|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozgryzacze schematów czyli szydełkujemy maskotki :)
Mireczko,
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Raczkowanie
|
Żyrafki piękne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Raczkowanie
|
Ehh wy już macie żyrafki, a ja się męczę z hello kity sztuk jedna. Albo mam za dużą głowę kotka, albo kapturek za wąski, b po doczepieniu uszu do głowy nie chce wejść kapturek, do poprawy tylko kapturek na szczęście. I po raz enty próbuję zrobić oczka i paski na policzkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Raczkowanie
|
Dżordżina jest śliczna
![]() ![]() Moja Klementyna już powstała ![]() ![]() Zdjęcia zrobię jutro, dziś - bez światła - nie wyjdą za dobre.
moje prace: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=373027 Edytowane przez limomanka Czas edycji: 2010-04-17 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Raczkowanie
|
Helo kitty kaczuszkę mam już zrobioną, czeka tylko na sesję zdjęciową. A jakoś nie mogę na nią znaleźć czasu ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Raczkowanie
|
Udało mi się skończyć Żyrafę!
![]() ![]() Ma na imię Marcelina i ma zbilansowaną dietę -> pochłania tylko kaktusy! ![]() Za wszelkie poboczne elementy na zdjęciach przepraszam, ale zdjęcia pstrykałam w niedoczasie, byle było wystarczająco jasno. Edytowane przez Lomi107 Czas edycji: 2010-04-24 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Przyczajenie
|
jestem tu zupełnie nowa i właściwie tylko dlatego zajrzałam do Was, aby podziękować Renee79 za dwa słodkie prześliczne króliczki, które dostały moja córeczka w ramach akcji Marzycielskiej Poczty". Co prawda pewnie biedna złapiesz się za głowę co z nimi wyprawia moja Emilka, ale trudno - darowałaś. Króliki są stale rozgniatane walkiem rehabilitacyjnym, wyciągane z woreczków i zamykane w pudełkach. Emilce służą wspaniale do rehabilitacji i co najważniejsze mała bardzo je lubi dotykać , a normalnie nie lubi dotykać maskotek.
Dziękuję Ci bardzo bardzo. Dostałyśmy również dwie przepięknie haftowane poduszeczki z odpowiednimi wierszykami i liścikami. Jedną z pociągiem, a drugą z Prosiaczkiem. Z pociągową podusią moja Halinka śpi, a Prosiaczkowa służy za podpórkę pod chorą Emilkową rączkę. Obie są prześlicznie u wykonane z prawdziwym artyzmem. To super, że zajęłyście się czymś takim. Moje dziewczyny są zachwycone i myślę, że inne dzieci też bardzo to przezywają. Bardzo Wam dziękuję w imieniu swoim, moich córeczek i wszystkich dzieci, które dostały od Was takie cudeńka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich! Raczkuje na tym forum ale cieszę się, że znalazłam Wasz wątek, urzekły mnie Wasze kotki i zrobiłam swojego. Gruba nitka sprawiła, że wyszedł trochę dziwny ale to nic ;0) jestem w trakcie kitty i jutro lece do sklepu po żółtą nić do żyrafy. Są boskie a akcja jeszcze lepsza. Jednym słowem SUPER!
|
![]() ![]() |
![]() |
#489 | ||
Moderatozaur
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I moja żyrafa skończona ![]()
![]() |
#490 |
Przyczajenie
|
Oki, pokazuje kota. Temat niestety skończony ale dopiero teraz będę nadrabiać zaległości w maskotkach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Moderatozaur
|
No i świetny kociak! Jego kumple też
![]() ![]()
#492 |
Przyczajenie
|
Kitty się kończy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Przyczajenie
|
Przedstawiam moją kittkę ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Raczkowanie
|
lomi107, just-in - piękna żyrafka
![]() elpad24 - ale tempa nabrałaś, super maskotki ja jakoś się mocno opóźniam, żyrafa leży bez nóg, jedna noga w trakcie roboty, może wkrótce będzie pozytywny finał żyrafowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Wtajemniczenie
|
cudowne następne maskotki
![]() ![]() ![]() dziewczyny, długo mnie nie było bo mam małe kongo w domu, przechowuję rodzinę z dwójka dzieciaczków (2,5 roku i 6 miesięcy) bo nie wylecieli przez wybuch wulkanu do Anglii, bilety maja na jutro, więc w weekend pozbieram zdjęcia hello kitty i zrobie galerię ![]()
#496 |
Przyczajenie
|
Jakoś trzeba nadgonić tempa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Zakorzenienie
|
Wspaniałe maskotki !!!!
![]() |
#498 |
Przyczajenie
|
Cieszę się, że podobają się Wam moje wytwory
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Przyczajenie
|
Zgodnie z obietnica przedstawiam moją Żyrafe. No i czekam na kolejne pomysły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
śliczna jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Przyczajenie
|
Nie chciałabym decydować co bedzie nastepne ale moze zahaczymy o jakis diabelski temat? co by nie bylo zbyt slodko? znalazlam diabelka w necie ale jesli macie jakies lepsze pomysly to czekam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Przyczajenie
|
I jeszcze dwóch diabełków znalezionych w necie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Raczkowanie
|
W końcu obfotografowałam kurczaka
![]() Drogie Panie, przed wami: Uwznioślony Kurczak i magiczne pudełko ![]() W kolejce na zszycie czeka kotek - pierwsza maskotka z wątku, w trakcie szydełkowania jest myszka. Powolutku robię maskotki od początku, z zamiarem dogonienia was drogie wizażanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Przyczajenie
|
Śliczna Kurczak!
|
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Raczkowanie
|
A ja naobiecywałam, że wrzucę zdjęcia wszystkich stworków, po czym okazało się, że nie mam dostępu do aparatu... A fotek robionych komórką nie chcę wrzucać, bo mają paskudną jakość
![]() W każdym razie jak tylko skombinuję sprzęt, dorzucę tu żyrafę Klementynę i Hello Kitty w kaczuszkowej odsłonie. Diabełek to całkiem dobry pomysł - później można dla równowagi zmajstrować aniołki ![]()
#506 |
Raczkowanie
|
A może w następnej odsłonie zrobimy Cthulhu? Tutaj znalazłam rozpisany schemat: http://cthulhucrochet.blogspot.com/2...e-pattern.html ... Właśnie go robię na prezent urodzinowy dla mojego TŻ ^^
I dziękuję bardzo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |
Raczkowanie
|
Dawno mnie tu nie było. Ostatnio miałam bardzo mało czasu na szydełkowanie. Kitty leży nie dokończone, żyrafa nie ma nóg i ogonka. Wyszła mi dosć mała głowa i uszy jak u chiłały. Muszę się zabrać za dokończenie obu i wrzucenie fotek, no chociaż żyrafę.
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Raczkowanie
|
Cthulhu (Lovecraft podaje wymowę kathooloo [kə'θulu], w Polsce przyjęło się ['ktulu]) – istota fikcyjna, Wielki Przedwieczny, najbardziej znane bóstwo z kręgu mitów stworzonych przez H.P. Lovecrafta. Leży uśpiony na dnie Pacyfiku w cyklopowym mieście R'lyeh. Kiedy jednak gwiazdy ustawią się we właściwym porządku, powróci i odzyska władzę nad światem.
Zwany jest Bratem lub Kapłanem Przedwiecznych, Al-Khadhulu, Kuthulu, Set-Hulhu lub Chta-lhu. W opowiadaniu Zew Cthulhu (The Call of Cthulhu) opisywany jest jako potwór o niewyraźnych antropoidalnych kształtach, łbie ośmiornicy pełnym macek, ogromnych pazurach i wąskich skrzydłach na plecach. Tyle (noo mniej więcej) na temat wg wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/Cthulhu Zabawka raczej dla chłopców, chociaż nie tylko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Raczkowanie
|
A to moja żyrafka Weronika (jestem z niej dumna, chociaż te nogi trochę nie takie...)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.