|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Antoś poszedł spać.Biorę się za ostatnie prania przed wyjazdem. Musze też pomyć balustradę na "balkonie" i wtedy powieszę.ładne słońce to szybciej wyschnął. Tylko muszę to porządnie wyszorować, bo kocury siedziały tam od jesieni i psikały...
Kat masz jakieś sprawdzone psikacze (oprócz zapachu pomar.), żeby je odstraszyć? Widziałam rożne spraye ale nie wiem na ile są skuteczne, bo różne opinie czytałam. Może znasz jakiś godny polecenia? O już pusto, tzn., że już na spacerkach jesteście
|
#452 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Aloha
![]() Jestem w tyle z tematami na tapecie i już nie dam rady nadrobić A i zapomniałam Wam napisać ważnej informacji - MÓJ SZKRAB OD WTORKU RACZKUJE Idę sie doprowadzić do kultury
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, padł mi wczoraj net i nie bylo mnie dlatego.
Tuli, tak mam juz wyniki badan, niestety myslalam ze bedą troche lepsze. ale o tym w klubie napisałam. |
|
|
|
#454 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
nocke mielismy nie szczegolna, maly musial spac z nami bo inaczej nie dalo rady, w nocy co chwila budzil sie z placzem i nie szlo go uspokoic, a gile do pasa ![]() dalam mu viburcol i ibufen w syropie i zasnal na pare godzin a nad ranem znow krzyk ![]() i jeszcze poklocilam sie z TZ, powiedzial cos bardzo przykrego.......przed chwila dzwonil jak gdyby nigdy nic i sie pyta jak tam. srak kuzwa. za godzine ma zabrac malego a ja mam wielkie porzadki Cytat:
![]() udanego wyjazdu
|
|
|
#455 |
|
Ola-Unhola
|
W Elblągu wczoraj ktoś wygrał 24 mln!!!!
Dlaczego to nie ja???? ![]() A gracie Dziewczyny w ogóle?
|
#456 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi w sprawie ubrania Wynika z tego, że nie ma co się spinać, bo panuje dość duża dowolność - to dobrze. Na pewno w takim razie odpadają uniformy kostiumowe, muszę jakąś kieckę znaleźć. Albo spódnicę i bluzkę. Albo spodnie i bluzkę No tak, za duży wybór to też źle Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów i dla Gorgulka i Jej Męża Cytat:
No kurczę nie byłam, skoro miałam inne plany, w domu bałagan, a Oni siedzą od 11 do 21. Ufff, ulżyło mi jak się wygadałam
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Morska, Katarzynko, widze plusy mieszkania zagranica - nie mam niezapowiedzianych wizyt rodziny
![]() Portugalskich znajomych, ktorzy wpadaja bez zapowiedzenia lub dzwonia, aby uprzedzic o wizycie 5 minut wczesniej juz prawie wytrenowalam . Ostatnio powiedzialam slodko znajomej, ze ciesze sie, ze zadzwonila kilka godzin wczesniej, bo niestety nie mozemy sie zobaczyc popoludniu, bo jestem po nocce i przed kolejna i musze wypoczac, ale chetnie zobacze ja w innym terminie . Troche zaniemowila . Juz sie przyzwyczailam, ze nie mam co oczekiwac zrozumienia, ze ja spie/odpoczywam w ciagu dnia. Nawet czasami od wlasnego meza![]() Wasze dzieci pewnie to juz robia daaawno , ale i tak sie pochwale (co sie mam nie chwalic ) : Antonio robi ladnie "pa pa", wystarczy, ze sie powie "pa pa" lub "bye bye" i on juz macha slicznie lapka na pozegnanie
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-04-30 o 11:50 |
|
|
|
#458 |
|
Wtajemniczenie
|
My już po pierwszym spacerku, mała śpi to piję szybką kawkę i biorę się za robotę.
Upał u nas dzisiaj po prostu, czekoladka mnie wczoraj natchnęła więc dałam małej gumowy chodniczek, na to kocyk i siedziała sobie na trawce, zadowolona jak rzadko chciałam wam zdjęcie małej plażowiczki zrobić ale zapomniała telefonu, może następnym razem
|
#459 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja myślę
![]() Cytat:
dla Maciusia,teraz już nie ma żadnych przeszkód do zwiedzania świata![]() Cytat:
niech Marci szybko do zdrowia wracaCytat:
Cytat:
Najlepszego A my już po pierwszym spacerku ![]() Bartoszowi wychodzą jeszcze dolne dwójki i przebija się górna lewa jedynka ![]() Lecę do garów,no i dzisiaj mąż wraca
|
||||
|
|
|
#460 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ubralam malego, spakowalam mu rzeczy, obiadek, picie....i TZ wzial wozek i zabral malego w sina dal
![]() a ja zastanawiam sie w co najpierw rece wlozyc ![]() yhhh niecierpie sprzatac pewnie bede wieczorkiem milego
|
|
#461 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja nie gram ale za każdym razem jak pada taka wygrana to mówię, że zacznę..nie chce nawet tych 24 mln, mi by i 500 tyś wystarczyło, tyle żeby mały domek postawić marzenia dobra rzecz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#462 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
dl a Antonia.
|
||
|
|
|
#463 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja myślałam, że mieszkam wystarczająco daleko od Teściów (ok. 500 km), by nie mieć nalotów, a jednak bywały ![]() Wróżka Sylka ![]() Dzięki ~~~~~~ Przestraszyłam się, że to nalot kiedy zadzwonił chwilę temu dzwonek do drzwi, ale to tylko listonoszka ufffffffff ![]() Niemniej jednak odczuwam niepokój, bo zauważyłam, że kiedy mam maksymalny bałagan, to wtedy goście lubią się zjawiać, a ja dzisiaj taki mam Żeby człowiek nie mógł być spokojny we własnym domu, co za czasy na mnie nastały
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-04-30 o 12:59 |
|||
|
|
|
#464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
racja ![]() nie znasz człowieku ani dnia, ani godziny ciągle w stresie Do mnie miesiącami nikt niezapowiedziany potrafi nie wpaść ale jak mam remont/sprzątanie po remoncie/montaż szafy itp to zawsze ![]() Trochę udało mi się zmobilizować i posprzątać, odkąd Martysia jest na świecie wszystkie prace domowe wykonuję 20 razy szybciej Mamcie, mam pytanie (tak, znowu..wybaczcie ) Martynka kończy niedługo 9 miesięcy no i chciałabym jakoś jej menu zmienić, ile razy na dobę wasze dzieci dostają jeszcze tylko samo mleko? Nie wiem co zrobić, czytałam że dzieci od 10 mies powinny zjadać obiadki 2- daniowe dawać jej zupkę a zamiast następnego posiłku, którym było mleczko 2-gie danie? czy po prostu jedno mleczko zastąpić kaszką?Teraz zjada: -mleczko -kaszka/kleik -obiadek -mleko -mleko poradźcie
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-04-30 o 13:30 |
|
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
u nas prawie lato ![]() Idziemy dzisaij oglądać balony Cytat:
gratulacje!!! no i tyle pisania bo Bartosz krzyyyyyczy! złośnik jeden ! idę obiad mu podać
|
|
|
|
|
#466 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i dla bratowejCytat:
Cytat:
Najlepsze życzenia urodzinowe dla Męża Cytat:
Chętnie poczytam, co dziewczyny odpowiedzą ![]() Fajnie ![]() ***
|
|
|
#467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja właśnie sama nie wiem co robić, myślałam ewentualnie o drugim daniu zamiast mleka za 3 godziny, nie wiem co lepsze- podwójny obiad czy kolejna kaszka zwariować możnadeserek je zazwyczaj popołudniu ale dla niej to takie nic jakby nie jadła, wciąga i za chwilę głodna, często też zamiast deserku dodaję jej owoce do porannego kleikuWszystkiego dobrego dla naszych bąbelków i dla gorgulka
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-04-30 o 14:17 |
|
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, mam takie coś (w załączniku), może Ci pomoże?
|
|
|
#469 |
|
Rozeznanie
|
karmilam mala 6,5 miesiaca tylko na cycku a potem zaczelam wprowadzac nowe jedzonko. w momencie kiedy zaczelas jesc zupki czy kaszke, moj cycus "odpadl". karmilam tylko rano i wieczorem. widzialam, ze powoli trace pokarm. nocki coprawda przesypiala, ale rano zjadla cycka i zaraz byla glodna. wiec raz dalam na noc butle, wypila 180ml. wiedzialam, ze az tyle nie posiadam w piersi, doszlam do wniosku, ze nie ma co dziecka glodzic. prawda byla taka, ze pokarm sie konczyl. i tak to bylo u nas. mala o piersi zapomniala bardzo szybko.
|
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, fajnie, że pożegnanie z piersią odbyło się bezboleśnie
|
|
|
#471 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
matko ale jestem zarobiona
a tylko powycieralam kurze, umylam meble, odkurzylam, umylam podlogi, umylam lodowke, pozmywalam, pomylam wszystkie lustra, popralam posciel.................. .i kupa roboty jeszcze a juz nie zdaze musze leciec po Eryka - wieczorem umyje lazienki a jutro rano umyje kuchenke i szafki w kuchni ogolnie to ja wpladlam tylko na chwile powiedziec, ze....................... .ZNALAZLAM PIERSCIONEK normalnie az skakalam z radosci byl w szafce z bluzami Eryka szukalam tam ale nie znalazlam wczesniej - a teraz wkladam jego wyprana bluze a tam sobie lezy ON ![]() lece papa
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie mówiłam?
|
|
|
#473 |
|
Ola-Unhola
|
Aannuullaa, grałam wczoraj. Często gram, ale najwięcej to miałam raz 4 trafioną.
Svi, no widzisz. Miramej przepowiedziała Ci ze się znajdzie ![]() Morska, wszystkiego Naj dla Małża Jak ja nie lubię niezapowiedzianych wizyt. mój brat z żoną to swego czasu praktykowali, ale teraz im przeszło ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Ale upał na dworze, a ja w płaszczu. Nie mam się w co ubrać Nic takiego spacerowego nie mam .... A pisałam Wam już, ze z 3 tyś za skrzynię w samocodzie zrobiło się 4,5, bo sprzęgło też poszło..... ![]() I nie dali rady go na dzisiaj zrobić.... Małż pożyczył samochód od Teścia (taki starszy terenowy, który ma na polowania). Mam nadzieję, że jakoś dojedziemy...
|
#474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() kupa kasy A kiedy wyruszacie?
|
|
|
#475 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No wielka ta kupa..... Jutro rano planujemy, tak przed południem
|
|
#476 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurcze, niefajnie dalikatnie mówiąc...taki duży wydatek i to jeszcze niespodziewany ... to trzymam kciuki za pogodę i mile spędzony czas Skierko, jak tam kąpiel Amelki? Ale tu cicho, wiatr hula, sama ze sobą rozmawiać nie będę to zmykam
|
|
#477 |
|
Ola-Unhola
|
No cicho, cicho..
Ja nasmażyłam naleśników, chyba z 30 wyszło.... Nogi mnie bolą. Czekam na Małża i popakuję trochę rzeczy. Kurcz nie wiem co zabrać, jaka pogoda, co i jak. Mam mętlik w głowie....
|
#478 |
|
BAN stały
|
hej jakoś nie mam nastroju do pisania, wybaczcie
ale czytam. aannuullaa ok uciekam oglądać na dobre i na złe dobrej nocki mamusie |
|
|
|
#479 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
loooo matko nie mam co czytac
![]() ale sie dzis narobilam, nie mam mocy - i jeszcze ide lazienki szorowac zaraz ![]() ale sie ciesze bo przyjezdza cala rodzina - ciocia, wujek, kuzynka z mezem i synkiem i druga kuzynka ta co jest w ciazy starzy spia u moich rodzicow a mlodzi u nas ![]() a w dzien grill u moich rodzicow - chlopy beda chlac ![]() a potem wieczorkiem u nas ![]() jak chlopaki beda w playa grac to chyba sobie z kuzynkami gdzies wyskocze ![]() Cytat:
ale ja juz nadzieje stracilam a tu taka niespodzianka anula dzieki za modlitwy ja tez go poprosilam tak po cichu ![]() ehhh nie chce mi sie zabrac za te lazienki
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Magi77 gratulacje dla Twojego Babelka
. sie zaczyna ![]() Unholy, zycze szczesliwej podrozy, mam nadzieje, ze dojedziecie i wrocicie szczesliwie ![]() Svi, ogromnie sie ciesze, ze znalazlas pierscionek ------- Dzis bylismy dlugo na spacerze, po drodze wstapilam do Next kupic Antosiowe letnie body bez rekawow. Zobaczylam jeszcze takie ladne czerwone spodnie 2/3 dla niego i chyba sie skusze w przyszlym tygodniu ).
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

A i zapomniałam Wam napisać ważnej informacji - MÓJ SZKRAB OD WTORKU RACZKUJE
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

Wynika z tego, że nie ma co się spinać, bo panuje dość duża dowolność - to dobrze. Na pewno w takim razie odpadają uniformy kostiumowe, muszę jakąś kieckę znaleźć. Albo spódnicę i bluzkę. Albo spodnie i bluzkę
No kurczę nie byłam, skoro miałam inne plany, w domu bałagan, a Oni siedzą od 11 do 21. Ufff, ulżyło mi jak się wygadałam

dla Maciusia,teraz już nie ma żadnych przeszkód do zwiedzania świata
niech Marci szybko do zdrowia wraca