|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9
To moze jeszcze sie miejsce na kure jakas ostanie
Bedziesz miala na surowo,lubisz przeciez,a twardzioszki dla mnie beda.
|
|
#1952 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1953 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#1954 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was Wszystkie Moje Drogie!
Mierzę 176cm a moja waga to 77kg Od listopada chodze na siłownię 5 razy w tygodniu(z małymi przerwami) Moja waga spada max 74kg i wraca.Moją zmorą są słodycze .Kupiłam sobie chrom i jem go od trzech dni.Jestem nowicjuszką ale mam nadzieję że mi pomożecie.Do 21 maja muszę schudnąć bo moje dziecko ma komunię a ja w nico nie wchodzę .
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najlepiej zrobisz,jesli zaczniesz od zapoznania sie z postem nr 1 oraz przeczytania ksiazki,ktora jest tam tez do sciagniecia ![]() DObranoc,spadam wypoczywac,do jutra wszystkim!
|
|
|
#1956 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Chcę się przywitać choć już b. późny wieczór ![]() Jestem na diecie od 1 maja czyli od wczoraj. Zanim przeszłam przez wszystkie części forum - ufff ciężka to była praca - już sie zdecydowałam na tą dietę. Mam nadzieje na wytrwałą walkę z Wami. Jestem w trakcie czytania książki ale chyba musze ją wydrukować bo mi ciągle mój synio laptopa zabiera Musze też przepisy przetrzepać co by monotonii nie było.Pozdrawiam wszystkich serdecznie |
|
|
|
#1957 | |||
|
404 Not Found
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
(która dziś troszkę nagrzeszyła ).
|
|||
|
|
|
#1958 |
|
Raczkowanie
|
No i stało się Poległam całkowicie. Było wesele siostry i w związku z tym wielkie żarcie. Opychałam się ciastem przez 3 dni i CAŁA waga jaką zgubiłam ( czyli 5kg) wróciła.
aż chce mi się płakać. Od dziś rozpoczynam dietę od początku. Popijam zieloną herbatkę i gotuje jajka ehhhh a było już tak pięknie...
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze, kto by pomyslał, że tu tyle osób z jednego miejsca! ![]() ---------- Dopisano o 05:37 ---------- Poprzedni post napisano o 05:31 ---------- Dziewczyny i chłopaku! Aż się przeraziłam!! Czy to możliwe, że w piątek ważyłam 59,3kg a dziś 54,4? Przecież to za szybki spadek... wprawdze byłam na PP teraz przez 5 dni, dziś wchodzę na PW no i miałam dłuugi zastój, ale żeby aż tyle? Wchodziłam 3 razy na wagę... Faktem jest też, że wcześniej nie wiedziałam jak dobrze się ważyć i piłam trochę wody przed wejściem i byłam tuż po przebudzeniu! Jeśli to ok, to będę mega heppi! Ale dziś warzywka |
|
|
|
|
#1960 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Noo to mam tą moją skrobię
![]() Dzisiaj +0,3 na wadze, pomimo tego, że wczoraj (poza skrobią i słodzikiem) menu miałam idealne No, truuudno. Po prostu nigdy więcej ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Poza tym, poza dietą, to codziennie ćwiczę silną wolę, żeby na rowerze do pracy jechać Zawsze jak wstaję rano, to mi się po prostu nie chce. Pada deszcz, zimno, rower trzeba znieść na dół i popedałować do pracy te 10-15km Ale mija mi to, jak już wsiądę na rowerek, wtedy adrenalina robi swoje i chce mi się żyć, jeździć i w ogóle mogłabym śpiewać po drodze (chyba, że minę właśnie drugi podjazd Ale zawsze jak już dojadę, to jestem z siebie dumna. Że moje lenistwo nie wygrało, tylko JA ![]() No i w ciągu miesiąca to sporo km nakręcę ![]() Do pracy jadę jakieś 10-15km, zależy którą drogą, i czy po drodze coś załatwiam. Czasem jak mam wolne to też pojeżdżę, wtedy robię też średnio około 20-30km. No, ale zakładając najniższą wartość i że jeżdżę tylko 5 dni w tygodniu do pracy, to i tak wychodzi 400km miesięcznie ![]() A wychodzi więcej, bo liczyłam po 10km do pracy tylko ![]() No i w domu jak wstaję, to czuję te "wczorajsze" kilometry. Ale jak już wsiądę - ach, szalej dusza, piekła nie ma
|
#1961 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie, skoro jest jak jest, zrób dzień, ewentualnie dwa bardzo, bardzo, zaostrzonych protein (najlepiej by było samo mięso, ryby i jajka, a nabiał w postaci twarogu, mocno ograniczony. No i bez słodzika) i potem znowu PW. Następnym razem, nawet jak grzeszysz, postaraj się w miarę nie przesadzać, ok? Głowa do góry, to tylko kilogramy, one mają to do siebie, że da się je zrzucić Cytat:
(Adia już pisała, pierwszy post tego wątku, tam jest do pobrania, jest tam też test, który pomoże określić czas trwania każdej z faz). Po przeczytaniu książki i pierwszego postu w tym wątku, większość rzeczy Ci się wyjaśni.Jednak o ile dieta Dukana to skuteczna dieta, nie jest to dieta cud. Można dość sporo zgubić w krótkim czasie, ale nikt nie da Ci gwarancji, że tak będzie. Odchudzasz się tylko do komunii? A co potem? Jeśli porzucisz tą dietę, bez przejśćia przez wszystkie etapy, waga się zemści efektem jojo. To dieta na całe życie. Mam wrażenie, że zdecydowałaś się na tą dietę w akcie desperacji. Przeczytaj książkę na spokojnie i na spokojnie podejmij decyzję ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Tysia, nawet nie masz pojęcia jak Ci zazdraszczam TAKIEGO spadku ![]() Insane, jestem pod wrażeniem I mam tak samo przed Shaunem Nie chce mi się czasami za to zabrać, ale zawsze się przekonuję, że to tylko głupia, zwodnicza myśl, bo czuję się potem cudnie
Edytowane przez Ayu Czas edycji: 2010-05-03 o 08:36 |
||
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() u mnie mały spadeczek ale w całości mam -6,8kg ciesze się jak dziecko... jeszcze 9kg i będę laska ![]() uciekam zaraz z rodzinką w plener bo pogoda ładna, nie pada, co jakiś czas słonko wyłazi zza chmurek (rano o 7 świeciło slicznie) no i jest ciepło... więc szkoda siedzieć w domu ![]() milego dnia wszystkim życzę
|
#1963 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
zazdraszczam pogody, u mnie ostatnio cały czas leeeje ![]() Ayu, dziękuję w planach mam bliżej przyjrzeć się tym Waszym tajemniczym ćwiczeniom, jakieś Shauny, Insanity i w ogóle.... Jak będę mieć dzień wolny z pracy, to pościągam, co trzeba
|
|
#1964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naprawdę dużo już za tobą U mnie na wadze -0,1 ![]() 27 kwietnia: 51,9 kg Dziś, 3 maja: 50,6 kg W sumie: -1,3 ![]() Zazdroszczę pogody bo u mnie pochmurno i pewnie będzie padało. Ale i tak jest cudownie
Edytowane przez Ayu Czas edycji: 2010-05-03 o 09:28 |
|
|
|
|
#1965 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny o poranku. Spadek mam dziś -0,3 jestem bardzo zadowolona. To mój 8 dzień diety czyli 3 II fazy, schudłam w sumie 4,3 kg. Pozdrawiam Was,trzymam kciuki za wolę bezgrzeszenia. Nie wiem czy to ma związek z dietą-mam od dwóch dni podwyższony puls do około 100. Tym początkującym które zdecydują się na tę dietę polecam oprócz czytania forum zakup książek-mnóstwo przepisów jest i można sięgnąć gdy trzeba. Ja swoje czytam jak mnie na grzech nachodzi ochota.
|
|
|
|
#1966 |
|
Przyczajenie
|
Witam w nowym wątku.
Podczytuję od czasu do czasu. I przyznam się, że grzeszę od czasu do czasu. ![]() Ale przeważnie na zasadzie - spróbuję tego co szykuję mojej rodzince. Ale jestem z siebie dumna, bo wczoraj na wyjeździe zjadłam na obiad sałatkę z grilowaną piersią kurczaka - więc na PW idealnie. Do niej był sos jogurtowo czosnkowy. I też sobie nim polałam. nie wiem czy nie zrobiłam źle - trudno ![]() W każdym razie mam 4 kg mniej. WIęc jeszcze 6 i będzie OK. A czas mam do 10 czerwca bo potem idę na tydzień do szpitala na zabieg i nie wiem czy dam rdę utrzymać aż tak ścisłą dietę w szpitalu. Czy raczej nie przejdę na III fazę. Na razie od 3 dni mam zastój. To pewnie przez weekend i moje małe grzeszki. Pozdrawiam
|
|
#1967 |
|
Zadomowienie
|
Karen, jeśli sos był z jogurtu i czosnku, to przecież był jak najbardzej dukanowy
|
|
#1968 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
W każdym razie był pyszny
|
|
|
#1969 |
|
Przyczajenie
|
hej
mam pytanie, czy jest /nie jest dziwne że po 2 tyg stosowania się do diety i zastanowienia nad każdym zbędnym kęsem, fakt że schudłam tylko 2 kg powinien skłonić mnie do zastanowienia się czy to jest dieta dla mnie?? mam 168 cm wzrostu i zaczynałam z 63 kg wagi, teraz jest 61. pozdrawiam |
|
|
|
#1970 | |
|
Rozeznanie
|
Nagrzeszyłam
dostałam zaproszenie na działkę.. na sobotę i niedzielę. starałam się walczyć, ale poległam ![]() podsumowując te 2 dni.. jedzenie z grilla, 4 kromki ciemnego chleba, 4 krówki, cytrynówka i trochę łyków piwa.. ehh od dziś ostre P... jedyne co mam na swoje usprawiedliwienie to spływ kajakowy na jaki pojechaliśmy ze znajomymi w tym czasie - 6h wiosłowania, a dzisiaj ledwie jestem w stanie rękoma ruszać ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() wiadomo, inaczej jest jak ktoś ma dużo do zrzucenia, a inaczej jak mało
|
|
|
#1971 | |
|
Zadomowienie
|
To miłe, ale wręcz niemożliwe.. bo Dukan mi wyliczył, że 56kg bede miała 30 maja :/ Ja się jak najbardziej cieszę, ale czuję że już jutro po warzywkach waga wróci do normalności..
Cytat:
a na diecie już prawie miesiąc jestem, także cierpliwości, wszystko w swoim czasie
|
|
|
|
|
#1972 |
|
Raczkowanie
|
Ayu wiem, że można je zniszczyć dlatego zaraz robię sobie trening z ciężarkami a wieczorem troszkę pobiegam. A no powiem Wam jeszcze, że miesiąc maj ogłaszam miesiącem dbania o siebie (pod każdym względem). Najwyższa pora o siebie zadbać
|
|
|
|
#1973 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastoje i wzrosty też są jak najbardziej normalne ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Nie lepiej zacząć dbać o siebie i już nie przestawać?
|
|
|
#1974 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=*Insane;18978901]Noo to mam tą moją skrobię
![]() Dzisiaj +0,3 na wadze, pomimo tego, że wczoraj (poza skrobią i słodzikiem) menu miałam idealne No, truuudno. Po prostu nigdy więcej ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- witaj tak sie własnie zastanawiam czy Twój wzrost jest od tej skrobii bo czasem wydaje mi sie ze popadamy w skrajnosci.Akurat tez jadłam skrobie znaczy dodałam do marchewki na gesto i u mnie dzis spadek o 0,5 kg od wczorajszej wagi to tak do konca chyba nie od skrobii
|
|
|
|
#1975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tam unikam skrobii i reszty tolerowanych, bo wiem, że mi nie służą
|
|
|
#1976 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
??Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z drugiej strony każdy inaczej reaguje..
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry moi kochani
Kolejny poranek przy kawie z Wami... Po wczorajszym obiadaniu (ale bez grzeszków, wszystko dukanowskie) myślałam, że organizm się zbuntuje...... A pochłonęłam z 70 dkg sernika, 40dkg tatara z cebulką i ogóreczkiem kiszonym, i z pól kilograma pieczeni rzymskiej. 2 wieśniaki. Do tego z litr colo zero, 3 litry wody, kawa, herbata, a że jeszcze mi było mało..porządną porcję deseru zebra. ![]() Słowem, cały dzień siedziałam w żarciu i....dalej spadam z wagą. Już mnie 9kg mniej. Niedługo zniknę ![]() Gratuluję każdej z osobna spadeczków na wadze i silnej woli. A tym, co nagrzeszyli życzę szybkiego spalanka, co by na wadze nie odczuli. U mnie obrzydliwa pogoda, śpiący dzień...nic tylko zakopać się z powrotem w kołderkę...
|
#1978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1979 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie i spieszę niezwłocznie powiadomić , że u mnie kolejny mały spadek
Będzie tam tzw "szwedzki stół" a więc mozliwość wyboru. Trzymajcie proszę kciuki za moje dobre wybory
|
#1980 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie ranne ptaszki
![]() Moja waga dzis znowu wariuje - pokazywala raz malo a raz duzo ale juz nia trzachnelam i jest ok .Nie powinnam sie wazyc przed koncem PW ale zwazylam sie i... jest spadek 0,3 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

Bedziesz miala na surowo,lubisz przeciez,a twardzioszki dla mnie beda.

.Kupiłam sobie chrom i jem go od trzech dni.Jestem nowicjuszką ale mam nadzieję że mi pomożecie.Do 21 maja muszę schudnąć bo moje dziecko ma komunię a ja w nico nie wchodzę
.

aż chce mi się płakać. Od dziś rozpoczynam dietę od początku. Popijam zieloną herbatkę i gotuje jajka 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
??