|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9
Nawet nie mów, co ja się tego naszukałam w tesco!
Pół godziny latałam, ale znalazłam. W tesco leży w dziale z mlekami ale ukyte tam gdzie są mleko kozie i takie inne tam. Na najniższej półce, więc trzeba miec sokoli wzrok.;-)
|
|
#1892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mleko odtłuszczone robią firmy Gostyń (granulowane, mnie te granulki wkurzają, bo ciężko je rozetrzeć) i Mlekovita (proszek, podobny do mąki).
|
|
|
#1893 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Pozostałą resztę wołowinki zmieliłam i właśnie kuchcę... ![]() Mam nadzieję, ze wyjdzie mi coś smacznego. Dam znać
|
|
#1895 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłem 12 gołąbków. Miało być po 3 gołąbki dziennie. Właśnie skończyłem 6
lepiej je gdzieś schowam
|
|
|
|
#1896 |
|
wizażowy robalek
|
Wrąbałam jakieś 3 godziny temu dużego kotleta wołowego gotowanego... mama na mnie popatrzyła: "Ty jesz więcej ode mnie! opanuj się!" - "Mamo, ale ja od śniadania nic nie jadłam, poza tym to mięsko znacznie zmniejszyło swoją objętość, bo musiałam odkroić od niego wszelaki tłuszcz"
![]() Jeszcze nic nie jadłam od obiadu, bo jestem najedzona jak wilk ![]() Hefrena witam - jesteśmy tego samego wzrostu Ja łącznie mam jakieś 6kg do zrzucenia (no teraz jeszcze ze 4...). Koniecznie zapoznaj się z książką a potem startuj z nami Na kolację chyba zrobić twarożek ze słodzikiem - mam ochotę na słodkie ![]() ... a goście siedzą i jedzą - teraz w ruch poszły gorące napoje i ciasto... karpatka między innymi |
|
|
|
#1897 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
od dawna czytam wizaż ale jakoś nigdy nie założyłam konta-do dziś oczywiście Chciałam tylko podzielić się z Wami moimi rezultatami na tej diecie. To bardziej dla tych które jeszcze się wahają w 2 tyg spadło mi 5,5 kg i jeszcze jem po 22 - wiem że nie powinnam ale tak u mnie od zawsze było że śniadania nie mogę ale wieczorkiem to i owszem więc trzymajcie kciuki bo jeszcze jakieś 15 do zrzucenia
|
|
|
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie wiem czy Was to zainteresuje, ale przeczytałam na forum dieta.pl, że jeśli ktoś jeszcze chudnie na 3 fazie, w czwartej może mieć jojo, bo to oznacza, że ta faza jest źle przeprowadzana.
Nie było napisane, czy przedłużanie 3 fazy o te zgubione na niej kilogramy zapobiegnie powrotowi kilogramów. Tylko tyle, że należy jeść tak by nie chudnąć a stabilizować wagę.
|
|
#1899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem przekonana, że mnie 9-10 tygodni nauczy tak komponować jadłospis, żeby nawet jeśli na początku będą spadki czy wzrosty wagi, pod koniec III fazy mieć ładnie wyprowadzoną dietę i nienaganne nawyki żywieniowe, które w końcu, bądź co bądź, wyrabiamy w sobie od pierwszego dnia diety. Ale dobrze, że o tym się pisze, mówi, bo łatwiej wyłapać na czas u siebie ewentualne różne anomalia protalowe ![]() @Ayu Nie wiedziałam, że z Ciebie taka kruszynka
|
|
#1902 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1903 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem tylko o co chodzi z owocem rano i wieczorem, bo w książce była wzmianka o jednej porcji owoców ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() A wahania wagi w górę i w dół to na trójce (z tego co czytałam) dość częste zjawisko, ale wszystko się normuje. Ale zdarza się też tak, że waga wcale się nie chce stabilizować tylko leci w dół. Ano jestem kruszyna, kiedyś narzekałam na to bardzo, ale teraz w sumie się cieszę Mój narzeczony ma 180 cm i lubię przy nim czuć się tak jak malutka dziewczynka (zwłaszcza jak mnie przytula). No i mogę spokojnie nosić buty na obcasie, bo wyższa od TŻa nawet w tych najwyższych nie będę
|
|
|
#1904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1905 |
|
Raczkowanie
|
Po dzisiejszym dniu, należny mi się tylko i wyłącznie lanie. I to porządne - o takie
Ale nie zamierzam się dołować swoją niesubordynacja, bo przynajmniej mam wytłumaczenie tego co dzisiaj zrobiłam, a zgrzeszyłam bardzo, ponieważ w końcu nawiedziła mnie "wytęskniona koleżanka". I muszę przyznać, że chyba jeszcze tak bardzo nie cieszyłam na jej widok Jest nadzieja, że od jutro już wszystko będzie OK. Nie ma bata, musi być, bo od jutra proteinki
|
#1906 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny.
Potrzebuje pomocy, szybko. Mam 154cm wzrostu, moja waga wynosi 55 kg. Nie jest to niebywała nadwaga, jednak jest mi źle z moim nadmiarem ciałka. Przeszłam przez pierwszy etap fazy uderzeniowej. 2 kg mniej - super! Dzisiaj zjadłam obiad, nic dużego, trochę chudego rosołu z warzywami gotowanymi, na drugie danie mięso z surówkami. Jednak przyszedł mi smak na coś słodkiego. W moim domu nie było słodzika, żeby zrobić coś ze świetnych przepisów. ZJADŁAM ZE 4 KAWAŁKI KEKSA. Co mam zrobić? Uwielbiam słodycze. Gdzie mogę kupić słodzik... Proszę, pomóżcie, każda chce się podobać przede wszystkim sobie... |
|
|
|
#1907 |
|
Raczkowanie
|
Kochane wysypka zeszła -jest ok zostaje na diecie, jestem szczęśliwa. Kochana potrzebująca pomocy natychmiast w książce napisano-zgrzeszyłaś 1 raz trudno- dzień fazy proteinek, zwiększyć ilość marszu i kontynuować dietę dalej. Wyrzuty sumienia po grzechu to poźno. Czytaj jak najczęściej książkę,jak masz słabsza chwilę czytaj a jak umierasz tak Ci się chce słodkiego to nie 4 kawałki keksu tylko łyk pepsi.
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też uwielbiam słodycze, ale walczę z nimi i nawet ograniczyłam słodkości dukanowe Bo co będzie po diecie, jak ja od słodkiego się nie odzwyczaję?Nie załamuj się już, tylko rób jutro ostre proteiny. Będzie dobrze, ale przygotuj się na to, że waga może stanąć w miejscu. Trzymam kciuki
|
|
|
#1909 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziekuję za trzyfazowa wersję fazy III-skorzystam. Buziaki dla Was. Dzis mniej tylko 0,2kg ale wczoraj były warzywa więc się cieszę. Sposób na porcelankę nadal działa-gdy zaparcie makrela popijana szklanką wody.
|
|
|
|
#1910 |
|
Zadomowienie
|
Samantha, a otręby mam nadzieję w planie masz?
![]() Ja zmykam relaksować się w wannie
|
|
#1911 |
|
wizażowy robalek
|
Samanta, ja kupuję słodzik w Carrefurze, 1200 tabletek za 5,30 bodajże - na bazie sacharynianu jakiegoś tam. Jak potrzebuję do czegoś dodać, to rozkruszam w moździerzu
![]() Dziewczyny (i chłopaku), włącza mi się panikator... pierwszy egzamin mam we wtorek Mam ochotę płakać i biegać po całym domu... Muszę dobrze napisać maturę, bo się muszę dostać na studia, najlepiej dzienne - mam na to duże ciśnienie. Może trochę za duże...Musiałam się odprężyć i zrobiłam sobie na kolację biały serek z 2 tabletkami słodziku i kapką aromatu waniliowego. Mniamniuśny był. Wracam do książek... |
|
|
|
#1912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będziemy trzymać kciuki ![]() A mi @ nie przychodzi nawet sie nie zapowiada żeby miała przyjść, niedobrze.. |
|
|
|
|
#1913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ja kiedyś zdałem maturę, to wszyscy ją zdadzą Widzę, że bardzo podobne słodkości dziś sobie zrobiliśmy
|
|
|
|
|
#1914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1915 |
|
Raczkowanie
|
Ja znalazłam swój własny sposób na odwyk od słodkiego. Obejrzałam film o Aspartanie. Nie doszłam czy szkodliwy napewno ale na mnie podziałało jak kuracja wstrząsowa-w jeden dzień nauczyłam się pić kawę i herbatę bez cukru-wcześniej słodziłam przed Dukanem 2 łyżeczki. Nie wprowadziłam pepsi zero do jadłospisu mimo,że wolno. Zostawiłam sobie jako nagrodę-jak będzie mnie skręcać na słodkie to wtedy by nie skapitulować zastosuje-chwyt psychologiczny. Nie rozwiązałam problemu czym słodzić wypieki Dukana bo nie chcę słodzika więc...nie ma deserków ani wypieków mimo,że dozwolone. Mam tylko nadzieję,że nie będę bardziej na jo-jo poddatna jak stopniowo nawet wprowadzę i tylko okazjonalnie na końcu diety słodkie. Zobaczę spróbuję jak skapituluję to wtedy upieke co ze słodzikiem. To taki mój sposób może ktos skorzysta.
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Mrofka Ty zdasz te maturę! Ja o tym już wiem a Ty jeszcze nie? Szabla w dłoń i naprzód Dziewczyno. Forum trzyma kciuki,Dukanowo telepatycznie prześlę by też trzymał. Czekam na wyniki bo,że zdasz to już wiem ))
|
|
|
|
#1916 |
|
Rozeznanie
|
A ja jeszcze zapytam, co mróweczka będzie od października studiować?
|
|
|
|
#1917 |
|
Przyczajenie
|
Hej, jestem tu nowa
![]() Po opisie itd, dieta jest zachęcająca . Myślę, że może spróbuję podołać pomimo tego , że mam alergie pokarmową. Może to się wydawać dziwne ale mój organizm toleruje różne słodycze itd, zamiast pomidorów czy ogórka a tym bardziej mleka. I przez to przytyłam znacznie i nie podoba mi się to. Z tego co widzę, to większość z was sobie jakoś radzi ![]() Mam nadzieje , że mi tez się uda
|
#1918 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny.
Dzisiaj mój 5 dzień fazy uderzeniowej. Jutro zaczynam P+W i już nie mogę sie doczekać, bo baaaardzo lubię warzywka.
|
|
|
|
#1919 |
|
Rozeznanie
|
Jaki dzisiaj tu spokój, jaka cisza
Wszystkie pewnie grzeszą, spożywając zakazane owoce Albo jedząc coś zakazanego hehehe... chyba nigdy nie dorosnę |
|
|
|
#1920 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki
!!! potrzebowałam tego kopniaka! W takim razie wracam jutro do białeczek, białeczek i wody, zimnej... jeszcze zimne kostki lodu cały dzień, ciężko, jak wszyscy w domu jedzą mój ulubiony serek briei ciasto, które upiekła babcia.Życzę owocnych starań! I bądźcie proszę ze mną tuuu! ![]() Powodzenia na maturze, to nic strasznego, odpręż się jutro, nie ucz!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

75[LIST]75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60

)
marynujesz ją przed tem? która część krówki najlepiej wychodzi?(...)
.
więc trzymajcie kciuki bo jeszcze jakieś 15 do zrzucenia 

Ale nie zamierzam się dołować swoją niesubordynacja, bo przynajmniej mam wytłumaczenie tego co dzisiaj zrobiłam, a zgrzeszyłam bardzo, ponieważ w końcu nawiedziła mnie "wytęskniona koleżanka". I muszę przyznać, że chyba jeszcze tak bardzo nie cieszyłam na jej widok 
Mam ochotę płakać i biegać po całym domu... Muszę dobrze napisać maturę, bo się muszę dostać na studia, najlepiej dzienne - mam na to duże ciśnienie. Może trochę za duże...
!!!