|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
Aaa, no to ok ![]() No właśnie, a Matka, to by z plastiku chciała dawać...
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
![]() Kuba pije wodę z kubeczka Medeli, nawet nieźle Mu szło, ale ostatnio się zakrztusił i zwymiotował , dobrze, że Małż był w domu, bo myślałam, że na zawał zejdę. I teraz się boję Mu dawać . Niekapka też gryzie, zamówiłam wczoraj kubek 360 LOVI, ale nie spodziewam się cudów. Więc został tylko cycuś, a teraz to będzie za mało, moim zdaniem. A jaki bidonik masz na oku? Jak dawałam łyżeczką, to Kuba nie chciał pić wody ![]() No wstał ![]() A, chyba, że tak.
|
|
|
#363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#364 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Antoś lubi z łyżeczki A bidoniku nie szukałam i nie wiem jakie sa inne, ale z B. miałam taki i był ok: http://www.allegro.pl/item984753565_...lomka_320.html A ja oglądam domki itp. tak na poprawe nastroju
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#366 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Zuzia spi ale jak ja znam zaraz się obudzi
![]() Piszecie o zasypianiu, hmmm.... ja sobie sama troche namieszałam, bo Zuzia sama pzrez długi czas (ok. 5 m-cy) zasypiała w łózeczku ale w miedzyczasie zauwazyłam ze u mnie na rekach zasypiała bez monia i czasami jej tak "pozwalałam" i teraz juz musi byc na rekach ale dla niej to jest moment i spi i odkładamy ja, ale jak juz sie obudzi to nie ma bata i musi do łozka a ja póki co nie mam siły jej odkładac (rano o 6 do pracy wstajemy) i nie mam tez serca słuchac jak płacze wiec śpi z nami i narazie nic z tym nie zamierzam robic, ale kiedys bede musiała ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Laurkiale "pociesze" cie ze taraz ci sie zacznie Zuza juz tyle razy sie potłukła ze szok, co jeden siniak schodził to nastepny sobie nabiła teraz juz ładnie siada wiec jest lepiej ale ostatnio sobie pomyliła firanke ze ściana i zdarła mi prawie cała i nauczyła sie tez ładnie w kojcu wstawac Cytat:
Cytat:
![]() byłam w Bałtowie i fajnie tam jest dla dzieciaków Cytat:
pożyczyłabys ![]() witaj w klubie
|
|
#367 | ||
|
Zadomowienie
|
Ale upał na dworze Dziewczyny..... - zaczęła nieśmiało morska. - W czerwcu chrzcimy Tymusia, w co ja mam się ubrać? Wieki nie oglądałam żadnego chrztu - chyba, że pójdę na mszę z chrztami specjalnie, hm. Nie mam pojęcia co pasuje na tą okazję - jakaś sukienka? Wystarczy jakaś letnia w miarę zakrywająca to i owo czy bardziej kostiumowo? Jak z kolorami - mogę wyskoczyć np. w żółtym czy lepiej na galowo? W co Wy byłyście ubrane?
|
|
#368 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Byłam ubrana w ołówkową szarą spódnicę i czarną koszulę-body z żabotem. Z tego co widziałam, rodzice w kościele byli różnie poubierani i kostiumy i elegancje ołówkowe sukienki/spódnice. Myślę, ze letnia elegancka sukienka będzie jak najbardziej ok i nie ma co się trzymac kostiumów itp. Jak kto lubi i w czym czuje się elegancko. Ja mam w czerwcu chrzciny bratanicy, ale ubiorę się w to co na ślub siostry Małża (czarna sukienka w kremowe grochy).
|
|
#369 |
|
Wtajemniczenie
|
morska, a ja byłam w czarnych spodniach i białej bluzce z krótkim rękawem + czarny pasek i szpilki, czyli całkiem normalnie
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-04-29 o 18:18 |
|
|
|
#370 |
|
Ola-Unhola
|
Spacerujecie pewnie Kochane, pustki tu takie.
Mayaha, dobrze, ze nie jestem osamotniona w nieotrzymywaniu próbek Już się bałam, ze tylko mnie ominęli
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
;>
chyba tak ![]() Cytat:
On sie przestraszyl i ja tez, wiec mu juz nie daje . Teraz pije z "kapka" TT. Lubi z niego pic, ale polowe wylewa sobie za swetr itp , tak wiec od razu jest caly do przebrania. Pije slaba herbatke, w nocy (niechetnie bardzo) wode. W dzien woda pluje;>Zamowilam mu kubek 360 lovi i inny ze slomka rowniez z Canpola (mowilam juz, ze lubie Canpol? ![]() )Morska, Antonio mial Chrzciny w sierpniu, mialam dluga letnia sukienka przykrywajaca to i owo
|
|
#372 |
|
Wtajemniczenie
|
Dubel
wizaz mi wariuje :/
|
#373 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo moze jest na nk? to ją namierzę ![]() co ma z zimy co z poludnia? Najbezpieczniejsze dla kazdego typu są brązy. Ciepłe kolory mozna tez rozróznic na cieple i zimne ![]() Odpadaja bankowo róże na powieki. Złoto tez bym odrzuciła. Dla takiej babeczki co sie malo maluje postawiłabym na szare kolory i beże, względnie chłodny fiolet. Ale to tylko teoria. Sama lubie mieszac cieple z zimnymi.Z przewaga cieplych u siebie.Ja jestem lato. Podoba mi sie granat z zółcią ![]() Zielen ze srebrem. Smokey z fioletem. Jak ona zima poludniowa to może przełam cos cieplym hm? Nie moge dojsc dlaczego ciemne pudry jak to zima? Ja dałabym własnie jasny + deliktany róz zeby tylko uwydatnic kosci. dasz radę wierze w ciebie bede zaciskac kciuki jak nadejdzie pora egzaminu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kilka gleb juz zaliczonych eh Cytat:
![]() Cytat:
![]() cos cie niepokoi? czy kontrolnie? Cytat:
buzke mam juz brązowiutka ![]() Cytat:
![]() Ale byly tez mamy w sukienkach z kapeluszami W wiekszosci wszyscy szaro-czarno, ale w czerwcu mozna zaszalec ![]() Kosciol nie zakazuje kolorowo sie ubierac.Kwestia twojego samopoczucia Svi z oczkiem? ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- czeko mialam dopisac ze niestety jest prawdopodobienstwo ze mogla cos przyniesc ![]() na ciuchach, na wlosach, na rekach, ale przeciez badzmy dobrej mysli
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||||
|
|
|
#374 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to nawet prywatnie takie kolejki?? Cytat:
tylko jakoś mi się wydaje że trochę jeszcze za zimno na takie siedzenie na ziemi ![]() to ja wam powiem hit ostatnio: zawsze rano myję buzię i oczka małej zamoczonymi wacikami, tak mi jakoś nadal wygodnie było, ostatnio TŻ miał Martynkę "oporządzić" patrzę, wychodzą z łazienki, mała cała grzywka mokra, buzia wilgotna nieco, bluzeczka całkiem mokra, uśmiechnięta od ucha do ucha a TŻ dumny mówi: bo my już myjemy buzię w umywalce, JAK DOROŚLI Cytat:
ja bym wybrała albo elegancką sukienkę albo koszulę ze spódnicą, względnie kostium jeżeli ktoś lubi...no ale ja już pisałam że w tych kwestiach nudna jestem
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-04-29 o 19:41 |
|||
|
|
|
#375 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#376 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaż te białe ![]() I ja mam taką nadzieję ![]() Cytat:
Przyznam szczerze, że jak na nasz region to zarobki miałam niezłe. A teraz utnie się i to sporo ![]() Swoją drogą wysokość zasiłku zależy od stażu pracy. Czy któraś z Was wie co wliczają? Szkołę? Staż? Czy tylko samą pracę? Też wyglądałabym jak śmierć. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No ładna ale co z tego jak kłamie ![]() Pożyczę ![]() Jeśli chodzi o picie to ja z Zuzią próbuję wszystkiego. Picia ze słomki, z niekapka, ze szklanki. Jak pije ze słomki to sobie nabiera wody w buzię, pluje tym i się cieszy. Kubek gryzie i więcej wylewa niż wypije. Ostatnio przeprosiła niekapek Ciekawe co dalej będzie
|
|||||
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak myje malej łapki i buźke od baaardzo dawna. Tylko ze powodzi nie robie i mala nie jest pomoczona ![]() ale matoł ze mnie, przeciez ty jestes naszym pięknym rudzielcem prawda? nie kojarze czy mam cie na nk ![]() moze to ci pomoze https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=71243 http://www.makijaz.net/analiza-kolorystyczna.html ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- a to dla kazdej z was ![]() http://www.makijaz.net/tt.html biegne do klubu
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#378 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hejka
dzieci mi ciagaja nosem ![]() byl lekarz - Marci ma zapalenie spojowki, pewnie wlozyl sobie brudne paluszki do oczka, przepisal nam krople mamy dawac 3 razy dziennie w sobote przyjezdza moja kuzynka z familia jutro wielkie sprzatanie
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
svi scigam cie na gg
a ty sobie wizazujesz
|
|
|
#380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dzieki za komplement i jeszcze wieksze dzieki za linki
|
|
#381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej ja takiej nie znam I nie widze w tym nic złego, nie uwazam zebym kogos okradała. Ściagam filmy na własny uzytek, nie sprzedaje ich, nie wypozyczam nie kopiuje itp. Oglądam i tyle. Miramej, czasami mam wrazenie, ze jestes "świeta" i nigdy nic złego nie zrobiłaś ![]() Cytat:
Cytat:
^^^^^^^^^^^^ Dziewczyny Kuba dzisiaj zwymiotował kolacje. Juz nie wiem co mu jest. Te jego wymioty nie sa regularne, zdarzaja sie np. co 6 dni a czasami co 3. I nie po kazdym posiłku. Dzisiaj zjadł o 16 deserek i Danonka (jadł to juz wiele razy) a potem o 20.20 kaszke i nawet nie dojadł całej porcji bo zerwało go wiec juz nie dawałam. Tylko odłozyłam miske a on chlust, wszystko zwrocił łacznie z tym podwieczorekiem. Jak zwykle zaczynam sie martwic. ![]() A z super wiadomosci - Kuba zaczyna chodzic Najwiecej naliczyłam 6 kroczków Jestem z niego taka dumna
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-04-29 o 21:58 |
|||
|
|
|
#382 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Unholy zapomniałam odpisać - kupiłam tę listonoszkę z guzikiem
Napiszę na pewno Cytat:
![]() Cytat:
. Mariola, a który to "kapek", bo nie mogę znaleźć ![]() Coś tam wspominałaś ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- No tak, Ty też pisałaś ![]() Niepokoi mnie, że Kubuś podkurcza paluszki u stóp, np. jak siedzi. Cytat:
![]() Też się zdziwiłam, że taki termin, ale trudno. I ja myję wacikami ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
Hmmm... , Kuba chyba zacznie pić cokolwiek, jak dorośnie ![]() Cytat:
|
|
|
#383 | |
|
Ola-Unhola
|
za próby chodzenia dla Kuby ![]() He, to już nawet nie próby - 6 kroczków to już nie lada wyczyn ![]() Pamiętam jak Bartuś miał ok1,5 roczku i jadał kaszkę. Bardzo często potrafił chlusnąć. Moim zdaniem kaszka ma to do siebie, że potrafi tak "zadziałać". Jest gęsta, może gdzieś stanąć w gardle, a dodatkowo możemy przesadzić z ilością i jest to z przekarmienia. Jak dziś pamiętam te jego wymioty przed ostatnią łyżką kachy. Tu już prawie koniec, namęczyłam się, żeby niejadka nakarmić a tu zonk. Wszystko upaćkane i przede wszystkim nie zjedzone... Także myślę, ze nie masz powodu do zmartwień. ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
To będziesz miała wesoło. ![]() A ja się jutro muszę spakować, bo w sobotę rano chcemy wyruszyć, żeby jeszcze z dnia skorzystać.
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu nie kupisz sobie płyty CD, DVD itp., jeśli chcesz posłuchać lub obejrzeć? Gdybyś była np. piosenkarką i Twój dochód zależał od ilości sprzedanych płyt, a ludzie by sobie ściągali z netu Twoje piosenki "tylko" na własny użytek, zamiast kupić płytę, to też byś tak uważała? Że to nic takiego? Nie wiem, skąd wrażenie o mojej "świętości" (bo chyba nie stąd, że nie ściągam nielegalnie z sieci), ale widzę, że dla Ciebie uczciwość może być wadą. *** Może Kuba ma podrażniony żołądek? Mówiłaś lekarce o tych wymiotach? - sam, bez trzymania przeszedł?
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas była podobna sytuacja. Kilka dni temu dałam małemu napic sie herbaty z mojego kubka. Wypił za duzo i sie zakrztusił no i zwymiotował zupke
Teraz juz mu nawet nie pokazuje kubka, jeszcze musi poczekac. ![]() Kuba tez czasami tak podkurcza paluszki jak siedzi Cytat:
Unholy, pocieszyłas mnie. Tak sobie dumam, ze pewnie Kuba czasami za duzo zje i dlatego wymiotuje. Bo gdyby robił to po kazdym posiłku i miał jeszcze inne obiawy to juz byłabym z nim dawno u lekarza. Ale on jest bardzo energiczny, nie płacze, robi 2 kupki dziennie, apetyt mu dopisuje, nie ma goraczki itp. Nie mniej jednak chyba wybierzemy sie na wizyte kontrolna do lekarza
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn? Nawet soki? Byle tylko pił? Tzn kiedy? ![]() Martwi mnie to, że Zuzia tak mało pije i zaczynam się zastanawiać czy nie zacząć podawać Jej czegoś innego niż tylko wodę. Svi oby kropelki pomogły i szybko przeszło ![]() Cass dla Kubusia
|
|
|
|
|
#387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dla Kubusiaa co do wymiotów to niewiem co ci doradzic ![]() Zuzia juz dawno skonczyła ulewac, ale dzis np zwymiotowała mleko, lae tylko troszke, mysle ze za duzo zjadła albo zbyt szybko, mam nadzieje ze sie nie powtorzy gorgulek a ty Zuzia tylko wode dajesz? herbatki ani soczków nie próbowałaś? ja daje rozcieńczone woda a herbatki raczej słabe Svi, biedny Marci, oby szybko wyzdrowiał
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I uwiez mi, nie zna drugiej osoby, ktora chociaz raz nie sciagneła by cos z neta, czy to film, czy muzyke. Jesli taka jest chociaz tutaj na forum niech podniesie rękę ![]() A płyty, owszem kupuje. Ale np. jesli z całej łyty danego wykonawcy podoba mi sie 2 utwory to nie kupuje całej płyty, tylko sciagam te utwory. A uczciwosc to bardzo dobra cecha No własnie nie wiem, moze poprostu go przekarmiam Nie mowiłam o tym lekarce bo przez ten ostatni incydent nie miałam juz do tego głowy ![]() Tak, sam przeszdł kilka kroczków
|
|
|
#389 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
bylam w reserved znowu i kupilam se balerinki
![]() pozniej bylam z malzem na pizzy a mama kapala Wercie i wszystko spoko tylko mala nie wypila ani kropli mleka a jak ja wrocilam to juz spala kurcze nie wiem czy isc z nia do lekarza bo rzeczywiscie jakos malo je.....np. dzisiaj zjadla -sniadanie 200ml kaszki -obiad 180ml -po poludniu mleko 80ml -podwieczorek duzy danonek 80ml i za caly dzien wypila tylko 20ml herbatki podawalam jej bardzo czesto a ona nie chciala ![]() Cytat:
a jak byl placz jak zabki szly to tez tulilam ja w lozku ale jak zasnela to zawsze odkladalam ja do lozeczka Cytat:
ale teraz jakbym miala sie ubrac to pewnie jakas spodnice i bluzke ale nie kostium Cytat:
ale raczki, dekolt ladnie mi sie opalily nie strasz..... Cytat:
na sam koc bym ja nie posadzila ale mama ni doradzila z ta karimata i super -Wercia zachwycona Cytat:
![]() Cytat:
to teraz go nie dogonisz![]()
|
|
#390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekujemy Cytat:
Kuba nigdy nie ulewał. Jak miał 2 miesiace zdarzyło mi sie zwymiotowac kilka razy (chlustajace wtmioty). Bylismy z nim u lekarza ale wszystko było ok. Pozniej miał dluzsza przerwe a teraz znow zaczał.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

, dobrze, że Małż był w domu, bo myślałam, że na zawał zejdę. I teraz się boję Mu dawać
. Niekapka też gryzie, zamówiłam wczoraj kubek 360 LOVI, ale nie spodziewam się cudów. Więc został tylko cycuś, a teraz to będzie za mało, moim zdaniem. A jaki bidonik masz na oku? 

. A jeszcze niedawno nie było można. Zadzwonię do szwagra i dopytam.
dla Laurki

, tak wiec od razu jest caly do przebrania. Pije slaba herbatke, w nocy (niechetnie bardzo) wode. W dzien woda pluje;>

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Mówiłaś lekarce o tych wymiotach?