa.pl/poradnik/med_bad.htm kciuki za pobranie ![]() Tomasz po zjedzeniu o 21.00 70 ml wstał o 3.30 nie kumam tego dziecka...
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-04-28 o 08:10 |
|
|
|
#4413 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale naskrobałyście
![]() Przeleciałam tak szybciutko śliczne dzieciaczki Później nadrobie Ktoś pytał o żel na zęby ja mam dentinox Musze się pochwalić wczoraj przed snem poczytałam sobie o tym co zrobić aby dziecko przesypiało całą noc Od razu zastosowałam i mała zasnęła o 21, zjadła o 23 i obudziła się o 7 rano ![]() Trochę sie przestraszyłam rano jak się obudziłam a tu już widno poleciałam do kuchni zobaczyc czy nie stoi tam jakaś brudna butelka, może zapomniałam, że w nocy karmiłam Zjadła chwile sie pośmiała do tż i poszła spać
|
#4414 |
|
Zadomowienie
|
Bardotka zdradz tajemnice. moj tez sie budzi tylko raz ale chcialabym zeby juz przesypial noce.
|
|
|
|
#4415 |
|
Wtajemniczenie
|
gosbaj ja już kiedyś pisałam tu, że polecam książkę "Pierwszy rok zycia dziecka" i w niej wyczytałam, że dzieci w wieku naszych powinny już przesypiać noc tam jest kilka metod opisanych nie mam czasu zeby wszystkie tu wymienic ja zastosowalam karmienie jak ja klade sie spac i przeczekanie nocnego budzenia, wiercenia dziecko samo zasnie i moja zasnela a tak to juz bym ja karmila, mam nadzieje ze wiesz o co chodzi bo troszke bez skladu to napisalam
A teraz lece bawic sie w "lapac niemowlaka" ostatnio nasza ulubiona zabawa
|
#4416 |
|
Raczkowanie
|
WItajcie,
Nie bylo mnie od piatku...i widzę ze mam cała mase stron do nadrobienia.(ponad 10!!) Własnie sie za to zabieram, bo mala usnęła na jakąs godzinke..wymęczyłam ją gimnastyką na brzuchu Juz sie cieszyłam bo mala przez ostatnie 3 dni zasypiala o 19..i wstawała na jedznie tylko o 3.00 a potem juz 7- matka sie wysypiala i glupia myslalam ze juz tak zostanie. A tu
|
#4417 |
|
Zadomowienie
|
Bardotka ja mam ta ksiazke ale przyznam szczerze ze nie czytalam jej. Przegladalam tylko jak ja dostalam a wtedy jeszcze w ciazy bylam
A my zaraz jedzeimy do lekarza z Krzysiem na kontrole tego jego pepka, ale na moje oko jest juz wszystko ok.mam nadzieje ze lekarz tez tak powie. |
|
|
|
#4418 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no wlasnie sama jestem ciekawa jak to im sie udalo, tym bardziej ze tesciowa ciagle u nich tez przesiaduje, no bo przeciez jej corka nie da rady sobie z 7 letnim chlopcem. a co to za niecny plan?? ![]() Strippi za bioderka, sliczny usmiech Cytat:
Bardotka za plan. szkoda, ze nie mam tej ksiazki, bo sama jestem ciekawa jak to wprowadzic w zycie.
|
|
#4419 |
|
Przyczajenie
|
Hej
![]() Adicted cieszę się że mały tak ładnie ci już je z butli, mój też juz ładnie na noc się zasysa. Wczoraj zjadł 50 ml na 2 razy, po chwili doprawił cycem o 22, ale i tak obudził się na cyca już o 24 :/ Na szczęście później dospał prawie do 3. U nas sprawdziły się smoczki NUK te standardowe. A niepotrzebnie wydałam kasę na AVENT i NUK FIRST CHOICE Prawie 100 zł wydane niepotrzebnie. No ale cóż. Aha i dzięki za info odnośnie glutenu. Aldii ta chusta co dałaś linka DIDYMOS - przepiękna!!! Ale nie mam szans wydać tyle kasy na kawał materiału niestety. A i jeszcze mam pytanie mamusie - Skąd wiecie że trzeba wymienić smoczki na 2?? Niby pisze na nich że rozmiar 2 od 6 miesiąca, ale pisze również że musi to być dostosowane do indywidualnego rozwoju dziecka. Ale jak to stwierdzić? Wiem że niektóre z was używają już 2. Czy wtedy również zmieniłyście smoczki uspokajające na 2?? A i jak dodajecie kleiku do mleczka to używacie smoczka do papek? Czy nadal tego samego? |
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Cytat:
jak sie wierci w nocy to nie daje cycka, tylko oszukuje go smoczkiem i zasypia. Troche pomarudzi, ale zasnie. Ostatniej nocy dałam mu troche bardzo slabej herbatki i tez zasnal Chciałabym opuszczac nocne karmienia, bo moj to i tak sporo wazy. Jak narazie sie udaje![]() Strippi sliczne zdjecia i za bioderka.Kamyk plan? Brzmi tajemniczo ![]() Gosbaj trzymam kciuki za kontrole
|
|
#4421 |
|
Zadomowienie
|
aldii
za pobranie i pomyślne wyniki.strippi zdjęcia madzik mam podobną rodzinke,mama spała z synkiem chyba do 12 roku życia,nawet jak tatuś przyjeżdzał z rejsu po pół roku to on leżał miedzy nimi a starszy zaś spał z babcią do jakiegoś 13rokumoja Niunia wypiła wczoraj wyjątkowo butelke na noc,bo w cycusiach zabrakło i obudziła sie ok 4,tzn jęczała a ja sie obudziłam ,mleczko już leciało więc dostała cycusia.ona jak widzi to krzyczy aaa aaaa aaaa jakby stękała ,zaspokoiła swój pierwszy głód i sie zaczęło gadanie i smiechy to do bociana to do światełka od aparatu a na koniec do swiatełka w tel no myślałam ze zwariuje,chciałam zeby sciągneła bo bolały mnie piersi a ta se pogaduszki urzadziła.trwało to ponad godzinke i położyłam ja a ta jak sie rozgadała to do 6,no i zaczyna coraz głosniej ze nie da sie spać.zasneła po 6 i obudziła o 8,łobuziarka mała
|
#4422 |
|
Raczkowanie
|
Ingrid- ja nie tęsknie za pracą, nie wyobrażam sobie powrotu- ale to praca w technikum, to nikt by pewnie nie teskił.. Na pocieszenie powrot na 2 dni przed końcem roku
Dodatkowo dochodzi problem z opieką , bo zostaje tylko opiekunka. Rodzice i tesciowie pracują, a zlobek od roku.Kasiorek - tez współczuje tych spacerków, nie wiem jaka moze byc przyczyna, u nas tez zawsze zasypia jak tylko rusze...albo po chwili, ale moje dzieciatko ogolnie jakies takie spokojne..tfu tfu tfu Filka- ja bym nie poznala, jakbym od Tż-ta nie zazadała zdjecia zaraz po porodzie, bo mi po cc pokazali ja na 5 sekund, do gory nogami jak lezałam jak truposz rozlozony na stole po 18h porodu (ktory nota bene i tak sie cc skonczyl) a potem zabrali ni przyniesli rano dopiero. A tak robil zdjecie a ja sie buzki "nauczyłam" Biejatka- ja Cie pamietam, bo tez jestem od poczatku- gratuluje ze sie jednal udało Castilla- my jestesmy tylko na cycu- i jakos nie moge sie przemoc do tej butli,a przydałoby sie casem pokarmic odciagnietym , bo jestem uziemiona na maksa!! Jakis debil boruje na gorze...masakra A moje dziecię jest jakies inne, jak zaczyna marudzic to najchetniej wtedy chce znalezc sie w lozeczku, na rekach mi sie wygina i nie chce. Tak sie balismy tego noszenia od poczatku, ze przyzwyczailismy ja do lezenia i ona na rekach to owszem na chwile, jak jest aktywna, a tak to najlepiej w poziomie w loziu ![]() Na razie tyle ...bo mala sie obudzila, a jestem dopiero na sobocie
|
#4423 |
|
Zadomowienie
|
|
#4424 | ||
|
Zadomowienie
|
Kancia
za wyniki Adikagosbaj to fajnie jak ci starsi potrafią tyle samo co maluchy ![]() A z pępkiem pewnie wszystko będzie ok. Cytat:
A włosy mi wypadają co jest szczególnie widoczne po ich ilości w wannie po myciu głowy . U mnie też już prawie 6 tygodni od wizyty u fryzjera a jakoś nie widzę odrostów po farbowaniustrippi jak Jula roześmiana ![]() żebyście się już pożegnały z frejkąaldii na razie daję butlę 2 razy dziennie - przed spacerem i po pierwszym "nocnym" obudzeniu, które akurat wczoraj wypadło o 21 (ale usnął ok. 18.30)Kancia nie jesteś sama z "nie kumaniem" Ja wczoraj swojego nie odbiłam po 70 ml z butli i obudził się po 1h, dojadł cyca i pospał 3h. A kiedyś jak zrobił bunt przy butli to wypił tylko 15 ml i też przespał 3h![]() bardotka że sposób od razu zadziałał. A ze sprawdzeniem butliA co to za zabawa "łapać niemowlaka"? pantee no po 3 dniach to ja też bym już myślała o sukcesie a nie o porażce, może to chwilowe i znowu będzie lepiej Cytat:
![]() ![]() Ciekawe czy mamuśka to rzeczywiście taka pier...ła czy babcia jest nadopiekuńcza Clarissa myślę, ze najważniejsze to się nie zrażać. U mnie po okresie buntu na razie je ładnie, co prawda niedużo i ciągle jak dla mnie dość często budzi się w nocy, więc pewnie po długim weekendzie postaram sie wprowadzić kolejną butlę na noc. Co do smoczka to chyba po prostu musiałabyś wypróbować ten 2 smoczek i zobaczyć czy dziecko się przypadkiem nie krztusi, co by oznaczało że mleko leci za szybko. Ale tu raczej pomogą Ci mamuśki, które cały czas karmią butlą, bo my na razie jesteśmy na 1. filka to nieźle pospała, ale że potem nie dała spać, to rzeczywiście łobuzica ![]() Nie chciało mi sie rano po 7 wstać z wyrka, to przystawiłam małego do cyca i myślałam, że uśnie, ale on sobie trochę popił i miał gdzieś moje nadzieje. No ale przynajmniej pomógł mi smażyć naleśniki
|
||
|
|
|
#4425 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Addicted chyba mamusia tak wychowala ta coreczke, ze ta teraz bez jej pomocy nie da rady. jak jej syn byl maly, to ona go wcale nie kapala,, bo sie bala. jej mama musiala to robic. a ona odwazyla sie go wykapac jak mial 8 miesiecy. mamuska tak wychowala mojego Tz'eta tez, ze chlop nie umial sobie kanapek zrobic, bo ona wszystko za niego robila. masakra jakas. i dlatego teraz dwie przy jednym dziecku lataja, a co dopiero jak nastepne dojdzie. kiedys mi tlumaczyla, ze ona to przyjechac do mnie nie moze, no bo przeciez wnusia trzeba do szkoly zaprowadzic, odebrac,obiad ugotowac itp. Blonde jak ja kiedys dalam smoka w nocy mojej, zeby jakos poczekala bo musialam mleko zrobic, to tak nim pogardzila, ze polecial przez pol pokoju i wyladowal na ziemi
|
|
#4426 |
|
Zadomowienie
|
kamyk a jaki masz plan?chyba sie domyślam.....
![]() mi włosy wychodza okropnie,niedawno sie zaczęło i teraz wszedzie włosy i nawet mała juz mi wyrywa
|
#4427 |
|
Rozeznanie
|
hej hej
strippi super zdjecia ![]() Ja tez mam problem z wypadajacymi wlosami.Byla kuracja miesieczna z skrzypowita ale nie dalo to wiekszych rezultatow. Mam duza anemie i to tez pewnie przyczyna u mnie. Ok zmykam.Jakies sprzatanie spacer.Pozniej nadrobie. Milego dzionka........ |
|
|
|
#4428 |
|
Zadomowienie
|
Witam po dłuższej przerwie.
Troszkę ponadrabiałam, ale ciężko mi się poodnosić do wszystkich postów. Zawsze tak jest że w trakcie czytania tyle mam do odpisania, ale mam strasznie słabą pamięć i miesza mi się kto co pisał Muszę chyba czytać w jednym okienku i odpisywac w drugim, tak na bieżąco w trakcie czytania. Przepraszam ze nie odpisuje. Postaram sie poprawić Mam pytanie do podróżujących mam. Chciałabym się wybrać samolotem rayanair do siostry do Aglii. Czytałam w regulaminie ze za darmo można zabrać wózek spacerówkę, taki całkowicie składany. Zastanawiam się czy bardzo się tego czepiają?? Nie mam takiej spacerówki. Chciałam zabrać taki gondolowy (tez sie składa, ale wiadomo że gondola ma swoje rozmiary) żeby Mareczek miał gdzie spać u siostry, czy przepuszczą mnie z takim?? Co jeszcze trzeba wiedzieć przewożąc takiego maluszka?? Jak z jedzeniem dla maleństwa??
|
#4429 |
|
Wtajemniczenie
|
addicted o cholera jak mi narobiłaś smaka na naleśniki
![]() Ale jestem na "Kanciowej" diecie i nici z tego a najbardziej to chce mi się naleśników po chłopsku hehe "Łapać niemowlaka" to taka nasza zabawa Patrysia leży mama mówi łapać niemowlaka i ją łaskocze ściskam całuje i ona ma wtedy najlepszą zabawę
|
#4430 |
|
Zadomowienie
|
madzik no to masakra, życzę im powodzenia przy drugim dziecku.
Moja teściowa też sporo robiła za synka, ale żeby nie było, kanapeczki to on nawet mi robi - jak chodziliśmy do pracy to była jego działka, a moja obiadki gooha ja właśnie odpisuję tak jak napisałaś, bo inaczej to bardotka a naleśniki po chłopsku to jakie bo u mnie dziś z serem
|
|
|
|
#4431 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
ale dzisiaj miałam dobrą noc
akurat dzisiaj ja miałam wstawać na karmienie-małego ukąpałam po 19, zjadł o 19:30...i musiałam go sama wybudzić o 7:40 bo spał /pomimo nawet tego,że znalazłam kupę w pampku:P/-dałam mu butlę i spaliśmy dalej do 10...nieźle...
|
#4433 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() farsz ziemniaki z pieczarkami, polane sosem grzybowym i posypane żółtym serem, dużo żółtego sera odkryłam je w ciąży i dlatego wyglądam jak wyglądamCytat:
|
|
#4434 |
|
Zadomowienie
|
No ja nie wiem, jak Wy to robicie, że Wasze maluchy śpią w nocy
![]() bardotka może przy okazji zrobię Ja uwielbiam naleśniki z mięsem mielonym i pieczarkami w sosie bologne![]() Dobra, zbieram się na spacer |
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia niestety nikt z moich znjomych nie ma chusty
A te Bebelulu czytalam na innym forum,ze odradzali.Poznoc robia sie takie workowate,rozciagniete szmaty ![]() Czytalam w ciazy o tym projekcje,ale tam gdzie czytalam,nie bylo opcji pobrania krwi z zyly (tylko pepowinowa).No a ze ja zdecydowalam sie na przechowywanie krwi pepowinowej,to nie zglosulam sie do projektu,bo balam sie,ze pozniej za malo zostanie tej krwi do przechowywania. Bardotko ja pytalam - thx No to zdradz nam te czary na przespana noc uuu nas przeczekanie wiercenia nie wyjdzie.Lu jest glodna o 2 i jak jej nie dam to zacznie sie ryk No ale odpukac po zmianie mleka zlikwidowala sie pobudka o 5 Teraz jest tylko o 2 i o 7 Clarissa 2 jej dalam jak zaczela zasysac 1.Kleiku jeszcze nie daje Filka co za patologia ![]() Gooha ja wlasnie tak czytam-odpisuje, na 2 okienka ![]() Taki wozek (gondole) tez spokojnie mozesz zabrac - byle sie skladal.Jedzonko tez mozesz zabrac na poklad samolotu Patinka ![]() Kancia,Filka,Addicted ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Po pobieraniu krwi pojechalam do reala po mleko i soczki dla malej, i sluchajcie jaka wiadomoscia powitala mne babka przy kasie....Mowi do mnie,ze wczoraj wzywali pogotowie do takiego maluszka, moze z m-c mial.Bo matka miala go w chuscie i sie prawie udusil,ledwo go odratowali....Ludzie ponoc chcieli ja zlinczowac.... Az sie teraz zastanawiam,czy kupowac ta chuste.... |
|
|
|
#4436 |
|
Przyczajenie
|
Witam ja też jestem styczniowa mama MICHAŚ 2-01-2010 MAGDALENA 3-07-2000
|
|
|
|
#4438 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ale obudzila sie po 30 min Cytat:
![]() Cytat:
![]() wlasnie ogladam sobie gazetke a tam o tej Waszej rozslawionej diecie Dukana. hmmmm, chyba czas sie zastanowic nad tym,
|
|
#4440 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale jeżdżę w 3 stajniach więc koni pod dostatkiem u nas Z bioderkami oki i już pożegnamy się z poduszką. Oj straszne z tymi chustami powodzenia na pobieraniu krwi. Cytat:
ja mam taki sposób, że rano odciągam pokarm z nocy i zamrażam. Wieczorem odmrażam i podaję jej ten pokarm z nocy. Więc budzi się po 10 godz. i zazwyczaj nie płacze tylko jeszcze zajmuje się sobą ![]() dziękujemy dziękujemy Cytat:
dziękujemy ![]() ale masz gadułkę małą hihi Cytat:
już po całym domu leżą pożegnałyśmy poduszkę Cytat:
![]() oj ja chyba też kurację na włosy zastosuję, bo mam okropne :/
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

Zaraz napisze Ci PW
w nocy tez jadl butel ?
Fotki
)
była dobrana wg ich tabeli a nijak nie pasuje na mnie. Mam tez pozyczoną bebelulu jest o niebo lepsza. Jednak przestrzegam zanim kupicie taką drogą to pozyczcie sobie i przetestujcie na dzidku bo moje dzieci nie cierpią siedziec w chustach 

za pobranie i pomyślne wyniki.
a starszy zaś spał z babcią do jakiegoś 13roku
no myślałam ze zwariuje,chciałam zeby sciągneła bo bolały mnie piersi a ta se pogaduszki urzadziła.trwało to ponad godzinke i położyłam ja a ta jak sie rozgadała to do 6,no i zaczyna coraz głosniej ze nie da sie spać.zasneła po 6 i obudziła o 8,łobuziarka mała

. U mnie też już prawie 6 tygodni od wizyty u fryzjera a jakoś nie widzę odrostów po farbowaniu
bo u mnie dziś z serem

uuu nas przeczekanie wiercenia nie wyjdzie.Lu jest glodna o 2 i jak jej nie dam to zacznie sie ryk