|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Cofnięty wolny brzeg paznokcia
...
Edytowane przez Maciej94 Czas edycji: 2020-01-04 o 18:24 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Cofnięty wolny brzeg paznokcia
Mój chłopak ma podobne paznokcie i nic nie da się z tym robić.
Taka ich uroda. Też próbował zostawiać ciut dłuższe, bo "może przyrośnie". Nic z tego. Piłuj pilnikiem na krótko ale tak żeby zostało 0,5 milimetra. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Nie są zbyt długie. Sa normalne.
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Ja miałam podobnie i moja siostra tez. a teraz mam już ładnie łożysko aż do konca opuszka
A wszystko za sprawą żelu Przedłużyłyśmy sobie paznokcie na formie i z 3-4 miesiące robiłam tylko dopełnienie a później zelowałam juz tylko moja naturalna. Z moich obserwacji wynika i nie tylko na mnie ale na moich klientkach tez, ze gdy paznokcie mamy zazelowane mniej dłubiemy pod paznokciem -nic cofamy łożyska. Spróbuj może na tobie to też podziała![]() powodzenia
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Jest to sposób, ale krótkotrwały- po prostu narastają pos paznokciem skórki,które na codzień nie mają na to szansy, bo cały czas cos opuszkami robimy. Gdy sa zakryte żelem/akrylem- skórki narastaja, gdy zdejmiemy żel/akryl po kilku miesiącach wszystko wróci do stanu poprzedniego.
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.

A wszystko za sprawą żelu
Przedłużyłyśmy sobie paznokcie na formie i z 3-4 miesiące robiłam tylko dopełnienie a później zelowałam juz tylko moja naturalna. Z moich obserwacji wynika i nie tylko na mnie ale na moich klientkach tez, ze gdy paznokcie mamy zazelowane mniej dłubiemy pod paznokciem -nic cofamy łożyska. Spróbuj może na tobie to też podziała