Zimowe bobasy są pierwszej klasy (styczeń-luty 2010) - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-28, 07:21   #4411
aldii
Zakorzenienie

Dot.: Zimowe bobasy są pierwszej klasy (styczeń-luty 2010)

MadzikUK to zrob jeszcze pare fotek.Moze na @ mi wyslesz,zebysmy tu forum nie zasmiecaly Zaraz napisze Ci PW
Addicted w nocy tez jadl butel ?
Kancia thx Baaardzo sie ciesze,ze wyniki Adika sa ok
Strippi kciuki za bioderka,ale na pewno juz jest wszystko ok Fotki Masz swoje konie ?
Kamyku mi wypadaja - dosc mocno

Cos jeszcze a propo chust http://www.figa.pl/Modne-nosidelka-p...niemowlat-a310 (piszac nosidelka,maja na mysli chusty )

Idziemy zaraz na pobranie krwi
Stary 2010-04-28, 08:06   #4412
Kancia
Zakorzenienie

tak mi się przypomniało apropos chust, mam taką kieszonkową z chusta.pl i jak dla mnie fatalna była dobrana wg ich tabeli a nijak nie pasuje na mnie. Mam tez pozyczoną bebelulu jest o niebo lepsza. Jednak przestrzegam zanim kupicie taką drogą to pozyczcie sobie i przetestujcie na dzidku bo moje dzieci nie cierpią siedziec w chustach
Tomasz dostaje szału w pozycji fasolkowej za miesiac spróbuje go włozyc inaczej...

aldii dostałąm od kolezanki takiego linka, mowi, ze sie załapała na ten projekt, może warto poszperac. http://www.dietabezglutenowa.pl/poradnik/med_bad.htm
kciuki za pobranie

Tomasz po zjedzeniu o 21.00 70 ml wstał o 3.30 nie kumam tego dziecka...

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2010-04-28 o 08:10
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:14   #4413
bardotka_a
Wtajemniczenie

Ale naskrobałyście
Przeleciałam tak szybciutko śliczne dzieciaczki
Później nadrobie

Ktoś pytał o żel na zęby ja mam dentinox

Musze się pochwalić wczoraj przed snem poczytałam sobie o tym co zrobić aby dziecko przesypiało całą noc

Od razu zastosowałam i mała zasnęła o 21, zjadła o 23 i obudziła się o 7 rano Ja i tak nie miałam źle bo ona budziła się tylko raz w nocy, ale zawsze to lepiej
Trochę sie przestraszyłam rano jak się obudziłam a tu już widno poleciałam do kuchni zobaczyc czy nie stoi tam jakaś brudna butelka, może zapomniałam, że w nocy karmiłam
Zjadła chwile sie pośmiała do tż i poszła spać
Stary 2010-04-28, 08:30   #4414
gosbaj
Zadomowienie

Bardotka zdradz tajemnice. moj tez sie budzi tylko raz ale chcialabym zeby juz przesypial noce.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:16   #4415
bardotka_a
Wtajemniczenie

gosbaj ja już kiedyś pisałam tu, że polecam książkę "Pierwszy rok zycia dziecka" i w niej wyczytałam, że dzieci w wieku naszych powinny już przesypiać noc tam jest kilka metod opisanych nie mam czasu zeby wszystkie tu wymienic ja zastosowalam karmienie jak ja klade sie spac i przeczekanie nocnego budzenia, wiercenia dziecko samo zasnie i moja zasnela a tak to juz bym ja karmila, mam nadzieje ze wiesz o co chodzi bo troszke bez skladu to napisalam
A teraz lece bawic sie w "lapac niemowlaka" ostatnio nasza ulubiona zabawa
Stary 2010-04-28, 09:17   #4416
pantee
Raczkowanie

WItajcie,
Nie bylo mnie od piatku...i widzę ze mam cała mase stron do nadrobienia.(ponad 10!!) Własnie sie za to zabieram, bo mala usnęła na jakąs godzinke..wymęczyłam ją gimnastyką na brzuchu

Juz sie cieszyłam bo mala przez ostatnie 3 dni zasypiala o 19..i wstawała na jedznie tylko o 3.00 a potem juz 7- matka sie wysypiala i glupia myslalam ze juz tak zostanie. A tu , bo dzis jadła o 23, potem 1.30, 4.15 i o 5 standardowo pobudka na zabawę Jestem skonana.. To kiedy to soiw w koncu zmieni..eh Idę czytac Was.
pantee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:23   #4417
gosbaj
Zadomowienie

Bardotka ja mam ta ksiazke ale przyznam szczerze ze nie czytalam jej. Przegladalam tylko jak ja dostalam a wtedy jeszcze w ciazy bylam ale widze ze trzeba sie za nia wziasc, dzieki za cynk

A my zaraz jedzeimy do lekarza z Krzysiem na kontrole tego jego pepka, ale na moje oko jest juz wszystko ok.mam nadzieje ze lekarz tez tak powie.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:33   #4418
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
madzikUK super te sukienki i świetnie w nich wyglądasz

Nasuwa się pytanie - jak sobie zrobili to drugie dziecko, mamusia musiała się na randki z tatusiem wymykać

Poza tym mam plan jak znowu się wyrwać z pracy Muszę jeszcze trochę odczekać, ale ja potrafię czekać jak ma na co

no wlasnie sama jestem ciekawa jak to im sie udalo, tym bardziej ze tesciowa ciagle u nich tez przesiaduje, no bo przeciez jej corka nie da rady sobie z 7 letnim chlopcem.

a co to za niecny plan??

Strippi za bioderka, sliczny usmiech

Cytat:
Napisane przez pantee Pokaż wiadomość
WItajcie,
Nie bylo mnie od piatku...i widzę ze mam cała mase stron do nadrobienia.(ponad 10!!) Własnie sie za to zabieram, bo mala usnęła na jakąs godzinke..wymęczyłam ją gimnastyką na brzuchu

Juz sie cieszyłam bo mala przez ostatnie 3 dni zasypiala o 19..i wstawała na jedznie tylko o 3.00 a potem juz 7- matka sie wysypiala i glupia myslalam ze juz tak zostanie. A tu , bo dzis jadła o 23, potem 1.30, 4.15 i o 5 standardowo pobudka na zabawę Jestem skonana.. To kiedy to soiw w koncu zmieni..eh Idę czytac Was.
ja tez tak mam, ze czasem glupia mysle, ze mala juz na dobrej drodze do przesypiania nocy, a tu dupa.

Bardotka za plan. szkoda, ze nie mam tej ksiazki, bo sama jestem ciekawa jak to wprowadzic w zycie.
Stary 2010-04-28, 09:35   #4419
Clarissa
Przyczajenie

Hej
Adicted cieszę się że mały tak ładnie ci już je z butli, mój też juz ładnie na noc się zasysa. Wczoraj zjadł 50 ml na 2 razy, po chwili doprawił cycem o 22, ale i tak obudził się na cyca już o 24 :/ Na szczęście później dospał prawie do 3. U nas sprawdziły się smoczki NUK te standardowe. A niepotrzebnie wydałam kasę na AVENT i NUK FIRST CHOICE Prawie 100 zł wydane niepotrzebnie. No ale cóż.
Aha i dzięki za info odnośnie glutenu.

Aldii ta chusta co dałaś linka DIDYMOS - przepiękna!!! Ale nie mam szans wydać tyle kasy na kawał materiału niestety.

A i jeszcze mam pytanie mamusie - Skąd wiecie że trzeba wymienić smoczki na 2?? Niby pisze na nich że rozmiar 2 od 6 miesiąca, ale pisze również że musi to być dostosowane do indywidualnego rozwoju dziecka. Ale jak to stwierdzić? Wiem że niektóre z was używają już 2. Czy wtedy również zmieniłyście smoczki uspokajające na 2??
A i jak dodajecie kleiku do mleczka to używacie smoczka do papek? Czy nadal tego samego?
Clarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:41   #4420
blonde_hair
Zakorzenienie

Dzien dobry!
Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
gosbaj ja już kiedyś pisałam tu, że polecam książkę "Pierwszy rok zycia dziecka" i w niej wyczytałam, że dzieci w wieku naszych powinny już przesypiać noc tam jest kilka metod opisanych nie mam czasu zeby wszystkie tu wymienic ja zastosowalam karmienie jak ja klade sie spac i przeczekanie nocnego budzenia, wiercenia dziecko samo zasnie i moja zasnela a tak to juz bym ja karmila, mam nadzieje ze wiesz o co chodzi bo troszke bez skladu to napisalam
A teraz lece bawic sie w "lapac niemowlaka" ostatnio nasza ulubiona zabawa
Ostatnio tez staram sie tak robicjak sie wierci w nocy to nie daje cycka, tylko oszukuje go smoczkiem i zasypia. Troche pomarudzi, ale zasnie. Ostatniej nocy dałam mu troche bardzo slabej herbatki i tez zasnalChciałabym opuszczac nocne karmienia, bo moj to i tak sporo wazy. Jak narazie sie udaje

Strippi sliczne zdjeciai za bioderka.

Kamyk plan? Brzmi tajemniczo

Gosbaj trzymam kciuki za kontrole
Stary 2010-04-28, 09:51   #4421
filka2
Zadomowienie

aldii za pobranie i pomyślne wyniki.
strippi zdjęcia,no i fajnie że bioderka dobrze już.pewnie sie męczyłyście z ta poduszka
madzik mam podobną rodzinke,mama spała z synkiem chyba do 12 roku życia,nawet jak tatuś przyjeżdzał z rejsu po pół roku to on leżał miedzy nimia starszy zaś spał z babcią do jakiegoś 13roku i to nie żart.wiele by opowiadać o tej rodzince i sikać ze śmiechu.

moja Niunia wypiła wczoraj wyjątkowo butelke na noc,bo w cycusiach zabrakło i obudziła sie ok 4,tzn jęczała a ja sie obudziłam ,mleczko już leciało więc dostała cycusia.ona jak widzi to krzyczy aaa aaaa aaaa jakby stękała ,zaspokoiła swój pierwszy głód i sie zaczęłogadanie i smiechy to do bociana to do światełka od aparatu a na koniec do swiatełka w telno myślałam ze zwariuje,chciałam zeby sciągneła bo bolały mnie piersi a ta se pogaduszki urzadziła.trwało to ponad godzinke i położyłam ja a ta jak sie rozgadała to do 6,no i zaczyna coraz głosniej ze nie da sie spać.zasneła po 6 i obudziła o 8,łobuziarka mała
Stary 2010-04-28, 09:56   #4422
pantee
Raczkowanie

Ingrid- ja nie tęsknie za pracą, nie wyobrażam sobie powrotu- ale to praca w technikum, to nikt by pewnie nie teskił.. Na pocieszenie powrot na 2 dni przed końcem roku Dodatkowo dochodzi problem z opieką , bo zostaje tylko opiekunka. Rodzice i tesciowie pracują, a zlobek od roku.

Kasiorek - tez współczuje tych spacerków, nie wiem jaka moze byc przyczyna, u nas tez zawsze zasypia jak tylko rusze...albo po chwili, ale moje dzieciatko ogolnie jakies takie spokojne..tfu tfu tfu

Filka- ja bym nie poznala, jakbym od Tż-ta nie zazadała zdjecia zaraz po porodzie, bo mi po cc pokazali ja na 5 sekund, do gory nogami jak lezałam jak truposz rozlozony na stole po 18h porodu (ktory nota bene i tak sie cc skonczyl) a potem zabrali ni przyniesli rano dopiero. A tak robil zdjecie a ja sie buzki "nauczyłam"

Biejatka- ja Cie pamietam, bo tez jestem od poczatku- gratuluje ze sie jednal udało

Castilla- my jestesmy tylko na cycu- i jakos nie moge sie przemoc do tej butli,a przydałoby sie casem pokarmic odciagnietym , bo jestem uziemiona na maksa!!

Jakis debil boruje na gorze...masakra
A moje dziecię jest jakies inne, jak zaczyna marudzic to najchetniej wtedy chce znalezc sie w lozeczku, na rekach mi sie wygina i nie chce. Tak sie balismy tego noszenia od poczatku, ze przyzwyczailismy ja do lezenia i ona na rekach to owszem na chwile, jak jest aktywna, a tak to najlepiej w poziomie w loziu

Na razie tyle ...bo mala sie obudzila, a jestem dopiero na sobocie
pantee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:57   #4423
filka2
Zadomowienie

dobre
http://wiadomosci.onet.pl/2161875,11...asow,item.html
Stary 2010-04-28, 10:01   #4424
addicted to wizaz
Zadomowienie

Kancia za wyniki Adika

gosbaj
to fajnie jak ci starsi potrafią tyle samo co maluchy
A z pępkiem pewnie wszystko będzie ok.
Cytat:
Nasuwa się pytanie - jak sobie zrobili to drugie dziecko, mamusia musiała się na randki z tatusiem wymykać

A włosy mi wypadają co jest szczególnie widoczne po ich ilości w wannie po myciu głowy. U mnie też już prawie 6 tygodni od wizyty u fryzjera a jakoś nie widzę odrostów po farbowaniu

strippi jak Jula roześmiana i jakiego ma fajnego przyjaciela
żebyście się już pożegnały z frejką

aldii na razie daję butlę 2 razy dziennie - przed spacerem i po pierwszym "nocnym" obudzeniu, które akurat wczoraj wypadło o 21 (ale usnął ok. 18.30)
dla Lu za pobranie krwi. I co, przetrzymałaś ją dłużej bez jedzenia?

Kancia nie jesteś sama z "nie kumaniem" Ja wczoraj swojego nie odbiłam po 70 ml z butli i obudził się po 1h, dojadł cyca i pospał 3h. A kiedyś jak zrobił bunt przy butli to wypił tylko 15 ml i też przespał 3h

bardotka że sposób od razu zadziałał. A ze sprawdzeniem butli
A co to za zabawa "łapać niemowlaka"?

pantee no po 3 dniach to ja też bym już myślała o sukcesie a nie o porażce, może to chwilowe i znowu będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość

no wlasnie sama jestem ciekawa jak to im sie udalo, tym bardziej ze tesciowa ciagle u nich tez przesiaduje, no bo przeciez jej corka nie da rady sobie z 7 letnim chlopcem.

Ciekawe czy mamuśka to rzeczywiście taka pier...ła czy babcia jest nadopiekuńcza

Clarissa myślę, ze najważniejsze to się nie zrażać. U mnie po okresie buntu na razie je ładnie, co prawda niedużo i ciągle jak dla mnie dość często budzi się w nocy, więc pewnie po długim weekendzie postaram sie wprowadzić kolejną butlę na noc.
Co do smoczka to chyba po prostu musiałabyś wypróbować ten 2 smoczek i zobaczyć czy dziecko się przypadkiem nie krztusi, co by oznaczało że mleko leci za szybko. Ale tu raczej pomogą Ci mamuśki, które cały czas karmią butlą, bo my na razie jesteśmy na 1.

filka to nieźle pospała, ale że potem nie dała spać, to rzeczywiście łobuzica

Nie chciało mi sie rano po 7 wstać z wyrka, to przystawiłam małego do cyca i myślałam, że uśnie, ale on sobie trochę popił i miał gdzieś moje nadzieje. No ale przynajmniej pomógł mi smażyć naleśniki
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:10   #4425
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
madzik mam podobną rodzinke,mama spała z synkiem chyba do 12 roku życia,nawet jak tatuś przyjeżdzał z rejsu po pół roku to on leżał miedzy nimia starszy zaś spał z babcią do jakiegoś 13roku i to nie żart.wiele by opowiadać o tej rodzince i sikać ze śmiechu.

Addicted chyba mamusia tak wychowala ta coreczke, ze ta teraz bez jej pomocy nie da rady. jak jej syn byl maly, to ona go wcale nie kapala,, bo sie bala. jej mama musiala to robic. a ona odwazyla sie go wykapac jak mial 8 miesiecy. mamuska tak wychowala mojego Tz'eta tez, ze chlop nie umial sobie kanapek zrobic, bo ona wszystko za niego robila. masakra jakas. i dlatego teraz dwie przy jednym dziecku lataja, a co dopiero jak nastepne dojdzie.
kiedys mi tlumaczyla, ze ona to przyjechac do mnie nie moze, no bo przeciez wnusia trzeba do szkoly zaprowadzic, odebrac,obiad ugotowac itp.

Blonde jak ja kiedys dalam smoka w nocy mojej, zeby jakos poczekala bo musialam mleko zrobic, to tak nim pogardzila, ze polecial przez pol pokoju i wyladowal na ziemi
Stary 2010-04-28, 10:11   #4426
filka2
Zadomowienie

kamyk a jaki masz plan?chyba sie domyślam.....
mi włosy wychodza okropnie,niedawno sie zaczęło i teraz wszedzie włosy i nawet mała juz mi wyrywa
Stary 2010-04-28, 10:37   #4427
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

hej hej
strippi super zdjecia
Ja tez mam problem z wypadajacymi wlosami.Byla kuracja miesieczna z skrzypowita ale nie dalo to wiekszych rezultatow. Mam duza anemie i to tez pewnie przyczyna u mnie. Ok zmykam.Jakies sprzatanie spacer.Pozniej nadrobie. Milego dzionka........
Stary 2010-04-28, 10:46   #4428
gooha3
Zadomowienie

Witam po dłuższej przerwie.

Troszkę ponadrabiałam, ale ciężko mi się poodnosić do wszystkich postów.
Zawsze tak jest że w trakcie czytania tyle mam do odpisania, ale mam strasznie słabą pamięć i miesza mi się kto co pisał nie mam siły czytać od początku.
Muszę chyba czytać w jednym okienku i odpisywac w drugim, tak na bieżąco w trakcie czytania.

Przepraszam ze nie odpisuje. Postaram sie poprawić

Mam pytanie do podróżujących mam.
Chciałabym się wybrać samolotem rayanair do siostry do Aglii. Czytałam w regulaminie ze za darmo można zabrać wózek spacerówkę, taki całkowicie składany. Zastanawiam się czy bardzo się tego czepiają??
Nie mam takiej spacerówki. Chciałam zabrać taki gondolowy (tez sie składa, ale wiadomo że gondola ma swoje rozmiary) żeby Mareczek miał gdzie spać u siostry, czy przepuszczą mnie z takim??
Co jeszcze trzeba wiedzieć przewożąc takiego maluszka?? Jak z jedzeniem dla maleństwa??

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:48   #4429
bardotka_a
Wtajemniczenie

addicted o cholera jak mi narobiłaś smaka na naleśniki

Ale jestem na "Kanciowej" diecie i nici z tego a najbardziej to chce mi się
naleśników po chłopsku hehe

"Łapać niemowlaka" to taka nasza zabawa Patrysia leży mama mówi łapać niemowlaka i ją łaskocze ściskam całuje i ona ma wtedy najlepszą zabawę
Stary 2010-04-28, 10:58   #4430
addicted to wizaz
Zadomowienie

madzik no to masakra, życzę im powodzenia przy drugim dziecku.
Moja teściowa też sporo robiła za synka, ale żeby nie było, kanapeczki to on nawet mi robi - jak chodziliśmy do pracy to była jego działka, a moja obiadki

gooha ja właśnie odpisuję tak jak napisałaś, bo inaczej to

bardotka a naleśniki po chłopsku to jakie bo u mnie dziś z serem
Stary 2010-04-28, 10:58   #4431
Clarissa
Przyczajenie

Cytat:

Blonde jak ja kiedys dalam smoka w nocy mojej, zeby jakos poczekala bo musialam mleko zrobic, to tak nim pogardzila, ze polecial przez pol pokoju i wyladowal na ziemi

popłakałam się ze śmiechu i prawie posikałam. Mój też w nocy tak gardzi smokiem
Clarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:58   #4432
patinka_
Zakorzenienie

ale dzisiaj miałam dobrą noc akurat dzisiaj ja miałam wstawać na karmienie-małego ukąpałam po 19, zjadł o 19:30...i musiałam go sama wybudzić o 7:40 bo spał /pomimo nawet tego,że znalazłam kupę w pampku:P/-dałam mu butlę i spaliśmy dalej do 10...nieźle...
Stary 2010-04-28, 11:16   #4433
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
bardotka a naleśniki po chłopsku to jakie bo u mnie dziś z serem
juz po nazwie można sie domyśleć, że bomba kaloryczna
farsz ziemniaki z pieczarkami, polane sosem grzybowym i posypane żółtym serem, dużo żółtego sera odkryłam je w ciąży i dlatego wyglądam jak wyglądam

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
ale dzisiaj miałam dobrą noc akurat dzisiaj ja miałam wstawać na karmienie-małego ukąpałam po 19, zjadł o 19:30...i musiałam go sama wybudzić o 7:40 bo spał /pomimo nawet tego,że znalazłam kupę w pampku:P/-dałam mu butlę i spaliśmy dalej do 10...nieźle...
Stary 2010-04-28, 11:37   #4434
addicted to wizaz
Zadomowienie

No ja nie wiem, jak Wy to robicie, że Wasze maluchy śpią w nocy

bardotka może przy okazji zrobię Ja uwielbiam naleśniki z mięsem mielonym i pieczarkami w sosie bologne

Dobra, zbieram się na spacer
Stary 2010-04-28, 12:03   #4435
aldii
Zakorzenienie

Kancia niestety nikt z moich znjomych nie ma chusty A te Bebelulu czytalam na innym forum,ze odradzali.Poznoc robia sie takie workowate,rozciagniete szmaty
Czytalam w ciazy o tym projekcje,ale tam gdzie czytalam,nie bylo opcji pobrania krwi z zyly (tylko pepowinowa).No a ze ja zdecydowalam sie na przechowywanie krwi pepowinowej,to nie zglosulam sie do projektu,bo balam sie,ze pozniej za malo zostanie tej krwi do przechowywania.
Bardotko ja pytalam - thx
No to zdradz nam te czary na przespana noc uuu nas przeczekanie wiercenia nie wyjdzie.Lu jest glodna o 2 i jak jej nie dam to zacznie sie ryk No ale odpukac po zmianie mleka zlikwidowala sie pobudka o 5 Teraz jest tylko o 2 i o 7
Clarissa 2 jej dalam jak zaczela zasysac 1.Kleiku jeszcze nie daje
Filka co za patologia
Gooha ja wlasnie tak czytam-odpisuje, na 2 okienka
Taki wozek (gondole) tez spokojnie mozesz zabrac - byle sie skladal.Jedzonko tez mozesz zabrac na poklad samolotu
Patinka

Kancia,Filka,Addicted udalo im sie wkluc za 2 razem i krewka ladnie leciala ( a potrzebowalay az 2 pelne fiolki).Lu jadla o 3 i o 7 juz strasznie sie domagala,ale dostala tylko 40 i reszte wody.Pobieranie bylo po 8, wiec w sumie byla prawie na czczo

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Po pobieraniu krwi pojechalam do reala po mleko i soczki dla malej, i sluchajcie jaka wiadomoscia powitala mne babka przy kasie....Mowi do mnie,ze wczoraj wzywali pogotowie do takiego maluszka, moze z m-c mial.Bo matka miala go w chuscie i sie prawie udusil,ledwo go odratowali....Ludzie ponoc chcieli ja zlinczowac....
Az sie teraz zastanawiam,czy kupowac ta chuste....
Stary 2010-04-28, 12:28   #4436
agakk1976
Przyczajenie

Witam ja też jestem styczniowa mama MICHAŚ 2-01-2010 MAGDALENA 3-07-2000
agakk1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 12:54   #4437
aldii
Zakorzenienie

Agakk witaj

Cos tu u nas dzisiaj cicho.Gdzie Was wcielo mamuski
Stary 2010-04-28, 13:03   #4438
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość

Cytat:
No ja nie wiem, jak Wy to robicie, że Wasze maluchy śpią w nocy
przylaczam sie do zapytania. moja nie przesypia, tzn spi ale wstaje na jedzonko, 2 razy. ok 24 i 4-5. dzis to juz nawet sama sie obudzilam o 4 i mysle sobie czemu ona jeszcze spi ale obudzila sie po 30 min

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość

Po pobieraniu krwi pojechalam do reala po mleko i soczki dla malej, i sluchajcie jaka wiadomoscia powitala mne babka przy kasie....Mowi do mnie,ze wczoraj wzywali pogotowie do takiego maluszka, moze z m-c mial.Bo matka miala go w chuscie i sie prawie udusil,ledwo go odratowali....Ludzie ponoc chcieli ja zlinczowac....
Az sie teraz zastanawiam,czy kupowac ta chuste....
orety

Cytat:
Napisane przez agakk1976 Pokaż wiadomość
Witam ja też jestem styczniowa mama MICHAŚ 2-01-2010 MAGDALENA 3-07-2000
witamy witamy,

wlasnie ogladam sobie gazetke a tam o tej Waszej rozslawionej diecie Dukana. hmmmm, chyba czas sie zastanowic nad tym,
Stary 2010-04-28, 13:10   #4439
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hej, postawiłam Paulę na tarasie u rodziców, ale się rusza, więc koniec wizażowania...
Stary 2010-04-28, 13:17   #4440
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
strippi gadu gadu z konikiem

Dziewczyny, jak tam Wasze włosy? Mnie nie wypadają, ale kompletnie nie rosną... Ja chyba byłam u fryzjera z 6 tyg. temu i prawie nic nie urosły...
oj moje wypadają za to i rosną.

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Strippi kciuki za bioderka,ale na pewno juz jest wszystko ok Fotki Masz swoje konie ?

Cos jeszcze a propo chust http://www.figa.pl/Modne-nosidelka-p...niemowlat-a310 (piszac nosidelka,maja na mysli chusty )

Idziemy zaraz na pobranie krwi
mam swojego jednego konia
ale jeżdżę w 3 stajniach więc koni pod dostatkiem u nas
Z bioderkami oki i już pożegnamy się z poduszką.

Oj straszne z tymi chustami

powodzenia na pobieraniu krwi.

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość

Musze się pochwalić wczoraj przed snem poczytałam sobie o tym co zrobić aby dziecko przesypiało całą noc

Od razu zastosowałam i mała zasnęła o 21, zjadła o 23 i obudziła się o 7 rano Ja i tak nie miałam źle bo ona budziła się tylko raz w nocy, ale zawsze to lepiej
Trochę sie przestraszyłam rano jak się obudziłam a tu już widno poleciałam do kuchni zobaczyc czy nie stoi tam jakaś brudna butelka, może zapomniałam, że w nocy karmiłam
Zjadła chwile sie pośmiała do tż i poszła spać
maja Jula od 6 tygodnia życia przesypia całe noce. Idzie o 22:00 wstaje o 7:00 czasami o 9:00
ja mam taki sposób, że rano odciągam pokarm z nocy i zamrażam. Wieczorem odmrażam i podaję jej ten pokarm z nocy. Więc budzi się po 10 godz. i zazwyczaj nie płacze tylko jeszcze zajmuje się sobą

Cytat:

Strippi za bioderka, sliczny usmiech
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Strippi sliczne zdjeciai za bioderka.
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
strippi zdjęcia,no i fajnie że bioderka dobrze już.pewnie sie męczyłyście z ta poduszka
pożegnałyśmy poduszkę
dziękujemy

ale masz gadułkę małą hihi

Cytat:
A włosy mi wypadają co jest szczególnie widoczne po ich ilości w wannie po myciu głowy. U mnie też już prawie 6 tygodni od wizyty u fryzjera a jakoś nie widzę odrostów po farbowaniu

strippi jak Jula roześmiana i jakiego ma fajnego przyjaciela
żebyście się już pożegnały z frejką
jedzenia?
mi też wypadają już po całym domu leżą

pożegnałyśmy poduszkę

Cytat:
Napisane przez tajgabajga Pokaż wiadomość
strippi super zdjecia
Ja tez mam problem z wypadajacymi wlosami.Byla kuracja miesieczna z skrzypowita ale nie dalo to wiekszych rezultatow. Mam duza anemie i to tez pewnie przyczyna u mnie.
dzięki

oj ja chyba też kurację na włosy zastosuję, bo mam okropne :/

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości