Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-03, 17:13   #2401
angelikaw
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Ewcia811211 - sugerowałam się datą październikową Ale skoro masz już inną datę, to co innego

A co do pracy - 25km to rzeczywiście kawałek... Ja planowałam troszkę dłużej popracować, ale na początku miałam lekkie zagrożenie, więc lekarz kazał iść na zwolnienie.
Nie sądzę, by Twój lekarz robił Ci problemy w wypisaniu zwolnienia. Zwłaszcza, ze to już 5-ty miesiąc. Kiedy zdążyć odpocząć, jeśli będziesz pracowała jeszcze miesiąc, czy dwa? Potem (po narodzinach dziecka) nie będzie na to za bardzo czasu
I dlaczego miałby Ci być głupio przed koleżankami z pracy?
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 17:20   #2402
Ewcia811211
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

angelikaw-w sumie masz racje z tym odpoczynkiem to fakt, keidy jak nie teraz?
a kumpele-wiem ze dobrze zycza, ale neiwiem moze jestem nienormalna, ale glupio mi tak poprostu powiedziec ze np. od czerwca nie przyjde, bo jak ciaza ok?
i pozdrawiam nowe kolezanki, milo mi
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 17:54   #2403
kliwia7
Raczkowanie

Dziewczyny,napiszcie proszę czy te spodnie dżinsowe z allegro rzeczywiście mają wewnętrzną długość 85cm,bo ja zawsze miałam problem z tym(mam 178cm wzrostu).A ten "M" jakiemu rozmiarowi odpowiada,ja przed ciążą nosiłam 38-40,teraz pewnie 40-42 i nie wiem czy nie będzie za mały.Z góry dzięki.Ach,i na imię mi Lila.
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 18:28   #2404
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,napiszcie proszę czy te spodnie dżinsowe z allegro rzeczywiście mają wewnętrzną długość 85cm,bo ja zawsze miałam problem z tym(mam 178cm wzrostu).A ten "M" jakiemu rozmiarowi odpowiada,ja przed ciążą nosiłam 38-40,teraz pewnie 40-42 i nie wiem czy nie będzie za mały.Z góry dzięki.Ach,i na imię mi Lila.
ja mam wzrost 170 cm i sa z dlugoscia w sam raz, wiec popros o uszycie dluzszych.
Jezeli masz teraz rozmiar 40-42 to chyba musisz wziasc M-ki. Ja mam rozmiar 38 tez mam M mysle ze moglabym miec troszke mniejsze, ale te sa w sumie tez w miare ok.
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 18:50   #2405
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam, po długim weekendzie. U nas wczoraj była ładna pogoda więc cały dzień grillowaliśmy w domku nad jeziorem, dziś już niestety deszczowo. Jutro odpoczywam po trzech intensywnych dniach a w środę spowrotem do pracy......

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz: czy któraś z was ma kołatania serca? W sumie nie mówiłam gince o tym, zapytam ją na wizycie, ale tak myślę czy nie przejść się do kardiologa, czy to przesada będzie.
Niby to normalne ale ja dla pewności skonsultowałabym to z ginem lub lekarzem rodzinnym. Bo jeśli odczuwasz to kołatanie codziennie kilka razy to lepiej to sprawdzić.

Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim szczęśliwym mamusiom,czy mogę się przyłączyć ?
Witamy. Sporo przeszłaś ale teraz może być już tylko dobrze.

Cytat:
Napisane przez NoWaJa85 Pokaż wiadomość
Witam kochane
10 kg to sporo, ale w końcu masz tam całą dwójkę, więc masz prawo tyć szybciej. Masz jakieś zdjęcia z usg, to wklejaj.

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
a może któraś się zna i podpowie,bo w pracy mi powiedzieli,że jak nie przerobie 30dni to UP nie będzie mi wypłacał stażowe,bo za maly okres stażu,dopiero po 30dnaich moge isc na l4

Nie wiem jak jest ze stażem, ale jeśli zaczynasz pierwszą pracę to musisz przepracować 30 dni, żeby L-4 było płatne.

Ja zaczynam tyć, tak dobrze się trzymałam a teraz 19 tydzień i już 3,5 kg do przodu. ciekawe co będzie dalej, bo te ostatnie 2 kg to nie wiem z czego w kilka dni się pojawiły.
A ciekawe co będzie jak się jutro zważę po 3 dniach grillowania i dogadzania sobie kulinarnie (goście, imprezy itp).

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 21:04   #2406
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dzisiaj zauwazylam, ze powychodzily mi rozstepy kolo sutkow
Na szczescie nie sa tak mocno widoczne (najlepiej w mocnym swietle), TZ ledwo zauwazyl.
Czego uzywacie do pielegnacji piersi/na rozstepy na piersiach?

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ja zaczynam tyć, tak dobrze się trzymałam a teraz 19 tydzień i już 3,5 kg do przodu. ciekawe co będzie dalej, bo te ostatnie 2 kg to nie wiem z czego w kilka dni się pojawiły.
A ciekawe co będzie jak się jutro zważę po 3 dniach grillowania i dogadzania sobie kulinarnie (goście, imprezy itp).
Tyj na zdrowie 19 tydzien i 3,5kg to naprawde nie jest duzo
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 22:46   #2407
NIKaP-n
BAN stały

Witajcie Dziewczyny "stare" i "nowe"

Wróciliśmy znad Morza, oczywiście było superos przywieźliśmy 5kg flądry i 3 spore dorsze i mężuś niedawno skończył je oprawiać. Jutro robimy obiado- kolację dla rodzinki

Wyjazd bardzo udany i nawet dzisiejszy deszcz- towarzyszący nam do samego Poznania nie zmącił nam nastroju. Dostałam od mężulka śliczny pierścionek

Bardzo mnie wzięło na słodkie, więc pewnie te 1,5 kg na plusie- szybko będzie rosło ;P Jesteśmy w 25tc.
W ogóle to mąż się śmieje, bo mamy z Maleństwem swój własny język. Jak jest głodny, to czuję takie jakby walnięcie piąstką w brzuszku, nie boli, ale jest dobitne i wtedy wiem, że głodny. Jak sie naje, to zazwyczaj zasypia, chyba, że jest to słodkie (uwielbia gofry, nad morzem padły 3) to wtedy się tuli Jest szczęśliwy, a ja to czuję, jakby się turlał w brzuszku
Jak się zdenerwuję, to Mały kopie, ale tak nerwowo i robi mi się twardy brzuszek...

To niesamowite, sprawdza się od kilku dni we wszystkich tych sytuacjach. Wczoraj pokulały mi się łezki, bo leżałam w łóżku i do Niego mówiłam i głaskałam brzuch i nagle Mały zaczął się jakby do mnie wyrywać aż się brzuchol cały ruszał, szok. No i zaczyna reagować na Tatusia, jak Go głaszcze przez brzuszek i dużo mówi- to Mały się zaraz gramoli...

Piękne to jest
Właśnie zjedliśmy Liona, to nas ostatnio prześladuje

Jutro w domu imprezka, muszę coś upiec. Robiłyście dorsza, ale pociętego w dzwonki? Zginął mi gdzieś mój super ostry nóż i nie mam czym wyfiletować
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-03, 23:56   #2408
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Kochana na pewno wszystko ok nasze połówkowe trwało z 15 minut, bo w szpitalu nas lekarz przyjął między swoimi codziennymi sprawami...
Ale ważne, że jest ok nasze "Maleństwo" miało wtedy prawei pół kilo
Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
moje też trwało niewiele ponad 15 min- a robione prywatnie. Myślę, że to może też zależeć od jakości sprzętu (wiadomo- im lepszy, tym mniej się trzeba naszukać tego co lekarz chce zobaczyć i lepiej widać) i rodzaju oprogramowania (żeby wszystko sprawnie pomierzyć) i od sposobu pracy, umiejętności i wprawy lekarza- myślę, że niekoniecznie szybciej znaczy gorzej
Dzięki dziewczyny wiadomo - muszę trochę paniki zasiać

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z tymi ruchami? Jutro kończę 18 tydzień i sama nie jestem pewna tego co czuję. Niby coś się tam w brzuszku dzieje, ale nie wiem czy to dziecko. Coś mi stuka i puka czasami, ale czy to On? Jakie to uczucie takie troszkę przypominające kucie? Czy towarzyszy temu uczucie baaaardzo lekkiego bólu- raczej takiej wrażliwości czy w ogóle nie? Chyba muszę czekać na prawdziwego kopa, bo niczego nie jestem pewna.
No i zaczęły mi czasami puchnąć, nogi szczególnie łydki. Też tak macie?
Ja też na początku nie wiedziałam czy to dzidziuś czy coś mi się tam dziwnego przelewa, ale skoro trwa to niezmiennie od kilku tygodniu to musi być dzidziuś Póki co nic nie boli ale czasem czuć troszkę dyskomfort Pozatym na początku pierwsze ruchy przypominały mi delikatne skurcze mięśni
A łydki puchną, skurcze w nocy łapią - żyć nie umierać
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
A mnie coś dzisiaj nerka boli takie kłucie w boku, ból strasznie upierdliwy miał ktoś może kiedyś coś takiego? wczoraj trochę zmokłam, mam nadzieję, że to zwykłe przemarznięcie
Ja mam ostatnio bóle prawej nerki. Mocz wporządku, usg nerki też więc urolog stwierdził, że pewnie dzidziuś się tak układa i nie należy się martwić. Ale też nie wolno bagatelizować, bo jeśli pojawi się duża opuchlizna czy gorączka to najprawdopodobniej taki rozpychający się dzidziuś przytyka jakieś kanaliki przy nerkach i trzeba do lekarza ale to podobno dość powszechne i niegroźne

A co do ruchów, to czy tatusiowie dostąpili już jakiegoś kopnięcia? Nasza mała najwięcej wierci się późnym wieczorem ale gdy tylko Tż przyłoży rękę od razu jest cisza i biedak nie może tego przeżyć
O ciepło dłoni chyba nie chodzi, bo na moją tak nie reaguje

Ciągle nie mogę nadrobić wątku - tyle produkujecie a teraz lecę spać, bo dopiero wróciliśmy z Katowic (wyjechaliśmy w piątek ) z komuni mojej siostrzenicy i paaadam. Takie trasy jednak nie są dla ciężarnych

Jeszcze się tylko pochwale moim dzieckiem, które wygląda delikatnie mówiąc jak obcy Dla ułatwienia dodam, że to buźka z profilu ale nie obrażę się jak nikt nic nie zauważy, bo sama dopiero po dwóch dniach się tego doszukałam

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 00:31   #2409
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość

A co do ruchów, to czy tatusiowie dostąpili już jakiegoś kopnięcia? Nasza mała najwięcej wierci się późnym wieczorem ale gdy tylko Tż przyłoży rękę od razu jest cisza i biedak nie może tego przeżyć

Jeszcze się tylko pochwale moim dzieckiem, które wygląda delikatnie mówiąc jak obcy Dla ułatwienia dodam, że to buźka z profilu ale nie obrażę się jak nikt nic nie zauważy, bo sama dopiero po dwóch dniach się tego doszukałam
moj TŻ już doświadczył
nasza córcia wydaje się mieć nas gdzies i kopie kiedy chce a najczesciej jest to w nocy ;p albo poznym wieczorem, jak ja chce ja "wywolac" czy obudzic ma mnie gdzies choc i zdarza sie ze pukam a ona odpowiada

popatrzylam chwilke i dostrzeglam profil
a w ktorym tygodniu ciazy jestes?
ja mialam meic 12 maja 3/4D ale rozmawiama z ciocia(jest ginekologiem) wiec pomiedzy wizytami u mojego gina jak chce cos wiedziec lub cos mnie trapi dzwobnie do niej no i ona mowi ze radzi 3D zrobic miesiac po polowkowym... wiec nie wiem czy dobrze zrobilam ale iodwolalam wizytye i zapisze sie na czerwiec a teraz czekam do wizyty u ginekologa 10 maja. no i na polowkowe usg

edit odnosnie postow kilka stron wczesniej- ciuszki kotrych fotki wklejalam kupilam czesciowo w Smyku a czesciowo w Leclercu. niby czesc z marketu ale ladniutkie i 100% bawleny wiec niektore tam sie skusilam, po prostu jak gdzies widze ciuszki dla dziecka to nie moge sie powstrzymac... choc TŻ sie czepia i uwaza ze to zapeszanie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604

Edytowane przez madzia_g
Czas edycji: 2010-05-04 o 00:33
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 06:34   #2410
elenka1
Rozeznanie

no i po weekendzie

my z mężem spokojnie, rodzinnie go spędziliśmy a ze względu na pogodę nigdzie dalej nie pojechalismy, no zobaczymy czy pogoda na przyszły weekend sie sprawdzi bo ma byc pieknie i słonecznie

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny wiadomo - muszę trochę paniki zasiać

Ja też na początku nie wiedziałam czy to dzidziuś czy coś mi się tam dziwnego przelewa, ale skoro trwa to niezmiennie od kilku tygodniu to musi być dzidziuś Póki co nic nie boli ale czasem czuć troszkę dyskomfort Pozatym na początku pierwsze ruchy przypominały mi delikatne skurcze mięśni

Ja mam ostatnio bóle prawej nerki. Mocz wporządku, usg nerki też więc urolog stwierdził, że pewnie dzidziuś się tak układa i nie należy się martwić. Ale też nie wolno bagatelizować, bo jeśli pojawi się duża opuchlizna czy gorączka to najprawdopodobniej taki rozpychający się dzidziuś przytyka jakieś kanaliki przy nerkach i trzeba do lekarza ale to podobno dość powszechne i niegroźne

Ciągle nie mogę nadrobić wątku - tyle produkujecie a teraz lecę spać, bo dopiero wróciliśmy z Katowic (wyjechaliśmy w piątek ) z komuni mojej siostrzenicy i paaadam. Takie trasy jednak nie są dla ciężarnych

ja widze buzke a
ja zaczynam 19 tydzien i juz mi tez puchniecie lydek doskwiera a nerka... tez kłuje. no trzeba to przezyc

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 06:45   #2411
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
kup jakiś preparat z magnezem - w ciąży zwiększa się znacznie zapotrzebowanie na magnez, więc pewnie masz niedobory- tak mi ostatnio powiedział lekarz

A co do ruchów, to czy tatusiowie dostąpili już jakiegoś kopnięcia?
tak, ale chyba tylko raz, bo maluch kopie ostatnio całymi dniami, ale jak tylko wołam TŻta, to się uspokaja
oczywiście, że widać Ja dostałam na połówkowym podobne zdjęcie- tyle tylko, że trochę ostrzejsze. A co do wyglądu- na usg moj lekarz powiedział, że wg niego wszystkie dzieci w tym okresie wyglądają jak E.T.

A ja spędziłam weekend na leniuchowaniu. Nawet na plażę nie chciało nam się jechać. Wczoraj przeleżałam pół dnia, bo nie czułam się za dobrze- ciągle robiło mi się ciemno przed oczami- myślałam, że może ciśnienie mam jakieś dziwne, ale mierzyłam i było ok. No nic, najważniejsze, że dziś jest już ok.
No i czytałam trochę o porodówkach w Gdańsku i szkołach rodzenia. Na szpital już się w zasadzie zdecydowałam, ale na zajęcia sr raczej nie będę chodzi.
A...no i oglądałam wózki i foteliki samochodowe. Poważnie się zastanawiam nad Tako Jumper albo JumperX. Fakt, są dosyć ciężkie, ale ponoć dobrze się prowadzą, a ja po schodach nie będę wnosić wózka. Muszę tylko najpierw obejrzeć je na żywo w jakimś sklepie..
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 07:15   #2412
Ray
Zakorzenienie

a ja mam jakis ucisk na prawy posladek na kregoslup normalnie jak kaleka
Stary 2010-05-04, 07:22   #2413
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Na szczescie nie sa tak mocno widoczne (najlepiej w mocnym swietle), TZ ledwo zauwazyl.

Ja używam tylko oliwki w żelu nie kupuje kremów bo rozstępy sa chyba uwarunkowywane genetycznie i moim siostrą żadne kremy nawet te durgie nie pomogły

Cytat:
o
A...no i oglądałam wózki i foteliki samochodowe. Poważnie się zastanawiam nad Tako Jumper albo JumperX. Fakt, są dosyć ciężkie, ale ponoć dobrze się prowadzą, a ja po schodach nie będę wnosić wózka. Muszę tylko najpierw obejrzeć je na żywo w jakimś sklepie..
My oglądaliśmy wózki na allegro a otem na żywo i jednak na żywo to zupełnie o innego. Ja zdecydowałam się na Xlandera np cos takiego choć nie ten kolor
http://dino.sklep.pl/nowy/xlander-xq...acgondfotelik-
citiadapter-kurier-gratis-p-4327.html

Moja sąsiadka ma trzykołowy wózek i wiem że takiego nie chcę nie prowadzi mi się g dobrze. Ja jestem dość wysoka 178 i tż jeszcze wyższy więc potrzebujemy wysokiego wózka z regulowany rączka a ten
X landar bardzo nam się spodobał Wysoki ale bardzo zgrabny.

My wróciliśmy w Pragi wczoraj wieczorem zmęczona byłam bardzo jednak podróż jest wyczerpująca. Pogoda i wyjazd nam się udały więc super Teraz powracam w pracy do normalności

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
Ray ja mam to samo boi mnie pośladek i biodro podobno to się zdarza miednica się rozszerza
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 07:31   #2414
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Nie wiem czy to tobie pomorze... Ja używam po mojej akcji z wysypką po oliwce przeciwko rozstępom już tylko kremu nivea soft ale za to w ogromnych ilościach bo ten duży słoik starcza mi mniej więcej na 1,5 tygodnia... Ale na prawdę mam gładką skórę, nic mnie już nie swędzi (a wiadomo jak swędzi znaczy się rozciąga się i może być rozstęp), przyjemnie pachnie i łagodzi podrażnienia. No i nadaje się do całego ciała łącznie z dłońmi i stopami (dla mnie prócz twarzy, bo twarz to ja muszę nieco inaczej pielęgnować).

Cytat:
Tyj na zdrowie 19 tydzień i 3,5kg to naprawdę nie jest dużo
Ja się boję ważyć... Było mnie przed ciążą 50 kg, pod koniec 4 mc byłam +3,5 kg na plusie. Zważyłam się 2 dni temu i zobaczyłam 55,5 kg... a jestem w 20 tc. No i postanowiłam przestać się ważyć Nie obżeram się jakoś strasznie, staram się jeść zdrowo, ale też nie jestem w stanie trzymać jakiejkolwiek diety. Będę się po prostu po ciąży martwiła co zrobić z kilogramami. Teraz nawet jakbym chciała coś ograniczać to obawiam się, że było by to ze szkodą dla mnie lub dziecka. Jem niewiele więcej niż jedzą moje koleżanki nie będące w ciąży (bo przed ciążą jadałam "głodowe" racje żywnościowe ). Jak się roztyję, to trudno

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
Ja mam często na lewe biodro i wtedy faktycznie zaczynam się ruszać jak jakiś paralityk... tak mnie to boli. Nie martw się, ja myślę, że to są jakieś takie ciążowe niedogodności i to wszystko przejdzie.
Stary 2010-05-04, 07:32   #2415
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Niczko super, że week sie udał, że jesteś zadowolona i gratuluje pierscioneczka, musisz nam go koniecznie pokazać))
I ten język z dzidziolkiem- piękna sprawa

[QUOTE=Wróżka_Dzyńdzyńdzyń ;19000889
Jeszcze się tylko pochwale moim dzieckiem, które wygląda delikatnie mówiąc jak obcy Dla ułatwienia dodam, że to buźka z profilu ale nie obrażę się jak nikt nic nie zauważy, bo sama dopiero po dwóch dniach się tego doszukałam [/QUOTE]
Buźka pierwsza klasa, wszystko widac- a powiedz, w którym tygodniu robione to usg?

ja własnie zamierzam zapisac sie na usg4D w 23.1dniu ...bedzie dobrze?
Stary 2010-05-04, 08:15   #2416
enis84
Zakorzenienie

hej dziewczyny

szkoda że ten weekend tak szybko minął znowu trzeba wrócić do rzeczywistości ;/
my z mężem bylismy na weekend w górach, w sobote wieczorem poszliśmy do takiej góralskiej knajpki coś zjeść i wypić, była tam też taka mała impreza przy takiej muzyce bardziej weselnej iwystarczy że uiadłam przy stoliku, mały sie tak rozkrecił zacząl mnie tak kopąć że nie wiedziałam co sie dzieje, to były takie moje pierwsze kopy, wczesniej było tylko bulgotanie,
ale nic wypiłam tylko herbatke i musielismy stamtad uciekac bo mały kopał coraz mocniej.
od tamtej poru czuje go bez przerwy
nie wiem czy dziecko jak tak mocno kopie tzn że mu sie podoba czy nie?? co myśicie ?
mnie się wydaje że mu się nie podoba dlatego tak szaleje

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-05-04 o 08:17
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 08:24   #2417
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
My oglądaliśmy wózki na allegro a otem na żywo i jednak na żywo to zupełnie o innego. Ja zdecydowałam się na Xlandera np cos takiego choć nie ten kolor
o tym modelu też myślałam, ale jeśli już to pewnie z poprzedniej kolekcji, zawsze kilkaset zł tańszy
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 09:04   #2418
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
A co do ruchów, to czy tatusiowie dostąpili już jakiegoś kopnięcia?
nie, jeszcze nie.. trudno się przebić przez tkankę tłuszczowa mojego brzuszka, więc póki co tylko ja czuję nasze dziecko - od środka

IlonaN2 - chorowałam na ten wózek, ale niestety za drogi na nasze możliwości... Ale wybór bardzo dobry
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 09:04   #2419
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Slodkie to. Mój mąz napewno sam nic nie kupi On nawet dla siebie czy mnie sam nic nie kupuje, Musze być z nim i ocenic, bo ponoc jestem strasznie wybredna i ciężko mi dogodzić. Pewnie to i prawda ale czasem mógłby mnie zaskoczyć tak jak Twój mąż ciebie..
MPik, mój na szczęście lubi zakupy i to bardziej niż ja, zawsze przebiera wszystko w sklepach, a ja go poganiam Podoba mi się też jego gust, także nawet jak dla mnie coś kupi z ubrania to mi się zawsze podoba
A co do niespodzianek, to przyznam że często z czymś fajnym wyskoczy, gorzej jak są jakieś rocznice czy imieniny/urodziny, zawsze pamięta, ale za bardzo się wtedy nie wysila, lepiej mu te niespodzianki wychodzą

kliwia7, witaj

Cytat:
Mi się jeszcze żadne rozstępy nie robią, ale praktycznie od początku ciąży używam oliwki na całe ciało, na piersi też. Nie wiem czy pomoże, ale używam Mam nadzieję, że to naprawdę genetyczne te rozstępy, bo moja mama nie miała, a kilka razy była w ciąży.

Ale u nas deszczowo... Co mnie zresztą cieszy, bo i tak cały dzień będę tkwić nad pracą mgr.. Dobrze, że nie mam zajęć i cały dzień spędzę w domku
Stary 2010-05-04, 09:19   #2420
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
ja caly czas na uda brzuch i piersi uzywam tego balsamu z rossmana i poki co nic sie nie pojawia

Cytat:

sliczne malensto doszukalismy sie razem z mezem patrzylismy i jest! swietne malenstwo
a co do kopow to moj maz od poczatku czuje jakos tak nasz maluch go kopal ale gdy ktos inny kladzie reke to jest cisza moze walic kopad a jak ktos polozy reke to nic.. kopie tylko mnie i meza
Stary 2010-05-04, 09:33   #2421
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam z rana, ja dziś odpoczywam- ostatni dzień wolnego, jutro praca.
Zaraz ruszam na zakupy, mam zamiar kupić coś maluszkowi bo praktycznie nic jeszcze nie mamy.

Cytat:
Buźkę widać, w którym tygodniu było robione to zdjęcie?

xxSHINeexx ja na piersi używam tego samego co na brzuchal, oliwkę rosmannowską na noc a ziaję na dzień.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 09:41   #2422
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia_g Pokaż wiadomość
moj TŻ już doświadczył
nasza córcia wydaje się mieć nas gdzies i kopie kiedy chce a najczesciej jest to w nocy ;p albo poznym wieczorem, jak ja chce ja "wywolac" czy obudzic ma mnie gdzies choc i zdarza sie ze pukam a ona odpowiada

popatrzylam chwilke i dostrzeglam profil
a w ktorym tygodniu ciazy jestes?
ja mialam meic 12 maja 3/4D ale rozmawiama z ciocia(jest ginekologiem) wiec pomiedzy wizytami u mojego gina jak chce cos wiedziec lub cos mnie trapi dzwobnie do niej no i ona mowi ze radzi 3D zrobic miesiac po polowkowym... wiec nie wiem czy dobrze zrobilam ale iodwolalam wizytye i zapisze sie na czerwiec a teraz czekam do wizyty u ginekologa 10 maja. no i na polowkowe usg
Usg było w 22 tyg. i gin też mówił, że jeśli chcemy mieć ładne zdjęcie na pamiątkę to lepiej około 30 tyg
Cytat:
oczywiście, że widać Ja dostałam na połówkowym podobne zdjęcie- tyle tylko, że trochę ostrzejsze. A co do wyglądu- na usg moj lekarz powiedział, że wg niego wszystkie dzieci w tym okresie wyglądają jak E.T.
No i czytałam trochę o porodówkach w Gdańsku i szkołach rodzenia. Na szpital już się w zasadzie zdecydowałam, ale na zajęcia sr raczej nie będę chodzi.
A na jaki szpital się zdecydowałaś? Ja wstępnie myślę o Klinicznej.
A maluchy w tym czasie faktycznie jak E.T.
Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Buźka pierwsza klasa, wszystko widac- a powiedz, w którym tygodniu robione to usg?
ja własnie zamierzam zapisac sie na usg4D w 23.1dniu ...bedzie dobrze?
Chyba trochę za wcześnie.. Gin mówił, że dopiero po 25 czy 26 tyg dziecko nabiera tłuszczyku i bardziej ludzkich kształtów i wtedy najfajniej widać. Poza tym około 30 tyg jest już na tyle duże, że ma mniejsze możliwości, aby się przed nami schować
Moje było w 22 tyg.
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
sliczne malensto doszukalismy sie razem z mezem patrzylismy i jest! swietne malenstwo
a co do kopow to moj maz od poczatku czuje jakos tak nasz maluch go kopal ale gdy ktos inny kladzie reke to jest cisza moze walic kopad a jak ktos polozy reke to nic.. kopie tylko mnie i meza
Czyli tak jak myślałam - nasze dziecko nie lubi tatusia

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 10:28   #2423
Ewcia811211
Raczkowanie

hejcia
kurcze ale sie wrobilam, poszlam do sklepu kupic slalatke, myslalam ze dobra bedzie a tu jak zaczelo palic w buzi to aby ogień podlozyc tak palilo. polowe zjadlam reszta poszla do kosza.masakra.mam nadizeje ze maleństwu nie zaszkodzi....chyba dzis studnie wypije.a taka mialam ochote...
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-04, 10:37   #2424
kasienka1701
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny

Brzydko dziś u mnie na dworze.Rano poleciałam na badania.Pobrali mi krew i zostawiłam mocz do analizy i tak się obawiam o wynik moczu,bo zauważyłam w pojemniku taką białawą chmurę osadu.Na górze był ładny,jasny i przejrzysty,a na dole ta chmura osadu,pewnie jakieś cholerstwo mi się przypałętało Po południu mam wyniki,ciekawe co tam wyjdzie...
Jutro lecę na usg,oby Maluszek był cały i zdrowy,no liczę na jakieś wieści odnośnie płci.Pogadam dziś z nim,żeby się jutro ładnie ułożył,żeby dało się zobaczyć co tak ma między nóżkami

Co do ruchów dziecka to u mnie na początku też było tak,że tylko ja czułam,teraz są już mocniejsze i mężuś też czuję(mocno się wzrusza przy tym ).Poza tym podobnie jak u niektórych z was dziecko rozpoznaje kto przykłada rękę.Jeśli to ja to szybciutko czuję ruchy,jak przyłoży rękę mąż to jest chwilka ciszy,chyba bada czyja to rękę i za chwilę już fika radośnie.Z obcymi już gorzej,nie chce się ruszać.Muszę wtedy ja swoją też przyłożyć i coś zagadać do niego,wtedy dopiero kopie

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 11:29   #2425
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
o tym modelu też myślałam, ale jeśli już to pewnie z poprzedniej kolekcji, zawsze kilkaset zł tańszy

Ja Kupuje z 2009 roku i kosztuje cały komplet coś koło 1500 zł
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 11:30   #2426
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

U mnie jest tak, ze jak przyloze reke, to maluszek sie "wypina" do niej tak jakby sie przytulal. Np. jesli czuje go po lewej stronie, a przyloze reke po prawej, to po chwili on "podplywa" pod moja reke i sie wypina.
Pierwszego mocnejszego kopniaczka TZ poczul Specjalnie wycelowal w reke tatusia

Jutro juz USG polowkowe, nie moge sie doczekac!
Stary 2010-05-04, 11:32   #2427
czarnaelizabeth
Raczkowanie

ja też opstatnio tlyko podczytywałam, bo nie wyrabiam na zakrętach

witamy nowa mamusie

jak byłam w poprzedniej ciazy na usg genetycznym miałam też przełaczone na 3d/4d, to lekarz mówił,z ę najlepiej jest je robić do 22 tygodnia, bo twedy dzieciaczka całego widac, ja byłam w 25tc i młodego "w kawałkach" podpatrzyłam
państwowo moja lekarka mi już usg nie zrobi połówkowego bo limit jest 3 usg, a miałam już dwa (ciaża zagrożona...) i to ostatnie zostawia sobie na 33-34 tydzień mniej wiecej więc żeby podglądnąc maluszka, będziemy musili iść prywatnie, a na to nie wiem, czy będzie kasa i zła jestem. do tej pory miałam tylko dwie wizyty, czekam na trzecią, w czwartek mam, badania do tej pory raz robiłam
Stary 2010-05-04, 11:48   #2428
Pomidora
Zakorzenienie

po długim weekendzie!
Witam nowe mamusie i zaraz dopisuję do listy.

My długi weekend spędziliśmy bardzo przyjemnie: w sobotę byliśmy na grillu, w niedzielę na dużym festynie z koncertami nad Wisłą, a wczoraj na pierwszym występie w ramach Festiwalu Muzyki i Sztuki Krajów Bałtyckich Probaltica 2010 Kwartet smyczkowy zapodał Mozarta, Latenasa i Chopina - genialnie po prostu Młody skakał jak szalony, aż śmiać mi się chciało. Jutro i w piątek następne koncerty (w piątek tanga i tańce argentyńskie - nie mogę się doczekać ).

Dziękuję za pozytywne myśli dotyczące pracy P. Trochę się zawiedliśmy, bo myśleliśmy, ze to będzie ostatni etap, a okazało się, że dopiero w przyszłym tygodniu powiedzą, czy mój mąż przeszedł do następnego etapu. No i znowu czekamy Oby nas się to opłaciło.

Nie nadrobię wszystkiego, co naskrobałyście, ale znowu zamierzam być z wami na bieżąco

Mamusie wrześniowe - jest już 48

Martucha84 (Marta, 25l.)..................tp . 13.08.2010 Patryk
NIKaP-n (Monika,31l.)............ ......... tp. 20.08.2010 Paweł jr Lech
Carmena_ (Roksana, 21l.).................tp. 27.08.2010
Limeta (?,?).................... .................tp. 30.08.2010 chłopiec
Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 Julia
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.).......tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ....tp. 1.09.2010
Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010 Wojtuś
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 Oleńka
Anilkadro (Alina,28l.)............. .......tp. 3.09.2010
Madzia_g (Magda,24l.)............. ......tp. 3.09.2010 Elusia
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.).tp. 4.09.2010 dziewczynka
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ...tp. 4.09.2010
Viola211985 (Wioleta, 25l.).............tp. 4.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................tp . 4.09.2010 Emilka
Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010 dziewczynka
Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p. 9.09.2010 Teodor
Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 25l.).................... ..tp. 10.09.2010 Norbert
Mszu (Marta, 27l.).................... .....tp. 10.09.2010
Kasika84 (Kasia,25l.)............. .......tp. 11.09.2010
Blvex (Ania, 28l.).................... ......tp. 11.09.2010
Mi_kado (Dominika, 28l.)...............tp. 11.09.2010
Osobistość (Monika, 23l.)................tp. 12.09.2010
Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010
Naked21 (Ewa, 25l.).................... ...tp. 13.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 24l.)...............tp. 14.09.2010 dziewczynka + ?
Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... tp. 14.09.2010 Basia
Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010
Doroteczka75 (Dorota, 28l.)............tp. 16.09.2010
Maja59 (Maja, 27l.).................... .....tp. 16.09.2010
Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010
Dash (Alicja, 24l.).................... .....tp. 18.09.2010

Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010
Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010
Jaga1111 (Jagoda, 23l.).................tp. 22.09.2010
Matylda+Seweryn
Waniliaania2009 (Ania, 28l.).......tp. 23.09.2010 chłopiec
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010
Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010
Zuzia01 (Agata, 28l.).................... tp. 26.09.2010
Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010
Karo08 (Karolina, 25l.)................tp. 30.09.2010
Zuziczka (Zuzanna, 28l.)...............tp. 30.09.2010
Sławka2 (Kasia, 29l.).................... tp. ?

Mamusie październikowe - jest już 47

Abz (26l.)................... ....................tp. 1.10.2010 chłopiec
Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010 Adrian
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010
Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010
Butterfly83 (Ewelina, 27l.)...............tp. 3.10.2010
dziewczynka
Fem (Kamila, 23l.).................... ......tp. 3.10.2010
Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010
Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010
Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010
chłopiec
Maggie1983 (Magda, 26l.)................tp. 4.10.2010
Eveliouses (Ewelina, 29l.)................tp. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010
dziewczynka
Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010
Ineczka33 (33l.)................... ...........tp. 5.10.2010
chłopiec
Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010
Tifio (Marta, 23l.).................... ........tp. 6.10.2010
Franciszek
MalenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010
Enis84 (Ania, 25l.).................... ......tp. 8.10.2010
Majka232 (Maja, 28l.).................... ..tp. 9.10.2010
Nicole007 (Marta, 23l.).................... .tp. 9.10.2010
Lisica1 (Marta, 26l.).................... .....tp. 10.10.2010
Ray...................... ......................... tp. 11.10.2010
niespodzianka
Aniusia82 (Ania, 27l.).................... .tp. 12.10.2010
MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010
Kliwia7 (Lila, 32l.).................... .......tp. 13.10.2010
BeataMi (Beata, 34l.).................... ..tp. 14.10.2010
Aniaj27 (Ania, 28l.).................... ....tp. 15.10.2010
Skorpionek19 (Kasia, 28l)................tp. 16.10.2010
Aaww (Agata, 27l.).................... ......tp. 16.10.2010
Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.).....tp. 17.10.2010
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010
Franciszek
Angelika16 (Angelika, 21l.)..............tp. 20.10.2010
Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010
Kotekk81 (Justyna, 29l.).................tp. 21.10.2010
Czekajaca na fasolke26 (Aneta, 26l.).tp. 21.10.2010
Kalex (Kamila, 26l.).................... ...tp. 22.10.2010
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ....tp. 23.10.2010
Miskowa22 (Gosia, 23l.).................tp. 27.10.2010
Ula1409 (Ula, 27l.).................... .....tp. 27.10.2010
Beata_Batumi (Beata, 25l.)............tp. 28.10.2010
JOANNA 16( Joanna, 25l.)..............tp. 28.10.2010
Kaska1980 (Kaśka, 29l.)................tp. 29.10.2010 Kacper
Manana27 (Monika, 28l.)...............tp. 29.10.2010
Isenia (Iza, 32l.).................... ........tp. 30.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010
Malwina1204 (Malwina, 23l.).........tp. 31.10.2010

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ry-bcia [*]
_

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 11:52   #2429
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Czarnaelizabeth - dziwne. Ja tez chodze do ginekologa na NFZ, a mialam wiecej niz 5 USG u niego na samym poczatku (dlugo nie bylo widac pecherzyka, a pozniej nie byl pewien czy nie jest pusty, wiec pozniej sledzil malego i ostrzegal mnie, ze moge poronic). Niby jest jakis limit, ale nie wiem od czego to zalezy?
Pomidora - trzymam kciuki, zeby sie udalo
Stary 2010-05-04, 11:59   #2430
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
ze spodnica w kwiaty jest inaczej, ja wzielam rozmiar M i jest idealna (i na mnie i wg rozmiaru). A spodnie M-ki wielkie (za duze o rozmiar). Wiec jak wezmiesz spodnice w kwiaty mniejsza to mozesz nie wejsc, lub moze byc za ciasna.

agata81- ja tez poczulam ruchy w 15 tyg. Ale lekarz mi powiedzil ze za wczesnie. A teraz jestem w 20 tyg i nic juz nie czuje ;( i doczekac sie nie moge

Ponizej zdjecia mojego brzuszka z 20 tyg. Niestety w ubraniach. Zdjecia kiepskiej jakosci ale nie umialam lepszych zrobic
dzieki tylko ze ja mam juz od tej babki jedna spodnice (ta z kompletu) i mysle, ze rozmiar mniejsza bedzie ok, bo teraz to przegielam z rozmiarem
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości