|
|
#871 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Powiększenie ust - wątek zbiorczy
Dziewczyny ratujcie!!!
Dzisiaj mialam ostrzykiwane usta. Znieczulenie dentystyczne. W chwili obecnej usta napuchnięte. Wygladaja jak ponton!!!A do tego ten bol!!! Boli teraz strasznie!!!I usta całe w siniakach! Czy to normalne ze z bolu ciezko mi sie nawet mowi? |
|
|
|
#872 |
|
Raczkowanie
|
Do Pati_H
Mnie też bolały usta po ostrzyknięciu. Siniaka miałam jednego, którego ukrywałam pod ciemniejszą szminką . Przez jakiś czas na pewno będziesz miała usta trochę obolałe. I nie da się na początku całować Trzymam za Ciebie kciuki. Ja jestem ze swoich ust bardzo zadowolona, lekarka zrobiła mi je idealnie - tak jak mi się marzyło. Też miałam w znieczuleniu dentystycznym. |
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem umówiona na zabieg za dwa tygodnie. Będe miała tylko 3 dni na dojście do siebie. mam coraz większe wątpliwości... Boje się że wydam kase a nie bede zadowolona bo np nie bedzie efektu albo bede miała grudki. A wiecie jak się objawia uczulenie na kwas hialuronowy?
No i boje sie bólu bo będe miała tylko znieczulenie emlą. ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#874 |
|
Raczkowanie
|
no rzeczywiście znieczulenie emlą nie jest tak komfortowe jak dentystyczne, ale dużym plusem tego znieczulenia jest to że lekarz ma lepsze czucie podczas wypeniania i układania kwasu pod skórą
więc może warto chwilę pocierpieć dla ładnego efektu.
|
|
|
|
#875 |
|
Raczkowanie
|
Hostess, no właśnie tak czytam te tematy o powiekszaniu ust i widzę, że w dużym stopniu ostateczny wygląd po zabiegu to zasługa lekarza. Widzę, że dobrze orientujesz się w temacie, czy również powiększałaś usta? Masz lekarza, którego byś poleciła?
|
|
|
|
#876 |
|
Raczkowanie
|
Ja z początku myślałam o Aquamidzie, ale jednak zdecyduję się na Juvederm, albo Teosyal Kiss. Myślę, że na pierwszy raz wolę wybrać mniej trwały wypełniacz
Słyszałam, że znieczulenie maścią Emla jest mniej komfortowe, niż znieczulenie dentystyczne. Ale myślę, że po porodzie, który też jakoś przeżyłam i to będę w stanie znieść Majke, tu parę razy padło nazwisko Dr Łukasza Preibisza z IQ Medica. Też rozważam, czy nie wybrać się właśnie do niego. Boję się iść w ciemno (w końcu to twarz!!!), a skoro o nim słyszy się tyle dobrych opinii od dziewczyn? Czytałam też na znanylekarz.pl. Tam możesz znaleźć dużo praktycznych informacji. Ale nadal jestem otwarta? U kogo Wy byłyście?
|
|
|
|
#877 |
|
Raczkowanie
|
majke niestety nie robiłam sobie ust więc nie chciałaby nikogo polecać sama rozumiesz, nie chciałabym być niesłowna
jeśli mogę coś powiedzieć o Aquamidzie to nie polecam podobno strasznie układa się pod skórą bez porównania jeśli chodzi chociażby o Juvederm. lekarze też nie polecają Aquamidu tylko wypełnienie kwasem hialuronowym |
|
|
|
#878 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny! Czy ktoraś z Was wstrzyknęła sobie więcej niż 1 ml preparatu w krótkim odstępie czasu? Ja na pierwszym zabiegu byłam we wtorek. Potwornie spuchłam jak juz wcześniej pisałam ledwo co mogłam mówić. Na nastepny dzień opuchlizna znacząco zeszła a 2 dni po nie było prawie sladu po jakimkolwiek wypełnianiu ust. Jedyne co o tym świadczylo to siniaki i krwiaki. Miałam wtedy wstrzyknięte 1ml restylane. Tak więc wczoraj czyli w czwartek pojechałam jeszcze raz i dostrzyknelam 0.8 ml surgilips. Dzisiaj jestem opuchnieta jak ponton. Mam mnostwo krwiakow i siniakow. To no rmalne ze nie moge złozyc ust jak do gwizdania?:P Czy to minie? No i te grudki. Czy sa spowodowane krwiaczkami i sie rozejda? Z góry dziekuję za odp. Pozdrawiam
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- A i jeszcze jedno Czy ilość wstrzykniętego preparatu ma wpływ na to czy usta bedą miękkie czy twarde. Czy one zawsze staną sie miękie? Moje teraz sa strasznie twrde. jak poznać czy opuchlizna juz calkowicie zeszła?
|
|
|
|
#879 |
|
Przyczajenie
|
Wczoraj miałam wstrzyknięte 0,5 restylane i wszystko byłoby ok, (nawet nie bolało)gdyby nie ta opryszczka i nie wiem czy można czymś posmarować,czy lepiej zostawić????? |
|
|
|
#880 |
|
Przyczajenie
|
witam, pati h ja mialam wstrzykniete 1,5ml restylane lipp, to normalne ze beda one na poczatku twarde, ja jestem ponad tydzien po zabiegu a i tak wyczuwam preparat w ustach , nie jest to uciazliwe i mozna sie przyzwyczaic, jakby nie patrzyl to spora ilosc preparatu, nie przejmuj sie ograniczonymi ruchami ust to minie po czasie, musisz sie nauczyc z tym mowic, pic i jesc od poczatku. a u jakiego lekarza robilas?
|
|
|
|
#881 |
|
Raczkowanie
|
Ilonekk, dzięki za odpowiedź. Sprawdziłam dr Preibisza na znanylekarz.pl , o którym pisałaś i widzę, że faktycznie ma dużo pozytywnych opinii. Większość związana właśnie z powiększaniem ust, to dobrze
Teraz muszę się zastanowić, kiedy znajdę czas na to. Ech..trochę żałuję, że nie wykorzystałam przerwy świątecznej.
|
|
|
|
#882 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=542942b10b98aefc608b751 431afece5be154cd7_658a178 224f65;17918593]wersta, jak byś miała jakieś fotki to wklej pls...
Dziewczyny, czy któraś z Was się orientuje czy można iść na zabieg jak się przyjmuje pochodne wit. A, tzn. leki typu, izotek, tretinex, aknenormin?[/QUOTE] NIE MOZNA kurcze nawet mocne pilingi sa zabronione poczytaj troche a dowiesz sie ze wszystko sie kiepsko goi wiec juz sobie wyobrazam te krwiaki po zabiegu nieschodzace tygodniami a poza tym retinoidy maja najwieksze stezenie w skorze wiec jeszcze trzeba zapytac o ewentualne interakcje lekarza ich z chemicznym skladem preparatu uzytego do ostrzykniecia |
|
|
|
#883 |
|
Raczkowanie
|
Do pati_h
Trochę jestem zaskoczona, że lekarz zrobił Ci wypełnienia dwoma różnymi preparatami w tak krótkim odstępie czasu. Raczej się tak nie robi bo preparaty sie przecież różnie układają a poza tym surgilips jest plastyczny a restylane grudkowaty - stąd możesz mieć grudki. ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- do kx30 Moja lekarka daje lek przeciwopryszczkowy do zażywania doustnie jak ktoś ma tendencje do oprysczki, żeby nie wyszła po nastrzykiwaniu. Ja kiedyś dostałam taką profilaktyke na 5 dni więc myślę,że smarować możesz jak najbardziej. |
|
|
|
#884 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Powiększanie Ust - Wrocław !!!
Uwaga kobiety z wrocławia!
![]() Edytowane przez gosiabazi Czas edycji: 2010-04-19 o 16:46 |
|
|
|
#885 |
|
Konto usunięte
|
czy ktoras z was miala pogorszone czucie po powiekszeniu ust?
moje sa caly czas lekko odretwiale, a to juz tydzien minal |
|
|
|
#886 |
|
BAN stały
|
a to dziwne, u ktorego lekarza robilas? ja robilam u dr Widerkiewicza i bylo ok wszystko po tygodniu
|
|
|
|
#887 |
|
Przyczajenie
|
Ja robiłam tydzień temu poprawkę i już wszystko jest ok. Mam tylko małego siniaczka, ale usta już nie bolą. Najpierw spaprali mi powiększanie w Salonie Medycyny Estetycznej w Warszawie (w grudniu) a teraz robiłam poprawkę u dr Krawczyńskiego i jestem bardzo zadowolona. Wyrównał mi asymetrię i nie mam żadnych grudek. Usta są duże i kształtne.
|
|
|
|
#888 |
|
Przyczajenie
|
hej joie25
a gdzie robilas usta i u jakiego lekarza? ja powiem tak robilam usta dokladnie miesiac temu i na poczatku bylam bardzo zadowolona, usta wygladaly super jak byly jeszcze spuchniete, jednak teraz prawie nie widac efektu a to dopiero miesiac, mialam wstrzykniete 1,5 restylan lipp i jestem zalamana :confus ed:, albo produkt byl rozrobiony albo lekarz za gleboko wstrzyknal, juz sama nie wiem chce jechac jeszcze raz sprobowac ale czy znacie jakiegos dobrego lekarza w toruniu? bo do tego samego juz chyba nie pojde.
|
|
|
|
#889 |
|
Przyczajenie
|
Pocahontas0505 usta robiłam w Krajmedzie w Warszawie. To co prawda klinika, gdzie głównie operują nosy, ale dr Krawczyński powiększa też usta. Co prawda minęło dopiero 1,5 tygodnia, ale jestem bardzo zadowolona.
Może powinnaś pojechać do swojego lekarza i zapytać dlaczego tak się stało |
|
|
|
#890 |
|
Zadomowienie
|
A co z opryszczką? Czy lekarze pytają was o nawracającą opryszczkę i dają leki w razie potrzeby? Nie byłoby przyjemnie dostać opryszczki zaraz po zabiegu...
|
|
|
|
#891 |
|
Raczkowanie
|
zawsze na 3 dni przed zabiegiem biorę heviran i wszystko jest ok., tzn. nie mam opryszczki.
|
|
|
|
#892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#893 |
|
Konto usunięte
|
juz wszystko ok, ale tydzien nic nie czulam, usta sa super, ale sa przed poprawka jeszcze, wiec dam zdjęcia przed i po dopiero jak juz bedzie "koniec" bo dostrzyknelam sobie jesczze pol ampulki
|
|
|
|
#894 |
|
Raczkowanie
|
uuu to super a ile w końcu tego wypełniacza poszło na Twoje usta?? ale wiesz byłoby fajnie jakbyś dała 3 zdjęcia przed w połowie drogi i na koniec bo będziemy wiedziały jak wygląda efekt który jeszcze można poprawić
|
|
|
|
#895 |
|
Konto usunięte
|
ok, mam chyba 3 fotki, zaraz pogrzebie i wstawie
mialam bodajze 0,8 i 0,5 1. moje 2. 0,8 glownie gorna warga 3. 0,5 glownie dolna (obecnie) 4. obecnie, przed konsultacja koncowa edit: robilam tutaj http://www.aesthetic.com.pl/ Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2010-04-29 o 18:40 |
|
|
|
#896 |
|
Przyczajenie
|
alez cudowne masz te usteczka no nie wytrzymam
![]() ja mam bzika na punkcie górnej wargi,bo moja jest taka malutka,nio a ten kształt który Ci wyszedl jest poprostu boski !!!---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- to u kogo w koncu robilas???i to chyba nie byl teyosal skoro pierwszy zastrzyk 0,8 czyzby juvederm? ![]() ale ze mnie głupol dopiero doczytałam gdzie robiłaś !!! napisz chociaz u którego lekarza i ile zapłaciłas? pozdrowionka!!!!!
Edytowane przez Zorfik Czas edycji: 2010-04-30 o 22:19 |
|
|
|
#897 |
|
Raczkowanie
|
Faktycznie piękny efekt. Ale nie będę Cię oszukiwać, że Twoje naturalne usta mają bardzo ładny kształt! Bardzo mi się podoba, że te "nowe" wyglądają bardzo naturalnie. Uwielbiam takie efekty. Czym miałaś robione?
|
|
|
|
#898 |
|
Konto usunięte
|
dziekuje
![]() stylge s i wydaja mi sie az za naturalne momentami, starsznie mi sie podobaja usta Limy i Brangeliny ![]() ale to ponoc nora, ze po 1 zabiegu chce sie wiecej i wiecej Zorfik w aesthetic, podalam linka ze usta mam naturalnie ladne i dobre do powiekszenia powiedzial mi lekarz, ale ja moich naturalnych nie cierpię |
|
|
|
#899 |
|
Przyczajenie
|
nie no cos ty,niech Ci lepiej do główki nie przychodzi więcej powiększać bo tak jak jest teraz to jest super,naturalnie,poprostu idealnie
wiesz ja mysle,ze jesli ktos ma swoje naturalnie duuuze usteczka to wyglada zupelnie inaczej niz jak przesadzisz z wypelnieniem,wtedy widac sztucznosc,a przeciez nie o to chodzi ![]() odezwij sie jeszcze jak sie trzyma ten wypełniacz bo do tej pory jakos nie wiele o nim słyszalam i jesli mozesz to daj nazwisko doktorka,bo wiesz jak jest,jeden salon,a roznie mozna trafić
Edytowane przez Zorfik Czas edycji: 2010-05-01 o 11:31 |
|
|
|
#900 |
|
Konto usunięte
|
1 salon, 1 doktor
![]() Ziemlewski, on tez w wawie chyba gdzies przyjmuje jest bardzo dokładny jak przychodzilam z ustami to mnie ogladal (mam wypelniacze w kilku miejscach na twarzy) i tu gdzies zobaczyl male zalamanie, czy tam i poprawial czasem po 3 razy, bo mu jeszcze nie pasowało zreszta ceny sa troche inne w katalogu, a inne dla stalych klientow, co tez wydaje mi sie milym uklonem i swietnym podejsciem marketingowym np dostalam troszke botoxu w kurze lapki, zebym zobaczyla jak to dziala i czy mi sie podoba klient sie czuje dopieszczony, a powiedzmy sobie szczerze, ktora z nas nie wroci jak zobaczy sie o pare lat mlodsza nagle
Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2010-05-01 o 11:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

. 
Majke, tu parę razy padło nazwisko Dr Łukasza Preibisza z IQ Medica. Też rozważam, czy nie wybrać się właśnie do niego. Boję się iść w ciemno (w końcu to twarz!!!), a skoro o nim słyszy się tyle dobrych opinii od dziewczyn? Czytałam też na znanylekarz.pl. Tam możesz znaleźć dużo praktycznych informacji. Ale nadal jestem otwarta? U kogo Wy byłyście?

:confus ed:, albo produkt byl rozrobiony albo lekarz za gleboko wstrzyknal, juz sama nie wiem chce jechac jeszcze raz sprobowac ale czy znacie jakiegos dobrego lekarza w toruniu? bo do tego samego juz chyba nie pojde.