|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakupy na strawberrynet.com - kolorówka część X
Cytat:
Cytat:
Na pewno bede czytała i wdrożę w zycie ! Obecnie mam także "dobre" 75B, ale zaraz może sie okazać iż się myle Dziekuje Wam za naukę
|
|
#1142 |
|
PIP.
|
Daisy - jak to powiedziała moja kumpela stanikowa - na pewno się mylisz
![]() No to ja w środę lecę koniecznie do tego sklepu (zdam relację ) a teraz idę poczytać o tym wygarnianiu biustu
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1144 |
|
Kici kici miau miau
|
ja tylko na poczatku wygarnialam, juz nie musze
![]() zeby nie offtopowac - na Truskawce juz od dawna nie kupuje, po prostu ceny powalaja, a jeszcze ta wtopa z podroba |
|
|
|
#1145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pod spodem nie mam nowej zaczerwienionej, podrażnionej skóry, tylko jakby już od dawna nową skórę. Kurczę nie wiem jak to opisać, ale np. jak uzywałam preparat złuszczający Atrederm, to jak dotykałam twarz ręką to mnie to drażniło, jakby buźka była podrażniona, a tutaj nie ma tego czegoś Polecam
|
|
#1146 |
|
Wtajemniczenie
|
Mariola naprawdę warto na całą buźke dawać
tak jak ci pisałam na powieki i pod oczy też daję np co drugi dzień a i broda najszybciej się złuszcza to ją platkiem pilingującym i nawet makijaż można polożyć Prawda Ranka jak zazdrośc u koleżanek, moja jedna sobie nawet zażyczyła bez stanika oglądać żeby stwierdzić czy są blizny ???? po powiekszaniu czy nie ![]() ja tez już nie wygarniam bo nie ma co wygarniaća nowy biust wygarnełam spod pach pleców i brzucha a na balkonetce sa adresy sklepow stacjonarnych bo warto iśc pomierzyc...tylko te ceny powalają pierwszy stanik kupilam tak właśnie ....i zaplacilam cos dwie stówy a potem dopasowana.pl potem odkryłam ebay i juz tylko tamsię zaopatruję Edytowane przez Magda_M_1973 Czas edycji: 2010-05-02 o 10:44 |
|
|
|
#1147 |
|
Kici kici miau miau
|
bylam niedawno w Wawie i kolezanka pozazdroscila, jak zobaczyla piersi bez stanika
pod bluzka oczywiscie ![]() kupila sobie staniczek a teraz w pracy kolejne chca ![]() a co to za preparat? |
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
pomierzyłam sie zgodnie ze wskazówkami i ciasno pod biustem mam 75cm a w biuscie 90-91cm... to chyba jednak mimo wszystko 75B jest ok
Btw, nawet nie wiedziałam że stanik który mam dziś na sobie to własnie balkonetka ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
A preaprat to krem Cosmelan 2 (ok 400zł")
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2010-05-02 o 11:11 |
|
|
|
|
#1149 |
|
Kici kici miau miau
|
musisz to przeliczyc w kalkulatorze - ja tez mialam 75 C i pozniej wyszlo mi 65H
|
|
|
|
#1150 |
|
Wtajemniczenie
|
O cosmelanie2
mnie plamy usunął i zmarchy wysprostował sam cosmelan2, bo maski nie robiłam moje koleżanki tez się w staniki wciągneły teraz po ebayu smigamy czy trzeba czy nie trzeba zawsze coś w oko wpadnie albo przypadkiem się wylicytuje ![]() ![]() tylko jedna niedowiarek została .......ale ona ze stanów to jakoś jej nie przekonałam, nawet osobiście jak ostatnio w Polsce była woli victorie i pushupy na dodatek![]() no daisy obwód co najmniej 10 cm trzeba zaniżyć
Edytowane przez Magda_M_1973 Czas edycji: 2010-05-02 o 11:02 |
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli co powinnam ok 65 kupowac ? WOW EDIT: Znalazłam i wielkie WOW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wyszło, ze powinnam mieć UK30E (65E) PL65G O cholera.. nie sądziłam, że w wieku 33lat tak mnie jeszcze coś zaskoczy !!!!!!!!!!!!!!! Kocham Was ![]() ![]() Czyli od dziś nie 75B a 65G ![]() ![]() ![]() Zaczynam nowy rozdział Ja i moj biust ![]() Mierzyłam się tu http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ A jeszcze tylko krotkie (mam nadzieje ostatnie pytanie-wybaczcie) Bo gdy wpisuję, ze w biuscie mam 90cm to każą mi sobie kupić 65F, a gdy że mam 91cm to 65G i które będzie lepsze? Większe czy mniejsze?
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2010-05-02 o 11:17 |
|
|
|
|
#1152 |
|
Wtajemniczenie
|
początkowo jest dyskomfort ale stanik się dopasowuje no i wygarnianie powoduje ze przesuwasz ten tłuszczyk na biust i jest naprawde OK
zaraz ci poszukam kalkulatora a na moje oko też masz o doczytała ze domierzyłas tu jest http://bra-fitter.prv.pl/ fajna stronka bardzo fajna http://b75.blox.pl/html też http://stanikomania.pl/ http://www.zeberka.pl/art.php?id=6042 z filmikiem Edytowane przez Magda_M_1973 Czas edycji: 2010-05-02 o 11:22 |
|
|
|
#1153 |
|
Kici kici miau miau
|
czasami w zaleznosci od modelu trzeba to troszke nagiąć
|
|
|
|
#1154 |
|
Wtajemniczenie
|
w sklepie panie ci doradzą pomierzysz i się przekonasz
i moim zdaniem trochę większe bo ci jeszcze migrować będzie ![]() ale to zalezy od modelu np Fantasie ma większe miseczki a ja ja najbardziej |
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to teraz pora na ebay skoczyć
|
|
#1156 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Magda_M_1973;189614 69]
a warto zmierzyć w sklepie stacjonarnym czy jesteście szeroko czy wąsko fiszbinowe taka no Freya ma wąskie fiszbiny a panache czy Fantasie szerokie to jest dośc istotne Madzia pojaśnij te wąskie i szerokie fiszbiny Czyli jak teraz mam 75 cm to mam brać 65 ???? ![]() |
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=jelonki;18963557]
Cytat:
Ja ciągle wyjść nie mogę z szoku ![]() http://bra-fitter.prv.pl/
|
|
#1158 |
|
PIP.
|
wiedziałam wiedziałam wiedziałam, że to dobry pomysł, żeby tu tym stanikowym tematem zarzucić i, że na pewno któraś z truskaw się na tym zna
![]() Mi z tego kalkulatora wyszło 60 G Ranyyy ależ jestem ciekawa jak sie będę w takim czuła a wiecie co? Na tych wszystkich stronach piszą, że stanik przy przymierzaniutrzeba zapinac na ostatnie oczko ja ciemna masa praktycznie wszystkie miałam zapinane na najmniejsze od razu, a żadna pani z triumpha czy innego intimissimi mi nie raczyła powiedzieć że to zle
|
|
#1159 |
|
Wtajemniczenie
|
o rozstaw tych fiszbin chodzi
nie umiem tego napisać i skopiowałam Ksztalt biustu a zabudowanie stanika Dosłownie przed chwilą wpadła mi do głowy pewna myśl dotycząca prezentowania się różnych kształtów biustu w subiektywnego odczucia zabudowania poszczególnych modeli. Nie raz na forum oraz w galerii pojawiają się polemiki dotyczące togo, że staniki w "naszych" rozmiarach są mocno zabudowane. Jednak niektóre forumki wcale ich tak nie odbierają. Często zdarza się, że dobre rozmiarowo balkoniki wyglądają jak fullcupy, a na innych dziewczynach (i biustach) jak nisko zabudowane modele. Zauważyłam pewna prawidłowość dotyczącą stopnia zabudowania stanika a kształtu biustu. -im biust wyżej osadzony (tu chodzi o podstawę biustu, a nie jędrność piersi) tym modele wydają się bardziej zabudowane. Często wbijają sie w pachę i wystają spod dekoltów. Odległość piersi od szyi jest niewielka - dlatego często w takich wypadkach mówi się o stanikach z golfem. - na piersiach niżej zawieszonych (czyli podstawa piersi jest w połowie przedramienia albo niżej, ale nie chodzi mi o położenie sutków) staniki wyglądają na mniej zabudowane i z reguły nie wystają spod bluzek. Sam dekolt jest dłuższy. - Im piersi bardziej okrągłe (bez stanika) tym stanik jest bardziej zabudowany. Takie piersi ponadto często potrzebują większej miseczki niż sugeruje tabela. - piersi o kształcie kropli po założeniu stanika tworzą kule i są modelowane przez biustonosz. Z reguły staniki wyglądają na mniej zabudowane niż przy okrągłych piersiach. - piersi bardzo jędrne też mniej poddają sie modelowaniu przez stanik, często pojawiają się bułki i trzeba nieraz brać miseczkę większą niż wynika z tabeli, a co za tym idzie staniki są bardziej zabudowane. -piersi mniej jędrne - mogą być kompresowalne, i nie tworzą bułek nawet w mniejszych miseczkach, które z reguły są mniej zabudowane i lżejsze. Podsumowując, staniki na piersiach wysoko osadzonych, kulistych i jędrnych wyglądaja na bardziej zabudowane (czasami halfcup wyglada jak balkonik), natomiast na biustach niżej osadzonych, kroplowatych i mało jędrnych staniki odsłaniają więcej piersi. Oczywiście istnieje całe mnóstwo biustów pośrednich i na nich różnie się układają modele. Wiem tez doskonale, że wśród was jest mnóstwo takich, dla których te obserwacje sie nie sprawdzają. Podzielcie się zatem swoimi spostrzeżeniami. Jakie macie piersi i jakie staniki dobrze lezą a jakie źle, z uwzględnieniem rozmiaru i typu modelu biustonoszy. skopiowane z" gazety " http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,82 … anika.html i naprawdę jest róznica ja wole szerokie fiszbiny ja pod biustem wyjsciowo miałam 74 cm teraz jakieś 70 - 71 cm mysle że te ok. 10cm zaniżonego obwodu jest idealnie ale tak jak mowię najlepiej na pierwszy raz pomierzyć w sklepie stacjonarnym a potem zamawiac na ebayu i cuda się same dzieją ![]() ![]() o żle skopiowałam tyle informacji nagromadzilam tu jest o fiszbinach sorry http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203...strzezen_.html Edytowane przez Magda_M_1973 Czas edycji: 2010-05-02 o 11:45 |
|
|
|
#1160 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia pięknie dziękuję
|
|
|
|
#1161 |
|
PIP.
|
Tyle lat zylysmy w nieświadomości
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm ale na ebayu mojego nowego rozmiaru 30E jest jak na lekarstwo
Az dziwne.. raptem 65 sztuk Coś nie tak ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- dokładnie !!!!!!!!
|
#1163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jakiś plus i trzeba lukę znaleść nic będziesz polować ale napierw pomierz w sklepie stacjonarnym co i jak i które ci bardziej modele pasująna balkonetce też masz sprawdzone adresy sklepów stacjonarnych w wielkiej Brytanii warto poogladać - bo i tak dużo taniej niż u nas |
|
|
|
|
#1164 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;18959139]
Mejkap, widze Cie .Jak sie czujesz?[/QUOTE] podczytuje to pewnie widać że jestem śledzę te Wasze perypetie depilacyjno stanikowe ale jakoś nie mam siły pisać czuje sie fatalnie, jakby kto ze mnie powietrze wypuścił - jak taki sflaczały balon;mdłości mam fatalne, do tego od kilky dni dosyć intensywne bóle w brzuchu - niestety w pierwszej ciąży miałam to samo i kiepsko to widzę - wtedy mogłam leżeć, teraz przy młodym to nierealne; w weekend małż zajmuje sie młodym a ja leże, ale mi głupio bo już na mnie krzywo patrzą taka piękna pogoda, chłopaki na pikniku ze znajomymi a ja po prostu nie miałam siły się z nimi zwlec; leże i oglądam akieś durne seriale w necie ( znaczy sie serial super polecam Chirurgów ) no ale ile można ...na truskawe obraziłam sie na amen, ostatnio oglądałam 2 rzeczy co mi sie kończą ale ceny jakieś masakryczne; proszę o mnie nie zapominać - jak tylko nie bedzie mnie mdliło od latających na ekranie literek będę sobie z Wami dyskutować o sprawach wszelakich
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie własnie uzmysłowiłam, że 2 dziennie przejezdzam obok salonu Ewy Bien
- tam gdzie ich głowna siedziba tj. w Zabierzowie Gdzie jak gdzie ale tam to chyba mi dobrze doradzą Ale fajnie, to 2 km od domu i tuż przy męża firmie - teraz to on już bez nowego cyckonosza ma mi do domu nie wracac ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
Duuuzo dobrego samopoczucia !! Może mdłości niebawem miną ! Pamiętamy o Tobie ![]() Oczywiscie tez gratuluje ! Wg mojego dr powinnam szybciutko dołączyc do Ciebie... poki mieśniaczek malutki Tylko, że ciagle mi nie po drodze ![]() na stronie Ewy Bien niestety sciemniają z rozmiarówka - wg ichniejszych wskazówek, powinnam mieć 75B ! http://www.ewabien.com/eshop/sizes.php Nie znają sie
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2010-05-02 o 12:20 |
|
|
|
|
#1166 |
|
Wtajemniczenie
|
Mejkap ja jeszcze ci nie gratulowałam
|
|
|
|
#1167 |
|
Wtajemniczenie
|
ehhhh gratulować to mi będziecie w grudniu jak przeżyję całą ciążę i kolejny dramat zwany porodem ..... już schizuje ....
|
|
#1168 |
|
Wtajemniczenie
|
Mejkapku Dobrze będzie
nie stresuj się niepotrzebnie |
|
|
|
#1169 |
|
PIP.
|
Mejkap
tam nie masz limitu czasu ![]() Polecam gotowe na wszystko
|
|
#1170 | |||||
|
Zakorzenienie
|
byłam tylko na zwiedzaniu
niestety ja nie mogę ekstremalnie zawężać obwodów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kocham Chirurgów
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

warto 

Oki, to nie było tematu 

a wiecie co? Na tych wszystkich stronach piszą, że stanik przy przymierzaniutrzeba zapinac na ostatnie oczko
Az dziwne.. raptem 65 sztuk
Duuuzo dobrego samopoczucia !! Może mdłości niebawem miną ! Pamiętamy o Tobie
i jak?