|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grzybica pochwy
Czy ktos z tu obecnych moze wie gdzie w Krakowie mozna zrobic badanie na posiew (z pochwy)??
|
|
|
|
#392 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tego sposobu nie probowalam, ja sie tylko podmywalam jogurtem, ale niestety pomoglo mi to na ok.10min... pozniej znow bylo to samo Dodam, ze chorowalam 2 razy na grzybice, wyleczylam sie u ginekologa, przepisal mi leki: Pimafucin (globulki), masc Pimafucort i globulki z kwasem mlekowym Lactovaginal. Dodam, ze jest wiele rodzajow grzybicy i jeden lek nie dziala na nie wszystkie
|
|
|
|
|
#395 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: :P grzybica pochwy :P
hej otrzymalam twoja wiadomosc dotyczaca grybicy pochwy teraz niedawno mialam nawrót ale lekarz przepisal mi macmiror i jednoczesnie uzywałam globulek dopochwowych gymo-femydon poznej dostalam miesiaczke ale jest dobrze nimam zadnych jak narazie nawrotów ph pochwy jest w porzadku ale pamietaj ze przy tym schorzeniu nie mozna jesc zbyt duzo slodkiego jak rowniez smazonego bo to wzmaga nawroty a nawet nasilenia pozdrawiam
|
|
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
Wiadomo, że grzybica łatwiej nas zaatakuje ,gdy przyjmujemy antybiotyk (on niszczy naturalne bariery ochronne organizmu), ale czy stosowanie dopochwowych "osłon" może nas zabezpieczyć? Nigdy nie stosowałam takich "osłon", czy warto poprosić lekarza o ich przepisanie?
|
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja lekarka jeszcze nigdy nie powiedziala mi zebym stosowala takie preparaty, ale moj ginekolog tak. Niestety powiedziala mi to gdy juz zachorowalam ale teraz juz wiem na przyszlosc!Dlatego jak wykupujesz antybioty to kup tez lepiej Lactovaginal, bo warto wydac 10zl. wiecej niz cierpiec pozniej i niszczyc sobie zdrowie |
|
|
|
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam pytanko - czy daje jakieś efekty podmywanie się jogurtem ??? Pozdrawiam
|
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
ojj przepraszam Maripossa
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Lactovaginal jest bez recepty?
|
|
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
a jakie leki stosuje sie i mezczyzny??? moja lekarka chyba zapomniala, ze mam faceta, i ani slowem nie wspomniala o lekach dla niego [wielokrotnie juz bylo tutaj mowione, ze leczeni powinni byc i kobieta, i facet..].. czy mozna cos kupic bez recepty???
|
|
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
a jakie leki stosuje sie i mezczyzny??? moja lekarka chyba zapomniala, ze mam faceta, i ani slowem nie wspomniala o lekach dla niego [wielokrotnie juz bylo tutaj mowione, ze leczeni powinni byc i kobieta, i facet..].. czy mozna cos kupic bez recepty???
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
moj lekarz przepisał partnerowi Orungal (chyba nie przykręciłam) , ale on jest na recepte , mozesz kupic mu maść Clotrimazolum bez recepty
|
|
|
|
#405 |
|
KWC
|
tak jam napisała natee-clotrimazolum maść.(Kosztuje chyba ze 4 zł) Nam przepisała to pani doktor.
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Spray Ty tez sie nią smarujesz?Jesli tak to w jaki sposob? Myslalam o tym zeby tez sobie kupic (zaczyna sie lato , jeziorka , baseny itd.) mozna ją np zapobiegawczo po takich kąpielach stosowac?
|
|
|
|
#407 |
|
KWC
|
ginekolog kazała mi smarować okolice pochwy i sromu zewnętrznie, gruba warstwą, rano i wieczorem..no i do tego globulki dopochwowe, już na receptę.
|
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki Spray
![]() Mam jeszcze pytanko , czego używacie do higieny intymnej ?! Wiadomo ze przy skłonnosciach do infekcji trzeba dobrze zadbac o higiene tamtych miejsc.Zastanawiam sie nad Lactacydem albo Macierzanką ziaji , a Wy czego uzywacie? Co łagodzi objawy i pomaga w leczeniu ? Czekam na Wasze odpowiedzi dziewczyny
|
|
|
|
#409 |
|
Raczkowanie
|
dzieki, zaraz lece do apteki;>
|
|
|
|
#410 |
|
KWC
|
Ziaja, ta zwykla niebieska.
Gdzies przeczytałam, że najlepszym domowym lekiem jest jogurt naturalny ![]() Dziewczyny pisały, ze macza się tampona w jogurcie naturalnym i aplikuje na kilka godzin. podobno bardzo pomaga, szczególnie przy ostrym stanie. na razie nie musze próbować, bo sie wyleczyliśmy, ale jak znam życie..
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
a ja se włozyłam czosnek na noc raz i mam spokuj juz od 3 tygodni.
|
#412 |
|
KWC
|
Z czosnkiem tez slyszałam
![]() Mozna jeszcze stosować globulki Albothyl (bez recepty, ale straszliwe drogie-35 zł )
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
jogurt musze wyprobowac , czosnek raczej odpada...
nom a te globułki rzeczywiscie drogie
|
|
|
|
#414 |
|
Raczkowanie
|
no, z czosnkiem tez bym uwazala;D
czym sie rozni krem clotrimazolum od masci??? bo kupilam, i patrze, krem.... !!! |
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
niczym , ja sie przejęzyczyłam
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
piszcie kobietki czego uzywacie do higienty ???!!!!!
|
|
|
|
#417 |
|
Raczkowanie
|
od 3 dni lactacyd
wczesnieja ziaja intima.. oprocz tego chusteczki cleanic ostatnio;>ps jeszcze pytanie - jak czesto stosowac ten krem clotrimazolum?? i jak dlugo?? tzn chodzi mi o faceta objawy z tego co wiem to "u nich" nie wystepuja.. wiec?? przez tydzien rano i wieczorem??? help..
Edytowane przez ineez Czas edycji: 2006-05-23 o 10:41 |
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
ja kazałam mojemu TŻtowi smarować przez tydzień dwa razy dziennie , potem jeszcze dostal od mojego lekarza Orungal
|
|
|
|
#419 |
|
Raczkowanie
|
tez tak myslalam, tylko na ulotce pisza, zeby przez 2-4 tygodnie.. przy nastepnej wizycie u ginekologa zapytam
dzieki!
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
hmm... ja mialam grzybicer dostalam orungal wraz z apartnerem plu cortlimazolum dopochwowo i w masci i minelo 4 dni i czuje sie dobrze nie wiem czy grzybica "wymiera" ale nie mam uplakow obecnie i pieczenia czy swedzenia takze moze pomaga to zobaczymy za tydzien wizyta kontrolna
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.

ale teraz juz wiem na przyszlosc!

)