|
|
#5461 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Irlandzkie mamuski - nasze brzuszki i maluszki
Dostalam ostatnio jeszcze jedna rade od kolezanki ale to przydatne w zaleznosci od rozgarniecia meza w dzieciowych sprawach
![]() tzn. zeby opisac ubranka w szufladzie tzn co body co pajacyk i ktore male ktore wieksze to na wypadek jakby trzeba bylo cos dowiesc do szpitala, wowczas nie potrzeba niewiadomo ile tlumaczyc gdzie co lezy. Edytowane przez jagdeb Czas edycji: 2010-04-28 o 16:30 |
|
|
|
#5462 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak
Ja mojemu tłumaczyłam gdzie co leży Ale do dziś (Iguś niedługo będzie miał roczek) małżonkowi myli się pajac z kaftanem
|
|
|
|
#5464 |
|
Raczkowanie
|
haha...to ja musze mojego przeszkolic w tych sprawach,zeby potem nie bylo
|
|
|
|
#5465 |
|
Zakorzenienie
|
Heksa jestem jestem, malzenski obowiazek juz spelnilam i teraz powinien byc spokoj na jakies 3 tygodnie
![]() a tak serio to wczoraj mialysmy z mala ten bilans rozwojowy z testem sluchu, odgruzowywalam dom, bylysmy na zakupach no i nie mialam neta- to przede wszysttkim.... kurcze zepsula mi sie cos ta wireless card i mam w domu informatyka a juz od 2 mies nie moze sie zebrac zeby mi to zrobic... no ale teraz juz jestem na stale i zamierzam sie zaktywizowac... Heksa a Sonia sobie z kwiatka wrozy czy Ignas ja jeszcze kocha
|
#5466 |
|
Wtajemniczenie
|
Glam brakowało mi Twoich żartów ![]() Kocha, kocha! Chyba, że to Sońka go porzuciła dla jakiegoś polaka Iguś powiedział, że teściowa mu podpadła tym, że fotek nie aktualizuje i nie może sobie na ukochaną popatrzeć i powzdychać
|
|
|
|
#5467 |
|
Zakorzenienie
|
no bo tesciowe to zazwyczaj wredne Heksy sa, co nie?
nie dodawalam bo do Polski nie wzielam kabelka od aparatu a jak przyjechalam to zaladowalam zdjecia na swoj komp - a net w nim bedzie za jakies 2-3 dni...zrobilam awanture z przytupem, chlopcy zamowili ta karte wiec jak dojdzie to cos tam dorzuce....w Polsce Ignas owszem nie powiem- mial konkurencje, okazalo sie ze moja kolezanka ze szkoly sie wprowadzila do kamienicy obok i ma synka o rok starszego ale przeciez nasze dzieci to milosc wielka i do grobowej deski wiec Jas odpadl w przedbiegach nokautem wrecz
|
#5468 |
|
Raczkowanie
|
Martusiu i Mamo Oliwki - dziekujemy, kochane jestescie
Malou - co do pakowania toreb to ja tez mialam dwie: jedna mniejsza ale oczywiscie nie malutka na porod ( koszula, majtasy, podklady, kapcie, szlafrok - cieniutki, nie bierz jesli masz gruby bo sie spocisz naprawde na sali jest parowkadruga torba - to reszta koszul - pidzam, klapki pod prysznic, ciuszki i kosmetyki malego, pieluszki, podkaldy itp) Ciuchy mialam tez naszykowane w domciu i Tz przywiozl. Mam kumpele co jej maz zapomnial butow na wyjscie przywiezs do szpitala a rodzila w zime i w papciach grzala do samochodu Ale mojego musze pochwalic. Otoz wczoraj po poludniu mialam taka migrene ze o bozym swiecie nie wiedzialam, moj Tz przyszedl z pracy wzial malego i tak sobie razem gotowali obiadek, lezeli na kanapie a mamusia sobie spala a na koniec tatus przyniosl mi malego do lozeczka, ktory slodko sobie spal, bylam w szoku, ale po nim widzialam ze on nie w mniejszym i taki dumny. Dobrze jest miec mezczyzne przy sobie na ktorym naprawde mozna polegac. Ach Ci mezczyzni, ale tak naprawde jakby wyglada swiat bez nich ![]() i tym pieknym akcentem zakoncze mojego posta![]()
|
#5469 |
|
Zakorzenienie
|
Heksa wy juz 4 zabki macie????????????????? u nas na 2 stanelo i nic dalej nie widac....
---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Hej dziewczyny a co z tym watkiem? bo mamy juz grubo ponad 5000postow, o co chodzi w ogole???
|
#5470 |
|
Raczkowanie
|
Glam - witaj, alez z Sonki juz pannica, no i widac ze mamusia uczy ja wiernosci
![]()
|
#5471 |
|
Zakorzenienie
|
MALOU ja mialam 2 torby w jednej mialam swoje ciuchy,podklady,kosmetyki a w drugiej rzeczy dla malego,pampki
MARTUSIA no TZ ma wziasc z szyby te dane ale ma skleroze
|
|
|
|
#5472 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie...
malou... ja mialam jedna torbe własnie taka podreczna i sie zmiescilam jakos... ![]() Tz mi tylko dowiozl pizamke dla mnie bo sie poplamilam i trzy co mialam mi nie starczyly... ![]() No i własnie dobrze jest przeszkolic tz... Moj wiedzial własnie jak wyglada body,pajac itd i gdzie je znajdzie..do tego pokazalam mu gdzie sa podklady i gdzie sie patrzy na podpaskach na ich chłonnosc (te kropelki mam na mysli) i bardzo sie to przydalo jak juz byłam w domu tz smigal po podpachy ..hihihihihi ![]() ![]() aaa... torbe nie dawalo sie poloznej tylko tz sie nia opiekowal tzn..lezala na sali kolo łózka a juz na porodówce to tam gdzies było miejsce.... U nas dzidziolka ubierala polozna bo ja nie byłam w stanie ....nawet niewiem czy sie pytali tz czy chce ubrac... i ubranko mielismy nasze...połozna poprosiła o przygotowanie ich jeszcze jak bóle były znosne... tzn..tz jej dał...(juz wiedzial wczesniej co )heksa jak chcesz to daj mi maila na priva to Ci wysle.... tylko ze u mnie dalej sie to nie otwiera??? niewiem czemu??? Ewe jakiego programu uzywasz....??? mi niby otwiera w adobe ale za chwile pisze ze error i nie otwiera do konca... kurde..............![]() no i ja jeszcze malutkiej sajuri nie widzialam...ciekawe co tam u nich??? serduszko...brzusiu sliczny... W porównaniu z moim w 29 tyg. jest malutki ale tak ogolnie to chyba taki sredniaczek..... glam...własnie brakuje tutaj twojego dowcipu
|
|
|
|
#5473 |
|
Raczkowanie
|
Glam na Ciebie czekamy. Bo my weny nie mamy. Normalnie nie czuje, ze rymuje
![]() acha i jeszcze jedno a mianowicie kto sie zajmuje lista na poczatku?? Czy mozna mnie juz dopisac do szczesliwych mamusiek, bo ja jeszcze w brzuchatkach siedze na liscie - czy ja o czyms nie wiem?? otoz planuje jeszcze jedno dziecie ale dajcie troche odetchnac ![]()
|
#5474 |
|
Zakorzenienie
|
GALM no w koncu jestes
jak tam bylas u fryzjera?????HEKSIU moj do dzisiaj jak ubiera malego to pyta co najpierw?gdzie ciuszki leza?a ja mowie mu tam gdzie zawsze juz pomine to ze od kad siemaly urodzil w szafie mam kupiki z bodami osobno pajace i osobno bluzeczki a on ze znowu poprzestawialm kupiki i dlatego nie wie a w tym samaym miejscu leza heheh SYLA no u nas z przytulankami lepiej po porodzie bo wczesniej to sie bal a teraz to narzekac nie moge
|
|
|
|
#5475 |
|
Zakorzenienie
|
Ej laski a tak sobie mysle ze Smerfetka juz pewnie tez urodzila...co?
Ona jakos miala kolo 23-25 kwietnia termin..(chyba) Taka ciekawa jestem co tam u niej??? Smerfetko odezwij sie jak mozesz... |
|
|
|
#5476 |
|
Zakorzenienie
|
SYLA no wlasnie a kto wie jak dodtac fotki malego bo widze ze sa z tyg i z miesiaca ja nie wiem jak dodac tam
|
|
|
|
#5477 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem Elcia jestem i juz sie mnie nie pozbedziecie
nie mam z czego dowcipkowac jednakowoz bo zycie okrutne jest...
|
#5478 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaa musze wam sie pochawlic weszlam wczoraj na wage a tam 56 kg
no szok mala oponka z brzuszka zniknela juz zupelnie i wygladam jak przed ciaza
|
|
|
|
#5479 |
|
Zakorzenienie
|
Pakusia musi chyba zedytowac i zmienic i dodac...a ja wlasnie ogladalam zdjecia Sophie
sliczny maluszek i w ogole kiedy to bylo jak te nasze dzieci byly takie malenkie...aha a co do podrozy z maluszkami to jesli chodzi o samolot to absolutnie bez problemow mi sie lecialo jak Sonia miala 2 mies, potem przy 4 mies dlugi lot 17 godzin tez jakos przeszlo, pol roczku jakos oblecialo-mala wiekszosc lotow przesypiala ale ostatnio to po prostu dramat...mala absolutnie nie chciala siedziec tylko by biegala i zaczepiala pasazerow a juz zwlaszcza wszystkie dzieci. jak trzeba bylo w fotelu siedziec to ciagle siegala do lysinki faceta siedzacego przed namispokoj byl jedynie jak zalozylam jej buty i za raczki lazilysmy w ta i z powrotem... no i chwilke sie zajela ksiazeczkami, ale ogolnie umeczona bylam jak nie wiem ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Elcia no to super, gratulacje a mi sie waga jakos niestety zatrzymala i nie chce dalej chudnac, pewnie dlatego ze mala juz nie bardzo cycka chce brac w ciagu dniaa ja tez sie pochwale, Sonia ma juz 76-77 cm wzrostu no a wagowo niestety nadal mizerniutko bo zaledwie 7900
|
#5480 |
|
Zakorzenienie
|
GLAM afryzjera odwiedzilas?bom ciekawa
|
|
|
|
#5482 |
|
Raczkowanie
|
glam no to jakbysmy sie zamienily naszymi dzieciaczkami to bylabys szczesliwa ze Sonia tyle wazy.... bo moj klocek juz ma 10,800 i plecy czasami naprawde wysiadaja... No i dluga ta twoja pannica jest
|
#5483 |
|
Zakorzenienie
|
odwiedzilam ale nie wiem czy to ten bo zadnego salonu dominik tam nie moglam znalezc, tylko Stella tak na zewnatrz kolo sklepu zoologicznego, potem jest takie wejscie pod tym adresem co podalas niby lokale I-M chyba i jest salon Matrix tak u gory po schodkach...no i bylam w tym matrixie ale ze tak powiem d...y mi z zachwytu nie urwalo... no ale moze to dlatego ze mam wlosy takie byle jakie teraz ze obojetnie co mam na glowie to i tak wygladam jak pol d... zza krzaka
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Martusia no fakt, do noszenia to Sonia jest bardzo wygodna no a dlugosciowo to jest na szczysie siatki centylowej...a nurska sie dziwila ze w sumie Sonia nie wyglada na taka chudzine bo buzke to ma dosc pyzata a tak malo wazy
|
#5484 |
|
Zakorzenienie
|
GLAM no to ten MATRIX wlasnie to wrzuc fotke moze i sie pochwal
![]() ja wam pokaze mojego niunka jeny ma juz 11 i pol tygodnia jak ten czas leci
|
|
|
|
#5485 |
|
Zakorzenienie
|
aha ja jeszcze proponuje w ramach eksperymentu nie otwierac nowego watku dopoki nam tego nie zamkna
![]() mysle ze dla wielu z nas to forum to bedzie za kilka lat dokumentacja fajna ciaz i niemowlectwa naszych pociech i bedziemy mogly sobie do tych wypowiedzi wracac i wspominac...a im mniej watkow tym latwiej to wszystko ogarnac... ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- no leci czas leci a jakiego Szymus ma loczka na czole zalotnego fotke wrzuce jutro albo jak mi sie uda znalezc palucha do przerzucenia zdjecia z mojego kompa na ten..ale tak naprawde nie ma na co patrzec, zwykly grzyb typu pieczarka, w sumie bardzo proste ciecie wiec fryzjer sie nie mogl za bardzo wykazac...zreszta to fryzjerka byla... no popatrz a ja sobie wbilam w glowe ze to salon sie nazywa Dominique czy jakos tak
|
#5486 |
|
Raczkowanie
|
Nikosia tez ma ok 76, no i na siatce centylowej jest miedzy 90 a 97 centylem...
a z tej opowiesci o fryzjerze to sie niezle usmialam
|
#5487 |
|
Zakorzenienie
|
no ale Nikosia jest jednak o tych kilka tygodni starsza...no ale czort z centylami, najwazniejsze ze nam dzieci zdrowo rosna
Martusia a jak tam z tym gaworzeniem, zaczela cos juz? no i co z tym testem sluchu w irlandii bo troche jestem nie w temacie, moze cos pisalas a ja przegapilam
|
#5488 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedz na moje pytanie
kellysss dziekuje slicznie za wyczerpujace odpowiedzi na moje pytania ![]() elcia gratuluje wagi!! Oj co ja bym dala,zeby po porodzie tyle wazyc ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Ps. Glam dzieki za przyjecie zaproszenia na nasza klase |
|
|
|
#5489 |
|
Zakorzenienie
|
grrrrrrrrrrrrr zajrzalam do suszarki - bo moj kochany maz zmienil posciel i wstawil pranie przed naszym przyjazdem.... moja ulubiona bielutenka posciel wyprana z dzinsami, bluzami ciemnymi, czarnymi skarpetkami i tym podobnym badziewiem i to zapewne w dosc wysokiej temperaturze bo posciel jest w kolorze brudnoszarym niedopranym
CZY KTORAS Z WAS WSPOMINALA COS O KUMATOSCI CHLOPOW?????????????????? ??????????????? BO MOJEGO TO CHYBA NIE DOTYCZY swoje biale podkoszulki do pracy tez tak potraktowal pacan jeden Malou nie martw sie niezaleznie od torby wsio bedzie dobrze ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- a to ty jestes Kasia tez? taka blondynka ladna z grzywka i zdjeciami w ogrodzie japonskim??? bo ja na NK raz na ruski rok wpadam i zachodzilam kto to... ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- doswiadczone mamuski, wy mi lepiej powiedzcie bo sama nie wiem co o tym sadzic w Polsce w wielu roznych zrodlach czytalam i slyszalam ze dla dzieci ponizej 2 lat mleko krowie absolutnie sie nie nadaje bo za duzo bialka, za malo zelaza i czegos tam...tylko modyfikowane podawac a krowie to absolutnie be...a wczoraj na tym bilansie dostalam rozne ulotki i broszury o karmieniu i tam jak byk stoi ze jak dziecko skonczy rok to powinno mniej wiecej jesc to samo co dorosly w tym 1 pint czyli 600ml mleka tlustego i ze chude sie nie nadaje dla dzieci ponizej 3 lat... co wy zamierzacie, dawac krowie czy formule
|
#5490 |
|
Zakorzenienie
|
GLAM ja jeszcze dalekooo do dawania mleka ale ten maly co go pilnowalam to pil mleko krowie bo mu kolezanka dawala i nic mu nie bylo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.

Ja mojemu tłumaczyłam gdzie co leży
Ale do dziś (Iguś niedługo będzie miał roczek) małżonkowi myli się pajac z kaftanem
Zabki
NIKOLA