|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
lazurowa mi sie podoba Matylda ,jakos kojarzy mi sie z taka slodka dziewczynka
![]() anoxa na pewno mamy tu na forum niepowtarzalny klimat,zreszta widac to po ilosci watkow Normalnie wszystkie mamuski rozpakowaly sie w IV czesci a tutaj konca nie widac :pCzy ktoras z was kupowala moze podgrzewacz do butelek i moze jakis polecic? Ja mialam nie kupowac ,ale chyba jednak bede musiala karmic butelka i chcialabym sobie troche ulatwic zycie
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
a juz pamietam o tej Michalinie chyba kiedys pisalas mi sie strasznie podoba bo moja siostrzenica tak sie nazywa i to za moja namowa siostra chciala zeby byla Pola i strasznie mi sie nie podobalo bo zle mi sie kojarzy i siostra udala sie namowic spodobaly sie jej zdrobnienia i wszyscy do malej mowia "Misia" a ona sama jak ktos mowi Michalina tupie noga i mowi ze jest Misia
a ma dwa lata i jest przeslodka---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- zabka no jesli karmic bedziesz butelka to chyba super rozwiazanie taki podgrzewacz ja sie nastawiam na nature wiec nie kupuje ewentualnie gdy sie nie uda to dokupie a wiem ze hd ma z lovi mysle ze warto zwrocic uwage zeby pasowal do wszystkich butelek bo kupujac np z aventu bedzie pasowal typowo pod butelki aventa a niektore w opisach maja ze pasuje do wszystkich rodzajow butelek i chyba lepiej wybrac taki
|
#783 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#784 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja właśnie wczoraj tak poszłam bo właśnie mi się częściej brzuch spinał i mi gin posprawdzał i mówi, że takie skurcze jeżeli nie powodują skracania szyjki to nie są niczym "groźnym" no a szyjke sprawdził i mam 37 mm więc podobno idealnie. ale na wszelki wypadek dał mi luteine 2 razy dziennie dopochwowo jak to powiedział na " rozluznienie" i magnez zamiast 2 to 3 razy dziennie łykać dzidzia nie bardzo widziałam bo usg było takie szybkie ( kolejne długie będe miec 3 d 10 maja ) i sprawdził tylko wymiar dwuciemieniowy i wyszedł o 13 dni starszy i długość kości udowej wyszła 2 dni młodsza ale nic nie mowił, że to zle więc pewnie ok nie sprawdzał wagi bo mówił, że w tym tygodniu (26) jest kompletnie nie miarodajna, ze dopiero po 30 sie sprawdzi ![]() aha i zapomniałam sie spytać jak mały ułożony no ale to na następnym sie dowiem super Cytat:
ale tak jak pisała anoxa lepiej zakończyć temat i tylo
|
||
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
wczoraj grill u ciotki nam sie udał, pogoda była piekna, a dziś ma być u nas i chmury ![]() Zrobiłam dziś ciasto- biszkopt z kremem budyniowym, brzoskwiniami i galaretką, czekam aż stężeje ![]() Któraś z Was prosiła o namiary do sprzedawcy u którego kupiłam kosmetyki dla dzidzi i dla siebie do szpitala, no więc wszystko kupiłam u tego: http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=11612773 ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- lazurowa jak dla mnie Miłosz i Zosia najładniejsze (u mnie jak będzie córeczka, to Zosia tez brana jest pod uwagę) Tzn. Michał też mi się podoba, ale mój "brat", o którym kiedyś pisałam ma tak na imię, więc nie za dobrze mi się kojarzy
Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-05-02 o 11:15 |
|
|
|
#786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak już pisałam- zdam się na intuicję. Spać mi się chce. A ciotka w kuchni gada i gada i gada...
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję tej ciotki, ja ostatnimi czasy nie znoszę gości, a jak już są to na godzinkę i nara
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie wstalam niedawno
sloneczko swieci wiec sie ogarniam i lece nad morze pospacerowac troszke moze jakiegos gofra w koncu zjem bo z lodami trzeba przystopowac ![]() w ogole dzisiaj pierwszy raz Blanka obudzila mnie kopaniem koło 6 hehe fajnie, zaczela mocniej kopac i widac po skorze jak sie czasem przemieszcza - smieszne uczucie nawet udało sie to Mackowi poczuc. milego dnia
|
|
|
|
#789 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślałam, że lepiej to zniosę ale drażnią mnie okropnie samą swoją obecnością. A ciotka ma taki skrzeczący głos... ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki! W końcu sie zwlekłam z łózka. Chociaż w sumie nie spałam aż tak długo bo wróciliśmy po 2. Było fajnie. Ale po prostu zespół był rewelacyjny!! 9 osobowy, 2 wokalistów i sekcja dęta. Genialni. Zupełnie jak na koncercie a nie weselu. Ludzie sie świetnie bawili, parkiet był ciągle pełny. Ja troszkę potańczyłam, ale bez szaleństw. Na szczęście na sam slub, czas przed kościołem i drogę na salę wyszło piękne słoneczko.
lazurowa muszę cos napisać do Ciebie. Właściwie słowa pocieszenia wydają się zbędne. Ale jak go na prawdę kochasz to walcz, nic nie masz do stracenia. Kochana a nie masz żadnej koleżanki, z która mogłabyś wyjść na kawę, spacer, zakupy? Ja sie nie dziwie, że wariujesz w tym domu. U nas znowu chmury, ale może pojedziemy na wies na grilla. Tak mi się chcę czegoś grillowanego. |
|
|
|
#791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Staram się walczyć, małymi kroczkami. Wiadomo, że nie można nikogo zmusić, ale próbować warto- wszyscy mi to powtarzają. Z tymi koleżankami to jest tak, że mam koleżanki i kuzynkę, spotykam się z nimi czasami gdzieś na kawie albo na zakupach ale wiadomo, że każdy ma swoje życie, pracę i swoje sprawy i nie wolno nadużywać życzliwości. Tak wychodzi, że raz w tygodniu mam kontakt albo z jakąś koleżanką albo z kuzynką. Wiadomo, że chciałoby się częściej ale trzeba się cieszyć z tego, że ludzie się ode mnie nie odwrócili.
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lepsza wersja była z kopaniem po odbycie
|
|
#794 |
|
Zadomowienie
|
Wojtuś kopie, odpoczywam sobie... może jakaś kawka?? I mama pyszną szarlotkę upiekła
![]() To czekam anoxa na to słoneczko... to chociaż na krótki spacerek powędruję
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi właśnie w tych trudnych chwilach pomagały przyjaciółki, bez nich bym zwariowała. Jak człowiek siedzi i rozkminia to można oszaleć. Już nie miałam łez, żeby płakac. Najważniejsze to zająć sobie czymś czas. A może jakis basen, albo szkoła rodzenia. Zawsze to pare godzin poza domem. |
|
|
|
|
#796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Basen od zawsze był moim wrogiem. Nie umiem pływać i nigdy mnie nie ciągnęło do tego. A szkoła rodzenia... nie wiem... Chyba zbyt trudne byłoby dla mnie patrzeć na szczęśliwe pary np. podczas ćwiczeń.
|
|
#797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
.A co do grilla- wczoraj po raz pierwszy odwiedziliśmy w okolicach Szczecina takie "centrum rekreacyjne" miasta, a tam peeeeełno w lesie stanowisk na ognisko i grille. No rewelacja. W Bydgoszczy tego nie było .PS. Mierzyłam dzisiaj brzuchola- na wysokości pępka mam już 104cm, a na tym poniższym pasku- niby tłustszym już 108!!! A ostatnio się martwiłam, że mi brzuch nie rośnie :P. Na zdjęciach przedstawiam moją maciczę- od razu widać w której jest dzidziuś i nas na spacerku majowym (Ł. oczywiście jak ma wolne, a ma urlop, to zapomina czym jest maszynka do golenia ;P).PS. Basia, wczoraj wklejałaś zdjęcie w zrobionej koszulce- czemu obrazek czarno- biały?
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-05-02 o 11:56 |
|||
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam przed sobą remont i dokończenie pracy magisterskiej więc nie wiem jak to będzie z tym moim czasem. ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Ale ja się boję jak jest tak dużo wody wokół mnie.
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Warto o tym pomyśleć chociażby ze względu na to żeby wyjść z domu, u mnie zajęcia są 3x w tygodniu ćwiczenia mam o 16:10 o 17:30 wykład czyli średnio od 15 do 19 nie będzie mnie w domu a do tego dodatkowo godzinka basenu więc w sumie przez 4 dni mam co robić ale zaczynam dopiero 25 maja
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
na tvn turbo jest o fotelikach to co wtedy
|
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- siala i tak jak dziewczyny pisza kefirek to jest to idealneciało już taka jestem minimalistka jak najmniej wzorków a czarny kolor to mój ulubiony ale absolutnie nie mam sqamych czarnych ciuchów inne kolorki lubie ale przeważnie stonowane....jednak kupujac wózek nie bede patrzec na kolor(tzn różowy i typowo dziewczecy nie wchodzi w gre bo synuś będzie ) tylko na okazje jaka się nadarzy byle był dobry a tani ![]() basia pięknie zuziunia super , ze juz w domku ![]() karolcia ślicznie ja wczoraj dostałam pudło nr 1 od szwagierki z ciuszkami wszystko w rozmiarze 56 bo jej mały już wyrósł (ma miesiąc).Ja też z wyżu ![]() sabina a co u ciebie co jaka płeć, jak się czujesz ?ania super, ze juz w domku lazurowa Michasia ślicznie marta to super ze było fajnie i sekcja ![]() mam muzyka w domu to cos wiem na ten temat
|
|
|
|
#805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno będę bardziej zorganizowana, bo teraz to się rozleniwiłam straszliwie i nawet jak coś sobie zaplanuję to nie jestem w stanie tego zrobić z lenistwa.
Cytat:
No wiem, ale z odbytem lepiej brzmiało niż z zadkiem
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia to skurcze braxtona hicksa (mam takie od tygodnia przynajmniej od tygodnia czuje kilka razy na dzien....) a ze bylam u gina to wiem ze wszystko ok....czyli jezeli nie masz ich non stop to macica juz sobie cwiczy i wszystko wporzo, fajnie wygladasz a co do maszynki mój Tż ma to samo
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- :d:d:d |
|
|
|
#807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 108 to nie jest źle ja ostatnio miałam zdaje się 114cm
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#808 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam to jako MAM MURZYNKA W DOMU....
To już jakaś choroba wizażowa
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoła nie koniecznie będzie za darmo. Ale moja kosztowała 100zł za 8 tygodni więc spoko. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

a tutaj konca nie widac :p
a ma dwa lata i jest przeslodka

.

jaka płeć, jak się czujesz ?