|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Straszny Wątek ;)
przymarło mu się... teraz straszy jako blada zjawa i pobrzękuje łańcuchami
![]() Przypomnialo mi się, jak czytałam historie o stukaniu w okna, że u mnie czasem ptaki siadają na parapecie i hałasują. Fajnie się je obserwuje przez szybę ![]() I jestem pełna podziwu dla niektórych osób, jakbym zobacyzła w nocy jakąś postać wpokoju, to chyba bym na zawał zeszła ![]() A wczoraj na drzwiach do piwnicy zobaczyłam czarny ślad dłoni i malo nie padłam ![]() Dopiero po chwili sobie wytłumaczyłam, że przecież mój tata jest mechanikiem i ciągle ma rece brudne w smarach
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
teraz jest to "straszny wątek -czyli wydawało mi sie, ze widziałam ducha"
![]() A już nikogo nie ma, komu serio coś się przydarzyło?
|
#3153 |
|
Rozeznanie
|
Mi na szczęście na razie nic poważnego
oczywiście oprócz dźwięków spadania (choć naprawdę wszystko jest na swoim miejscu), kroków, ale to zazwyczaj piętro wyżej, ostatnio dwa razy słyszałam takie dziwne szmery i taki jakby przekształcony głos, takie skrzeczenie jakby (tak się przestraszyłam ze szok i taka przestraszona słucham dalej a tu; Tu TPSA ....) Czasem dreszczyk przejdzie jak np sama jestem w domu, albo z bratem który jest piętro wyżej, a kot albo pies tak dziwnie sie zachowują. Ostatnio mój pies z minute stał i patrzył się w miejsce gdzie ma dywanik do spania i dopiero po dłuższej chwili się położył, a kot czasem patrzy się w jakieś miejsce i nagle tak odskakuje do góry, tak dziwnie jak nie kot |
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo na klatce schodowej stoi ogromne lustro i on się w nim widział i przestraszył )Oby Ci się nigdy nic poważnego nie przytrafiło
|
|
#3155 |
|
Rozeznanie
|
Ona ma taką wnękę jakby, tylko w tej wnęce są drzwi do piwnicy, ale tam się nie wchodzi już bardzo dawno i czasem jak się wierci to tymi drzwiami tak rusza że aż strach
Najgorsze co mi się zdażyło to też pisałam kilka stron dalej. A mój pies to nie wiem czego się możne bać bo on takie bydlątko duże jest |
|
|
|
#3156 |
|
Przyczajenie
|
Przypomniała mi się jeszcze jedna historia, którą opowiadała kiedyś dziewczyna mojego brata.
W jakiejś wsi (nie pamiętam nazwy) zawsze w nocy dzwonił dzwon kościelny. Ludzie mówili, że to sprawa ducha czy coś w tym stylu. Więc kilkoro ludzi się zmówiło, że złapią tego rzekomego ducha (prawdopodobnie nie wierzyli w to). posypali chyba piaskiem obszar wokół dzwonnicy i ugładzili ten piach grabiami. W nocy jak zwykle było słychać dzwonienie. A rano okazało się, że na piasku nie ma żadnych śladów butów. Piach był w nienaruszonym stanie. Tylko nie jestem stanie sobie przypomnieć czy Ci ludzie czekali na kogoś czy ich tam nie było. |
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie ma jakichś ciekawych historyjek , znam tylko taką że w okolicy mojego miasta rośnie wielkie drzewo , w środku ciągle pali się znicz.Jak spytałam się koleżanki dlaczego to ona mówiła że bardzo wiele osób na tym drzewie się powiesiło.
|
#3158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3159 |
|
Rozeznanie
|
Przebrnęłam póki co do 30 str tego wątku w ciągu kilku wieczórów, bo tylko wtedy ten wątek czytałam, haha
. właściwie po nocach, leżąc w łóżku, z telefonem i tym wątkiem na wyświetlaczu, a potem do rana bałam się isc do łazienki nie mowiac już o tym że po 'egzorcyzmach emily rose' chyba z tydzień budziłam się PUNKTUALNIE o 3.. co do moich historii, to sama nie przeżyłam niczego aż tak konkretnego ( i niech tak zostanie ) , ale wiele znam z opowiadań innych, bliskich, którym to się zdarzyłoJeśli chodzi o mnie, ponad 2 lata temu zmarła babcia. było to 4 dni przed wigilią Bożego Narodzenia, normalne były 'latające' szklanki w jej pokoju, spadające gąbki/ściereczki w kuchni. Innego dnia, byłam sama w domu, moja Mama załatwiała w tym czasie pogrzeb. mam kuchnię 'otwartą', tzn połączoną z korytarzem, obok korytarza łazienka, więc miałam na nią widok. wychodząc z łazienki, zgasiłam światło i poszłam do kuchni. siedząc koło stołu, zobaczyłam że nagle zapaliło się światło w łazience więc ponownie je zgasiłam, i poszłam do swojego pokoju, i ta sama sytuacja- tym razem w kuchni + czajnik sam się włączył. że ja strachliwa jestem, to chciałam do kogokolwiek w tym momencie zadzwonic - telefon rozładowany, internet z tego co pamiętam nie działał - prawie zawału dostałam W 1. urodziny po śmierci babci (równe 2 miesiące) spałam z kuzynką w pokoju, w którym zmarła, obok wspomniana kuchnia. Centralnie o północy usłyszałyśmy stamtąd, jak ktoś wziął szklankę, pomieszał w niej łyżką, 'siorbnął' tak jak to robią starsze osoby zazwyczaj, i odstawił a byłyśmy tam tylko we dwie, kuzynka starsza o dobre pare lat.Babcia kiedyś opowiadała mi historię mojego dziadka, który w środku nocy obudził się, spojrzał w stronę pieca, a tam stała duża, biała postac, która z sekundy na sekundę zaczęła się zmniejszac, aż zniknęła. Sama babcia też miała wiele ciekawych historii.. |
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
to opisz je, jeśli pamiętasz
![]() niektórzy to mają poczucie humoru..tak straszyć swoich bliskich
|
#3161 |
|
Rozeznanie
|
Postaram się je sobie przypomnieć i chętnie napiszę.
o. pamiętam też jedną z moich historii. było halloween, późny wieczór. dwie moje koleżanki mieszkają centralnie pod strychem, na którym 23-1 w nocy wszyscy ciągle słyszą niewytłumaczalne kroki. chciałyśmy tam iść, wlasnie 31 października, wszyscy wymiękli, zostałam ja i jedna z koleżanek noo i poszłyśmy...rozstawiłyśmy świeczki, żeby ciemno nie było, ale strych b. duży - niewiele to dało natomiast koło starej drabiny opartej o ścianę przy drzwiach wyjściowych/wejściowych stała dynia tez ze świeczką w środku. poszłyśmy tak sobie, z ciekawosci. koleżanka poszła na jeden koniec zobaczyć co tam ciekawego, ja na drugi. z aparatem pamietam ze nagle coś mnie tknęło, żeby zrobić sobie zdjęcie. za mną pusto, przede mną ściana, zero prania itp. wyciągam rękę, robię zdjęcie, patrze... a tam, na zdjęciu, za moim ramieniem stała biała postać, z - jak mi się wydawało, bardzo złą miną świeczki same zgasły, a my uciekłyśmy stamtąd. do tej pory z resztą boję się każdego strychu i ciężko mnie przekonac do wejścia tam ![]() co lepsze, podobno ten 'ktoś' ze zdjęcia był przez pare innych osób rozpoznany Szkoda, że nie mam tego zdjęcia, mega wyraźne było.. ;/ Edytowane przez miiisiek Czas edycji: 2010-04-21 o 12:54 |
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
i masz nadal to zdjęcie?---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- trzeba było nie edytować, bo wyszłam na ślepą
|
#3163 |
|
Rozeznanie
|
nie mam, też żałuję.
![]() może koleżanka gdzieś wynajdzie ale to wątpliwe, kawałek czasu temu się to przydarzyło .musiałam, bo nie dokończyłam historii a byłam zmuszona uciekac z komputera
|
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
miiisiek - jak to rozpoznany? że niby kto to był? pisz!
|
#3165 |
|
Rozeznanie
|
Szczerze mówiąc nie wiem, osoby które mieszkają w tym bloku wspominały że twarz 'jakaś znajoma'
fakt faktem do tej pory nic tam się zmieniło, cały czas te kroki
|
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Z innego forum:
Cytat:
|
|
#3167 |
|
BAN stały
|
Aż mnie dreszcze przeszły na tą historie z innego forum xD
a mi się 2 dni temu same żaluzje zaczęły ruszać to było straszne.. a zdarzyło się wam kiedyś "bawić" w wywoływanie duchów ? |
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się "bawiłam" opisywałam wcześniej -i uważam, że przed tym trzeba bardziej dzieci ostrzegac niż przed seksem ja wczoraj jeszcze czytałam o tym na innym forum. M.in wypowiedź byłego satanisty. Brrr..okropne...
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby złego diabli nie biorą, ale wolę się nie przekonywać
|
|
#3170 |
|
Raczkowanie
|
Kurde, straszne te Wasze opowieści.. Mi na szczęście nic takiego sie nie przydarzyło poza jakimis "niegroźnymi" pukaniami w szybe.. Bardzo nie lubię natomiast ( nie wiem czy sie boję-pewnie trochę tak) jak wyje mój pies.. bo właśnie to podono zapowiedź śmierci.. (niby nigdy nie spotkałam się z czyms co potwierdziłoby tą teorię, ale mimo wszystko czuje się bardzo nieswojo jak wyje .. bardzo rzadko też mu się to zdarza zresztą..
Ale to i tak straszne
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A myślałyście o tym, że ktoś was obserwuje w OOBE? Ja czasami się trochę tak krępuje, że ktoś mnie odwiedził (zwłaszcza znajoma osoba), a ja o tym nie wiem
|
|
|
#3172 |
|
Raczkowanie
|
Jezuniu... Przypomniała mi się jedna historia. Otóż, jeszcze w czasach liceum, poszłam za znajomymi do sklepu. Zwykły warzywniak, ot co. Taki targ uliczny. No i Iza coś tam sobie wybiera, a ja wychyliłam się, żeby zobaczyć jakieś truskawki czy coś innego, nie pamiętam dokładnie, i mi serce do gardła podskoczyło. Na stołku za ladą siedzi jakaś przygarbiona starszuka, taka "pani bez wieku" i patrzy na mnie. Nic nie mówi, tylko patrzy. Przez chwilę chciałam z tamtąd uciec, serio. No, ale wiadomo, miałam siedmenaście lat i zgrywałąm hojraka
, więc po chwili zapytałam tylko, czy te truskawki są słodkie. Ona mi spokojnie odpowiada, że tak, z jej ogródka. Poprosiłam o trochę, staruszka pakuje, i nagle wyjeżdża z pytaniem: "Czy panienka jest stąd?". Trochę mnie zdziwiło to "panienka", no i że pyta, bo przecież mieszkam kilka ulic dalej, i dość często tu przychodzę. I nagle mi świta, że jej wcześniej nie widziałam, ale odpowiadam, że tak.Kilka dni później przyszłam w to samo miejsce z siostrą, ale kobiety nie ma. Nie przejęłam się specjalnie, może nawet mi ulżyło. Ale kiedyś, po ok. dwóch tyfodniach, trochę się zdziwiłam, że jej już nie ma. Zebrałam się w sobie i zapytałam obsługującą mnie dziewczynę, gdzie ta starsza pani, co to kiedyś była. A ta tylko robi zdumioną minę i oznajmia, że tutaj nigdy nie było żadnej starszej pani. Odechciało mi się zakupów w tym sklepie raz na zawsze...
Miliony marzą o nieśmiertelności, jednocześnie nie wiedząc co ze sobą zrobić w niedzielne, deszczowe popołudnie - Susan Ert Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej. - Paulo Coelho |
|
|
|
#3173 |
|
BAN stały
|
omg Oo.. a ja bym się chyba bardziej zmartwiła że zjadłam te truskawki z tego jej ogródka xDD
|
|
|
|
#3174 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
HotterThanFire
|
#3175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() hahaha
Edytowane przez Liptonka Czas edycji: 2010-05-03 o 09:55 |
|
|
|
|
#3176 |
|
Raczkowanie
|
Moja ciocia zmarła 2 miesiące temu w swoim domu. Nie miała żadnej rodziny oprócz nas, to mieszkanie jest w naszym posiadaniu no i chciałam z niego skorzystać, a dokładniej to chciałam się pouczyć. Usadowiłam się w fotelu, coś tam czytam i usłyszałam tupot w jej pokoju. Myślę sobie, jaasne napewno ona i dalej czytam po czym usłyszałam odgłos jakby ktoś otwierał szafę. Pamiętam zalała mnie taka fala gorąca,że porwałam klucze i wybiegłam z tamtąd bez podręczników.
Moja babcia była skarbnicą takich opowiadań. Czasami opowiadała nam jakie rzeczy działy się w czasie wojny. Opowiadała jak szli z dziadkiem przez las do domu i zobaczyli jak biegnie dróżką 4ka osób a potem nagle upadają. Wszystkie te historie traktuję z przymróżeniem oka ale w tym lesie roztrzelano 2 i pół tysiąca ludzi. Do dziś 'chodzą' pogłoski ,że samemu tam się lepiej nie wybierać ![]() Teraz historia która zdarzyła się na 100% i jest w mojej rodzinie bardzo popularna z racji ,że dużo osób w niej uczestniczyło. Było to w pewnej wsi, mój tata, wujkowie, kuzyni generalnie cała rodzina zebrała się na pogrzebie jakiegoś dalekiego członka familii. Były to późne lata 60'. Pogrzeb na wsi czyli ciało jest w domu. Dzień pochowania, zamykają trumnę, wynoszą po schodach na podwórze i nagle ktoś wali we wieko Panowie upuścili trumnę, która pod wpływem upadku sie otworzyła, a 'wujo' powitał słowami: ' żywego człowieka grzebać ku***?!' Rodzina do dzis jak to opowiada to wylewa łzy ze śmiechu A sam zainteresowany żył jeszcze około 15 lat. Happy End.I teraz bardziej 'przyziemna' Byłam z bratem u babci, zachciało nam się jeść. Poszłyśmy z babcią do kuchni zrobić placki ziemniaczane na kolację , trzemy te ziemniaczki no i zobaczyłyśmy,że niewystarczy jednak, więc babcia poszła do piwnicy po kilka sztuk. Ja jeszcze trę te warzywa i spojrzałam w okno, a tam mój brat zarzucił na siebie czarny kubrak i twarz podświetlił latarką. Ja drę się masakrycznie, a ten palant ucieka i się śmieje. Tydzień chodził z podbitym okiem i wybitym palcem
29.07.10r Kocham i tęsknię. Edytowane przez bambooko Czas edycji: 2010-05-03 o 12:02 Powód: literówka ;) |
|
|
|
#3177 |
|
Raczkowanie
|
Bambooko, wiem o co ci chodzi z bratem. Ja sama kilka razy omal nie zeszłam za zawał, kiedy mój braciszek na moich urodzinach posmarował się czerwoną farbą i kiedy ze znajomymi poszłam na działkę wyskoczył zza drzewo ze swoimi kolegami i zaczął wymachiwać nożem
. Co do histori z wujkiem - pękam ze śmiechu. Naprawdę.
Miliony marzą o nieśmiertelności, jednocześnie nie wiedząc co ze sobą zrobić w niedzielne, deszczowe popołudnie - Susan Ert Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej. - Paulo Coelho Edytowane przez aqa31 Czas edycji: 2010-05-03 o 12:08 |
|
|
|
#3178 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
Bardzo zaciekawił mi temat EVP i maszyny Meeka.
Czy ktoras z was spotkala sie z podobnymi motywami, wierzy w evp?
|
#3179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A maszyna Meeka... Pierwszy raz słyszę. |
|
|
|
|
#3180 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
ja wczoraj z nudy zaczelam przekopywac watki z evp, bardzo zaciekawily mnie niektore historie zwyklych ludzi od nas z Polski. Szkoda tylko ze rozmowy na forum pochodza z roku 2008, 2007 i watek umarl smiercia tragiczna.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

oczywiście oprócz dźwięków spadania (choć naprawdę wszystko jest na swoim miejscu), kroków, ale to zazwyczaj piętro wyżej, ostatnio dwa razy słyszałam takie dziwne szmery i taki jakby przekształcony głos, takie skrzeczenie jakby (tak się przestraszyłam ze szok 

coś zaczynam podejrzewać, że zostałyśmy nabrane a to tylko urban legend... no chyba, że jakimś cudem słyszałyśmy o tym samym
więc ponownie je zgasiłam, i poszłam do swojego pokoju, i ta sama sytuacja- tym razem w kuchni + czajnik sam się włączył. że ja strachliwa jestem, to chciałam do kogokolwiek w tym momencie zadzwonic - telefon rozładowany, internet z tego co pamiętam nie działał - prawie zawału dostałam
natomiast koło starej drabiny opartej o ścianę przy drzwiach wyjściowych/wejściowych stała dynia tez ze świeczką w środku. 

i masz nadal to zdjęcie?
fakt faktem do tej pory nic tam się zmieniło, cały czas te kroki
. Co do histori z wujkiem - pękam ze śmiechu. Naprawdę.