|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Nie dajmy się zwariować, poza tym dziewczyna napisała, że chłopak dotknął penisa, ale nie wiadomo czy spermy i lekko włożył palca.
|
|
#3482 |
|
Raczkowanie
|
Tak, do poczęcia jeszcze długa droga. na zapas się nie martw.
|
|
#3483 | |
|
BAN stały
|
Seks oralny to także seks, seks-stosunek.
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3484 |
|
Raczkowanie
|
Pierwszy dzien ostatniej miesiaczki: 09.04.2010
Stosunek: 14-15.04.2010 oraz 22.04.2010 i 25.04.2010 http://www.ciazowy.pl/kalkulator,dni-plodne.html według tego kalendarzyka, dni plodne przypadaja na dni : 20-28.04.2010 Seks byl bez zabezpieczenia i do konca. Pytam bardziej z ciekawosci. W dniu spodziewanej miesiaczki zrobie test. Pozdrawiam Wizażanki
|
|
|
|
#3485 |
|
Rozeznanie
|
tak ale dopiero kiedy lekarka zrobiła jej test ciążowy i na własne oczy zobaczyła dwie kreski
|
#3486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko zależy czy odkładacie poczęcie czy też raczej jesteście w fazie starań, ale ja bym tym kalendarzykowym wyliczeniom nie ufała tak czy owak. Poczytaj TUTAJ i linki z lewej strony na podanej stronce. Ponadto brak informacji jak długie masz cykle.
http://28dni.pl NPR -sposób na życie - wątek na "wizażu" Nowe technologie wspomagające NPR Edytowane przez w_isienka Czas edycji: 2010-04-27 o 16:10 |
|
|
|
|
#3487 |
|
Raczkowanie
|
Hej, zwracam się o pomoc do bardziej doświadczonych dziewczyn.. więc własnie koncze drugie opakowanie yasminelle. Caly czas biorę tabletki o ustalonej godzinie, nie zdarzyło mi się zapomniec jakiejs zazyc. Jednak od tygodnia łykam heviran w pigułkach, bo ostatnio mialam opryszczkę na ustach. Uprawiałam seks z moim TŻ dzisiaj rano, i skończył we mnie. Nie wiem czy jest jakieś prawdopodobieństwo ciąży biorąc pod uwagę heviran :| ... jestem naprawdę niepoważna że nie sprawdzilam wczesniej skladu jednak nie mam ulotki yasminelle. doradzcie.
|
|
#3488 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=276712 |
|
|
|
|
#3489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Owulacje domyslam sie po swoim organizmie /sluz oraz delikatny bol jajnika/ . Jestesmy w fazie staran. Cykle to srednio co 32 dni. Jednak ciekawi mnie czy jak dlugo max. plemniki moga przezyc w organizmie kobiety, wiadomo cos komu na ten temat ? |
|
|
|
|
#3490 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie dziewczyny
Jestem tutaj pierwszy raz...i prosze o pomoc. Moja historia wygladą tak: od 4 lat brałam mercilon, ostatnią tabletkę zjadłam w listopadzie...od grudnia miałam regularny okres czyli miesiączke miałam dokładnie co 21 dni(okres od ostatniego dnia miesiączki do pierwszego dnia następnej). Od kwietnia mam małe problemy...w kwietniu okres spóźnił mi się dokładnie 14 dni..zrobiłam sobie najpierw test,niestety negatywny...potem po około dwóch dniach dostałam @ teraz znowu mi się spóźnia okres 6 dni. W spodziewanym terminie bolał mnie brzuch jak to zawsze bolał mnie przy pierwszych dniach okresu..czułam się taka "nabrzmiała"w brzuchu, często oddaję mocz..mam temperaturę już prawie od miesiąca (37,3). Myślicie że to stres? Bo mam ostatnio małe stresy..heh...a może to coś innego...? P.S. Kochaliśmy się tylko raz w tym miesiącu i to był stosunek przerywany...więc chyba to nie ciąża
|
|
|
|
#3491 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Dziewczyny sluchajcie mam problem...moze nie koniecznie zwiazany z tym tematem ale nie widzialam podobnego.tak jak juz pisalam wczesniej przestalam brac proszki anty ponad 2 miesiace temu... jedna i druga miesiaczka przyszla rowno po 28niach ostatni byl od 14do18 lecz teraz dostalam dosc mocnego krwawienia bez zadnych oznak,bez bolu brzucha czy piersi..po prostu nic..Czy ktoras z was miala podobny problem??nie wiem czy mam poczekac jutro z wizyta u gin czy jechac juz teraz...dzieki za szybka odpowiedz pozdrawiam
|
|
|
|
#3492 |
|
Raczkowanie
|
Kochałam sie z chlopakiem 8 dni przed okresem. Przed końcem zdązył wyjść ze mnie,ale no własnie...sperma poleciała na pościel,nie zauwazyłam tej plamy i kiedy usiadłam moja pusia dotkla jej i kilka razy przetarłam o te plame.. wole sie upewnic więc zapytam czy mozliwe jest zaplodnienie?? Może do środka nic sie nie dostało...ale ?
|
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Malina - rozumiem, że stosowaliście przerywany? To nie jest metoda antykoncepcji!
Ruda - po odstawieniu anty cykl może się rozregulować, poczytaj wątek o odstawieniu. |
|
|
|
#3494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
raczej wątpie, plemniki nie maja skrzydel, jakis macek czy odnozy zeby sie dostac do pochwy... |
|
|
|
|
#3495 |
|
Raczkowanie
|
wiem ze moze sie rozlegulowac ale co tydzien miesiaczka??rozumiem zeby wystapila wczesniej o tydzien ale nie tak szybko...
|
|
|
|
#3496 |
|
Raczkowanie
|
tak stosunek przerwany
dla niektórych jest to doobra metoda jesli partnert ma wyczucie
|
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dla tego biednego partnera, co sobie współżyć jak normalny człowiek nie może tylko się pilnować i pilnować
Edytowane przez monius9 Czas edycji: 2010-04-27 o 22:21 |
|
|
|
|
#3498 |
|
Raczkowanie
|
własnie poczuałam ze moje pytanie zostalo zignorowane ;] poczekam wiec
|
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3500 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anastazja, idź do ginekologa, na pewno rozwieje Twoje obawy... Aa, i cykl liczy sie od pierwszego dnia miesiączki do ostatniego dnia przed krwawieniem.
Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. Śledź też pies! - blogujemy ♥ Edytowane przez klempaa Czas edycji: 2010-04-28 o 09:44 |
|
|
|
|
#3502 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3503 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3504 |
|
Przyczajenie
|
4 stycznia poronilam. krwawilam 11 dni bez zabiegu wszystko samo sie oczyscilo. pod koniec stycznia dostalam zwykla @
Po 29 dniach dostalam w lutym @ i kolejna 26 marca tez po 29 dniach. A teraz powinnam miec 24 KWIETNIA i nadal jej nie mam ![]() Dziś jest moj 34 dc czasem mam wrazenie ze nie dostane a czasem ze dostane dziwnie tak troche... dodam ze kochalismy sie do konca w 3,4,7,8,11,16,17,20,21,24 ,25,30dc mam biały śluz, raz lepki raz rozciagliwy raz grudkowaty,piersi nabrzmiale i bolace sutki (czasem mnie swedza) czuje tez jajniki na zmiane . zrobiłam juz 3 testy i wszystkie negatywne ( poprzednia ciaza 38dc 2 kreski ale nie takie az mocne) w tym dzisiaj z porannego sikacza dziwi mnie jednak tempka bo w ostatnich cyklach przed @ byla miedzy 36.4-36.6 27dc - 36,9 28dc - 36,8 29dc - 36,8 30dc - 36.7 31dc - 36,9 32dc - 36,7 33dc -36.9 34dc - 36.9 i co jaj mam mysle hmm jestem w kropce
|
#3505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może to onaczać, że: - organizm przygotowuje sie do owulacji, która może nastąpić np. za 2-3 dni (ja tak mam na przykład), - organizm jest w trakcie owulacji, - lub tuż PO. Właściwie dokładny monitoring USG może dokładnie wychwycić ten moment. Co do przeżycia plemników to w sprzyjających warunkach mogą nawet przetrwać do 7 dni (max), ale tą opcje zakłada sie raczej w przypadku odkładania poczęcia niż przy staraniach. Standardowo trzeba by liczyć z 5 dni. |
|
|
|
|
#3507 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3508 | |
|
Przyczajenie
|
ja tez bralam luteine 2razy dziennie na wywolanie okresu.pierwszy test wyszedl negatywny po 10dniach mialam przestac brac tabletki i powtorzyc test i co mnie zaskoczylo byl pozytywny.nie wiem jakim cudem jestem w ciazy bo akurat wtedy mialam dni nieplodne i nie bylo stosunku do konca.objawow tez zadnych nie mialam oprocz bolacej jednej piersi no ale coz teraz to juz sama nie wiem w nastepnym tygodniu mam isc do lekarza i zobaczymy moze test znow sie pomylil.
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

...

teraz znowu mi się spóźnia okres 6 dni. W spodziewanym terminie bolał mnie brzuch jak to zawsze bolał mnie przy pierwszych dniach okresu..czułam się taka "nabrzmiała"w brzuchu, często oddaję mocz..mam temperaturę już prawie od miesiąca (37,3). Myślicie że to stres? Bo mam ostatnio małe stresy..heh...a może to coś innego...?