|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Cytat:
![]() Penaten miałam dla mojego synka, a więc 10 lat temu. Ze szpitala i od położnej dostałam paczkę, w której były kosmetyki Bübchen, ale one nie mają najlepszej opinii i po uczuleniu, które wyszło młodemu na twarzy, przestałam tego używać. Próbowałam też Nivea Baby, ale odrzucił mnie ten zapach, a po jakimś czasie ,łody dostał jakiejś dziwnej szorstkiej skóry. Dlatego odżałowałam i kupiłam Penaten. Miałam oliwkę, płyn do kąpieli oraz mleczko do ciała, a w późniejszym czasie jeszcze szampon, bo jako jedyny nie szczypał w oczy ![]() Nie kupujcie za dużo kosmetyków. Na pewno dostaniecie próbki ze szpitala. A poza tym dziecku na prawdę nie trzeba wiele. A do smarowania pupci bardzo polecam maść Bepanthen ten różowy - u nas działał cuda nawet na największe odparzenia ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-04-28 o 14:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Zadomowienie
|
U nas z fotografem nawet jak będziemy chcieli to nie będzie problemu bo nasz przyjaciel jest fotografem, nawet skończył szkołe w tym kierunku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Raczkowanie
|
Ja mam cudownego tatę, który jest utalentowany kulinarnie.... wiec to on bedzie gotował.... więc tym się nie martwię.... wiem że co nie zrobi bedzie pyszne... a my z mamą pieczemy i też dobrze nam to wychodzi....
Sliczna ta sukienusia... własnie takie rzeczy uwielbiam, ładne kształtne, naturalne..... ale też kolorowe na co dzien- wiele drogich firm robi ciuszki takie szarobure ...wiecie o co chodzi... a dzieciaczki powinne byc otoczone kolorkami...na szare zycie przyjdzie jeszcze czas kurcze laseczki mały tak mnie kopie po jednej strone ze matko...a do tego cału brzuch sie spina i boli.. wydaje mi się że to po wczorajszym.... najpierw wygibasy na SR a potem spacer do domu.. przecholowałam i teraz cierpię..... Ale wiem jedno, gdybym nie urodziła w terminie, to zzrobię sobie dłuuugi spacer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Zakorzenienie
|
Aha! Odnośnie Filipków
![]() Gadałam z mężem o imionach. Najbardziej podoba mi się Filip lub Lukas. Mąż się nie zachwycił i wymyślił, że będzie Dennis ![]() ![]() No mamy jeszcze sporo czasu na wspólne ustalenie imienia. Tym bardziej, że nie znamy płci. Ja jednak wierzę w ten chiński kalendarz. Oliwia i Thomas się zgadzają, więc myślę, że to też musi być tym, co przepowiada kalendarz, a więc chłopcem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez she 00 Czas edycji: 2010-04-28 o 14:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3636 |
Zakorzenienie
|
She00 nie ma sprawy.
jeden drugi Najważniejsze jest, żeby sprawdzając opierać się na dokładnych danych. Czyli ważny jest rzeczywisty wiek matki w chwili poczęcia, a nie w chwili ostatniej @, albo wiek kalendarzowy. Np. ja zaszłam w ciążę na początku lutego. Ostatni @ miałam na koniec stycznia. Miałam wtedy 33 lata, a 17 lutego kończyłam 34, ale w tej tabelce musiałam patrzeć na 33 lata i miesiąc poczęcia luty, bo to był rzeczywisty mój wiek w chwili zapłodnienia ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-04-28 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wychodzi syn,ale przeciez bedzie Jagoda - ja to wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Wtajemniczenie
|
Mi się ten kalendarz nie zgadza....
![]()
#3640 |
Zakorzenienie
|
o to dobrze, to moze mi tez sie nie zgodzi
![]() Poniewaz TZ wybral takie imie dla chlopaka, ze lepiej niech bedzie dziewczyna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie zgadza się Wam? Dziwne. Piszą, że jest 99% pewności. No to jak Wam się nie zgadza, to może ja mogę mieć nadzieję jednak na dziewczynkę ![]() Enis sprawdź tutaj ![]() Albo tutaj Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-04-28 o 15:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to 2:1 dla dziewczynki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Zakorzenienie
|
Czyli przewaga na dziewczynkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie zadzwoniłam do położnej, która mnie odwiedzała 10 lat temu!!!
![]() Oczywiście ona mnie już nie pamięta, bo to dawno było. Okazuje się, że Niemcy nadal bardzo dbają o kobiety ciężarne i maleństwa i usługi położnych są całkowicie bezpłatne. Ta położna zgodziła się zaopiekować mną już teraz, aż do porodu i po porodzie. Tak się cieszę. To bardzo fajna, rzeczowa i doswiadczona położna... starsza babka już... Prowadzi nawet gimnastykę dla ciężarnych i szkołę rodzenia. Cieszę się, że do niej zadzwniłam. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem też jaki szpital wybiorę. Stawiałam na mój, w naszej dzielnicy, ale coś położna dziś wspomniała, że pracuje kilka dzielnic dalej, tam gdzie rodziłam młodego... no cóż najpierw muszę z nią pogadać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Rozeznanie
|
Darusia mi na 4 podane przez Ciebie kalendarze wychodzi 3 razy chłopiec i raz dziewczynka.. czyli 3;1 dla chłopca- no i nie będę ukrywała, że by mi to odpowiadało
![]()
#3649 |
Zakorzenienie
|
Według tych kalendarzy wychodzi mi chłopak
![]() A Blanka nie ma siusiaka ![]() Ale i ja powinnam być chłopakiem ![]() ![]() Kupiłam kosmetyki dla małej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I wysmarowałam się sama tym mleczkiem.. mm jak paachnee ![]() a jaką mam mięciutką skóre.. Chyba sama bede sie nim smarowała ![]() To została mi napaść na aptekę.. Czyli Alantan, do przemywania pępuszka, sól fizjologiczna, woda morska.. i pampki tak by w zapasie były ![]() No i lezaczek, ale to później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3650 |
Rozeznanie
|
No to widać , kardashi - wszystko gotowe na przyjście malutkiej...
#3651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko trzeba jeszcze wylakierować łózeczko ![]() Ale zrobimy to w sobote ![]() i od razu poprzestawiamy meble, 'ubierzemy' łożeczko ![]() Tylko pólkę musze jeszcze kupić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Zakorzenienie
|
mam dosc
![]() cokolwiek zjem od razu zaczyna brzuch bolec, zjadlam wlasnie rogalika i od razu napial mi sie brzuch i zrobil wielki. Jutro ide na usg niech lekarz mnie uspokoi , ze wszystko jest dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki!
Ja tylko na chwilke sie przywitac i pochwalic ze dzisiaj po wizycie u lekarza. i po raz pierwszy chyba na USG wszystko wyglada czysto! nie wiem juz czy im ufac w tej norwegii, ale wyglada to czysto a ja juz ostatni o setki USG wlasnej macicy widzialam , wiec wydaje mi sie ze ma racje. poza tym wreszcie ani nie krwawie ani nie plamie i mam tylko czysty sluz taki jak normalnie mialam danwo temu zanim bylam w ciazy w ogole. Lekarz w ogole powiedzial, ze poczekac do okresu i zaczac sie juz starac, choc moj TZ sie boi bardzo ja w sumie tez jeszvze. Ale to chyba dobre wiesci, Przeloze moja wizyte w polsce dlatego aby poleciec do mojego lekarza dopiero jak dostane okres nastepny. Uff a u nas sluchajcie drzewa jeszcze nie zielone, dzisiaj bylo 5 stopni i caly czas pada. niby jasno juz do 22-giej prawie ale jakos tak jeszcze nie wiosennie.... pozdrawiam moje kalendarzykowe dziewczyny i zaczynam was nadrabiac ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3654 |
Wtajemniczenie
|
Anulko to super wieści.Bardzo sie cieszę!A ze staraniem to spokojnie.Sama poczujesz, kiedy jest ten moment.Najważniejsze, że wszystko jest na dobrej drodze!!!!!!!!
#3655 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Gosiu za cieple slowa! Ja tak bym juz chciala sie starac, bo wiem ze niekoniecznie nam sie uda tym razem tak jak ostatnio za pierwszym razem i chcialabym juz, bo tak zmeczyly mnie te miesiace ze mam wrazenie, ze zylam tylko tymi krwawieniami. Jesli kolejny okres przyjdzie to znaczy, ze moze znowu jest normalnie!!'wiem, ze chcialabym wszystko tu i teraz ale tak bardzo chcialabym dzieciatko... A ty Gosiu jak sie czujesz ? rosnie brzusio?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Wtajemniczenie
|
Anulko będzie dobrze.Tak sie bidulko nacierpiałas, że juz teraz musi sie los odwrócić i usmiechnąć do ciebie.Moim zdaniem teraz tez sie może szybko udać, ale najlepiej porzmawiaj z lekarzem.Może warto zaczekać żeby sie organizm w pełni zregenerował, jakies wiatminki zacząć brać, wypoczać sobie jeszcze w jakims ładnym miejscu?
A jak czujesz, że chcesz zacząc starania jak najszybciej i lekarz pozwoli to starajcie się i zobaczysz,że wkrotce bedzie fasolka! U nas dobrze.Brzusio rośnie.Już cięzko sie robi.Oddech czasami też ciężej złapać ![]() Dzisiaj byłam na ćwiczeniach w szkole rodzenia, a 5 maja mam usg na które już bardzo czekam, bo ostatnio widzialam dzidzię 2 miesiące temu!!!!
#3657 |
Zadomowienie
|
No to jestem ale nie odebralam wynikow bo lazilam z kolezanka po sklepach i nie spogladalam na zegarek. Ale jutro rano moge odebrac bez problemu.
Weronisia mi ze wszystkich czterech wychodzi chlopak a juz dwoch lekarzy powiedzialo ze dziewczynka ![]() ![]() Anulka cudowne wiesci! ![]() Kochane jesli chodzi o kosmetyki to ja wstepnie planowalam zaopatrzyc sie w E45. Sama mam skore jak dziecko i musze o nia dbac i uzywac delikatnych kosmetykow i E45 bardzo mi odpowiada no i mozna stosowac u noworodkow. Ale jeszcze zobacze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz ja troche tak bardzo chcialabym zajsc w ciaze bo wtedy bym uwierzyla, ze wreszcie jest dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Wtajemniczenie
|
U nas też zaleca sie ogolnie 3-4 usg w trakcie prawidłowo przebiegającej ciąży, ale jak ktos chodzi prywatnie to ma na każdej wizycie, czyli co miesiąc lub nawet częściej.Ja korzystam z lekarza darmowego, a na usg chodze prywatnie,a że ostatnio było wszystko dobrze, to lekarz mówił zebym dopiero w 30 tygodniu zrobiła nastepne usg.Teraz jestem w 28 tygodniu.
Na szkołe rodzenia tez chodze za darmo, do szpitala, gdzie planuję rodzić ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.