Wszystko o Avonie - część 11 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-01, 09:53   #1921
taka jedna
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 11

Na 3 termin w brakach mam torebkę to małą szarą(hazel? nie chce mi się sprawdzać).
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 09:55   #1922
paulinka009
Zadomowienie

Hej dziewczyny w poniedziałek składam moje pierwsze zamówienie w avonie z katalogu 6 i liderka zaprezentowała mi kosmetyczkę z zawartością za 37zł. Nie wiem jeszcze co warto brać a co nie, ani które kosmetyki sa lepsze a które gorsze.. Tak wiec może wy mi doradzicie czy warto ją wziąć?

A i jeszcze mam pytanie do oferty netto bo czytałam cos o niej tutaj, i widziałam skany na katalogowym jednak gdy byłam sie zapisać to liderka nic o tym nei wspomniala a ja zapomnialam zapytać. Tą ofertę dostaje się do zamówienia? Ilość produktów która jest w niej na sprzedasz jest ograniczona?? Jeżeli składam zamówienie na 3 termin z 6 to mogę jeszcze coś zamówić z tej oferty netto? czy dopiero w 7 mogę z niej skorzystać?

Edytowane przez paulinka009
Czas edycji: 2010-05-01 o 10:16
paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 11:07   #1923
201608040942
Konto usunięte

Kochane ja jeszcze z jednym pytaniem do was.

Chodzi mi to te pomadki
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...wa-formula.htm

U mnie jest ona w wersji polyskujecej czyli shimmer, w wersji metaliczenj i kremowej.
Interesuja mnie kolory w wesji shimmer, a dokladniej Frostiest Mauve i Frozen Rose, a takze Twinkle Pink.
Czy kolory na zywo sa takie jak na zdjeciu w katalogu? najzimniejszym odiceniem rozu jest tu zdecydowanie pierszy wymienione przeze mnie kolor Frostiest Mauve i zastanawiam sie jak bedzie w rzeczywistosci? Czy czasem nie bedzie to kolor zbyt oczo***ny. Czytalam recenzje i wnioskuje ze on moze byc tym co lubie, w czym mi ladnie i co moze mi zastapic naturalna pomadke od Alterra( ostatnio cos nie bylo ani testera ani orginalnego produktu i boje sie ze kolor ten zostal wycofany). preferuje pomadki raczej transprentne w kolorze, z delikatna perla( mam niezbyt wydatne usta) , a ze jestem chlodnym typem letnik z ciemnieszymi wlosami to kolor musi byc zimny, zadnej zlotawej perly, bo to ociepla odcien , ktory gryzie sie z moimi wlosami , cera i szaroniebieskimi oczami w ktorych sa plamki zieleni, czyli gryzie sie z cala moja uroda i nie dodaje mi jej a odejmuje. Jednak nie przepadam za mocnymi kryjacymi kolorami, bo mnie to postarza, nie wyglada naturalnie i czesto wygladam wulgarnie. Czy ja moge ryzykowac ten kolor, czy raczej jest on mocno kryjacy i nawet jak bym tylko lekko dotykala ust to nie da sie go deliaktnie nalozyc.
Moge zamawiac w ciemno, czy lepiej jak zamowie probke?
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 11:18   #1924
ololufe
Zakorzenienie

@paulinka009
jesli chodzi o ten zestaw za 37zl jest on oplacalny pod warunkiem, ze odpowiadaja Ci odcienie kosmetykow kolorowych wchodzace w jego sklad.

Oferta netto jest oferta dodatkowa dolaczana zazwyczaj do kazdego katalogu. Mozesz z niej dokonac zakup w danym katalogu. Jest to oferte dla konsultantek, do wyczerpania zapasow magazynowych - czyli sa to produkty, ktore kiedys byly w katalogu ale zostaly wycofane, a avon poprzez oferte netto chce oproznic swoje magazyny. Produkty z oferty netto wliczaja sie dop bazy opustu (pod warunkiem, ze beda dostepne), jednak nie podlegaja opustowi, a wiec placisz za ni tyle ile jest napisane w ofercie netto. Tak wiec skaldajac zamowienie z 6 jak najbardziej masz prawo skorzystac z oferty netto 6
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 12:35   #1925
Selinka26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klekotka10 Pokaż wiadomość
Zamówiłam sobie krem na rozstępy z demo z K 06 i jest taki mocno rzadki że sie poprostu wylewa. Rzadszy od balsamu. Kremem raczej go nazwać nie można, ma konsystencje mleczka. Chociaż cudu sie nie spodziewałam ale jestem nim troche rozczarowana,,ehh.
Też zamówiła sobie ten krem na rozstępy i jestem z niego zadowolona
Miałam już jego porzednika,który był gęstszy i pozostawial na skorze taki brokoatowy efekt heh;p Ten jest rzadki,ale dzięki temu lepiej się wchłania;]
Stary 2010-05-01, 13:27   #1926
ololufe
Zakorzenienie

@Selinka26
Brzmi pocieszajaco A jak rezultaty?
Stary 2010-05-01, 15:18   #1927
Smynio
Raczkowanie

GG do Smynio

Wiecie może czy dostępne są jeszcze z oferty specjalnej kat.07 kolorowe myjki? to są te takie "kłaczki" na sznureczku tak?
ps. oferta specjalna wlicza się do bazy upustu?
http://www.pustamiska.pl/
http://www.pajacyk.pl/
http://www.okruszek.org.pl/
Smynio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-01, 15:48   #1928
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ololufe Pokaż wiadomość
@paulinka009
jesli chodzi o ten zestaw za 37zl jest on oplacalny pod warunkiem, ze odpowiadaja Ci odcienie kosmetykow kolorowych wchodzace w jego sklad.

Oferta netto jest oferta dodatkowa dolaczana zazwyczaj do kazdego katalogu. Mozesz z niej dokonac zakup w danym katalogu. Jest to oferte dla konsultantek, do wyczerpania zapasow magazynowych - czyli sa to produkty, ktore kiedys byly w katalogu ale zostaly wycofane, a avon poprzez oferte netto chce oproznic swoje magazyny. Produkty z oferty netto wliczaja sie dop bazy opustu (pod warunkiem, ze beda dostepne), jednak nie podlegaja opustowi, a wiec placisz za ni tyle ile jest napisane w ofercie netto. Tak wiec skaldajac zamowienie z 6 jak najbardziej masz prawo skorzystac z oferty netto 6
Dziękuje za odpowiedź )

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 16:09   #1929
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smynio Pokaż wiadomość
Wiecie może czy dostępne są jeszcze z oferty specjalnej kat.07 kolorowe myjki? to są te takie "kłaczki" na sznureczku tak?
ps. oferta specjalna wlicza się do bazy upustu?
Wlicza się tak samo jak netto
Ale czy to są te kłaczki to nie wiem. U mnie oferta specjalna też jest bez obrazków

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Hej a jakie macie opinie dotyczące Brylantowego Błyszczyka do Ust? Jest teraz w ofercie specjalnej do k07
Stary 2010-05-01, 16:18   #1930
Smynio
Raczkowanie

GG do Smynio

[QUOTE=smerfetka25;1895339 9]Wlicza się tak samo jak netto
Ale czy to są te kłaczki to nie wiem. U mnie oferta specjalna też jest bez obrazków

Dzięki za odpowiedź te kłaczki to ta plątanina siateczki - już wiem jak wygląda - wpisałam w google czyli tak jak myślałam
http://www.pustamiska.pl/
http://www.pajacyk.pl/
http://www.okruszek.org.pl/
Smynio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 16:42   #1931
crescent
Zakorzenienie

mam do zwrotu dopinki do majki bo klientka sie odezwała,że z jednej strony jej nie pasuje. powiedzcie mi czy taka wada jest uzasadnieniem do tego zebym prosiła avon zeby kurier mogl je zabrac? nigdy o cos takiego nie prosilam a pamietam ze mowilyscie ze cos takiego jest mozliwe. nie mam akurat wiecej zwrotów, a skoro moglby avon wyslac kuriera to chetnie skorzystałabym z opcji "darmowego" zwrotu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-01, 16:48   #1932
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
mam do zwrotu dopinki do majki bo klientka sie odezwała,że z jednej strony jej nie pasuje. powiedzcie mi czy taka wada jest uzasadnieniem do tego zebym prosiła avon zeby kurier mogl je zabrac? nigdy o cos takiego nie prosilam a pamietam ze mowilyscie ze cos takiego jest mozliwe. nie mam akurat wiecej zwrotów, a skoro moglby avon wyslac kuriera to chetnie skorzystałabym z opcji "darmowego" zwrotu
Ja chciałam to mi kazali odesłać jak mi się coś nie podoba. Zależy na kogo trafisz. Ale mi też nie pasowały dopinki i wina była głównej Majki(miałam ich w domu kilka i wreszcie wymienili i główną Majkę na taką, do której dopinki pasują).
Stary 2010-05-01, 16:49   #1933
mode24
Raczkowanie

to nie dopinki nie pasuja tylko zamki w torbie głównej sa źle wszyte- na 4 torby które miałam tylko jedna pasowała do dopinek, wiec jesli klientka chce wymiany to radze wysłac cały komplet

a co do kuriera to napisz wiadomość ze strefy konsultantki z zaznaczoną opcją, że prosisz o rozmowę tel. i wtedy poproś o kuriera- drogą mailową odpisują często nie na temat a wszelkie prośby zasadniczo zbywają.
mode24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 16:55   #1934
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja chciałam to mi kazali odesłać jak mi się coś nie podoba. Zależy na kogo trafisz. Ale mi też nie pasowały dopinki i wina była głównej Majki(miałam ich w domu kilka i wreszcie wymienili i główną Majkę na taką, do której dopinki pasują).
Cytat:
Napisane przez mode24 Pokaż wiadomość
to nie dopinki nie pasuja tylko zamki w torbie głównej sa źle wszyte- na 4 torby które miałam tylko jedna pasowała do dopinek, wiec jesli klientka chce wymiany to radze wysłac cały komplet

a co do kuriera to napisz wiadomość ze strefy konsultantki z zaznaczoną opcją, że prosisz o rozmowę tel. i wtedy poproś o kuriera- drogą mailową odpisują często nie na temat a wszelkie prośby zasadniczo zbywają.

dzieki

ja juz jej zaznaczylam zeby mi dala caly komplet. sprawdze to jeszcze ze swoja torba i wtedy bede wiedziala po jakiej str jest wina. mysle ze w pon tam zadzwonie i pogadam.
swoja droga juz dawno mogli ułatwic nam zycie wprowadzajac mozliwosc zwrotu w COK..ale moze przez to obawiaja sie fali zwrotów
Stary 2010-05-01, 17:12   #1935
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
mysle ze w pon tam zadzwonie i pogadam.

raczej nie dodzwonisz się bo jest święto
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 17:20   #1936
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mode24 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nigdy do nich nie dzwoniłam, a bardzo dużo rzeczy załatwiłam
Stary 2010-05-01, 17:42   #1937
ololufe
Zakorzenienie

Ja tez do nich jeszcze nigdy nie dzwonilam. Pisze do nich jedynie ze strefy jak cos jest nie tak, a oni najczesciej sami do mnie dzwonia, mimo iz prosze o kontakt zwrotny na maila
Stary 2010-05-01, 17:58   #1938
mode24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nigdy do nich nie dzwoniłam, a bardzo dużo rzeczy załatwiłam
załatwiłaś kuriera? to gratuluje, ja po prośbie o kuriera otrzymałam standardową odpowiedz jak nalezy odsyłać zwroty, mimo, iż zwrot byl z powodu ich niekompetencji

i z opinii dziewczyn na tym forum widzę, że częściej odpisują jakimiś utartymi formułkami, niż na temat
Stary 2010-05-01, 18:06   #1939
taka jedna
Zakorzenienie

Kuriera nie, ale wiele razy po prostu skorygowali konto i nie kazali nic odsyłać. Nigdy do nich nie dzwonię, ani oni do mnie (odpisują zawsze mailem). I chyba to generalnie po prostu zależy na kogo się trafi.
Stary 2010-05-01, 18:19   #1940
mode24
Raczkowanie

tak czy inaczej warto próbowac do skutku walczyc o swoje, szczególnie gdy płacimy spore pieniądze a dostajemy źle uszyte torby lub perfumy bez atomizerów. dla mnie to po prostu wstyd.
Stary 2010-05-01, 19:04   #1941
201608040942
Konto usunięte

Kochane jeszcze was pomecze.
Czy ktoras z was wie jak pachnie spraj do ciala czerwona roza i brzoskwinia? znalazlam na KWC tylko zel pod prysznic i osoba recenzujaca pisze ze nie wyczuwa brzoskwini, a zapach rozy jakis takis starwy, babciny, czy jakos tak to okreslila.
Zna ktos tez spraj? Lubie zapach brzoskiwni i rozy, ale zeby mi to delikatnie i prawdziwie pachnialo, a nie szucznie. Rozumiem ze ten spraj nie jest jakis bardzo trwaly co oczywiscie bedzie dla mnie na plus. Nawet jak uzywam perfum to wole wody taletowe, a nie perfumowane, bo inaczej zapach ejst mi za mocny i robie sie chora. ta woda jest wlasnie u mnie w promocji za 3,50€( i woda truskawkowa tez) i nie wiem czy probowac czy dac sobie spokoj. przyznam sie ze od kilku lat marza mi sie takie mgielki do ciala, ale u mnie czegos takiego nie ma, a jak znalazlam to byla to firma Lancome za zupelnie inne pieniadze, jak dla mnie za zbyt inne pieniadze ;o) i nie kupilam. Czy ta roza jest orzezwiajaca czy raczej duszaca? Pachnie bardzo sztucznie czy moze byc? No kurcze nie wiem czy te niecale 4€ nie inwestowac w cos innego, ale nie bede przeczyc, ze przez lata nie kupowalam nic z Avonu, a jak na nowo zamawiam to sentyment wrocil, fakt ze wielbialam przed laty krem brzoskwiniowy i jeszcze taki fajny balsam do ciala w spraju( dawno go wycofali) i tak mnie naszlo, ze ta mgielka to moze byc cos dla mnie, ale boje sie czy polaczenie rozy i brzoskwini nie da jakiegos zajzajeru. nie umiem spbie wyobrazic tych dwoj zapachow w jednym.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 19:35   #1942
taka jedna
Zakorzenienie

U mnie klientki zamawiały te mgiełki i pachniały tylko różą
Stary 2010-05-01, 19:42   #1943
Myszka0706
Raczkowanie

Ja pisałam w sprawie Majek do strefy i zaznaczyłam kontakt zwrotny mailem. Ale zadzwoniła pani i wysłała kuriera. Oddaję wszystkie komplety. Pytałam czy to dopasują torby do dopinek, ale niestety nie przewidują takiej opcji. Pytałam również czy to znaczy że będziemy tak sobie odsyłać Majki do skutku??? A ona na to że TAK
Myszka0706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 19:59   #1944
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
raczej nie dodzwonisz się bo jest święto
co za spostrzegawczość
Cytat:
Napisane przez Myszka0706 Pokaż wiadomość
Ja pisałam w sprawie Majek do strefy i zaznaczyłam kontakt zwrotny mailem. Ale zadzwoniła pani i wysłała kuriera. Oddaję wszystkie komplety. Pytałam czy to dopasują torby do dopinek, ale niestety nie przewidują takiej opcji. Pytałam również czy to znaczy że będziemy tak sobie odsyłać Majki do skutku??? A ona na to że TAK
heh...wystarczylo szyc wg jednego wzoru...bo skoro nie pasuja tzn ze jedna albo wiecej partii ma inne wymiary..ale dopoki przysylaja po to kuriera czyli robia na swoj koszt to niech sie tak bawia...tylko ze traca jako firma w oczach klientow...a my za to świecimy oczami
Stary 2010-05-01, 20:03   #1945
kitka90
Raczkowanie

na katalogowy dodałam zdjęcia portfela Thilie
kitka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 21:25   #1946
Myszka0706
Raczkowanie

Cytat:
co za spostrzegawczość

heh...wystarczylo szyc wg jednego wzoru...bo skoro nie pasuja tzn ze jedna albo wiecej partii ma inne wymiary..ale dopoki przysylaja po to kuriera czyli robia na swoj koszt to niech sie tak bawia...tylko ze traca jako firma w oczach klientow...a my za to świecimy oczami

Najgorsze jest to że nie wiadomo czy następne które dostane będą pasowały. A gdzie ich kontrola jakości??? Te zamki są naprawdę kiepsko wszyte, może rozpakuję jeszcze moją zwrotną paczkę i zrobię kilka fotek. Zostawię sobie na dowód i wrzucę na katalogowy. Naprawdę katastrofa!!!
Myszka0706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 22:38   #1947
kitka90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ololufe Pokaż wiadomość
A moze to pod kolor wlosow tez powinny byc dobierane czy karnacji? Bo ja mam bardzo jasna karnacje i wlosy blond tez raczej jasne

W szkole na stylizacji troche uczyłam się o doborze odpowiedniego makijażu, kolorów cieni itp. Makijaż powinno dobierać się do naszego typu urody(są 4 typy urody). W doborze makijażu bierze się wszystko pod uwage: jaki mamy kolor oczu, włosów, jaką mamy cere.
kitka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-01, 22:57   #1948
ololufe
Zakorzenienie

@kitka90
Tak tez myslalam
Stary 2010-05-01, 23:47   #1949
crescent
Zakorzenienie

ogladalam sobie na KWC zapomniane kosmetyki avonu...i znalazlam to:

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...okatu-Avon.htm

super byl ten brokat!!! ja go mialam taaak dlugo ze szok...
Stary 2010-05-02, 08:07   #1950
anulkaandzia
Raczkowanie

apropo zwrotu majek jeszcze jej nie mam , ale cos czuje , że będa nie pasowac jak wyglada zwrot? przysyłaja kuriera a majki musze miec zapakowane w pudełko avonu czy biała koperta wystarczy?
anulkaandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości