Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-04, 12:41   #751
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Ufff to mi troszkę ulżyło, bo Zuza miała "tylko" podwyższoną temp i jak dałam jej nurofen to od razu pomogło...martwi mnie tylko postawa pani doktor która nic złego nie widziała, a wymioty i biegunka (kupi dosłownie jak woda) to jednak nic dobrego mam ogromną nadzieję, że to jednak te zęby i niedługo wyjdą i będzie już ok...

...ale Wy musieliście się wystraszyć...
ja nie chce Cie straszyc ale watpie zeby kupy jak woda byly od zebow
ja bym porobila badania, popros lekarke o skierowanie i zrob wyniki, normalnie w przychodni Ci zrobia, nie moze Ci odmowic w takim wypadku - tymbardziej, ze ona nie wie co malej jest a te kupki moga znaczyc wszystko, trzeba sprawdzic czy nic sie nie dzieje zlego
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 12:45   #752
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Siostro Robię identycznie

---

U nas nocka jako-taka. Gorzej było z zaśnięciem. Powiem wprost - MASAKRA. I z wieczoru na wieczór jest co raz gorzej Na pocieszenie Maciuś spał dzisiaj do 9., co Mu się nigdy nie zdarzyło.

Ciągle też mamy problem z bródką. Przepisana maść niewiele pomaga, a obserwując Bąbla, to chyba Go boli

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Nagrac moge ale potem jak mam Wam pokazac?

Dziewczyny mam ambitny plan Codziennie wieczorem będe biegac Czy ktos sie przyłączy?
Wrzucić na youtube

Miałabym chęć się przyłączyć ale sama nie lubię biegać. Może koleżankę namówię

Cytat:
Maciek już dawno nie śpi w śpiworku, bo nie mógł swobodnie nogami machać i szłu dostawał Zresztą On w nocy tysiąc pozycji przyjmuje i często bardzo dziwnych
Zuzka też

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
no mówie wam, wysiedziec nie moge spokojnie, nie moge sie doczekać męża
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 12:47   #753
muszka66
Rozeznanie

Cytat:
Dziekuje za odp.

Ciastka maslene? Jakiej są firmy?
zwykle maslane ciasteczka, kruche
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 12:55   #754
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja nie chce Cie straszyc ale watpie zeby kupy jak woda byly od zebow
ja bym porobila badania, popros lekarke o skierowanie i zrob wyniki, normalnie w przychodni Ci zrobia, nie moze Ci odmowic w takim wypadku - tymbardziej, ze ona nie wie co malej jest a te kupki moga znaczyc wszystko, trzeba sprawdzic czy nic sie nie dzieje zlego

Chyba zrobię jak mówisz...dla swojego spokoju...a jakie badania najlepiej zrobić? Dzwoniłam do domu...Mała zrobiła dzisiaj lepszą kupkę, od niedzieli są już prawie ok...przynajmniej już nie są wodniste, ale takie jak zawsze też nie są...
Stary 2010-05-04, 12:58   #755
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no jakby byla taka mozliwosc to najlepiej zrobic wszystko - krew, mocz, kal
Stary 2010-05-04, 12:59   #756
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
moi teściowe mieszkają na wsi i za stodołą mają jezioro no może ze 100 metrów za stodołą i tam przeważnie chodzimy. Mąż raczej nie jeździ na żadne stawy woli łowić "u siebie"

a libido nie oddam, podoba mi się takie jak ma no moge troszke sie podzielic
no mówie wam, wysiedziec nie moge spokojnie, nie moge sie doczekać męża
I jakie rybki macie w stawie?
Jecie je potem?

Nigdy tak nie miałam ja raczej z tych co maja niskie libido

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Wrzucić na youtube

Miałabym chęć się przyłączyć ale sama nie lubię biegać. Może koleżankę namówię
Ja nie wiem jak. Pogadam z Tż to moze mi wrzuci

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
zwykle maslane ciasteczka, kruche
To juz wiem jakie.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 13:06   #757
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
no jakby byla taka mozliwosc to najlepiej zrobic wszystko - krew, mocz, kal
No i się zaczynam martwić...zaczęłam czytać i się przeraziłam bo wszystko sie zgadza

Objawy typowego zakażenia są bardzo charakterystyczne. Po okresie wylęgania, trwającym 1-3 dni, pojawia się zwykle niewielka gorączka (w ok. 77% przypadków) oraz wymioty, niekiedy bardzo intensywne, trwające jednak zwykle nie dłużej niż 24 - 48 godzin (w ok. 96% przypadków). Zaraz potem lub wraz z wymiotami dziecko zaczyna oddawać wodniste, niekiedy tryskające stolce. Bardzo nasilona biegunka prowadzi w ok. 83% przypadków do odwodnienia. Przebieg choroby jest jednak samoograniczający się, to znaczy, że jeśli tylko zdoła się opanować odwodnienie, choroba ustępuje samoistnie w ciągu 3 - 9 dni. Niekiedy, jeśli dziecko miało już kontakt z rotawirusem lub było szczepione, przebieg choroby może być niezwykle łagodny i objawiać się może jedynie jednorazowymi wymiotami i pojedynczym lub kilkoma wolnymi stolcami.

Kurcze, jeśli to rota to mam nadzieję, że ma to już za sobą Zaraz dzwonię do Mamy by wzięła skierowanie
Stary 2010-05-04, 13:06   #758
morska
Zadomowienie

Cytat:
Ze słomką to jeszcze robi tak, że nabierze wody w usta i pluje sobie wodą i patrzy jak Jej cieknie po bluzce
Mój też podobnie robi ostatnio, jak daję Mu wodę łyżeczką - ewidentnie zabawę sobie znalazł Teraz dobrze pije jedynie z normalnego kubka, ale chciałabym, by zaczął z jakiegoś niekapka, tak jak Kubuś Miramej

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Kuba je chrupki kukurydziane i raz dałam Mu wafelki ryżowe z HiPPa, ale się krztusił, więc ja je jem
Macie jakieś chrupki kukurydziane bez soli?

Cytat:
Ciekawe, czy u nas są łatwodostępne jakieś zdrowe ciasteczka dla dzieci bez glutenu .
Łatwodostępne to może nie, ale są bezglutenowe Ze zdrowych to Tymek je keksy orkiszowe, ale rzadko, najczęściej tak jak większość - chrupki kukurydziane.

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Cześć (...)
Anulka - przytulam i kciuki mocno trzymam

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Jeszcze podziele sie taka mysla...
Dlaczego ubranka dla chlopcow sa przewaznie szare, bure i niebieskie . Ja namietnie kupuje wszystko w innych dostepnych kolorach: czerwonym, zielonym, zoltym, pomaranczowym... Nie chce, aby moje dziecko wygladalo jakos tak smutnie, lubie Antosia w zywych kolorkach
Ilez mozna patrzec na chlopcow ubranych na niebiesko i dziewczynki na rozowo
Prawda Ostatnio szukam jakiejś fajnej czapeczki żółtej/pomarańczowej ale gdzie tam - białe, beżowe i niebieskie mi oferują

Cytat:
Unholy pisała, że dojechali cali i zdrowi. Dzisiaj nie pada tam deszcz, ale jest tylko 6 stopni (w Trójmieście zresztą też ). Macie pozdrowienia i buziaki
Może jutro będzie cieplej Pozdrów Ją

Cytat:
Rano zdążyłam posprzątać, wykąpać się i coś mi strzeliło w biodrze Ruszyć się nie mogłam i na domiar złego nie zjadłam rano śniadania i myślałam, że zemdleje. Zuzka stała płakała wniebogłosy a ja nie mogłam Jej wziąć Bo co się podniosłam to mi jeszcze gorzej i bałam się, że zrobię krzywdę i Jej i sobie. Czekałam aż małż przyjdzie. Zrobił mi jeść, nasmarował mnie i przykleił ten plaster rozgrzewający. Boli jak cholera. Na spacer nawet się nie wybieram bo nie dam rady chodzić ani znieść Zuzi.
Biedna Oby przeszło
Stary 2010-05-04, 13:07   #759
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dziewczyny jest nowy konkurs
Prosze o klikanie w baner
Moze w w koncu uda mi sie cos wygrac

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2010-05-04 o 13:09
Stary 2010-05-04, 13:13   #760
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
No i się zaczynam martwić...zaczęłam czytać i się przeraziłam bo wszystko sie zgadza

Objawy typowego zakażenia są bardzo charakterystyczne. Po okresie wylęgania, trwającym 1-3 dni, pojawia się zwykle niewielka gorączka (w ok. 77% przypadków) oraz wymioty, niekiedy bardzo intensywne, trwające jednak zwykle nie dłużej niż 24 - 48 godzin (w ok. 96% przypadków). Zaraz potem lub wraz z wymiotami dziecko zaczyna oddawać wodniste, niekiedy tryskające stolce. Bardzo nasilona biegunka prowadzi w ok. 83% przypadków do odwodnienia. Przebieg choroby jest jednak samoograniczający się, to znaczy, że jeśli tylko zdoła się opanować odwodnienie, choroba ustępuje samoistnie w ciągu 3 - 9 dni. Niekiedy, jeśli dziecko miało już kontakt z rotawirusem lub było szczepione, przebieg choroby może być niezwykle łagodny i objawiać się może jedynie jednorazowymi wymiotami i pojedynczym lub kilkoma wolnymi stolcami.

Kurcze, jeśli to rota to mam nadzieję, że ma to już za sobą Zaraz dzwonię do Mamy by wzięła skierowanie

wiesz za soba to mozecie juz miec - bardziej martwilabym sie o to czy mala sie nie odwodnila
dlatego w wypadku takich objawow jak miala Zuzia trzeba od razu robic badania
jezeli to rota to powinna dostac kroplowke zeby sie nie odwodnila
Stary 2010-05-04, 13:20   #761
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Mój też podobnie robi ostatnio, jak daję Mu wodę łyżeczką - ewidentnie zabawę sobie znalazł Teraz dobrze pije jedynie z normalnego kubka, ale chciałabym, by zaczął z jakiegoś niekapka, tak jak Kubuś Miramej

...
Biedna Oby przeszło
Też bym chciała, żeby Zuzia piła z jakiegoś niekapka

Ja znalazłam chrupki kukurydziane w Lidlu bez soli, ale są twarde i Zuzia średnio je zjada.

Jest trochę lepiej ale nadal boli.

Cytat:
Dziewczyny jest nowy konkurs
Prosze o klikanie w baner
Moze w w koncu uda mi sie cos wygrac
Nie wyświetla się
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 13:24   #762
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wyświetla się
A mi sie wyswietla

Lece na spacer. Do pozniej

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-05-04, 13:28   #763
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

wiesz za soba to mozecie juz miec - bardziej martwilabym sie o to czy mala sie nie odwodnila
dlatego w wypadku takich objawow jak miala Zuzia trzeba od razu robic badania
jezeli to rota to powinna dostac kroplowke zeby sie nie odwodnila
Jak to przy biegunkach podawałam jej probiotyki, elektrolity i dużo picia...na szczęście pić chciała, bo jeść nic a nic przez dwa dni....teraz już jest dobrze i je normalnie.
Stary 2010-05-04, 13:31   #764
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Jak to przy biegunkach podawałam jej probiotyki, elektrolity i dużo picia...na szczęście pić chciała, bo jeść nic a nic przez dwa dni....teraz już jest dobrze i je normalnie.
to dobrze, ze duzo pila
mam nadzieje, ze sie nie odwodnila i wszystko jest ok

ale idz do przychodni bo warto sprawdzic
Stary 2010-05-04, 13:46   #765
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...Jest tylko troszkę lepiej bo mogę wstać i przejść kawałek.
Też bym chciała się przewietrzyć trochę Okno mam otwarte ale to nie to samo.
...
Co się stało? Dzwiganie ciężarów. Dziś tylko wiadro z wodą przenosiłam i wystarczyło. Miałam już tak nie raz, nawet często.
Małż jakiś żelem wysmarował, dobry jest bo Jemu tez pomaga zawsze. A plaster też dobrze rozgrzewa, cały czas czuję,
...
Wiem co czujesz bidulko

Mnie pomogła tylko seria masaży.

Cytat:
...
Dzięki , bardzo mi to pomogło, będę wiedziała, jak się zabrać.

, głupio wyszło , ja tak żartowałam. W ogóle to mam problem z kupieniem fajnej i dopasowanej czapki

Maciek walczy wieczorami? A co robi? Płacze? Czy wstaje? . Dobrze, że chociaż pospał

O co chodzi z bródką? A jak te suche miejsca?

No i oczywiście warzywa gotuje na maćkowej wodzie.

Teraz Ty mnie wkręciłaś
Z czapką też mamy problem, bo wszystkie jakie oglądam są brzydkie

Walczy i to bardzo. W łóżeczku wstaje, a ze zmęczenia upada i tak w kółko. Później jest już tylko płacz, a raczej wielki lament Po jakimś czasie (dłuższym) zasypia wtulony we mnie.

Maciek ma poblemy skórne od śliny. Ślini się baaardzo, mimo, że sporo ząków już ma. Ślina podrażnia Mu skórę i robią się ranki. Ciągle chodzę i natłuszczam Mu tą brodę, żeby jakaś ochrona była, ale pod koniec dnia ta broda wygląda fatalnie W nocy też smaruję i rano jest w miarę ok... do pierwszego ślinotoku. Dostałam maść leczniczą, ale niewidzę poprawy. Próbowałam wszystkiego i najlepiej sprawdza się krem Nivea "Na każdą pogodę". Reszta (Linomag, Alantan, Bephanten i inne maści) nie wiele dają.

Cytat:
... Dziekujemy

Wspólczuje Wam kołopotów z zasypianiem

Co sie dzieje z bródką?
...
Dziewczyny mam ambitny plan Codziennie wieczorem będe biegac Czy ktos sie przyłączy?

Napisałam wyżej Miramej

Pas Jakoś ze sportem mi nie po drodze

Cytat:
Kuba goni Maciulka, ma juz 7 zębów
...
Oj rzeczywiście

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 13:47   #766
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja lece po Eryka z malym
papa
Stary 2010-05-04, 14:02   #767
Sweet_21
Zakorzenienie

Cześć wszystkim!

Dawno mnie nie było-urlop w Pl i same choróbska nas nękały i nękają nadal.
Cała nasza trójka pochorowała się w Pl - Bartuś- zapalenie oskrzeli, ucha i krtani, ja- zapalenie migdałków, mąż- zapalenie krtani i tchawicy Wszyscy na antybiotykach.Noce były masakryczne.
Potem wybuch wulkanu i dodatkowe przymusowe 10 dni urlopu.
Wróciliśmy w czwartek a w piątek mały zaczął wymiotować i dostał biegunki
Czytałam przed chwilą posta Karoli i takie same objawy.
Byliśmy dwa razy u lekarza, ale niby wszystko ok Trzeba dawać dużo pić (na szczęście Bartek nie ma z tym problemu) i czekać (chyba nie wiem na co?, ale tutaj tak jest ) Wczoraj się przestraszyłam na dobre bo leciała z niego woda, ledwo zdążyłam zmienić pieluszkę a szła kolejna 'kupka'.
Mały dostał zawiesinę po której chce mu się wymiotować cofa go jak diabli..
Dobrze, że chociaż cały czas ma apetyt.

Karola, a dajesz Małej mleko?Lekarz powiedział, żebym nie dawała mleka aż do unormowania kupek, a mam mu dawać kompot z rozgotowanych jabłek, gotowane jabłka z ryżem, kasze manną na wodzie(której Bartek nie chce widzieć-nie dziwię sie, blech), a gdy zapytałam co na noc, lekarz odpowiedział-biszkopta.Nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać bo jak dziecko na noc naje się biszkoptem, jeszcze mój głodomór.
Zadzwoniłam do mojej lekarki w Pl i powiedziała, że mogę dawać rozcieńczone mleko.
Dzisiaj tych 'kupek' było dużo, dużo mniej, już zabawi się sam i w ogóle.Jest poprawa.
Ale niech to już minie bo jestem wykończona

Z dobrych wieści to chyba tylko to, że schudłam do 61 kg, także Cass prosze o zmianę

Nie nadrobię Was, nie ma szans.Odzywam się żebyście o mnie tylko nie zapomniały.

Ach, zapomniałam dodać, że w trakcie wychodziły mu dwie jedynki i dwójki na górze, dwie jedynki już praktycznie się przebiły jeszcze tylko te dwójki.
Może to przez zęby??

na razie

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/

Edytowane przez Sweet_21
Czas edycji: 2010-05-04 o 14:06
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 14:18   #768
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...Macie jakieś chrupki kukurydziane bez soli?
...
kupuje w Kauflandzie.

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim!

Cała nasza trójka pochorowała się w Pl - Bartuś- zapalenie oskrzeli, ucha i krtani, ja- zapalenie migdałków, mąż- zapalenie krtani i tchawicy Wszyscy na antybiotykach.Noce były masakryczne.
Byliśmy dwa razy u lekarza, ale niby wszystko ok Trzeba dawać dużo pić (na szczęście Bartek nie ma z tym problemu) i czekać (chyba nie wiem na co?, ale tutaj tak jest ) Wczoraj się przestraszyłam na dobre bo leciała z niego woda, ledwo zdążyłam zmienić pieluszkę a szła kolejna 'kupka'.

Karola, a dajesz Małej mleko?Lekarz powiedział, żebym nie dawała mleka aż do unormowania kupek, a mam mu dawać kompot z rozgotowanych jabłek, gotowane jabłka z ryżem, kasze manną na wodzie(której Bartek nie chce widzieć-nie dziwię sie, blech), a gdy zapytałam co na noc, lekarz odpowiedział-biszkopta.Nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać bo jak dziecko na noc naje się biszkoptem, jeszcze mój głodomór.
Zadzwoniłam do mojej lekarki w Pl i powiedziała, że mogę dawać rozcieńczone mleko.
Dzisiaj tych 'kupek' było dużo, dużo mniej, już zabawi się sam i w ogóle.Jest poprawa.

Z dobrych wieści to chyba tylko to, że schudłam do 61 kg, także Cass prosze o zmianę

Nie nadrobię Was, nie ma szans.Odzywam się żebyście o mnie tylko nie zapomniały.

Ach, zapomniałam dodać, że w trakcie wychodziły mu dwie jedynki i dwójki na górze, dwie jedynki już praktycznie się przebiły jeszcze tylko te dwójki.
Może to przez zęby??

na razie
Sweet kochana witaj!

Przykro, że choróbska Was dopadły Szkoda bardzo Bartusia. Bidulek męczy się bardzo

My już nie raz przechodziliśmy przez biegunki, głównie wodniste. Dawałam Małemu dużo kleiku ryżowego, do wszystkiego. Gotowane jabłko, jabłuszko i bananka ze słoiczka, mleko jak najbardziej. Tylko odstawiłam kaszki smakowe, wieloskładnikowe obiadki (dawałam jak najprostsze). Do tego Smecta, elektrolity, probiotyk.

Zdrowia Wam życzę

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-05-04, 14:18   #769
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
no własnie odnosnie tych bramek tez musze zerknąć w sklepach jakie sa ceny czy opłaca sie zamawiać na all
też szukałam na all ale w końcu kupiliśmy drewniana w leroy merlin, kosztowała coś ok 180 zł

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Jeszcze podziele sie taka mysla...
Dlaczego ubranka dla chlopcow sa przewaznie szare, bure i niebieskie . Ja namietnie kupuje wszystko w innych dostepnych kolorach: czerwonym, zielonym, zoltym, pomaranczowym... Nie chce, aby moje dziecko wygladalo jakos tak smutnie, lubie Antosia w zywych kolorkach
Ilez mozna patrzec na chlopcow ubranych na niebiesko i dziewczynki na rozowo
zgadzam się, dla dziewczynek wszędzie róż

Cytat:

A niania nie umie pić z normalnego kubka?

Unholy pisała, że dojechali cali i zdrowi. Dzisiaj nie pada tam deszcz, ale jest tylko 6 stopni (w Trójmieście zresztą też ). Macie pozdrowienia i buziaki

dziękujemy

Cytat:
Jestem jestem

Nie było mnie cały weekend, a w zasadzie od czwartku, dlatego, że Zuzka mi się rozchorowała W środę wymiotowała, a od czwartku do soboty ciągle straszną biegunkę miała Byłam z nią w środę(babcia) i czwartek(ja) u lekarki, ale ona nic złego nie widziała, Zuza zdrowa, a jednak coś było nie tak...cały weekend byłyśmy na działce...pogoda piękna to posiedziałyśmy na powietrzu, tylko na noc do domu(dlatego nie zaglądałam na Wizaż), Zuza w niedzielę czuła się już prawie normalnie, dopiero wczoraj pogoda się zepsuła i humorek mojej córy też...cały dzień marudziła strasznie, piszczała przy tym, tylko u mnie na rękach była spokojna, do nikogo innego nie chciała iść a zabawa samodzielna tym bardziej nie wchodziła w grę. Niby długi weekend był, ale jak to z chorym Bąbelkiem jestem bardziej zmęczona niż po tygodniu w pracy...Dzisiaj moja Mama idzie z Małą na kontrolę to zobaczymy co powie lekarka (pewnie znowu że wszystko ok)...ja mam takie przeczucie że to te okropne zębole ją męcząa jeszcze ani jednego nie widać...niech już wyjdą!!!!!

Postaram się nadrobić cały weekend chociaż będzie ciężko, zwłaszcza że to jakieś 20 stron

Buziaki Kobiałki kochane...

oj biedna Zuzinka, Svinecka ma rację,badania warto zrobić, szczerze mówiąc dziwna trochę ta lekarka...objawy poważne i ona nic nie zleciła Cieszę się, że już lepiej

Cytat:
Nic nie widać Strasznie ją męczą te dziąsła...wszystko gryzie, potrafi przyczepić się do oparcia fotela gryząc i piszcząc przy tym...smaruję jej te dziąsła Dentinoxem i daję Viburcol, ale już jej chyba nie przynosi ulgi już nie wiem co robić żeby jej pomóc
u nas bardzo pomaga gryzienie czegoś zimnego, sprzedam wam mój najnowszy patent Ustnik z niekapka trzymam cały czas w lodówce, jak daję małej "pić" (może kiedyś załapie ) to Martynka jest wniebowzięta, widać że przynosi jej to dużą ulgę Te gryzaki żelowe, które można włożyć tez do lodówki nie są za specjalne -mała ma całe raczki zimne i nieprzyjemnie jej to trzymać.

Cytat:

Odnośnie smakołyków, też daję chrupki kukurydziane i ciasteczka Hippa, bo Maciulek świetnie sobie radzi z tymi twardymi. No w końcu ma 8 zębów czyli ma czym gryźć

no ba

współczuję problemów ze snem

Cytat:
a oczka dobrze, doszly do siebie
dzis jeszcze dajemy kropelki i koniec

gorzej z katarkiem bo jeszcze troche meczy ale juz nie jest tak strasznie i w nocy sie nie budzi wiec coraz lepiej

Gorgulku biedaczko, dbaj o siebie

Dziękuję za słowa otuchy, no mam nadzieję, ze jakoś to będzie, Cass w klubie na razie nie piszę, to naprawdę nieciekawa sprawa, muszę wszystko przetrawić...może kiedyś

Martynka dziękuje pięknie za komentarze

ślicznie teraz zasnęła - od strzału, no ale ona jeszcze nie umie klękać Myslicie że jak się położę to wstanie za 10 minut?

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 14:19   #770
magi77
Wtajemniczenie

A i gartuluje nowych ząbków

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-05-04, 14:20   #771
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiście objawy podobne i reakcja lekarza też Ja mleko podawałam bo lekarka mówiła że jak Mała będzie chciała jeść to może, ale ona mleka i tak nie ruszyła dwa dni...teraz powoli już pije po 100 ml 3 razy w nocy, od niedzieli w ogóle troszkę więcej je, bo dwa dni prawie nic nie jadła...dobrze że pić jej się chciało...nawet swoich ukochanych chrupek na których widok normalnie się trzęsła teraz nie chciała. Nie wiem czy panikować skoro wraca do normy...już sama nie wiem co robić. A te zęby to u Nas jest tragedia
Stary 2010-05-04, 14:40   #772
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:

Sweet kochana witaj!

Przykro, że choróbska Was dopadły Szkoda bardzo Bartusia. Bidulek męczy się bardzo

My już nie raz przechodziliśmy przez biegunki, głównie wodniste. Dawałam Małemu dużo kleiku ryżowego, do wszystkiego. Gotowane jabłko, jabłuszko i bananka ze słoiczka, mleko jak najbardziej. Tylko odstawiłam kaszki smakowe, wieloskładnikowe obiadki (dawałam jak najprostsze). Do tego Smecta, elektrolity, probiotyk.

Zdrowia Wam życzę
Cytat:
A i gartuluje nowych ząbków
Magi, dziękuje

Kleik ryżowy dawałam z nestle dzisiaj na śniadanie właśnie, a na noc nie wiem czy dać mu samo mleko czy nie, zwariować można.
Obiadek dałam mu taki najzwyklejszy, zjadł ze smakiem.Na podwieczorek dam mu ryż z jabłkami.

Oby to zdrowie jak najszybciej wróciło, bo jak jego nie ma to marnie jest.

Cytat:
Rzeczywiście objawy podobne i reakcja lekarza też Ja mleko podawałam bo lekarka mówiła że jak Mała będzie chciała jeść to może, ale ona mleka i tak nie ruszyła dwa dni...teraz powoli już pije po 100 ml 3 razy w nocy, od niedzieli w ogóle troszkę więcej je, bo dwa dni prawie nic nie jadła...dobrze że pić jej się chciało...nawet swoich ukochanych chrupek na których widok normalnie się trzęsła teraz nie chciała. Nie wiem czy panikować skoro wraca do normy...już sama nie wiem co robić. A te zęby to u Nas jest tragedia
Powiem Ci, ze reakcja dwóch lekarzy u których byłam też mnie zdziwiła, ale oni wychodzą z założenia, że skoro dziecko nie jest odwodnione - jest bardzo dobrze. No i wiadomo, że b.dobrze, ale jakaś przyczyna biegunek/wymiotów musi być przecież?
Kurcze, dobrze, że wraca do normy wszystko, bo jak już jeść nie chciała to musiało być źle.Bartek to chociaż coś tam skubnął, chociaż lekarka powiedziała mi, że na początku biegunki zrobić 4 godzinną dietę płynną- sama woda, kompot itd.Potem normalnie dawać jedzenie, natomiast drugi lekarz powiedział, żebym wprowadziła dietę - i bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze.

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 14:41   #773
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Nie tak dawno. Tez miała odruchy wymiotne. Jeszcze czasem Jej się zdarzy ale bardzo rzadko

Jest tylko troszkę lepiej bo mogę wstać i przejść kawałek.
Też bym chciała się przewietrzyć trochę Okno mam otwarte ale to nie to samo.
(...)
Co się stało? Dzwiganie ciężarów. Dziś tylko wiadro z wodą przenosiłam i wystarczyło. Miałam już tak nie raz, nawet często.
Małż jakiś żelem wysmarował, dobry jest bo Jemu tez pomaga zawsze. A plaster też dobrze rozgrzewa, cały czas czuję
Zobaczymy, jak dalej będzie u nas, bo Kuba dopiero od kilku dni nie płacze przy takich obiadkach, ale blender czeka w razie jakby co

My chyba nie pójdziemy dzisiaj , a u Was ładna pogoda?

No ja się nie dziwię, że Cię połamało, przecież Ty Zuzię z wózkiem na 4. piętro wnosiłaś

Cytat:
Maciek już dawno nie śpi w śpiworku, bo nie mógł swobodnie nogami machać i szłu dostawał Zresztą On w nocy tysiąc pozycji przyjmuje i często bardzo dziwnych
(...)
---

Odnośnie smakołyków, też daję chrupki kukurydziane i ciasteczka Hippa, bo Maciulek świetnie sobie radzi z tymi twardymi. No w końcu ma 8 zębów czyli ma czym gryźć
A Kubie śpiworek w niczym nie przeszkadzał, jak się okazało nawet we wstawaniu na nóżki , ale to już niebezpieczne, więc mama zrezygnowała

No to nie ma się co dziwić, że Kuba nie pogryzł wafelków ryżowych, bo On ma tylko 2 ząbki

Cytat:
a oczka dobrze, doszly do siebie
dzis jeszcze dajemy kropelki i koniec

gorzej z katarkiem bo jeszcze troche meczy ale juz nie jest tak strasznie i w nocy sie nie budzi wiec coraz lepiej

ale maly w dzien jest maruda straszna, zeby mu ida, a w sobote leciala mu krew z gornej jedynki, mimo, ze ona przebila sie juz pare dni temu
To super wiadomości , mam nadzieję, że i katarek sobie pójdzie

Kubuś też dziś marudzi okrutnie, a żadnych nowych zębów nie widać

Cytat:
A ile płacisz?

Cytat:
Dzień dobry
My dziś już po szczepieniu na pneumokoki Tymula drzemie, więc Mama trochę popisze, bo później spacer
(...)
Też mi się tak wydaje Ja jestem szczupła i wysoka i jeśli coś jest na mnie dobre to za to ma za krótkie rękawy lub nogawki, jak chcę nogawki i rękawy dopasować, to tułów jak w worku i ubieraj się człowieku

Co do rodzynek już wyczytałam co następuje:
- "jeśli dziecko ma już zęby, to może próbować gryźć, jeśli nie, to gotujemy i miksujemy",
i
- "rodzynki (najlepiej bio, niesiarkowane) - suszone owoce trzeba troszkę pogotować (ok.10 min.), zmiksować i można połączyć np. z kleikiem. Większość suszonych owoców sprzedawanych w normalnych sklepach jest konserwowana za pomocą siarki - nawet jak nie ma o tym wzmianki na opakowaniu. Związki te są niebezpieczne - dlatego lepiej nie ryzykować i wydać trochę więcej na owoce BIO, niesiarkowane." W razie czego namierzyłam takie niesiarkowane, pomyślę co z tym zrobić
Jak Tymek zniósł szczepienie? I co wybraliście: Prevenar czy Synflorix?

Właśnie

A gdzie link do namierzonych rodzynków/rodzynek(?)? , ja jeszcze nie spotkałam takich, które nie byłyby konserwowane dwutlenkiem siarki . Dzięki za info , jakoś nie wydaje mi się, że Kuba rozgryzie, najwyżej spróbuje połknąć całego.

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-05-04 o 15:15
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 14:55   #774
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Łatwodostępne to może nie, ale są bezglutenowe Ze zdrowych to Tymek je keksy orkiszowe, ale rzadko, najczęściej tak jak większość - chrupki kukurydziane.
Dziękujemy za oklaski , Kuba nadal potrafi pić, ale nie chce , wypił dzisiaj do tej pory ok. 40 ml (ale może i pogoda na to wpływa), za każdym razem ja Mu muszę podawać, sam używa niekapka do gryzienia . Ale będę ciągle próbowała, bo jakie mam wyjście? Czemu chcesz, żeby Tymek pił z niekapka, skoro potrafi z normalnego kubka? Ja sięgnęłam znowu po niekapek, bo Krasnoludek zakrztusił się, gdy dałam Mu wodę z kubeczka Medeli.

Tak , jedne takie, a drugie z firmu Okruszek

Ale orkiszowe są glutenowe, a u nas jeszcze trwa ekspozycja. Gdzie kupujesz te keksy?

Cytat:

No i oczywiście warzywa gotuje na maćkowej wodzie.

Teraz Ty mnie wkręciłaś
Z czapką też mamy problem, bo wszystkie jakie oglądam są brzydkie

Walczy i to bardzo. W łóżeczku wstaje, a ze zmęczenia upada i tak w kółko. Później jest już tylko płacz, a raczej wielki lament Po jakimś czasie (dłuższym) zasypia wtulony we mnie.

Maciek ma poblemy skórne od śliny. Ślini się baaardzo, mimo, że sporo ząków już ma. Ślina podrażnia Mu skórę i robią się ranki. Ciągle chodzę i natłuszczam Mu tą brodę, żeby jakaś ochrona była, ale pod koniec dnia ta broda wygląda fatalnie W nocy też smaruję i rano jest w miarę ok... do pierwszego ślinotoku. Dostałam maść leczniczą, ale niewidzę poprawy. Próbowałam wszystkiego i najlepiej sprawdza się krem Nivea "Na każdą pogodę". Reszta (Linomag, Alantan, Bephanten i inne maści) nie wiele dają.
Dzięki

Kuba tak walczy w dzień, z tym, że zasypia za którymś razem, jak Go uparcie kładę. Mam nadzieję, że to minie, jak już się nacieszą tym wstawaniem

Wiesz, Kuba też ma krostki na brodzie od śliny, a raczej miał. Był moment, że już się nie ślinił, a teraz to jakaś masakra, normalnie Mu kapie . U nas działa Krem specjalny Emolium, ale nie od razu, dopiero po kilku dniach, smaruję kilka razy dziennie. Ale pewnie już go próbowałaś. A Ty jaką maścią teraz smarujesz?

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-05-04 o 15:17
Stary 2010-05-04, 15:07   #775
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć wszystkim!

Może to przez zęby??

na razie
Oj, Biedaki , mam nadzieję, że Bartek zaczyna zdrowieć , a Wy jak się czujecie? Nie wiem, czy to przez zęby, Kuba nie miał ani wymiotów, ani biegunek . A to pierwsze Bartusia ząbki?

Jak miałybyśmy zapomnieć? , nie będzie batów, tylko grożenie paluszkiem, boś chora i Synek chory

Cytat:
Dziewczyny, o ryżu słyszałam, że zatwardza, ale jabłka też? Byłam przekonana, że wręcz przeciwnie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
u nas bardzo pomaga gryzienie czegoś zimnego, sprzedam wam mój najnowszy patent Ustnik z niekapka trzymam cały czas w lodówce, jak daję małej "pić" (może kiedyś załapie ) to Martynka jest wniebowzięta, widać że przynosi jej to dużą ulgę Te gryzaki żelowe, które można włożyć tez do lodówki nie są za specjalne -mała ma całe raczki zimne i nieprzyjemnie jej to trzymać.
(...)
Dziękuję za słowa otuchy, no mam nadzieję, ze jakoś to będzie, Cass w klubie na razie nie piszę, to naprawdę nieciekawa sprawa, muszę wszystko przetrawić...może kiedyś

Martynka dziękuje pięknie za komentarze

ślicznie teraz zasnęła - od strzału, no ale ona jeszcze nie umie klękać Myslicie że jak się położę to wstanie za 10 minut?
A Kuba lubi te zimne gryzaki w rączkach trzymać , ale może i Twój patent kiedyś wypróbujemy, dzięki

, a jak Mama?

Ciesz się, póki możesz . Na pewno

Cytat:
Rzeczywiście, takie objawy, a lekarka twierdzi, że to nic

Cytat:
Powiem Ci, ze reakcja dwóch lekarzy u których byłam też mnie zdziwiła, ale oni wychodzą z założenia, że skoro dziecko nie jest odwodnione - jest bardzo dobrze. No i wiadomo, że b.dobrze, ale jakaś przyczyna biegunek/wymiotów musi być przecież?
Kurcze, dobrze, że wraca do normy wszystko, bo jak już jeść nie chciała to musiało być źle.Bartek to chociaż coś tam skubnął, chociaż lekarka powiedziała mi, że na początku biegunki zrobić 4 godzinną dietę płynną- sama woda, kompot itd.Potem normalnie dawać jedzenie, natomiast drugi lekarz powiedział, żebym wprowadziła dietę - i bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze.
A najgorsze jest to, że tak naprawdę człowiek może liczyć na siebie, bo czasem Ci lekarze to... szkoda gadać

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-05-04 o 15:36
Stary 2010-05-04, 15:15   #776
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Magi, dziękuje

Kleik ryżowy dawałam z nestle dzisiaj na śniadanie właśnie, a na noc nie wiem czy dać mu samo mleko czy nie, zwariować można.
Obiadek dałam mu taki najzwyklejszy, zjadł ze smakiem.Na podwieczorek dam mu ryż z jabłkami.

Oby to zdrowie jak najszybciej wróciło, bo jak jego nie ma to marnie jest.
...
To dobrze, że ładnie zjadł, bo to najważniejsze Dawaj Mu dużo piciu.

Cytat:
...Tak , jedne takie, a drugie z firmu Okruszek

Ale orkiszowe są glutenowe, a u nas jeszcze trwa ekspozycja. Gdzie kupujesz te keksy?
...
Kuba tak walczy w dzień, z tym, że zasypia za którymś razem, jak Go uparcie kładę. Mam nadzieję, że to minie, jak już się nacieszą tym wsawaniem

Wiesz, Kuba też ma krostki na brodzie od śliny, a raczej miał. Był moment, że już się nie ślinił, a teraz to jakaś masakra, normalnie Mu kapie . U nas działa Krem specjalny Emolium, ale nie od razu, dopiero po kilku dniach, smaruję kilka razy dziennie. Ale pewnie już go próbowałaś. A Ty jaką maścią teraz smarujesz?
Ooooo... właśnie te kupuje w Kauflandzie

W dzień inaczej nie zaśnie jak w wózku Boziu, ja żyję tą nadzieją

Emolium Krem specjalny testowaliśmy, testowaliśmy też trojaktywny. Kiedyś działały, teraz nie. Pani dr zapisała nam Pimafucort. Tylko mogę smarować przez trzy dni, później dłuższa przerwa i ponownie. Za pierwszym razem podziałała, teraz już

---

Czekam na koleżankę, ma nas odwiedzić. Nie wiem czy dzisiaj jeszcze zajrzę, ale posiedzę z Wami dopóki koleżanka się nie zjawi

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-05-04, 15:20   #777
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
W dzień inaczej nie zaśnie jak w wózku Boziu, ja żyję tą nadzieją

Emolium Krem specjalny testowaliśmy, testowaliśmy też trojaktywny. Kiedyś działały, teraz nie. Pani dr zapisała nam Pimafucort. Tylko mogę smarować przez trzy dni, później dłuższa przerwa i ponownie. Za pierwszym razem podziałała, teraz już

---

Czekam na koleżankę, ma nas odwiedzić. Nie wiem czy dzisiaj jeszcze zajrzę, ale posiedzę z Wami dopóki koleżanka się nie zjawi
No mnie w wielu sprawach też tylko nadzieja trzyma

Pimafucort to steryd (choć słaby), pewnie dlatego tylko przez kilka dni możecie stosować.

Siedź, siedź .

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-04, 15:22   #778
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...Dziewczyny, o ryżu słyszałam, że zatwardza, ale jabłka też? Byłam przekonana, że wręcz przeciewnie
...
Jabłka przetworzone działają zapierająco. Można upiec, ugotować i zrobić z nich papkę, można podawać kompot jabłkowy

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-05-04, 15:35   #779
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Jabłka przetworzone działają zapierająco. Można upiec, ugotować i zrobić z nich papkę, można podawać kompot jabłkowy
To może poznałam właśnie przyczynę kłopotów Kuby z kupkami . A surowe?

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-04, 15:40   #780
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
To może poznałam właśnie przyczynę kłopotów Kuby z kupkami . A surowe?
Myślisz Surowe rozluźniająco

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości