Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-28, 14:29   #3631
Weronisia
Zakorzenienie

Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
No właśnie tez myśłałam nad niveą. Znalazłam tez zetawy na all i ciekawa jestem jaka była by róznica w cenie jeśli to samo kupiło by sie w sklepie. Chociaz z drugiej str, są tu 2 kremy, ale po co jak mi potrzeba tylko jeden.
.....

Carol ten penaten to jakaś dobra firma? o nie slyszałam o niej
Penaten to najlepsza firma kosmetyczna dla dzieci
Penaten miałam dla mojego synka, a więc 10 lat temu. Ze szpitala i od położnej dostałam paczkę, w której były kosmetyki Bübchen, ale one nie mają najlepszej opinii i po uczuleniu, które wyszło młodemu na twarzy, przestałam tego używać.
Próbowałam też Nivea Baby, ale odrzucił mnie ten zapach, a po jakimś czasie ,łody dostał jakiejś dziwnej szorstkiej skóry.
Dlatego odżałowałam i kupiłam Penaten. Miałam oliwkę, płyn do kąpieli oraz mleczko do ciała, a w późniejszym czasie jeszcze szampon, bo jako jedyny nie szczypał w oczy

Nie kupujcie za dużo kosmetyków. Na pewno dostaniecie próbki ze szpitala. A poza tym dziecku na prawdę nie trzeba wiele.

A do smarowania pupci bardzo polecam maść Bepanthen ten różowy - u nas działał cuda nawet na największe odparzenia

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-04-28 o 14:31
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 14:34   #3632
latko0
Zadomowienie

U nas z fotografem nawet jak będziemy chcieli to nie będzie problemu bo nasz przyjaciel jest fotografem, nawet skończył szkołe w tym kierunku , a drugi kolega jest fotografem amatorem, ale u koleżanki na ślubie robił zdjęcia i śliczne wyszły. Więc mysle że jak któregoś poprosimy to zrobią nam pare fajnych zdjątek
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 14:34   #3633
she 00
Raczkowanie

Ja mam cudownego tatę, który jest utalentowany kulinarnie.... wiec to on bedzie gotował.... więc tym się nie martwię.... wiem że co nie zrobi bedzie pyszne... a my z mamą pieczemy i też dobrze nam to wychodzi....

Sliczna ta sukienusia... własnie takie rzeczy uwielbiam, ładne kształtne, naturalne.....
ale też kolorowe na co dzien- wiele drogich firm robi ciuszki takie szarobure ...wiecie o co chodzi... a dzieciaczki powinne byc otoczone kolorkami...na szare zycie przyjdzie jeszcze czas

kurcze laseczki mały tak mnie kopie po jednej strone ze matko...a do tego cału brzuch sie spina i boli.. wydaje mi się że to po wczorajszym.... najpierw wygibasy na SR a potem spacer do domu.. przecholowałam i teraz cierpię.....
Ale wiem jedno, gdybym nie urodziła w terminie, to zzrobię sobie dłuuugi spacer na pewno na mnie zadziała...
she 00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 14:50   #3634
Weronisia
Zakorzenienie

Aha! Odnośnie Filipków
Gadałam z mężem o imionach. Najbardziej podoba mi się Filip lub Lukas. Mąż się nie zachwycił i wymyślił, że będzie Dennis Szok! A ja niezbyt jestem przekonana
No mamy jeszcze sporo czasu na wspólne ustalenie imienia. Tym bardziej, że nie znamy płci.
Ja jednak wierzę w ten chiński kalendarz. Oliwia i Thomas się zgadzają, więc myślę, że to też musi być tym, co przepowiada kalendarz, a więc chłopcem
Stary 2010-04-28, 14:54   #3635
she 00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Aha! Odnośnie Filipków
Gadałam z mężem o imionach. Najbardziej podoba mi się Filip lub Lukas. Mąż się nie zachwycił i wymyślił, że będzie Dennis Szok! A ja niezbyt jestem przekonana
No mamy jeszcze sporo czasu na wspólne ustalenie imienia. Tym bardziej, że nie znamy płci.
Ja jednak wierzę w ten chiński kalendarz. Oliwia i Thomas się zgadzają, więc myślę, że to też musi być tym, co przepowiada kalendarz, a więc chłopcem
weronisia masz jakiegoś linka do tego kalendarza? może podeśle szwagierce, bo ona w 7 mc i dalej nie wie, bo dziecie mega uparte

Edytowane przez she 00
Czas edycji: 2010-04-28 o 14:59
she 00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 15:02   #3636
Weronisia
Zakorzenienie

She00 nie ma sprawy.

jeden

drugi

Najważniejsze jest, żeby sprawdzając opierać się na dokładnych danych. Czyli ważny jest rzeczywisty wiek matki w chwili poczęcia, a nie w chwili ostatniej @, albo wiek kalendarzowy.

Np. ja zaszłam w ciążę na początku lutego. Ostatni @ miałam na koniec stycznia.
Miałam wtedy 33 lata, a 17 lutego kończyłam 34, ale w tej tabelce musiałam patrzeć na 33 lata i miesiąc poczęcia luty, bo to był rzeczywisty mój wiek w chwili zapłodnienia

Czas edycji: 2010-04-28 o 15:07
Stary 2010-04-28, 15:19   #3637
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
She00 nie ma sprawy.

jeden

drugi

Najważniejsze jest, żeby sprawdzając opierać się na dokładnych danych. Czyli ważny jest rzeczywisty wiek matki w chwili poczęcia, a nie w chwili ostatniej @, albo wiek kalendarzowy.

Miałam wtedy 33 lata, a 17 lutego kończyłam 34, ale w tej tabelce musiałam patrzeć na 33 lata i miesiąc poczęcia luty, bo to był rzeczywisty mój wiek w chwili zapłodnienia
a powiedz mi czy w obu tych kalendarzach liczy się skonczone lata, bo ja mam 25 lat we wrzesniu koncze 26 a miesiąc poczęcia to styczen i przy 25 latach w styczniu w pierwszym wychodzi chłopiec a w drugim dziewczynka to co będzie pół na pół ??
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-28, 15:20   #3638
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
She00 nie ma sprawy.

jeden

drugi

Mi wychodzi syn,ale przeciez bedzie Jagoda - ja to wiem
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 15:21   #3639
Gosiaro
Wtajemniczenie

Mi się ten kalendarz nie zgadza....

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 15:23   #3640
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Mi się ten kalendarz nie zgadza....
o to dobrze, to moze mi tez sie nie zgodzi
Poniewaz TZ wybral takie imie dla chlopaka, ze lepiej niech bedzie dziewczyna
Stary 2010-04-28, 15:24   #3641
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
a powiedz mi czy w obu tych kalendarzach liczy się skonczone lata, bo ja mam 25 lat we wrzesniu koncze 26 a miesiąc poczęcia to styczen i przy 25 latach w styczniu w pierwszym wychodzi chłopiec a w drugim dziewczynka to co będzie pół na pół ??
Hehehe Rzeczywiście No to masz pecha... ja na szczęście na taką rozbieżność nie trafiłam

Nie zgadza się Wam? Dziwne. Piszą, że jest 99% pewności.
No to jak Wam się nie zgadza, to może ja mogę mieć nadzieję jednak na dziewczynkę

Enis sprawdź tutaj
Albo tutaj

Czas edycji: 2010-04-28 o 15:28
Stary 2010-04-28, 15:31   #3642
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehe Rzeczywiście No to masz pecha... ja na szczęście na taką rozbieżność nie trafiłam

Nie zgadza się Wam? Dziwne. Piszą, że jest 99% pewności.
No to jak Wam się nie zgadza, to może ja mogę mieć nadzieję jednak na dziewczynkę

Enis sprawdź tutaj
Albo tutaj
tutaj wychodzi dziewuszka

to 2:1 dla dziewczynki
Stary 2010-04-28, 15:33   #3643
Weronisia
Zakorzenienie

Czyli przewaga na dziewczynkę Super, też bym chciała. U mnie w każdym wychodzi chłopak. Chyba nie ma się co łudzić...
Stary 2010-04-28, 15:36   #3644
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli przewaga na dziewczynkę Super, też bym chciała. U mnie w każdym wychodzi chłopak. Chyba nie ma się co łudzić...
ja stawiam na dziewczynke, a wszyscy mi mówią że będzie chłopiec na czele z moim mężem a przytulalismy się przed owulką więc .....
Stary 2010-04-28, 15:50   #3645
Weronisia
Zakorzenienie

A ja właśnie zadzwoniłam do położnej, która mnie odwiedzała 10 lat temu!!!
Oczywiście ona mnie już nie pamięta, bo to dawno było.
Okazuje się, że Niemcy nadal bardzo dbają o kobiety ciężarne i maleństwa i usługi położnych są całkowicie bezpłatne. Ta położna zgodziła się zaopiekować mną już teraz, aż do porodu i po porodzie. Tak się cieszę. To bardzo fajna, rzeczowa i doswiadczona położna... starsza babka już...
Prowadzi nawet gimnastykę dla ciężarnych i szkołę rodzenia. Cieszę się, że do niej zadzwniłam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-28, 16:00   #3646
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
A ja właśnie zadzwoniłam do położnej, która mnie odwiedzała 10 lat temu!!!
Oczywiście ona mnie już nie pamięta, bo to dawno było.
Okazuje się, że Niemcy nadal bardzo dbają o kobiety ciężarne i maleństwa i usługi położnych są całkowicie bezpłatne. Ta położna zgodziła się zaopiekować mną już teraz, aż do porodu i po porodzie. Tak się cieszę. To bardzo fajna, rzeczowa i doswiadczona położna... starsza babka już...
Prowadzi nawet gimnastykę dla ciężarnych i szkołę rodzenia. Cieszę się, że do niej zadzwniłam.
fajnie się masz ja nawet nie wiem gdzie bede rodzić, w jakim mieście, szpitalu ;( o połoznej to już nie wpomne
Stary 2010-04-28, 16:08   #3647
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
fajnie się masz ja nawet nie wiem gdzie bede rodzić, w jakim mieście, szpitalu ;( o połoznej to już nie wpomne
Ja nie wiem też jaki szpital wybiorę. Stawiałam na mój, w naszej dzielnicy, ale coś położna dziś wspomniała, że pracuje kilka dzielnic dalej, tam gdzie rodziłam młodego... no cóż najpierw muszę z nią pogadać...
Stary 2010-04-28, 17:43   #3648
skorpionek19
Rozeznanie

Darusia mi na 4 podane przez Ciebie kalendarze wychodzi 3 razy chłopiec i raz dziewczynka.. czyli 3;1 dla chłopca- no i nie będę ukrywała, że by mi to odpowiadało

skorpionek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 17:50   #3649
kardashi
Zakorzenienie

Według tych kalendarzy wychodzi mi chłopak
A Blanka nie ma siusiaka
Ale i ja powinnam być chłopakiem

Kupiłam kosmetyki dla małej Akurat promocja była.. a weszłam przez przypadek.. Kupiłam mleczko i płyn do kąpieli i chusteczki w pudełeczku.. Mimo że już mam 2pak chusteczek, to te kupiłam dla pudełeczka zreszta, takie chusteczki to jak woda będą szły
I wysmarowałam się sama tym mleczkiem.. mm jak paachnee
a jaką mam mięciutką skóre.. Chyba sama bede sie nim smarowała

To została mi napaść na aptekę.. Czyli Alantan, do przemywania pępuszka, sól fizjologiczna, woda morska.. i pampki tak by w zapasie były
No i lezaczek, ale to później

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-28, 18:19   #3650
skorpionek19
Rozeznanie

No to widać , kardashi - wszystko gotowe na przyjście malutkiej...

skorpionek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 18:23   #3651
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skorpionek19 Pokaż wiadomość
No to widać , kardashi - wszystko gotowe na przyjście malutkiej...
Taaak
Tylko trzeba jeszcze wylakierować łózeczko
Ale zrobimy to w sobote
i od razu poprzestawiamy meble, 'ubierzemy' łożeczko
Tylko pólkę musze jeszcze kupić

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 18:33   #3652
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

mam dosc

cokolwiek zjem od razu zaczyna brzuch bolec, zjadlam wlasnie rogalika i od razu napial mi sie brzuch i zrobil wielki.
Jutro ide na usg niech lekarz mnie uspokoi , ze wszystko jest dobrze.
Stary 2010-04-28, 18:34   #3653
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczynki!
Ja tylko na chwilke sie przywitac i pochwalic ze dzisiaj po wizycie u lekarza. i po raz pierwszy chyba na USG wszystko wyglada czysto! nie wiem juz czy im ufac w tej norwegii, ale wyglada to czysto a ja juz ostatni o setki USG wlasnej macicy widzialam , wiec wydaje mi sie ze ma racje. poza tym wreszcie ani nie krwawie ani nie plamie i mam tylko czysty sluz taki jak normalnie mialam danwo temu zanim bylam w ciazy w ogole. Lekarz w ogole powiedzial, ze poczekac do okresu i zaczac sie juz starac, choc moj TZ sie boi bardzo ja w sumie tez jeszvze. Ale to chyba dobre wiesci, Przeloze moja wizyte w polsce dlatego aby poleciec do mojego lekarza dopiero jak dostane okres nastepny.

Uff a u nas sluchajcie drzewa jeszcze nie zielone, dzisiaj bylo 5 stopni i caly czas pada. niby jasno juz do 22-giej prawie ale jakos tak jeszcze nie wiosennie....

pozdrawiam moje kalendarzykowe dziewczyny i zaczynam was nadrabiac

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-28, 18:51   #3654
Gosiaro
Wtajemniczenie

Anulko to super wieści.Bardzo sie cieszę!A ze staraniem to spokojnie.Sama poczujesz, kiedy jest ten moment.Najważniejsze, że wszystko jest na dobrej drodze!!!!!!!!

Stary 2010-04-28, 18:56   #3655
anula_81
Zakorzenienie

Dziekuje Gosiu za cieple slowa! Ja tak bym juz chciala sie starac, bo wiem ze niekoniecznie nam sie uda tym razem tak jak ostatnio za pierwszym razem i chcialabym juz, bo tak zmeczyly mnie te miesiace ze mam wrazenie, ze zylam tylko tymi krwawieniami. Jesli kolejny okres przyjdzie to znaczy, ze moze znowu jest normalnie!!'wiem, ze chcialabym wszystko tu i teraz ale tak bardzo chcialabym dzieciatko... A ty Gosiu jak sie czujesz ? rosnie brzusio?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2010-04-28, 19:10   #3656
Gosiaro
Wtajemniczenie

Anulko będzie dobrze.Tak sie bidulko nacierpiałas, że juz teraz musi sie los odwrócić i usmiechnąć do ciebie.Moim zdaniem teraz tez sie może szybko udać, ale najlepiej porzmawiaj z lekarzem.Może warto zaczekać żeby sie organizm w pełni zregenerował, jakies wiatminki zacząć brać, wypoczać sobie jeszcze w jakims ładnym miejscu?
A jak czujesz, że chcesz zacząc starania jak najszybciej i lekarz pozwoli to starajcie się i zobaczysz,że wkrotce bedzie fasolka!

U nas dobrze.Brzusio rośnie.Już cięzko sie robi.Oddech czasami też ciężej złapać
Dzisiaj byłam na ćwiczeniach w szkole rodzenia, a 5 maja mam usg na które już bardzo czekam, bo ostatnio widzialam dzidzię 2 miesiące temu!!!!

Stary 2010-04-28, 19:17   #3657
Kasia_Dublin
Zadomowienie

No to jestem ale nie odebralam wynikow bo lazilam z kolezanka po sklepach i nie spogladalam na zegarek. Ale jutro rano moge odebrac bez problemu.

Weronisia mi ze wszystkich czterech wychodzi chlopak a juz dwoch lekarzy powiedzialo ze dziewczynka . Kto wie moze cos jej urosnie

Anulka cudowne wiesci! Nareszcie sytuacja sie klaruje i wszystko jest na dobrej drodze. I tak jak Gosia mowi poczujesz sama kiedy przyjdzie czas sie znowu starac.

Kochane jesli chodzi o kosmetyki to ja wstepnie planowalam zaopatrzyc sie w E45. Sama mam skore jak dziecko i musze o nia dbac i uzywac delikatnych kosmetykow i E45 bardzo mi odpowiada no i mozna stosowac u noworodkow. Ale jeszcze zobacze

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 19:24   #3658
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Anulko będzie dobrze.Tak sie bidulko nacierpiałas, że juz teraz musi sie los odwrócić i usmiechnąć do ciebie.Moim zdaniem teraz tez sie może szybko udać, ale najlepiej porzmawiaj z lekarzem.Może warto zaczekać żeby sie organizm w pełni zregenerował, jakies wiatminki zacząć brać, wypoczać sobie jeszcze w jakims ładnym miejscu?
A jak czujesz, że chcesz zacząc starania jak najszybciej i lekarz pozwoli to starajcie się i zobaczysz,że wkrotce bedzie fasolka!

U nas dobrze.Brzusio rośnie.Już cięzko sie robi.Oddech czasami też ciężej złapać
Dzisiaj byłam na ćwiczeniach w szkole rodzenia, a 5 maja mam usg na które już bardzo czekam, bo ostatnio widzialam dzidzię 2 miesiące temu!!!!
Dbaj o Siebie Gosiu. Fajnie z ta szkola rodzenia, ja jak bede w ciazy z pewnoscia tez sie zapisze, tu w Norwegii, kazdej kobiecie w ciazy przysluguje darmowo szkola rodzenia. A USG juz neidlugo. Jeju 2 miesiace? Ja tu w Norwegii tez pewnie tez tak rzadko bede miala, ze nawet nei chce tak wybiegac w przyszlosc. To ktory to juz tydzien?

Wiesz ja troche tak bardzo chcialabym zajsc w ciaze bo wtedy bym uwierzyla, ze wreszcie jest dobrze

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2010-04-28, 19:28   #3659
Gosiaro
Wtajemniczenie

U nas też zaleca sie ogolnie 3-4 usg w trakcie prawidłowo przebiegającej ciąży, ale jak ktos chodzi prywatnie to ma na każdej wizycie, czyli co miesiąc lub nawet częściej.Ja korzystam z lekarza darmowego, a na usg chodze prywatnie,a że ostatnio było wszystko dobrze, to lekarz mówił zebym dopiero w 30 tygodniu zrobiła nastepne usg.Teraz jestem w 28 tygodniu.
Na szkołe rodzenia tez chodze za darmo, do szpitala, gdzie planuję rodzić

Stary 2010-04-28, 19:32   #3660
anula_81
Zakorzenienie

ja na chwilke uciekam bede pozniej

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości