|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Ok, jeden podrozdział skończony... biorę się za kolejny, a w planach mam dzisiaj jeszcze dwa następne... W każdym bądź razie na zachętę i dla motywacji, jak skończę pisać ten podrozdział, który teraz zaczynam to wyciągam karmi z zamrażalnika
hmmm w razie czego będę musiała je do lodówki przełożyć, bo nie wiem ile mi zejdzie hahaha a swoją drogą co tutaj tak cicho ;> |
|
|
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
To skoro wam sie podobaja te pasemka to narazie zostaja
|
|
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#334 |
|
Rozeznanie
|
anuszka mnie też brzuch ciągnie jak śpię i się przewracam na bok, najlepiej to mi się teraz na plecach śpi.
Na basenie nie byłam bo mój M przyszedł z pracy i padł, a ja obejrzałam film "Narzeczony mimo woli" nawet fajny chociaż ja nie przepadam za komediami romantycznymi |
|
|
|
#335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() anuszka a mi ta druga bluza bardziej bardziej sie nawet podoba ![]() Mieli u mnie w Carter's letnia przecene juz i to od razu 60-70%
|
|
|
|
|
#336 |
|
Rozeznanie
|
basienka ty piwoszu hehe, karmi nie głupi pomysł, ja zmykam na spacer bo cudnie jest
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
HD nawet nie pytaj hahaha
jestem na pedagogice resocjalizacyjnej, licencjata pisalam na temat motywów wychodzenia z uzależnienia alkoholowego, a teraz na mgr pisze na temat: Ruch i formy libido wg koncepcji Carla Gustava Junga hahaha ![]() LILKA wiesz co nigdy wcześniej karmi nie pijałam... w tej ciąży czasem mi się kupi a że dzisiaj tak upalnie, to miałam ochotę na takie zimniutkie, pyszniutkie a spacerku zazdraszczam!Ps. uwaga na karmi jak się w samoobsługowym sklepie bierze, bo ja kiedyś wzięłam 4%... jest karmi bezalkoholowe i alkoholowe
Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-04-29 o 17:47 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pyszna saltke zjade, mowie wam, grecka pierwsza klasa
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
Do posmiania sie,chociaż niektóre pomysły takie,że nie wiadomo czy się śmiać czy płakać
http://dzieci.pl/chgid,12127094,titl...at_dzieci.html |
|
|
|
#340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#341 |
|
Wtajemniczenie
|
niezawsze i nie zdziwiłaś się jak jej zdjęłaś spodenki?
Niby blondyneczka z kręconymi włoskami a tu taka niespodzianka
|
|
|
|
#342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Maleństwo jest tak nisko ułożone, że każde dłuższe siedzenie powoduje u mnie ucisk na pęcherz. Ehh. Nic miłego ;/ Osobiście nie lubię sałatki greckiej (a właściwie seru FETA w niej i OLIWEK) ;/ Ale każdemu kto lubi życzę Smacznego
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#344 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powoli do przodu Cytat:
sie naczytałam i się boję , a pospałabym sobie na plecach bo na boku już normalnie nie mogę zawsze na brzuchu spałam ewenualnie na plecach na boku nienawidze bo kręgosłup mnie n...ala strasznie :/---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
udreka nie powiem
|
|
#345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lekarz zalecił w takiej sytuacji leżenie Lub ewentualnie NO-SPE.Właśnie moje maleństwo zaczęło mnie nieźle "podkopywać" Ale to dobrze
|
|
#346 |
|
Zadomowienie
|
Oj kobietki ale Wy pędzicie, ledwo Was nadrobiłam
![]() Zwykle jestem do południa ale dziś miałam dużo sprzątania, prania no i gościa bo przyjechał przed południem teść więc oczywiście został na obiedzie Akurat jest jedną z osób za której towarzystwem kompletnie nie przepadam i drażni mnie jego charakter, wszystko wie najlepiej, na wszystkim się zna a juz 5 lat uczy sie obsługii najstarszego modelu Nokii, ciągle się wymądrza i poniża teściowa jak on to mawia"... niestety nie trafił na wykształconą bo co ona to za szkołę ma? przecież tylko podstawówkę skończyła i ja musiałem ją wszystkiego uczyć i to mnie wszystko zawdzięcza " Tylko że niby co?... że całe życie pralki jej nie kupił bo za dużo prądu bieże? Drugiej tak sknerowatej osoby jak on nie znam ![]() Siedzę dziś sama z Martynką cały dzień, Mój Daniel wróci dopiero ok. 23.00 z pracy bo ma dziś strzelanie nocne i mogą dopiero zacząć jak na dworze bedzie ciemno Jak wyszedł o 6.30 tak Go nie widziałam Jutro znów idzie na 6.30 ale na szczęście tylko do 10.00 ![]() eleonoremio Z tym spaniem na plecach to masz rację nie powinno się w zaawansowanej ciąży ale to chodzi o niedotlenienie ciężarnej, bo macica i dziecko uciskaja na przeponę i jest spłycony oddech i można zasłabnąć, ale ja też czasem śpię na plecach ![]() Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-04-29 o 18:50 |
|
|
|
#347 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny... Znów będę marudzić... Ale ja już tak dłużej nie umiem. Nie wytrzymam w tym domu, z tymi ludźmi. Nikt mnie nie rozumie. Każde moje słowo jest komentowane, że mam nie buczeć, nie marudzić.
Co ja mam robić? Gdzie mam pójść? Do domu samotnej matki czy pod most? Dwie godziny już beczę i nie umiem przestać.
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:cyt" Powiem tak: w ciąży przebiegającej prawidłowo nie ma medycznych przeciwwskazań do spania na prawym boku. Jednak pozycja na lewym boku jest korzystniejsza z paru powodów. Leżąc na prawym boku lub na plecach można doprowadzić do ucisku żyły głównej dolnej, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa, zmniejszając dopływ krwi do serca. Krew zostaje w dolnej części ciała stopy, nogi, miednica). To z kolei zmniejsza rzut serca i ilość krwi dopływającej do narządów (także mózgu i macicy). Może to spowodować omdlenie, a w dalszym etapie także słabsze dotlenienie płodu. Jeśli pojawi się kołatanie serca , mroczki przed oczami czy duszność, wtedy szybka zmiana na lewy bok przywróci prawidłowe funkcjonowanie. Na lewym boku ułatwiona jest też praca nerek, przez co skuteczniejsze jest usuwanie produktów przemiany materii i nadmiaru płynów z organizmu. W związku z przytoczonymi argumentami spanie na lewym boku zaleca się jako profilaktykę hemoroidów oraz obrzęków. Jeśli z jakiś powodów nie możesz spać na lewym boku, nie oznacza to, że coś złego się stanie. Wiele kobiet nie wie o zalecanej pozycji i wybiera dla siebie najwygodniejszą (czasem nawet na plecach) i nic złego się nie dzieje. Jeśli pozycja jest niekorzystna to zaczynasz się w niej po prostu źle czuć. Poza tym często dzieje się tak, że pomimo że ułożysz się kładąc do snu na lewym boku, kiedy się przebudzisz już jesteś na prawym lub na plecach. I trudno z tym walczyć. Można podpierać się poduszką - wałkiem pod plecy i małą poduszeczką pod brzuch. Między nogi też najlepiej włożyć poduszkę. Wtedy spanie staje się wygodniejsze i można się łatwiej przyzwyczaić do zalecanego boku." ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
lazurowa |
||
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Co do spania na plecach, to ja śpię i lubię... ale też czasem zdarza mi się na brzuchu spać... niecałkowicie, bo z nogą bardzo uniesioną i minimalnie z bocznym obciążeniem, ale jednak...
Kurcze tak dobrze mi sie prace pisalo, tak fajnie mi szło, a przyszła kuzynka z mężem i małą Majeczką (2,5 tygodnia) i ponad godzina z głowy. Biorę się za dalsze pisanie... Swoją drogą ale mnie Klarusia kopie teraz... jak była mała i płakała to cisza, a teraz cisza w domu i mój brzuszkowy łobuz harcuje |
|
|
|
#351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie smuć się, nie wolno Ci płakać, pomyśl jak teraz czuje się Twoje maleństwo i jak szybciutko z nerwów bije mu to maleńkie serduszko. Jesteśmy z Tobą!!! Nie daj się prowokować do kłótni, lepiej odwróć się na pięcie i pobądź sama, nieraz to najlepsze rozwiązanie. |
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze spalam na brzuchu, teraz na boku, na plecach nie umiem
choc czasem sobie poleze Ale dzis jestem padnieta, ledwo zyje masakra...
|
|
|
#353 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za ciekawy artykuł no to rozwiałaś już wszelkie wątpliwości dotyczące pozycji podczas snu ![]() ...no i najważniejsze zwracam honor eleonoremio, najwyraźniej to ja wszystko pokręciłam ![]() |
|
|
|
|
#355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja szukam z nimi kontaktu, chciałabym żebyśmy byli normalną rodziną ale się nie da. Mój tata jest bałaganiarzem, gromadzi wokół siebie wszystko co "może się przydać". Oczywiście nigdy z tego później nie korzysta ale nie wyrzuci. Na majowy weekend przyjeżdża do nas brat mamy z żoną. Będąc dziś na ogródku chciałam żeby tata posprzątał ten bałagan, bo naprawdę wstyd tam kogokolwiek wpuszczać. To zaraz odburkiwał, że to tylko ogródek, nie pałac, że nie musi być pięknie. No nie musi być ale czystość należy zachowywać. Toaleta tam wygląda tak, że żadna z was by tam nie weszła. Zagracona, pod sufitem wiszą pajęczyny i mnóstwo pająków. W pokoju gdzie jest wersalka i ława i można by posiedzieć w razie niepogody jest taki bałagan, że wejść trudno. Wszędzie jakieś kabelki, torby z narzędziami rozbebeszone, mnóstwo pojemniczków po margarynie z jakimiś śrubkami i innymi dziwnymi rzeczami. Dodam, że są jeszcze dwa inne pomieszczenia typowo gospodarcze gdzie powinny być takie rzeczy. Dla taty strasznym problemem jest załadować worki ze śmieciami i wywieźć je wózkiem do kontenera. Poza tym nic tam nie jest porządnie wykończone. Toaleta zaczęta, trochę zdobycznych kafelek położonych a reszta gołe ściany ledwo potynkowane. Chciałabym tam przebywać, posiedzieć na świeżym powietrzu, zajmować się roślinami ale nie umiem na to patrzeć. W pokoju moim też nie zawsze mam porządek ale to kwestia tego, że np. ubrania leżą na fotelu i nie chce mi się złożyć łóżka. Ale na Boga, to co jest niepotrzebne wyrzucam, segreguję co jakiś czas wszystko i to co się nie przydaje albo jest stare też wyrzucam. Jest mi po prostu wstyd. I będzie mi wstyd, że ciocia i wujek będą na to patrzeć. I dlatego nie pójdę tam na majówkę. Trudno, będę siedziała w domu, sama.
|
|
#356 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A mąż gdzie pracuje?? wojsko?? Cytat:
Cytat:
Dziekuje kochana![]() A i doczytałam o zuzi super że już wychodzi ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
w ogóle teraz pełno artykułów w necie dla kobiet cięzarnych i raz piszą tak raz tak, nie raz nie wiadomo w które wierzyc które wyolbrzymiają
|
|
#357 |
|
Zadomowienie
|
anoxa gdzie jestes? jak tam usg?
|
|
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki! Ale sie dzis wygrzałam w pracy. Piękny dzionek!
Wcinam kanapki z serem i pomidorkiem. Kupiłam sobie taki malinowy, sa o niebo lepsze. Mam nadzieje, że w sobote tez pogoda dopisze bo idziemy na kolejne wesele. Tym razem na miejscu. Wysyp wesel nam sie trafił. |
|
|
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
To wkleje kilka moich zdobyczy z tej super przeceny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

hmmm w razie czego będę musiała je do lodówki przełożyć, bo nie wiem ile mi zejdzie hahaha 

Jak wyszedł o 6.30 tak Go nie widziałam