Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-27, 18:03   #2191
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

Cytat:
Napisane przez Peachees Pokaż wiadomość
Ok dziękuję bardzo.Chciałam się tylko upewnić żeeby nie było póżniej jakiejś niemiłej niespodzienki
Na pewno wszystko będzie w porządku z wodą . To sprawdzona przez nas perfumeria .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 18:43   #2192
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez Peachees Pokaż wiadomość
Ok dziękuję bardzo.Chciałam się tylko upewnić żeeby nie było póżniej jakiejś niemiłej niespodzienki
Nie masz sie czego obawiac. E-glamour nalezy do mojej swietej trojcy perfumerii kupowalam tam pare "flaszek" i zawsze bylo w porzadku.
Stary 2010-04-29, 15:02   #2193
Danula
Zakorzenienie

Nikt nie odpisał, więc zamówiłam w ciemno na perfumeria-allure.pl Wszystko ok, szybka przesyłka plus próbka perfum-więc polecam

"Tak, jestem szczęśliwa,
i brak mi tylko dzwoneczka u szyi, który by brzęczał nad tobą, gdy śpisz."
Szymborska
Danula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 16:00   #2194
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danula Pokaż wiadomość
Nikt nie odpisał, więc zamówiłam w ciemno na perfumeria-allure.pl Wszystko ok, szybka przesyłka plus próbka perfum-więc polecam
Pewnie żadna z wizażanek, która przeczytała Twojego posta nie robiła tam zakupów, dobrze, że wszystko OK .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 09:33   #2195
Danula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Pewnie żadna z wizażanek, która przeczytała Twojego posta nie robiła tam zakupów, dobrze, że wszystko OK .
Tak wywnioskowałam Ale zaryzykowałam i bardzo się cieszę

"Tak, jestem szczęśliwa,
i brak mi tylko dzwoneczka u szyi, który by brzęczał nad tobą, gdy śpisz."
Szymborska
Danula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:35   #2196
Layila
Zadomowienie

W grudniu kupiłam na perfumy-perfumeria.pl Mintee.

Przeleżakowała sobie w szafie aż do dzisiaj, czekając na cieplejszą porę. No i okazuje się, że jest zepsuta. Pachnie jak otwarcie Glorii - taki okropnie wiercący w nosie pieprz + spleśniała zielona herbata. Nie sadzę żeby była to podróbka, ale z drugiej strony sam zapach jest dość młody - mógł się tak szybko zepsuć? Ja mam 8 letniego już Addicta i zapach jest ok. Tak czy owak, stówka w plecy
Stary 2010-05-02, 14:07   #2197
siarka40
Szef ds. Wymianek

Layilo, a nie myslalas, zeby skontaktowac sie z perfumeria?
Stary 2010-05-03, 11:20   #2198
Marsiglia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez addicteddior Pokaż wiadomość
to twój błąd. Towar się sprawdza od razu, a nie czeka pół roku.

El Nino nie ma sobie równych, więc pisanie że mają przeterminowane czy podrobione towary to pomówienia.

Ja nie widze, zeby Layila gdzies napisala, ze dostala podrobke. Ale takie wpadki sie zdarzaja nawet najwiekszym. Przeciez nie produkują oni sami perfum tylko skądś je mają, wiadomo, że nie otwierają i nie sprawdzaja zawartości. Ja kupilam u nich Euphorie blossom. Otworzylam i okazalo sie ze byly rozlane, brakowalo polowy, farba schodzila, uszkodzony byl atomizer. I to nie jest pomowienie z mojej strony.
Marsiglia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 13:23   #2199
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marsiglia Pokaż wiadomość
Ja kupilam u nich Euphorie blossom. Otworzylam i okazalo sie ze byly rozlane, brakowalo polowy, farba schodzila, uszkodzony byl atomizer. I to nie jest pomowienie z mojej strony.
Dlatego jedyna metoda, to od razu po otrzymaniu przesyłki sprawdzić zapach i w razie czego odesłać. Teraz, 4 miesiące po zakupie nie byłoby jak. Inna sprawa, po otwarciu perfum tak jakby zaczynają się starzeć (na większości jest rysunek informujący że na pewno dobre są 36 miesięcy od otwarcia)...

Miałam kiedyś podobną sytuację z Envy Me. Zachwyciłam się zapachem wielokrotnie testując w drogeriach, a kupiłam w necie 50ml jak była promocja. Flakon poszedł na parę tygodni do szafy, po czym otwarty jak się okazało zawierał stęchłą woń. Próbowałam użyć ale ostatecznie nic z tego - nie dało się wyrobić. Przyczyna pozostanie zagadką (później dostałam od kuzyna 30-kę tych perfum i były śliczne).

Dla porównania - kupiłam w tym samym miejscu Pleasures, odleżały się w szafie ponad rok zapomniane. Po otwarciu zrobiły furorę - tak fantastyczny i trwały był to zapach.

Edytowane przez kroliczek190
Czas edycji: 2010-05-03 o 13:27
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 13:25   #2200
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:

El Nino nie ma sobie równych, więc pisanie że mają przeterminowane czy podrobione towary to pomówienia.
hola, moze nie tak ostro? zwlaszcza ze slowem "pomowienie" bylabym ostrozna
co czekania pol roku - termin rekojmi za wady fizycznie jeszcze nie minal w takiej sytuacji.
Stary 2010-05-03, 14:30   #2201
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
co czekania pol roku - termin rekojmi za wady fizycznie jeszcze nie minal w takiej sytuacji.
Zatem warto poczytać regulamin El Nino - choć pewnie felerna Mintea wylądowała już w koszu, a swoją drogą czy perfumeria da wiarę jak klient przechowywał perfumy przez te kilka miesięcy. Teoretycznie, mogliby zarzucić że np. na słońcu je trzymał... Ale to poważna firma więc jeśli faktycznie nie minął ów termin, powinna przyjąć zwrot.
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-03, 20:33   #2202
Karolina2211
Raczkowanie

GG do Karolina2211

Dziewczyny czy któraś z was może wie czy w perfumerii Fanaberia można zrobić płatność przez iPKO
That leaves your soul to bleed.
Some say love it is a hunger
An endless, aching need
I say love it is a flower,
And you it's only seed...........

-The Rose-
Karolina2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 22:42   #2203
Layila
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Layilo, a nie myslalas, zeby skontaktowac sie z perfumeria?
Niestety, nie mogę znaleźć paragonu. Nigdy mi się coś takiego nie przydarzyło, więc w ogóle nie pomyślałam o tym, żeby go schować w bezpieczne miejsce. Więc po ptokach.

Cytat:

Po pierwsze, brzmi to trochę jak wypowiedź pracownika tej perfumerii - wcale nie zachęcającej do ponownego zakupu. Nie otworzyłam od razu, bo po co miałam to robić, skoro perfumy planowałam używać latem. Po to żeby wietrzały? To chyba moja sprawa kiedy je sobie otwieram. Tym bardziej, że czas do ewentualnej reklamacji jest długi, bo wynosi aż 2 lata. Jedyną moją wina jest to, że nie schowałam paragonu.

Po drugie, jestem na tym forum już kilka dobrych lat i nie wyskakuję z byle oszczerstwem, bo nie mam w tym żadnego interesu. Zwracając się do mnie w takim tonie tylko pogarsza Pan/Pani wizerunek firmy w moich i Wizażanek oczach. Tym bardziej, że nigdzie nie napisałam, że perfumeria sprzedaje podrobione/stare perfumy - napisałam, że trafił mi się wadliwy egzemplarz. A to nie to samo.

Cytat:
Napisane przez kroliczek190 Pokaż wiadomość
Zatem warto poczytać regulamin El Nino - choć pewnie felerna Mintea wylądowała już w koszu, a swoją drogą czy perfumeria da wiarę jak klient przechowywał perfumy przez te kilka miesięcy. Teoretycznie, mogliby zarzucić że np. na słońcu je trzymał... Ale to poważna firma więc jeśli faktycznie nie minął ów termin, powinna przyjąć zwrot.
To sprzedawca musi mi udowodnić, że sprzedał dobry towar, a nie ja jemu. W przypadku stwierdzenia niezgodności przed upływem sześciu miesięcy od wydania towaru domniemywa się, że istniała ona w chwili jego wydania.

Szczęście w nieszczęściu, że to perfumy dla mnie. Umarłabym ze wstydu, gdybym dała komuś w prezencie. Mintea faktycznie wylądowała w koszu. Testowałam ją jeszcze dwa razy - tak po godzinie wychodzi z niej "Minteowa" baza i jest ok. No, ale nie będę cierpieć przez godzinę dla słabo wyczuwalnej bazy, tym bardziej, że boję się reakcji alergicznej. Mówi się trudno.

Edytowane przez Layila
Czas edycji: 2010-05-05 o 23:12
Layila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 10:07   #2204
paradoxal
Przyczajenie

Witam. Mam pytanie o wiarygodność perfumerii Oraza http://www.kosmetykiperfumy.pl/
Chciałabym zrobić większe zakupy a oni jako jedyni mają wszystkie pozycje... Będę bardzo wdzięczna za info.
Ps Szukałam na forum info, ale nic nie znalazłam.
paradoxal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 11:00   #2205
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez paradoxal Pokaż wiadomość
Witam. Mam pytanie o wiarygodność perfumerii Oraza http://www.kosmetykiperfumy.pl/
Chciałabym zrobić większe zakupy a oni jako jedyni mają wszystkie pozycje... Będę bardzo wdzięczna za info.
Ps Szukałam na forum info, ale nic nie znalazłam.
Nie robilam u nich zakupow, wiec nie wiem jak wiarygodnosc. Ale na ceneo sa pozytywne opinie. KLIK
Stary 2010-05-06, 13:33   #2206
paradoxal
Przyczajenie

Dzięki, może ktoś tam kupował i się wypowie, bo boję się sparzyć.
Stary 2010-05-06, 14:58   #2207
nastazja512
BAN stały

Ja lubię kokai.pl korzystam i mogę polecić z czystym sumieniem. Można często znaleźć jakiś kupon rabatowy na wybrane perfumy okazyjni
nastazja512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 15:50   #2208
bagera
Rozeznanie

Hej dziewczynki czy kupowała która pefumy w sklepie internetowym Luxury Perfumes ??? z góry dzięki za odpowiedź
bagera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 19:55   #2209
Karolina2211
Raczkowanie

GG do Karolina2211

perfumeria Twoja fanaberia http://www.twojafanaberia.pl/index.php wydaje mi się że jest ok, choć nie powiem troszkę ceny jakieś takie niskie mają np.
http://www.twojafanaberia.pl/advance...cinema&x=0&y=0

czy mógłby ktoś rozwiać moje wątpliwości i potwierdzić że wszystko ok

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-10, 20:33   #2210
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez Karolina2211 Pokaż wiadomość
perfumeria Twoja fanaberia http://www.twojafanaberia.pl/index.php wydaje mi się że jest ok, choć nie powiem troszkę ceny jakieś takie niskie mają np.
http://www.twojafanaberia.pl/advance...cinema&x=0&y=0

czy mógłby ktoś rozwiać moje wątpliwości i potwierdzić że wszystko ok
Ja cinemę upolowałam na all w wersji tester za 85zł/50ml, więc da się jeszcze taniej Ale w perfumeriach, nawet internetowych kosztują zwykle więcej. Na pedecie znalazłam za ponad 133zł/50ml, to niewiele więcej niż w Fanaberii.
Ceny większości perfum okazyjne, ale niewiele niższe niż w innych perfumeriach internetowych, niektóre mają ceny wyjątkowo okazyjne i nie wiem czy traktować to jako okazję, czy czerwone światełko, że coś z nimi nie tak. Jeśli to nowa perfumeria mogą próbować zdobyć klientów niższymi cenami. Strona 'o mnie' jest przekonywująca.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 07:47   #2211
Karolina2211
Raczkowanie

GG do Karolina2211

Na allegro też jest Fanaberia ale nie wiem czy to jest to samo co http://www.twojafanaberia.pl/index.php, mają trochę drożej, więc nie wiem. Ta z allegro jest polecaną perfumerią.

Po wertowaniu wczoraj perfumerii napotkałam się na perfumerię agnes
http://www.perfumeriaagnes.pl/ , która każdy przyzna chyba jest łudząco podobna do Fanaberii.

Już sama nie wiem
Stary 2010-05-11, 08:22   #2212
zania
Matka buldoga

Cytat:
Na allegro też jest Fanaberia ale nie wiem czy to jest to samo co http://www.twojafanaberia.pl/index.php, mają trochę drożej, więc nie wiem. Ta z allegro jest polecaną perfumerią.

Po wertowaniu wczoraj perfumerii napotkałam się na perfumerię agnes
http://www.perfumeriaagnes.pl/ , która każdy przyzna chyba jest łudząco podobna do Fanaberii.

Już sama nie wiem
Oj, bardzo podobna. Nawet maja takie same testery w ilosci 20 szt. A ceny (w przypadku 2 zapachow, ktore mnie interesowaly) roznia sie tylko zlotowka.
Ciekawe, ciekawe...
Stary 2010-05-11, 08:29   #2213
Karolina2211
Raczkowanie

GG do Karolina2211

No to jeszcze jedna wyglądająca identycznie i polecana http://perfumeriax.pl/
Szukam na Dzień Matki jakieś fajnej okazji Secret Obsession przy okazji dla siebie Cinemy a w tych perfumeriach są bardzo tanie.
PerfumeriaX jest polecana ale chcę się jeszcze upewnić. Myślicie że mogę zrobić bezpieczne zakupy?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-11, 09:07   #2214
zania
Matka buldoga

Jak polecana to mysle, ze tak. Ja akurat z niej nie korzystalam (trzymam sie jakos swoich 3).

Jesli chodzi o wyglad tych perfumerii. Moze po prostu korzystaja z tego samego szablonu (mowa o szacie graficznej).
Stary 2010-05-11, 15:13   #2215
bagera
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bagera Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki czy kupowała która pefumy w sklepie internetowym Luxury Perfumes ??? z góry dzięki za odpowiedź

podbijam, nikt tam nie kupował?
bagera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 19:19   #2216
zania
Matka buldoga

Ja w Luxury Perfumes nie kupowalam, ale znalazlam takie opinie o tej perfumerii KLIK Moze juz czytalyscie je? Wydaje sie byc w porzadku.
Strona internetowa to pachniemy.pl O nia wam chodzilo?
W regulaminie znajduja sie tez dane o firmie. Rowniez tu nie widze nic niepokojacego.

Jedynie ceny mnie jakos nie zachecily
Stary 2010-05-11, 19:41   #2217
paradoxal
Przyczajenie

Ponieważ moje zapachy pojawiły się na perfumy-perfumeria.pl postanowiłam tam je kupić. I mam pytanie jakie są wasze doświadczenia jeśli chodzi o czas dostawy- płacę od razu kartą. Na razie na próbę zdecydowałam się na 2 perfumy 1. Acqua di gio-damskie i 2. Loulou Cacharel. Mam nadzieję, że będzie ok

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-11, 19:47   #2218
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez paradoxal Pokaż wiadomość
Ponieważ moje zapachy pojawiły się na perfumy-perfumeria.pl postanowiłam tam je kupić. I mam pytanie jakie są wasze doświadczenia jeśli chodzi o czas dostawy- płacę od razu kartą. Na razie na próbę zdecydowałam się na 2 perfumy 1. Acqua di gio-damskie i 2. Loulou Cacharel. Mam nadzieję, że będzie ok
Ja chyba dostalam perfumy 2 dni pozniej. Tzn jak zamawialam w poniedzialek to perfumy mialam w srode. No i ja placilam przelewem, wiec tu troche zeszlo z zaksiegowaniem, powiedzmy we wtorek zaksiegowany, z rana. No to wychodzi, ze jeden dzien
Ale u nich na stronie zazwyczaj pisze, jaki jest czas dostawy.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

A tak na marginesie: Pedet zmienil/zmienia szate graficzna. Wogole mi sie nie podoba ceny zlewaja sie z opisem.
Stary 2010-05-11, 20:13   #2219
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
Kupowałam wcześniej w Fanaberii na allegro, a teraz robiłam łączone zakupy w sklepie i na allegro i w obu przypadkach byłam bardzo zadowolona
W niektórych przypadkach coś jest trochę tańsze w sklepie a w niektórych na allegro więc warto porównywać
Kontakt telefoniczny i mailowy bardzo dobry, jedyne co mogę im zarzucić to brak gratisowych próbek nawet przy dużych zakupach

Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas!

Adopcje na terenie Warszawy i okolic
agusia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 20:21   #2220
paradoxal
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Ja chyba dostalam perfumy 2 dni pozniej. Tzn jak zamawialam w poniedzialek to perfumy mialam w srode. No i ja placilam przelewem, wiec tu troche zeszlo z zaksiegowaniem, powiedzmy we wtorek zaksiegowany, z rana. No to wychodzi, ze jeden dzien
Ale u nich na stronie zazwyczaj pisze, jaki jest czas dostawy.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

A tak na marginesie: Pedet zmienil/zmienia szate graficzna. Wogole mi sie nie podoba ceny zlewaja sie z opisem.
Dzięki za info. A jak u nich z próbkami? Do każdej flaszki dodają 1 próbkę, czy 1 do zamówienia?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości