|
|
#361 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część X ::..
Cytat:
http://www.ticketonline.com/pl/pl/ev...ctionid=120261 klikasz sobie na plan widowni, dalej na sektor w którym chcesz siedzieć później zaznaczasz wymarzone miejsca płacisz on line i czekasz na bilety ja tak już kupowałam kilkanaście razy ( na koncerty, kabarety itp ) i jestem baaardzo zadowolona transakcja jest szybka i bezpieczna
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
|
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amadii makarony możesz zamienić na razowe,ale nawet jeśli od czasu do czasu zjesz coś co nie jest tak do końca zgodne z SB to nic się nie stanie Fajnie,że chcesz przejść na ten styl żywienia
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie zawsze mam czas i ochotę sama piec. Kiedyś bawiłam się w zakwasy itp i nawet nieźle mi to szło. Może niebawem do tego wrócę.Co do tostów to lepiej zjeść na śniadanie. Na kolację już unikamy węglowodanów. Najlepiej zjeść białko z warzywami. Co do pieczenia, zwłaszcza że ma jeść dziecko użyła bym prawdziwego masła. I sama bym bez wyrzeczeń zjadła. Podawałam tu kiedyś link odnośnie tłuszczy i wynikało z niego, że margaryn należy unikać, zwłaszcza tych twardych w kostkach bo są nafaszerowane tłuszczami trans. Masełko jest zdrowe, czasem sobie sama robię i jem ze świeżym chlebkiem
|
|
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Było chyba kilka stron wcześniej i już padła odpowiedź, że należy raczej unikać.
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zabrałam się za czytanie od pierwszych stron wątku więc jeszcze nie doszłam do najnowszych postów---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Jeżeli ktoś z was miały książkę w formacie pdf to będę bardzo wdzięczna za przesłanie
|
|
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
hej, ja po grzesznym przedłużony weekendzie wracam. Wstałam wcześnie, około 6 wypiłam tylko herbatę. Potem kimnęłam znowu 2 godziny i zjadłam kawałek chleba z kupą sałaty szynką i do tego pół papryki. Teraz popijam kawę
na drugie śniadanie winogrona, a co potem to nie wiem... no i chcę się pochwalić od wczoraj powiększyła nam się rodzina o 8-tygodniową suczkę labradorkę Pestka. Więc jesteśmy zaabsorbowani trochę. Ale dietę trzymam, chcę i nie dam się. |
|
|
|
#368 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
musze sie pochwalic:po 1. wczoraj bylam w knajpie ze znajomymi i zero grzechow, siedzialam grzecznie przy wodzie z cytryna i lodem ![]() po 2. wlazlam dzis na wage (wiem wiem, nie bijcie..) i waga wrocila, wiec tylko 1 dzien po przejsciu na II faze byl skok (malutki ), a dzis juz wrocilo do normy ja tez nie widzialam, a probowalam znalezc w tamtym watku i bardzo zaluje, bo takie zdjecia przed i po bardzo motywuja Cytat:
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam tez blog Telika http://kuchnianaplazy.blox.pl/strony/info.html myślę,że znajdziesz tam podstawowe informacje jest jeszcze wątek przepisowy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196551 na którejś stronie jest wersja do druku-jeśli nie znajdziesz to napisz na pw wyślę Ci jutro w załączniku worda z tymi przepisami-bardzo podręczna książkowa wersja
|
|
#371 |
|
Rozeznanie
|
laurka jeszcze nie jadlam na tej diecie na kolację węgli, ale jak raz czy dwa razy mi się zdarzy to tragedii nie bedzie... Nie popadajmy w paranoję
A mam ogromną ochotę na tosty wieczorem Wolę sobie pofolgowac w tym względzie niz zjeśc coś bardziej niedozwolonego Nie lubię jeśc na kolacje warzyw z twarogiem itp. Ogólnie nie przepadam za twarogiem, chyba że w dobrym połaczeniu (nalesniki, szpinak, ciasto) i dobrze doprawione Kolację zazwyczaj jem jak obiad na cieplo, czyli pieczen rzymska, jakaś zapiekanka z brokulów, soczewicy czy kuraka itp. Ciasto zrobione z bialej maki i na zwyklym maśle... Synek sam wybral z czego ma być - ta pelnoziarnista średnio mu smakuje... Ale ma dopiero 2 latka i jeszcze się przestawi pod moim okiem - pomalutku Więc niestety tylko mi pachnie pod nosem i jeść nie będę Ale za to cieszę się, że synek zje na podwieczorek ze smakiem ![]() Ja sama masla nie jem, bo nie lubie juz od dziecka, tak samo margaryny Dlatego do drożdżowego dodalam oliwę zamiast Benecolu... Tylko do chleba dodam Benecol, bo smaczniejszy wychodzi... A maslo synek je takie najprawdziwsze ze sklepu ze zdrową żywnością (10zl za kostkę ), ale do pieczenia uzywam tańszego ze sklepu, bo bym zbankrutowala na samym masle, bo ja mu ciagle cos piekę ![]() amadii zajrzyj na watek przepisowy, tam jest mnóstwo różnych pyszności, sama tez możesz przerabiac znane przepisy na te bardziej dietetyczne Wystarczy zamienić makę na pelnoziarnistą, cukier na fruktoze itp.pani ćma U mnie było tak samo... Dzień po wprowadzeniu węgli waga podniosla się o +0,2kg, a następnego dnia wrocila do normy ![]() Ja sobie dzisiaj na obiad zrobilam nalesniki ze szpinakiem i twarogiem... Ponieważ w tym samym czasie pieklam dziecku szarlotkę, musialam je zjeśc na sucho, bo juz mi sie sosu żadnego robić nie chcialo... Ale je zdrowo naczochowalam i były pyszne ![]() ![]() ![]() W ogole po tym pierwszym tygodniu II zauwazylam już po czym szybko jestem glodna, a co mnie zapycha... Jak zjem bulkę z dodatkami, to dlugo nie jestem glodna, ale jak zjem banana czy jablko czy samą salatkę to godzina i już mnie ssie... Dzisiaj zjadlam na śniadanie owsiankę z jablkiem i myslalam że nie zjem II sniadania tak się zapchalam (a zjadlam tylko 2/3 porcji), ale jakoś to drugie śniadanko wcisnęłam (sałatka grecka) i po godzinie juz musialam jeśc obiad, bo az mnie z głodu żołądek bolal... Edytowane przez pscolaa Czas edycji: 2010-05-04 o 14:00 |
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tylko tak dla zasady Sama wczoraj jadłam chlebek bo strasznie mi się chciało. Nigdzie o twarogu nie pisałam to też nie jest moje ulubione jedzenie. Synek powinien polubić wypieki na orkiszowej drobniutkiej mące. Prawie nie ma różnicy ze zwykłą (zwłaszcza jeśli to będzie jakiś niższy typ mąki) Masełko ja robię ze śmietany kremówki, całkiem sporo mi tego wychodzi i do tego przepyszna maślanka. Muszę dziś wyprodukować.Na obiad zrobiłam kluski na parze nadziewane serem białym z duszoną cebulką z sosem grzybowym. Jej jakie to pyszne było ![]() Wieczorem ten nadmiar węgli wyskaczę na fitnessie. |
|
|
|
|
#373 | ||
|
Zakorzenienie
|
19 listopada
![]() Cytat:
pieniądze przelane, teraz czekam aż przelew dojdzie a później aż dostarczą mi bilet ![]() Cytat:
miłość mojego życia ![]() pozdrowienia i głaskanko po brzuszku dla Pestki
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
ja jadam na kolację najczęściej na co mam ochotę-hoc często walczę by to nie były węglowodany.
wczoraj np o 22.oo zjadłam serek wiejski z ogórkiem i rzodkiewką a potem pół melona i pomarańczkę pewnie to przez takie kolację nie mogę zgubić chociażby 1 -1,5kg
|
#375 |
|
Rozeznanie
|
laurka a jak robisz to masełko?? Ja jestem zielona w tym temacie... I zarzuciłabys przepisem na te kluski
![]() dygotka niezla ta kolacja ![]() ![]() ![]() Ja wlasnie zjadlam gruszkę i wcinam kubeczek ptasiego mleczka sb Maly z dziadkiem na spacerku, lazienka już ogarnieta i mam relax
|
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
pscolaa jem to na co mam ochotę
oglądam właśnie rozmowy w tok-straaasznie mi szkoda tego pierwszego chłopaka i takich osób,że sa postrzegane w ten sposób co on mówi A taki wesoły,sympatyczny chłopak jak mało którzy których znam.ludzie są strasznie powierzchowni
|
#377 |
|
Raczkowanie
|
A ja od dzisiaj na plaży
Ta nazwa to.....hmmm już bym poleżała sobie.Zakupki zrobione, motywacja super, ograniczam jedzenie do 1000kcal +ćwiczenia codziannie! Jak się nie uda to już nie wiem. Dzisiaj zjadłam: Ś: placuszki otrębowe (moja modyfikacja i fazy) z wieśniakiem light, rzecz jasna i rzodkiewkami, P: 0,5 l soku pomidorowego, O: pierś kurczaka w przyprawach na teflonie bez tłuszczu, pomidorek, ogórek konserwowy, sałaka lodowa i sos knorr+musztarda. Drugiej przekaski nie będzie, bo późno wstałam, a na kolacje jeszcze nie wiem co. I jak moje menu? Może być? A i jeszcze 1 l gerbaty zielonej, wody i białej, którą właśnie piję. ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- A co mnie najbardziej ucieszyło kupiłam orzeszki ziemne, pistacje, mieszankę studencką i nerkowce! Mam na nie straszną ochotę od jakiegoś miesiąca!!! Ale na razie ich nie ruszam, dopiero jak waga drgnie. |
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej 1200-1300kcal i jakieś ćwiczenia. A na Twoim miejscu postawiłabym po prostu na zwykłą dietę - taką ponad 1500kcal i do tego ćwiczenia. No ale rób jak uważasz, tylko nie zepsuj sobie zdrowia.
|
|
#379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#380 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a zaproszenie przyjełam Cytat:
i do wypieków tylko prawdziwe masełko zaczynam uzywac a co do przemianki to juz wklejam
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko trzeba cierpliwości Mocno schłodzoną kremówkę ubijam, najpierw robi się bita śmietana, ubijamy dalej, kilka minut to trwa, później troszkę mniej puszyste się robi, opada i trochę wodniste, nie przestajemy ubijać W końcu wydziela się maślanka i masełko, uwaga bo może chlapać Odcedzamy przepłukujemy zimną wodą, wrzucamy do miski z lodowatą wodą i trochę wyciskamy. Zawijamy w złotko i do lodówki. Smacznego Kluchy są na przepisowym, przepis papraka
|
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
A ja masełko mam z prawdziwego mleka, takiego od krówki
![]() I bardzo je lubię
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przypomniało mi się kiedyś jak usłyszałam żart nad żartami w tv, że mleko krowie ma 3,2% udało mi się powstrzymać by nie zjeść orzeszków w czekoladzie a w zamian za to zjadłam jogurt +kakao+aromat pomarańczowy-a draże będą na jutro jestem z siebie nawet dumna,że na kolację znowu nie zjadłam bułki(była na obiad)aha,znowu upiekłam z przepisowego bułeczki ala ciabatty ![]() ![]() ![]() ![]() mniam mniam
|
|
#384 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Niedlugo jestem umówiona z inną, więc może będzie lepiej...Cytat:
Cytat:
Ja dziś nawet daję radę... Mam nadzieję, ze grzechy majówkowe poszly w zapomnienie na dobre...
|
|
|
#385 |
|
Rozeznanie
|
laurka dzieki... A powiedz mi jeszcze ile tej kremówki potrzeba??
dygotka brawo z drażami Ja chyba przechodze kryzys dzisiejszego wieczora Jestem 1,5 tygodnia przed okresem, ale jak nie biorę tabletek to jakies 2 tygodnie przed zaczynam mieć ciagi żarciowe... A jak przychodzi @ to jakby reka odjął... I dzisiaj ledwo się trzymam... Wciagnęłam podwojną kolację - resztę zapiekanki z kuraka i mozarelli + reszta salatki greckiej (spora reszta) i do tego pół parowki po synku i skórkę od chleba A teraz zrobilam sobie kakao i wzięłam kilka orzeszków, bo az mnie nosi... Nie chce mi się slodkiego, nawet do tej szarlotki mnie nie ciągnie - mam ochote na wielgachną kanapke z serem pełnotlustym, salami, serem plesniowym, spora ilością majonezu i ketchupu |
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taką straaaaszną mam ochotę na orzeszki ziemne,że jednak je zjadłam ![]() zupełnie tak jak Ty teraz masz ciągi i podjadasz tak i za mną te orzeszki tak chodzą i chodzą,że mogłabym je jeść codziennie;/hmja to bym sobie taka kanapkę zrobiła-ale jutro bo dziś to by Cię tylko brzuch rozbolał ![]() od jednej kanapki nic się nie stanie
|
|
#387 |
|
Rozeznanie
|
dygotka na szczęście kryzys dzisiejszy zażegnany - kakao potrafi dzialać cuda
![]() |
|
|
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
PAPRACZKU-ANETKO,z okazji Twoich pięknych Urodzinek życzę Ci spełnienia marzeń, dużo zdrówka i cudownych chwil spędzanych z mężem
|
|
|
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Sto lat sto lat dla najgrzeczniejszej plażowiczki Życzę Ci papraczku kochany uśmiechu, wytrwałości, zdrowia i spełnienia wszystkich marzeń
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
paprak, wszystkiego najlepszego ps. wróciłam na kocyk
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

(wiem wiem, nie bijcie..) i waga wrocila, wiec tylko 1 dzien po przejsciu na II faze byl skok (malutki
i bardzo zaluje, bo takie zdjecia przed i po bardzo motywuja 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Niedlugo jestem umówiona z inną, więc może będzie lepiej...
A teraz zrobilam sobie kakao i wzięłam kilka orzeszków, bo az mnie nosi... Nie chce mi się slodkiego, nawet do tej szarlotki mnie nie ciągnie - mam ochote na wielgachną kanapke z serem pełnotlustym, salami, serem plesniowym, spora ilością majonezu i ketchupu