Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-02, 09:39   #1831
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9

ojej, ale... zamieszanie

Ja też kilka razy wyskoczyłam z jakimś pytaniem (np. o schab ) i osobiście jestem bardzo wdzięczna za to, że ktoś mi wytknął palcem, że nie - nie można

Osobiście uważam, że jeśli już planuję być właśnie na TEJ diecie, to chciałabym się do niej stosować możliwie w 100%. Pewnie jakieś grzeszki się zdarzały, ale na szczęście nic większego, m.in. dzięki temu wątkowi

A czy ktoś się będzie stosował do zaleceń TEJ diety, to już jego indywidualna sprawa. Ale rzeczywiście - grzesząc codziennie, ciężko powiedzieć, że się jest jeszcze na diecie Dukana.

A no i u mnie dzisiaj z rana +0,1kg
Ale wczoraj zaliczyłam duży spadek (-0,4kg), więc zwalam to na utrwalanie wagi bo nie zgrzeszyłam wczoraj nic a nic, może jedynie za mało zjadłam..

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

aaaaa, odwołuję!

Myślałam, że mam +,01kg, ale zajrzałam do mojego arkusza z wykresem i jednak jest -0,5kg

Taką ja mam właśnie pamięć... Muszę wszystko notować
Stary 2010-05-02, 09:51   #1832
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

dzień dobry
u mnie po kilkudniowym zastoju waga ruszyła.... w dół
dzisiaj mam 0,4 na minusie i kurcze cieszę się jak małe dziecko

wpadłam się tylko pochwalić spadeczkiem i uciekam weekendować z rodzinką
miłego dnia wszystkim

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 09:57   #1833
kokarda87
Raczkowanie

Kocham tą dietkę.. ;0 wczoraj zjadłam 1/2 wędzonej makreli, placki dukanowe z 4 plastrami drobiowej szynki, 200 dag ryby morszczuka upieczonej pod pierzynką jajeczno, cebulowo, cytrynowo jogurtową i 1 mały jogurt Jogobella light (maaasakryczną ochotę na cos slodkiego miałam) najedzona byłam i szczęśliwa
kokarda87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 09:57   #1834
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Dziękuję Lyra, zmieniłąm teraz nastawienie do tych pieszczochów, za kilka lat (jak już będę z TŻ tworzyć wzrorcową komórkę rodzinną we własnym domu ) być może kupię taką psinkę.

Johambino i Insane, gratuluję spadków
Stary 2010-05-02, 10:05   #1835
mara30
Zadomowienie

LyraBea ja lada chwila będę mieć podobne dylematy jak Ty
wprawdzie już miałam przechoodzić pojutrze na 3 fazę bez osiągniętego celu, bo byłam zmęczona, ale wczoraj i dzisiaj zaliczyłam spadki i pojawiłasię szansa na ten cel lada chwila i nagle zaczełam panikować przed tą 3
Poczekam, zobaczę co następne dni przyniosą
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 10:07   #1836
Majlinka22
Raczkowanie

A ja jak obiecałam, tak zrobiłam - od dzisiaj wkraczam ostro czystą fazę samych protein na 5 dni.
Robię sobie taką małą powtórkę z uderzeniówki, bo chyba coś się zagmatwałam w tym dukanie i dlatego waga nie spada. Dzisiaj z racji brzydkiej pogody przeczytam 3 raz książke dukana w ramach utrwalenia informacji i do boju. Jak to mówia odchudzaczki z innego portalu:"palimy dziada" Miłego dnia życzę wszystkim!

Edytowane przez Majlinka22
Czas edycji: 2010-05-02 o 10:08
Majlinka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 10:09   #1837
marcelina1210
Raczkowanie

pomocy!
jestem dzisiaj na ostatnim dniu PW...
weszłam na wage a tam plus 1,8 kg !!!!!!!!!!!!
wiem o tym że na warzywach sie tyje.. ale aż tak ?!
Stary 2010-05-02, 10:11   #1838
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez Majlinka22 Pokaż wiadomość
Jak to mówia odchudzaczki z innego portalu:"palimy dziada" Miłego dnia życzę wszystkim!
Powodzenia, trzymam kciuki
Stary 2010-05-02, 10:26   #1839
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Witam serdecznie ;]
można ? ;> Ostanio dowiedziałam sie o tej diecie od mojej lekarki stomatolog , poczytalam sobie o niej i jestem nią dośc zainteresowana ;]
jednak probuje poszukac na necie jakies przykladowe dania ale cięzko mi to idzie - no nic zoabczymy.
W każdym razie chciałabym sie do Was przyłaczyc - chciałabym schudnąc okolo 10 kilo - z tym, że nie wiem czy jest to osiągalne ? ;]
pozdrawiam serdecznie

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 10:30   #1840
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
dzień dobry
u mnie po kilkudniowym zastoju waga ruszyła.... w dół
dzisiaj mam 0,4 na minusie i kurcze cieszę się jak małe dziecko

wpadłam się tylko pochwalić spadeczkiem i uciekam weekendować z rodzinką
miłego dnia wszystkim
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Dziękuję Lyra, zmieniłąm teraz nastawienie do tych pieszczochów, za kilka lat (jak już będę z TŻ tworzyć wzrorcową komórkę rodzinną we własnym domu ) być może kupię taką psinkę.

Johambino i Insane, gratuluję spadków
Dziękuję

Cytat:
A ja jak obiecałam, tak zrobiłam - od dzisiaj wkraczam ostro czystą fazę samych protein na 5 dni.
Robię sobie taką małą powtórkę z uderzeniówki, bo chyba coś się zagmatwałam w tym dukanie i dlatego waga nie spada. Dzisiaj z racji brzydkiej pogody przeczytam 3 raz książke dukana w ramach utrwalenia informacji i do boju. Jak to mówia odchudzaczki z innego portalu:"palimy dziada" Miłego dnia życzę wszystkim!
Ale uderzeniówka raczej nie zadziała... Z tego, co wiem - powinno się zrobić przynajmniej rok przerwy w diecie, żeby uderzeniówka znów przyniosła rezultaty....

Ja właśnie staram się dopchać śniadanie. Zrobiłam placki twarogowe:
- duży chudy twaróg
- 3 jaja
- 1 łyżka skrobii
- 3 łyżki otrębów
- słodzik
- aromat waniliowy

Do tego sos z jogurtu naturalnego + słodzika.

Próbowałam najpierw smażyć na 2 jajach i bez skrobii, ale się rozwalały i nie dało rady nawet na wolnym ogniu
Mam trochę wyrzuty sumienia, bo to moje pierwsze użycie skrobii, ale zobaczymy jutro, czy waga się zemści

Całkiem dobre takie placki, tylko... strasznie syte. Próbuję je zmęczyć właśnie, ale na drugi raz chyba zrobię z połowy porcji
Stary 2010-05-02, 10:31   #1841
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Witam serdecznie ;]
można ? ;> Ostanio dowiedziałam sie o tej diecie od mojej lekarki stomatolog , poczytalam sobie o niej i jestem nią dośc zainteresowana ;]
jednak probuje poszukac na necie jakies przykladowe dania ale cięzko mi to idzie - no nic zoabczymy.
W każdym razie chciałabym sie do Was przyłaczyc - chciałabym schudnąc okolo 10 kilo - z tym, że nie wiem czy jest to osiągalne ? ;]
pozdrawiam serdecznie
witamy
najwiecej informacji znajdziesz w ksiazce - jezeli sie juz zdecydujesz na diete to przeczytaj ja najpierw - tam są tez jadlospisy i dania

a jemy tu bardzo smacznie
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 10:34   #1842
gosiaika
Raczkowanie

GG do gosiaika

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Gratuluję

Dziękuję

Ale uderzeniówka raczej nie zadziała... Z tego, co wiem - powinno się zrobić przynajmniej rok przerwy w diecie, żeby uderzeniówka znów przyniosła rezultaty....

- duży chudy twaróg
- 3 jaja
- 1 łyżka skrobii
- 3 łyżki otrębów
- słodzik
- aromat waniliowy

Próbowałam najpierw smażyć na 2 jajach i bez skrobii, ale się rozwalały i nie dało rady nawet na wolnym ogniu
Mam trochę wyrzuty sumienia, bo to moje pierwsze użycie skrobii, ale zobaczymy jutro, czy waga się zemści

Całkiem dobre takie placki, tylko... strasznie syte. Próbuję je zmęczyć właśnie, ale na drugi raz chyba zrobię z połowy porcji
Skoro dałas duzo sera to daj tez wiecej otrebów bedziesz miała na dwa dni i zamiast skrobii daj proszek do pieczenia ,nie powinny sie rozwalac
gosiaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 10:40   #1843
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Napisane przez marcelina1210 Pokaż wiadomość
pomocy!
jestem dzisiaj na ostatnim dniu PW...
weszłam na wage a tam plus 1,8 kg !!!!!!!!!!!!
wiem o tym że na warzywach sie tyje.. ale aż tak ?!
Na warzywach się nie tyje kochaniutka. Jeśli trzymałaś się zasad diety, możesz być spokojna i wyluzowana. Po kilku dniach Twój organizm po prostu uzupełnił braki wody w organizmie. Jak tylko wrócisz na P i dasz organizmowi do "rozpracowania" czyste proteinki, woda zejdzie i znowu będziesz mogła cieszyć się naocznymi dowodami procesu spalania tłuszczyku

Cytat:
Myślę, że masz na myśli nie tyle długą fazę uderzeniową tylko bardziej rygorystyczne podejście do dni czystych protein. Ja w takim razie musiałabym uznać każdy dzień czystych protein za uderzeniówkę, ponieważ w te dni skupiałam się na jak najbliższym ideału czystego białka potrawom i do znudzenia powtarzam, że tatar, twaróg, jaja i jeszcze raz tatar. bez pichcenia, jakiś specjalnych długich obróbek termicznych, bez kombinowania. Może w tym tkwił sekret moich dobrych osiągów.
Dużo mamy marceliko tak samo. Ja już chyba z 10 razy przeczytałam o II fazie. To jak obsesja. Ostatnio wczoraj jeszcze sobie powtórzyłam. Samo czytanie Dukana sprawia mi przyjemność, bo nie dość, że w bardzo przystępny sposób w książce odkrywa najskrytsze tajniki procesów zachodzących w organizmie, to jeszcze tak, jakby czytał w moich myślach wyprzedzając odpowiedzi na zadane jedynie w myślach przeze mnie pytania...

Edytowane przez LyraBea
Czas edycji: 2010-05-02 o 10:51
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 10:41   #1844
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez gosiaika Pokaż wiadomość
Skoro dałas duzo sera to daj tez wiecej otrebów bedziesz miała na dwa dni i zamiast skrobii daj proszek do pieczenia ,nie powinny sie rozwalac
W sumie jest to jakaś myśl, nie wpadłam na to
Dziękuję za rady
Stary 2010-05-02, 10:50   #1845
JeannyGd
Raczkowanie

Witam i ja po dłuższym milczeniu . Rzadko piszę , ale często wpadam Was poczytać Jednym słowem "dajecie kopa" do dalszego dukania. Muszę pochwalić sie spadkiem -0,4 kg. Jak widac powoli , ale do celu . Szczególnie pozdrawiam koleżanki , ktore ze mną zaczynałay , ale coś ich tu ostatnio nie widzę .Lecę zjeść sobie wiesniaczka i wypić kawkę.
Icel- 85kg (3 m-ce)

-
JeannyGd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 10:51   #1846
CzerwoneUsta
Rozeznanie

Witam dziewczynki
Od jutra i ja będę dukanować na diecie
Mam nadzieje, że tak źle nie będzie ;D

Mam tylko do was prośbę! Macie może książkę dukana? Próbowałam kupić ale nie ma xp. We wtorek pójdę do kolejnego Empika i może tam ją dostane
Bo zależy mi na przepisach, żeby sobie jakoś urozmaicić posiłki
CzerwoneUsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 10:57   #1847
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JeannyGd Pokaż wiadomość
Witam i ja po dłuższym milczeniu . Rzadko piszę , ale często wpadam Was poczytać Jednym słowem "dajecie kopa" do dalszego dukania. Muszę pochwalić sie spadkiem -0,4 kg. Jak widac powoli , ale do celu . Szczególnie pozdrawiam koleżanki , ktore ze mną zaczynałay , ale coś ich tu ostatnio nie widzę .Lecę zjeść sobie wiesniaczka i wypić kawkę.
Ja jestem, czytam regularnie, tylko rzadko się odzywam . Dukam zawzięcie . Po 21 dniach (tak, dziś mijają już 3 tygodnie ) spadeczek -3,1kg, ale mimo wolnego chudnięcia nie zniechęcam się . Najwyraźniej mój organizm lubi popuszczać spokojnie i bez skoków, a kilogram tygodniowo to zdrowy proces . Zresztą idę systemem 1/1, a on szalonych skoków nie daje .

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez CzerwoneUsta Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki

Mam tylko do was prośbę! Macie może książkę dukana? Próbowałam kupić ale nie ma xp. We wtorek pójdę do kolejnego Empika i może tam ją dostane
Zajrzyj do przepisowni - link w pierwszym poście . Prawdziwa kopalnia pomysłów, co ważne: sprawdzonych przez tutejsze Dukanki . Książkę do ściągnięcia w pierwszym poście także znajdziesz, bez niej nie ma co zaczynać.

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:00   #1848
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Napisane przez CzerwoneUsta Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki

Chcesz zacząć od jutra a nawet nie masz książki, o przeczytaniu już nie wspomnie..?
Poczekaj ze startem, bo może okazać się falstartem.
Koniecznie zajrzyj do pierwszego postu tgo wątku. Znajdziesz tam obie książki Dukana w pdf-ie, kompendium wiedzy o TEJ diecie, linki do testu, przygotowującego Cię do diety, oraz linki do przepisowni, gdzie znajdziesz sprawdzone przez nas, smaczne potrawy pozwalające cieszyć podniebienie podczas diety.
A książkę kup koniecznie. Będziesz do niej zaglądać nawet, gdy będzie się Tobie wydawało, że już wszystko wiesz na temat diety Protal
Rzetelnego przygotowania życzę i zapraszam do dukania z nami
Pozdrawiam
Stary 2010-05-02, 11:01   #1849
CzerwoneUsta
Rozeznanie

Dziękuje, dziękuje
To życzę wam powodzenia, ciekawe jak mi pójdzie
CzerwoneUsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:10   #1850
mara30
Zadomowienie

Cytat:
- duży chudy twaróg
- 3 jaja
- 1 łyżka skrobii
- 3 łyżki otrębów
- słodzik
- aromat waniliowy

Spoko, da się bez skrobii tylko odpowiednie proporcje trzeba ja daję na pół kostki twarogu (ok 125g) 3 łyzki otrębów, 1 jajko i 1-2 łyżki jogurtu. Kładę na mocno rozgrzaną patelnięi natychmiast zmniejszam gaz
A, i nie z każdego twarogu tak samo dobre wychodzą - mi najlepoiej pasuje biedronkowy
Stary 2010-05-02, 11:10   #1851
boszenka69
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Od pewnego czasu podczytuję ten wątek i przyznam, że stałyście się moją motywacją do rozpoczęcia tej diety Jestem już po lekturze pierwszych rozdziałów książki i od dzisiaj zaczynam fazę uderzeniową. Mój plan na śniadanko:
jajecznica bez tłuszczu, placek z otrębów owsianych, kilka plastrów chudej szynki drobiowej i ....kawa z mlekiem otłuszczonym (w pobliskim sklepie znalazłam 0.03%). Mam w związku z tym dwa pytania... piszecie coś o limitach mleka... Nie spotkałam się z taką informacją i nie wiem o co tak konkretnie chodzi?
Drugie pytanie... na obiad planuję upiec kurczaka w ziołach, z czosnkiem. Czy muszę ściągnąć skórę do pieczenia?
Pewnie odpowiedzi będą wydawać się dla Was oczywiste, jednak proszę o pomoc, bo nie chcę już na początku mojej diety popełnić błędu
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:15   #1852
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
Spoko, da się bez skrobii tylko odpowiednie proporcje trzeba ja daję na pół kostki twarogu (ok 125g) 3 łyzki otrębów, 1 jajko i 1-2 łyżki jogurtu. Kładę na mocno rozgrzaną patelnięi natychmiast zmniejszam gaz
A, i nie z każdego twarogu tak samo dobre wychodzą - mi najlepoiej pasuje biedronkowy
Ja właśnie z biedronkowego robiłam

Kurcze no, mi z całego twarogu i 2 jaj + 3 łyżek otrębów - nie chciało wyjść
A w sumie proporcje odpowiednio zwiększone, co u Ciebie.
No i patelnia mocno rozgrzana i potem ogień zmniejszony, no i nic, rozwalały się

Ale powiem Wam, że pierwszy raz od dawna się taaaak objadłam. Normalnie czuję, że się ruszyć nie mogę Chyba ten twaróg mi tam pęnieje teraz w żołądku, bo jadło się nawet lekko, teraz tak... ciężkawo

Chyba trza do kawy ogórka zagryźć i toaletę w końcu dzisiaj zaliczyć

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Od pewnego czasu podczytuję ten wątek i przyznam, że stałyście się moją motywacją do rozpoczęcia tej diety Jestem już po lekturze pierwszych rozdziałów książki i od dzisiaj zaczynam fazę uderzeniową. Mój plan na śniadanko:
jajecznica bez tłuszczu, placek z otrębów owsianych, kilka plastrów chudej szynki drobiowej i ....kawa z mlekiem otłuszczonym (w pobliskim sklepie znalazłam 0.03%). Mam w związku z tym dwa pytania... piszecie coś o limitach mleka... Nie spotkałam się z taką informacją i nie wiem o co tak konkretnie chodzi?
Drugie pytanie... na obiad planuję upiec kurczaka w ziołach, z czosnkiem. Czy muszę ściągnąć skórę do pieczenia?
Pewnie odpowiedzi będą wydawać się dla Was oczywiste, jednak proszę o pomoc, bo nie chcę już na początku mojej diety popełnić błędu
Można pić maksymalnie 1 szklankę mleka dziennie

Znalazłać mleko 0,03% ?
Ja widziałam tylko albo 0,5% albo 0,0%
Kupuję takie, które akurat jest w sklepie

Jeśli chodzi o kuraka - to możesz upiec w skórze i ją później zdjąć. Możesz też upiec bez - różnicy raczej nie będzie noo... pieczenie bez skóry może sprawić, że kurak będzie bardziej suchy, ale ja np. takiego lubię, więc....
Stary 2010-05-02, 11:24   #1853
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie z biedronkowego robiłam

Kurcze no, mi z całego twarogu i 2 jaj + 3 łyżek otrębów - nie chciało wyjść
A w sumie proporcje odpowiednio zwiększone, co u Ciebie.
No i patelnia mocno rozgrzana i potem ogień zmniejszony, no i nic, rozwalały się
Ale właśnie inne proporcje dalaś ja przy takiej samej ilości otrębów jak Ty daję 2 razy mniej jajek i twarogu
Kiedyś próbowałam zmniejszyć ilość otrębów i paciaja mi wyszła
Stary 2010-05-02, 11:25   #1854
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
Ale właśnie inne proporcje dalaś ja przy takiej samej ilości otrębów jak Ty daję 2 razy mniej jajek i twarogu
Kiedyś próbowałam zmniejszyć ilość otrębów i paciaja mi wyszła
ach, to może te otręby właśnie... Dobrze, na drugi raz posłucham

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

a teraz się modlę, żeby waga nie zemściła się na tej pierwszej łyżce skrobii
Stary 2010-05-02, 11:30   #1855
JeannyGd
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Ja jestem, czytam regularnie, tylko rzadko się odzywam . Dukam zawzięcie . Po 21 dniach (tak, dziś mijają już 3 tygodnie ) spadeczek -3,1kg, ale mimo wolnego chudnięcia nie zniechęcam się . Najwyraźniej mój organizm lubi popuszczać spokojnie i bez skoków, a kilogram tygodniowo to zdrowy proces . Zresztą idę systemem 1/1, a on szalonych skoków nie daje .
.
Cieszę , się , że trwasz Nooooo tak, mam identyczny spadek -3,1 Mój organizm tez nie chce z łatwością rozstać się z powłoką, którą gromadził przez latka . Jestem jednak optymistką i trzymam kciuki za wszystkie dukanki !!
Icel- 85kg (3 m-ce)

-
JeannyGd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:33   #1856
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
ach, to może te otręby właśnie... Dobrze, na drugi raz posłucham

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

a teraz się modlę, żeby waga nie zemściła się na tej pierwszej łyżce skrobii
eeee - moze sie nic nie stanie, ladnie dukasz, bez grzechow, wiec mam nadzieje ze bedzie Ci odpuszczone przez Dukana
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:37   #1857
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
eeee - moze sie nic nie stanie, ladnie dukasz, bez grzechow, wiec mam nadzieje ze bedzie Ci odpuszczone przez Dukana
och, oby
Stary 2010-05-02, 11:47   #1858
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Przygotowana, zwarta i gotowa do startu. Zapraszamy i powodzenia.!
Dziewczyny podpowiadają, że można piec ze skórką, potem ściągnąć. Ja doradzam ściągnąć skórkę. Mięsko ma być jak najbardziej chude. Takie opiekanie ze skórą, która jak wiadomo opływa w tłuszcz, spowoduje, że gdy ten zacznie się wytapiać, siłą rzeczy zacznie wsiąkać w mięsko. Ciąć ilość tłuszczu, gdzie się da!

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
No nie wiadomo Kochane, nie wiadomo, czy ten nasz doktorek taki dobrtliwy. Może nam łby pourywać, jak mu statystykę zawalimy
Stary 2010-05-02, 11:53   #1859
mrofka
wizażowy robalek

Cześć Wam!

Ja dziś na czystych proteinach. I bardzo nad tym ubolewam, bo moja mama robi dziś imieniny i są goście, a ja nawet nie będę mogła sałaty z jogurtem się najeść będę patrzeć na stół i tylko: "tego nie mogę, tego nie mogę, tego nie mogę..."

Na śniadanko wszamałam 2 kanapeczki z białym serkiem ze szczypiorkiem na chlebku Dukana i jeden dość gruby kawałek wędzonego kurczaka. Do tego kawa z odrobinką mleka 0,0% i połową tabletki słodzika

Ściągnęło mi się Insanity jednak do trzech razy sztuka - teraz wszystko mi działa

Lecę, bo nadal muszę skończyć moją prezentację maturalną z polskiego... jeszcze ją pewnie skracać będę, znając moje zdolności literackie
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:56   #1860
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

oooo właśnie, przypomniałaś mi, mrofko!
Mam przecież kawał wędzonego kuraka w lodówce!

powodzenia z prezentacją

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości