Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-29, 08:29   #2191
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
MPik nie smutaj sie... ja tez nie lubie jak TŻ wyjezdza, mimo tego ze robi to bardzo rzadko, zawsze nie wiem gdzie sie podziac jak mieszkanie jest puste... dobrze, ze choc masz tesciow (mam nadzieje, ze fajnych) blisko. Glowa do góry... zobacz jak szybko minelo ponad 20 tygodni wiec co to jest 10 dni!
Dziękuje Kochana Jesteś..wiem ze to tylko 10 dni.. ale dla mnie AŻ 10
Tak- na tesciow moge liczyc!I juz mi mowili, ze moge przychodzic kiedy tylko chce, aby mi smutno nie było..
Stary 2010-04-29, 08:35   #2192
dash
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Dzień dobry dziewczyny!!!
piękny dzisiaj dzień aż chce się wyjść ja idę dzisiaj do lekarza, zobaczymy czy USG pokaże czy noszę chłopczyka czy dziewczynkę oczywiście nie mogę się doczekać i się boję.
Co do jedzenia to ja jem teraz wszystko na co mam ochotę, no oczywiście staram się nie robić frytek o 23 hehe, ale jak mi na coś przychodzi chęć to jem a największą chęć mam ciągle na arbuza, którego uwielbiam a już pokazują się powoli. Dziewczyny jak spędzacie majówkę? jedziecie gdzieś czy siedzicie w domu? My chcieliśmy gdzieś jechać tylko oczywiście nic nie zaplanowaliśmy...
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 09:15   #2193
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość

co do porodu, kiedyś pisałam, biorę pod uwagę znowu tylko Ujastek
Czemu tylko Ujastek ?? Masz jakieś dobre wieści o nim to pisz może i ja się zdecyduje A termin mamy kochana dzień po dniu może sie spotkamy heheh

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
ja duzo pozytywnych opini slyszalam o Rydygierze i Narutowicza...... jejku sama nie wiem co wybrac
Cchcialabym aby byl stosunkowo blisko, a mieszkam na Ruczaju
Ja mieszkam na Złocieniu nie wiem czy kojarzycie to jest za Bieżanowem Ode mnie jedzie 125 do samego Rydygiera myślę że koło 1.5 h przy naszych remontach Mój TŻ się śmieje że jak się zacznie wsiądę do 125 urodzę w autobusie i dostane bilet na całe żęcie darmowy hihii
JA też myślę o Rydygierze i Ujastku Kiedy Ty masz termin bo coś ślepa jestem i na liście nie widze ?

Cytat:
Napisane przez Czekooladowaa Pokaż wiadomość
IlonaN2 mysle ze jesli wyniki badan sa dobre to jednak nie kwestia witamin. Gdyby Twoja gin zauwazyla jakies niedobory to mysle ze by Ci cos na ten temat powiedziala i cos przepisala dodatkowo a nalezy pamietac ze dziennie wlosow wypadac moze do 100 i to jest normalne dopiero gdy wydaje sie byc ich wiecej to mozna sie tym przejac
No ja właśnie mam sporo Anemię i biorę na nią leki i teraz jak mi piszecie to na pewno to się z tego wzięło

Ja na majówkę jadę do Pragi jutro wyjeżdżamy z 6 znajomych już się doczekać nie mogę . Mam nadzieje że nie oszalałam mój Franek jak tylko zaczynam pracę i siedzę przy biurku zaczyna mnie smyrać niesamowite uczucie Teraz poczekam kilka tygodni na kopniaki Wizyta dopiero 1 maja ale wytrzymamy

A brzuszki macie wszytkie piękne

Ja tez pokaże Wam mój z dziś rana 16 tc

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-04-29 o 09:35
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 09:20   #2194
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny!!!
piękny dzisiaj dzień aż chce się wyjść ja idę dzisiaj do lekarza, zobaczymy czy USG pokaże czy noszę chłopczyka czy dziewczynkę oczywiście nie mogę się doczekać i się boję.
Co do jedzenia to ja jem teraz wszystko na co mam ochotę, no oczywiście staram się nie robić frytek o 23 hehe, ale jak mi na coś przychodzi chęć to jem a największą chęć mam ciągle na arbuza, którego uwielbiam a już pokazują się powoli. Dziewczyny jak spędzacie majówkę? jedziecie gdzieś czy siedzicie w domu? My chcieliśmy gdzieś jechać tylko oczywiście nic nie zaplanowaliśmy...
ja też uwielbiam arbuzy są juz jakieś w sklepie ale 4zl za kilogram to lekka przesada :/

a co do majówki to jade z TŻ w góry, jedziemy w ciemno bo noclegu nie możemy znaleźć, jedna Pani z pensjonatu nam powiedziała że to zawsze jest tak że wszyscy się rzucaja i rezerwują a potem niektórzy nie przyjeżdżają i mają wolne miejsca, także mamy przyjechać i napewno gdzieś cos znajdziemy a my zawsze w ciemno jeździmy we wszytskie dłuższe weekendy i nie mamy problemu żeby coś znaleźć
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 09:22   #2195
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Witam was Kochane!!!

ja znowu tylko na chwilkę!!! a wiec do mojej wczorajszej wizytu u gina to nie miałam usg robione więc nie widziałam mojego aniołka, dopiero za miesiac go zobaczę i poznam płec ale za to na kozła kazał mi wejść i stwierdził, ze wszystko jest "pozamykane" i dziecko ma się wporządeczku!!!! z niecierpliwoscią czekam teraz na 26 maj - bo wtedy się umówiłam na kolejną wizytę!!! " w dzień matki, hehehe: jupi:
czekajaca na fasolke26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 09:25   #2196
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekajaca na fasolke26 Pokaż wiadomość
Witam was Kochane!!!

ja znowu tylko na chwilkę!!! a wiec do mojej wczorajszej wizytu u gina to nie miałam usg robione więc nie widziałam mojego aniołka, dopiero za miesiac go zobaczę i poznam płec ale za to na kozła kazał mi wejść i stwierdził, ze wszystko jest "pozamykane" i dziecko ma się wporządeczku!!!! z niecierpliwoscią czekam teraz na 26 maj - bo wtedy się umówiłam na kolejną wizytę!!! " w dzień matki, hehehe: jupi:
to będziesz miała bardzo fajny dzień matki, jeszcze jak dzidzia w prezencie pokaże Ci co ma miedzy nogami
ja mam nadzieję że moja przestanie się wstydzić i pokaże co ma 20 maja na połówkowym

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-04-29 o 09:26
Stary 2010-04-29, 09:39   #2197
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Witam was Kochane!!!

o jak fajnie w dzień mamci a swoją droga to muszę pomyśleć o jakims prezenciku dla swojem mamy

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
ja też uwielbiam arbuzy są juz jakieś w sklepie ale 4zl za kilogram to lekka przesada :/

a co do majówki to jade z TŻ w góry, jedziemy w ciemno bo noclegu nie możemy znaleźć, jedna Pani z pensjonatu nam powiedziała że to zawsze jest tak że wszyscy się rzucaja i rezerwują a potem niektórzy nie przyjeżdżają i mają wolne miejsca, także mamy przyjechać i napewno gdzieś cos znajdziemy a my zawsze w ciemno jeździmy we wszytskie dłuższe weekendy i nie mamy problemu żeby coś znaleźć

my tez zawsze jezdzimy w ciemno i zaaaawsze cos znajdujemy no moze troszke dluzej czasu to zajmuje ale... nie ma tego złego

Ja majówke spedzam rodzinnie, sobota u mamci grill, niedziela jakaś wycieczka 1 dniowa z TZ (pewnie do krakowa, bo bardzo lubimy tam jezdzić, przynajmniej ja) a w poniedzialek mamy mszę za zmarłych w rodzinie, także też jakies spotkanko rodzinne
Ja ogóle jestem bardzo rodzinna i wszyscy u mnie sie odwiedzamy i mamy kontakt, a ze duzo nas młodych to jest fajnie

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 09:47   #2198
malwina1204
Rozeznanie

Ja jestem w 4mc ciąży i waże 57 jak przed ciążą a powinnam już ważyć 60kg nie chce mi się wogóle jeść .Jem na siłe żeby dzieciątko miało
majówka ma być taka w niedziele mamuśki urodziny a w poniedziałek koleżanki bo tż nie ma jeszcze wroci za 3-4 tyg((((

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 09:48   #2199
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
a mi tak strasznie smutno...:p rosi:
mój męzuś wyjechał godzinke temu do Gdyni na 10dni i bedę sama .. no w sumie z bąbelkiem;-)
ale ja tak nie lubie sie z nim rozstawać... zwłaszcza, ze zosaje tu prawie sama... mama daleko (grecja), tata nie zyje.. zostaja mi rodzice pawcia, ale ile mozna przesiadywac u Tesciów, znajomi na week będą wyjeżdżać.. i będe sie nudzić, zwłaszcza ze w domku jestem na L4 .
JUŻ sie poryczałam i dalej mi sie chce płakać.. tak mi juz tęskno a to dopiero niecala godzinka mineła a gdzie do 9maja...
6maja bede miala usg - 22t1d i bede musiala isc sama...
dasz rade szybko zleci D

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
piekny
Stary 2010-04-29, 09:53   #2200
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Ja jestem w 4mc ciąży i waże 57 jak przed ciążą a powinnam już ważyć 60kg nie chce mi się wogóle jeść .Jem na siłe żeby dzieciątko miało
majówka ma być taka w niedziele mamuśki urodziny a w poniedziałek koleżanki bo tż nie ma jeszcze wroci za 3-4 tyg((((
ja znowu mam tak że przez pierwszy trymestr wymiotowałam to schudłam 2 kg a teraz jem jak głupia i wogóle przytyć nie mogę, z dzidziulkiem wszytsko oki ale moja waga ani drgnie, przed następną wizyta chyba się napcham tak żeby chociaż kilogram więcej było
Stary 2010-04-29, 09:53   #2201
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
a moj wlasnie dzis wyjechal, ale na szczesie tylko na 10 dni... boze kochaniutka jak ty wytrzymujesz tak długo bez niego... DObrze, ze masz mamusie obok siebie,, moja jest daleko- w grecji
Stary 2010-04-29, 10:18   #2202
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
ja znowu mam tak że przez pierwszy trymestr wymiotowałam to schudłam 2 kg a teraz jem jak głupia i wogóle przytyć nie mogę, z dzidziulkiem wszytsko oki ale moja waga ani drgnie, przed następną wizyta chyba się napcham tak żeby chociaż kilogram więcej było
ja wogóle nie wymiotowałam ani razu a waga słaba jest nie podnosi się żeby potem +30kg nie było hheeee

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
a moj wlasnie dzis wyjechal, ale na szczesie tylko na 10 dni... boze kochaniutka jak ty wytrzymujesz tak długo bez niego... DObrze, ze masz mamusie obok siebie,, moja jest daleko- w grecji
kochana nie wytrzymuje pierwszy tydzien dzien w dzien plakałam ale musze sie poswiecic jak chcemy mieć na dzidziusia pieniazki by mu kupić co najlepsze a mamusie mam 8km od siebie wiec mieszkam sama ciężko jest i to bardzo tesknie i juz sie nie moge doczekac kiedy wroci ale wroci tylko na 1 tydzien i znoqw pojedzie na 6tyg,a potem wroci na stałe bo porod pod koniec pazdziernika

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Czemu tylko Ujastek ?? Masz jakieś dobre wieści o nim to pisz może i ja się zdecyduje A termin mamy kochana dzień po dniu może sie spotkamy heheh

Ja mieszkam na Złocieniu nie wiem czy kojarzycie to jest za Bieżanowem Ode mnie jedzie 125 do samego Rydygiera myślę że koło 1.5 h przy naszych remontach Mój TŻ się śmieje że jak się zacznie wsiądę do 125 urodzę w autobusie i dostane bilet na całe żęcie darmowy hihii
JA też myślę o Rydygierze i Ujastku Kiedy Ty masz termin bo coś ślepa jestem i na liście nie widze ?

No ja właśnie mam sporo Anemię i biorę na nią leki i teraz jak mi piszecie to na pewno to się z tego wzięło

Ja na majówkę jadę do Pragi jutro wyjeżdżamy z 6 znajomych już się doczekać nie mogę . Mam nadzieje że nie oszalałam mój Franek jak tylko zaczynam pracę i siedzę przy biurku zaczyna mnie smyrać niesamowite uczucie Teraz poczekam kilka tygodni na kopniaki Wizyta dopiero 1 maja ale wytrzymamy

A brzuszki macie wszytkie piękne

śliczny brzusio

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 10:18   #2203
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
A dlaczego powinnaś ważyć 60 kg? Jakiś kalkulator czy co?
Ja też jeszcze nie ruszyłam z waga i leci m 16 tc .Moja Pani Dr mówi że nic się nie dziej później nadrobię a dzidzia rośnie więc jest ok A czytałam tyle artykułów i nawet kiedyś w dzień dobry TVN było że 1-9kg to jest ok przytycie a kalkulator pokazuje mi 16!!!

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-04-29 o 10:21
Stary 2010-04-29, 10:21   #2204
gabisun
Zakorzenienie

Mpiczku przecież masz nas zleci szybciutko zobaczysz
Powodzenia na dzisiejszych wizytach! widzę że sporo się ich nazbierało, Pomi będzie miała co robić z listą oby maluszki współpracowały

Ilonka uważaj z tą anemią, natka pietruszki ma dużo żelaza, mama mi przemyca na kanapki moja znajoma leży w szpitalu...niby miała leczoną anemię ale wyniki ma kiepskie do tego muszą teraz hamować poród a jest w 33 tygodniu ma planowaną CC ale nie mogą jej zrobić jeśli wyniki krwi się nie poprawią. Dlatego ja tak bałam się anemii. Ona miała Hgb 8. Teraz już do końca zostanie w szpitalu. Nie chcę nikogo straszyć, ale dziewczynki pilnujcie żeby jeść produkty z żelazem, bo to cholerstwo lubi się przypałętać do ciężarnych

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

A u mnie na majówkę w piątek grill z tża pracy, a w sobotę wielkie sprzątanie naszej działeczki, którą parę dni temu kupiliśmy i potem wielkie ognicho teraz nas czeka cala papierkowa robota

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 10:32   #2205
fem
Raczkowanie

Cytat:
Witam was Kochane!!!

to będziesz miała prezent na Dzień Matki ale się złozyło
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 10:33   #2206
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ilonka uważaj z tą anemią, natka pietruszki ma dużo żelaza, mama mi przemyca na kanapki moja znajoma leży w szpitalu...niby miała leczoną anemię ale wyniki ma kiepskie do tego muszą teraz hamować poród a jest w 33 tygodniu ma planowaną CC ale nie mogą jej zrobić jeśli wyniki krwi się nie poprawią. Dlatego ja tak bałam się anemii. Ona miała Hgb 8. Teraz już do końca zostanie w szpitalu. Nie chcę nikogo straszyć, ale dziewczynki pilnujcie żeby jeść produkty z żelazem, bo to cholerstwo lubi się przypałętać do ciężarnych
No troszkę się martwiłam bo z wizyty na wizytę mimo branych leków wyniki coraz gorsze Następna wizyta 14 maja więc zobaczymy cy coś się zmienia. Staram się jeść produkty z żelazem i wiem że powinnam jeść czerwone mięso na które patrzeć nie mogę Ja już przed ciążą miałam zawsze hemoglobinę poniżej normy a teraz ciągle leci w dół hmm no zobaczymy staram się pilnować
Stary 2010-04-29, 10:42   #2207
angelikaw
Zakorzenienie

IlonaN2 - śliczny brzuszek

Cytat:
malwina1204 - nie przejmuj się - ja jestem 20 tc i ciągle na minusie Dziś okaże się, czy nadrobiłam chociaż pół kg ze straconych ponad 2kg

Jak już wspominałam, dziś idę na nieplanowaną wizytę - muszę wyleczyć to dziadostwo, które się do mnie przyplątało

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
z niecierpliwoscią czekam teraz na 26 maj - bo wtedy się umówiłam na kolejną wizytę!!! " w dzień matki, hehehe: jupi:
ale super dzień matki
cieszę się, ze wszystko z dzidzią w porządku
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 10:43   #2208
Czekooladowaa
Raczkowanie

Mpik82 to masz super teściów - pozazdroscic

dash u mnie od kilku dni w glowie ciagle tylko arbuz

IlonaN2 zależy jak leży szczuplejsze kobiety moga przytyć do 13 kg i jest to prawidlowe, te z nadwaga lub otyle do 7 kg ale nie ma reguly na to kazdy organizm jest inny i kazdy ma inna przemiane materii

a ja trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
troche ich dzisiaj jest

ja na swoją czekam do wtorku i licze ze dostane skierowanie na USG ale nie z miesiecznym wyprzedzeniem

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 10:48   #2209
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
a co się stało?
jakaś infekcja A globulki, których używałam (homeopatyczne) nawet troszkę nie pomogły ;/

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Weekend majowy mamy delikatnie zaplanowany - w sobotę na pewno grill (jesli pogoda pozwoli). Zresztą dziś moja mamuśka ma urodziny, więc to taki urodzinowy grill i jednoczenie na rozpoczęcie sezonu. W niedziele lub poniedziałek wyruszamy do Ogrodzieńca na wycieczkę. Byłam tam kiedyś, ale nie z TŻem. Dlatego chcę tam jechać, połazić i miło spędzić dzień. Mój tata na pewno wyciągnie tez mojego męża na ryby - w sob. lub ndz. rano.
Stary 2010-04-29, 10:52   #2210
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego powinnaś ważyć 60 kg? Jakiś kalkulator czy co?
Ja też jeszcze nie ruszyłam z waga i leci m 16 tc .Moja Pani Dr mówi że nic się nie dziej później nadrobię a dzidzia rośnie więc jest ok A czytałam tyle artykułów i nawet kiedyś w dzień dobry TVN było że 1-9kg to jest ok przytycie a kalkulator pokazuje mi 16!!!
też oglądałam ten program wtedy i właśnie mówił doktor że nie trezba wcale przytyć aż tak dużo, wymienił wszystko ile dziecko łożysko wody płodowe itd ważą to wychodzi koło 8 kg i więcej nic nie trzeba tyć
Stary 2010-04-29, 10:55   #2211
angelikaw
Zakorzenienie

a to moje zdjęcie z wczorajszego wieczoru (20tc) wybaczcie za jakość - robione aparatem w telefonie:

ps. niewiele się różni wielkością od tego zrobionego w 16tc

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-05-31 o 13:00
Stary 2010-04-29, 10:59   #2212
Czekooladowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
a to moje zdjęcie z wczorajszego wieczoru (20tc) wybaczcie za jakość - robione aparatem w telefonie:

ps. niewiele się różni wielkością od tego zrobionego w 16tc

przecudny taki spory juz

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 11:03   #2213
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
jakaś infekcja A globulki, których używałam (homeopatyczne) nawet troszkę nie pomogły ;/
no to faktycznie lepiej idź do lekarza
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 11:11   #2214
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Wrzucam fotki 19 tc. i lece Was nadrabiac
Duuży
Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Powodzenia na polowkowym. Moje 5 maja
Moje też

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Mój synus na wszystko co kudłate, czy na włosy mówi kici....misie, zwierzatka, włosy na głowie, futerka sa kici....
Tak więc siedze sobie na kibelku, wstaje zakąłdam majteczki a Dominis pokazuje paluszkiem na moją...i woła kici kici
i jeszcze biegnie żeby pogłaskać....
no myślałam że padne z kibelka ze śmiechu....
To świetnego masz synia.Prawie oplułam monitor ze śmiechu jak to przeczytałam...

Ja dziś mam równe 20tc.Miałam zrobić fotkę,ale jak zobaczyłam odbiecie w lustrze to uznałam,że dla dobra ogółu społeczeństwa nie będę tego robić...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 11:13   #2215
Astorianka
Raczkowanie

Cytat:
IlonaN2 - śliczny brzuszek

malwina1204 - nie przejmuj się - ja jestem 20 tc i ciągle na minusie Dziś okaże się, czy nadrobiłam chociaż pół kg ze straconych ponad 2kg
Cytat:
też oglądałam ten program wtedy i właśnie mówił doktor że nie trezba wcale przytyć aż tak dużo, wymienił wszystko ile dziecko łożysko wody płodowe itd ważą to wychodzi koło 8 kg i więcej nic nie trzeba tyć
Moja lekarka mówi dokładnie to samo. Mało tego, jak pytałam czy to normalne, że przez pierwsze trzy miesiące to waga raz w dół, raz w górę. Odpowiedziała, że ma pacjentki, które chudły w pierwszym okresie 5-8 kg i ze nie ma tutaj powodu do niepokoju, a do końca 8-10 kg, no max 12 jest OK. Bo jak jest więcej to nie jest dziecko tylko nasz tłuszcz, który odkłada się na ogół na tyłku, biodrach, brzuchu... Mam nadzieję,że uda mi się dotrzymać tych 10 kg. Na razie jestem 2,5 do przodu (19 tydzień). '

Cytat:
Fajny, bardzo ładnie wyglądasz.

A ja zrobiłam sobie dzień piękności hehe, poszłam zrobić porządek z brwiami, pazurkami, a potem wieczorem z nogami. I czuję się naprawdę lepiej, chociaż niewiele zrobiłam w gruncie rzeczy. Kusi mnie zmiana fryzury... a z drugiej strony obiecałam sobie, że teraz troszkę mają te włosy podrosnąć. Jak ścinam to na ogół ekstremalnie Włosy do pasa na włosy mega- krótkie, albo średnie na krótkie.

Dzisiaj dalsze poszukiwania rzeczy do remontu domu...ech dzieje się... dzieje. Miłego dnia
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 11:25   #2216
monana27
Raczkowanie

Czesc dziewczyny.
Bylam zajeta przez kilka dni i inie mialam czasu wchodzic na wizaz, a teraz mam 10 stron do nadrabiania!! Ciekawe czy mi sie uda ale chociaz zdjecia co wkleilyscie sobie poogladam.

A tak w ogole to pisalam tu kiedys o moich dziwnych wypryskach na twarzy. Takie czerwone, czasami swedzoce (ale nie jak przyszcze czy wagry co sie da wycisnac, blee). Zaczelam podejrzewac ze to jakies uczulenie i doszlam do wniosku ze jesli tak to na pomarancze. Bo jakis czas temu pilam codziennie duzo soku ze swiezo wycisnietych pomaranczy. Kupowalam je w ogromnych ilosciach. Po tygodniu jak przestalam to pic to wypryski zaczely znikac. Wczoraj najadlam sie z kolei truskawek, prawie 1kg zjadlam. I horror, dzisiaj znowu wysyp na twarzy!!!!
monana27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 11:34   #2217
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monana27 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.
Bylam zajeta przez kilka dni i inie mialam czasu wchodzic na wizaz, a teraz mam 10 stron do nadrabiania!! Ciekawe czy mi sie uda ale chociaz zdjecia co wkleilyscie sobie poogladam.

A tak w ogole to pisalam tu kiedys o moich dziwnych wypryskach na twarzy. Takie czerwone, czasami swedzoce (ale nie jak przyszcze czy wagry co sie da wycisnac, blee). Zaczelam podejrzewac ze to jakies uczulenie i doszlam do wniosku ze jesli tak to na pomarancze. Bo jakis czas temu pilam codziennie duzo soku ze swiezo wycisnietych pomaranczy. Kupowalam je w ogromnych ilosciach. Po tygodniu jak przestalam to pic to wypryski zaczely znikac. Wczoraj najadlam sie z kolei truskawek, prawie 1kg zjadlam. I horror, dzisiaj znowu wysyp na twarzy!!!!
może masz za dużo jakiejś witaminy i to przez to, ja mam tak z cytrusami nie mogę jeść za dużo bo tez mi wychodzą jakieś wypryski
Stary 2010-04-29, 12:07   #2218
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
http://www.allegro.pl/item962774003_...aczki_pa s.html

czarne dlugie jeansy, niebieskie rybaczki, brazowa spodniczka tafta-satyna i bialy pas
http://www.allegro.pl/item1009972460...ka_grati s.html

ta spodniczka w turkusowe kwiaty

i wogole dostalam jeszcze turkusowy pas gratis ktorego nie zamawialam
A ja kupiłam spodnie granatowe jeans i spódniczkę jeans popielatą, rybaczki sobie darowałam, bo krój jakos do mnie nie przemówił. Nie zdążyłam napisac jaki chce kolor pasa i dostałam czarny (a chciałam właśnie turkusowy). Spodnie zamawiałam dłuższe oczywiście i boję sie je wyprać żeby się za bardzo nie skróciły. Nogawki oczywiscie na mnie za luźne, ale cóż, generalnie podoba mi sie ten materiał, bo nie jest w sumie gruby.

Cytat:
ja połówkowe mam 11 maja.
Ale wszystko wskazuje na to, że jutro czeka mnie nieplanowana wizyta u lekarza
No to jak gin coś przepisze to powinno pomóc na infekcję.

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Mój synus na wszystko co kudłate, czy na włosy mówi kici....misie, zwierzatka, włosy na głowie, futerka sa kici....
Tak więc siedze sobie na kibelku, wstaje zakąłdam majteczki a Dominis pokazuje paluszkiem na moją...i woła kici kici
i jeszcze biegnie żeby pogłaskać....
no myślałam że padne z kibelka ze śmiechu....

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak spędzacie majówkę? jedziecie gdzieś czy siedzicie w domu? My chcieliśmy gdzieś jechać tylko oczywiście nic nie zaplanowaliśmy...
My mamy zaplanowany tylko poniedziałek, spotkanie z forum motoryzacyjnego od męża, spacery, wspólny obiad itp. Na weekend nic nie planujemy, bo zapowiadają deszcze i ogólnie złą pogodę, inaczej pewnie tez byśmy zrobili grilla ze znajomymi.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 12:07   #2219
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Dziewczyny wszystkie macie takie słodkie brzuszki
Tak Wam zazdroszczę.. Ja jutro zacznę 22 tydzień, a tu dopiero ledwo coś się zaokrągla..mój brzuch to chyba jakoś nagle, z dnia na dzień wyskoczyAcha i zapowiada się raczej na"rozlany" mimo że w środku jest chłopiec
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i żeby wszystkie maleństwa pokazały, co chowają między nóżkami
A weekend będę mieć grillowo- muzyczny, zapowiada się u mnie sporo niezłych koncertów..więc i dzidzia skorzysta

Po przeprowadzce mam problem z netem, mogę tu zaglądać tylko co kilka dni i tak mi Was brakuje!
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 13:22   #2220
NIKaP-n
BAN stały

Cześć dziewczynki

super brzuchale kolejne

Mpiczku wiem, co czujesz. Ja to nawet tęsknię jak mój mężuś do pracy idzie, a ja w domku siedzę teraz... ale gadam wciąż z Maleństwem i się łapię na tym,że czasem za juniorka odpowiadam... Kochana nie daj się

Dziewczyny my ostatnio arbuza kupiliśmy w Auchanie po 2,50 za kg- taką pileczkę 4kg. I byliśmy pewni, że będzie taki sobie, a był tak pyszzzzny, że muszę znów tam podjechać

kotek
bluzeczkę zamówiłam online w sklepie New Look www.newlook.com w dziale Maternity i zostawiam ją na pierwszy raz nad morze na weekend

Wczoraj przyszły do mnie jeansy- ogrodniczki. Kupiłam na alledrogo za 30zł używane, bo nowe masakra 160zł!!! Są piękne i wyglądam w nich jak prawdziwa ciężarówka choć jeszcze trochę za duże... Nie podobały mi się nigdy kobiety w ogrodniczkach...ale mój Pawcio sobie mnie taką wymarzył i w sumie chciałam Mu niespodziankę zrobić. Jak mnie w nich zobaczył, to haha oszalał ze szczęścia no ja rozumiem, jak bym ubrała pończoszki, ale ogrodniczki... haha

Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty

I lecę na zmianę oponek na letnie, buzka
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości