|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
![]() Nie wywołuj @ z brzucha ![]() Ja już nie mogę doczekać się wyjazdu, ale z drugiej strony boję się, ze będzie brzydka pogoda i będziemy zmuszeni siedzieć w domu, a na dworek tylko na spacer... I w ogóle nie wiem jak to z takim ruchliwcem moim małym będzie. Tam go po podłodze nie puszczę, na dworku tez przecież nie będzie raczkował po trawce. Weźmiemy łóżeczko tur., ale to marne pocieszenie dla takiego wiercidupcia ![]() Zostają ręce i dyżury. No zobaczymy. Może namówię teściów, żeby w końcu tą piaskownice kupili/zrobili, bo tyle tam miejsca, a tylko huśtawka/ławka stoi ![]() No nic, jakoś musi być, więc będzie. Wojtusiu, straszne te Twoje migreny i jeszcze tak często... ![]() Daj znać, jak będziesz miała już wyniki. I odpoczywaj sobie na ile Ci Oliwka pozwoli
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Miaramej no w miare sie czuje na siłach
![]() zdam wam relacje po telefonie ale to dopiero na wieczor jak zajrze ![]() wczoraj zapomnialam wam napisac ze Laura w lozeczku stanela na girki Kilka dni na kolanka a wczoraj siup na nozki.Juz raz w brode sie uderzyła ale to nie pierwszy i nie ostatni raz
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#303 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Obowiązkowo napisz, wiesz, że będziemy czekały Brawa dla mojej Synowej ![]() Widzisz, jaką zdolną masz córeczkę ![]() Miłego
|
|
#304 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wrócił wczoraj biedny w nocy dopiero bo jakąś naprawę dodatkową załapał, żal mi go było bo o 5.30 Martynia mówiła już "dzień dobry" W końcu nas utrzymuje teraz to niech ma ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no ja sobie tez nie wyobrazam z Martynką, żeby nie miała gdzie popełzać..może weź chociaż koc duży albo kup te piankowe puzzle? chociaż podejrzewam że Antoś to w sekundę byłby poza "obszarem zabezpieczonym" ![]() Cytat:
|
|
#305 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za wyniki Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#306 | ||
|
Zakorzenienie
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje wam bardzo dziewczyny za miłe słowa. mam nadzieje ze nowe leki mi pomogą. nawet w szpitalu powiedzieli ze mam bardzo ciężkie te migreny, ale jestem dobrej mysli, ze przejdzie to cholerstwo.
na pocieszenie kupiłam sobie dzisiaj czerwony lakier do paznokci ![]() Kochani solenizanci, niech was mamusie ucałują ode mnie i Oliwki ![]() Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-04-29 o 09:23 |
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
spalam w domu Mialam obawy w zwiazku z pelnia ksiezyca, ale jak widac sprawdza sie moja teoria, ze nie ma ludzi niezastapionych , wiec mie nie wezwali, bo mnie nie potrzebowali Nocka srednia, bo Antonio budzil sie co 2-3 godziny i buczal ![]() Niestety po przebojach jedzeniowych, kiedy to musialam mu dawac dodatkowa porcje jedzenia w nocy, Antonio domaga sie teraz co noc i musi byc mleko, nie da sie oszukac woda, bo za pol godziny-godzine buczy znowu. Musze poczekac do urlopu i wstawac do niego co godzine podajac wode, bede konsekwentna i mam nadzieje, ze to zaprocentuje tym, ze Antonio stwierdzi, ze nie warto wstawac w nocy . W dzien je ladnie i myslalam, ze to wystarczy, aby przespal noc, ale widac nie . Moze male zmiany naszej okolospaniowej rutyny cos pomoga, ale na to musze miec kilka dni wolnego ![]() Jesli chodzi o usypianie, to Antonio nie ma jednego tylko miejsca w ktorym usypia i bardzo mi to odpowiada ), spi w swoim lozeczku i czasami w ciagu dnia klade go do naszego lozka i sama tez sie klade wtedy (w ramach przygotowan do wyjazdu do PL). Ma kilka przytulanek z ktorymi zasypia, jedna na stale jest u niani, dwie inne sa u nas w domu. Chcialam, aby sie nie przyzwyczail do jednej zabawki, bo pozniej tragedie sa, gdy sie zgubi, zniszczy itp. W ciagu dnia zasnie sma, czesto bez smoka itp, w nocy daje mu w lozeczku mleko - tak wiec tez mam jakies tam poslizgi wychowawcze![]() . Nie sprawia mi to jednak problemu, a gdy bede miala troche wolnego, to go tego oducze, tylko nie wymyslilam kiedy mu dawac, jak i gdzie to mleko, bo on mi zasypia przy nim czasami tak czy siak, niekiedy jest tak zmeczony, ze nie chce pic wcale (wtedy budzi sie o 23-24 na mleko). Moze bede go karmic przed kapiela ![]() Mysle, ze technika zasypiania powinna byc przede wszystkim dostosowana do potrzeb rodziny. Rozumiem Unholy, ze nie moze pozwolic na to, aby Antos wybudzal Bartusia, ktory musi byc wyyspany, bo chodzi do szkoly. Gdybym ja miala to szczescie, ze moglabym sobie pozwolic na zostanie w domu i zajmowanie sie Antonio 24/7, to pewnie tez wiele spraw wygladaloby u mnie inaczej.. a tak to chce, aby byl wykapany, najedzony i w lozku zanim wyjde do pracy , musi zasypiac zarowno gdy jestem lub mnie nie ma i nie ma to znaczenia, czy jest maz z nim, czy niania
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-04-29 o 09:24 |
|
|
|
#309 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po prostu jak jesteśmy u kogoś to musze zabierać tam dziecko wyspane, a jak planujemy byc tam cały dzień bierzemy wózek i jakby co to na spacerze zasypia ale oczywiście nie miałam na myśli tylko i wyłącznie swojego łóżeczka - chodzi bardziej o taki sam scenariusz - byliśmy kilka dni u znajomych z łóżeczkiem turystycznym - Tomuś spal jeszcze lepiej niż w domu jak widziałabym, ze przysypia zabierałabym cyca i do łóżeczka - pewnie kilka razy będziesz musiała to zrobić (skąd ja to znam ), ale mi chodziło o to, zeby stopniowo przestał kojarzyć spanie z cycem i zeby zasypiał bez cyca w buzi oczywiście, ze jakaś mietoda nigdy nie będzie uniwersalna - przecież ja nie jestem z kamienia i wychodziłam sobie na herbatkę podczas gdy moje dziecko siniało od płaczu ![]() po prostu trzeba wyczuć, kiedy jest płacz, a kiedy histeria i jakie jest jej nasilenie pisząc 1,5 godziny płaczu to były moje ciągłe wędrówki do łóżeczka - w odstępach kilkudziesięciu sekund moze do minuty i stopniowo wydluzałam ten czas w zależności od stopnia maudzenia jak histeria zamieniała się w płacz to na rączki, pogadałam trochę i siup do łóżeczka i tak do skutku jest to bardzo ciężkie i trudne dla rodzica i dla dziecka, chociaż moze tak nie zabrzmiało na początku Cytat:
ja się tylko podzieliłam swoją metodą, która działa i moje dziecko bez problemu zasypia samo w swoim łożeczku - myślę, ze nie zryłam mu psychy, bo dbałam bardzo o to, zeby w tym wszystkim nie czuł się zostawiony i zeby nie odbierał nauki zasypiania jako karę chyba zdziałało, bo jak sen traktowałby jak karę to nadal by zasypiał po wielkich bojach, a ja go zostawiam całuję w czółko, wychodzę i zawsze jak zamykam drzwi przesyłam całusa - Tomuś na to czeka i jak jużprześlę mu buziaka to od razu się odwraca na boczek i śpi ![]() Cytat:
![]() bawcie się dobrze Cytat:
dla Laurkiczekamy na wieści z niecierpliwościa ale z tego co czytam nie ma powodu do niepokoju
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstaw fotke swojej sylwetki rzucimy propozycje wiadomo alfa dominująca ![]() a na powaznie ja mialam racje fajny ten telescopic.Jestem zadowolona
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#312 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() u was tez tak slonecznie?? ![]() bo jeszcze nie ma 10.00 a termometr pokazuje juz 25 stopni-chyba bedzie upal ![]() wiec planuje dlugiii spacer a raczej 2 spacerki -moze sie troche opale dla Werci kupilam filtr w aptece z laroche posay anthelios 50+ tj. mleczko 100ml i do twarzy i do cialka a gratis byl w paczce kapelusik bialy co prawda za duzy jeszcze ![]() Cytat:
jak bede miec chwile to wstawie foty Cytat:
tylko wiesz nie bylo zawsze tak rozowo- tak jak teraz zasypia bez problemu to od niedawna jest dopiero wiec to sie wszystko tal zmienia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wercia zawsze na dupke usiadzie jak sie zmeczy staniem, ale tez uderzyla sie juz pare razy w glowke [QUOTE=p4w;18904334u chyba zdziałało, bo jak sen traktowałby jak karę to nadal by zasypiał po wielkich bojach, a ja go zostawiam całuję w czółko, wychodzę i zawsze jak zamykam drzwi przesyłam całusa - Tomuś na to czeka i jak jużprześlę mu buziaka to od razu się odwraca na boczek i śpi ![]() [/QUOTE] bo wie ze mamusia jest blisko
|
|
#313 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Są tam rózne koce, maty, karimaty, to się porozkłada na trawce, jak będzie oczywiście ciepło, bo ziemia jeszcze nie zagrzana. No właśnie, nawet w pół sekundy ![]() Gorgulku, zbliżę się do Ciebie - będę tylko 100 km od Ciebie
|
|
#314 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja Dzisiaj na szczęście bez bólu głowy ,bo znowu łapki w buzi trzyma .Spróbuję trochę poczytać o ile to będzie możliwe .Zapomniałam,moje dziecko pierwszy raz przespało dzisiaj noc do 8.15 rano,cycuś na spiocha i tyle spał ![]() Miłego dnia Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-04-29 o 10:19 |
|
|
|
#315 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
za oknem piekna pogoda, upal wrecz a moj nastroj dalej podly ![]() jeszcze poklocilam sie z TZ i Eryk rano byl niegrzeczny i na niego nakrzyczalam, teraz mam wyrzuty ehh glupia jestem Cytat:
Cytat:
mam nadzieje, ze Ci pomoga w koncuCytat:
przeczytaj sobie ta ksiazke, tam ladnie wytlumaczyli a ja musze z Marcim do lekarza isc - cos mu sie stalo w oczko ma cale czerwone i zaczyna ropiec, nie wiem czy sie uderzyl, zatarl sobie, czy cos mu wpadlo ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Wszystkiego najlepszego dla Antosia Tomusia Adasia Gabrysia Bartusia i córeczki Groszkolino
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#316 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja sie zbieram pomalu na spacerek
![]() i jeszcze chyba bede miec wizytacje bo tesciowa do fryzjera dzisiaj idzie a fryzjer kolo mnie i zawsze potem do mnie przychodzi......wszystko pieknie tylko czemu tak czesto![]() bo ona zawsze z corka jezdzi i jak ta panzokcie robi to tesciowa u mnie , potem przychodzi szwagierka i siedza 2 godziny tak jakbym nie miala nic do roboty ![]() troche wkurzajace to......dlatego zamierzam wybyc z domu a nie czekac az sie zjawi ![]() Cytat:
ja dzisiaj zauwazylam ze Werci bieli sie dziaselko na gorze......wiec tez chyba niedlugo pojdzie zabek ![]() Cytat:
![]() kobieto jaka glupia jestes troskliwa mamusia a wiadomo ze mamusia musi miec swoje zdanie
|
|
#317 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Marci robi mi remanent w szafkach w kuchni
![]() hitem dzisiejszego dnia jest fasolka w puszce - lata po calej kuchni ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- o 19 ma byc dzisiaj u nas lekarz ale mowi, ze moze miec zapalenie spojowki.....w sumie to tak wlasnie wyglada
|
|
#318 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
A ja też podzieliłam się swoją metodą I wcale nie uważam, że zryłaś Tomaszkowi psychę ![]() Każde dziecko jest inne i akurat przy Antosiu to by się nie sprawdziło (odkładania, wychodzenie itp) Pisząc że sobie nie wyobrażam - nikogo nie krytykowałam, tylko napisałam, że nie wyobrażam sobie tego u mnie ![]() Po prostu nie zdałoby egzaminu
|
|
#319 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Życzę pięknej pogody Ja też zastanawiałam się wcześniej co zrobię z Zuzią jak wyjedziemy gdzieś? W wakacje może będzie już chodziła to inaczej. Cytat:
Czekamy na wieści ![]() Cytat:
Cytat:
Antoś nie da Ci usiedzieć chwilki I dieta nie będzie potrzebna (chociaż i tak nie jest potrzebna). Zaczęłaś już tę ONZ? Tak? Tzn gdzie? RN może?
|
||||
|
|
|
#320 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pięknie pospał ![]() Cytat:
Jaka głupia? Nie pisz tak ![]() Biedny Marcelek. Daj znać co powiedział lekarz. Cytat:
Mnie teściowa praktycznie w ogóle nie odwiedza
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2010-04-29 o 11:00 |
|||
|
|
|
#321 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Biedny Marci ![]() A jak to znosi? Chyba nie tak źle, bo szafki sprzata ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
No właśnie w wakacje to już może będzie inaczej, poza tym liczę na fajną pogodę, wiec cały dzień na plaży ![]() Jeszcze nie zaczęłam, bo wiesz jak to na działeczce, grill, obiadki teściowej itp. Jak wrócę wezmę się za to na spokojnie. No chyba, że zaprę się, mówiąc, że nie jem kolejnej dokładki potrawki z zająca ![]() Bliżej Wawy, okolice OM
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -------- katarzynko, zaproponowałam mojej wspominanej już tu kuzynce, ze ją umaluję na poprawiny (na ślub maluje ją wizażystka), ale tak teraz myślę, ze ona Zima poludniowa, a ja same najjaśniejsze róze, brązery i pudry ![]() próbki ciemnych podkładów już zdobyłam (cos pomieszam i będzie git), puderek jakis transparentny wezmę, róże mam jakies ciemniejsze też, a na brązer mam chyba jakies dużo za ciemne dla mnie minerały (myślisz, ze się nadadzą?) ale nie wiem jakie cienie - siebie znam i wiem co mi pasuje, ale ja jestem późne lato i nie mam pojęcia co takiej zimie zmalować na oku ![]() poradź coś ![]() myślałam, zeby postawic na ciemny makijaż, ale ona na co dzień sie nie maluje i jak jej walnę cos mega ciemnego to sie nie pozna tym bardziej, ze poprawiny w dzień są przecież, więc za ciemno tez nie może być a moze po prostu jej tylko brązami nudowymi wymodelowac oko ale nie wiem czy chłodne czy ciepłe, bo zima niby zimna, ale południowa chyba ciepła...---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Svi, za oczko Merciego
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tak właśnie zastanawiałam się jak Ty będziesz dietować na wyjeździe ![]() To nie znam za bardzo tamtych "terenów"
|
|
|
|
|
#324 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Siemka babaczki
U nas takze ciepło ale słoneczko za chmurami, upału napewno nie bedzie Kuba juz od 10 na dworku, nawet drzemke zaliczył. Ja umyłam włosy i ułozyłam, posprzatałam w kuchni i lece zaraz z małym na spacerek. O 17 ide na wykład i bede chciała ustalic juz pierwsza jazdę ![]() W takim razie jestem złodziejką Miramej a Tobie nigdy nie zdarzyło sie sciagnac cos z neta? Film, muzyke? ![]() Cytat:
![]() Kłade go do łozeczka, gasze swiatło, siadam na łozku i czekam az usnie. Nie biore go na rece, nie spiewam, nie kołysze, nawet nic do niego nie mowie. Wstanie kilka razy na nogi, az po kilku minutach znajdzie sobie wygodnie miejsce i usypia. ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za dobry wynik, daj koniecznie znac co wyszło ![]() Cytat:
![]() Przyłączam sie do zyczeń. Rośnijcie zdrowo maluchy Cytat:
dla LaurkiCytat:
Cytat:
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
A to taki mały prezent dla świętujących dzisiaj dzieciaczków
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam jeszcze napisać.
Dostałam ostatnią wypłatę ![]() A wczoraj wpłynęła odprawa. Dobrze, że jeszcze to dostałam. |
|
|
|
#327 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Na pewno będzie jej się podobało. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
Znam ten ból ![]()
|
|
#328 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
chyba go nie boli bo wydaje sie byc normalny, jesli juz to bardziej dokuczaja mu zeby - gorna jedynka juz wyszla i teraz zgrzyta ta jedynka razem z tymi dolnymi i wychodzi mu druga gorna jedynka i widze, ze go meczy
wstawilam caly gar bigosu musialam cos zrobic bo Eryk "juz nie lubi" kaczki a bigos uwielbia, ja zreszta tez wiec bedziem jesc
|
|
#329 |
|
Ola-Unhola
|
Dziewczyny mam do odstąpienia czarne wentylki 38.
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie ![]() Na wentylki szybko znajdziesz chętną |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

to niech ma 

jestes troskliwa mamusia a wiadomo ze mamusia musi miec swoje zdanie