Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-27, 21:00   #1081
dj-sweet
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Cytat:
Napisane przez karton Pokaż wiadomość
mam jedną ósemkę, której jedynie "wierzchołek" wyrósł - dolna prawa a górna lewa jest w dziąśle - nie widać jej ale na zdjęciu i owszem

co do aparatu to ósemki się często wyrywa żeby uniknąć tego o czym wspomniałaś, dlatego jestem taka "szczęśliwa".
a poza tym ósemki są upierdliwe i myślę, że to moje ciągłe problemy z zatokami/uszami i dziwnymi bólami głowy/szczęki to ich sprawka
czyli mam rozumiec ze bedziesz miala chirurgiczne usuwanie tych osemek,nawet tej w dziasle?

08.04.10- kosmetyczny-góra
26.07.10-metal-dół
dj-sweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 21:15   #1082
dwi071
Doncia

Cytat:
Napisane przez dj-sweet Pokaż wiadomość
czyli mam rozumiec ze bedziesz miala chirurgiczne usuwanie tych osemek,nawet tej w dziasle?

Większość z nas aparatek miała usuwane 8ki te wstrzymane też. Ja już mam dwie za sobą i kolejne dwie czekają. Niestety po 1,5 m-ca od usunięcia ostatniej 8LG zaczyna się dziać coś niepokojącego, bo niby wszystko się pięknie zrasta ale boli strasznie przy dotyku z zewnątrz, co dziwne od wewnątrz tylko ociupine.
Chirurg znów przepisał mi antybiotyk, mam nadzieje ze pomoże bo na 14/05 mam zaplanowane usuwanie kolejnej ósemki
Stary 2010-04-27, 21:28   #1083
Demola97
Raczkowanie

GG do Demola97

Dziewczynki, bo jak otwieram moją buzię tak na maksa to mi tak kości strzelają i boli mnie to. Co to może być?
Dodam,ze mam baardzo krzywe zęby i górną szczękę wysuniętą do przodu...

Takie małe, upierdliwe i plączące się pod nogami coś to właśnie ja

Demola97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 21:34   #1084
Paulaa1994
Raczkowanie

A ja nie miałam usuwanej żadnej ósemki. Moja orto powiedziała, że możemy z tym poczekać, a później " sie zobaczy".
Paulaa1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 21:45   #1085
zuczek2023
Raczkowanie

A ja swoich 8 nie usuwałam i nie będę usuwać- mam w szczęce tyle miejsca, że na górze mogłabym mieć jeszcze 9, a na dole połowy
Stary 2010-04-27, 23:10   #1086
yourenglish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
hmm po tych zdjęciach to ciężko coś stwierdzić... najlepiej by było na żywo zobaczyć
Hehe, chcesz?
Nikt wiecej nie zareagowal. Gdzie sa moje kalosze?..

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 23:28   #1087
dj-sweet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuczek2023 Pokaż wiadomość
A ja swoich 8 nie usuwałam i nie będę usuwać- mam w szczęce tyle miejsca, że na górze mogłabym mieć jeszcze 9, a na dole połowy
a ja mam tak malo ze 7ki na gorze do konca nie sa wyrzniete i tak juz zostanie bo ponoc taka moja uroda ale stloczenia tez nie mam

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

Cytat:
Napisane przez dwi071 Pokaż wiadomość
Większość z nas aparatek miała usuwane 8ki te wstrzymane też. Ja już mam dwie za sobą i kolejne dwie czekają. Niestety po 1,5 m-ca od usunięcia ostatniej 8LG zaczyna się dziać coś niepokojącego, bo niby wszystko się pięknie zrasta ale boli strasznie przy dotyku z zewnątrz, co dziwne od wewnątrz tylko ociupine.
Chirurg znów przepisał mi antybiotyk, mam nadzieje ze pomoże bo na 14/05 mam zaplanowane usuwanie kolejnej ósemki
przeczytalam ze masz gore polestetyczna czy to znaczy ze masz zamki estetyczne do 3jek a reszte metal?bo ja tez tak mialam zrobic ale jednak po dluzszym namysle nie zdecydowalam sie gdyz jak zaczelam usmiechac sie do lusterka to stwierdzilam ze widac mi nawet 5tki i u mnie to by bylo bez sensu,to zdaje egzamin u ludzi ktorzy sie tak szeroko nie usmiechaja...czy u ciebie tez tak jest czy to byla tylko kwesta finansowa ze sie zdecydowalas na taki mieszany?

08.04.10- kosmetyczny-góra
26.07.10-metal-dół
dj-sweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:10   #1088
milutek
Wtajemniczenie

Yourenglish - wg mnie masz ślicznie ustawione ząbki. na zdjęciach nie widzę różnicy między ustawieniem prawej a lewej trójeczki. Są naprawdę ładne. i niech Ci tylko nie przyjdzie do głowy ich spiłować, bo wyglądają uroczo naturalnie. Tylko wiesz- Twoje ząbki mają się podobać przede wszystkim Tobie - więc może spróbuj jeszcze pogadać z orto jeśli coś Ci się nie podoba w tej trójeczce.

i pamiętaj KALOSZ RZĄDZI, KALOSZ RADZI, KALOSZ NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI

ps. tylko ostatnio brak czasu...

Edytowane przez milutek
Czas edycji: 2010-04-28 o 09:11
milutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:00   #1089
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Demola97 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, bo jak otwieram moją buzię tak na maksa to mi tak kości strzelają i boli mnie to. Co to może być?
najprawdopodobniej masz problem ze stawem skroniowo-żuchwowym. krążek przemieszcza się podczas otwierania i wtedy strzela i nawet boli. kiedyś o tym czytałam i z tego co pamiętam nie bardzo da się to wyleczyć. tzn są jakieś operacjie wymiany tego krążka, ale no.koszty duże, efekt nie jest do końca satysfakcjonujący, niewiele osób to robi czy coś takiego.
nie otwieraj tak szeroko paszczy to nie będzie strzelało

po prwie 2tyg nie widzę żadnych zmian na dole..za to u góry już się zrobiła 1,5mm szparka na mojego schowanego kła
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:09   #1090
wiolafrytka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulaa1994 Pokaż wiadomość
A ja nie miałam usuwanej żadnej ósemki. Moja orto powiedziała, że możemy z tym poczekać, a później " sie zobaczy".
ja też nie miałam usuwanej żadnej ósemki.wyrosły ale są w dziąśle jedna a druga widzę kawałeczek zęba w paszczy - orto powiedziała zostawiamy bo bym za duży luz miała (bo usuwałam 4 i 6 z oby dwóch stron) a na dole z lewej strony kazała mi usunąć nie mam na dole aparatu ale dla celów zdrowotnych bo może kiedyś zacząć boleć póki co nie boli a z usuwaniem zębów po moich cudownych historiach z ekstrakcją nie spieszy mi się na ten zabieg

co do zmian to drugi tydzień jutro mija i prócz pici malutkiego przesuniecia niezauwazalnego dla nikogo procz mnie nic sie nie zmienilo.. no ale przynajmniej nic nie boli.. zobaczymy po wizycie ale ta za niecały miesiąc
wiolafrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 12:22   #1091
n0emi
Zakorzenienie

Ciekawe gdzie Wenja znikla. Mam nadzieje, ze sie nie rozmyslila

A u mnie rowno 1 tydz. do zlomka
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 13:41   #1092
Sylwucha_uu
Przyczajenie

Hello! Witam wszystkie aparatki, obecne i przyszłe.
Mam aparacik od 2h. Mieszany: kryształ z metalem. Narazie góra. Dół za 2 miesiące. Narazie zjadłam jajecznicę z kromką weki i czekam aż zacznie boleć. Bo podobno to nie tak odrazu.

Jest śliczny. Jak tylko uda mi się zrobić zdięcie to wkleję.
Sylwucha_uu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 15:15   #1093
zuczek2023
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość

Kurde- wiedziałam, że kogoś mi tu brakuje i jakoś cicho tu ostatnio

Cytat:
Napisane przez Sylwucha_uu Pokaż wiadomość
Mam aparacik od 2h. Mieszany: kryształ z metalem. Narazie góra. Dół za 2 miesiące. Narazie zjadłam jajecznicę z kromką weki i czekam aż zacznie boleć. Bo podobno to nie tak odrazu.

Wklejaj zdjątka jak najszybciej a boleć to wcale nie musi- było tutaj parę takich przypadków lepiej ciesz się że jeszcze nie boli, póki możesz
Stary 2010-04-28, 16:00   #1094
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Hehe, chcesz?
to dawaj

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość

Wenję wczoraj widziałam na innym wątku więc nie znikła tak do końca

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 17:12   #1095
karton
Zakorzenienie

Hej

Właśnie wróciłam z pierwszej konsultacji u ortodonty.
Dr Sitarek-Madej, Poznań. Pierwsze wrażenie bardzo dobre - miła, ciepła, taka trochę matkująca. Przywitała mnie okrzykiem "Witaj Słońce!" i od razu trochę stresu uleciało
Wszystkie panie asystentki - życzliwe i z niezłym poczuciem humoru, takie trochę pistolety. Jakbym mogła to bym się duuużo śmiała, ale z wyciskiem w paszczy nie bardzo się dało
Wiem, że nikogo to nie obchodzi, ale jak ktoś się zastanawia nad wyborem orto to takie małe smaczki jednak mają znaczenie

Jak chodzi o moje zęby to przeanalizowała zdjęcie, kazała mi zrobić "" i tutaj było westchnięcie i "oj nieładnie" a później komentarz już bardziej optymistyczny - że wada ciężka do leczenia i, że często-gęsto leczona operacyjnie ale ona by nie szła w tą stronę, że ósemki do usunięcia ale dopiero po następnej konsultacji i, że nie chce wyrywać mi żadnych innych zębów bo mam szeroooki uśmiech i byłby problem.
Wycisk, woskowy odcisk, zdjęcia - zaliczone.

ps. z tymi zdjęciami to było trochę śmiechu bo po sesji z lusterkiem kazano mi usiąść na krześle i pozować - normalny wyraz twarzy - przodem i bokiem a później miałam się uśmiechnąć.
Chodziło im o hollywood smile - a ja najpierw się wyszczerzyłam jak do rentgena a później po komentarzu "ale tak normalnie!" okazało się, że ja nie umiem
po 22 latach uśmiechu "" uśmiech -> "" okazał się niemałym problemem, hehe.

10 maja będziemy omawiać całe leczenie.

W momencie gdy powiedziała, że będzie aparat a nie operacja to 10 tonowy kamień spadł mi z serca

Edytowane przez karton
Czas edycji: 2010-04-28 o 17:49
karton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 18:15   #1096
iwkas
Przyczajenie

Dziewczyny ratujcie! Drut mi wyleciał z pierścienia Co robić?
iwkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 18:18   #1097
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

Cytat:
Hehe, chcesz?
tu jestem ladnie masz w tej buzi

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Yourenglish - wg mnie masz ślicznie ustawione ząbki. na zdjęciach nie widzę różnicy między ustawieniem prawej a lewej trójeczki. Są naprawdę ładne. i niech Ci tylko nie przyjdzie do głowy ich spiłować, bo wyglądają uroczo naturalnie. Tylko wiesz- Twoje ząbki mają się podobać przede wszystkim Tobie - więc może spróbuj jeszcze pogadać z orto jeśli coś Ci się nie podoba w tej trójeczce.

ps. tylko ostatnio brak czasu...
zmienilas avka Milutek
surykata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 19:36   #1098
Pipi180
Raczkowanie

hehe a ja się cieszę bo mam aparat na dole prawie 3 miesiące i prawie zęby proste;p i orto powiedziała coś takiego " no teraz przed maturą nie chciałam cię męczyć, po maturze zaczniemy" hhe czyli wtedy dopiero będzie działał w mega szybkim tempie
a ja myślałam ze to już jest szybko xD
Pipi180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 19:44   #1099
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demola97 Pokaż wiadomość
Mi też strzela, problem ze stawem, prawdopodobnie zwichnięty. Mi przeskakuje w stawie prawym, tak jakby wypadał z zawiasu Odradzałabym operacji, ja staram się nie otwierać szeroko buzi i jest ok

A ze górą wysuniętą do przodu to pewnie tyłozgryz może być.
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 19:50   #1100
karton
Zakorzenienie

Dziewczyny, mogę poprosić o radę?

W czerwcu moja rodzina wyjeżdża na miesiąc na wakacje, generalnie ja też miałabym jechać.
Ale się trochę boję.
Założę niedługo aparat i co ja zrobię jak wyjadę? A jak coś mi pęknie, wypadnie itp?
Mogę super dbać, nie jeść nic twardego i obchodzić się jak z jajkiem ale same pisałyście, że czasem i to nie pomoże uniknąć małego uszkodzenia...
Stary 2010-04-28, 20:30   #1101
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surykata Pokaż wiadomość
zmienilas avka Milutek
a no zmieniłam - nowy wątek, nowy avek

Cytat:

W czerwcu moja rodzina wyjeżdża na miesiąc na wakacje, generalnie ja też miałabym jechać.
Ale się trochę boję.
Założę niedługo aparat i co ja zrobię jak wyjadę? A jak coś mi pęknie, wypadnie itp?
Mogę super dbać, nie jeść nic twardego i obchodzić się jak z jajkiem ale same pisałyście, że czasem i to nie pomoże uniknąć małego uszkodzenia...
spoko, do czerwca przyzwyczaisz się do aparatu i nie będziesz już tak panikować. zresztą czemu masz nie wyjechać? przecież Twoja orto też będzie na urlopie to jak stanie się jakaś awaria, to i tak pójdziesz do kogoś innego. także czy tu czy tam... nie ma znaczenia. jak spadnie gumka - sama załóż igłą, jak odklei się zamek - lepiej nakleić nowy jak najszybciej, ale niektóre chodziły parę tygodni z odklejonym i też żyją.
Stary 2010-04-28, 21:19   #1102
karadisa
Raczkowanie

GG do karadisa

Cytat:

Ale się trochę boję.
No ja mam podobny problem. Na długi czerwcowy weekend mam zaplanowaną 4-dniową wycieczkę zagraniczną... a 25 maja zakładam aparat. To troche mało czasu żeby sie przyzwyczaić. No i boje się, że coś się wydarzy z tym aparatem i gdzie wtedy szukać pomocy? Pewnie niepotrzebnie panikuje.

Przecież te awarie aparatów nie zdarzają się tak czesto chyba, co?
Stary 2010-04-28, 21:26   #1103
dwi071
Doncia

Cytat:
Napisane przez dj-sweet Pokaż wiadomość
a ja mam tak malo ze 7ki na gorze do konca nie sa wyrzniete i tak juz zostanie bo ponoc taka moja uroda ale stloczenia tez nie mam

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

przeczytalam ze masz gore polestetyczna czy to znaczy ze masz zamki estetyczne do 3jek a reszte metal?bo ja tez tak mialam zrobic ale jednak po dluzszym namysle nie zdecydowalam sie gdyz jak zaczelam usmiechac sie do lusterka to stwierdzilam ze widac mi nawet 5tki i u mnie to by bylo bez sensu,to zdaje egzamin u ludzi ktorzy sie tak szeroko nie usmiechaja...czy u ciebie tez tak jest czy to byla tylko kwesta finansowa ze sie zdecydowalas na taki mieszany?
Dokładnie tak do 3ki mam kryształ a dalej metal. Też się chichram ale jakoś mi to nie przeszkadza że dalej mam metal, tego aż tak bardzo nie widać. Względy finansowe oczywiście ingerowały w podjęciu decyzji co do aparatu, w moim przypadku 500 zł piechotą nie chodzi(2500 estetyczny, 2000 pół, 1500 metal). Za to na dół już pójdzie tylko metal - tak na 85%, bo jeszcze nawet nie wiem kiedy to będzie. Planujemy czerwiec, lipiec, ale to się jeszcze okaże bo na razie mam problem z kraterem po 8, i chirurg chce się wstrzymać na razie od usuwania następnej, a orto z kolei czeka aż moja szczęka się uspokoi a ząbki będą usunięte.

Cytat:

Ale się trochę boję.
Tylko cieszyć sie z wyjazdu należy .... do aparatu się przyzwyczaisz szybciutko. Ja wcinam wszystko: orzechy, chipsy, jabłka - w kawałkach, tyle że pomału i delikatnie - bez odgryzania małe porcje aby od razu gryźć. Z jedzeniem nie ma problemu
Stary 2010-04-28, 22:40   #1104
yourenglish
Raczkowanie

Cytat:
DOBRE!
Dzieki za mile slowa. Powoli tez zaczynam wierzyc, ze mam juz calkiem niezle zeby. I nawet te trojeczki ostatnio wygladaja coraz lepiej. Ale wciaz jeszcze nie idealnie.
Pania doktor ostatnio po raz kolejny zagadnelam co do tego, ze chcialabym sie upewnic co da sie zrobic z moim uzebieniem a na co raczej nie powinnam liczyc, ale uslyszalam, ze teraz powinno sie skupic na wadzie, ktora powstala a reszta jest niewazna.
Betti, mam wizyte 1 czerwca i 9 lipca. Wpadniesz? Poprosimy o rozwierak i napstrykamy sobie nawzajem zdjec.
Karton, to bardzo mile co piszesz o swej orto. I masz absolutna racje - takie "drobnostki" sa bardzo wazne. O wyjazd sie nie martw. Ja tez zakladalam w wakacje i bylam w ogole zagranica. Po pierwsze nie kazde uszkodzenie trzeba natychmiast naprawiac a po drugie Twoja orto moze Cie nauczyc radzic sobie z roznego rodzaju problemami.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Edytowane przez yourenglish
Czas edycji: 2010-04-28 o 22:43
yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 01:32   #1105
karton
Zakorzenienie

Cytat:
spoko, do czerwca przyzwyczaisz się do aparatu i nie będziesz już tak panikować. zresztą czemu masz nie wyjechać? przecież Twoja orto też będzie na urlopie to jak stanie się jakaś awaria, to i tak pójdziesz do kogoś innego. także czy tu czy tam... nie ma znaczenia. jak spadnie gumka - sama załóż igłą, jak odklei się zamek - lepiej nakleić nowy jak najszybciej, ale niektóre chodziły parę tygodni z odklejonym i też żyją.

Cytat:
Napisane przez dwi071 Pokaż wiadomość
Tylko cieszyć sie z wyjazdu należy .... do aparatu się przyzwyczaisz szybciutko. Ja wcinam wszystko: orzechy, chipsy, jabłka - w kawałkach, tyle że pomału i delikatnie - bez odgryzania małe porcje aby od razu gryźć. Z jedzeniem nie ma problemu

Cytat:
Karton, to bardzo mile co piszesz o swej orto. I masz absolutna racje - takie "drobnostki" sa bardzo wazne. O wyjazd sie nie martw. Ja tez zakladalam w wakacje i bylam w ogole zagranica. Po pierwsze nie kazde uszkodzenie trzeba natychmiast naprawiac a po drugie Twoja orto moze Cie nauczyc radzic sobie z roznego rodzaju problemami.
dzięki dziewczyny
macie rację, jakoś sobie poradzę, teraz to wszystko wydaje mi się takie abstrakcyjne, ale mam jeszcze 1,5 miesiąca by wszystko sobie rozpracować.

co do wyjazdu to właśnie, problem w tym, że jakiekolwiek pójście do kogoś innego odpada, wyjazd również za granicę i to najdalej od cywilizacji jak to tylko możliwe heh

pogadam o tym z orto, chociaż nie wiem czy zdążę bo ma nieźle zawalony plan dnia i np procedura wciskania mnie na za 2 tyg (ja nie nalegałam, to asystentka chyba czytała mi w myślach i stwierdziła "bo dziewczyna na pewno chciałaby szybko mieć już ten aparat" ) wyglądała na niezłą łamigłówkę...
myślę, że to może być minusem - nie wiadomo czy starczy czasu na zadanie nadprogramowego pytania pomiędzy grzebaniem mi w buzi i zniknięciem na zapleczu na krótką przerwę przed następnym pacjentem heh.

Edytowane przez karton
Czas edycji: 2010-04-29 o 01:34
karton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 08:45   #1106
amitashi
Raczkowanie

Cytat:
AMITASHI - gdzie kupiłaś te kleszcze do wymiany gumek?
ja wymieniam sobie igłą, idzie mi dobrze jak narazie, nic sobie nie uszkodziłam i nie sądzę żebym uszkodzila bo mam już dużą wprawę, ale takie kleszcze ułatwiłyby sprawę.
Hej dziewczyny
Co do kleszczyków, one mają swoją nazwę, tam chodzi o grubość tej główki bodajże, dlatego mówiłam, że lepiej to skonsultować z orto, a kupiłam gdzie? na allegro:P dostać je to żaden problem i są tanie ok 15zł ale pamiętajcie bez konsultacji z lekarzem nie bawcie się w samodzielne zmienianie ligatur aby nie narobić sobie problemów! to jest podstawa podstaw

a co do mojego dylematu oczywiście dalej jestem zadrutowana ale luzzzik podejście nr 2 na początku maja orto powiedział, że nie mógłby tego tak zostawić, że jeszcze trza dopieścić to tu to tam aaa i mam dostać na króciutko jakiś łuk podniebny

co do pytania jednej z Was u kogo się leczę dr Kościelniak - baaardzo fajny człowiek i świetny specjalista z czystym sumieniem polecam go każdemu
Stary 2010-04-29, 08:55   #1107
Demola97
Raczkowanie

GG do Demola97

Cytat:
Napisane przez Hebe5 Pokaż wiadomość
najprawdopodobniej masz problem ze stawem skroniowo-żuchwowym. krążek przemieszcza się podczas otwierania i wtedy strzela i nawet boli. kiedyś o tym czytałam i z tego co pamiętam nie bardzo da się to wyleczyć. tzn są jakieś operacjie wymiany tego krążka, ale no.koszty duże, efekt nie jest do końca satysfakcjonujący, niewiele osób to robi czy coś takiego.
nie otwieraj tak szeroko paszczy to nie będzie strzelało
O kurcze... Koszta,koszta i jeszcze raz koszta! Napewno nie chcę operacji bo połowę życia w szpitalu na chirurgii. A i jeszcze koszta na aparat. Możę się dzisiaj do orto wybiorę

Takie małe, upierdliwe i plączące się pod nogami coś to właśnie ja

Demola97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 09:01   #1108
mazia23
Raczkowanie

Oglądam fotki i nie mogę się nadziwić jakie śliczne ząbki już niektóre macie ja mam też 10-tego maja wizytę informacyjną na której dowiem się wszystkiego... już się nie mogę doczekać kiedy będę miała własny złomek na ząbkach ja się zdecydowałam na samoligaturujący ale nie wiem jeszcze jakiej firmy on jest, na pewno nie Damon mam nadzieje że cena takiego nie poszła do góry mam nadzieję, że nie będę musiała usuwać zębów... ale jak pisałam wszystko okaże się 10-tego i wtedy napiszę buziaczki dla was
mazia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 09:19   #1109
dzidka
Raczkowanie

Witam wszystkie zadrutowane!

zdecydowalam się w końcu przyłączyć do Was. Fotki może później
Dzisiaj odbędzię się pierwsza wizyta kontrolna, a aparat (tylko na gore) zakładałam 7 tygodni temu. Widzę, że ząbki sie prostuja (wada nie nalezy do mega ciezkich- gora troche wezsza od dolu, stloczone jedynki, zrotowane kly, dol prawie ze calkiem prosty, zgryz- gora stykala sie idealnie z dolem, teraz gorzej do siebie pasuja, ale to niedziwne oczywiscie, zapewne dol bede miala nieco cofany, aby gora ladnie zachodzila, no i mozna zgryz podpiac pod krzyzowy, a plan leczenia to: gora, dol, quadhelix, wyciagi, jezeli wyrywanie to 5 lub 8), ustawily sie w ladny luk (nie liczac jeszcze jedynek w ksztalcie v), ale za to bardzo pozolkly tam, gdzie jest klej, piaskowanie pomoze na to?

Cytat:
DOBRE!
Dzieki za mile slowa. Powoli tez zaczynam wierzyc, ze mam juz calkiem niezle zeby. I nawet te trojeczki ostatnio wygladaja coraz lepiej. Ale wciaz jeszcze nie idealnie.
Pania doktor ostatnio po raz kolejny zagadnelam co do tego, ze chcialabym sie upewnic co da sie zrobic z moim uzebieniem a na co raczej nie powinnam liczyc, ale uslyszalam, ze teraz powinno sie skupic na wadzie, ktora powstala a reszta jest niewazna.
Betti, mam wizyte 1 czerwca i 9 lipca. Wpadniesz? Poprosimy o rozwierak i napstrykamy sobie nawzajem zdjec.
Twoje zeby sa bardzo ladne! Tak, jest MIKROroznica pomiedzy trojkami, ale moge Cie zapewnic, ze widoczna tylko dla Ciebie i dla innych baaaaardzo drobiazgowych osob Rozumiem Cie mimo wszystko, sama chcialabym, aby moje zeby ( w tym bardzo zrotowane kly) staly co do milimetra tak jak sobie wymyslilam i poki co analizuje kazde mozliwe ich rozstawienie na podstawie mozliwosci odksztalcania sie drutu do jego pierwotnego ksztaltu... i przyznam sie, ze juz sie boje, ze zamki sa przyklejone tak, ze efekt koncowy mnie nie usatysfakcjonuje, ale pocieszam sie tym, iz ja sie na tym nie znam, a pani doktor ma doswiadczenie. btw, leczymy sie ( i betti) u tej samej pani i nie kryje, ze przygladam sie szczegolnie przebiegom Waszego leczenia Czy zauwazalna juz jest poprawa dzieki wyciagom?

Edytowane przez dzidka
Czas edycji: 2010-04-29 o 09:23
dzidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 09:48   #1110
alutka001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sylwucha_uu Pokaż wiadomość

a dlaczego na dół później zakładasz a nie od razu? ja chyba też najpierw bedę mieć na góre a po 4 mieciacach na dół...i muszę zapytać czemu tak bo w sumie to dół mam bardziej pokrzywiony niz górę...i wolalabym od razu oby dwa łuki na raz i spokój

Cytat:
Napisane przez amitashi Pokaż wiadomość
co do pytania jednej z Was u kogo się leczę dr Kościelniak - baaardzo fajny człowiek i świetny specjalista z czystym sumieniem polecam go każdemu
dziękuję serdecznie
alutka001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości