|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Przyczajenie
|
Dot.: Joga
witam
![]() Od paru tygodni zaczęłam ćwiczyć w domu, a od przyszłego miesiąca planuje zapisać się na profesjonalne zajęcia. Mam pytanie - Którą matę do ćwiczeń możecie mi polecić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam matę z Tesco i stwierdzam, że nie jest zła, a przynajmniej była bardzo tania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Raczkowanie
|
jak tam kochane joginki? Jak praktyka i jak wiosna?
![]()
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
jak pisałam zakupiłam "Światło jogi" i robię kurs dla początkujących, od jutra zaczynam już czwarty tydzień
![]() Dodatkowo jeszcze robię brzuszki i widzę same pozytywy- ciało super, 3cm mniej w talii i mniej tłuszczu waga pokazuje. I samopoczucie też lepsze, od razu czuję się lżejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43e94f3f80b9669c7eae900604ccb342ced679bf_5fe3da2827e98 Czas edycji: 2010-03-28 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
Hej a co tu tak cicho,ja tak lubie was czytac piszcie kobitki
![]() |
#519 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Dawno nic nie pisałam, a żeby ten wątek jednak nie przepadł to coś skrobnę ![]() Zakupiłam sobie sprzęcik do domku: matę, klocki, wałek, pasek i pokrowiec. I mam ambitny plan jogować w dni, kiedy nie chodzę za zajęcia... a jak u was? Ćwiczycie w domku? Pozdrowienia ![]() Niech ktoś z was się odezwie:P
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
właśnie piszcie coś dziewczynki
![]() ja dalej męczę w domu co widać w podpisie ![]() czy to może być od ćwiczeń? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pamietaj ze yoge cwiczysz do swoich mozliwosci, jesli pojawia sie bol, powinnas rozluznic miesnie i zmniejszyc nacisk na sciegna, jakiekolwiek rozciagajace ruchy wykonujesz - zawsze na wydechu!!! ja walcze z mata teraz, niby kupilam antyposlizgowa ![]() ![]() powiedz mi o cwiczonkach co w domu robisz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odkąd mam te bóle to robię do takiego momentu żeby nie czuć dyskomfortu, nie przeginam ![]() ale z drugiej strony mnie drażni jak czegoś nie mogę zrobić ![]() i kupiłam takie tabletki na maź w stawach |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cwiczysz wkolko te same pozy, czy zmieniasz? moze po prostu zmien program troszke.. nie wiem co to za tabletki ![]() ale banany sa bardzo dobre (nie pytaj czemu, wiem ze mi kosci przestaly strzelac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra była zimą, ale teraz jest poprawa ![]() ja nie mogę tego "T" ogarnąć na jednej nodze ![]() program robię z książki jak leci, na tygodnie jest rozpisane, co dwa nowe jakieś ćwiczenia dochodzą ale większość to pozycje stojące ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
'T' wychodzi w zaleznosci od dnia, to nie problem w konycji czu rozciaganiu, a raczej w skupieniu... jak sie skupie na jakims punkcie to ustoje, ale chwila dekoncetracji - i leze ![]() ja walcze z ta pozycja - probuje noge uniesc wyzej ale konczy mi sie na wysokosci i bioder i dalej nic - jakby jakas blokada ![]() http://www.yogajournal.com/media/ori...Urdhva_248.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja z taką co w rozkroku się stoi z głową na podłodze (nie pamiętam nazwy ![]() magnez jem co jakiś czas, B też ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Zakorzenienie
|
w domu wkleję
jeszcze z głową na podłodze i podpierać się rękami jakoś daję radę ale teraz jest nowe że bez podpierania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
o taka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Wtajemniczenie
|
nie wiem czy bym glowa dotknela...
![]() ja co prawda dzisiaj na aerobik ide, ale popatrze sobie w domciu czy mi sie to uda zrobic... a co masz za ksiazke? ja z ksiazek nigdy nie korzystalam, mam plytke dvd 'Body Shaping Intensive Yoga' (ja wole ashtanga niz hatha, medytacje do mnie nie przemawiaja - ja po prostu zasypiam na zajeciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzieś pisałam wcześniej, mam "Światło jogi" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Raczkowanie
|
T`ai - nie znam się na bólu i jego powodach, ale ważne jest żeby pilnować solidnych nóg- podciągnięte rzepki kolan chronią przed urazami... Podobno - nie znam się- pół roku dopiero ćwiczę ale kolana nie powinny boleć...
Ale się rozgaadałyście panienki ![]() Buziaki ![]()
![]() |
#533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak już pisałam, jest mała poprawa, ale nie wiem od czego już myślałam że może zimą od mrozu bolały ![]() będę pilnować tych kolan ![]() bo cisza się tu okrutna zrobiła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki,
korzystając z wolnego i ja coś skrobnę. Drugi miesiąc praktyki za mną ![]() Co do bolących kolan to rzeczywiście bardzo ważne jest wykonywać ćwiczenia prawidłowo tak jak pisała Werojka trzeba ciągle pamiętać o podciągniętych rzepkach. Ja ogólnie mam skłonność do bólu kolan i właśnie czasami po zajęciach mnie bolą ale to tylko oznaka, że źle robiłam jakieś ćwiczenia. Mam też pytanie do Was jakie konkretnie macie maty bo ja na razie korzystam z tych co mają w szkole ale wczoraj tak się denerwowałam bo przy psie z glową w dół cały czas mi się ślizgały ręce i całą uwagę skupiałam, żeby się nie "rozjechać' W związku z tym podjęłam decyzję o zakupie maty tylko boję się, żeby sobie nie kupić takiej samej. Patrzyłam (na zdjęcie w necie) na tą Spezial, którą tu polecałyście ale mam wrażenie że to jest właśnie taka gładka. Z góry dziękuję ![]() Pozdrawiam i udanego długiego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Konto usunięte
|
Się wątek ożywił
![]() Ja teraz ćwiczę sporadycznie ![]() ![]() ![]() ![]() Wiecie, że mi też strasznie strzelały kolana? Przypomniałyście mi o tym, bo mnie olśniło, że mi już nie strzelają! i nawet nie wiem od kiedy ![]() A co do maty - moja też jest strasznie śliska. Ale wtedy ja ją buch do pralki i potem jest ok. Do czasu, aż znowu trzeba ją przepłukać. Tylko do pralki beż żadnych detergentów! Moją już 'prałam' ze 4 razy i nic jej nie jest, więc spokojnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Zakorzenienie
|
[1=8fc2159fdb2bd9c27a8dfb9 49d06bd6ad91c9c61_60de490 5781b1;18931093]
Wiecie, że mi też strasznie strzelały kolana? Przypomniałyście mi o tym, bo mnie olśniło, że mi już nie strzelają! i nawet nie wiem od kiedy ![]() szkoda że nie pamiętasz od czego ci przeszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 |
Wtajemniczenie
|
[1=8fc2159fdb2bd9c27a8dfb9 49d06bd6ad91c9c61_60de490 5781b1;18931093]
A co do maty - moja też jest strasznie śliska. Ale wtedy ja ją buch do pralki i potem jest ok. Do czasu, aż znowu trzeba ją przepłukać. Tylko do pralki beż żadnych detergentów! Moją już 'prałam' ze 4 razy i nic jej nie jest, więc spokojnie.[/QUOTE] tez siedzialam ostatnio grzebiac w internecie co z tymi sliskimi matami jest - wszyscy mowia zeby do prali wrzucac... takze moja niezle pransko jutro otrzyma ![]() i przy tej samej pozycji tez sie slizgam (pies) i w sumie przy warrior nogi mi sie potrafia rozjechac... kilka dni bez jogi bo gosci bawie, i juz czuje sie jakas ostala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za rady
![]() pilnuję strasznie tych rzepek i jest lepiej ![]() tylko ćwiczenia trudne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, kupiłam sobie tą matę (Spezial) i stało się to czego się obawiałam jest jeszcze gorsza niz te ze szkoły. Strasznie mi się ślizgały ręce i nogi
![]() ![]() Może macie jakieś pomysły, co mogę zrobić? Kurcze już nawet myślałam o rękawicach. Strasznie mi przykro, bo cieszyłam się że problem ślizgania się skończy jak kupię matę a tu taki zawód ![]() Mam nadzieję, że coś mi poradzicie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.