![]() |
#2611 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)
Jaki tu spokój, na na na na, nic się nie dzieje, na na na na
![]() Wiecie co, jak mam taki świąteczny dzień wolny to nie wiem co mam ze sobą zrobić ![]() ![]() Byliśmy na małym spacerku, zjedliśmy obiadek, w tv oczywiście standardowo nic ciekawego nie leci. A do tego ten ból macicy? czy czegoś tam ... więc nie bardzo chcę wychodzić z łóżka, więc został mi lap ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zajmowałam się tym codziennie, ale gin mi zabronił pracować, bo byłam na podtrzymaniu. Teraz 'pomagam' tylko tej jednej rodzince i czuję się dobrze. Moja koleżanka 'pomagała' do końca 8 m-ca ciąży ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-05-03 o 21:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napewno bardziej poreczne sa wozki z fotelikiem montowanym do ramy wozka a czy ten fotelik ma byc z baza czy bez to tak jak zacytowalam wyzej to co znalazlam na necie, ze to roznie bywa z bezpieczenstwem, zalezy jaki fotelik i jaka firma, niby mowi sie ze z baza jest tak jakby bezpieczniej... I tak jak ci ktoras tutaj napisala ze jesli fotelik z baza jest montowany do ramy wozka to wtedy jest on wypinany z tej bazy i bez bazy montowany do ramy wozka ![]() Jaki ja mam ogromny brzuch ![]() A jak chodzilam w normalnych spodniach to nie bylo tego brzucha tak widac bo byl scisniety w spodniach a tak na luzaka to jest ogromny! Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-03 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Zakorzenienie
|
ja tez czasem ![]() my wróciliśmy popołudniu ode mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Zakorzenienie
|
buziaczku ja też 9 tydzień i brzuchol duuży.
też mam nadzieję, że nie będzie się powiększał w szalonym tempe. ![]()
#2616 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co prawda w ciąży jem więcej, bo przed ciązą zdazało mi się jesc jeden posiłek dziennie koło 16, jak już naprawdę głodna byłam. Ale teraz nie jem słodyczy i nie zdrowych świństw więc kalorycznie jest mniej niż przed- a brzuch mam ogromny. Aż dziecko chodzi i się mnie pyta, czemu mam taki wielki brzuch z nadzieją że powiem że to dzidziuś. A mnie skręca bo do rozwodu nie mogę pary z ust puścic, a bąbel tak chce mieć rodzeństwo ![]() Co do wózków, nie mam pojęcia o co chodzi z tymi bazami :P Znalazłam na allegro świetny wózek, 3w1, kolor fajny, stan bardzo dobry, gabaryty też ok, ale według niektórych (czyt. teściowa) jest jeszcze za wcześnie na takie zakupy :/ Odpuściłam, ale taka okazja, za taką cenę może się nie trafić :/ PS. Wczoraj wywalczyłam wolne, ale jak widać po godzinie pisania tego postu, dzisiaj już idę. Spróbuję pogadać z szefem, bo wczoraj jakoś ani sił, ani chęci z mojej strony nie było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2617 |
Rozeznanie
|
hej hej
a ja byłam u ginki i wszystko u mojej dzidzi ok. ![]() rośnie ślicznie i ginka nawet zasugerowała,że to morze byc facecik ![]() ale myślę że to mało wiarygodne na tak wczesnym etapie. niestety moja rodzinka zareagowała na to niezbyt dobrze bo każdy chce dziewczynkę ![]() następna wizyta pod koniec maja i juz każdy siedzi jak na szpilkach czy sie potwierdzi czy nie??? ach............. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2618 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj sie rejestruje na wizyte di ginekologa
![]() buziaczek wozki Graco maja foteliki wpinane bez bazy do wozka, baza jest tylko dosmaochodu ![]() ![]() A moja przypadlosc zplecami to rwa kulszowa. Dzis juz boli mniej, nawet spalam na podlodze by zlagodzic bol. Moj malzonek dzisiaj mi zrobil w sypialni centrum dowodzenia, tylko do toalety bede musiala sie fatygowac osobiscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2619 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Weronisia;18997628] To tylko pomoc. Zawodowo z ekonomistki stalam sie Urlaubsbetreuung
![]() Dzis moje mdlosci jakby mniejsze,nie chce zapeszac ale moze wreszcie ustepuja i znow zaczne zyc. Bo ostatnie tygodnie to wegetacja byla, przez te bole glowy,wymioty, mdlosci. Nawet czopki vomex nie pomogly ![]() Tylko jakos tak dziwnie sie czuje,i brzuch mniejszy i od razu glupie mysli sie pojawiaja... Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-05-05 o 04:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2620 |
Zakorzenienie
|
Ide sie zarejestrowac na piatek do lekrza
![]() De, u mnie tez jakos brzuch mniejszy bo zaczelam dopinac sie w spodnie ![]() ![]() Dziewczyny jak myslicie jak jestem w 10 tygodniu to gin zrobi mi usg dowcipne czy przez brzuch ? ![]()
#2621 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Brzuchatki!
Ja dopiero co żaliłam się mamie, ze nie mam brzuszka a teraz na wyjeździe jak zobaczyłam się na zdjęciach to tragedia!!!! Przez zimę nieźle przytyłam i wyglądam jak spaślak z wielkim, wystającym, tłustym brzuchem a nie jak kobieta w ciąży! Aż mi się chciało płakać z żalu... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2622 |
Zakorzenienie
|
anecka od 12 tygodnia przez brzuch usg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam własnie z laboratorium, zrobiłam sobie IgM i IgG na toxo, zobaczymy, co tam wyjdzie. Najważniejsze, żebym nie miała świeżej infekcji. Jeśli już chorowałam to super, a nawet jak nie, to stosunkowo łatwo się ustrzec chyba...
A po południu jeszcze idę na te testy alergiczne z krwi, będę dziś dwa razu kłuta ![]() Jeśli chodzi o brzuch, to u mnie się zmienia, raz wyglądam, jakbym była w 4 miesiącu (zwykle jak się najem ![]() ![]() Tymczasem rozkoszuję się zwolnieniem, wracam do pracy w następny wtorek, ale już tylko na tydzień, żeby podopinać sprawy związane ze stażem. I potem już na dobre na zwolnienie (no, jeszcze z jednodniową przerwą na egzamin na n-la kontraktowego ![]() W Łodzi zimno jak w listopadzie, głowa mi zmarzła. Piję sobie teraz gorącą herbatkę, a może niedługo się zdrzemnę, bo do laboratorium musiałam wstać o 6,40 ![]() Dobrego dnia!
#2624 |
Zadomowienie
|
Ja miałam usg dowcipne równo w 13 tyg (skończone- tak jakby dzień urodzin, następnego dnia był już 13 tc+ 1 dz ) więc chyba nie ma reguły...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2625 |
Zakorzenienie
|
na dowcipnym to lepiej widac w sumie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2626 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
widzę,że weekend majowy nie sprzyjał zbyt pisaniu,i dobrze,nie ma wiele nadrabiania.U mnie pogoda do dupy ale spotkanie z wizażankami superaśne,więc jest ok ![]() a u nas dalej leje,a ja dziś znów do dentysty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2627 |
Zakorzenienie
|
A ja powrocilam
![]() Bylam w Krakowie, byl swietnie - chociaz troche sie zmeczylam - w obydwie strony jechalam z psem ![]() I zauwazylam,ze juz nie daje rady chodzic na dlugie spacery ![]() bela, w koncu sie odezwalas no! Odebralam wynik toxo i sa ujemne, a grupe krwi zgubili. |
![]() ![]() |
![]() |
#2628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozliwe ze zrobi ci dowcipne jeszcze bo lepiej widac niz przez brzuch... Ja ide na wizyte 12 maja i bedzie to 11 tydz i 1 dzien ciazy i gin powiedzial ze zrobi mi juz usg przez brzuch. A jak bylam potwierdzic ciaze u innego gina to ten konowal robil mi usg przez brzuch a byl to 6 tydzien ciazy i jak to ten drugi gin stwierdzil ze to pewnie dlatego jeszcze serca nie widzial i ze powinien mi dowcipne zrobic to wtedy by uwidzial ! W pierwszej ciazy usg dowcipne mialam nawet robione w 31 tygodniu ciazy ![]() Jastinada a jakie dziewczyny byly u ciebie ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-04 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Zadomowienie
|
Ja mam taki brzuch jak IRSIN tylko z gruba warstwą tłuszczu dodatkowo.... Ale pod nim chyba tak samo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2631 |
Zakorzenienie
|
oj :P
Za 1 razem w sumie sie nie krepowalam a teraz juz mi sie odechciewa isc do ginekologa. Kupilam pyszny chlebek cieplutki jeszcze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba wszystkie te chleby sa dzis przepyszne! Bo tez kupilam cieplutki chleb z rewelacyjnie chrupiaca skorka! Az miedzy zebami chrupialo! A jaki pyyyyszny! Dawno takiego nie jadlam! A to normalny zwykly chleb....zjadlam 4 kromki, nawet moj maly wcisnal 1,5 kromki !! A dalej krzyczal da i da ale wiecej nie dalam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2633 | |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Cytat:
ja to jestem non stop głodna ![]() i wogole jakas zła dziś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2634 |
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj pierwszy raz zwymiotowalam...w 4 miesiacu!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Zakorzenienie
|
a mi sie zrobilo lekko niedobrze jak ogladalam program resize me. i pokazywali fast foody, czyli to czym sie odzywial uczestnich az odwrocilam wzrok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2636 |
Zakorzenienie
|
anecka smacznego
![]() biejatka ty to masz skomplikowaną sytuację, nie zazdroszczę. U mnie nawet jakbym chciała ukryć brzuchol np. w pracy to mowy nie ma. Podejrzewali, że jestem w ciązy zanim test wyszedł pozytywny ![]() A ja mam trzy dni urlopu ![]() U nas są dwa USG, oba brzuszne jeden między 8-14 tygodniem, a drugi 18-20 tyg. 9chociaz pewnie terminy mogą być nieco bardziej ruchome).
#2637 |
Zakorzenienie
|
a ja tylko raz na początku smamym (jeszcze nie wiedziałam jakoś 2 dni przed testem) z samego rana po kawie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2638 |
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie!
![]() Mam pytanie, chodzę do gina do przychodni na nfz, dał mi skierowanie na badania vdrl, hbs antygen, grupę krwi i alloprzeciwciała. Czy będę musiała coś za te badania zapłacić??? Wcześniej jak robiłam morfologię, mocz i glukozę to nic nie płaciłam. Nie wiem, jak będzie teraz. Ale skoro mam skierowanie od lekarza z nfz to chyba będą darmowe...? Czy może się mylę i wziąć ze sobą zapas gotówki? 100 zł czy więcej? Wizytę mam za 3 tygodnie i już nie mogę się doczekać, będę wtedy w 13-14 tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2639 |
Zakorzenienie
|
gr. krwi na pewnoplatna ok. 40zl. reszta nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Zakorzenienie
|
Jak masz skierowanie to bezplatne badania.
U mnie w ogole grupa krwii 25zl, wiec zalezy do miasta.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.