|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() Tak- na tesciow moge liczyc!I juz mi mowili, ze moge przychodzic kiedy tylko chce, aby mi smutno nie było..
|
|
|
#2192 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Dzień dobry dziewczyny!!!
piękny dzisiaj dzień aż chce się wyjść ja idę dzisiaj do lekarza, zobaczymy czy USG pokaże czy noszę chłopczyka czy dziewczynkę oczywiście nie mogę się doczekać i się boję.Co do jedzenia to ja jem teraz wszystko na co mam ochotę, no oczywiście staram się nie robić frytek o 23 hehe, ale jak mi na coś przychodzi chęć to jem a największą chęć mam ciągle na arbuza, którego uwielbiam a już pokazują się powoli. Dziewczyny jak spędzacie majówkę? jedziecie gdzieś czy siedzicie w domu? My chcieliśmy gdzieś jechać tylko oczywiście nic nie zaplanowaliśmy...
|
|
|
|
#2193 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
JA też myślę o Rydygierze i Ujastku Kiedy Ty masz termin bo coś ślepa jestem i na liście nie widze ? Cytat:
Ja na majówkę jadę do Pragi jutro wyjeżdżamy z 6 znajomych już się doczekać nie mogę . Mam nadzieje że nie oszalałam mój Franek jak tylko zaczynam pracę i siedzę przy biurku zaczyna mnie smyrać niesamowite uczucie Teraz poczekam kilka tygodni na kopniaki Wizyta dopiero 1 maja ale wytrzymamy A brzuszki macie wszytkie piękne ![]() Ja tez pokaże Wam mój z dziś rana 16 tc Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-04-29 o 09:35 |
|||
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do majówki to jade z TŻ w góry, jedziemy w ciemno bo noclegu nie możemy znaleźć, jedna Pani z pensjonatu nam powiedziała że to zawsze jest tak że wszyscy się rzucaja i rezerwują a potem niektórzy nie przyjeżdżają i mają wolne miejsca, także mamy przyjechać i napewno gdzieś cos znajdziemy a my zawsze w ciemno jeździmy we wszytskie dłuższe weekendy i nie mamy problemu żeby coś znaleźć
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
Witam was Kochane!!!
ja znowu tylko na chwilkę!!! a wiec do mojej wczorajszej wizytu u gina to nie miałam usg robione więc nie widziałam mojego aniołka, dopiero za miesiac go zobaczę i poznam płec ale za to na kozła kazał mi wejść i stwierdził, ze wszystko jest "pozamykane" i dziecko ma się wporządeczku!!!! z niecierpliwoscią czekam teraz na 26 maj - bo wtedy się umówiłam na kolejną wizytę!!! " w dzień matki, hehehe |
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam nadzieję że moja przestanie się wstydzić i pokaże co ma 20 maja na połówkowym
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-04-29 o 09:26 |
|
|
|
|
#2197 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a swoją droga to muszę pomyśleć o jakims prezenciku dla swojem mamy---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
my tez zawsze jezdzimy w ciemno i zaaaawsze cos znajdujemy no moze troszke dluzej czasu to zajmuje ale... nie ma tego złegoJa majówke spedzam rodzinnie, sobota u mamci grill, niedziela jakaś wycieczka 1 dniowa z TZ (pewnie do krakowa, bo bardzo lubimy tam jezdzić, przynajmniej ja) a w poniedzialek mamy mszę za zmarłych w rodzinie, także też jakies spotkanko rodzinne Ja ogóle jestem bardzo rodzinna i wszyscy u mnie sie odwiedzamy i mamy kontakt, a ze duzo nas młodych to jest fajnie
|
|
#2198 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem w 4mc ciąży i waże 57 jak przed ciążą a powinnam już ważyć 60kg nie chce mi się wogóle jeść .Jem na siłe żeby dzieciątko miało
![]() majówka ma być taka w niedziele mamuśki urodziny a w poniedziałek koleżanki bo tż nie ma jeszcze wroci za 3-4 tyg (((( |
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() D![]() ![]() ![]() ![]() piekny ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
ja znowu mam tak że przez pierwszy trymestr wymiotowałam to schudłam 2 kg a teraz jem jak głupia i wogóle przytyć nie mogę, z dzidziulkiem wszytsko oki ale moja waga ani drgnie, przed następną wizyta chyba się napcham tak żeby chociaż kilogram więcej było
|
|
|
|
#2201 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2202 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
a mamusie mam 8km od siebie wiec mieszkam sama ciężko jest i to bardzo tesknie i juz sie nie moge doczekac kiedy wroci ale wroci tylko na 1 tydzien i znoqw pojedzie na 6tyg,a potem wroci na stałe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
śliczny brzusio
|
|||
|
|
|
#2203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też jeszcze nie ruszyłam z waga i leci m 16 tc .Moja Pani Dr mówi że nic się nie dziej później nadrobię a dzidzia rośnie więc jest ok A czytałam tyle artykułów i nawet kiedyś w dzień dobry TVN było że 1-9kg to jest ok przytycie a kalkulator pokazuje mi 16!!! Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-04-29 o 10:21 |
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Mpiczku przecież masz nas
Powodzenia na dzisiejszych wizytach! widzę że sporo się ich nazbierało, Pomi będzie miała co robić z listą oby maluszki współpracowały Ilonka uważaj z tą anemią, natka pietruszki ma dużo żelaza, mama mi przemyca na kanapki moja znajoma leży w szpitalu...niby miała leczoną anemię ale wyniki ma kiepskie do tego muszą teraz hamować poród a jest w 33 tygodniu ma planowaną CC ale nie mogą jej zrobić jeśli wyniki krwi się nie poprawią. Dlatego ja tak bałam się anemii. Ona miała Hgb 8. Teraz już do końca zostanie w szpitalu. Nie chcę nikogo straszyć, ale dziewczynki pilnujcie żeby jeść produkty z żelazem, bo to cholerstwo lubi się przypałętać do ciężarnych ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- A u mnie na majówkę w piątek grill z tża pracy, a w sobotę wielkie sprzątanie naszej działeczki, którą parę dni temu kupiliśmy i potem wielkie ognicho
|
|
|
|
#2205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale się złozyło |
|
|
|
|
#2206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Następna wizyta 14 maja więc zobaczymy cy coś się zmienia. Staram się jeść produkty z żelazem i wiem że powinnam jeść czerwone mięso na które patrzeć nie mogę Ja już przed ciążą miałam zawsze hemoglobinę poniżej normy a teraz ciągle leci w dół hmm no zobaczymy staram się pilnować
|
|
|
|
|
#2207 | ||
|
Zakorzenienie
|
IlonaN2 - śliczny brzuszek
![]() Cytat:
Dziś okaże się, czy nadrobiłam chociaż pół kg ze straconych ponad 2kg ![]() Jak już wspominałam, dziś idę na nieplanowaną wizytę - muszę wyleczyć to dziadostwo, które się do mnie przyplątało ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() cieszę się, ze wszystko z dzidzią w porządku
|
|
|
#2208 |
|
Raczkowanie
|
Mpik82 to masz super teściów - pozazdroscic
![]() dash u mnie od kilku dni w glowie ciagle tylko arbuz IlonaN2 zależy jak leży szczuplejsze kobiety moga przytyć do 13 kg i jest to prawidlowe, te z nadwaga lub otyle do 7 kg ale nie ma reguly na to kazdy organizm jest inny i kazdy ma inna przemiane materii ![]() a ja trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty troche ich dzisiaj jest ![]() ja na swoją czekam do wtorku i licze ze dostane skierowanie na USG ale nie z miesiecznym wyprzedzeniem
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
jakaś infekcja
A globulki, których używałam (homeopatyczne) nawet troszkę nie pomogły ;/---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Weekend majowy mamy delikatnie zaplanowany - w sobotę na pewno grill (jesli pogoda pozwoli). Zresztą dziś moja mamuśka ma urodziny, więc to taki urodzinowy grill i jednoczenie na rozpoczęcie sezonu. W niedziele lub poniedziałek wyruszamy do Ogrodzieńca na wycieczkę. Byłam tam kiedyś, ale nie z TŻem. Dlatego chcę tam jechać, połazić i miło spędzić dzień. Mój tata na pewno wyciągnie tez mojego męża na ryby - w sob. lub ndz. rano.
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
a to moje zdjęcie z wczorajszego wieczoru (20tc) wybaczcie za jakość - robione aparatem w telefonie:
ps. niewiele się różni wielkością od tego zrobionego w 16tc
Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-05-31 o 13:00 |
|
|
|
#2212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przecudny
|
|
|
#2213 |
|
Wtajemniczenie
|
no to faktycznie lepiej idź do lekarza
|
|
|
|
#2214 | |
|
Zadomowienie
|
Duuży
Moje też Cytat:
Ja dziś mam równe 20tc.Miałam zrobić fotkę,ale jak zobaczyłam odbiecie w lustrze to uznałam,że dla dobra ogółu społeczeństwa nie będę tego robić...
|
|
#2215 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja zrobiłam sobie dzień piękności hehe, poszłam zrobić porządek z brwiami, pazurkami, a potem wieczorem z nogami. I czuję się naprawdę lepiej, chociaż niewiele zrobiłam w gruncie rzeczy. Kusi mnie zmiana fryzury... a z drugiej strony obiecałam sobie, że teraz troszkę mają te włosy podrosnąć. Jak ścinam to na ogół ekstremalnie Włosy do pasa na włosy mega- krótkie, albo średnie na krótkie. Dzisiaj dalsze poszukiwania rzeczy do remontu domu...ech dzieje się... dzieje. Miłego dnia
|
|||
|
|
|
#2216 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny.
Bylam zajeta przez kilka dni i inie mialam czasu wchodzic na wizaz, a teraz mam 10 stron do nadrabiania!! Ciekawe czy mi sie uda ale chociaz zdjecia co wkleilyscie sobie poogladam.A tak w ogole to pisalam tu kiedys o moich dziwnych wypryskach na twarzy. Takie czerwone, czasami swedzoce (ale nie jak przyszcze czy wagry co sie da wycisnac, blee). Zaczelam podejrzewac ze to jakies uczulenie i doszlam do wniosku ze jesli tak to na pomarancze. Bo jakis czas temu pilam codziennie duzo soku ze swiezo wycisnietych pomaranczy. Kupowalam je w ogromnych ilosciach. Po tygodniu jak przestalam to pic to wypryski zaczely znikac. Wczoraj najadlam sie z kolei truskawek, prawie 1kg zjadlam. I horror, dzisiaj znowu wysyp na twarzy!!!! |
|
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2218 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My mamy zaplanowany tylko poniedziałek, spotkanie z forum motoryzacyjnego od męża, spacery, wspólny obiad itp. Na weekend nic nie planujemy, bo zapowiadają deszcze i ogólnie złą pogodę, inaczej pewnie tez byśmy zrobili grilla ze znajomymi.
|
|
#2219 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wszystkie macie takie słodkie brzuszki
Tak Wam zazdroszczę.. Ja jutro zacznę 22 tydzień, a tu dopiero ledwo coś się zaokrągla..mój brzuch to chyba jakoś nagle, z dnia na dzień wyskoczy Acha i zapowiada się raczej na"rozlany" mimo że w środku jest chłopiecTrzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i żeby wszystkie maleństwa pokazały, co chowają między nóżkami A weekend będę mieć grillowo- muzyczny, zapowiada się u mnie sporo niezłych koncertów..więc i dzidzia skorzysta ![]() Po przeprowadzce mam problem z netem, mogę tu zaglądać tylko co kilka dni i tak mi Was brakuje! |
|
|
|
#2220 |
|
BAN stały
|
Cześć dziewczynki
![]() super brzuchale kolejne ![]() Mpiczku wiem, co czujesz. Ja to nawet tęsknię jak mój mężuś do pracy idzie, a ja w domku siedzę teraz... ale gadam wciąż z Maleństwem i się łapię na tym,że czasem za juniorka odpowiadam... Kochana nie daj się ![]() Dziewczyny my ostatnio arbuza kupiliśmy w Auchanie po 2,50 za kg- taką pileczkę 4kg. I byliśmy pewni, że będzie taki sobie, a był tak pyszzzzny, że muszę znów tam podjechać ![]() kotek bluzeczkę zamówiłam online w sklepie New Look www.newlook.com w dziale Maternity i zostawiam ją na pierwszy raz nad morze na weekend ![]() Wczoraj przyszły do mnie jeansy- ogrodniczki. Kupiłam na alledrogo za 30zł używane, bo nowe masakra 160zł!!! Są piękne i wyglądam w nich jak prawdziwa ciężarówka choć jeszcze trochę za duże... Nie podobały mi się nigdy kobiety w ogrodniczkach...ale mój Pawcio sobie mnie taką wymarzył i w sumie chciałam Mu niespodziankę zrobić. Jak mnie w nich zobaczył, to haha oszalał ze szczęścia no ja rozumiem, jak bym ubrała pończoszki, ale ogrodniczki... haha![]() Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty I lecę na zmianę oponek na letnie, buzka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

a już pokazują się powoli. Dziewczyny jak spędzacie majówkę? jedziecie gdzieś czy siedzicie w domu? My chcieliśmy gdzieś jechać tylko oczywiście nic nie zaplanowaliśmy...

ale za to na kozła kazał mi wejść i stwierdził, ze wszystko jest "pozamykane" i dziecko ma się wporządeczku!!!!
no moze troszke dluzej czasu to zajmuje ale... nie ma tego złego

oby maluszki współpracowały

ale chociaz zdjecia co wkleilyscie sobie poogladam.