Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to będzie? - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-01, 16:52   #3781
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Wczoraj w barze kilka osób wymyśliło że trzeba będzie jakiegoś dnia się zgrać i zrobić ognisko, wieczorem tylko co weszłam na gg koleżanka pisze że ognisko jest w sobotę czyli dziś. Dziś rano napisali że jednak nie będzie z powodu pogody a przed chwilą koleżanka zadzwoniła że za godzinę
mam być gotowa z nimi to oszaleć można

I jeszcze Michał ten z gimnazjum zaprosił mnie na bal

Edytowane przez plesiunia
Czas edycji: 2010-05-01 o 16:54
plesiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 16:53   #3782
blue_apple
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
Dziadów nienawidzę.

nie dziwię się Tobie, przy pisaniu pracy dostawałam szewskiej pasji, a ile łez wylałam.
ja już tez
pisząc pracę można wszystko znienawidzić, co w tej pracy się znajduje.
nagle okazuje się, że nie mam pojęcia co mam napisać, co z tego wynika... jakaś masakra.
...

piszę to 5 godzinę!
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 17:19   #3783
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czijo Pokaż wiadomość
Moja mama jak to usłyszała to pierwsze co pomyślała, to że to mój chrzestny
A co, Twój chrzestny to jakiś terrorysta

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
nie streszczam wykorzystuję tylko wątki z utworów do poparcia swoich argumentów
mam... ee... z 5?
Times New Roman 12
cholera no. będę miała tego o dużo dużo za dużo.
i co ja teraz biedna pocznę

To już za dużo Martaaa, skróć to lepiej, chyba że będziesz mówić jak maszyna - bez zająknięcia ja znam swoje możliwości i mam 3,5 strony taką samą czcionką co Ty.
Nie przejmuj się za bardzo tą pracą, ja swoją napisałam prostym językiem, nie ma połowy tego, co bym chciała, ale po prostu się nie zmieściłam. To tylko ustny polski, nie warto się przez to denerwować.

Przeczytałam opracowanie Innego Świata, teraz Dżuma. Aa no i jeszcze Baczyński, Różewicz, Gajcy i inni. Dajcie mi noża.
Stary 2010-05-01, 17:22   #3784
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
ja już tez
nagle okazuje się, że nie mam pojęcia co mam napisać, co z tego wynika... jakaś masakra.
...

piszę to 5 godzinę!
dosłownie, gdy mam zacząć ją mówić to po prostu zbrzydła mi już. Ale przebrniesz to. I faktycznie 3,5 strony jak dla mnie to maksymalnie.

Claaire <podaje plastikowy nóż>

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 18:24   #3785
parodia
Zakorzenienie

Ale spamu... Melduję się cała i zdrowa, chociaż czuję się i wyglądam jak wyr.uchany zając
Idę Was czytać

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 18:34   #3786
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
To już za dużo Martaaa, skróć to lepiej, chyba że będziesz mówić jak maszyna - bez zająknięcia ja znam swoje możliwości i mam 3,5 strony taką samą czcionką co Ty.
Nie przejmuj się za bardzo tą pracą, ja swoją napisałam prostym językiem, nie ma połowy tego, co bym chciała, ale po prostu się nie zmieściłam. To tylko ustny polski, nie warto się przez to denerwować.

Przeczytałam opracowanie Innego Świata, teraz Dżuma. Aa no i jeszcze Baczyński, Różewicz, Gajcy i inni. Dajcie mi noża.

Ech, martwi mnie to, bo zupełnie nie mam pojęcia jak to cholerstwo skrócić, w zasadzie to musiałabym nie powiedzieć nic o niektórych rzeczach i to chyba byłoby najlepsze rozwiązanie... Ale teraz to już raczej po ptakach i nic nie zmienię w bibliografii i konspekcie. Jutro na szczęście widzę się z tą babą od polskiego, zobaczę co ona mi powie
Ale masz rację, to tylko ustny polski...

ja nie powtarzam wierszy
cholera, w ogóle w szkole tych ze współczesności nie ruszyliśmy, a wiadomo jak to wygląda, gdy się samemu coś przerabia
jeszcze gdybyśmy tylko wierszy nie ruszyli, nie zrobiliśmy też kilki książek po drodze.

dobra - to tylko polski.

też się nie przejmuj. przebrniesz przez to a we wtorek będzie po

Cytat:
dosłownie, gdy mam zacząć ją mówić to po prostu zbrzydła mi już. Ale przebrniesz to. I faktycznie 3,5 strony jak dla mnie to maksymalnie.

w sumie 15 minut i będzie po, no nie?
Stary 2010-05-01, 18:48   #3787
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Wróciłam od tżta, tego mi było trzeba (jakkolwiek to brzmi ), biorę się za streszczenia.
Chyba wiesz, jak to brzmi
Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
IDIOTKA, IDIOTKA, IDIOTKA [musiałam, bo był limit emotek ]

ogłaszam wszem i wobec : jestem zje.bana na maksa
porażka.
Nie ma to jak mieć dobre zdanie o sobie
Oj, Martyna
Cytat:
Mnie też To mnie strasznie denerwuje, bo nie mam wtedy kompletnie na nic siły. Jedyne co mi pomaga, to wyjście gdzieś. W dodatku bolą mnie oczy od komputera, ale nie moja wina, że wszystko mam na komputerze. Zaczęłam w sumie testy itp. sobie drukować, ale drukarka mi się rozpierdzieliła

Mi może wypaść na ustny ang. oby nie
Dlatego ja muszę wszystko drukować zaraz lecę z paręnastym (?) arkuszem z matmy. Kocham duplex w swojej drukarce, chociaż dwa razy mniej papieru idzie, bo przewracać wszystkiego raczej by mi się nie chciało...

Mi na szczęście między niemieckim a ustnym polskim. Tylko ciekawe, czy mu się coś nie zmieni jakby mu się spóźniło i na polski musiałabym pójść nafaszerowana Vegantalginem, to nie wiem, co zrobię
Cytat:
w ogóle dzisiaj jestem przybita. dzisiaj urodziny taty
Ewa
Cytat:
dokładanie Borowskiego powinno się kojarzyć z behawioryzmem- czyli opisuje on na zachowanie ludzkie, nie skupia się na wnętrzu człowieka [pomijając "Pożegnanie z Marią"] itp. a w Innym świecie ukazane jest wnętrze człowieka, jego uczucia, ogólnie poszczególne jednostki. Moim zdaniem książki były ciekawe i mają głębsze przesłanie.
Też właśnie przez ten behawioryzm bardziej mi się podobał Borowski. Chociaż jak dla mnie ta tematyka i tak jest zbyt przytłaczająca, nie lubię
Muszę sobie właśnie takie pojęcia powtórzyć, żeby później w wypracowaniu pisać. Kazała nam babka zwrócić na to uwagę, dobrze na to egzaminatorzy patrzą dzisiaj chcę już zacząć przeglądać opracowania, bo streszczenia przeczytam chyba tylko kilku lektur, ale to jak mnie głowa przestanie napi...
Cytat:
OMFG DZIEWCZYNY, JESTEM. FUCK YEAH.
Co prawda tylko na chwilę, ale dobre i to.
DŻIZYS, JAK BYŁAM TU OSTATNIO, NAWET SETNEJ STRONY NIE BYŁO
przepraszam za capsy, jestem nademocjonalna.

No więc po pierwsze primo, jak już pisałam na fejsie, średnio co dwie godziny mam takie: "O ja o ja, niech tylko powiem dziewczynom... ... ....FFFFFFFFUUUUUUUUUUUUU UUUUUUUUUUUUUUUUUUU". Jeszcze większe fu jak pomyślę, ile mnie ominęło o_O prze rą ba ne.

Po drugie primo, ponieważ mam takie uczucie co dwie godziny, ciężko mi powiedzieć, co u mnie, może więc ograniczę się do wielce szokującej rzeczy - SKOŃCZYŁAM SZKOŁĘ i dali mi pamiątkowy folder gdzie nie ma mnie na zdjęciu bo zaspałam jak je robili i w ogóle jest dziwnie teraz, twierdzę że odpoczywam i nawet w Simsy nie chce mi się grać.
Na razie jest fajnie co mnie martwi, to że mój koszmarny sen, że jest 3 maja, spełni się za dwa dni. Ale nie martwi aaaaaż taaaaak zwłaszcza jak przypomnę sobie Dzień Otwarty AGH Tylko Dla Dziewczyn sprzed tygodnia, gdzie laska na pytanie, z jakim kontynentem nie współpracują, odpowiedziała: "Z Grenlandią".

Damy radę! - rzekła czijo i poszła jeść.
Olgaaa
I widzę, że Dzień Otwarty był tak samo świetny jak na PŁ
Cytat:
Dziewczyny, pomódlmy się zbiorowo o Zbrodnię i karę na maturze !
Może być chociaż w sumie to nie omawialiśmy, bo to druga połowa czerwca drugiej klasy ale czytałam.

To Wy macie wszystkie za długie prezentacje, a ja mam za krótką na razie 1,5 strony, dobiję do ponad dwóch, ale zaczynam się bać, że za mało szczegółowo wszystko omówiłam

Też Wam się gg rozwala?

Stary 2010-05-01, 19:05   #3788
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:

Claaire <podaje plastikowy nóż>
Dziekuję

Cytat:

Ech, martwi mnie to, bo zupełnie nie mam pojęcia jak to cholerstwo skrócić, w zasadzie to musiałabym nie powiedzieć nic o niektórych rzeczach i to chyba byłoby najlepsze rozwiązanie... Ale teraz to już raczej po ptakach i nic nie zmienię w bibliografii i konspekcie. Jutro na szczęście widzę się z tą babą od polskiego, zobaczę co ona mi powie
Ale masz rację, to tylko ustny polski...

ja nie powtarzam wierszy
cholera, w ogóle w szkole tych ze współczesności nie ruszyliśmy, a wiadomo jak to wygląda, gdy się samemu coś przerabia
jeszcze gdybyśmy tylko wierszy nie ruszyli, nie zrobiliśmy też kilki książek po drodze.

dobra - to tylko polski.
No to kurcze nie wiem, ale rozumiem Cie, bo wiem jak ciężko cokolwiek z prezentacji usunąć. Nagle wydaje się, że wszystko jest potrzebne i każde usunięte zdanie może zawalić całą prezentację hehe, ja miałam takie własnie odczucia.

Też bym nie powtarzała, ale to bardziej na rozszerzenie. A jak się trafi jakiś wiersz typu Oda do młodości jak kiedyś, to by było suuuper.

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Dlatego ja muszę wszystko drukować zaraz lecę z paręnastym (?) arkuszem z matmy. Kocham duplex w swojej drukarce, chociaż dwa razy mniej papieru idzie, bo przewracać wszystkiego raczej by mi się nie chciało...

Mi na szczęście między niemieckim a ustnym polskim. Tylko ciekawe, czy mu się coś nie zmieni jakby mu się spóźniło i na polski musiałabym pójść nafaszerowana Vegantalginem, to nie wiem, co zrobię
Teraz to tak zrobiłam z drukarką, że otworzyłam coś i kartka wychodzi dołem a nie górą i działa

Nawet mi nic nie mów o matmie, ja dziś rozpracowałam sobie robienie tych zadań z układem równań co są np. o dwóch rurach w arkuszu p. na cke
nie śmiejcie się, ja naprawde nie lubie matmy.

Oby się nie zmieniło, ale stres robi swoje dobra, nie bedę Ci przecież źle życzyć hehe
Stary 2010-05-01, 19:39   #3789
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
o, dokładnie
ja w tym momencie nie pamietam Innego Świata, mylę ciągle z Borowskim przez moją kochana panią od polskiego mówiłam wam, że ona ciągle myli imiona autorów, bohaterów, na kordiana powiedziała Krystian
więc czasem jak mówiła o Borowskim, to chodziło jej o Grudzińskiego i na odwrót
ale spoko, ogarnę to
o Jeżu jak dobrze że nie masz już lekcji z tą kobietą. pomieszała Ci wszystko teraz ;/

Cytat:
OMFG DZIEWCZYNY, JESTEM. FUCK YEAH.
Co prawda tylko na chwilę, ale dobre i to.
DŻIZYS, JAK BYŁAM TU OSTATNIO, NAWET SETNEJ STRONY NIE BYŁO
przepraszam za capsy, jestem nademocjonalna.

No więc po pierwsze primo, jak już pisałam na fejsie, średnio co dwie godziny mam takie: "O ja o ja, niech tylko powiem dziewczynom... ... ....FFFFFFFFUUUUUUUUUUUUU UUUUUUUUUUUUUUUUUUU". Jeszcze większe fu jak pomyślę, ile mnie ominęło o_O prze rą ba ne.

Po drugie primo, ponieważ mam takie uczucie co dwie godziny, ciężko mi powiedzieć, co u mnie, może więc ograniczę się do wielce szokującej rzeczy - SKOŃCZYŁAM SZKOŁĘ i dali mi pamiątkowy folder gdzie nie ma mnie na zdjęciu bo zaspałam jak je robili i w ogóle jest dziwnie teraz, twierdzę że odpoczywam i nawet w Simsy nie chce mi się grać.
Na razie jest fajnie co mnie martwi, to że mój koszmarny sen, że jest 3 maja, spełni się za dwa dni. Ale nie martwi aaaaaż taaaaak zwłaszcza jak przypomnę sobie Dzień Otwarty AGH Tylko Dla Dziewczyn sprzed tygodnia, gdzie laska na pytanie, z jakim kontynentem nie współpracują, odpowiedziała: "Z Grenlandią".

Damy radę! - rzekła czijo i poszła jeść.
cześć Olgaaaaaaa :hey:

Cytat:
Dziewczyny, pomódlmy się zbiorowo o Zbrodnię i karę na maturze !

Cytat:
ja już tez
...

piszę to 5 godzinę!
o ja. może wyjdź na krótki spacer?

Cytat:
Ale spamu... Melduję się cała i zdrowa, chociaż czuję się i wyglądam jak wyr.uchany zając
Idę Was czytać
Żbik ma kaca

Cytat:

Też Wam się gg rozwala?
mi wypada w dzień ustnego pol.

a obejrzę sobie horror. a co tam wczoraj tzn.dzisiaj o 5 nad ranem oglądałyśmy ale początek był taki ...nijaki , tzn.długe wprowadzenie było to zasnęłyśmy

no a streszczeń nie ruszyłam bo zasnęłam.ale i tak jestem dobrej myśli , bo większość przerobiłam już.
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 20:05   #3790
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie 15 minut i będzie po, no nie?
niby tak, aczkolwiek to zależy od komisji, myślę że minutę/dwie więcej można mówić, jak więcej to na pewno przerwą

jaki masz temat?

Cytat:
Dziekuję

Też bym nie powtarzała, ale to bardziej na rozszerzenie. A jak się trafi jakiś wiersz typu Oda do młodości jak kiedyś, to by było suuuper.
spoczko

ach pamiętna oda, musieliśmy ją umieć "Bez serc, bez ducha, to szkieletów ludy...itd" ale nie chciałabym jej, w ogóle wierszy, od, trenów nie tykam jeżeli będą.

byłam na spacerku, ale zabieram się za streszczenie, zostały mi bodajże 3.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:

Też właśnie przez ten behawioryzm bardziej mi się podobał Borowski. Chociaż jak dla mnie ta tematyka i tak jest zbyt przytłaczająca, nie lubię
Muszę sobie właśnie takie pojęcia powtórzyć, żeby później w wypracowaniu pisać. Kazała nam babka zwrócić na to uwagę, dobrze na to egzaminatorzy patrzą dzisiaj chcę już zacząć przeglądać opracowania, bo streszczenia przeczytam chyba tylko kilku lektur[COLOR=White], ale to jak mnie głowa przestanie napi...
fakt tematyka przykra, ale niestety można "popłynąć: w tym temacie.Tzn. ukazuje podobne uczucia ludzi, zachowania, problemy itd. wiesz o co chodzi...
wiecie czego jeszcze się boję? tego błędu kardynalnego, żebym tylko go nie popełniła. Było tak jednego roku jak dali Chłopów, ludziom mylił się Bylica z Boryną. I pisząc o Bylicy tak na prawdę opisywali życie Boryny, no i to jest błąd murowany. Praca- 0 pkt.

Edytowane przez effciaa16
Czas edycji: 2010-05-01 o 20:07
Stary 2010-05-01, 20:11   #3791
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
No to kurcze nie wiem, ale rozumiem Cie, bo wiem jak ciężko cokolwiek z prezentacji usunąć. Nagle wydaje się, że wszystko jest potrzebne i każde usunięte zdanie może zawalić całą prezentację hehe, ja miałam takie własnie odczucia.

Nawet mi nic nie mów o matmie, ja dziś rozpracowałam sobie robienie tych zadań z układem równań co są np. o dwóch rurach w arkuszu p. na cke
nie śmiejcie się, ja naprawde nie lubie matmy.
no dokładnie mam wrażenie, że nie mogę tego nie powiedzieć, bo to jest bardzo istotne

no, na rozszerzenie to rozumiem

też muszę to rozpracować, bo to jest zawsze jakoś tak wbrew mojej filozofii
na cke są jakieś arkusze to poćwiczenia, czy te z poprzednich lat?

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18955899]o Jeżu jak dobrze że nie masz już lekcji z tą kobietą. pomieszała Ci wszystko teraz ;/

o ja. może wyjdź na krótki spacer?

no a streszczeń nie ruszyłam bo zasnęłam.ale i tak jestem dobrej myśli , bo większość przerobiłam już.[/QUOTE]

też się cieszę, że nie mam

na dziś już skończyłam pisanie, to czego nie wiem, to zrobię z tą kobietą jutro i już. nie będę siedzieć i się wkurzać bez sensu. po to ona jest, żeby mi pomóc.
wiem, że mam dużo za długie, nie mam jeszcze zakończenia i nie jest jeszcze to poprawione, ale cóż. jutro tnę. :ciach_ciach:

to jak przerobiłaś to wiesz

ja się zastanawiałam, czy to czytanie streszczeń/opracowań cokolwiek zmieni w posiadanej przeze mnie wiedzy, ale nie chcę sobie potem pluć w brodę, że tego nie zrobiłam, a mogłam

Justyna, nie streszczasz utworów?
Myślę, że możesz dokładniej coś opisać, więcej wniosków
posiedź nad tym spokojnie.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
niby tak, aczkolwiek to zależy od komisji, myślę że minutę/dwie więcej można mówić, jak więcej to na pewno przerwą

jaki masz temat?

fakt tematyka przykra, ale niestety można "popłynąć: w tym temacie.Tzn. ukazuje podobne uczucia ludzi, zachowania, problemy itd. wiesz o co chodzi...
wiecie czego jeszcze się boję? tego błędu kardynalnego, żebym tylko go nie popełniła. Było tak jednego roku jak dali Chłopów, ludziom mylił się Bylica z Boryną. I pisząc o Bylicy tak na prawdę opisywali życie Boryny, no i to jest błąd murowany. Praca- 0 pkt.
dlatego po cichu liczę na to, że jak będę miała o te 3 minuty dłużej, to mi nie przerwie chamsko
z tym, że ja mam jeszce prezentację multimedialną z filmikami, więc i tak muszę miec 3,5 strony.

Kiedy człowiek przestaje być człowikiem... Na podstawie tekstów kultury, omów problem zniewolenia umysłu ludzkiego.

też z tym "płynięciem" się zgadzam.
a co do błędu kardynalnego - zastanawiam się, w którym momencie błąd staje się kardynalny
Stary 2010-05-01, 20:22   #3792
star15
Zakorzenienie

Cytat:

ach pamiętna oda, musieliśmy ją umieć "Bez serc, bez ducha, to szkieletów ludy...itd" ale nie chciałabym jej, w ogóle wierszy, od, trenów nie tykam jeżeli będą.

No dokładnie, nam polonistka powiedziała tak: jeśli minie 15min., a ludzie z komisji widzą na konspekcie, że już kończymy, to nam raczej nie przerwą (aczkolwiek mogą, zależy od ich dobrej woli). Ale jeśli widzą, że jeszcze nam sporo zostało, to przerwą. I wtedy: a) mogą być tak mili, że nam zadadzą taki pytania, byśmy mogli dokończyć to, co dalej chcieliśmy przekazać w pracy, b) zadadzą pytania niezwiązane z dalszym ciągiem pracy (wtedy automatycznie spada nam ilość pkt, no bo wiadomo, nie powiedzieliśmy wszystkiego, co chcieliśmy)

My też musieliśmy się tego nauczyć!

Zgadzam się.
U mnie w klasie Inny świat, Opowiadania to były jedyne lektury, jakie przeczytali niektórzy chłopacy. Bo ich ta tematyka interesowała.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 20:55   #3793
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
też muszę to rozpracować, bo to jest zawsze jakoś tak wbrew mojej filozofii
na cke są jakieś arkusze to poćwiczenia, czy te z poprzednich lat?

a co do błędu kardynalnego - zastanawiam się, w którym momencie błąd staje się kardynalny
No właśnie, mojej też wbrew jak udało mi się zrobić taki układ i nawet miałam wynik dobry to nagle przychodziła chwila i pytałam sama siebie: ale o so chodzi wole wiedzieć, dlaczego robię taki układ a nie inny
ja brałam z informatora pdf o maturze z matmy, tam są dwa arkusze i jakieś 100 zadań przykładowych. Na poprzednie lata to nawet nie patrzę.

Moja koleżanka napisała złe imię bohaterki lektury na próbnej i dostała za pracę 0 pkt.

Te wiersze mnie rozwalają
Im dalej, tym gorzej.
Co to w ogóle ma być, tyle wersów zachwytu dla opisania jakiejś łyżki durszlakowej

Edytowane przez Claaire
Czas edycji: 2010-05-01 o 21:06
Claaire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 21:55   #3794
ama
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ja co prawda nie zdaję matury (mam tą przyjemność już za sobą , ale podczytuję was trochę, bo będziecie w tym roku moimi konkuretkami na iberystykę. Powiedzcie, jak oceniacie tą maturę z matmy? Czy waszym zdaniem wszyscy będą mieli dobre wyniki (to znaczy tak ok.80-90%), czy znowu taka banalna nie będzie? Ja różnie słyszałam i sama nie wiem, co o tym myśleć...
Stary 2010-05-01, 22:11   #3795
onaaa333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ama Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja co prawda nie zdaję matury (mam tą przyjemność już za sobą , ale podczytuję was trochę, bo będziecie w tym roku moimi konkuretkami na iberystykę. Powiedzcie, jak oceniacie tą maturę z matmy? Czy waszym zdaniem wszyscy będą mieli dobre wyniki (to znaczy tak ok.80-90%), czy znowu taka banalna nie będzie? Ja różnie słyszałam i sama nie wiem, co o tym myśleć...
Mi się wydaje, że na pewno tak genialnie nie pójdzie. Poziom zapewne będzie zbliżony do matury próbnej, ale trzeba wziąć pod uwagę, że 1/4 próbnej nie zdało. Średnia krajowa też taka wysoka nie była. Chyba, że wszyscy się uczyli pilnie Ale wątpię.

Edytowane przez onaaa333
Czas edycji: 2010-05-02 o 12:24
onaaa333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 23:00   #3796
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
ja się zastanawiałam, czy to czytanie streszczeń/opracowań cokolwiek zmieni w posiadanej przeze mnie wiedzy, ale nie chcę sobie potem pluć w brodę, że tego nie zrobiłam, a mogłam

Ty wiesz, że ja też się nad tym zastanawiam. Ale czytam, żeby nie było.

np. wydaje mi się, że błędem kardynalnym byłoby napisanie, że Borowski opisał historię Tadka, który był w obozie sowieckim, albo, że Inny świat to historia ludzi z obozu niemieckiego. I powielanie tego w dalszej pracy. To świadczy tak jakby o braku Twojej wiedzy. Bo wydaje mi się, że sprawdzający widzi, że ewidentnie Ci się pomyliło, ale jeśli ty o tym piszesz nie raz, ale ileś tam razy to świadczy o nieznajomości utworu. I wtedy ziroł punktów."Czajisz" ?!
Pani nam mówiła, że jak sprawdzała pracę z tych chłopów to ktoś pisał "Boryna miał dwie córki, które były wobec niego...itd." i wszędzie ten Boryna i Boryna się pojawiał, a mowa powinna być o Bylicy to 0 pkt. musiała postawić.
dlatego ja się nie będę wymądrzać w pracy i napiszę prosto, żeby czegoś tam głupiego nie napisać.

idę czytać te streszczenia.

Stary 2010-05-01, 23:03   #3797
malenstwo5
Wtajemniczenie

Hej ;**

Czytam streszczenie, robię testy z WOSu, arkusze z matmy.. Blle głupia matura

Zła jestem i smutna

A jutro urodziny mam

malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 23:34   #3798
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, co za Bylica ale już wygooglałam, że ojciec Hanki ja się jednak skupiam na problematyce utworów, nie treści przecież za odwołanie do całości są cząstkowe punkty
To samo u mnie na próbnej, ja akurat pisałam o Lalce i Ludziach bezdomnych. Ale większość wybrała PT - porównanie Maćka Dobrzańskiego i Gerwazego. I sporo osób o Maćku pisała Dobrzyński, całe wypracowanie - Maciej Dobrzyński. Polonistka sprawdziła, ale zastrzegła, że zależy od egzaminatora, jeden odejmie kilka punktów, inny całą pracę skreśli...
I jeszcze tekst Maćka "Maciej nad Maciejami"
Cytat:

Justyna, nie streszczasz utworów?
Myślę, że możesz dokładniej coś opisać, więcej wniosków
posiedź nad tym spokojnie.
Dokładnie - ja się boję, żeby np nie było, że czegoś nie powtórzyłam z angielskiego przez polski... I mi się w ogóle nie liczy. A że dzisiaj cały dzień zrobiłam tylko pół arkusza, to inna sprawa idę już spać i wstaję o 8

Ale ja mam tylko wiersz Osieckiej - nie streszczam, przedstawiam tylko sytuację, gdzie, kto, jak i omawiam. I kawałek Pana Tadeusza - tu streszczę, chociaż jeszcze tego nie napisałam o obrazach mówię co przedstawiają.
Cytat:
Strzelam, że w mojej klasie będzie średnia 80%, ale 21/22 zdaje R, ale to wszyscy idą na ścisłe kierunki. Na całą szkołę - na pewno nie więcej niż 60. Z listopadowej mieliśmy chyba około 50 czy jakoś tak, co i tak było powyżej średniej krajowej
Nie zrozumcie mnie źle, ale wśród osób, którą chcą iść np na iberystykę, raczej nie będę to średnio wysokie wyniki
Cytat:
Napisane przez malenstwo5 Pokaż wiadomość
Zła jestem i smutna

A jutro urodziny mam
Co się dzieje?

Stary 2010-05-01, 23:37   #3799
malenstwo5
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurde, co za Bylica ale już wygooglałam, że ojciec Hanki ja się jednak skupiam na problematyce utworów, nie treści przecież za odwołanie do całości są cząstkowe punkty
To samo u mnie na próbnej, ja akurat pisałam o Lalce i Ludziach bezdomnych. Ale większość wybrała PT - porównanie Maćka Dobrzańskiego i Gerwazego. I sporo osób o Maćku pisała Dobrzyński, całe wypracowanie - Maciej Dobrzyński. Polonistka sprawdziła, ale zastrzegła, że zależy od egzaminatora, jeden odejmie kilka punktów, inny całą pracę skreśli...
I jeszcze tekst Maćka "Maciej nad Maciejami"

Dokładnie - ja się boję, żeby np nie było, że czegoś nie powtórzyłam z angielskiego przez polski... I mi się w ogóle nie liczy. A że dzisiaj cały dzień zrobiłam tylko pół arkusza, to inna sprawa idę już spać i wstaję o 8

Ale ja mam tylko wiersz Osieckiej - nie streszczam, przedstawiam tylko sytuację, gdzie, kto, jak i omawiam. I kawałek Pana Tadeusza - tu streszczę, chociaż jeszcze tego nie napisałam o obrazach mówię co przedstawiają.

Strzelam, że w mojej klasie będzie średnia 80%, ale 21/22 zdaje R, ale to wszyscy idą na ścisłe kierunki. Na całą szkołę - na pewno nie więcej niż 60. Z listopadowej mieliśmy chyba około 50 czy jakoś tak, co i tak było powyżej średniej krajowej
Nie zrozumcie mnie źle, ale wśród osób, którą chcą iść np na iberystykę, raczej nie będę to średnio wysokie wyniki

Co się dzieje?
Coraz częściej jestem pewna tego, że nie ma sensu być dłużej z TŻetem, bo lepiej nie będzie. No i chyba lepiej będzie jak to skończę.. Bo po co się męczyć ? Kłócić i nie mieć żadnych wspólnych tematów ?

Stary 2010-05-02, 00:12   #3800
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
W zanaczeniu, że będą słabsze niż średnia, tak? Wiesz, z mojej perspektywy to bardzo dobrze, bo ja matmy nie zdawałam i w rekrutacji dają mi 30%. Czyli im słabiej zdadzą ludzie, którzy na iber się wybiorą tym lepiej dla mnie Ale oczywiście życzę wszystkim żeby zdali swoje matury na najlepsze możliwe oceny. Tylko niech nie idą wtedy na iberystykę
Stary 2010-05-02, 00:31   #3801
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
W zanaczeniu, że będą słabsze niż średnia, tak? Wiesz, z mojej perspektywy to bardzo dobrze, bo ja matmy nie zdawałam i w rekrutacji dają mi 30%. Czyli im słabiej zdadzą ludzie, którzy na iber się wybiorą tym lepiej dla mnie Ale oczywiście życzę wszystkim żeby zdali swoje matury na najlepsze możliwe oceny. Tylko niech nie idą wtedy na iberystykę
Osoby idące na uczelnie techniczne, medyczne tą średnią podwyższają, więc podejrzewam, że humaniści obniżają ale nie aż tak, na iberystykę idą osoby dobre, a do średniej liczą się też tacy, którzy piszą tylko obowiązkowe przedmioty, na studia "żeby mieć magistra" albo w ogóle
Ale wątpię, żeby to było wyniki po 80-90% ale może jeszcze niech się wypowiedzą dziewczyny, które myślą o jakiejś filologii. Ala?

Wzięłam się za prezentację dopisałam trochę, mam za mały wstęp i zakończenie Ale to już pierwszym tygodniu

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

Cytat:
Coraz częściej jestem pewna tego, że nie ma sensu być dłużej z TŻetem, bo lepiej nie będzie. No i chyba lepiej będzie jak to skończę.. Bo po co się męczyć ? Kłócić i nie mieć żadnych wspólnych tematów ?
Rozmawialiście o tym? Nie zamartwiaj się tym teraz, przed maturą

Branoc ;*

Stary 2010-05-02, 09:28   #3802
BeaS
Zakorzenienie

Dobry.

Poszłam wczoraj na imprezę. Odstresować się.
A teraz galop z polskim. Nie lubię go, nie lubię go, nie lubię go...

Cytat:
Napisane przez onaaa333 Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że na pewno tak genialnie nie pójdzie. Poziom zapewne będzie zbliżony do matury próbnej, ale trzeba wziąć pod uwagę, że 3/4 próbnej nie zdało. Średnia krajowa też taka wysoka nie była. Chyba, że wszyscy się uczyli pilnie Ale wątpię.
Chodzi Ci o listopadową? Jeśli tak to 3/4 zdało.

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 09:45   #3803
martus9191
Zakorzenienie

Dzień dober;*

Cytat:
Zła jestem i smutna

A jutro urodziny mam
Oj

A tak w ogóle to wiedziałam FejsBÓG mi powiedział parę dni temu już Więc Ola:

WSZYSTKIEGO DOBREGO Matury na 1000% i niech się spełnią wszystkie Twoje marzenia;* A przynajmniej większa częśc
Cytat:

Co się dzieje?
U mnie na listopadowej była 77% No ale wszyscy R zdają. I jak dadzą taką łatwą jak ta pierwsza próbna to czuje że może byc ponad 90% średnia
Cytat:
Przemyśl to sobie dokładnie i cokolwiek byś nie zrobiła trzymam kciuki, żeby to była dobra decyzja
Cytat:
Haha;D Mam nadzieję, że dostaniesz się tam gdzie chcesz

Idę na mecza, a co;D Już mi mózg paruje od polskiego, ale dzisiaj chce go definitywnie skończyc a wtedy na całego siadam do biologii Juhu miało wczoraj padac, dzisiaj zresztą też, a narazie taka śliczna pogoda

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 10:03   #3804
malenstwo5
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martus9191 Pokaż wiadomość
Dzień dober;*

Oj

A tak w ogóle to wiedziałam FejsBÓG mi powiedział parę dni temu już Więc Ola:

WSZYSTKIEGO DOBREGO Matury na 1000% i niech się spełnią wszystkie Twoje marzenia;* A przynajmniej większa częśc

U mnie na listopadowej była 77% No ale wszyscy R zdają. I jak dadzą taką łatwą jak ta pierwsza próbna to czuje że może byc ponad 90% średnia

Przemyśl to sobie dokładnie i cokolwiek byś nie zrobiła trzymam kciuki, żeby to była dobra decyzja

Haha;D Mam nadzieję, że dostaniesz się tam gdzie chcesz

Idę na mecza, a co;D Już mi mózg paruje od polskiego, ale dzisiaj chce go definitywnie skończyc a wtedy na całego siadam do biologii Juhu miało wczoraj padac, dzisiaj zresztą też, a narazie taka śliczna pogoda
Dzięki ;** Ahh ten fejsbBÓG

Wiesz ja o tym myślę od bardzo dawna i już chyba naprawdę mam dosyć.. Ale teraz najważniejsza jest matura, a o tym pomyślę później.

Stary 2010-05-02, 10:14   #3805
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
Osoby idące na uczelnie techniczne, medyczne tą średnią podwyższają, więc podejrzewam, że humaniści obniżają ale nie aż tak, na iberystykę idą osoby dobre, a do średniej liczą się też tacy, którzy piszą tylko obowiązkowe przedmioty, na studia "żeby mieć magistra" albo w ogóle
Ale wątpię, żeby to było wyniki po 80-90% ale może jeszcze niech się wypowiedzą dziewczyny, które myślą o jakiejś filologii. Ala?

Wzięłam się za prezentację dopisałam trochę, mam za mały wstęp i zakończenie Ale to już pierwszym tygodniu

W sumie u mnie w klasie jest paru 'humanistów', którzy z matmy są super, ale niestety pomineli się z powołaniem chociaż teraz i tak chcą iść na techniczne. W ogóle moje 'humanistyczna' klasa to wszystko, tylko nie humanistyczna.

Jesli chodzi o mnie, to na żadną filologię w krk nie jest mi potrzebna matma na szczęście.
Heloł, ale z próbnej miałam 70%

Powodzenia w pisaniu

Patrzę sobie na arkusze z lat 2002-2003 z ang. , jeju ile tam było tego jedno zadanie, 10 podpunktów.

AA, OLA STOOO LAT

OMG ale sie ciesze, robie sobie maturę dla klas dwujęzycznych z 2002 i było to znienawidzone przeze mnie dobieranie wyciętych z tekstu zdań i było 7 do wstawienia i miałam dobrzee

Edytowane przez Claaire
Czas edycji: 2010-05-02 o 10:40
Stary 2010-05-02, 10:47   #3806
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Hej w nocy wróciłam z grilla klasowego i było tak przypuszczałam, teraz większość klasy to ma resztę w dupie i wczoraj spotkały się tylko osoby które zamierzają utrzymywać kontakty między sobą i przyznam że takie towarzystwo i pasuje.
plesiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:06   #3807
star15
Zakorzenienie

Dzień dobry. ;**

Cytat:
Patrzę sobie na arkusze z lat 2002-2003 z ang. , jeju ile tam było tego jedno zadanie, 10 podpunktów.

OMG ale sie ciesze, robie sobie maturę dla klas dwujęzycznych z 2002 i było to znienawidzone przeze mnie dobieranie wyciętych z tekstu zdań i było 7 do wstawienia i miałam dobrzee
O, to i ja sobie zobaczę.

Ola, spełnienia marzeń i wszystkiego żbikowego! Deszczu procentów! ;**
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:08   #3808
Weronika112
Zadomowienie

Sto lat, sto lat, niech żyje, żyje nam !
Ola, wszystkiego dobrego, cudownych wyników na maturze, dostania się na wymarzone studia, zdrowia, pogody ducha i samych cudownych chwil w życiu !

Też wiedziałam od fejsBoga

Cytat:
No, to jest najgorsze z czytania ze zrozumieniem.
Mnie najwięcej problemu sprawia gramatyka, tzn. dokładnie uzupełnianie luk.

Dobry dżem, Żbiki !
Wczoraj się nie odzywałam, gdyż byłam u dziadka i wróciłam późno.
Karolina się nie odzywała, a mnie ciekawi jak tam po imprezie .
A ja zabieram się za doskonalenie mojej idealnej rozprawki, tzn. szukam wyszukanych słów, które będą pasowały do każdego tematu ( w końcu 5 pkt za samo bogactwo językowe).

Miłego dnia ! ;**

I'd like to talk
But you know i hate
All ordinary words
Weronika112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:17   #3809
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weronika112 Pokaż wiadomość

No, to jest najgorsze z czytania ze zrozumieniem.
Mnie najwięcej problemu sprawia gramatyka, tzn. dokładnie uzupełnianie luk.

Dobry dżem, Żbiki !
Wczoraj się nie odzywałam, gdyż byłam u dziadka i wróciłam późno.
Karolina się nie odzywała, a mnie ciekawi jak tam po imprezie .
A ja zabieram się za doskonalenie mojej idealnej rozprawki, tzn. szukam wyszukanych słów, które będą pasowały do każdego tematu ( w końcu 5 pkt za samo bogactwo językowe).

Miłego dnia ! ;**
Luki Horror.. nienawidzę tego. Oby nie było

Weroniko, a to niedawno spisane przeze mnie słówka wpływające na perswazyjność naszej wypowiedzi pewnie większość znasz

pivotal - kluczowy (lub crucial)
stature - renoma
peculiarly - szczególnie
inevitable - nieuchronny

Dobra, starczy, nie będę tu robić słownika hehe
W sumie te słówka są tak z dupy trochę, ale może je gdzieś wcisnę

O o stop, jeszcze immeasurably - niezmiernie to dopiero mądrze brzmi.

A ja teraz robię matmę

Edytowane przez Claaire
Czas edycji: 2010-05-02 o 11:18
Stary 2010-05-02, 12:24   #3810
onaaa333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
Dobry.

Poszłam wczoraj na imprezę. Odstresować się.
A teraz galop z polskim. Nie lubię go, nie lubię go, nie lubię go...

Chodzi Ci o listopadową? Jeśli tak to 3/4 zdało.
Właśnie o to mi chodziło. Nawet błędu nie zauważyłam, dzięki
onaaa333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości