..::Dieta Plaż Południowych - część X ::.. - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-04, 08:14   #361
28nana
Raczkowanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część X ::..

Cytat:
Napisane przez karton Pokaż wiadomość
Hej po-weekendowe!

Dziewczyny, mogę mieć do Was nieco off-top'owe pytanie?
Sprawa tyczy się koncertu, może któraś z Was była w Sali Kongresowej w Warszawie?

Nie znam się na kupowaniu biletów na koncerty w takich salach, bywałam już ale odbywały się np w "arenach" (Kolonia, Niemcy) czyli czymś na kształt stadionu...

Chcę kupić bilet blisko sceny. Zawsze lepiej wybierać miejsca jak najbardziej na środku, prawda?
I czy np lepiej wybrać miejsce bliżej środka ale powiedzmy w 5 rzędzie niż miejsce w 1 rzędzie zupełnie z brzegu?

http://www.ticketonline.com/pl/pl/ev...ctionid=120261

klikasz sobie na plan widowni,
dalej na sektor w którym chcesz siedzieć
później zaznaczasz wymarzone miejsca

płacisz on line i czekasz na bilety

ja tak już kupowałam kilkanaście razy ( na koncerty, kabarety itp )
i jestem baaardzo zadowolona

transakcja jest szybka i bezpieczna
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
28nana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 08:49   #362
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dominika___ Pokaż wiadomość
Amadii to po co ci dieta, jak nie chcesz schudnąć, a odżywiasz się zdrowo?
Dominika ta dieta nie służy tylko do schudnięcia,ale przede wszystkim do wyuczenia w sobie zdrowych nawyków żywieniowych bo nie każdy chce tylko chudnąć
Amadii makarony możesz zamienić na razowe,ale nawet jeśli od czasu do czasu zjesz coś co nie jest tak do końca zgodne z SB to nic się nie stanieFajnie,że chcesz przejść na ten styl żywienia

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 09:01   #363
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pscolaa Pokaż wiadomość
Skusiłabym się na tą mieszankę Lidlowska, ale jak sama zmieszam zakupione maki, to nie bedzie tam dodanych innych chemicznych rzeczy - z tych co tam wypisalas w skladzie...

Ja chlebek piekę w piatek, bo na sobotę zaplanowalam sobie tosty z serkiem i wędlinką na kolację A tak to rozmrażam tylko bułeczki codziennie

Jakaś dzisiaj jestem nienażarta - chrupię orzeszki

Pytanie do doświadczonych plazowiczek - jakie masla i margaryny mozna uzywac do pieczenia?? Wiem, że Benecol - tylko jest cholernie drogi, no i to margaryna, nie kazde cisato wyjdzie z margaryną A planuję jutro upiec synkowi szarlotkę na kruchym cieście i pomyślalam, że zrobię z pełnoziarnistej maki, więc i ja zjem kawalek nie grzeszcąc, ale nie wiem co z tym maslem
Akurat TYCH dodatków chemicznych (soda oczyszczona, lakton kwasu glukanowego i witamina C) się nie boję A nie zawsze mam czas i ochotę sama piec. Kiedyś bawiłam się w zakwasy itp i nawet nieźle mi to szło. Może niebawem do tego wrócę.

Co do tostów to lepiej zjeść na śniadanie. Na kolację już unikamy węglowodanów. Najlepiej zjeść białko z warzywami.

Co do pieczenia, zwłaszcza że ma jeść dziecko użyła bym prawdziwego masła. I sama bym bez wyrzeczeń zjadła. Podawałam tu kiedyś link odnośnie tłuszczy i wynikało z niego, że margaryn należy unikać, zwłaszcza tych twardych w kostkach bo są nafaszerowane tłuszczami trans. Masełko jest zdrowe, czasem sobie sama robię i jem ze świeżym chlebkiem
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 12:06   #364
cherrry2009
Zakorzenienie

Hej, zastanawiam się nad rozpoczęciem diety SB, i mam takie pytanie : Czy w I fazie można jeść wątróbkę z kurczaka??
Stary 2010-05-04, 12:14   #365
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherrry2009 Pokaż wiadomość
Hej, zastanawiam się nad rozpoczęciem diety SB, i mam takie pytanie : Czy w I fazie można jeść wątróbkę z kurczaka??
Było chyba kilka stron wcześniej i już padła odpowiedź, że należy raczej unikać.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 12:23   #366
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Było chyba kilka stron wcześniej i już padła odpowiedź, że należy raczej unikać.
Ok, dzięki zabrałam się za czytanie od pierwszych stron wątku więc jeszcze nie doszłam do najnowszych postów

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Jeżeli ktoś z was miały książkę w formacie pdf to będę bardzo wdzięczna za przesłanie
Stary 2010-05-04, 12:43   #367
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

hej, ja po grzesznym przedłużony weekendzie wracam. Wstałam wcześnie, około 6 wypiłam tylko herbatę. Potem kimnęłam znowu 2 godziny i zjadłam kawałek chleba z kupą sałaty szynką i do tego pół papryki. Teraz popijam kawę na drugie śniadanie winogrona, a co potem to nie wiem...

no i chcę się pochwalić od wczoraj powiększyła nam się rodzina o 8-tygodniową suczkę labradorkę Pestka. Więc jesteśmy zaabsorbowani trochę.
Ale dietę trzymam, chcę i nie dam się.
Stary 2010-05-04, 12:45   #368
amadii
Przyczajenie

Cytat:
Amadii to po co ci dieta, jak nie chcesz schudnąć, a odżywiasz się zdrowo?
Chcę wiedzieć, co jest w tej diecie dopuszczalne a co nie tak bardziej szczegółowo, np. mogę piec ciasta dowolne czy są jakieś wymogi...no i chłopaka chcę trochę odchudzić, więc się zastanawiam czy mu nie zaaplikować I i II fazy, ale jak już to razem...no i co robić dalej żeby nie narobić "bigosu"
amadii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 13:24   #369
pani ćma
Zakorzenienie

czesc musze sie pochwalic:
po 1. wczoraj bylam w knajpie ze znajomymi i zero grzechow, siedzialam grzecznie przy wodzie z cytryna i lodem
po 2. wlazlam dzis na wage (wiem wiem, nie bijcie..) i waga wrocila, wiec tylko 1 dzien po przejsciu na II faze byl skok (malutki ), a dzis juz wrocilo do normy

Cytat:
Napisane przez dzonksik Pokaż wiadomość
A ja nie widziałam Telikowego zdjecia przed i po ...
ja tez nie widzialam, a probowalam znalezc w tamtym watku i bardzo zaluje, bo takie zdjecia przed i po bardzo motywuja

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
no i chcę się pochwalić od wczoraj powiększyła nam się rodzina o 8-tygodniową suczkę labradorkę
zazdroszcze w przyszlosci tez chce miec labradora

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 13:44   #370
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amadii Pokaż wiadomość
Chcę wiedzieć, co jest w tej diecie dopuszczalne a co nie tak bardziej szczegółowo, np. mogę piec ciasta dowolne czy są jakieś wymogi...no i chłopaka chcę trochę odchudzić, więc się zastanawiam czy mu nie zaaplikować I i II fazy, ale jak już to razem...no i co robić dalej żeby nie narobić "bigosu"
przejrzyj killa stron wątku-zaczynając od pierwszej-tam jest dużo informacji co można jeść w I,II i III fazie
polecam tez blog Telika http://kuchnianaplazy.blox.pl/strony/info.html

myślę,że znajdziesz tam podstawowe informacje
jest jeszcze wątek przepisowy
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196551

na którejś stronie jest wersja do druku-jeśli nie znajdziesz to napisz na pw wyślę Ci jutro w załączniku worda z tymi przepisami-bardzo podręczna książkowa wersja

Stary 2010-05-04, 13:54   #371
pscolaa
Rozeznanie

laurka jeszcze nie jadlam na tej diecie na kolację węgli, ale jak raz czy dwa razy mi się zdarzy to tragedii nie bedzie... Nie popadajmy w paranoję A mam ogromną ochotę na tosty wieczorem Wolę sobie pofolgowac w tym względzie niz zjeśc coś bardziej niedozwolonego Nie lubię jeśc na kolacje warzyw z twarogiem itp. Ogólnie nie przepadam za twarogiem, chyba że w dobrym połaczeniu (nalesniki, szpinak, ciasto) i dobrze doprawione Kolację zazwyczaj jem jak obiad na cieplo, czyli pieczen rzymska, jakaś zapiekanka z brokulów, soczewicy czy kuraka itp.
Ciasto zrobione z bialej maki i na zwyklym maśle... Synek sam wybral z czego ma być - ta pelnoziarnista średnio mu smakuje... Ale ma dopiero 2 latka i jeszcze się przestawi pod moim okiem - pomalutku Więc niestety tylko mi pachnie pod nosem i jeść nie będę Ale za to cieszę się, że synek zje na podwieczorek ze smakiem
Ja sama masla nie jem, bo nie lubie juz od dziecka, tak samo margaryny Dlatego do drożdżowego dodalam oliwę zamiast Benecolu... Tylko do chleba dodam Benecol, bo smaczniejszy wychodzi... A maslo synek je takie najprawdziwsze ze sklepu ze zdrową żywnością (10zl za kostkę ), ale do pieczenia uzywam tańszego ze sklepu, bo bym zbankrutowala na samym masle, bo ja mu ciagle cos piekę

amadii zajrzyj na watek przepisowy, tam jest mnóstwo różnych pyszności, sama tez możesz przerabiac znane przepisy na te bardziej dietetyczne Wystarczy zamienić makę na pelnoziarnistą, cukier na fruktoze itp.

pani ćma U mnie było tak samo... Dzień po wprowadzeniu węgli waga podniosla się o +0,2kg, a następnego dnia wrocila do normy

Ja sobie dzisiaj na obiad zrobilam nalesniki ze szpinakiem i twarogiem... Ponieważ w tym samym czasie pieklam dziecku szarlotkę, musialam je zjeśc na sucho, bo juz mi sie sosu żadnego robić nie chcialo... Ale je zdrowo naczochowalam i były pyszne

W ogole po tym pierwszym tygodniu II zauwazylam już po czym szybko jestem glodna, a co mnie zapycha... Jak zjem bulkę z dodatkami, to dlugo nie jestem glodna, ale jak zjem banana czy jablko czy samą salatkę to godzina i już mnie ssie... Dzisiaj zjadlam na śniadanie owsiankę z jablkiem i myslalam że nie zjem II sniadania tak się zapchalam (a zjadlam tylko 2/3 porcji), ale jakoś to drugie śniadanko wcisnęłam (sałatka grecka) i po godzinie juz musialam jeśc obiad, bo az mnie z głodu żołądek bolal...

Edytowane przez pscolaa
Czas edycji: 2010-05-04 o 14:00
pscolaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 15:02   #372
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
laurka jeszcze nie jadlam na tej diecie na kolację węgli, ale jak raz czy dwa razy mi się zdarzy to tragedii nie bedzie... Nie popadajmy w paranoję A mam ogromną ochotę na tosty wieczorem Wolę sobie pofolgowac w tym względzie niz zjeśc coś bardziej niedozwolonego Nie lubię jeśc na kolacje warzyw z twarogiem itp. Ogólnie nie przepadam za twarogiem, chyba że w dobrym połaczeniu (nalesniki, szpinak, ciasto) i dobrze doprawione Kolację zazwyczaj jem jak obiad na cieplo, czyli pieczen rzymska, jakaś zapiekanka z brokulów, soczewicy czy kuraka itp.
Ciasto zrobione z bialej maki i na zwyklym maśle... Synek sam wybral z czego ma być - ta pelnoziarnista średnio mu smakuje... Ale ma dopiero 2 latka i jeszcze się przestawi pod moim okiem - pomalutku Więc niestety tylko mi pachnie pod nosem i jeść nie będę Ale za to cieszę się, że synek zje na podwieczorek ze smakiem
Ja sama masla nie jem, bo nie lubie juz od dziecka, tak samo margaryny Dlatego do drożdżowego dodalam oliwę zamiast Benecolu... Tylko do chleba dodam Benecol, bo smaczniejszy wychodzi... A maslo synek je takie najprawdziwsze ze sklepu ze zdrową żywnością (10zl za kostkę ), ale do pieczenia uzywam tańszego ze sklepu, bo bym zbankrutowala na samym masle, bo ja mu ciagle cos piekę
Ależ oczywiście że tragedii nie będzie Ja tylko tak dla zasady Sama wczoraj jadłam chlebek bo strasznie mi się chciało. Nigdzie o twarogu nie pisałam to też nie jest moje ulubione jedzenie. Synek powinien polubić wypieki na orkiszowej drobniutkiej mące. Prawie nie ma różnicy ze zwykłą (zwłaszcza jeśli to będzie jakiś niższy typ mąki) Masełko ja robię ze śmietany kremówki, całkiem sporo mi tego wychodzi i do tego przepyszna maślanka. Muszę dziś wyprodukować.
Na obiad zrobiłam kluski na parze nadziewane serem białym z duszoną cebulką z sosem grzybowym. Jej jakie to pyszne było
Wieczorem ten nadmiar węgli wyskaczę na fitnessie.
Stary 2010-05-04, 15:19   #373
karton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mossqa Pokaż wiadomość
a kiedy jest?;>
19 listopada

Cytat:
Napisane przez 28nana Pokaż wiadomość
http://www.ticketonline.com/pl/pl/ev...ctionid=120261

klikasz sobie na plan widowni,
dalej na sektor w którym chcesz siedzieć
później zaznaczasz wymarzone miejsca

płacisz on line i czekasz na bilety

ja tak już kupowałam kilkanaście razy ( na koncerty, kabarety itp )
i jestem baaardzo zadowolona

transakcja jest szybka i bezpieczna
heh, no właśnie - na tej stronie kupowałam,
pieniądze przelane, teraz czekam aż przelew dojdzie a później aż dostarczą mi bilet

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
no i chcę się pochwalić od wczoraj powiększyła nam się rodzina o 8-tygodniową suczkę labradorkę Pestka. Więc jesteśmy zaabsorbowani trochę.
ja mam (prawie) 4 letniego czekoladowego samca - Wafla
miłość mojego życia

pozdrowienia i głaskanko po brzuszku dla Pestki
Stary 2010-05-04, 15:27   #374
dygotka8
Zakorzenienie

ja jadam na kolację najczęściej na co mam ochotę-hoc często walczę by to nie były węglowodany.
wczoraj np o 22.oo zjadłam serek wiejski z ogórkiem i rzodkiewką a potem pół melona i pomarańczkę
pewnie to przez takie kolację nie mogę zgubić chociażby 1 -1,5kg

Stary 2010-05-04, 15:58   #375
pscolaa
Rozeznanie

laurka a jak robisz to masełko?? Ja jestem zielona w tym temacie... I zarzuciłabys przepisem na te kluski

dygotka niezla ta kolacja

Ja wlasnie zjadlam gruszkę i wcinam kubeczek ptasiego mleczka sb Maly z dziadkiem na spacerku, lazienka już ogarnieta i mam relax
Stary 2010-05-04, 16:06   #376
dygotka8
Zakorzenienie

pscolaa jem to na co mam ochotę

oglądam właśnie rozmowy w tok-straaasznie mi szkoda tego pierwszego chłopaka i takich osób,że sa postrzegane w ten sposób co on mówi A taki wesoły,sympatyczny chłopak jak mało którzy których znam.ludzie są strasznie powierzchowni

Stary 2010-05-04, 17:01   #377
Dominika___
Raczkowanie

A ja od dzisiaj na plaży Ta nazwa to.....hmmm już bym poleżała sobie.
Zakupki zrobione, motywacja super, ograniczam jedzenie do 1000kcal +ćwiczenia codziannie! Jak się nie uda to już nie wiem.
Dzisiaj zjadłam:
Ś: placuszki otrębowe (moja modyfikacja i fazy) z wieśniakiem light, rzecz jasna i rzodkiewkami,
P: 0,5 l soku pomidorowego,
O: pierś kurczaka w przyprawach na teflonie bez tłuszczu, pomidorek, ogórek konserwowy, sałaka lodowa i sos knorr+musztarda.
Drugiej przekaski nie będzie, bo późno wstałam, a na kolacje jeszcze nie wiem co.
I jak moje menu? Może być?
A i jeszcze 1 l gerbaty zielonej, wody i białej, którą właśnie piję.

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

A co mnie najbardziej ucieszyło kupiłam orzeszki ziemne, pistacje, mieszankę studencką i nerkowce!
Mam na nie straszną ochotę od jakiegoś miesiąca!!! Ale na razie ich nie ruszam, dopiero jak waga drgnie.
Dominika___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 17:09   #378
saming
Zakorzenienie

Cytat:
A ja od dzisiaj na plaży Ta nazwa to.....hmmm już bym poleżała sobie.
Zakupki zrobione, motywacja super, ograniczam jedzenie do 1000kcal +ćwiczenia codziannie! Jak się nie uda to już nie wiem.
Dzisiaj zjadłam:
Ś: placuszki otrębowe (moja modyfikacja i fazy) z wieśniakiem light, rzecz jasna i rzodkiewkami,
P: 0,5 l soku pomidorowego,
O: pierś kurczaka w przyprawach na teflonie bez tłuszczu, pomidorek, ogórek konserwowy, sałaka lodowa i sos knorr+musztarda.
Drugiej przekaski nie będzie, bo późno wstałam, a na kolacje jeszcze nie wiem co.
I jak moje menu? Może być?
A i jeszcze 1 l gerbaty zielonej, wody i białej, którą właśnie piję.

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

A co mnie najbardziej ucieszyło kupiłam orzeszki ziemne, pistacje, mieszankę studencką i nerkowce!
Mam na nie straszną ochotę od jakiegoś miesiąca!!! Ale na razie ich nie ruszam, dopiero jak waga drgnie.
Dieta 1000kcal plus ćwiczenia = mniej niż 1000kcal. To nie jest zdrowe dziewczyno.

Lepiej 1200-1300kcal i jakieś ćwiczenia.
A na Twoim miejscu postawiłabym po prostu na zwykłą dietę - taką ponad 1500kcal i do tego ćwiczenia. No ale rób jak uważasz, tylko nie zepsuj sobie zdrowia.

Stary 2010-05-04, 17:19   #379
Dominika___
Raczkowanie

Cytat:
Dieta 1000kcal plus ćwiczenia = mniej niż 1000kcal. To nie jest zdrowe dziewczyno.

Lepiej 1200-1300kcal i jakieś ćwiczenia.
A na Twoim miejscu postawiłabym po prostu na zwykłą dietę - taką ponad 1500kcal i do tego ćwiczenia. No ale rób jak uważasz, tylko nie zepsuj sobie zdrowia.
Przemyśle to. Dziękuję za radę
Dominika___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 17:23   #380
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez zdzislawa Pokaż wiadomość

Teliku ja uwielbiam pełnoziarniste pieczywo i to jego najbardziej mi przez te dwa tygodnie brakowało (i świeżowyciskanych soczków ), ale po prostu jakoś tak mam stracha, że od węglowodanów mnie przybędzie. Taki prosty tryb myślenia - jak je odstawiłam to schudłam, więc jak znowu zacznę je jeść to przytyję. Może to dlatego, że sb to jedyne co na mnie podziałało. Jak wcześniej ograniczałam jedzenie i nie jadłam złych węglowodanów (od lat już nie jem białego pieczywa, ryżu i makaronu) to nie skutkowało na nadprogramowe kilogramy. Pomimo tego strachu, tak jak radzicie nie przedłużę I fazy. Jutro zaczynam śniadanie owsianką. Skusiłabym się na chlebek, ale muszę poczytać dokładnie jak można, a jaki nie. W domu mam jakiś wielozbożowy, ale nie napisali na nim składu.
Najsmaczniejczniejszy z wlasnego wypieku

Cytat:
Napisane przez dzonksik Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie.
Udało sie nie zgrzeszyc az tak bardzo, oczywiscie alkohol byl niestety jedynym z grzechów z ktorych powinnam sie wyspowiadac, ale mimo iż postanawiam poprawę to za grzechy nie żałuję !
Jutro kolejny , mam nadzieję , SB-dzień.
3 kg już za mną więc postanowiłam nagrodzić się zakupami ciuszkowymi .
A ja nie widziałam Telikowego zdjecia przed i po ...
BTW Teliku - zaprosiłam Cie do kontaktów na Facebooku , i co... czemu nie przyjęłas ?
nie ma jak zakupki po schudnieciu
a zaproszenie przyjełam

Cytat:
Napisane przez squalo Pokaż wiadomość
Plażowanie czas zacząć! Waga na start 63,8kg.
witamy

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Co do pieczenia, zwłaszcza że ma jeść dziecko użyła bym prawdziwego masła. I sama bym bez wyrzeczeń zjadła. Podawałam tu kiedyś link odnośnie tłuszczy i wynikało z niego, że margaryn należy unikać, zwłaszcza tych twardych w kostkach bo są nafaszerowane tłuszczami trans. Masełko jest zdrowe, czasem sobie sama robię i jem ze świeżym chlebkiem
ja tez po tym artyku;le za masełkiem
i do wypieków tylko prawdziwe masełko zaczynam uzywac

a co do przemianki to juz wklejam
Stary 2010-05-04, 18:02   #381
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
laurka a jak robisz to masełko?? Ja jestem zielona w tym temacie... I zarzuciłabys przepisem na te kluski

dygotka niezla ta kolacja

Ja wlasnie zjadlam gruszkę i wcinam kubeczek ptasiego mleczka sb Maly z dziadkiem na spacerku, lazienka już ogarnieta i mam relax
Bardzo prosto się robi tylko trzeba cierpliwości Mocno schłodzoną kremówkę ubijam, najpierw robi się bita śmietana, ubijamy dalej, kilka minut to trwa, później troszkę mniej puszyste się robi, opada i trochę wodniste, nie przestajemy ubijać W końcu wydziela się maślanka i masełko, uwaga bo może chlapać Odcedzamy przepłukujemy zimną wodą, wrzucamy do miski z lodowatą wodą i trochę wyciskamy. Zawijamy w złotko i do lodówki. Smacznego Kluchy są na przepisowym, przepis papraka
Stary 2010-05-04, 19:14   #382
saming
Zakorzenienie

A ja masełko mam z prawdziwego mleka, takiego od krówki
I bardzo je lubię

Stary 2010-05-04, 19:25   #383
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
A ja masełko mam z prawdziwego mleka, takiego od krówki
I bardzo je lubię
a ja nie lubię takiego mimo,ze mleko od krówki mniam mniam a z kartonu be
przypomniało mi się kiedyś jak usłyszałam żart nad żartami w tv, że mleko krowie ma 3,2% : cojest: (bo takie jest w kartonie to co innego maja społeczeństwu wmówić?? )

udało mi się powstrzymać by nie zjeść orzeszków w czekoladzie a w zamian za to zjadłam jogurt +kakao+aromat pomarańczowy-a draże będą na jutro jestem z siebie nawet dumna,że na kolację znowu nie zjadłam bułki(była na obiad)

aha,znowu upiekłam z przepisowego bułeczki ala ciabatty mniam mniam

Stary 2010-05-04, 21:12   #384
feline2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
komu chrom pomaga to pomaga mi nic nie mogło pomóc odzwyczaić się od zjadania np całej tabliczki czekolady jak I faza SB tylko to mi pomogło
Mi tez chrom kompletnie w niczym nie pomógl A raczej pogorszył, bo stwierdziłam, ze skoro i tak biorę chrom to nic mi nie będzie i .... korzystalam z uroków jedzenia

Cytat:
feline to mialaś stylistke do bani, skoro odpryskiwal... U mnie dopiero po tygodniu czy półtora widać ślady, że coś tam lekko odprysnie, paznokieć się z boku odklei itp.
Możliwe... Niedlugo jestem umówiona z inną, więc może będzie lepiej...

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Skład:
mąka pszenna z pełnego ziarna (68%)
mąka żytnia z pełnego ziarna (24%)
suszony zaczyn żytni, sól jodowana, słód jęczmienny, drożdże w proszku, substancja spulchniająca (glukono-delta-lakton, dwuwęglan sodu), polepszacz mąki: kwas askorbinowy (wit. C)

Kosztuje coś około, 4 czy 5 złotych za kilogram, z tego robi się 2 bochenki. Nie mam zdjęcia i nie mogę znaleźć, ale wygląda coś jak to opakowanie tylko bordowe. Nazywa się chleb rustykalny pełnoziarnisty:
Dzięki Brzmi ciekawie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
oglądam właśnie rozmowy w tok-straaasznie mi szkoda tego pierwszego chłopaka i takich osób,że sa postrzegane w ten sposób co on mówi A taki wesoły,sympatyczny chłopak jak mało którzy których znam.ludzie są strasznie powierzchowni
A co było?

Ja dziś nawet daję radę... Mam nadzieję, ze grzechy majówkowe poszly w zapomnienie na dobre...
Stary 2010-05-04, 21:25   #385
pscolaa
Rozeznanie

laurka dzieki... A powiedz mi jeszcze ile tej kremówki potrzeba??

dygotka brawo z drażami

Ja chyba przechodze kryzys dzisiejszego wieczora Jestem 1,5 tygodnia przed okresem, ale jak nie biorę tabletek to jakies 2 tygodnie przed zaczynam mieć ciagi żarciowe... A jak przychodzi @ to jakby reka odjął... I dzisiaj ledwo się trzymam... Wciagnęłam podwojną kolację - resztę zapiekanki z kuraka i mozarelli + reszta salatki greckiej (spora reszta) i do tego pół parowki po synku i skórkę od chleba A teraz zrobilam sobie kakao i wzięłam kilka orzeszków, bo az mnie nosi... Nie chce mi się slodkiego, nawet do tej szarlotki mnie nie ciągnie - mam ochote na wielgachną kanapke z serem pełnotlustym, salami, serem plesniowym, spora ilością majonezu i ketchupu POMOCY!!!
Stary 2010-05-04, 22:02   #386
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
laurka dzieki... A powiedz mi jeszcze ile tej kremówki potrzeba??

dygotka brawo z drażami
Ja chyba przechodze kryzys dzisiejszego wieczora Jestem 1,5 tygodnia przed okresem, ale jak nie biorę tabletek to jakies 2 tygodnie przed zaczynam mieć ciagi żarciowe... A jak przychodzi @ to jakby reka odjął... I dzisiaj ledwo się trzymam... Wciagnęłam podwojną kolację - resztę zapiekanki z kuraka i mozarelli + reszta salatki greckiej (spora reszta) i do tego pół parowki po synku i skórkę od chleba A teraz zrobilam sobie kakao i wzięłam kilka orzeszków, bo az mnie nosi... Nie chce mi się slodkiego, nawet do tej szarlotki mnie nie ciągnie - mam ochote na wielgachną kanapke z serem pełnotlustym, salami, serem plesniowym, spora ilością majonezu i ketchupu POMOCY!!!
jednak poległam
taką straaaaszną mam ochotę na orzeszki ziemne,że jednak je zjadłam zupełnie tak jak Ty teraz masz ciągi i podjadasz tak i za mną te orzeszki tak chodzą i chodzą,że mogłabym je jeść codziennie;/hm

ja to bym sobie taka kanapkę zrobiła-ale jutro bo dziś to by Cię tylko brzuch rozbolał bo ja to bym tak chodziła,podjadał,a jakbym zjadała to na co mam ochotę(w Twoim przypadku ta kanapka) to by mi przeszło
od jednej kanapki nic się nie stanie

Stary 2010-05-04, 22:36   #387
pscolaa
Rozeznanie

dygotka na szczęście kryzys dzisiejszy zażegnany - kakao potrafi dzialać cuda
Stary 2010-05-05, 07:47   #388
Anetka1974
Raczkowanie

PAPRACZKU-ANETKO,z okazji Twoich pięknych Urodzinek życzę Ci spełnienia marzeń, dużo zdrówka i cudownych chwil spędzanych z mężem:r oza:.
Anetka1974 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 08:59   #389
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Sto lat sto lat
dla najgrzeczniejszej plażowiczki
Życzę Ci papraczku kochany uśmiechu, wytrwałości, zdrowia i spełnienia wszystkich marzeń
Stary 2010-05-05, 09:57   #390
IlonaP
Zakorzenienie

paprak, wszystkiego najlepszego

ps. wróciłam na kocyk

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości