|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9
ojej, ale... zamieszanie
![]() Ja też kilka razy wyskoczyłam z jakimś pytaniem (np. o schab ) i osobiście jestem bardzo wdzięczna za to, że ktoś mi wytknął palcem, że nie - nie można Osobiście uważam, że jeśli już planuję być właśnie na TEJ diecie, to chciałabym się do niej stosować możliwie w 100%. Pewnie jakieś grzeszki się zdarzały, ale na szczęście nic większego, m.in. dzięki temu wątkowi A czy ktoś się będzie stosował do zaleceń TEJ diety, to już jego indywidualna sprawa. Ale rzeczywiście - grzesząc codziennie, ciężko powiedzieć, że się jest jeszcze na diecie Dukana. A no i u mnie dzisiaj z rana +0,1kg Ale wczoraj zaliczyłam duży spadek (-0,4kg), więc zwalam to na utrwalanie wagi ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- aaaaa, odwołuję! ![]() Myślałam, że mam +,01kg, ale zajrzałam do mojego arkusza z wykresem i jednak jest -0,5kg ![]() Taką ja mam właśnie pamięć... Muszę wszystko notować
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() u mnie po kilkudniowym zastoju waga ruszyła.... w dół ![]() dzisiaj mam 0,4 na minusie i kurcze cieszę się jak małe dziecko ![]() wpadłam się tylko pochwalić spadeczkiem i uciekam weekendować z rodzinką ![]() miłego dnia wszystkim ![]() ![]()
|
#1833 |
|
Raczkowanie
|
Kocham tą dietkę.. ;0 wczoraj zjadłam 1/2 wędzonej makreli, placki dukanowe z 4 plastrami drobiowej szynki, 200 dag ryby morszczuka upieczonej pod pierzynką jajeczno, cebulowo, cytrynowo jogurtową i 1 mały jogurt Jogobella light (maaasakryczną ochotę na cos slodkiego miałam) najedzona byłam i szczęśliwa
|
|
|
|
#1834 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Lyra, zmieniłąm teraz nastawienie do tych pieszczochów, za kilka lat (jak już będę z TŻ tworzyć wzrorcową komórkę rodzinną we własnym domu
) być może kupię taką psinkę.Johambino i Insane, gratuluję spadków
|
|
#1835 |
|
Zadomowienie
|
LyraBea ja lada chwila będę mieć podobne dylematy jak Ty
![]() wprawdzie już miałam przechoodzić pojutrze na 3 fazę bez osiągniętego celu, bo byłam zmęczona, ale wczoraj i dzisiaj zaliczyłam spadki i pojawiłasię szansa na ten cel lada chwila i nagle zaczełam panikować przed tą 3 Poczekam, zobaczę co następne dni przyniosą
|
|
|
|
#1836 |
|
Raczkowanie
|
A ja jak obiecałam, tak zrobiłam - od dzisiaj wkraczam ostro czystą fazę samych protein na 5 dni.
Robię sobie taką małą powtórkę z uderzeniówki, bo chyba coś się zagmatwałam w tym dukanie i dlatego waga nie spada. Dzisiaj z racji brzydkiej pogody przeczytam 3 raz książke dukana w ramach utrwalenia informacji i do boju. Jak to mówia odchudzaczki z innego portalu:"palimy dziada" Miłego dnia życzę wszystkim!
Edytowane przez Majlinka22 Czas edycji: 2010-05-02 o 10:08 |
|
|
|
#1837 |
|
Raczkowanie
|
pomocy!
jestem dzisiaj na ostatnim dniu PW... weszłam na wage a tam plus 1,8 kg !!!!!!!!!!!! wiem o tym że na warzywach sie tyje.. ale aż tak ?!
|
|
#1838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie ;]
można ? ;> Ostanio dowiedziałam sie o tej diecie od mojej lekarki stomatolog , poczytalam sobie o niej i jestem nią dośc zainteresowana ;] jednak probuje poszukac na necie jakies przykladowe dania ale cięzko mi to idzie - no nic zoabczymy. W każdym razie chciałabym sie do Was przyłaczyc - chciałabym schudnąc okolo 10 kilo - z tym, że nie wiem czy jest to osiągalne ? ;] pozdrawiam serdecznie
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#1840 | |||
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie staram się dopchać śniadanie. Zrobiłam placki twarogowe: - duży chudy twaróg - 3 jaja - 1 łyżka skrobii ![]() - 3 łyżki otrębów - słodzik - aromat waniliowy Do tego sos z jogurtu naturalnego + słodzika. Próbowałam najpierw smażyć na 2 jajach i bez skrobii, ale się rozwalały i nie dało rady nawet na wolnym ogniu Mam trochę wyrzuty sumienia, bo to moje pierwsze użycie skrobii, ale zobaczymy jutro, czy waga się zemści Całkiem dobre takie placki, tylko... strasznie syte. Próbuję je zmęczyć właśnie, ale na drugi raz chyba zrobię z połowy porcji
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwiecej informacji znajdziesz w ksiazce - jezeli sie juz zdecydujesz na diete to przeczytaj ja najpierw - tam są tez jadlospisy i dania a jemy tu bardzo smacznie
|
|
#1842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dużo mamy marceliko tak samo. Ja już chyba z 10 razy przeczytałam o II fazie. To jak obsesja. Ostatnio wczoraj jeszcze sobie powtórzyłam. Samo czytanie Dukana sprawia mi przyjemność, bo nie dość, że w bardzo przystępny sposób w książce odkrywa najskrytsze tajniki procesów zachodzących w organizmie, to jeszcze tak, jakby czytał w moich myślach wyprzedzając odpowiedzi na zadane jedynie w myślach przeze mnie pytania...
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2010-05-02 o 10:51 |
||
|
|
|
#1844 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Dziękuję za rady
|
|
#1845 |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja po dłuższym milczeniu
. Rzadko piszę , ale często wpadam Was poczytać Jednym słowem "dajecie kopa" do dalszego dukania. Muszę pochwalić sie spadkiem -0,4 kg. Jak widac powoli , ale do celu . Szczególnie pozdrawiam koleżanki , ktore ze mną zaczynałay , ale coś ich tu ostatnio nie widzę
|
#1846 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki
![]() Od jutra i ja będę dukanować na diecie ![]() Mam nadzieje, że tak źle nie będzie ;D Mam tylko do was prośbę! Macie może książkę dukana? Próbowałam kupić ale nie ma xp. We wtorek pójdę do kolejnego Empika i może tam ją dostane ![]() Bo zależy mi na przepisach, żeby sobie jakoś urozmaicić posiłki
|
|
|
|
#1847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dukam zawzięcie ) spadeczek -3,1kg, ale mimo wolnego chudnięcia nie zniechęcam się . Najwyraźniej mój organizm lubi popuszczać spokojnie i bez skoków, a kilogram tygodniowo to zdrowy proces . Zresztą idę systemem 1/1, a on szalonych skoków nie daje ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
. Książkę do ściągnięcia w pierwszym poście także znajdziesz, bez niej nie ma co zaczynać.
|
||
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczekaj ze startem, bo może okazać się falstartem. Koniecznie zajrzyj do pierwszego postu tgo wątku. Znajdziesz tam obie książki Dukana w pdf-ie, kompendium wiedzy o TEJ diecie, linki do testu, przygotowującego Cię do diety, oraz linki do przepisowni, gdzie znajdziesz sprawdzone przez nas, smaczne potrawy pozwalające cieszyć podniebienie podczas diety. A książkę kup koniecznie. Będziesz do niej zaglądać nawet, gdy będzie się Tobie wydawało, że już wszystko wiesz na temat diety Protal Rzetelnego przygotowania życzę i zapraszam do dukania z nami Pozdrawiam
|
|
#1849 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje, dziękuje
![]() To życzę wam powodzenia, ciekawe jak mi pójdzie
|
|
|
|
#1850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A, i nie z każdego twarogu tak samo dobre wychodzą - mi najlepoiej pasuje biedronkowy
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Od pewnego czasu podczytuję ten wątek i przyznam, że stałyście się moją motywacją do rozpoczęcia tej diety Jestem już po lekturze pierwszych rozdziałów książki i od dzisiaj zaczynam fazę uderzeniową. Mój plan na śniadanko:jajecznica bez tłuszczu, placek z otrębów owsianych, kilka plastrów chudej szynki drobiowej i ....kawa z mlekiem otłuszczonym (w pobliskim sklepie znalazłam 0.03%). Mam w związku z tym dwa pytania... piszecie coś o limitach mleka... Nie spotkałam się z taką informacją i nie wiem o co tak konkretnie chodzi? Drugie pytanie... na obiad planuję upiec kurczaka w ziołach, z czosnkiem. Czy muszę ściągnąć skórę do pieczenia? Pewnie odpowiedzi będą wydawać się dla Was oczywiste, jednak proszę o pomoc, bo nie chcę już na początku mojej diety popełnić błędu
|
#1852 | ||
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Kurcze no, mi z całego twarogu i 2 jaj + 3 łyżek otrębów - nie chciało wyjść A w sumie proporcje odpowiednio zwiększone, co u Ciebie. No i patelnia mocno rozgrzana i potem ogień zmniejszony, no i nic, rozwalały się ![]() Ale powiem Wam, że pierwszy raz od dawna się taaaak objadłam. Normalnie czuję, że się ruszyć nie mogę Chyba trza do kawy ogórka zagryźć i toaletę w końcu dzisiaj zaliczyć ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Znalazłać mleko 0,03% ?Ja widziałam tylko albo 0,5% albo 0,0% ![]() Kupuję takie, które akurat jest w sklepie Jeśli chodzi o kuraka - to możesz upiec w skórze i ją później zdjąć. Możesz też upiec bez - różnicy raczej nie będzie noo... pieczenie bez skóry może sprawić, że kurak będzie bardziej suchy, ale ja np. takiego lubię, więc....
|
|
#1853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja przy takiej samej ilości otrębów jak Ty daję 2 razy mniej jajek i twarogu ![]() Kiedyś próbowałam zmniejszyć ilość otrębów i paciaja mi wyszła |
|
|
|
|
#1854 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- a teraz się modlę, żeby waga nie zemściła się na tej pierwszej łyżce skrobii
|
|
#1855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nooooo tak, mam identyczny spadek -3,1 Mój organizm tez nie chce z łatwością rozstać się z powłoką, którą gromadził przez latka
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1857 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
|
|
#1858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny podpowiadają, że można piec ze skórką, potem ściągnąć. Ja doradzam ściągnąć skórkę. Mięsko ma być jak najbardziej chude. Takie opiekanie ze skórą, która jak wiadomo opływa w tłuszcz, spowoduje, że gdy ten zacznie się wytapiać, siłą rzeczy zacznie wsiąkać w mięsko. Ciąć ilość tłuszczu, gdzie się da! ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
|
|
#1859 |
|
wizażowy robalek
|
Cześć Wam!
Ja dziś na czystych proteinach. I bardzo nad tym ubolewam, bo moja mama robi dziś imieniny i są goście, a ja nawet nie będę mogła sałaty z jogurtem się najeść ![]() Na śniadanko wszamałam 2 kanapeczki z białym serkiem ze szczypiorkiem na chlebku Dukana i jeden dość gruby kawałek wędzonego kurczaka. Do tego kawa z odrobinką mleka 0,0% i połową tabletki słodzika ![]() Ściągnęło mi się Insanity ![]() Lecę, bo nadal muszę skończyć moją prezentację maturalną z polskiego... jeszcze ją pewnie skracać będę, znając moje zdolności literackie
|
|
|
|
#1860 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
oooo właśnie, przypomniałaś mi, mrofko!
Mam przecież kawał wędzonego kuraka w lodówce! ![]() powodzenia z prezentacją
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

) i osobiście jestem bardzo wdzięczna za to, że ktoś mi wytknął palcem, że nie - nie można

) być może kupię taką psinkę.

75[LIST]75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60