|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
moi rodzice tez mi mowili ze jak cos to doloza etc ale ja nie chce bo wiem ze maja tez swoje plany ...zreszta bardzo duzo nam pomogli dokladajac do slubu i wiem ze bylo odkladane z mysla o nas kosztem ich wyrzeczen , kochani sa
|
|
|
|
#572 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
No ba, Tako Jumper X rulez
![]() Cytowanie mi coś nie działa i nie wiem co miałam Wam napisać No to się chociaż pochwalę sweterkiem z allegro wylicytowanym za cała złotówke http://www.allegro.pl/item1008896572...ek_okazja.html
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
idealneciało ciekawe jak mąż zareaguje
wszystkie cię pochwaliły więc niech coś tylko burknie
|
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#575 |
|
Zadomowienie
|
My zdecydowaliśmy się na emmaljungę smart duo combi, ale to z tego powodu, że rodzice M powiedzieli, ze dają kasę na wózek (szczerze to łóżeczko i komodę też oni kupili tzn. dali kasę a my sobie wybraliśmy - dobrze, że nie dali ultimatum, ze dają kasę ale to oni muszą zdecydować jaki wózek i łóżeczko bo wtedy chybabym wolała, żeby mi tej kasy nie dali) to plus bo finansowo nas to obciąży a kasa zostanie na inne rzeczy dla malutkiej.
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#577 |
|
BAN stały
|
Hejka
Pamietacie mnie jeszcze ![]() przeczytalam wszytskie posty....i nie bede odp. bo jest Mase postow Uuuu was to posty leca leca....az do 5 czesc ![]() ![]() ![]() A u mnie nie mialam czasu i humorku do pisania Z dzidzia wszytsko oki....wiadomo ze bedzie Syncio ![]() TZ sie BARDZO cieszyl A a wsumie tez sie ciesze chodz po cichutku myslam o coreczce...I teraz problemi z Imieniem.... Komplettnie nie wiem jakie...Dla corki mialam LetycjaA najwiekszy problemik to mama TZ..jest chora dosc powaznie ![]() ![]() I nawet nie wiem jak pomoc TZ....Smutno mi: ![]() ![]() ![]() Kocham a nie moge pomoc....
Edytowane przez zwierciadelko Czas edycji: 2010-04-30 o 20:25 |
|
|
|
#578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje ![]() współczuje choroby teściowej pisz czesciej ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
mnie sie podoba funkcjonalnosc 3 w 1 i to ze te kółka przednie sa jednak wieksze od poprzedniej wersji
|
||
|
|
|
#579 |
|
Zadomowienie
|
zwierciadelko gratuluję synusia
|
#580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakie oryginalne imię wybrałaś dla córki- zupełnie zapomniałam o istnieniu tego imienia. Dla synka też na pewno wymyślisz piękne imię. Współczuję choroby teściowej- trzymam kciuki- musi być jeszcze jakaś nadzieja.
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amortyzatory możesz sobie ustawić jak są za miękkie, bardzo zwrotny, nie ma jakichś niedociągnięć (inny jak złapałam za rączkę, to mimo że była zablokowana, to się gibała na górę i dół). Do tego ma miękko wyłożoną gondolę i ogólnie myślę, że trudno o podobny wózek w takiej cenie. ![]() A co do kasy- wiesz, my ślubu nie mamy, więc nikt nam dotychczas do niczego nie dokładał. Jesteśmy zupełnie samodzielni. Moja mama kupuje łóżeczko, siostra krzesełko do karmienia ( też już wybrane)... To i na dziadków ze strony Tatusia coś spadło . Najgorsze rzeczy nam odpadną .
|
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
Zaczyna mnie męczyć ta temperatura
albo poprostu za mało odpoczywam... puchną mi nogi... nie wiem jak mam sobie z tym poradzić... czy krem dla kobiet w ciąży na opuchnięte nogi działa?? A może macie jakieś swoje sposoby?Jeśli chodzi o wózek to ja zdecydowałam się też na JUMPERA z tym że model GT ![]() Idę zaraz chyba spać bo strasznie padnięta jestem
|
|
#583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#584 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Musze cos psozukac i wymyslec.....i do tego porozumiec sie z TZ....zeby byl zadowolony... ![]() ![]() Dzieki dziewczyny za poceszenie... Jutro wapdne a teraz ide lulac.... Buzka slodkich snow |
|
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gt jest cudny ale jeszcze droższy ![]() idę do kąpieli
|
|
|
|
|
#586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
A mi na szczęście nogi nie puchną i od czasu jak ucisk na krzyż popuścił, tak i z ciśnieniem nie mam problemu, w normie jest, kawkę popijam, zgagi nie ma, mogę nawet soczek pomarańczowy pić, no i chodzic mogę, bo wkońcu nie kuleję i każdy krok nie sprawia mi bólu
ogólnie jak narazie super... nawet dzisiejsza pogoda nie dawała mi w kość, jedynie to że się lało mi po plecach, i że duchota taka, ale też bez większych rewelacji...jednak przyznać muszę, że wykończona jestem. Łucja już leży, ja chyba napiszę coś z magisterki, choć nie wiem czy mi się jeszcze chce... Dopołudnie w rozjadach, potem w domu obiad, sernik królewski przygotować, i znajoma przyjechała... poleciałyśmy do ciuchlandu, do sklepu, posiedziałyśmy trochę u mnie, i Łucja przyjechała z teściową... a potem Ania pojechała, a my poszłyśmy teściową odprowadzić, spacerek ponad 3km, więc też fajnie, poszalałyśmy na huśtawkach, i do domu... i robiłyśmy sernik na jasnym kruchym cieście z ananasem i brzoskwiniami z puszki... teraz czekam aż mi dojdzie i zaraz wyciągam z piekarnika. Wrzuciłam dwie pralki prania, i dodatkowo jedno ręcznie, dość sporo rzeczy... Teraz wkońcu zjem może kawałek chleba, bom głodna jak nie wiem co i może jak Łucja uśnie zamiast pisać mgr, bo i tak chyba już nie myślę, wezmę się za pakowanie rzeczy na jutro... bo rano jedziemy na ośrodek
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
zwierciadełko hehe no tak mi na myśl przyszło.
Powiem ci że my też mieliśmy problem z wyborem imienia ja chciałam, Kamil, Patryk, Dawid, Tomek ....TŻ zaś Konrad, Irek ![]() w końcu staneło że będzie Adaś czyli tzw kompromis
|
|
|
|
#589 |
|
Zadomowienie
|
A zapomniałam wam napisać, że dziś do teściowej przyjechała siostra z synową i wnuczkami i normalnie jak zobaczyłam te dzieci to mi się ich żal zrobiło bo tak wnuczka ma ma 5 lat i jak ją zobaczyła to wiem, że głupio pomyslałam ale pierwsza rzecz, która mi przyszła na myśli to że jest podobna do świnki pigi bo waży 30kg
|
#590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
One robią krzywdę tym dzieciom. Tyle się mówi o otyłości wśród dzieci ale widocznie jeszcze za mało.
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Misiulka coś okropnego... wiesz co moja Łucja też dość dużo je, ma apetyt dziewczyna, ale jest rozgraniczenie pomiędzy łakociami gdzieś tam pomiędzy, a śniadaniem, obiadem i kolacją... swoją droga Łucja jest bardzo ruchliwym dzieckiem, i bardzo dużym jak na swój wiek... na bilansie dwulatka miała 97cm, a to odpowiada dziecku 3,5 letniemu mniej więcej... a ona jeszcze nie miała wtedy dwóch lat (brakowało jej kilka dni)...
Ja też czasem tak patrze na te otyłe dzieci i mi ich szkoda, oraz szlag mnie trafia na głupotę rodziców... owszem są dzieci z różnymi predyspozycjami, są dzieci z różnymi problemami... i tutaj inna sprawa, ale jest sporo takich rodziców o jakich ty tu wspomniałaś... coś okropnego... a właśnie, co do rozstępów... ja w ciąży z Łucją nie smarowałam się niczym, teraz też się niczym nie smaruje i jak narazie odpukać ale rozstępów na brzuchu brak... jedynie po porodzie z Łuckiem pojawiły mi się znaczne rozstępy na piersiach... ale ogromnie mi się napompowały piersi po porodzie... i to pewnie przez to |
|
|
|
#592 |
|
Zadomowienie
|
lazurowa, basia własnie nie rozumiem dlaczego rodzice nie widzą problemu tylko się cieszą, że dzieci mają apetyt i dobrze wyglądają, a do tego zasada, ze dziecku jedzenia się nie odmawia, przecież tak naprawdę oni je krzywdzą
basiu twoja Łucja to przecież laseczka A własnie słyszałyście coś na temat smarowania się po porodzie, że jak brzuch po porodzie chudnie to też mogą się zrobić rozstępy i należy się dalej smarować????
|
#593 |
|
Wtajemniczenie
|
mamuśki tak wogóle to kupuiłam wózek!!!! Pojechałam tylko obejrzec pościel a wyszłam z pościelą i zapłaconą zaliczką za wózek o taki http://www.allegro.pl/item1016276488...lory_2010.html nr 5 lub 6
NIby noowość. Zobaczymy jak sie sprawdzi. Komentujcie!!!! A pościel zieloniutką z owieczkami |
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Misiulka jest co innego gdy dziecko je, chce jeść, a co innego gdy jest zachowanie takie jak tutaj... wkurzają mnie własnie takie typy jak twoja teściowa. Takie wpychanie pewnie na początku, a potem dziecko sie przyzwyczai. I ta radość, że tyle i tyle zjadło, no cholera bez przesady... Dziecku jedzenia się nie odmawia, to prawda, ale trzeba karmić je rozsądnie... ja nie mówię, że dziecko nie może czasem zjeść frytek, czekolady, loda czy czegoś smażonego, no bez przesasdy... ale np dobrze dać do tych frytek i schabowego trochę surówki jakiejś czy kapustki, dobrze jest gotować tak by dziecko mogło sobie pojeść, smakowało mu, i jedzonko było zdrowe... nie trzeba dziecka przyzwyczajać do macdonalda i słodkich napojów, czy gazowanych itd... kilka zasad i będzie dobrze
zwłaszcza gdy dziecko ma skłonność do tyciaLinka fajny ten wózeczek i wzór jaki wybraliście... mi się podoba tutaj dużo... 30, 17, 10, 8 i jeszcze sporo innych fajne
Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-04-30 o 21:18 |
|
|
|
#595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#596 |
|
Zadomowienie
|
Basiu zgadzam się z tobą w 100%
linka ja bym wzięła 6 bo jest większy kontras między kolorami
|
#597 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj HD mi mowila, ze ma krem taki chlodzacy na opuchlizne nog i mowie, ze dziala i byla zadowolona. |
|||
|
|
|
#598 |
|
Wtajemniczenie
|
W sumie lioton 1000 jest bardzo dobry na zmęczone nogi ale nie wiem czy można w ciąży bo on zawiera heparynę. Ulotkę niestety wyrzuciłam ale na pewno znajdzie się gdzieś w necie.
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Linka ja też jestem za 6
|
|
|
|
#600 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tych dwóch też bym wybrała 6.
Lubię taki turkusowy kolor
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

.

No to się chociaż pochwalę sweterkiem z allegro wylicytowanym za cała złotówke

Komplettnie nie wiem jakie...Dla corki mialam Letycja