|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Siedzę tu z kawką i czekam, może ktoś się przyłączy? ![]() Cytat:
![]() Oj, rusza ![]() *** Mam już listonoszkę , bardzo fajna jest, mogłaby być trochę mniej błyszcząca, ale jest OK.
|
|
|
#602 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Dzień Dobry
Jak się spało? Mi nawet nieźle, mimo miliona pobudek ![]() Muszę przepakować torby, bo liczba dni wyjazdu nam się zmniejszyła, a ja 3/4 szaf pozabierałam ![]() Jutro musimy być na działce przed 12- tak się z Teściami umówiliśmy. Oni wracają do domu i zostajemy sami Chcieli wnuki choć na chwilkę zobaczyć. W zamrażarce czeka na mnie króliczek dla Antosia, ale tam raczej modzić nie będę. Przywiozę do domu i wtedy pogotuję.Wczoraj kupiliśmy "troszkę" słoików i Małż marudzi (mało powiedziane ), że powinnam zacząć znowu gotować, bo za dużo to kosztuje...Nawet wpadł na pomysł, że kaszki też mam robić...No baran no...Jak mam kaszki robić....może owies lub pszenicę zmielę np....Wprawdzie ostatnio Antoś zjadał i krupniczek i warzywną i nawet barszczyk cz. mojej roboty, więc stwierdziłam, że będzie tak na zmianę, dwa tyg gotuję, dwa tyg słoiki. Zobaczymy..., może jak będę tak zmieniać, to nie zdąży się znudzić moim żarełkiem i pluć... ![]() Deserki zamierzam w dalszym ciągu Małemu kupować. Bo co ja mogę mu teraz zaoferować, jabłka, gruszki, banany. Moreli, brzoskwiń, owoców leśnych, truskawek nie ma. Ananasa mogę kupić jeszcze i tyle. Mało różnorodne by jadł, więc póki nie przyjdzie lato to na pewno będzie przewaga słoików deserowych. Aaa jeszcze stweirdził, że jogurciki powinnam robić....No tak moze jeszcze makaronik itp, nieee no w ogóle założę tutaj domową hodowlę zwierząt i posadzę warzywka, żeby wszystko "robić" ![]() Ciekawe kiedy zwrot z US dojdzie. U nich został zarejestrowany 22 marca, więc niby do 22 czerwca mają czas. Ale mógłby do końca maja przyjść, bo mamy wesele, w lipcu wyjazd i muszę trochę rzeczy kupić - nie mówiąc o foteliku i spacerówce. Pakując się na działkę, stwierdziłam, ze ja nawet takich sportowych rzeczy nie mam. Jakieś die bluzy na krzyż, a spodnie dresowe stały się domowymi i nie bardzo w nich można wyjść do ludzi ... , adidasy zjechane...No bida i tyle....To się napisałam.... Miłego dnia życzę ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
Fajnie, że Ci się podoba
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się bardzo dobrze spało, ale za krótko ![]() Mam nadzieję, żw wyjazd będzie udany ![]() Pomysłowy jest Twój Małż ![]() Faceci ![]() A my to pod koniec lipca możemy się spodziewać , ale mam już nazbierane na fotelik U mnie taka bida w ciuchach, że szkoda gadać. Na dodatek, czego nie przymierzę, wyglądam okropnie
|
|
|
#604 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No w końcu się zebrał ![]() Oj nie przesadzaj, na pewno nie jest źle. Choć pamietam, że jak wżyłam 46 kg, daaawno dawno temu i jak mierzyłam ciuchy, to wiele rzeczy było na mnie za dużych (wtedy chodziłam tak hmmm"technowo" ubrana ) i to też nie było fajne. Jak się człowiek nie mieści źle i jak za chudy i wszystko wisi też nie dobrze
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
planuję Romera Z naciskiem na "w końcu" ![]() Jest ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Jestem ciekawa, czy Romer ma gwarancję "door to door"? Wiesz coś może?
|
|
|
#606 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
A który kolorek? To wiem co czujesz Ja mierzyłam Xs i było za wielkie. W doopci, biodrach wszyystko wisiało. W spodniach wyglądałam jak w worku (bo wtedy to takie szerokie nosiłam, więc dodatkowo jak wisiały to w ogóle...) A próbujesz coś przy tyć? Co do door to door, nigdzie mi nie mignęła taka informacja (maxi cosi owszem). Wydaje mi się, ze nie. Ale niech Dziewczyny, które mają się wypowiedzą, bo mogę byc niedoinformowana
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-05-03 o 08:57 |
|
|
|
|
#607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a którą wzięłaś - tą z 'guzikiem'? Cytat:
![]() ja ostatnio więcej pracowałam i schudłam dwa kg i spodnie, które sobie kupiłam mi spadają ... i tak źle i tak niedobrze ja zbieram na operacje biustu, bo nie mogę na siebie patrzeć ![]() czytałam nawet szczegółowi jak dobierać staniki i wygarniać biust, ale mam wątpliwości czy u mnie to poskutkuje , bo ja mam tłuszczyk tylko na pupie i biodrach, a na peacach i w biuście nie
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie jest tak, że jeden rozmiar za mały, następny za duży , próbuję przytyć od 20 lat, przytyłam raz w życiu, z tego powodu, co Twój Małż.Uciekam na razie, bo Kubuś wstał , do potem
|
|
|
#609 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Jesz więcej i to nic nie daje, tak? Kurcze...No tak źle i tak niedobrze ![]() Do potem P4w, ciekawe czy ja dobrze dobrany stanik noszę. Teraz to nie ma znaczenie, bo jeszcze mleko noszę , ale później będę chciała dobrze dopasować, żeby zwisów nie mieć
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinno się zmierzyć ciasno obwód, zaniżyć w dół do wielokrotności 5 i jeszcze odjąć 10 cm (bo stanik jest przecież elastyczny) i jeszcze zapinać na pierwsza a nie ostatnio haftkę, zeby w razie rozciągania stanika móc go pociaśnić znów jak zmieni nam się obwód pod biustem to automatycznie miseczka będzie inna
|
|
|
#611 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Jak mija poranek? ![]() My spalismy do 7 ale jeszcze bym pospała. Pogoda nawet ładna, ciepło ale nie ma słoneczka ![]() Jakie macie plany na dzisiaj? Cytat:
Dla Kubcia za nowe postepy Cytat:
![]() Kobietom to nie dogodzi, ja tez ciagle narzekam ze nie mam sie w co ubrac bo sie w nic nie mieszcze ![]() Od dzisiaj ONZ Cytat:
Ja by sie nie odważyła
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wiesz, na razie szkoda mi pieniędzy, ale ogólnie chyba bym się zdecydowała; jeśli chodzi o rozmiar to chciałabym mieć biust odrobinkę pełniejszy niż przed ciążą, a nie jakieś balony trzy razy większe niz wcześniej
|
|
|
#613 |
|
Ola-Unhola
|
Ja też myślałam o powiększeniu piersi kiedyś. Tzn dalej myślę, ale boję się, ze w przyszłości jednak wyjdzie, że silikon jest rakotwórczy i nie jest to bezpieczne. Wiele "rzeczy" teraz jest ok, albo było, a po jakims czasie wychodzą ich wady lub szkodliwość.
Myślałam nad implantami wypełnionymi solą fizjologiczną, zawsze to bezpieczniejsze, no ale nie wiem.... Cass, ja od poniedziałku za tydzień przechodzę na ONZ ![]() U nas brak słoneczka, ale chyba ciepło. Pewnie przejdziemy się na spacer po okolicy
|
#614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja planuję zacząć gotować, jak Teściowi warzywa na działce urosną ![]() Właśnie, być za grubym źle, być za chudym też źle. Też czytałam o poprawnym dobieraniu rozmiaru staniku, nawet tuż przed zajściem w ciążę kupiłam jeden "dobrze dobrany", no ale na razie leży ![]() Cytat:
, mam szybką przemianę materii. Ehhh ![]() Cytat:
![]() No dobrze to nie wygląda
|
|
|
#615 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No tak, ta przemiana materii. Znam to... A ja mam za cel schudnąć ![]() Ostatnio dużo fantazjuję A to wygrana w totka, a to super szczupła Ola....Nie ma to jak poczucie humoru i wybujała wyobraźnia
|
|
#616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na opieracje na dzien dzisiejszy (nawet jakbym miała kase) nie zdecydowałabym się ![]() Cytat:
szkoda, ze nie zaczynasz od dzisiaj bysmy sie razem dopingowały U nas tez ciepło, wyszłam na chwile z Kuba na balkon. Teraz mały zasnał ale jak sie obudzi lecimy na spacer ![]() Cytat:
Zawsze miałam problemy ze zbednymi kilogramami ale u nas to rodzinne (mama i babcia tez do chudych nie należą ). Miramjku a jak sie ubierasz na codzien? Moze jakies takie szersze spodnie by ładnie na Tobie leżały i troche poszerzały? A probowałas diety na przytycie? Wiem, ze to niezdrowo ale moze powinnas jesc wiecej słodyczy i tłuszczów zeby złapac dodatkowe kg. ![]() _____________ Zapraszam do albumu - dodałam kilka świeżych fotek
|
|
|
#617 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
I tak jakbym zaczęła dzisiaj, to by mnie nie było - jadę na działkę. ![]() A właśnie dzwoniła do Małża Teściowa i męczy go żebyśmy dzisiaj przyjechali...jednak...:m dleje: Jak siedzimy w domu, to możemy i tam...., wg niej... A Małż każe mi coś teraz wymyślać ....
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko, pytałaś o ten rowerek. Otóż znajomi kupowali go w tamtym roku ale maja cos podobnego jak TEN . Kuba siedział w nim jak zaczarowany i wiem, ze jak kupimy go to nam posłuzy
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w nocy miala 38,6 po czopku Gratuluje Kubie serdecznie ![]() Cass u nas furore robi taki sam rowerek ale kaczuszka, tylko jest bardziej zdezelowana bo juz ma 3lata i parkuje na dworze Noc przespana ale jak wspomnialam miala temp.Rozebralam ja do golaska i robilam oklady.Nie wiem do ilu by wzrosla gdyby nie czopek, bo na spiku jej wlozylam. Nie chcialam po kapieli dawac bo za malo czasu minelo na kolejna dawke.Teraz nie ma temp,poszla spac.Moze to 3dniowka, nie wiem.Czas pokaze
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, dasz radę ![]() Cytat:
, chociaż mama teraz też już chudzina, raczej była pulchna.Na co dzień jeansy z rozszerzanymi nogawkami (uwielbiam), spodnie luźne, ale też przecież nie mogą wisieć. Jedna czekolada dziennie wystarczy? ![]() Cytat:
|
|
|
#621 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
![]() i ze mam przeciez wozek i teraz to juz wogole nie wiem jaki bedzie fajny w tym przedziale cenowym ![]() Cytat:
bo u nas robili kanalizacje za ktora mama zaplacila 3500zł wiec powiedzialam ze jej dam i brat tez dal jej kaske-wiadomo ze mieszkamy to trzeba sie zrzucic zwlaszcza ze to na lata posluzy wiecie co wczoraj zrobilam w C&A...... wpadlam tylko zajrzec bo malz z Wercia czekal na rachunek w kawiarni a mi wpadly w oko spodenki za kolano i patrze dzinsy z przeceny to sru i do przymierzalni a tam kolejka ze chyba z pol godziny musialabym stac no to poszlam gdzies w aleje gdzie pidzamy wisza i przymierzylam na sklepie ale nie rozbieralam sie tylko mialam getry i tak wciagnelam i okazalo sie ze spodenki i spodnie dobre ![]() a malz zdziwiony ze tak szybko wrocilam i jeszcze cos kupilam i pyta" a mierzylas"? a ja "oczywiscie" a mina starszej kobiety z mezem bezcenna !! jak gapili sie jak mierze spodnie no jakbym bez majtek byla Cytat:
|
|
#622 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za poprawę apetytu u Bartoszka.Cytat:
![]() Cytat:
ładnie Werka waży.Z tych typów nie doradzę,bo po prostu nie wiem Ja mam Coneco TrafficTeż się śmiałam no bo i on taki zadowolony![]() A mi nie kapie Cytat:
oby na ząbki.Cytat:
![]() Cytat:
dla Kubusia za nowe umiejętności.Niedługo będzie zasuwał jak mały samochodzik Dla Bartosza nie ma już oporów spaceruje przy czym się da,przy meblach,przy ścianie,nawet przy stole,a mama za nim ![]() No,ba
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-05-03 o 10:57 |
||||||
|
|
|
#623 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() No i wymysliliśmy, że Małż będzie tapetował dzieci pokój (wiecie te wszytskie rzeczy do zrobienia itp. miał to dzisiaj robić naprawdę), już pogadał z Teściową, a Ona, że w Święto nie można, że dzisiaj to jeszcze jakieś kościelne i w ogóle i, że jak jutro przyjedziemy, to Ona się zapłacze itp. No i stanęło na tym, ze idę się pakować.... ![]() A raczej przepakowywać.... Cytat:
http://www.allegro.pl/listing/search...&description=1 No to się żegnam. Miłego tygodnia Wam życzę. Do zobaczenie w piątek wieczorem. Buuuziaki
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki
|
|
#625 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy na najnowsze wiadomości ![]() Dziewczyny, Wy profilaktycznie sprawdzacie dzieciom temperaturę co jakiś czas, czy jak Was coś niepokoi? Cytat:
![]() Cytat:
![]() , nie no myślę, że jeszcze trochę czasu minie, zanim się rozkręci ![]() ![]() Cytat:
![]() Udanego działkowania
|
|
|
#626 |
|
Ola-Unhola
|
Aaa Kasiu, zdrówka dla mojej Synowej. Mam nadzieję, ze to nic groźnego, a w najgorszym wypadku trzydniówka
|
#627 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kaszki też niestety nie umiem wyprodukować ![]() Cytat:
aby Laurce nie było gorzejCytat:
Ja za swoją Coneco,dałam 340zł i jestem zadowolona Nie namawiam Cię ![]() Nie chciałaś zrobić striptizu? ![]() Cześć mamuśki U mnie pada i nic mi się nie chce Komunia dzisiaj u nas w parafii,a pogoda taka blee-nie udało się dzieciaczkomWczoraj cały dzień spędziliśmy u rodziców-miło było Kończę właśnie obiadek i idziemy jeść. Miłego popołudnia |
||||
|
|
|
#628 | |||
|
Zakorzenienie
|
Znow mi sie chrzani internet, co chwile sie rozłacza.
![]() Pocytowałam i mi wszystko wcieło Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#629 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jaka odległość dzieli Was od jakiejś fajnej plaży?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Aż mnie ciarki przeszły na myśl, że ktoś miałby mi "grzebać" w piersiach, brrr
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też pada i zimno jest, bleee... Jakie surowe owoce dawałyście już swoim Maluszkom? Bo ja tylko jabłko i banana, może coś zgapię od Was
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.

no to mama, przygotuj się, Krasnoludek rusza do boju 

, ale mam już nazbierane na fotelik

. Mam nadzieję, że nie zapomni do jutra
Dla Kubcia za nowe postepy 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ja mam Coneco Traffic
jak ja bym to chciała zobaczyć