|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
Ale tą "łatą" na tyłku jestem załamana po prostu bo już mam ich wiele z okresu dojrzewania i jakby mnie natrzeć marchewką to istny tygrysek! No i się popłakusiałam, że ja taka spasiona i że to od tego, i smarowanie nic nie daje (a od kiedy kupiłam tę oliwkę z Rossmana to już połowy nie mam, walę az grubo), tak się nad sobą rozczuliłam i użalałam, ze aż mąż nie wiedział co ma mi powiedzieć. ![]() I już widzę jak zaczynam pękac w mgnieniu oka.. bo jak tylko pojawiły się pierwsze to i kolejne polecą. Nie stać mnie na Mustelle czy inne drogie kremy.. Smarowałam się Ziajką, Perfecta Mama i oliwką z Rossmana. Tak usiłuję sobie wmówić jeszcze, że tamto miejsce było sporadycznie smarowane i może dlatego ale już sama nie wiem jak się usprawiedliwić ![]() Może jakbym zaczęła smarować się Cepanem (maścią na blizny - okrutnie śierdzącą cebulą czy czosnkiem ale skuteczną i tanią) to może by zeszło albo by nowe nie wyszły :/ Tylko czy można ją stosować w ciąży - nie wiem. Jakby tego było mało to jutro mamy jechać na plażę nad jeziorko się nieco poopalać i chciałam wbić się w strój ale w związku z tym chyba sobie daruję ![]() Linka- ja też bym wybrała 6 - większy kontrast Chociaż 5 też super.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-05-01 o 00:15 |
|
|
|
|
#632 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
Małych ciuszków już się staram nie kupować, a jak mi się mocno chce to patrzę na takie większe Moja ostatnia zdobycz : http://www.allegro.pl/item1008841113..._z_usa_9m.html Linka świetny ten wózek i bardzo dużo kolorów - oczopląs po prostu A już byłam zdecydowana na boldera sd... trzeba się będzie jednak pozastanawiać
|
|
|
#633 |
|
Rozeznanie
|
Siala nie martw sie pewnie wiekszosc z nas bedzie pod koniec wygladac jak tygryski. cos wczesniej narzekalas ze nikt nie dodaje zdjec brzucha, no to ja dodam
tylko sie nie przestraszcie:P wogole to strasznie ciezko was ostatnio nadrobic, jak juz doczytam do konca to nie wiem co komu odpisac i ogolnie mam dosc. moze byscie troszku zwolnily???
|
|
|
|
#634 |
|
Wtajemniczenie
|
Basia84
O jaaa rzeczywiscie duzy brzuchol ale za to pewnie synek ma wygodnie i duzo miejsca na fikolki ![]() karolcia228 gratuluje sypialni Siala nawet jakbys kupila najdrozsze kremy to jezeli rozstepy maja wyjsc to i tak wyjda Ja mam narazie na bokach, na brzuchu nie zauwazylam i wiadomo bym wolala nie miec ale to juz sila wyzsza, a tez sie smaruje roznymi kremami i oliwka.
|
#635 |
|
Rozeznanie
|
kasandra oj nie wiem czy ma tak duzo miejsca. ostatnio jak trzymam laptopa na kolanach to maly ma super zabawe, widze przemieszczajaca sie kulke, ciekawa jestem czy to lokiec, kolano, czy jeszcze nie wiadomo co. nie wiem czy go swiatlo od komputera zaczyna razic czy co bo w innych sytuacjach to nic nie widac.
ja tez jeszcze nie mam zadnego rozstepu ale slyszalam ze na sam koniec moga wyjsc. smaruje sie codziennie wiec zobaczymy, moja mama nie miala zadnego, moze mnie tez to ominie...... jak wogole sie czujesz????? |
|
|
|
#636 |
|
Wtajemniczenie
|
Basia tez bym chciala widziec jak sie przemieszcza kulka u mnie w brzuchu
![]() Jejjj patrze na pogode w Chicago i widze ze macie humid 73%!!! jak Ty tam zyjesz? Dobranoc mamusie, ide sie wykapac i wskazuje do lozka, dzisiaj porobilam troche fotek i wklejam zdjecie szpitala w ktorym bede rodzic
|
#637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam zielony wiec mi sie nie opatrzy![]() Cytat:
![]() Mnie malutka obudzila, choc i WC wzywalo...ale nie mogę tak dlugo lezec bo mnie noga boli... Zaraz zrobie sobie kawusie ![]() MAMUSIE MAJOWO-CZERWCOWE - 11 ROZPAKOWANYCH
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-05-01 o 08:11 |
||
|
|
|
#638 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!!!
Ale dzis zmiana pogody. Jade dzis na grila mam nadzieje, ze nie bedziemy zmuszeni smazyc kielbaski na patelni. Dzis Swieto Pracy wiec moj Tz tak je wlasnie obchodzi. Bedzie po poludniu, a ja znow sama... Cytat:
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na sniadanko jem 2 nalesniki z konfiturami truskawkowymi
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że przy długim weekendzie to będzie tutaj cisza, a jednak nie.
Czy u Was też tak strasznie leje?? No masakra! Wczoraj upał, dzis ulewa a my na wesele. Na dodatek mój mąż jest mocno przeziębiony a wczoraj ciurkiem mu krew sie lała z nosa. Dobrze, że wziął wolne i poszedł ze mną do szkoły. Położna uczyła nas kapać maluszka. Tz. panowie kapali. Śmiesznie było. Na prezent kupiłam kieliszki do martini z elementami czarnymi i pościel. Mam nadzieje, że sie spodoba. Mam pytanko dziewczynki. Kupiłam wczoraj w Carrfurze pieluchy tetrowe 10 szt. za 12 zł. Ale ta tetra jakas taka dziwna jest. Cienka, szorstka. Macie może namiary na allegro na dobre tetrowe pieluszki? Nie znam sie i nie wiem jakie powinny być. |
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie nawet ladnie, zobaczymy co dalej ![]() Ja kupilam w sklepie, 2zl za sztuke i nawet fajne wiec nie pomoge
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba też będe musiała kupić w sklepie, żeby je chociaż dotknąć. Te co mam były zapakowane i nie chciałam tak grzebać.
|
|
|
|
#643 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry, dzień dobry
![]() Chciałabym poinformować iż będę mieć zdrowego synusia jednak Wasze magie nie poskutkowały zdecydowaliśmy że będzie Oskarek. A mały waży 450g ![]() uciekam do Tż-ta go trochę po molestować
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby tak dalej![]()
|
|
|
|
#645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- nie doszly czesci wiec nie zrobili. postanowilismy ze zostaniemy do wtorku i zobaczymy co bedzie. jesli dalej nie bedzie naszego to wezmiemy auto od taty i pojedziemy do gdanska. ja mam wizyte w czwartek wiec musimy jechac. mielismy na 2-3 dni pojechac gdzies sobie w gory a tu pogoda sie zepsula ![]() Cytat:
![]() Basiu sliczny brzuszek
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-01 o 10:31 |
||
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#647 | |||
|
Rozeznanie
|
witajcie dziewczyny
Cytat:
tylko on ci urósł ty zgrabniutka , ja odpukac też nie mam roztepów, w tamtej ciąży też nie miałam. smarowałam sie oliwką w żelu johnson&johnson a teraz mam balskam tez johnsona jais super nawilżający zobaczymy czy mi w tej wyskocza mam nadzieje że nieCytat:
Mój M też w pracy pierwsza zmiana:/ Cytat:
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki
Dziś grill- mam nadzieję, że się nie rozpada, ale jedziemy do ciotki i ona ma wielką werandę więc i tak bedziemy siedziec Tylko wiadomo, ze na słoneczku lepiej ![]() Zrobiłam dziś zakupy na allegro. Kupiłam: wkładki laktacyjne- 12,49 podkłady poporodowe 2 op.- 6,60 szampon nivea baby z rumiankiem- 9,25 chusteczki do pupy bella- 5,29 gąbka do kapieli bambino- 2,50 łańcuszek do smoczka- 5,49 sudocrem 250 g- 28,49 majtki poporodowe canpol- 7,60 oliwka nivea baby- 12,99 termoopakowanie- 8,49 gaziki do pepka- 5 maść LANO do brodawek- 6,99 Ziajka płyn do kapieli- 11,49 Ziaja płyn do higieny intymnej po porodzie duży- 8,20 Mały (do szpitala)- 5,20 nivea baby chusteczki delikatne- 7,77 patyczki dla niemowlat dzidziuś- 3,79 Ziajka krem do pielegnacji dzieci i niemowląt- 4,99 Razem z przesyłką 168,60 przesyłka kurier- 13 zł. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- A teraz idę jeść lody
|
|
|
|
#649 |
|
Rozeznanie
|
witam u mnie padało, na razie przestało, mam nadzieję, że już nie będzie bo na grila się wybieramy
anuszka u jednego sprzedawcy kupowałaś?Podaj namiary jak możesz bo też mnie czekają takie zakupy |
|
|
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Cytat:
ha a jednak ![]() Cytat:
basienka to masz szczescie i dobre geny moja mama nie smarowała się niczym i po czwórce dzieci rozstępów brak nul zero sexi laska a ja i moja siostra nabawiłyśmy się rozstępów już w wieku dojrzewania....linka bardzo ładny karolcia ślicznie ja mam dwie ściany niebieskie dwie wrzosowe w małym a w dużym czerwony grapefruit z duluxa. alguien miłego pobytu u rodzinki ![]() farminka uważaj na siebie siala tu i najdroższe kremy mogłyby nie pomóc ja też mam predyspozycje i rozstępy z okresu dojrzewania ....także nowe i pewnie też się pojawią tylko kwestia czasu a smaruje sie oliwka rossmanowska bo ma świetny skład sam olej jojoba mega nawilża jesteś piękna i twarda kobita i tyle i mówiłam ci że nie wyglądasz na swoje kilosy a przy tej pogodzie to chyba nici z opalania
|
||
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że z tymi rozstępami to jest tak, że jak maja byc to będą i żaden, nawet najlepszy krem nie pomoże. Chyba najważniejsza role odgrywają tutaj geny.
Zjem sobie lody
|
|
|
|
#652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no mamuśki się rozpakowują ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() A my idziemy na kąpiel 25 maja ![]() Prezenty bardzo fajne może jak wypierzesz beda zupełnie inne
|
||
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Papeteria - Ja w sypialni mam tak jak widac, na zdjeciu gdzie stoja torby to bedzie stalo lozeczko
A w saloniku mam kolor z duluxa dzikie wino ![]() A mam pytanie nadal sie przytulacie z TZ?? Bo my tak dlatego pytam...
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
roztrzepaniec
![]() basia pięknie tylko czemu pani taka poważna ![]() kasandra fajnie wygląda ten szpital przynajmniej z zewnątrz ![]() carmena gratulacje ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
my nadal się nie przytulamy cały okres ciąży posuchy..... mnie gin mówił że po 20tc z gumką bo nasienie zawiera oksytocyne czy jakoś tak i to może wywołać przedwczesny poród
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-01 o 11:28 |
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie tak myslałam, że może po prani troszkę zmiękną. Ale i tak sie przydadzą, jak nie do przewijania to jak sie mu uleje, albo do przykrycia w lecie.. W sumie wychodziły 1,2 zł za sztukę, więc to chyba dobra cena.
|
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na calos szlismy jak chcielismy bym zaszla w ciaze
|
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec jak mi gin o tych gumkach powiedział to mimo że już dostaliśmy zielone światło to jakoś nie kwapimy się do tego by je kupić i wogóle po takim czasie się przemóc bo te poczatki z zagrożeniem nas sparaliżowały ale myślę że w końcówce sobie pofolgujemy ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- bardzo dobra cena , ja właśnie w tym celu chce używać pieluch |
|
|
|
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
Carmena Gratuluję
papeteria bidula co za siąsiad w święto pracy się trzaska, chociaż mój M tez porządki dzisiaj w domu robi bo to jest jedyna okazja kiedy on jest w domu i jeszcze trawę miał kosić no ale pada. Własnie pogoda do kitu, znajomi z Krakowa mieli przyjechać na dwa dni z rocznym bajtlem ale rano odwołali bo przeziębieni są a tu wszystko naszykowane na grilla i pieczonki, no ale zapowiedzieli, że jutro przyjadą na jeden dzień mam nadzieję, że będzie ładniej.
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a sąsiad napiernicza młoteczkiem co raz bardziej a te pieczonki bym z checia zjadła
|
|
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak dluzej byc nie moze ![]() bozeee gumka fuuu to jak lizanie lizaka przez papierek... pochlastam sie jak bede musiala ich uzywac, bo ja tam przerywanych nie lubie, traci sie wtedy cala przyjemnosc, bliskosc i dla faceta kiepsko bo musi myslec zeby wyskoczyc - chociaz nie jest to az takie obciazenie dla psychy jak przy tym by w ciaze nie zajsc. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

bo mówił, że jego żona też była szczęśliwa do samego porodu zero rozstępów, smarowanie etc... a na sali porodowej po porodzie już skóra jej tak poszczelała , że jak zebra w paski 
Chociaż 5 też super.
"
Moja ostatnia zdobycz
i bardzo dużo kolorów - oczopląs po prostu 

jednak Wasze magie nie poskutkowały
zdecydowaliśmy że będzie Oskarek. A mały waży 450g
Komplettnie nie wiem jakie...Dla corki mialam Letycja
tak dluzej byc nie moze