|
|
#901 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Powiekszenie piersi cz.6
Cytat:
Dziękuje Ci kochana Staram sie mysleć i po części wiem, że to w miarę szybko minie. W pracy leci mi czas jak szalony i miesiec za miesiącem ucieka Ale wiesz jak to jest... Jak sie na cos czeka tak bardzo, to wydaje sie, że miną wieki zanim to sie stanie, a tak naprawde czas i tak leci... Nigdzie się nie wybieraj... Cytat:
Oczywiście, ze mozesz karmic z implantami Odsyłam do lekturki (krótka) http://www.blog.przedporodem.pl/czy-...ic-naturalnie/ Nie mozemy za Ciebie podjąc decyzji, bo musisz sama zdecydować. Wiesz... rozważyć za i przeciw...... ale.... jeśli miałabym skromniutko coś zasugerować.... RÓB RÓB RÓB...... ![]() Cytat:
u mnie już wszystko ok. Dziewczyny jeśli macie jeszcze jakieś obiekcje - to zdecydowanie zapewniam, że nie ma powodu. Decyzja o op. była jedną z lepszych jaką w życiu podjełam Wiem, że one dopiero się układają, ale od początku były bardzo mało opuchnięte w zasadzie tylko na mostku i po bokach, ale malutko. Dzisiaj już tej opuchlizny nie ma - tak mi się przynajmniej wydaje. Po kontroli doktor był bardzo zadowolony z efektu, ja narazie też W obwodzie nie zmalało, może jeszcze za wcześnie sama nie wiem, dr zapewnia, że na pewno już nie zmaleje tylko jeszcze przybedzie kilka cm, jak mięsień puści - jak to mówią pozyjemy - zobaczymy ... Pozdrawiam Was wszystkie gorąco i życzę zadowolenia z efektów. Dziewczyny wyniki bedą dobre, nie martwcie sie na zapas Witaj Słonko jak dobrze, że sie odezwałaś, bo ja chyba myślami Cie ściągnęłam... No bo ile można milczeć.... ![]() ![]() No to za Twoje piękne cycuchy kochana.... bardzo sie cieszę, że jesteś zadowolona Ja tez nie chcę właśnie dużych... chcę je po prostu mieć i świetnie Cię rozumiem o czym mówisz A jakie masz implanty kochana??? (to moje standardowe pytanie od dwóch chyba dni - wybacz).bardzo mocno Cię pozdrawiam i ściskam
|
|
#902 |
|
Raczkowanie
|
Magera, ja mam Allergan 410 MX-290g. Przy naprawdę mizernym stanie wyjściowym wyszło mi w staniku sportowym 70D. Mam 172 cm wzrostu i ważę jakieś 56 kg
|
|
|
|
#903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio doktor uświadomił mnie, że mój stan wyjściowy nie jest taki jak sobie to wymyśliłam, czyli jest mizerny również... ![]() Jak myślisz...?? zaznaczam, że podobne zdanie mam jak Ty... chcę mieć biust...
|
|
#904 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jestem miesiac po op i wlasnie ostatnio pytalam pania dr o to i powiedziala zebym jeszcze sie wstrzymala, bo torebka tworzaca sie wokol implantu jest za krucha i musi sie wzmocnic a narazanie jej na wysoka temperature moze spowodowac jej zgrubienie co jak sie nie myle jest powiklaniem pooperacyjnym a mam implant wsadzony pod oba miesnie, lezy doslownie na zebrach i przykryty jest cala piersia wiec chyba najglebiej jak sie da i teoretycznie najmniej jest narazony na slonce ze wszystkich innych metod.. takze na jakis czas samoopalacze, balsamy bronzujace itp ale nie wolno sie opalac! mozna natomiast sobie na sloncu spedzac czas ale w ruchu, byle nie lezec plackiem i nie nagrzewac Cytat:
dodam tylko ze to co sie mierzy u dr ma sie nijak do tego co bedzie potem! moaj pani dr sama dobiera implanty na oko i dala mi tylko 200cc do potrzymania abym zobazyla jak wyglada implant, jego struktura itp a ja sobie to w stanik wsadzilam i bylam w szoku jakie to ogromne ![]() jestes bardzo wysoka i zastanawialabym sie jeszcze nad rozmiarem, piersi ci znikna przy tym ciele... ja mam niecale 170, waze 53kg, przed operacja 71 wyjsciowka 82cm a teraz mam ok 93 cm i to dopiero poczatek drogi bo piersi sie jeszcze beda ukladac a miesnie puszczac i wymiarami to moze sporo ale na ciele piersi sa bardzo dopasowane, nikt sie nie polapal ze sie operowalam, ani w pracy ani w sklepie ani znajomi.. i zapewniam ze pod bluzka tych piersi tak nie widac, dopiero gdy latam na golaska albo bikini to widac ze sa i sa fajnie dobrane ale ani efekt dody ani balonow to ty u mnie nie zobaczysz he he wizaulne duze B male C, stanikowo juz wiecej takze nie boj sie wziasc nawet wiecej niz 305, uwazam ze ci znikna na ciele Cytat:
mam implanty mentora, wsadzone pod oba miesnie piersiowe i nie ma absolutnie zadnych przeciwskazan do karmienia dziecka w przyszlosci, trzeba tylko poczekac ok 2 lat az proces ukladania i przeksztalcania torebki sie zakonczy. z tego tez powodu dostalam ciut mniejszy implant, bo nie wiem jak sie moje cialo i piersi zmienia po ciazy i zeby uniknac rozstepow bo skora moze roznie zareagowac na tak intensywnie naciagniecie w krotkim okresie czasu na szczescie moja pani dr ma rowniez specjalizacje ginekologa-poloznika ( z tym ze juz nie praktykuje) wiec w pelni jej zaufalam bo kto jak kto ale ginekolog chyba najlepiej wie jak sie cialo kobiety zmienia w i po ciazy
|
|
#905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
#906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#907 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, chce zrobić operacje powiekszenia piersi, ale nie mogę sie zdecydować na lekarza, wybieram pomiedzy Skupinem, Kasprzykiem, Jarlińskim i Olender, na stronie najbardziej podobaly mi sie prace Kasprzyka ale nie mogła znaleśc na forum (przejrzałam 6 części) opini ani zdjęć zadnej z dziewczyn ktora by u niego robila, a wiadomo, ze to inaczej niz ogladac tak na stronie
Jeżeli któraś z Was robiła u któregoś z tych lekarzy proszę o opinię i zdjęcia i cenę Bo wiadomo że wybór lekarza jest bardzo ważny. O kasprzyku czytałam na beautywpolsce ale ma taka cukierkową opinie ze az nie realna, zadnej negatywnej wypowiedzi na jego teat o.O
|
|
|
|
#908 | |||
|
Rozeznanie
|
Ale cichutko kochane...
![]() Weekend majowy daje się we znaki.... ![]() Ja witam Was już z domku Cytat:
sprawdzilam projekcję dla 305 - 4.9 cm, wys. 12 cm, szer. 11.5 cm dla 270 - 4.7 cm, wys. 11.5 cm, szer. 11 cm To jest zaledwie pół cm.... różnicy... w wysokości i szerokości.... i 0.2 dla projekcji... Nie bardzo mogę sobie to wyobrazić, jak to będzie, ale ufam, ze będą takie jakie mają być ![]() Mierzyłam się dokładnie teraz... pod biustem na luźno 75, wydech 72-73, a w biuście 83 ![]() Cytat:
Dla mnie te 305 to max. Bardzo podobaja mi się duże biusty, naprawdę Pozdrawiam dziewczynki tymczasem.... Udanego weekendu życzę i dużo wypoczynku U mnie pada niestety... no to wypoczywam na kanapie ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
Myślę, ze mogłabys wybrac się na beauty.pl i tam jest galeria otwarta do której możesz zaglądnąć Natomiast co do wyboru lekarza, to każdy ma swoje lepsze i gorsze prace. Nie ma na to reguly. Każdy przypadek jest indywidualny Myślę natomiast, jeśli masz taką możliwość wybrać się do dwóch, trzech na konsultację i sama podejmiesz decyzję, który wg. Ciebie jest tym, który powinien zrobić Twój biust Z tego co ja sie zorientowałam i dziewczyny pisały, zaufanie, jakim możesz obdarzyć lekarza jest bezcenne Życzę trafnego wyboru Pozdrawiam
|
|
#909 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny gdzie jestescie???Kora,odezwij sie na prva!
Martwie się o Ciebie, a przeciez Ty juz jutro leciesz! nie mam Twojego numeru!! Odezwij sie plizzz..U mnie juz coraz lepiej..ale wciaz bez prochow nie daje rady To juz 4 dzień i wciaz silnie opuchniete te moje baloniki ale bedzie ok..mam nadzieje![]() Anyway...daj głos.. Buziale |
|
|
|
#910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kora już lepiej. Była dziś u dr i wszystko jest ok. Nie wiem czy tu zaglądnie przed wylotem więc piszę troszkę w Jej imieniu (ale mam nadzieję że nie będzie mi miała tego za złe A Ty bidulko jak? Spokojnie! 4 dzień to jeszcze wcześnie! Do końca tygodnia odstawisz wszystko! Trzymam kciuki!
|
|
#911 |
|
Raczkowanie
|
Hej
No to możemy sobie podac rece. U mnie też teraz trwa 4 doba po op. Cycochy mam napięte na maksa, czuję jakby zaraz miały wybuchnąć Ja na pyralgince na razie jadę, bo uczucie "zakwasów" mnie dobija.---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- pisałam to do toska35
|
#912 |
|
Przyczajenie
|
Hej Słońce!fajnie że się odezwałaś
Kora nadal milczy ale moze jak już wyląduje na tej swojej wyspie ![]() Cycuchy ciągną w dół przy wstawaniu najbardziej,ale daje rade jakos. W czwartek też już wylatule spowrotem do IRL a w piątek do pracy..ne wiem czy dam rade..chyba na wszelki wypadek poprosze doktora o zwolnienie..jak wymięknę to przynajmniej bedę mieć podkładkę na miejscu..Na razie czarno to trochę widzę..bo jak wstaje i próbuje jakoś normalnie funkcjonować to potem noc mam z czapki..ból się nasila i bez ketonalu miazga. Nagorsze,ze one zyją własnym życiem skubane ![]() Nie mam pojęcia czy i jak one się będą zmieniać..opadną lekko to pewnik..bo teraz to wysoko są obie..Kształt..coż myślę pozytywnie,ze bedzie dobrze ![]() Na razie gorzej jest w nocy z kręgosłupem..Wysiadam z tym spaniem na plecach W środę jadę na ściągnięcie szwów i dowiem się czy wszystko ok.. Sciskam cieplutko..jak bedziesz miała kontakt z Korą przekaż jej zeby się odezwała koniecznie i ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Hej doremi ![]() Cieżko,ale przyznaj sama..myślałaś że będzie gorzej co? )) 3maj się laseczka..bedzie przepięknie..warto!!! Kurcze tak sobie myslę teraz,że jakbym włożyła tak jak się upierałam 375 zamiast tych 350 które mam chyba by mi teraz pękły!!! :p Kurcze podziwiam Cię malenka ze dajesz rade na słabszych prochach..U mnie wcią ketoal rządzi
|
|
|
|
#913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No właśnie, ja sobie (a właściwie lekarz mi) wsadziłam 400 cc w moje maleńkie, nie rozcięte bimbałki i teraz nie wiem, czy śmiać sie czy płakać...bo wygladaja jak dwie nadęte żaby )) A no i dzisiaj stwierdzilam,że pieprzyk który wczesniej znajdował się jakieś 1,5 cm pod piersią teraz przesunął sie o jakieś 3 cm w góre i stał się częścią nowej piersi...![]() A co do ketanolu, to ja myślałam, że to pyralgina jest mocniejsza, bo ten ketanol to wogóle na mnie nie działa. Równie dobrze mogłabym tic taki połykać. A pyralginę jak sobie łyknę to na 12h mi starcza. Trzymaj się Kochana, jak i ja się trzymam...byle do przodu
|
|
#914 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, doradźcie mi, nie wiem na jakie cięcie się zdecydować, pod pachą czy pod fałdem piersiowym, bo jak tak patrze na zdjęcia to pod fałdem strasznie widoczne te blizny
|
|
|
|
#915 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#916 |
|
Raczkowanie
|
o ile dobrze kojarze to dr Kasprzyk nie robi cięcia na otoczce... tzn nie widziałam u niego galerii z takim cięciem...
|
#917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo polecam Ci lekturę: http://www.skalpelik.pl/o-mnie Po lewej stronie na pasku... ehh... wszystko Myślę, że znajdziesz odpowiedzi na wszystkie nurtujące Cię pytania Nie zmienia to również faktu, że należy wybrać się na konsultację, bo nie można samemu zadecydować za chirurga co, jak i gdzie..
|
|
#918 | |
|
Raczkowanie
|
nie chce wokół otoczki, zastanawiam się pomiędzy cicięm pod pacha a pod fałdem piersiowym. Które jest mniej widoczne ?
Jak Wam się w ogóle goją blizny po operacji ? ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
nie chcę iść całkiem niezdecydowana na konsultacje, wiem że lekarz doradzi, ale jednak stres jest, w końcu to spora zmiana ![]() A co do oczekiwań i predyspozycji... jestem szczupła (168 i 48 kg) startuje z miseczką B chcę D pod biustem 68 cm Edytowane przez magdakaczmarek Czas edycji: 2010-05-03 o 19:29 |
|
|
|
|
#919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kojarzę tylko dziewczyny z różowego forum i one miały pod piersią cięcia ja na swoje blizny zrobiłam kilka zabiegów laserowych, ale i tak nie mogę ich ścierpieć (brzydkie nie są, ale są) zdecydowanie jakbym mogła, to wolałabym cięcie na otoczce - po paru miesiącach blizn praktycznie nie widać widzę że jesteśmy podobnych gabarytów ja mam 165cm, w dniu op ważyłam 45kg (teraz więcej ) i mam 65cm pod biustem. wyjściowe małe A mam wkładki okrągłe 325cc ![]() Magera - to też dla Ciebie rada - nie rozwodź się nad różnicami między 270 a 305 - to są na tyle małe wkładki, że naprawdę nie wyjdą Ci żadne giganty nawet z trochę większych niż 305 pamiętajcie, że małe wkładki są też raczej wąskie - ja mam spore jak do mojej anatomii podobno, a na klacie prezentują się średnio (mam profil wysoki, więc tym bardziej podstawa jest mniejsza, a większa projekcja) - na pewno nie są spore nawet (nie wspominając ze "duże") i mimo wszystko mam spory odstęp między piersiamiMagda, a czemu akurat z tych 4 lekarzy wybierasz? ja się kierowałam na początku miastem hihi i to było pierwsze kryterium
Edytowane przez Samiii Czas edycji: 2010-05-03 o 19:43 |
|
|
|
|
#920 |
|
Rozeznanie
|
Magdakaczmarek, ja bym się nie zdecydowała na cięcie pod pachą. Podobno dłuższa po nim rekonwalescencja, a mi osobiście się wydaje, że miejsce, gdzie znajduje się duża ilość gruczołów potowych to nienajlepsze miejsce dla gojenia ran. Moim zdaniem blizna pod pachą jest dużo bardziej widoczna niż pod piersią. Latem nie da się ukryć blizn (chyba że całe lato przechodzisz w bluzeczkach z rękawkiem
). Najmniej widoczne jest cięcie na otoczce - żałuję, że u mnie nie dało rady (mam pod piersią).Jeżeli zdecydujesz się na określony rodzaj cięcia i właśnie na nim będzie ci bardzo zależało, to będziesz musiała znaleźć lekarza, który takie wykonuje (nie wszyscy robią np cięcie na otoczce i nie wszyscy pod pachą). Toska, gratuluję
|
#921 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pamiętaj jednak, ze nikt za Ciebie nie podejmie decyzji jakie implanty będą u Ciebie idealne, dlatego, że każda z nas ma swoje preferencje i oczekiwania. Dziewczyny na forum mogą doradzić jedynie większy czy mniejszy implant, ale decyzja końcowa i tak zależeć będzie od Ciebie. Idź na konsultację, porozmawiaj z dr i sama zobaczysz jakie pierwsze propozycje dostałaś. wtedy możesz zastanawiać się nad rozmiarem.. Tzn. mniejszy lub większy Naprawdę polecam poczytać stronę do której wysłałam Ci linka. Bardzo pomocna, rzeczowa informacja na każdy temat dotyczący powiększenia biustu
. Edytowane przez magera Czas edycji: 2010-05-03 o 19:56 |
|
|
|
|
#922 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
Moim zdaniem od suchych faktów cenniejsze są wrażenia i opinie dziewczyn po operacjach.
"W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym." Edytowane przez trelek_ Czas edycji: 2010-05-03 o 20:19 |
||
|
|
|
#923 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#924 |
|
Rozeznanie
|
Magera, ale ja już chyba wczesniej Ci pisałam...
Ja na 100% brałabym większe. U mnie NIKT się nie zorientował, a przed operacją nigdy nie chodziłam z wypchanym stanikiem (przed samą operacją zaczęłam wkładać gąbkę, aby przejście było płynniejsze, ale teraz to sama się z siebie śmieję, bo to nie było potrzebne ). Ale decyzja należy do ciebie. Wybierz, jak uważasz, ale jezeli boisz się, że bedą za duże albo będą wyglądały sztucznie, to moim zdaniem naprawdę nie ma się czego bać
|
#925 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie były one bezcenne Strona, która podałam, nie jest suchym faktem. Dziewczyna opisała swoje doświadczenia. Nie chciałam żadnej z Was tu ujmować, bo jesteście nieocenione Gdyby tak nie było, nie zadawałabym Wam żadnych pytań i nie prosiła o poradę. Czasem odnoszę jednak wrażenie, że lepiej zbyt wiele się tu nie odzywać, bo można dostać niesłusznie po nosie... ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
Oglądałam wczoraj mase zdjęć i uwierzcie mi nieraz z małych wkładek efekt był duuuuży....
|
|
#926 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny po mojej małej nieobecności
Magera kochana ja Ci nie napisze nic o rozmiarach jakie rozmyślam bo doktor nic mi nie zaproponował A te 400 to tylko dziewczyny proponowały po moich zapytaniach ile bym musiała wsadzić by wyszło D.. Bo wiesz ja mam ochotę na D choć mój mąż ciągle mi marudzi że ja mam budowę dziewczęcą i do mnie wielkie dydle nie pasują ale łatwo mu mówić on nie ogarnia tego że jak się całe życie cyca nie miało to teraz chce się jak największe Ale tak na powarznie to ja powiedziałam co chce osiagnąć doktorkowi a na przymiarkę pojadę jak będą wyniki i wtedy ci powiem jaki dokładnie rozmiarek rozważam choć pewnie da mi kilka do wyboru od najmniejszej do największej wkładki A ty już w domciu ale przeleciało co?? Buziam
|
#927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nareszcie się odezwałaś ![]() Ja już w sobotę wróciłam. Zleciało, zleciało migiem... Ja też pokazałam mojemu zdjęcie, powiedziałam co chce osiągnąć, no i zapytałam jaka wkładka da mi efekt jakiego oczekuję... Dostałam do "przymiarki" najpierw 270, potem 305... No i powiedziałam w końcu, że wielkich nie chcę i dlatego stanęło na 305 Poza tym miałam w pamięci slowa dziewczyn, ze ta przymiarka ma się nijak do efektu końcowego... Powiedziałam dr, że podobno i tak one jakoś mniejsze sie robią po implantacji, no to powiedział mi, że to są odczucia po samym zabiegu (niedługi czas), natomiast efekt końcowy jest zupełnie inny, dlatego trzeba uzbroić się w cierpliwość A jak tam Twój weekend majowy?? Wypoczęta?? Buziam mocno
. Edytowane przez magera Czas edycji: 2010-05-03 o 20:40 |
|
|
|
|
#928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ps. Na zdjęciach piersi często wyglądają na większe (chodzi mi o takie fotki, na których widać tylko górną część ciała).
|
|
#929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Raz jestem pewna, że rozmiar, który wybrałam jest lux, a za chwilę chcę większe!!!! Po czym wracam do myśli, ze dr wie co robi, ale za jakis czas myslę sobie, że może tak ciut wieksze też będą niegłupie... Istny cyrk ![]() Wiem, że mam trochę czasu do zastanowienia, a nawet więcej niż trochę, ale jesli zmienię jednak zdanie, chciałabym poinformować dr o tym i przedyskutować ew. zmiany...
|
|
#930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak wypoczęta dziękuję Wiesz ja jakoś się wyciszyłam trochę z tymi cyckami znaczy wiesz nie myślę o rozmiarach o samej operacji spokojnie czekam na te wyniki bo co?? napalę się - a jak się okaże że operacji nie będzie to potem będę wyła więc teraz spokojnie jeszcze myślę z 2 tygodnie a potem będę sobie układała w głowie co i jak .. U ciebie to co innego wiesz już przynajmniej jakieś konkrety Wydaje mi się że dziewczyny mają dużo racji w tym co piszą między tym 270 a 305 podejrzewam że jest maciupinka różnica więc bierz większe a i tak Pamela z Ciebie nie będzie z takimi wkładkami więc nie ma co się martwić będzie dobrze
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

ABSOLUTNIE!
. Nie wspomne ze mam mały biust i kompleksy z którymi borykam sie kazdego dnia i najchętniej zrobiłabym to juz dzisiaj. Bardzo sie boje ze bede miała duże rozstepy i zauważyłam juz teraz ze mam je na około sutka ale jak pomysle o tym ze moge miec wiekszy biust to az mnie sciska w dołku

zaznaczam, że podobne zdanie mam jak Ty... chcę mieć biust...