|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9
Cytat:
![]() Mam pytanko: Jak wyglada w skladzie wasze miesko mielone z indyka? Kupilam, zrobilam pyszny bigosik, zjadlam wczoraj i dzis i dopiero spojrzalam na etykiete... 18g protein i 9 tluszczu/100g . Czuje ze zgrzeszylam
Edytowane przez kataluna Czas edycji: 2010-05-04 o 18:57 |
|
|
|
|
#2372 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podoba mi się Twoja przytomność umysłu. Cytat:
Cytat:
Powiem więcej, wczoraj miałam gości-w tym samym czasie zrobiłam 3 różne obiady-prawie dla każdego co innego. i udało się, ba-sernik też im dukanowy zaserwowałam z 2 rodzajami polewy!Też to zauważyłam jakiś czas temu.Poczekamy może admin pousuwa troche offtopów? A teraz się przywitam wszystkim dukającym, Waga jak zaklęta pokazuję 67,0 z czego sie bardzo cieszę. Dziewczęta mimo tak powolnych u mnie spadków, PO RAZ KOLEJNY dzisiaj zmieściłam się w jeansy sprzed 4 lat? Ta dieta jest fenomenalna! W życiu rzadko jest się świadkiem cudów ale te z naszym chudnięciem są "namacalne" straszliwie podoba mi się chudnięcie. Ta dieta to już nie DIETA-jak dla mnie przynajmniej.To raczej nowy styl życia. a se popisałam...
Edytowane przez aggie30 Czas edycji: 2010-05-04 o 19:14 |
|||
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Aggie admina to dawno na oczy nie widzialam :/
zapraszam na moj blog Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-05-04 o 19:24 |
|
|
|
#2374 |
|
Rozeznanie
|
Melduję że udało mi się kupić mleko w granulkach, zrobiłam nutellę, z rozmachu jeszcze bułki kukurydziane, które nie wyszły - piękne z zewnątrz ale w środku surowe o.O
Mam pytanie co do robienia muffinek - czy otręby trzeba mielić na puch czy dać takie jakie są? Moja porażka mnie nie zraża i jutro je robię.
|
#2375 |
|
szamanka
|
Emila3000 - podpisuję się wszystkimi kończynami pod tym co napisałaś
![]() Tzn. pod tym: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...2&postcount=71
Edytowane przez Mo_Nika Czas edycji: 2010-05-04 o 19:40 |
|
|
|
#2376 | |
|
Raczkowanie
|
yyyh! porzucili nas samym sobie? to jesteśmy teraz jak takie samopasy? nie interesują się już nami...
Cytat:
|
|
|
|
|
#2377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie narzekam- lubię to!
|
|
|
|
|
#2378 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam z zakupów w Tesco. Mam wątpliwości bo Dukan pisze w swojej książce9nowej,że możemy jeść w ograniczonej ilości nawet jogurty owocowe i serki homo smakowe. Mam wątpliwości więc pytam. Kupiłam:
ser mielony na sernik Dukankowy:117,7kcal, białko 19,8g, węgle 3,5g tłuszcz 2,5g-cena 7,99zł(wartości podane dla 100g produktu serek homo naturalny waga 135g w tej wadze 103kcal, cukry6,3g, tłuszcz 4,1g kwasy nasycone 2,4g serek homo truskawka waga 135g w tej wadze 156kcal, cukry 17,3 tłuszcz5,4g kwasy nasycone 3,4g jogurt jogobella ligt 150g w tej wadze produktu 90kcal białko 3,9 węgle 8,6 tłuszcz 1,1g Te w/w produkty to pytam o to czy można to jeść jako deserki na II fazie bo to jasne, że nie jest to normalny posiłek. Teraz odnośnie normalnego posiłku: słodzik kupiłam ale do bani piec z nim nie można-oparty na cyklaminianie-do napojów. serek wiejski Piątnica lekki-to taki kupujecie chyba. Łosoś wędzony 81kcal, tłuszcz4,7-dobry? tuńczyk w sosie własnym 91kcal białko 22,5g węgiel 0,1g-dobry? Na przyszłość pytam czy w tym wątku mogę pytać o produkty jeśli mam wątpliwości? |
|
|
|
#2379 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
Dzięki za docenienie mojego genialnie przytomnego umysłu. ![]()
|
|
|
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
homo truskawka nie nadaje sie - lyzka stolowa cukru w srodku homo nat tez ma duzo cukru - jaki to jest? wiesniak ok jogobela podobno sie nadaje - jak dla mnie nie jest aromatyzowany jak to dukan pisze, tylko z duzymi kawalkami owocow jezeli chcesz ladnie chudnac to sie nie pakuj weglami, bo to bez sensu spowalniasz tylko diete, no chyba ze bardzo intensywnie tranujesz i musisz jesc posilki okolotreningowe ryby mozna dowoli i to wszystkie - nie patrz na kalorie, no chyba po to zeby ***y nabijac do 1000 kcal
zapraszam na moj blog Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-05-04 o 19:46 |
|
|
|
|
#2381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najpierw patrze CO mam w lodówce, następnie w kolejności -co mogą zjeść wszyscy(prócz mnie)-ziemniaki z koperkiem, -marchew gotowana w sosiku(dla nich z mąka dla mnie ze skrobią), -mega micha mizerii warzywkowej(wszystkim) -mięsa-dla nich schabowe na 2 sposoby, dla mnie cycki kuraka z tymi samymi przyprawami. A zanim zaczęłam obiad to wrzuciłam expresowy sernik do piekarnika i viola ![]() I to na tyle.
|
|
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
prosze o info, czy mączka owsiana, to poproatu zmielone otręby owsiane, czy inny wynalazek?
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
to nie sa zmielone otreby. tylko cale ziarna
|
#2384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie expresowy sernik nie istnieje, robilam raz i już mi starczy do końca diety ![]()
|
|
|
|
|
#2385 |
|
wizażowy robalek
|
Cześć Wam
![]() Ja też tylko na chwilkę, powiedzieć jak było. Jestem zadowolona Matura nie była trudna, na podstawie świetny temat mi się trafił (ten o Świętoszku), na rozszerzeniu też był przystępny. Liczę na wysoki wynik ![]() ... A teraz idę trochę porobić matmy Później odprężam się ze skakanką i Shaunen T w Rockin' Body ![]() Trzymajcie się
|
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś byłam w Lidlu, Tesco i Carrefourze i zrobiłam Dukanowe zakupy. Kupiłam mnóstwo rybek, filety z kurczaka, sporo nabiału.
1. Niestety nie znalazłam serka homo 0%, jedynie 3% tłuszczu-może być taki? Tescowy naturalny białko 7,5 g, węgle 4,7 g, tłuszcz 3 g. 2. Maślanka naturalna Carrefour: białko 3,4g węgle 4,7g tłuszcz 0,9g. 3. Jogurt naturalny Jogo Vita 1%: białko 5,2, węgle 4,8, tłuszcz 1g 4. Jogurt naturalny Milkland 0,1%: białko 4,1g węgle 6,0 w tym cukry 5,0, tłuszcz 0,1g Których nie kupować? Ten ostatni się chyba nie nadaje mimo że ma 0,1%?
Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-05-04 o 20:02 |
|
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki; czyli nie można na diecie?
|
#2388 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
1)Mączka owsiana, nie jest tak łatwo dostępna jak kaszki i płatki owsiane, ale można ją łatwo przygotować, mieląc te właśnie kaszki i płatki w robocie kuchennym lub młynku. 2)Spotyka się również inne mąki tj. kukurydzianą, owsianą, które są otrzymywane z produktów ubocznych przy produkcji kasz, a ze względu na brak w nich glutenu stosowane są w żywieniu osób chorych na celiakię. Mąka owsiana jest stosowana jako dodatek do produkcji kakao owsianego. Sama sie musisz do tego odnieść, aczkolwiek po co ci ta mączka wogóle? |
||
|
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
homo 3% jest ok
|
|
#2390 | |
|
szamanka
|
Cytat:
Jogurt Jogo vita też jest dobry, ja go zawsze używam choć czasem ciężko go dostać Ten ostatni jogurt ma jeszcze lepsze parametry
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
otreby musza byc --------------- a co do Twojego faceta - zrob mu uderzeniowke i pozniej niech po prostu wywali z jadlospisu slodycze, pieczywo, ziemniaki, fast foody - ogolnie niech jedzie na PW caly czas na mojego dziala to rewelacyjnie
zapraszam na moj blog Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-05-04 o 20:15 |
|
|
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jutro bedę latać dalej w poszukiwaniu otrębów; dobrze, ze mam jeszcze jeden dzień uroplu
|
|
#2394 |
|
Przyczajenie
|
Cześć!! Powiedzcie mi dziewczyny, chłopaki, co robię źle, że nie chudnę
Jak już wcześniej pisałam, dietę zaczęłam 11.04 i schudłam tylko 1.75 od tamtej pory, wszystko na pierwszej fazie... Podam Wam przykładowy jadłospis, żebyście mogły ocenić, jakie robię błędy:Śniadanie: tuńczyk w sosie własnym z jajkiem na twardo, korniszonem i łyżką jogurtu, W szkole: chlebek Dukana z chudą szynką z indyka, jajko na twardo, serek wiejski 3% Kolacja: Filet z kurczaka smażony bez tłuszczu Przed kolacją byłam jeszcze na aerobiku, generalnie ćwiczę 3 razy w tygodniu, to chyba powinno wpływać korzystnie na dietę...(?) Już tylko płakać mi się chce ...
|
|
|
|
#2395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak Dukan przykazał mamy wcinać otręby ,bo inaczej całe ziarna można by było jeść (np płatki owsiane) a tak nieeee.nie kombinuj i kup otręby. skąd jesteś dokładnie? |
|
|
|
|
#2396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak z hormonami tarczycy? Może tu tkwi problem? Poproś lekarza o skierowanie na badania
|
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a cóż to za brzydka insynuacja? pojawił się wątek ostro powątpiewający w dietę na której jestem, a z uwagi na aktywnie budowany ten wątek właśnie, postanowiłam o tym napisać,aby osoby bedące dłużej na diecie ode mnie mogły się do tego odnieść |
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2400 |
|
Przyczajenie
|
O tarczycy nie myślałam, mam 23 lata więc nie podejrzewałam niczego takiego, ale może faktycznie masz racje. Nie mogę jeść więcej, bo nie jestem głodna, a jak się nawpycham to czuję się taka pełna:/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

Dobrze, że przynajmniej nie lubi tłustych wędlin więc to będzie wspólne, za serem białym też nie przepada to mu kupię żółty, drób lubi więc spoko, gorzej z rybami. Jakoś będę musiała te obiady robić, żeby nam obojgu pasowało.
i udało się, ba-sernik też im dukanowy zaserwowałam z 2 rodzajami polewy!
straszliwie podoba mi się chudnięcie. Ta dieta to już nie DIETA-jak dla mnie przynajmniej.To raczej nowy styl życia. a se popisałam...

Później odprężam się ze skakanką i Shaunen T w Rockin' Body 

Jak już wcześniej pisałam, dietę zaczęłam 11.04 i schudłam tylko 1.75 od tamtej pory, wszystko na pierwszej fazie... Podam Wam przykładowy jadłospis, żebyście mogły ocenić, jakie robię błędy: