|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw!
ja dzis znowu 20 minut
znowu inna trasa niz zwykle, co pozwolilo mi sie nie zanudzic
|
|
|
|
#1832 |
|
Raczkowanie
|
a ja mialam dzis zaczac a tu ulewa
![]() i jeszcze sie podziebilam - cale gardlo obolałe, zawalone zatoki leczenie pewnie potrwa jak zwykle 2 tygodnie albo i wiecej bo mam straszne problemy z zatokamii co teraz? czekac i basta? ni myszki, szyneczki lub kawałka ciasta? ![]() biegacie czasem tak troche podziębione?
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takie pytanie:
Wyrak - jak byś się tu gdzieś pojawił i przeczytał - i coś wiesz na ten temat (chyba było, ale nie mogę znaleźć) - jaka odżywka białkowa najlepsza przed bieganiem jest?
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedź
To chyba bardziej biegam niż truchtam, tak mi "wygodniej".Ja biegałam z bolącym gardłem, ale jeśli coś Cię bardziej bierze to ja bym sobie odpuściła. |
|
|
|
#1835 |
|
Zadomowienie
|
jeżeli dolega mi tylko ból gardła czy katar (ewentualnie lekko podwyższona temp.) biegam. Gdy łamie w kościach, temp. grubo powyżej 37 st sprawa jest poważniejsza i absolutnie nie wychodzi się na bieg.
Zimą bieg pozwala często pozbyć się kataru - wychłodzenie i wysuszenie śluzówki to ostatnie, co lubią bakterie powodujące cieknięcie z nosa. Latem, niestety, to nie działa. ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- UWAGA UWAGA, coś przydatnego dla każdego, kalkulator spalania kalorii. Fajnie na nim widać, że nawet wolne bieganie bije na głowę inne konkurencje pod względem zapotrzebowania energetycznego: http://bieganie.pl/?show=1&cat=44&id=309 |
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
ja w zimę miałam katar z 2 tygodnie i lekarstwa nie pomagały, wracałam raz z mroźny wieczór i z 40 minut mi to zajęło a na drugi dzień po katarze ani śladu więc cos w tym jest na rzeczy
![]() a ja dzisiaj biegałam 30 minut albo i dłużej nie liczyłam
Edytowane przez pycia17 Czas edycji: 2010-04-26 o 20:46 |
|
|
|
#1837 |
|
Wtajemniczenie
|
dzis 2 razy po 20 minut;] jestem wielka:d scudłam jakies 2kg;] jeszcze 8:P
|
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
witam
coś mi się wydaje,że u mnie to tylko na chęciach się skonczy marzenia o bieganiu wiem,że dzięki temu uzyskałabym to z czym teraz mam trudnośc-mianowicie zgubienie tłuszczyku z ud i posladków oraz pozbycie się reszty cellulitu...jednak niestety należę do osób które potrzebują bata i osoby która pilnuje by ćwiczyćdoła mam ![]() annan_ fajny kalkulator edit.ale się najadłam;/aż mi niedobrze
|
#1839 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy można się podłączyć? :P
Całe życie nienawidziłam biegać, na samo skojarzenie umierałam i ogólnie wszystko, co złe. Niestety nadszedł czas, by zrzucić pokaźna ilość kilogramów, a że mam doskonałe warunki do biegania w lesie, na ścieżkach rowerowych, po plaży to postanowiłam BIEGAĆ. Tak, ja postanowiłam biegać. ![]() Jestem po pierwszej przebieżce, nie ma się czym chwalić, bo tylko 10 minut biegu, mega zadyszka i prawie wyplułam płuca, ogólnie niedobrze mi było przez chwilę, ale... TAK SIĘ CIESZĘ! Że się przemogłam ten pierwszy raz i wstałam z własnej, nieprzymuszonej woli i o 7:30 wybyłam. :P Najtrudniej jest zacząć, ale jak już się wyjdzie, słuchawki w uszy to można śmigać. Mam nadzieję, że z każdym dniem będzie coraz lepiej i trzymam także za Was kciuki!!! ;-) |
|
|
|
#1840 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzis po raz pierwszy biegałam sama tj. bez towarzystwa psa
Dzis mialam jakiś kiepski dzień na bieganie - 10 minut marszu + 25 minut biegania + 15 minut marszu
|
#1841 |
|
Raczkowanie
|
:/ dziś mam strasznie kiepski dzień, ale mam nadzieję,że jak się ruszę, to przestanę tyle myśleć...start 17
|
#1842 |
|
Wtajemniczenie
|
moj dzisiejszy bieg to jakies nieporozumienie, w wiekszosci trase przeszłam, nogui myslałam ze zostawie po drodze i ta pogoda...porazka
ale zaraz ide troche pocwiczyc na schodach;] |
|
|
|
#1843 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ale za to trochę ćwiczeń na nogi/brzuch/grzbiet porobię |
|
|
|
|
#1844 |
|
Winter is coming
|
Dziś po 40 minutach zaczęło mnie mocno boleć kolano, więc sobie odpuściłam dalszy bieg, żeby nie ryzykować kontuzji:/ Zła jestem, głupie kolano;/
|
#1845 |
|
Przyczajenie
|
Velika, to może zrób kilka dni przerwy, zeby ból nie wracał.
|
|
|
|
#1846 |
|
Raczkowanie
|
mój pierwszy bieg!
![]() 2'b 4'm przeistoczyło sie w najczesciej 1-1.5 ' b i 4'm przy pierwszym biegu czułam sie jak oponka i myslałam ze umre potem było tylko ciut lepiej ![]() na poczatku troche kłuło kolano wiec rozchodzilam, potem juz nic ale teraz po biegu kolana mnie bola, zmeczone, w sumie zawsze na wszystkich wf-ach mi strzykały i strzelały robiąc szoł na cała klase (i salę). any help? teraz wsuwam ciastko napoleonke... nie moglam sie powstrzymac ale w sumie nie biegam zeby schudnac ![]() P.S. biegacie w makijazu czy bez? ![]()
powoli sie rozglądam za małymi zmianami w życiu codziennym... P.S. Nie bądź trollem! ![]() Edytowane przez cat_on_de_road Czas edycji: 2010-04-27 o 19:31 |
|
|
|
#1847 |
|
Wtajemniczenie
|
ja w tym co mam na twarzy:P chyba ze biegam z przyjaciółka wtedy obie chcemy sie ładnie prezentowac;] wie wysoki kucyk, i lekki make up, tzn tusz jakas kreseczka:P
|
|
|
|
#1848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wydłużaj gwałtownie biegu. Lepiej przez tydzień truchtać po te 1,5', niż gwałtownie przyzpieszać. Może kolana przywykną do tego charakterystycznego i, niestety, monotonnego wysiłku. Ćwicz też mięśnie ud! Niewzmocnione nie stabilizują kolan (zwłaszcza rzepki) we wlaściwiej pozycji i to może być przyczyna. Poszukaj w necie czegoś takiego: "kledzikowe ćwiczenia". Biegam zaraz po przebudzeniu, więc trudno, żebym miała makijaż. Jeżeli (baardzo rzadko) zdarzy mi się biegać po pracy, zcieram nadmiar pudru i cieni (żeby nie wyglądać jak panda, kiedy się spocę), ale nie zmywam, żeby nie męczyć zbyt często cery myciem. Pozbywam się go całkowicie dopiero po bieganiu. |
|
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Czy od biegania może zmniejszyć się biust? :P
|
|
|
|
#1850 |
|
Zadomowienie
|
nie, bieganie nie zmniejsza biustu.
Jeżeli jednak kobieta maa nadwagę i zamierza bieg traktować jako jeden ze sposobów na zmniejszenie wagi jest duża szansa, ze biust zmaleje, bo nadmiar tkanki tłuszczowej odkłada się wszędzie, także w piersiach. Chudnięcie powoduje, że ten zmagazynowany nadmiar tłuszczu znika także w biuście (tak jak w każdej innej części ciała). |
|
|
|
#1851 |
|
Zadomowienie
|
W makijażu,bo biegam wieczorem
(wcale,że nie ma dużo młodzieży w parku ^^,).Na szczęście nic mi się nie rozmazuje i tak dalej,tymbardziej,że w ogóle maluje się lekko.P.S Gratuluję pierwszego biegu
Akcja: racjonalne odżywianie ![]() ...i oczywiście TRENING! Edytowane przez Hei_di Czas edycji: 2010-04-27 o 23:19 |
|
|
|
#1852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A butami do biegania nie trzeba się przejmować, bo po max roku i tak trzeba je wymienić ze względu na zniszczone systemy amortyzacji. Więc brud i tak nie jest im straszny. |
|
|
|
|
#1853 |
|
Winter is coming
|
Ja zazwyczaj z makijażem
Bo biegam popołudniami, więc jestem umalowana od rana. A mnie czeka wizyta u ortopedy:/ Nie wiem, co się stało, ale ledwo chodzę, tak mnie boli kolano więc lekarz mnie nie ominie. A biegam już ponad rok, mam buty specjalne, biegam tylko po miękkiej nawierzchni, mięśnie nóg silne, zawsze rozgrzewka przed i rozciąganie po, nie wiem, co się mogło stać..;( Wkurzona jestem, bo pewnie mnie to wyłączy na dobry miesiąc ze sportu.
|
#1854 |
|
Przyczajenie
|
HEj biegaczki
Przebiegłam wczoraj 5 km,zajeło mi to 40 minut ,jest cudnie.Buty decathlona sa niezłe ,wczoraj super ,ale dzis czuje bieganie w kolanach Myśle ,ze biegała teraz będę 2 raazy w tygodniu ,praca ,obowiazki domowe ,bolace kolanka ,lepiej żeby miały wiecej czasu na regenerację ,a taka przebierzka jest super sprawa ,ozywia ,rozjasnia umysł ,sprawia ,ze chce sie żyć J a biegam wieczorem wiec w makijażu pozostałym od rana |
|
|
|
#1855 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() wczoraj zaliczyłam 40 minut rano a wieczorem dałam się namówić na bieganie kumpeli i "zrobiłyśmy" 50 minut
|
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś nie mogłam wstać:/ (wstaję biegać o 4;50).... a potem i tak o 6 się obudziłam i już mi się spać nie chciało, i byłam na siebie wściekła, że nie poszłam biegać;/ :/
|
|
|
|
#1857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A u mnie dzisiaj 45 minut w parku.Piękna pogoda była - ani za ciepło,ani za zimno..Najlepsze było jednak na koniec- wyskoczył mi na ścieżkę CZERWONY JEŻ .!Zdębiałam na chwilę po prostu .Chciałam mu nawet fajne zdjęcie zrobić bo miałam przy sobie konsoloaparatopodobne coś,ale zdjecie wyszło strasznie ciemne i nic nie widać niestety.W każdym razie był strasznie słodki
|
|
#1858 |
|
Zadomowienie
|
oczywiście, ze rano biega się na czczo. W mięśniach jest taki zapas glikogenu, że starczy spokojnie na godzinę biegania - wysiłek biegowy to wysiłek wymagający niemal samych węglowodanów.
Zaś białko w biegu jest niemal niezużywane, więc nie ma potrzeby go dostarczać. O bialko trzęsą się tak ci, którzy "wrzucają na masę", czyli ci, którzy chcą budować mięśnie i boją się, że jakiekolwiek ćwiczenia kardio im te mięśnie palą. A tłuszcz? Chyba tu nie ma nikogo, kto martwiłby się o brak tłuszczu. Edytowane przez annan_ Czas edycji: 2010-04-28 o 21:24 |
|
|
|
#1859 |
|
Raczkowanie
|
45 minut zaliczone
![]() niestety odezwało się kolano, mam nadzieję, że to tylko chwilowa niedyspozycja
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
O 4;50 wstaję, a zaczynam biegać o 5;00, i biegam tylko 20-25 minut. Niestety dłużej nie mogę, bo szkoła....
i tak, biegam na czczo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

znowu inna trasa niz zwykle, co pozwolilo mi sie nie zanudzic

+ 15 minut marszu

ale w sumie nie biegam zeby schudnac
Akcja: racjonalne odżywianie 

.!Zdębiałam na chwilę po prostu