|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
|
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- No tak, jak mam chwile na Wizaz to pustki na wątku Gdzie sie podziewacie? Pytanie do ogołu: Dajecie maluchom jakies łakocie? Mam na mysli ciateczka, chrupki itp.? Ja narazie dałam biszkopta, herbatnika i chrupka kukurydziango. Nie wiem co jeszcze mozna dac? Aha i ile dziennie dajecie smakołyków?
|
|
#693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
syla39 wpadaj czesciej
magi77 slicznego masz Pirata Katarzynko spokojnej nocki bez tempki zycze u nas 2 zeby na raz wychodzily i pare dni/nocek mielismy z glowy. Oby u was bylo lepiej. ![]() Miramej, ja dawalam surowe jablko, gruszke, banan, mango i avocado. W planie mam arbuzy jak tylko fajne sie pojawia. Niedawno udalo mi sie zamowic w UK make ziemniaczana , wiec dzis byl kisielek na soczku z biszkoptami. Smakowalo . Nie, nie wymaga gotowania, to nie w jego stylu. Staram sie gotowac w te dni, gdy nie pacuje. Baze robie podobna do Maggi Antonio dalej kleczy przy wszystkim i zawsze , w lozeczku przed spaniem rowniez , wlasnie kilka minut temu rowniez sie obudzil i kleczal na spiaco i jeczal, bo zgubil smoka![]() Kupilam kubek podobny do tego z Lovi 360 (na tego rowniez czekam ) jakies nieznanej mi firmy (nie pamietam jakiej) i Antonio chetnie z niego pije ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cass, ja daje chrupki kukurydziane, chrupaczki ryzowe i mamy takie rozne ciastka dla dzieci typu organic bez cukru itp. Niektore ciastka sa miekkie, a niektore twarde jak kamien. Ja nie daje lakoci miedzy posilkami, zazwyczaj jest to dodatek do podwieczorku (ale nie codziennie) lub ewentualnie do jakiegos posilku, ktorego nie zjadl za wiele. Daje mu kilka na tacke od fotelika do karmienia, stawiam kubek z napojem i sie czestuje
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mariola, a Ty robiłaś ekspozycję na gluten, czy po swojemu kombinowałaś? ![]() Kuba spał do wczoraj w śpiworku, ale musiałam zrezygnować, bo nawet w nim wstawał w nocy na nogi i w ogóle kiedyś, jak się przebudził za wcześnie z drzemki, to popłakiwał za smokiem, a teraz też płacze, ale najpierw wstaje ![]() Ciekawa jestem, czy Kuba będzie pił z tego kubka 360? (Tak, mówiłaś, że uwielbiasz Canpol )Żeby przekaz był czytelny ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- No nic, idę spać. Mam nadzieję, że adaikaka się odezwie ![]() Dobranoc
|
|
|
#696 | |||
|
Zakorzenienie
|
odwiedzili nas znajomi i teraz pojechali
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zazwyczaj daje po deserku i tylko raz dziennie ale zdarza mi sie dac oblizac lyzeczke jak ja cos dobrego jem, bo mala otwiera buzke i mlaska zebym jej dala-to przynajmniej polize lyzeczke
|
|
#697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze tych ryzowych nie kupowałam. Ma te pierwsze ciasteczka z Hippa ale są twarde i mu nie daje Cytat:
U nas to roznie bywa. Tez daje na podwieczorek ale czasami jak Kuba zje mało kaszki albo obiadku to pozniej daje ciasteczko. I obowiazkowo musze mu kroic /łamać/ na drobne kawałki bo jak dam duzego biszkopta to potrafi calego wsadzic do buzi.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-05-03 o 23:04 |
||
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cass ja daję Zuzi chrupki kukurydziane, wafelki ryżowe, takie wafle zwykłe i czasem biszkopty-rzadko. Codziennie nie jada tego. Zazwyczaj chrupki. ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Idę lulu Do jutra |
|
|
|
|
#699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieki za odp. Ja tez dam czasami Kubie sprobowac cos cos dobrego. Probował roznych smakołyków i tez jak widzi, ze jem przychodzi i otwiera buzke. Bardzo lubi herbatkini Petitki (z mlekiem i miodem).---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
U nas tez chrupki są nr 1
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj bylismy na kawie i jadlam deser -jakies lody z bananmi, bita smietana i sosem czekoladowym i byly w nim wafle to dalam jej wafelka polizac od smietany - tak jej smakowalo ze jak zabralam to zaczela wyciagac rece i marudzic zeby jej znowu dac
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My jak jestesmy na lodach to Kuba je tylko małą muszelkę bardzo mu smakuje![]() Zmykam juz spac. Do jutra mamuski
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez zmykam bo powieki mi opadaja- chyba dzisiaj sie nie wyspalam i dlatego dobrej nocki
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej, ja dawalam mu sloiczki, ktore zawieraja glutem procentowo tak jak powinno byc, nie gotowalam manny, ani kaszek, bo ich zywczajnie nie mialam (za to teraz mam
). Sloiczki staralam sie dawac wg polskich zalecen, ale gdzies tak przez 1, moze 1,5 miesiaca, pozniej kombinowalam po swojemu, bo widzialam, ze nic sie nie dzieje. Te ciastka i makaron, ktore daje Antosiowi nie zawieraja glutenu, te cos na ksztalt biszkoptow rowniez. U mnie nie wiedzieli o co pytam, gdy zagadnelam o ekspozycje na gluten , patrzyli na mie jak na UFO . Ciastka, chrupki daje w calosci i ma sobie radzic , oczywiscie stercze przy nim caly czas.Uciekam spac, dobranoc
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
bylam tu o 4 z kawa
poczytalam,poczekalam az córke zmoży sen i poszlamWieczorem sie obudzila nim poszlam spac i tak sobie z 1,5 h spedzilysmy na rozmowach w naszym lozku heh, jeszcze padła kupa i mogla pojsc spac W nocy wstawalam "milion razy" dobrze nie zasnelam a juz musialam wstac nie mam mocy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
Cytat:
.Tak myślałam, że u Was nie robią ekspozycji na gluten Ja też daję całe chrupki, wafelka ryżowego też dałam całego, ale Kuba nie umiał go jeść. Ja to w ogóle się cieszę, bo On na początku nie chciał jeść obiadków z większymi kawałkami, tylko płakał, a ostatnio ładnie zjadł kilka razy takie jedzonko Cytat:
*** Pogoda znów nie nastraja , jem śniadanie i gotuję jajko dla Kuby ![]() Za jakiś czas zajrzę z kawką ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Śpicie jeszcze? Przyszłam z kawką, a tu pusto , idę na all w takim razie
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z kawą
Obrobiłam się z pracą mniej wiecej, wiec mam troszke wiecej czasu, jeszcze mam troche pracy, ale juz nie na takie pilne terminy wiec jest oki. Oliwka juz robi mi bałagan w pokoju. chyba nigdy już nie będe miala porządku ![]() spadam szukać na allegro bramek ochronnych takich do montowania przy schodach i zatyczek do gniazdek i ochraniaczy na rogi stołu . pogoda bleee Kasiu współczuje nocki, zdrzemnij się może jak razem z Laurką |
|
|
|
#707 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć,
u mnie wczorajszy wieczór delikatnie mówiąc nieciekawy, mam trochę kłopotów i wpadłam poczytać co u was, martwię się o naszą Adaikakę,miałam nadzieję że się odezwała... Trzymajcie kciuki, bardzo was proszę, moja mama wylądowała wczoraj w szpitalu, z TŻ tez delikatnie mówiąc nie za ciekawie i nie zanosi się na jakąś rewolucyjną zmianę...eehhh :-( ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
biedaku Cytat:
|
|
#708 |
|
BAN stały
|
Hej mamusie
Amelka zaczęła chodzić przy ławie i jak się jej poda rączki to też idzie ale chcwiejnym krokiem. na razie średnio jej to wychodzi ale mysleę że miesiąć dwa i pójdzie sama. zabki na górze wylazły ładnie bez marudzenia. dziś mąż do pracy jedzie na noc najprawdopodobniej, tzn na dwie noce... potem zajrzę miłego dnia a tu dla ciotek akrobacje Amelki ( załadowało mi zdjęcie Załącznik 3079372 |
|
|
|
#709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#711 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skierko, corcia super akrobatka ![]() moja dzis cos zle spala, nad ranem obudzila sie z placzem, chyba cos jej sie snilo, wieczorem usnac nie mogla. ale obstawiam, ze za duzo wrazen miala wczoraj hehe |
|
|
|
|
#712 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodałam do albumu fotkę z 9-tego miesiąca
|
#713 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ja znowu do PUP musze jechac ![]() wlasnie bede sie zbierac zaraz Wercia ma jakies zatwardzenie bo nameczyla sie z kupka a tam jeden maly bobek ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My po sniadanku, herbatceAntonio wlasnie zalicza drzemke, wiec wpadla sie przywitac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kwestia czau i treningu mysle Cytat:
, wielkie brawa dla niej za nowe umiejetnosci ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Lece ogladac ![]() Kciuki mocno trzymam
|
|
#715 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Siemka babeczki
![]() Wyspałyscie sie? Ja spałam jak suseł, Kuba wsał tylko raz o 5, wziełam go do łozka i spał jeszcze do 7 ![]() Na noc dałam mu Viburcol i posmarowałam dziąsełka zelem. Widac pomogło bo spał spokojnie. Pogoda u nas nie nastraja optymistycznie. Pochmurno i pada. Mam nadzieje,ze sie rozpohodzi bo Kuba juz chetny na spacerek. Idzie pod drzwi, pokazuje na buty i mówi ata ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Toz to srodek nocy ![]() Współczuje nieprzespanej nocki Moze jak Laurka usnie utnij sobie drzemke? Cytat:
A ja pije czerwona herbatke (ograniczam kawe) ![]() Co szukasz na All? Cytat:
Cytat:
![]() Oby wszystkow wrociło do normy a za mame trzymam kciuki ![]() A co doTŻ-ta jak chcesz sie wygadac to pisz smiało w klubie ![]() Cytat:
dla Amelci. Zuch z niej dziewczynka. I jaka akrobatka (Kuba tez tak wstaje na głowie). No i dzisiaj juz od rana trenuje chodzenie. Puszcza sie mebli i idzie przed siebie.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-05-04 o 10:17 |
||||||
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie odnosnie tych bramek tez musze zerknąć w sklepach jakie sa ceny czy opłaca sie zamawiać na all
|
|
|
|
#717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciastka maslene? Jakiej są firmy? Kuba rozprawia sie z wafelkiem w kilka minut Tez sie na poczatku bałam, ze zje za duzy kawałek ale on swietnie sobie z nim poradził Juz aktualizuje Cytat:
|
|
|
#718 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
![]() a ja sie dzisiaj wyspalam maly wstal na mleko dopiero ok 5 przed mlekiem byla jeszcze jakas pobudka bo jak wstal na mleko to byl juz w naszym lozku wiec TZ musial go wziac w nocy Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- aannuullaa trzymam oczywiscie
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszla paczka z Canpolem i innymi
![]() ale jaja! Kubek lovi 360 jest identyczny jak ten, ktory kupilam u mnie (nawet napisy na spodzie ma identyczne i na obydwoch pisze made in uk ), podobnie jak smoczki z Canpola i te z firmy no-name kupione tutaj . Znalazlam wiec brytyjski odpowiednik Canpola ![]() ![]() A dodatkowy kubek bedzie dla niani Anglicy juz tak maja, musza wszystko nazywac po sowjemu , np moj samochod to nie Opel tylko Vauxhall , podobnie jest z kilkoma innymi rzeczami. Jeszcze podziele sie taka mysla... ![]() Dlaczego ubranka dla chlopcow sa przewaznie szare, bure i niebieskie Ilez mozna patrzec na chlopcow ubranych na niebiesko i dziewczynki na rozowo
|
#720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Hop, hop Karo odezwij się
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

dla Kubaska 

Aha i ile dziennie dajecie smakołyków?

u nas 2 zeby na raz wychodzily i pare dni/nocek mielismy z glowy. Oby u was bylo lepiej.
, wiec dzis byl kisielek na soczku z biszkoptami. Smakowalo
, wlasnie kilka minut temu rowniez sie obudzil i kleczal na spiaco i jeczal, bo zgubil smoka
) jakies nieznanej mi firmy (nie pamietam jakiej) i Antonio chetnie z niego pije 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, jem śniadanie i gotuję jajko dla Kuby
, idę na all w takim razie