"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-03, 10:53   #301
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

No to wklejam moja niunię

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 10:55   #302
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

na tym 2 zdjeciu oczka ma takieee wielkie-śliczne
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 10:56   #303
klaudusk_a
Zakorzenienie

ale pięknota a oczy rzeczywiście piękne

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 11:05   #304
megi-megi
Zakorzenienie

Nie wrzucajcie tych zdjęć, bo wszystkie te Wasze dzieciaczki bym ukradła i zagarnęła do siebie Naprawdę nie sądziłam, że dzieci będą tak mi się strasznie podobały - aż za każdym razem płakać mi się chce, że one takie cudne.

A mam pytanie do mamuś cyckowych - czy Wasze dzieci jedzą jakieś określone posiłki? Mój je tak konkretnie w nocy i po spacerze, a tak to robi sobie dużo takich mniejszych przekąsek w ciągu dnia. Bo cycek to dla niego i butelka i smoczek, więc wsuwa często, ale chyba mniejsze porcje. Wy też tak macie, czy tylko kilka karmień w ciągu doby?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 11:11   #305
klaudusk_a
Zakorzenienie

a oto oczęta mojej balbiny a na pierwszym zdjeciu spi (jak to określił dziadek) w pozycji na wampira nie wiem dlaczego takie skojarzenie

Zapraszam na mój blog
Stary 2010-05-03, 11:12   #306
klaudusk_a
Zakorzenienie

megi-megi moja też je często i to bardzo. ogólnie oprócz spania to ona tylko je :P hehe

Zapraszam na mój blog
Stary 2010-05-03, 11:14   #307
Darusiaaaa
Zakorzenienie

niby moj glodomor powinien jesc co 4 godziny, jeden nocny posilek sama wyeliminowala, ale powiedzcie mi skoro je nadal co 3 godziny, niera nie wytrzyma 3 to co mam zrobic by jadla co 4;/

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

to bylo pytanie do mam BUTELKOWYCH
A.Camus
Stary 2010-05-03, 11:15   #308
trolla2405
Rozeznanie

dzięki dziewczyny za słowa otuchy, trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
mrowak, madzia kurcze ja pożyczyłam laktator od siostry, żeby rozkręcić laktację trochę, więc rano jak mała zjadła z lewego, to odciągnęłam z lewego (jakieś 10ml) i z prawego 100ml. Po dwóch godzinach mała chciała jeść, dałam jej OBA cyce i zaczęła się wściekać, nie chciała już ciągnąć (może już nie było) i wściekała się nadal, była nadal głodna, nie zdążyło sie wyprodukować, przetrzymałam ją troszkę, bo myślałam, że może jednak to nie głód, ale nie dało się, w końcu dałam jej to co ściągnęłam 110ml i zjadła wszystko i kurna jaki ma sesn odciąganie, jak potem cycki puste i i tak musze dać jej butle kurna nie mam pomysłu jak to robić
ja tylko ściągam pokarm, więc widzę ile mi wychodzi z cycka. Rozkręcilam mleczarnie konkretnie a zaczełam w niedziele popoludniu od kilku kilkunastu kropel. Teraz mam wręcz za duzo. Czekam na małą żeby mi się unormowało bo narazie w szpitalu je 60ml x10. Wydaje mi się że powinnaś popróbować parę dni czy też nie zaczniesz produkowac więcej.

POP twoja mała leżała pewnie w inkubatorku w ciepełku na początku. Miałaś jakieś zalecenia do temperatury w pokoju gdy dali ci ją do domku?
Stary 2010-05-03, 11:17   #309
drcron
Zakorzenienie

no to wklejam zdjecia naszej chusty
tylko przepraszam za moj wyglad na zdjeciu ale tam wygladam jak kura domowa w dresach i koszulce i bez makijazu wiec na mnioe prosze nie patrzec tylko na chuste

a tutaj linka do szycia chust i do pieluch wielorazowych i do duszka smierdziuszka
http://www.chusty.info/forum/index.php

i jeszcze zdjecie nowego przyjaciela naszej corci narazie dmuchany jak skonczy 3 lata dostanie prawdziwego

a i jeszcze jedno powiedzice mi czy ja moge jesc zupe szczawiowa ?? karmiac cycem ??

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 11:20   #310
klaudusk_a
Zakorzenienie

ja właśnie zjadłam kilka kawałków ptasiego mleczka. niby nie ma dużo czekolady ale boje sie jak mała zareaguje

Zapraszam na mój blog
Stary 2010-05-03, 11:24   #311
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Witam cudowne mamusie na nowym wątku.
nadrabiam kilka dni w przerwach i nie moge dotrzec do konca ale przede wszystkim:

Anakazar i Gusinek wreszcie macie maleństwa ze soba-gratuluję bardzo bardzo
po drugie wszystkie fotki co wklejacie:maluutkie cudeńka przesłodkie napatrzec sie nie mozna,Martuko wzruszyl mnie widok Ciebie uśmiechniętej z dwoma malenstwami

Trolla gratuluje wytrwania,niech kruszynka rosnie zdrowo

Mam tak przedawnione zaznaczone posty do odpowiedzi ze chyba nie bede odpisywac bo juz uzyskalyscie napewno odpowiedzi.

oczywiscie nagromadzilo mi sie kilka pytan
Wogole bylismy na usg bioderek i prawe ok a lewe na granicy normy oczywiscie zalecenia albo pilnowac zeby nozki byly na zabke albo pieluchowac podwojnie i za miesiac kontrola.

Chcialam m wprowadzic jakies cos do picia,pisalyscie chyba o rumianku,ale lepiej taki-herbatka rumianek w granulkach np hippa-czy parzyc jakis slaby rumianek i to dawac czy moze cos innego?no bo sama wode to tak dziwnie a z glukoza bez sensu kalorie chyba.

I dla mnie najwazniejsze pytanie bo troche mnie to niepokoi,malemu jakos drżą czasami nóżki,czy to normalne???najczesciej jak karmie trzymajac go na rekach,staram mu sie rozgiac delikatnie nozki ze wzgledu na te bioderka i jak źle jakos stópka pojdzie to mu tak drzy dziwnie,ma ktos cos takiego?

wracam do czytania bo jeszcze nie skonczylam.

co do smoczkow ja juz dawalam nuka,avent,teraz kupilam w rossmanie takie żółte większe-nic nie dziala cholerka jasna-tylko cycus jest tolerowany jako smoczek wkurzam sie bo on nie umie juz zasnac bez tego tylko usypia ja zabieram po 10 minutkach budzi sie i placze a tak to by sobie possal takiego smoczka,caly czas mu podtykam ale niestety wypluwa probuje przytrzymywac ale to tez nic nie daje

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-05-03 o 11:28
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-03, 11:30   #312
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Nie wrzucajcie tych zdjęć, bo wszystkie te Wasze dzieciaczki bym ukradła i zagarnęła do siebie Naprawdę nie sądziłam, że dzieci będą tak mi się strasznie podobały - aż za każdym razem płakać mi się chce, że one takie cudne.

A mam pytanie do mamuś cyckowych - czy Wasze dzieci jedzą jakieś określone posiłki? Mój je tak konkretnie w nocy i po spacerze, a tak to robi sobie dużo takich mniejszych przekąsek w ciągu dnia. Bo cycek to dla niego i butelka i smoczek, więc wsuwa często, ale chyba mniejsze porcje. Wy też tak macie, czy tylko kilka karmień w ciągu doby?
moja niunia tez tak ciumka sobie kilka razy dziennie po kilka minut czasem po 2 zasypia na 30 minut i zas cyca wola

a przypomnialo mi sie co mowila jedna z poloznych w szpitalu jak dziecie nie chcialo smoka cumkac to mowila zeby przytrzymac chwilke i postukac paznokietkiem w to koleczko i wtedy zalapie u nas sie nieraz udaje jak nie chce ciumkac i sama nie wie czego chce

ponawiam pytanie co z tym pepuszkiem?? mam sie martwic i pedzic do szpitala czy czekac do jutra do wizyty ??

Stary 2010-05-03, 11:32   #313
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
wlasnie podtrzymam, ania zmniejszalam od 2 dni, bo dostawala 5-6 kropel, pozniej 3-4 i przedwczoraj 2 i niby co stekala ale nie plakala, ale teraz juz na bank tak nie zrobie! nie bede jej meczyc chociaz trwalo to dzis krociutko bo ok 10 min ale ja nie moge na to patrzec, serce mi pęka!! i tez sie poplakalam dzisiaj jak ona krzyczala...

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

ania na opakowaniu jest napisane zeby jedna saszetke plantaxa na dzien dac, ja kupilam ale dla mojej jedna dawka herbatki to za malo i lezy, dajesz jakos inaczej?
Ja dałam jedną teraz ale jak w nocy bedzie cyrk dam drugą . Ty plantex wrazie cuś chyba możesz dać dodatkowo oprócz leków . Ja miałam w planach wode koperkową ale nie było w aptece a że dziś swieto to u mnie na wsi tylko ta jedna była czynna

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;18979890]Moje dzieci są wielbicielami pociągów. Też mi się ten bzik udziela.
Jak znajdziecie coś ciekawego, taniego, w necie, na allegro to podzielcie się linkiem, na kolorowo, bo inaczej się zgubi ciekawostka.

Np
http://allegro.pl/item1008140152_kar...wa_canpol.html
grzechotki: http://allegro.pl/item1013781410_sto...tki_warto.html

Ja plantexów nie używam. Trzecie dziecko bezkolkowe [/QUOTE]

Mój synek kocha pociągi ale te z Tomka i przyjaciół . U ciebie tez mania na tą bajkę ?jak mu czytam książeczki to wie która lokomotywa jest która i pokazuje wszystkie he he .. wyszkolony małolat

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
noc nie przesana a na dodatek kawy pić nie można...dajcie jakis młotek to mnie dobije
Jak to nie można .. ja tam pije . rano z ekspresu z wielką ilością mleka po obiedzie ricore

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, chciałam Was przestrzec:
NIE PRZEGRZEWAJCIE SWOICH POCIECH!!
Ja dziś miałam niezłe przejście przez wlasną glupotę
Moja mała zawsze w nocy budziła sie co 2-2,5 godziny na maxa co 3. A dziś budze się w nocy patrze na zegarek a tam minęło już 5 godzin!! Wiec postanowiłam ja wybudzić, dotykam jej a ona gorąca jak ogień. Mierzę temperaturę w pupce a tam 38,3 Wiec po odjęciu tego pół stopnia i tak jest gorączka. Ja panika. Chcialam dzwonić po pogotowie. Tż wziął kompa i szuka na necie co robić. No i doszukal się... że moze być przegrzana. A ja ja ubrałam prawie tak jak była na dworze w dzień :/ Miała body na krotki na to pajac, zawinięta w rozek i jeszcze przykryta cienkim kocykiem- ja głupia matka... nie wiem jak ja to zrobiłam. i jeszcze pierwszy raz zdarzyło mi się nie zdjąc cienkiej czapeczki po kąpieli. Więc tylko napoilam ją, zrobilam zimne okłady i... jak ręką odjął, spadło do 37,6. Rano juz jest ok. Ale stracha mialam jak nigdy.
Wiem... na wlasną prośbe... jaka ta matka głupia!!
ech... szkoda gadać...
he he musze dac twój post tesciowej bo ona ciagle twierdzi że małej jest zimno bo ona mała . U mnie 20 stopni w sypialni a mała ma półśpiochy , body na długi na noc i wsio nakrywam ją kocykiem. Czasami ma spoconą z tyłu główke.

Cytat:
u nas dzis 20 stopni ale wiatr i sie zastanawiam czy brac mala na spacer jesli tak to ja ubrac
ja bym załozyła dres a na nogi np. rajstopki zamiast skarpetek i koc.

Cytat:
Piękności

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
i jeszcze zdjecie nowego przyjaciela naszej corci narazie dmuchany jak skonczy 3 lata dostanie prawdziwego

a i jeszcze jedno powiedzice mi czy ja moge jesc zupe szczawiowa ?? karmiac cycem ??
Moje dzieci mają konika u kuzynki

to foto z tamtego roku . Kuzynka ma teraz trzy sztuki dwa dla swoich a jeden jest niby moich dzieciaków Konie sa tylko i wyłacznie dla dzieci kupione . W tle moja morda
I SZymek w tamtym roku w wakacje jak obgryza sobie paznokcie
Stary 2010-05-03, 11:37   #314
klaudusk_a
Zakorzenienie

drcron ja bym poczekała do jutra. mojej też z pepuszka cos wycieka ale mama mnie uspokoiła że to normalne i trzeba dalej przemywać spirytusem

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

ania p to trzecie zdjecie jest super haha

Zapraszam na mój blog
Stary 2010-05-03, 11:37   #315
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mamusie butelkowe -jeszcze jedno pytanie:

Czym miedzy karmieniami dopajacie maluszki? moja pije herbatke koperkowa Hippa i w dzien niemal miedzy kazdymi karmieniami musi sie napic, sama sie dopomina.
A.Camus

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-03, 11:45   #316
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ja dałam jedną teraz ale jak w nocy bedzie cyrk dam drugą . Ty plantex wrazie cuś chyba możesz dać dodatkowo oprócz leków . Ja miałam w planach wode koperkową ale nie było w aptece a że dziś swieto to u mnie na wsi tylko ta jedna była czynna

Mój synek kocha pociągi ale te z Tomka i przyjaciół . U ciebie tez mania na tą bajkę ?jak mu czytam książeczki to wie która lokomotywa jest która i pokazuje wszystkie he he .. wyszkolony małolat

Jak to nie można .. ja tam pije . rano z ekspresu z wielką ilością mleka po obiedzie ricore

he he musze dac twój post tesciowej bo ona ciagle twierdzi że małej jest zimno bo ona mała . U mnie 20 stopni w sypialni a mała ma półśpiochy , body na długi na noc i wsio nakrywam ją kocykiem. Czasami ma spoconą z tyłu główke.

ja bym załozyła dres a na nogi np. rajstopki zamiast skarpetek i koc.

Piękności

to foto z tamtego roku . Kuzynka ma teraz trzy sztuki dwa dla swoich a jeden jest niby moich dzieciaków Konie sa tylko i wyłacznie dla dzieci kupione . W tle moja morda
moja mama tez uwaza ze skoro Julka jest mala to ciagle jej zimno i ona ja przykrywa ja ja odkrywam < jak jest u nas albo my u niej >
koniki przecudne a Ty jak ladnie wygladasz z tylu

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

na nie daje nic do picia czasem probuje dac jej wode herbatke wode z glukoza ale wszystkim pluje i krzyczy juz jak jej wyciagne smoczka z buzi dalej pluje wiec nie dopajam

Stary 2010-05-03, 12:00   #317
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
mamusie butelkowe -jeszcze jedno pytanie:

Czym miedzy karmieniami dopajacie maluszki? moja pije herbatke koperkowa Hippa i w dzien niemal miedzy kazdymi karmieniami musi sie napic, sama sie dopomina.
dawaj wode . Dobrze wyrobić w dziecku nawyk picia wody czystej bez dodatków
Stary 2010-05-03, 12:02   #318
fasolka73
Rozeznanie

Ja dziś dołączam do grona niewyspanych....ziew... Mała co godzinkę oczy jak 2 zł i cyc, bo inaczej ryk....

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
minka

fasolka łączę się w bólu braku akceptacji smoka Ja walczę już kilka dni i dupa Miałam avent i niestety. Kupiłam właśnie tego niebieskiego Nuka co darusia pokazała (silikonowego) i NIC. Dzisiaj zakupiłam Nuka z lateksu iiiiiiiiii ......................... ............... NIC Nie chce, wypluwa i wrzeszczy z niebogłosy a ja nie mam pomysłu jak Go uspokoić - staram się odzwyczaić od cycka stosowanego jako smoka i już nie daje rady On nawet raz nie zassał żadnego z tych smoczków - od razu wypluwa ;( JA chcę tak jak darusiaaaa Marcyś jest cicho na spacerze, w podróży, jak ma cycka w buzi i jak śpi - pozostałą część czasu spędza na darciu Czemu On nie może jak siostra nie płakać wcale Moja Hania jak mając ok 2 lata się przewróciła i rozpłakała to mój tata powiedział do Niej "to Ty umiesz płakać??" Bo Jej się nie zdarzało. Za to Marcel teraz nadrabia za Nią i za siebie - drze się jakby Go ze skóry obdzierali Ale kocham Go piekielnie
Z kolei moja Hania jak Twój Precelek. Cycek w buzi to całe szczęście i nic innego nie wchodzi w grę. I już dobrze wszyscy wiemy, że nasza Hania umie płakać, nie musimy z tym czekać 2 lata
Kocham ją ogromnie, ale czasami sił nie mam.... Może to dlatrego, że to cyckowe? I żadną gumą nie oszukasz? Jakby jadły z butli, to guma miło by się kojarzyła?
Ale na razie się nie poddaję...Choć kolejna noc zarwana...

Cytat:
w dodatku martwie die jej pepkiem wczoraj odpadł strupek adzis zaś się pojawił w dodatku jest zaczerwienione do okola i był wyciek zaś w nocy mam jechać do szpitala zby to zobaczyli czy czekać do jutra jutro wizyta u nefrologa

Fasolka my tez mamy to nosidlo Mai tei ale ono jest dla dzieci trzymających głowę ale jest fajne i polecane dla dzieci z dysplazja bo szeroko nóżki trzyma jak zabka nie tak jak zwykle nosidla gdzie nóżki zwisaja. Mam fajne forum gdzie pokazane jak nosić jak szyc i jaki materiał odpowiedni ale to potem bo zapisane na laptopie
Ciekawa jestem nosidła...

A mojej jak odpadł pępek, to było naokoło czerwone, lekko opuchnięte (pisałam nawet o tym, bo się martwiłam), nawet moja zanajoma, matka 3 dzieci powiedziała, że jest zainfekowany. Ale dalej przemywałm spirytusem. Zrobił się nowy strupek, potem odpadł i leciało trochę krwi i zawsze po kąpieli, jak zmoknie takie gluty z niego ściągam. Ale już dziś jest o wiele lepiej. Zaczerwienienie prawie całkiem zeszło.

Cytat:
mojej małej to niedługo brzuch pęknie bo gdyby mogła to jadłaby cały czas. moje cycki już nie nadążają produkować mleka
Skąd ja to znam.....Moja je i ulewa, a jak jej nie dam cyca to jet ryk, którego już nawet noszenie na rączkach nie ucisza...

Cytat:
śliczna Niunia

Cytat:

OJ MAMY TAK, MAMY!!! nON STOP KOLOR

Cytat:
a oto oczęta mojej balbiny a na pierwszym zdjeciu spi (jak to określił dziadek) w pozycji na wampira nie wiem dlaczego takie skojarzenie
ŚLICZNA BALBINKA NA WAMPIRKA!
może to przez te wyciągnięte rączki w poszukiwaniu ofiary? )

Cytat:
no to wklejam zdjecia naszej chusty
tylko przepraszam za moj wyglad na zdjeciu ale tam wygladam jak kura domowa w dresach i koszulce i bez makijazu wiec na mnioe prosze nie patrzec tylko na chuste

a tutaj linka do szycia chust i do pieluch wielorazowych i do duszka smierdziuszka
http://www.chusty.info/forum/index.php
Dzięki za linki i zdjęcia. Kochana! Teraz nie zrobisz na nas wrażenia swym wyglądem, bo obawiam się, że większość z nas podobnie wygląda i nawet jak nie lubiła do tej pory, to z upodobaniem zamienia się w dresiarę.Tiiaaaa.....A co to jest makijaż?! Bo nie pamiętam...

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

co do smoczkow ja juz dawalam nuka,avent,teraz kupilam w rossmanie takie żółte większe-nic nie dziala cholerka jasna-tylko cycus jest tolerowany jako smoczek wkurzam sie bo on nie umie juz zasnac bez tego tylko usypia ja zabieram po 10 minutkach budzi sie i placze a tak to by sobie possal takiego smoczka,caly czas mu podtykam ale niestety wypluwa probuje przytrzymywac ale to tez nic nie daje
Mam dokładnie to samo i z dnia na dzień jest gorzej, tzn. ona coraz częściej chce cyca...

Cytat:
moja niunia tez tak ciumka sobie kilka razy dziennie po kilka minut czasem po 2 zasypia na 30 minut i zas cyca wola

a przypomnialo mi sie co mowila jedna z poloznych w szpitalu jak dziecie nie chcialo smoka cumkac to mowila zeby przytrzymac chwilke i postukac paznokietkiem w to koleczko i wtedy zalapie u nas sie nieraz udaje jak nie chce ciumkac i sama nie wie czego chce

Też jej stukałam w tego smoka, nie pomaga...

Cytat:

Piękne te koniki!!! A Szymek mnie powalił tym obgryzaniem paznokci
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 12:15   #319
klaudusk_a
Zakorzenienie

moja mala jest na tyle cwana że jak jej wkładam smoka do ust to udaje że jej nie dobrze

Zapraszam na mój blog
Stary 2010-05-03, 12:15   #320
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jeszcze pare fotek, na macie i ze mna

i jak widac na załączonych obrazkach wlasnie tak dziala na nas NUK
A.Camus
Stary 2010-05-03, 12:18   #321
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Pop czemu się nie chwaliłaś żeś kielecka studentka ?? Politechnika?? 5 lat w Ck spędziłaś??
Oczywiście że Polibuda wydział Elektryczny. To były piękne chwile. No i mój TZ ma niedaleko Końskich pół domu. Więc kilka razy w roku tam bywamy i do Kielc też zaglądamy. Np w następny weekend jedziemy własnie tam z wszystkimi naszymi dziećmi w piątek. Czyli Oliwka, pies, kot i my. Pierwszy raz tak Wszyscy razem, ale nie mamy z kim zostawić naszych "synków". A w niedzielę raniutko jedziemy na komunię (z tamtąd) do Stalowej a w poniedziałek wracamy pod Opole.

Dzisiaj właśnie wykąpałam moich synów i są bardzo szczęśliwi z tego powodu.

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
POP twoja mała leżała pewnie w inkubatorku w ciepełku na początku. Miałaś jakieś zalecenia do temperatury w pokoju gdy dali ci ją do domku?
Leżała dość długo bo 1,5 miesiąca a potem jeszcze dwa tygodnie leżała w szpitalu w "korytku". Gdy była w inkubatorze to utrzymywali temperaturę tak 34 -32 C. A na sali była temperatura 27C. Mała po wyjęciu z inkubatora zawsze leżała zawinięta w kocyk a drugim była przykryta.
Więc jak zabraliśmy ja do domu to na początku utrzymywaliśmy temeraturę w domu 27C a potem tak sukcesywnie zmniejszaliśmy co 2, 3 dni o 1 C, aż doszliśmy do około 21C. I teraz u nas jest taka temperatura.
Moja mała po domu "chodzi" tylko w śpiochach i pieluszce.

drcron - dzieki za zdjęcia. A jaki jest to typ chusty bo jest tyle rodzai że się w tym gubię. I wcale tak źle nie wyglądasz, i tak większość zasłania chusta

Asulek_23- piękna ta Toja mała, to drugie zdjęcie jest prześliczne ona na nim taka poważna. I bardzo nie się podoba jej kształt głowy taki jakiś dorosły.

Klaudusek - Twoja "Balbina v wampirek" też jest piękna. I ma usta tak ładnie zarysowane.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 12:21   #322
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
dawaj wode . Dobrze wyrobić w dziecku nawyk picia wody czystej bez dodatków
ale po wodzie biedna ni pryka wiec stad ta herbatka koperkowa.
A.Camus
Stary 2010-05-03, 12:23   #323
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jeszcze jedno
A.Camus
Stary 2010-05-03, 12:27   #324
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
moja mala jest na tyle cwana że jak jej wkładam smoka do ust to udaje że jej nie dobrze
Moja się dławi, krztusi, kaszle, robi się czerwona i się dusi. Na nas tak właśnie działa NUK

Cytat:

śliczności.... Mała Darusia i duża Darusia

co do 3 zdjęcia , napisałam wyżej....
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 12:29   #325
P0P70
Zakorzenienie

Darusia - moja to niejadek więc je za często je. ale staram sie aby tak codziennie wypiła co nieco. I daję jej słaby rumianek który zaparzam. tak około 30- 50 ml/dobę.
Bardzo lubię takie ujęcie jak dziecko jest na mamie i widać i mamę i dzecko. No po prostu cudownie razem wyglądacie. A na widok drugiego zdjęcia gęba samam sie uśmiecha.

AniaP_ Twój szymek to faktyczie wszytskojadek. Nawet własna stopa się nadaje .

Ja też chcę konika-kucyka tylko nie mam gdzie go trzymać. ZAZDRASZCZAM WAM

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 12:44   #326
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja mam gdzie trzymac, ale nie chce;p
jak mala bedzie chciala bedzie jezdzila ze mna na koniki

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

ja nie wiem jak mam jej papu ograniczyc jak ona ciagle glodna! jadla rowne 3h temu i juz sie zaczyna dopominac;/
A.Camus
Stary 2010-05-03, 12:52   #327
klaudusk_a
Zakorzenienie

moja się obudziła na jedzenie ale obciągnela tylko jednego cyca. znając życie teraz pojdzie spac a za chwile przypomni sobie że mam jeszcze jednego cycka którego nie ruszyła :P

Zapraszam na mój blog

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-03, 12:56   #328
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Ale podanie większej ilości nie przeszkadza mój synek był szczepionu tylko 6w1 wtedy nie mieszano szczepionek wogóle
Jasne że nie przeszkadza. Na początku też chcieliśmy wziąć i ciągnąć tylko 6w1, ale jeżeli jest możliwość po pierwszej dawce przejść na 5w1 to czemu nie, po co niepotrzebnie faszerować dziecko dodatkowymi szczepionkami. W sumie jeszcze z tym polio mi się nie podoba, bo dostanie o jedną dawkę za dużo, no ale lepsze to niż kłucie szczepionkami z NFZ'tu

A będziecie szczepić na ospę wietrzną i WZW typu A?

Cytat:
noc nie przesana a na dodatek kawy pić nie można...dajcie jakis młotek to mnie dobije
A czemu nie możesz? Ja sobie pozwalam na jedną dziennie, albo słabą rozpuszczalną, albo z cykorią.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
tez kiedys miala zuza problemy z zasypianiem po kapieli al teraz robimy codziennie tak samo i ladniezasypia a wieczor mamy dla siebie tyle ze o 5 budzi sie zprzyzwyczajenia ja mam juz jedno karmienie w nocy a pozatym juz tryb 4 godzinny
u mnie było to samo. Dzieci po kąpieli zawsze najdłużej śpią

Cytat:
Dziewczynki, chciałam Was przestrzec:
NIE PRZEGRZEWAJCIE SWOICH POCIECH!!
Ja dziś miałam niezłe przejście przez wlasną glupotę
Moja mała zawsze w nocy budziła sie co 2-2,5 godziny na maxa co 3. A dziś budze się w nocy patrze na zegarek a tam minęło już 5 godzin!! Wiec postanowiłam ja wybudzić, dotykam jej a ona gorąca jak ogień. Mierzę temperaturę w pupce a tam 38,3 Wiec po odjęciu tego pół stopnia i tak jest gorączka. Ja panika. Chcialam dzwonić po pogotowie. Tż wziął kompa i szuka na necie co robić. No i doszukal się... że moze być przegrzana. A ja ja ubrałam prawie tak jak była na dworze w dzień :/ Miała body na krotki na to pajac, zawinięta w rozek i jeszcze przykryta cienkim kocykiem- ja głupia matka... nie wiem jak ja to zrobiłam. i jeszcze pierwszy raz zdarzyło mi się nie zdjąc cienkiej czapeczki po kąpieli. Więc tylko napoilam ją, zrobilam zimne okłady i... jak ręką odjął, spadło do 37,6. Rano juz jest ok. Ale stracha mialam jak nigdy.
Wiem... na wlasną prośbe... jaka ta matka głupia!!
ech... szkoda gadać...
Oj, dobrze, że to nie było nic groźnego.

Zawsze mam problemy jak ubrać Małego. Ja ciepłolubna, potrafię w swetrze w lecie łazić bo mi zimno Ale staram się kierować zasadą - jedna warstwa więcej niż reszta normalnych ludzi W mieszkaniu mamy około 25 stopni, więc Mały zazwyczaj jest ubrany w body z długim rękawem i do tego skapetki, lub ubieram mu na to jeszcze półśpiochy albo śpiochy lub body z krótkim rękawem i bawełniany pajacyk. I myślę że jest ok. A jak idzie spać to przykrywamy go kołderką lub kocykiem Natomiast na dwór zależnie od pogody dodatkowo ogrodniczki lub/i ciepły dresik i przykrywam kołderką lub kocykiem

Cytat:
u nas dzis 20 stopni ale wiatr i sie zastanawiam czy brac mala na spacer jesli tak to ja ubrac
W moich rejonach ciągle pada. Może popołudniu się przejaśni i wyjdziemy chociaż na chwilę, a jak nie to zostajemy w domu..

Ja na taką pogodę na body z długim rękawem lub pajacyka ubrała dodatkowe spodenki i bluzę lub sweterek. Oczywiście w wózku przykryłabym kocykiem

Cytat:
Ale oczyska

Cytat:
Standardowo je po lub przed kąpielą, w nocy jeden posiłek i po dłuższym wybyciu z domu . A tak w dzień to zależy od jego nastroju. Staram się nie dokarmiać go zbyt często żeby się nie przyzwyczaił do rytmu jedzenia co godzinę ale różnie to bywa. Np dzisiaj to już z 5 razy się przyssał bo się budzi i kwili. Ale pozwalam mu na to po wczorajszych ekscesach które mi urządził Czyli jak mu nic nie dolega to z 7-8 razy na dzień.
Jeżeli nie dopajasz go wodą to może mu się po prostu chce pić i dlatego tak często woła

Cytat:
słodka

Kurcze, tak piszecie że Wasze pociechy odrzucają smoczki... Nie zazdroszczę... U mnie na początku też nie chciał ssać, ale po kilku próbach załapał że jest ok. Przytrzymywaliśmy mu lekko w buzi a jak wypluwał to z powrotem do buzi mu wkladaliśmy, Mamy TT i Nuka, ale Nuka za bardzo nie lubi W ogóle miałam opory żeby mu dać smoka, bo słyszałam o przypadkach, że dziecko nie chce wtedy ssać cyca, czekaliśmy 2 tyg, miałam wyrzuty sumienia że "zapycham" mu buzię smokiem, ale szybko się ich pozbyłam widząc że dziecko się uspokaja i wycisza

Cytat:

U mnie też sprawdzają czy dziecko ma ciepłe nóżki i rączki bo może mu zimno, a w domu prawie 25 stopni. Nawet częste wietrzenie pokoju nie obniża temperatury. A jak ma czkawkę to twierdzą, że na pewno z zimna Wiem kiedy mu zimno, wtedy trzyma blisko ciała rączki i podkurcza nóżki, jakby chciał te ciepło zatrzymać, a jak jest ok, to leży z luźnymi rączkami
hehe - niezły ten Szymek Ale dzieciaki to chyba tak mają, że w pewnym wieku muszą wszystkiego posmakować

Cytat:

ulala, jakie laski
A mam pytanie, Mała jest już zainteresowana matą?
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 13:38   #329
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Drcron pepuszek po odpadnieciu nie jest od razu taki lany jasny,u mne tez tak bylo,smarowalam dalej raz dziennie i po kilku dniach byl dopiero normalny.

Aniap ale slodkie jest to zdjecie co Szymek spi razem z Ola u niego smoczek w buzi a u malej obok

moj niutuś tez tak czesto je jak jestesmy w domu,bo jak wychodzimy to poyrafi 3h poczekac na jedzonko,a dzisiaj wyjatkowo marudzi,dlatego mam czas na net bo ciagle karmie
wypil mi 80ml wody przegotowanej,ale pozniej przy czkawce juz nie chcial.

Z tymi szczepieniami tez slyszalam ze nie mozna zmieniac z 6w1 na 5w1-juz nie wiem jak to jest
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 13:53   #330
drcron
Zakorzenienie

tylko ze u nas pepuszek odpadl jak miala 12 dni a za 3 dni bedzie miala miesiac wiec to troche dlugo sie saczy co prawda nie codziennie ale to jest tak ze jak nie psikne przy kazdej zmianie pieluchy to sie zaczyna saczyc no nic poczekam do jutra napisalam to na liscie pytan do Pani doktor jutro bedziemy tez mieli robione jeszcze4 jedno usg brzuszka i wynik z posiewu bedzie oby byl bez bakterii

a moze te smoczki sa zaduze dla waszych dzieci dlatego sie nimi dlawia ??
moja Jula na przyklad nie toleruje smokow TT i NUK najbardziej jej pasuje z firmy cos na B a moze inny ksztalt ?? np. w ksztalcie sutka albo okragly ?? my zanim trafilismy na tego B t kilka przetestowalismy i ten jest najlepszy

moje dziecie dzisiaj pierwszy raz zasmialo sie w glos ale mialam radoche wieksza od niej hehe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości