Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-28, 06:34   #2101
aaneczka1984
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziękuję za ciepłe słowa odnośnie pracy P. Dziś okazało się, że przeszedł do następnego etapu w innej pracy i w piątek jedziemy do Bydgoszczy, gdzie ma już rozmowę ostatnią z głową przedsięwzięcia Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie, normalnie do piątku to jak na szpilkach będę chodzić
Oglądam sobie pierścionki, mój mąż chce mi kupić prezent "poporodowy" i sobie pierścionek zażyczyłam - tylko muszę wybrać, jaki

Pomi kupiłam u tego sprzedawcy, tylko to juz dawn było i aktualnie nie widze na szeleczki. Mam tez te bokserki. Są super i baardzo rozciągliwe. Ale trzeba wybrać rozmiar większe...ja nosze s/m to kupiłam l/xl... jest luźnawa ale na ciąże jak znalazł
http://www.allegro.pl/show_user_auct...877446&p=2&p=0

To gratuluje męzusiowi i trzrymam kciuki za kolejny etap
A pierścionka zazraszczam

jaga...trzymam kciuki aby wszystko dobrze się skończyło i przesyłam fluidki:mag ia:

czekająca na fasolke..trzymam kciuki
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 06:41   #2102
ninaad
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość

A ja polecma wszystkim dietę, a właściwie metodę odżywiania Michaela Montignaca. Moja siostra schudła prawie 20kg, mój mąż 6 w 3 tygodnie
ja też sporo, ale potem to olałam. Po porodzie wracamy na MM, to jedna z niewielu "diet" na których nie chodzi się głodnym...
a ja polecam South Beach Też jest to sensowna dietka i skuteczna. Przy stosowaniu się do zasad też nie chodzi się głodnym i nie trzeba tak jak przy MM kombinować co można z czym łączyć, a czego nie Ale ogólnie obie są ok Ale na powrót do figury i formy przyjdzie jeszcze czas
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 07:17   #2103
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do mamus z Krakowa? czy sa tu takie? bo jezeli tak - to w jakim szpitalu planujecie rodzic, macie jakies opinie na temat szpitali, jakie sa polecane?
Ja jestem z Krakowa ale to moje pierwsze dziecko jak na razie to jestem nastawiona na Rydygiera choć kilka znajomych namawia mnie na Ujastek nie wiem jeszcze Jeszce muszę z moją panią Dr porozmawiać

Cytat:
Napisane przez monix0 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie i dzieciaczki w brzuszkach
zjawiam się tu z nie za dobrą informacją...
Jaga1111 jest w szpitalu. Zaczęły jej odchodzić wody( podobno nie za dużo) i lekarze hamują poród. Bardzo Was prosimy o kciuki za Nią i Bliźniaki żeby jednak jeszcze w brzuszku poczekały na t.p.!
Trzymamy mocno i czekamy na dalsze wieści

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Pomi kupiłam u tego sprzedawcy, tylko to juz dawn było i aktualnie nie widze na szeleczki. Mam tez te bokserki. Są super i baardzo rozciągliwe. Ale trzeba wybrać rozmiar większe...ja nosze s/m to kupiłam l/xl... jest luźnawa ale na ciąże jak znalazł
http://www.allegro.pl/show_user_auct...877446&p=2&p=0
Ja jakoś nie mogę się przekonać do zakupów rzez internet tzn kupiłam coś w sklepie online w huppymum ale widziałam najpierw ta bluzkę na żywo A spodni to już nie ma szans żebym kupiła przez internet bo ja na żywo mam problem z doborem fasonu i tego wam zadroszcze że kupujecie przez neta.

Dziewczyny może któraś zobaczy moje pytanko bo tu się bardzo ciężko przebić. Przez pierwsze 3 miesiące ciąży miałam super włosy Nie wypadały mi było grube (co przed ciąża było odwrotne) a teraz jak już jestem w 4 miesiącu to zaczęły mi znowu wypadać nie jakoś tragicznie ale jednak. Czy tez tak macie czy może za mało witamin??

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-04-28 o 07:19
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 07:43   #2104
Ineczka33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Ja jakoś nie mogę się przekonać do zakupów rzez internet tzn kupiłam coś w sklepie online w huppymum ale widziałam najpierw ta bluzkę na żywo A spodni to już nie ma szans żebym kupiła przez internet bo ja na żywo mam problem z doborem fasonu i tego wam zadroszcze że kupujecie przez neta.
Hej
Ja kupiłam w sklepie Happy Mum spodnie z golfem i noszę je już drugą ciążę. Myślę, że dobre sklepy mają podane dokładne tabele rozmiarów, co bardzo ułatwia zakupy. Właśnie w tym sklepie zakupiłam spodnie z mięciutkiej bawełny z jeszcze bardziej mięciutkim, wysokim ''golfem''. Nosi się je baardzo komfortowo, kiedy brzuch coraz większy. Może zaryzykuj?

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny może któraś zobaczy moje pytanko bo tu się bardzo ciężko przebić. Przez pierwsze 3 miesiące ciąży miałam super włosy Nie wypadały mi było grube (co przed ciąża było odwrotne) a teraz jak już jestem w 4 miesiącu to zaczęły mi znowu wypadać nie jakoś tragicznie ale jednak. Czy tez tak macie czy może za mało witamin??
Stawiam na brak witamin, chociaż mogę się mylić. Ja biorę 'wspomagacze', czyli witaminy Feminatal i włosy mi się wręcz wzmocniły. Zapytaj gina przy najbliższej okazji.

Dziewczyny, mam pytanko. Możecie polecić jakiś dobry, sprawdzony kalkulator tygodni ciąży? Nie mam ostatnio na nic czasu, moja 2-latka skutecznie odciąga mnie od spraw ciążowych i raz na jakiś czas chciałabym sprawdzić, który to dokładnie tydzień

Pozdrawiam Was wszystkie baardzo cieplutko Czytam Was namiętnie, cieszą mnie Wasze radości i martwią problemy... Tylko pisać nie mam kiedy
...
Stary 2010-04-28, 07:54   #2105
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Ilona, nie wiem co Ci doradzic, bo mnie jest wrecz przeciwnie... tzn przed ciązą gubilam znacznie wiecej wlosow niz teraz. Co prawda brałam feminatal 800 a teraz biore feminatal 400, ale szczerz watpie, ze ma to jakies działanie przeciwko wypadaniu wlosów.

Pomi... trzymam za powodznie znalezienia pracy dla Twojej Połówki. Jeszcze a propos dzidzi to ja po prostu czuje, ze Mała/Mały ma charakterk po ojcu, i nie da sie wytresowac w niej pewnych zachowan

Nika, super bluzka! chcialabym sobie kupic, co takiego extra ciązowego, ale poki co po sprezentowaniu mi lustrzanki, mezunio kaze zaciskac pasa...

Dziewczyny, bez obrazy, ale najbardziej podobaly mi sie zdjecia Martucha84 i Pomidora, Aneczka1984, i nie ze wzgledu, na super figure Marty, Kasi czy Ani, ale na to ze zdjecia byly kompletne, czyli nie same korpusiki. Ładne zdjecia to moje zboczenie... w koncu każdy ma jakiegos bzika

edit: Oczywiscie zapomnialam wymienic Lenki

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-04-28 o 10:19
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:34   #2106
martucha84
Zakorzenienie

Pomidora trzymam kciuki za meza

mszu dziekuje
Stary 2010-04-28, 08:42   #2107
angelikaw
Zakorzenienie

Pomi - dzięki

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanko. Możecie polecić jakiś dobry, sprawdzony kalkulator tygodni ciąży? Nie mam ostatnio na nic czasu, moja 2-latka skutecznie odciąga mnie od spraw ciążowych i raz na jakiś czas chciałabym sprawdzić, który to dokładnie tydzień

ja bardzo lubię ten: http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79337.html

Ewcia811211
- ja jestem w 20tc i też płci nie znam jeszcze... A poza tym trzeba myśleć pozytywnie, bo Twoje negatywne emocje i złe samopoczucie źle wpływają na maluszka... Przykro mi, ze masz taki nastrój, ale mam nadzieję, że szybko minie...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-28, 08:45   #2108
Maggie1983
Zakorzenienie

Dzien Dobry Brzuszki

Kurcze, chyba z tydzien mnie nie bylo ale wzielam sie troche za mgr i inne zaleglosci w koncu

w poniedz bylismy u lekarza i wszystko wyglada w porzadku, dzidzia wazy juz 200 gram
po weekendzie majowym ide do innego ginka na usg, zeby potwierdzic (mam nadzieje ) ze wszystko jest w porzadku!

zrobilam pare pierwszych zakupkow ciazowych-zamowilam ten komplet spodnie, rybaczki, spodnica, pas i mam nadzieje go otrzymac lada dzien. No i kupilam sobie 2 tuniczki
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:07   #2109
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
Hej

Pozdrawiam Was wszystkie baardzo cieplutko Czytam Was namiętnie, cieszą mnie Wasze radości i martwią problemy... Tylko pisać nie mam kiedy...
Proponuje załozyć sobie suwaczek na np. www.suwaczek.pl
możesz Go sobie wstawic na pulpit i jesteś na bierząco. Poza tym kozystam z kalukatora ciąży i porodu na www.edziecko.pl

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bez obrazy, ale najbardziej podobaly mi sie zdjecia Martucha84 i Pomidora, Aneczka1984, i nie ze wzgledu, na super figure Marty, Kasi czy Ani, ale na to ze zdjecia byly kompletne, czyli nie same korpusiki. Ładne zdjecia to moje zboczenie... w koncu każdy ma jakiegos bzika
Dziękuje
Wstawiam buźke pomimo moich wielu kompleksów
No ale urody juz nie zmienie..
no i jeśli nawet ktoś by mnie rozpoznał na wizażu to nie mam nic do ukrycia...
niech se czyta do woli jak mu frajde sprawia podglądanie kogoś...

Ilona...z tymi włoskami to też nie wiem co doradzić... mi zawsze włoski wypadają na jesień i na wiosne i ciąza na to nie ma wpływu..
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:38   #2110
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Brzusio fajny, a dywanik uroczy śliczny kolorek.
Ja mam w sumie podobny kształt brzucholka ...z rana, przed śniadankiem, bo jak się już najem, to się konkretna piłka robi
BTW, znasz może w naszym Kielcowie dobrego radiologa/ginekologa z usg 3d dobrej jakości? Miałam iść do dr. Guzika, ale ma walniętą głowicę w aparacie usg i jest tylko opcja "uda się, albo nie"

NIKaP-n, bluzeczka super

ja uważam, że łóżko turystyczne jest, jak nazwa wskazuje, turystyczne. Na wyjazdy, okazjonalne spanie. Wątpię, żeby się sprawdziło tak jak drewniane. Poza tym, ja chce kupić takie przerabiane na tapczanik, by posłużyło dziecku na dłużej.

No nie no, następna zgrabniocha-szczuplocha Ślicznie wyglądasz z brzuszkiem.

Ja nie Ja to taki przeciętniaczek jestem.

Jak taki wysyp brzuszków, to i ja się pochwalę moim
Pierwsze zdjęcie z soboty rano (18t6d), a kolejne już z dzisiaj po południu (po obiadku, więc piłka )
Zdjęcia robione (znowu) telefonem, bo aparat "się naprawia" A tła... No cóż, szukam zawsze dobrego światła, więc łazienka i pokój z praniem w tle zwyciężają
śliczny brzusio

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Wszystkie wasze brzusie są śliczne

Wklejam mojego brzuchola zrobionego dzisiaj rankiem
W sumie jestem jakieś 3,5-4 kg na plusie. Ważę obecnie 53,8 kg.
Jestem w 19 tc.

śliczny brzusio co bedziesz miała wiesz już co??

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
a mój brzuch na co wygląda waszym zdaniem??? mi sie wydaję bardziej dziewczęcy no ale... kto to wie

śliczny brzusio...mój też nie długo musi już się bardziej pokazać

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Brzusio szpiczasty to na dziewczynke czy na chlopaka???

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:40   #2111
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość

Dziewczyny, zapomniałam spytać.. czy któraś z was miała teraz opryszczkę taką wargową w czasie ciąży? Ja się dziś rano z tym obudziłam, poszłam do apteki i dostałam SONOL do smarowania, podobno można w ciąży. No ale trochę się martwię, chcę się jak najszybciej tego pozbyć, póki małe jest bardzo, nie wiem co jeszcze może pomóc
Lenka piszesz o opryszczce na ustach czy tej ponizej pasa?
Jeśli chodzi o tą na ustach,to ja miałam o ogólnie często mnie to męczy(nawet w nosie) i już będąc w ciąży smarowałam czosnkiem i sudocremem.Mnie znikała po tym w miarę szybko i bez śladów.

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
co do piersiaków to mi narazie z miseczki B zrobiło się C i mam nadzieję że tak zostanie, moję piersi wyglądają strasznie jakieś żyłki (pewnie to rozstępy ) takie czerwone powychodziły, smaruje je 2 razy dziennie kremem do piersi dla kobiet w ciazy ale chyba za bardzo nie pomaga na te żyłki, pomaga jedynie na wrażliwość i na opuchnięcie, nie wiem co mam zrobić jak jeszcze bardziej urosną to będą bardzo brzydkie
To nie są jakieś żyłki a na pewno nie rozstępy tylko powiększone naczynia krwionośne,przez które intensywniej przepływa krew,żeby uaktywnić przewody mlekowe.Po ciąży,kiedy skończysz karmić piersią to zniknie.Rozmiar też nie będzie taki jak w ciąży...

Cytat:
Jaga1111 jest w szpitalu. Zaczęły jej odchodzić wody( podobno nie za duzo) i lekarze hamują poród. Bardzo Was prosimy o kciuki za Nią i Bliźniaki żeby jednak jeszcze w brzuszku poczekały na t.p.!

dużo zdrówka Wam życze
pozdrawiam
Trzymam ksiaki za Jage i maleństwa.Niech Bóg ma je w opiece.Wierzę,że będzie dobrze i maluchy poczekają w brzuchu na swój czas...
Czekamy na dalsze informacje

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-28, 09:58   #2112
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
śliczny brzusio co bedziesz miała wiesz już co??
Nie Maluch nieskłonny do współpracy... Ale 7 maja mamy USG 3d i liczymy na to, że uda się wyoglądać dzieciaczka z każdej strony.
Stary 2010-04-28, 10:07   #2113
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Nie Maluch nieskłonny do współpracy... Ale 7 maja mamy USG 3d i liczymy na to, że uda się wyoglądać dzieciaczka z każdej strony.

mój lekarz sie ze mna drazni i nie powie mi co bede miec
a brzuszek mam podobny tylko mniejszy nie mam szpiczastego tylko okrąglutki))

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:36   #2114
dash
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!!!
chciałam się pochwalić, że od wczoraj czuję kopniaki dzidziuś mnie wczoraj kilka razy kopnął raz nawet TŻ poczuł!!! wcześniej tylko "suwał" się po brzuchu a wczoraj skopał mnie no niezły gagatek będzie hehehe a macie czasami tak, że włazi wam np pod pępek albo z jednej strony i tak się strasznie pcha że aż go widac? tzn taką bułę bo ja miałam tak już 2 razy i jest to bardzo dziwne uczucie jakby chcial przez skórę się przebić Jutro mam wizytę i już nie mogę się doczekać, od poniedziałku myślę tylko o tym Aaa jeszcze miałam się zapytać o rozstępy. Otóż ja smaruję 2xdziennie ziajką dla kobiet w ciazy i na brzuchu zaczęła mi trochę skóra schodzić, tzn jak już nie jest wilgotny np w dzień to swędzi mnie i trochę skóra schodzi i zastanawiam się, czy tak zaczynają się rozstępy!? bo nie mam pojęcia...

Jaga trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie i maleństwa!!! trzymaj się tam!
Pomidora kciukasy również za Twojego męża
Aneczka1984 Ciebie to trzeba !!! Co to za kompleksy!!?? na tym zdjęciu w 9 miesiącu ciąży wyglądasz ślicznie i niejedna dziewczyna mogłaby Ci urody pozazdrościć!
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:48   #2115
Ewcia811211
Raczkowanie

dzieki angelikaw
wlasnie zjadlam sniadanko w pracy-tortille, mniam, od rana za mna chodzila.
a sluchajcie co myslicie o usg3/4d? warto robic? calyc zas mysle i niewiem , u nas to ok.200zł. 18t jestem jakos i niewiem co myslec.
jakos taka zrezygnowana wogole jestem w tym tygodniu.
pozdroweczka dla was wszystkich
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:49   #2116
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
abz ja miałam opory z fryzjerem, a teraz mogłabym znów biegac co 3 tygodnie tyle, że ja przyciemniłam z jasnych, ale pasemek się nie pozbyłam i najchętniej bym sie trochę opaliła, a tu klops i nie wolno
A ja właśnie robiłam jasne pasemka i też zaraz zauważyłam, ze przydałoby sie trochę słońca mojej skórze. Jak już bedzie cieplej to na pewno nie odmówie choćby spacerów na słoneczku

Cytat:
Napisane przez Czekooladowaa Pokaż wiadomość
wlasnie jak to jest z tym farbowaniem wlosow
sama bym chciala sciagnac kolorek i pofarbowac na inny jednak spotykam sie z opiniami ze nie powinno sie lub ze nic nie szkodzi.
nie wiem juz mam namotane w glowie
Szkodzić, nie szkodzi. Przy pasemkach to akurat farba (rozjaśniacz) nie dotyka skóry głowy. Jedynie fryzjerka mówiła, ze w ciąży włosy moga różnie reagować na rozjaśniacz i bałyśmy, ze będą żółte, ale wyszły ładne Bo czasem po prostu przestają sie rozjaśniać w którymś momencie i klops.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ale z dzidziolem wszytko ok?
Tak, wszystko dobrze. Nawet piąstki zaciskał maluszek.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
... a tak w ogole to maz mnie w mieszkaniu dzisiaj zamknal i przez pomylke zabral klucze
i jestem uziemiona, nawet dentyste musialam odwolac...
faceci...
albo raczej- faceci ciezarnych
ale cię załatwił, no!

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czemu sobie robicie to usg 4d? tylko tak po prostu, zeby lepiej widziec dzidzie.? Czy macie jakies wskazowki medyczne od lekarza zeby je robic?
Ja jeżeli zrobię jeszcze to tylko tak dla siebie, bo lekarzowi to chyba ten obraz aż tak dużo nie daje, to rodzice po prostu lepiej widzą maluszka.

Cytat:
abz...a znasz juz płeć?? bo się nie pochwaliłaś
Kochana, płeć mojego Dzidziola jest na liście już od 12tc. Wczoraj po raz trzeci powiedział, ze to chłopak

Cytat:
Abz, no wiem, jak wygląda często rekrutacja, ale ciągle mam nadzieję, ze coś złapie A twój maluch potwierdził na badaniu płeć, czy nie pytaliście?

Dziewczyny, dziękuję za ciepłe słowa odnośnie pracy P. Dziś okazało się, że przeszedł do następnego etapu w innej pracy i w piątek jedziemy do Bydgoszczy, gdzie ma już rozmowę ostatnią z głową przedsięwzięcia Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie, normalnie do piątku to jak na szpilkach będę chodzić
Oglądam sobie pierścionki, mój mąż chce mi kupić prezent "poporodowy" i sobie pierścionek zażyczyłam - tylko muszę wybrać, jaki
Potwierdził płeć, teraz to już nie wierze, że coś sie zmieni. Ale podobno 100% pewności mieć nie można
za te rozmowy męża.
Prezent poporodowy powiadasz....mój pewnie nawet na coś takiego nie wpadnie

I jeszcze za Jagę i jej maleństwa

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:50   #2117
Ewcia811211
Raczkowanie

dobrze ze jest to forum bo zawsze tu moge sie zwierzyc. i choc staram sie co dzien czytac co u was, nei jestem w stanie w pracy odpisac na wsyzstko
Stary 2010-04-28, 10:51   #2118
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje
Wstawiam buźke pomimo moich wielu kompleksów
No ale urody juz nie zmienie..
no i jeśli nawet ktoś by mnie rozpoznał na wizażu to nie mam nic do ukrycia...
niech se czyta do woli jak mu frajde sprawia podglądanie kogoś...
wychodze z takiego samego zalozenia

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Brzusio szpiczasty to na dziewczynke czy na chlopaka???
podobno na chlopaka

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!!!
chciałam się pochwalić, że od wczoraj czuję kopniaki dzidziuś mnie wczoraj kilka razy!
GRATULUJE

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Tak, wszystko dobrze. Nawet piąstki zaciskał maluszek.
to bosko
Stary 2010-04-28, 11:03   #2119
ania13.03
Zadomowienie

Post Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Jaga1111 jest w szpitalu. Zaczęły jej odchodzić wody( podobno nie za duzo) i lekarze hamują poród. Bardzo Was prosimy o kciuki za Nią i Bliźniaki żeby jednak jeszcze w brzuszku poczekały na t.p.!

dużo zdrówka Wam życze
pozdrawiam
Bardzo mocno trzymam kciuki za cala trojke Mam nadzieje, ze wszystko sie dobrze skonczy. Jesli masz taka mozliwosc to informuj nas prosze na bierzaco Chyba, ze Jaga i blizniaki szybciutko do nas wroca .

NIKaP-n mam ta sama bluzeczke. Rowniez zamowilam sobie online bo w sklepie nie byla przeceniona i podobnie jak Ty bylam zaskoczona roznica kolorow na zywo i na stronie. To pierwsza taka rzecz, ktora wyglada inczej niz na stronie

Wszystkie brzuszki przesliczne Bardzo zgrabne dziewczyny jestescie Oby tak dalej

A ja za to coraz mocniej czuje moje malenstwo Teraz to przypomina juz lekkie kopniaki a nie jakies babelki Milego dnia mamusie

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 11:29   #2120
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
To nie są jakieś żyłki a na pewno nie rozstępy tylko powiększone naczynia krwionośne,przez które intensywniej przepływa krew,żeby uaktywnić przewody mlekowe.Po ciąży,kiedy skończysz karmić piersią to zniknie.Rozmiar też nie będzie taki jak w ciąży...
tylok że powięksozne żyłki to są niebieskie takie, a nie czerwone zresztą w ogóle żyły widoczne przez skórę są niebieskie, więc lepiej dobrze smarować i może spać w biustonoszu żeby nie naciągać skóry jak już coś się zaczyna

Cytat:
Cześć Dziewczyny!!!
chciałam się pochwalić, że od wczoraj czuję kopniaki dzidziuś mnie wczoraj kilka razy kopnął raz nawet TŻ poczuł!!! wcześniej tylko "suwał" się po brzuchu a wczoraj skopał mnie no niezły gagatek będzie hehehe a macie czasami tak, że włazi wam np pod pępek albo z jednej strony i tak się strasznie pcha że aż go widac? tzn taką bułę bo ja miałam tak już 2 razy i jest to bardzo dziwne uczucie jakby chcial przez skórę się przebić Jutro mam wizytę i już nie mogę się doczekać, od poniedziałku myślę tylko o tym Aaa jeszcze miałam się zapytać o rozstępy. Otóż ja smaruję 2xdziennie ziajką dla kobiet w ciazy i na brzuchu zaczęła mi trochę skóra schodzić, tzn jak już nie jest wilgotny np w dzień to swędzi mnie i trochę skóra schodzi i zastanawiam się, czy tak zaczynają się rozstępy!? bo nie mam pojęcia...
mój Groszek też się rozpycha i wyłazi taka gula
a swędząca skóra to chyba każdą męczy, trzeba dużo smarować, bo to znaczy że się rozciąga

To ja przegapiłam gdzieś Aneczki zdjęcie
A moją buźkę to można oglądać w albumie bo tak na forum to mam opory

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 11:34   #2121
Zuziczka
Rozeznanie

Dzien dobry!

Piekny dzien za oknem! Sloneczko swieeeci
Fasolka mnie wczoraj zestresowala, nie ruszala sie wieczorem jak zwykle i pol nocy spedzilam na naciskaniu macicy i pobudzaniu jej do harcow, uff. Troszke sie bujnela, przynajmniej moglam spokojniej isc spac. Dzisiaj tez jest jakas niemrawa od rana. Czy ja jestem przewrazliwiona?

NIKaP-n- umowilam sie do Danusi na jutro rano

Pomidora- sciskam kciuki za meza! Wiem jak ciezko jest, gdy nie mozna znalezc pracy.

dash- Gratuluje kopniakow!!! ja ciagle czekam

abz- Dzieki za wyjasnienie. Jesli to usg to tylko takie dla bajeru, to ja podziekuje. Wole chyba te pare stowek wydac na cos dla Fasolki albo do domu. W koncu pozniej bede ogladac te twarzyczke 24h/dobe, no i nie ma jak niespodzianka!

Wlasnie robie ciasto marchewkowe i troche je stuningowalam bo dodalam gorzkiej czekolady, ciekawe jakie wyjdzie.
A w ogole to poszalalam i kupilam peczek szparagow, mniam! juz nie moge doczekac sie obiadku!
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 11:44   #2122
Ray
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2
jesli masz wyniki morfologi dobre to nie kwestia witamin
piszesz ze mialas pierwsze 3 mc swietne wlosy, nie martwilabym sie na twoim miejscu utrata wlosow. Tak sie sklada ze cykl wlosa trwa 3 mc po 3 mc jest juz "do wypadniecia" i mozliwe ze u ciebie wlasnie nastepuje wymiana wlosow te ktore wypadna ( a wypadaja one non stop tylko czlowiek tego nie zauwaza
) zastapia sie nowymi zdrowymi wlosami najlepiej szczotkuj czesto wlosy i dzieki temu robisz masaz skory glowy
fakt faktem jest tez ze cebulki w ciazy sa oslabione ale jesli wyniki morfologi dobre to nie musisz sie martwic. Martwic sie trzeba jesl ten proces trwa baaaardzo dlugo.

Cytat:
cholercia..... no mam nadzieje ze lekarze zrobia co trzeba i dadza sie maluchy przetrzymac do tygodnia kiedy nie bedzie juz nic zagrazac ich zyciu. Nie wyborazam sobie nawet co musi Jaga przezywac

ja wlasnie zrobilam zupe z cukinni i odpoczywam bo znow sie napracowalam mam nadzieje ze mala pospi troche i da mi odsapnac
Stary 2010-04-28, 11:47   #2123
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!!!
chciałam się pochwalić, że od wczoraj czuję kopniaki dzidziuś mnie wczoraj kilka razy kopnął raz nawet TŻ poczuł!!! wcześniej tylko "suwał" się po brzuchu a wczoraj skopał mnie no niezły gagatek będzie hehehe a macie czasami tak, że włazi wam np pod pępek albo z jednej strony i tak się strasznie pcha że aż go widac? tzn taką bułę bo ja miałam tak już 2 razy i jest to bardzo dziwne uczucie jakby chcial przez skórę się przebić Jutro mam wizytę i już nie mogę się doczekać, od poniedziałku myślę tylko o tym
gratukuje kopa
Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
dzieki angelikaw
wlasnie zjadlam sniadanko w pracy-tortille, mniam, od rana za mna chodzila.
a sluchajcie co myslicie o usg3/4d? warto robic? calyc zas mysle i niewiem , u nas to ok.200zł. 18t jestem jakos i niewiem co myslec.
ja tez sie wlasnie zastanawiam, ale chyba sie skusze, bo wciaz nie znamy plci i poza tym ja caly czas czuje niedosyt w slyszeniu, ze wszystko jest ok
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

To ja przegapiłam gdzieś Aneczki zdjęcie
A moją buźkę to można oglądać w albumie bo tak na forum to mam opory
no wlasnie ja tez nie widze zdjecia Aneczki
Cytat:
u mnie w rodzinie jest zwyczaj, ze maz kupuje mlodej mamie pierscionek i moj tz tez podlapal ten pomysl! My kupilismy caly zestaw: obraczki+pierscionek zareczynowy, tyle ze juz bylismy po zareczynach, wiec tz powiedzial, ze jak mu urodze Kacperka to dostane ten pierscionek, a ja mu na to powiedzialam, ze jak bedzie dziewczynka to pierscionek bedzie dla niej
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-28, 11:57   #2124
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
jesli masz wyniki morfologi dobre to nie kwestia witamin
piszesz ze mialas pierwsze 3 mc swietne wlosy, nie martwilabym sie na twoim miejscu utrata wlosow. Tak sie sklada ze cykl wlosa trwa 3 mc po 3 mc jest juz "do wypadniecia" i mozliwe ze u ciebie wlasnie nastepuje wymiana wlosow te ktore wypadna ( a wypadaja one non stop tylko czlowiek tego nie zauwaza
) zastapia sie nowymi zdrowymi wlosami najlepiej szczotkuj czesto wlosy i dzieki temu robisz masaz skory glowy
fakt faktem jest tez ze cebulki w ciazy sa oslabione ale jesli wyniki morfologi dobre to nie musisz sie martwic. Martwic sie trzeba jesl ten proces trwa baaaardzo dlugo.

cholercia..... no mam nadzieje ze lekarze zrobia co trzeba i dadza sie maluchy przetrzymac do tygodnia kiedy nie bedzie juz nic zagrazac ich zyciu. Nie wyborazam sobie nawet co musi Jaga przezywac

ja wlasnie zrobilam zupe z cukinni i odpoczywam bo znow sie napracowalam mam nadzieje ze mala pospi troche i da mi odsapnac
cykl wzrostu włosa trwa kilka lat a nie miesięcy inaczej nigdy nie dałoby się zapuścić włosów jakby po 3 miesiącach wypadały
zresztą jesli wyniki ok to nie ma się czym martwić , hormony różnie na nas działają, przeważnie te osoby którym w czasie ciąży włosy gęstnieją to stracą "ten nadmiar" włosów po porodzie i wszystko będzie tak jak przedtem

Właśnie ciekawe co u Jagi

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 12:07   #2125
Pomidora
Zakorzenienie

Dzień dobry mamuśki

Czekająca na faloske, trzymam kciuki za dzisiejsze usg - na pewno wypadnie śpiewająco!

Ewcia, wiem, że prosto mówić komuś, kto płeć maleństwa zna od 14tc, ale najważniejsze, że maluch jest zdrowy, a płeć jeszcze poznacie Nie dołuj!
Aaneczko, dziękuję za link, będę obserwować tego sprzedawcę i w końcu trafię na taką bluzkę jak chcę

Ilonko, ja akurat mam mocniejsze włosy w ciąży, prawie w ogóle mi nie wypadają.

Mszu, dziękuję I mam nadzieję, ze nam też pokażesz swoje brzucho razem z buźką

Maggie, super, że maleństwo tak ładnie rośnie! No i pochwal się zakupami!

Dash, gratuluję kopniaczków A co do skóry - nie mam pojęcia, bo ja też ziajki używam, ale nie mam z tym problemów

Abz, jak twój się nie domyśli to musisz mu podsunąć pomysł dotyczący prezentu Pokażesz się chociaż w albumie w jasnych włoskach?

Zuziczka, podasz przepis na ciasto marchwiowe? Nigdy nie robiłam

Ja dziś idę na basen, na szczęście mieszczę się jeszcze w strój kąpielowy
Pisałyście o dietach - dla mnie najlepsza jest taka, którą układa po prostu dietetyczka Moja mama miała bardzo dużą nadwagę, poszła do dietetyczki i od października do teraz zrzuciła 22kg! Bez rozstępów, bez problemów ze zwisającą skórą. Jedząc takie rzeczy, że nam ślinka ciekła. Wczoraj np. miała spagetti i tak mi zapachniało, że dziś też sobie robię. Tylko to jest zmiana nawyków żywieniowych, a nie dieta na chwilę. Mama je 5 razy dziennie, co 3 godziny i tego się trzyma. No i np. ja teraz też korzystam często z przepisów jej jadłospisu, bo są przepyszne, a nie tak wysokokaloryczne Także jakby co to ja po porodzie, jakby mi się nie udało samej zrzucić wagi, to do tej dietetyczki śmigam
Miłego dnia

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 12:15   #2126
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry mamuśki

Czekająca na faloske, trzymam kciuki za dzisiejsze usg - na pewno wypadnie śpiewająco!

Ewcia, wiem, że prosto mówić komuś, kto płeć maleństwa zna od 14tc, ale najważniejsze, że maluch jest zdrowy, a płeć jeszcze poznacie Nie dołuj!
Aaneczko, dziękuję za link, będę obserwować tego sprzedawcę i w końcu trafię na taką bluzkę jak chcę

Ilonko, ja akurat mam mocniejsze włosy w ciąży, prawie w ogóle mi nie wypadają.

Mszu, dziękuję I mam nadzieję, ze nam też pokażesz swoje brzucho razem z buźką

Maggie, super, że maleństwo tak ładnie rośnie! No i pochwal się zakupami!

Dash, gratuluję kopniaczków A co do skóry - nie mam pojęcia, bo ja też ziajki używam, ale nie mam z tym problemów

Abz, jak twój się nie domyśli to musisz mu podsunąć pomysł dotyczący prezentu Pokażesz się chociaż w albumie w jasnych włoskach?

Zuziczka, podasz przepis na ciasto marchwiowe? Nigdy nie robiłam

Ja dziś idę na basen, na szczęście mieszczę się jeszcze w strój kąpielowy
Pisałyście o dietach - dla mnie najlepsza jest taka, którą układa po prostu dietetyczka Moja mama miała bardzo dużą nadwagę, poszła do dietetyczki i od października do teraz zrzuciła 22kg! Bez rozstępów, bez problemów ze zwisającą skórą. Jedząc takie rzeczy, że nam ślinka ciekła. Wczoraj np. miała spagetti i tak mi zapachniało, że dziś też sobie robię. Tylko to jest zmiana nawyków żywieniowych, a nie dieta na chwilę. Mama je 5 razy dziennie, co 3 godziny i tego się trzyma. No i np. ja teraz też korzystam często z przepisów jej jadłospisu, bo są przepyszne, a nie tak wysokokaloryczne Także jakby co to ja po porodzie, jakby mi się nie udało samej zrzucić wagi, to do tej dietetyczki śmigam
Miłego dnia
Pomi na pewno sie pochwale tylko juz hurtem wszystkie fotki wrzuce, jak przyjdzie w koncu ten zestaw ciazowy
Stary 2010-04-28, 12:17   #2127
abz
Zakorzenienie

Cytat:
No jakoś będę musiała mu podpowiedzieć albo podsunąć odpowiedni artykuł np. pod nos.
Jak mi mąż zrobi jakieś zdjęcie to wrzucę na nk, to zobaczysz

abz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-28, 12:18   #2128
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
tylok że powięksozne żyłki to są niebieskie takie, a nie czerwone zresztą w ogóle żyły widoczne przez skórę są niebieskie, więc lepiej dobrze smarować i może spać w biustonoszu żeby nie naciągać skóry jak już coś się zaczyna
No,no niebieskie. Mnie cycory moze aż tak nie swędza,ale za to czasem są takie mega napięte.Smaruję je,ale tylko na noc,przez tą moja laktację,bo nie mogę za dużo masować

Ja za tydzień idę na usg.Chętnie poznam płeć,tylko czy maluch będzie tak samo chętny,żeby pokazać co tam ma między nogami

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 12:33   #2129
dash
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
Ewcia ja już byłam raz w 13 tc i lekarz kazał mi przyjechać w 22 tc na drugie 3/4d i mam zamiar jechac. U mnie lekarz nie ma jakiegoś super USG a tam rzeczywiście wszystko było widać, długo dzidzie mierzył i taka spokojniejsza byłam. A Ty jak chcesz... musisz się zastanowić. Pozdrawiam!!!!!

Dziewczyny dziękuję za gratulacje!!!
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 12:45   #2130
Ewcia811211
Raczkowanie

dzieki wam kobietki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości