|
|
#1201 | |
|
Doncia
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
Cytat:
dokładnie tak
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A winogrona jesz najpierw te małe czy duże?
|
|
|
|
|
#1203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też zawsze zaczynałam od dużych a przecież malutkie mają cieniutką, delikatną skórkę i -jak pisze żuczek - nie mają pestek
|
|
|
|
|
#1206 | ||
|
Rozeznanie
|
dziękuję
oczywiście jeszcze nie zdjęłam góry ale już myślę o wybielaniu.. bo kurcze na maxa mam żółte te zęby.. ogólnie nie były śniżno-białe ale po tym dłuższym noszeniu aparatu to w ogóle tragedia... Tylko jak czytam te fora i patrze cenniki z wybielaniem to też sporo kasy.. a nie znam nikogo kto wybielał i może coś polecić.. więc chyba na razie poczekam i milion forum przejrze.. aby nie "wpaść" tak jak z aparatem :brzydal : hiCytat:
![]() i mam nadzieje, że jak takie efekty widzisz to zdanie zminieniłaś???hehe.. tak, tak sincarne ma rację, żółty to taki ładny kolor.. nawet jak mleczyki na łące hhihi ![]() Cytat:
co za głupoty milutek wypisuje!! hihih.. ale już wiem, wiem.. że to zołza z niej - zapomniałam.. hihia już prawie się wkręciłam A co Wy tu o jakiś winogronach??? a co tam.. też napiszę hi.. ja zaczynma od wielkich ![]()
Edytowane przez rozgwiazda Czas edycji: 2010-05-04 o 00:00 |
||
|
|
|
#1207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was serdecznie! Jestem nowa
Napiszcie mi, jakie metody mycia zębów stosujecie. Ja niestety musze zęby co jakiś czas piaskować, gdyż osadza mi się osad na zębach dolnych zaraz pod klamrami..jakaś masakra ![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
Ja mam aparat już rok. nie moge się doczekac jak go zdejmę i zobaczę moje "nowe" ząbki
|
|
#1208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1209 |
|
Raczkowanie
|
mnie to kasztanek się z czekoladką kojarzy
za miesiąc kleję resztę aparatu - tadam!
|
|
|
|
#1210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo widzę nowy av
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Coś trzeba zmienić, skoro w zębach nic zmienić nie mogę
wizyta u orto dopiero 17.05.Melduję, że połknięty drucik jest spokojny i nie daje o sobie znać w żaden sposób
|
|
|
|
#1212 |
|
Wtajemniczenie
|
A ile już nosicie aparat?? bo ja z rok, niedługo kolejna wizyta i zobaczymy co dale
|
#1213 |
|
Doncia
|
Widze że mamy podobną wadę ... mi jedynki górne też nachodziły i też mam tyłozgryz. Teraz po 3 mcach jedyneczki stoją obok siebie równiutko.
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro o tej godzinie bede miec zakladany aparat
|
|
|
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, rozumiem Cie doskonale
Ja też już nie mogę się doczekać
|
|
#1216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to okropny, na szczęście już się wszystko prostuje. Teraz nie mam zmienianych łuków a jedynie wyciągi
|
|
#1217 |
|
Blond forever!
|
Cześć, witam wszystkich
![]() Dawno się tu nie udzielałam, ale podczytuje Was czasem ![]() Ja już za trochę ponad miesiąc zdejmuję aparat (nareszcie!) Aparat górny samoligaturujący założyłam 26.06.2008 a dół 27.09.2008. W planie pierwotnym miałam nosić od roku do 1,5 maksymalnie przy wizytach co 8 tygodni. Potem minęło 1,5 roku, a moja orto zaczęła mi przeciągać zdejmowanie drutka, ja się stresowałam, bo rodzice trochę na mnie naciskali, że ona teraz wyciąga tylko pieniądze, a ja z tym nic nie robię. No ale na ostatniej wizycie zmusiłam ją do wycisku i przypomniałam jej, że obiecała mi, że do wakacji aparatu się pozbędziemy. A orto na to, że jeszcze by mi przeciągnęła leczenie (choć od grudnia nie było żadnej poprawy, a zęby po wizycie już wcale mnie nie bolały), ale skoro ja się tak niecierpliwie to na następnej wizycie zdejmujemy ![]() Cieszę się przeogromnie, bo męczyło mnie to przedłużone noszenie, zwłaszcza, że widzę od dawna efekty. Poczytywałam wątek od IV części, od V zaczęłam się udzielać i pamiętam, że kiedyś napisałam, że zdejmę aparat w X części wątku, a patrząc na tempo postów przybywających może ta przepowiednia się spełni ![]() I jeszcze fotki moich ząbków
|
|
#1218 |
|
Zadomowienie
|
dziś miałam pierwszą wizytę kontrolną z aparatem, myślałam że będę już miała coś naciągane a tu tylko gumki mi zmieniła... tak ma wyglądać pierwsza wizyta?
|
|
|
|
#1219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1220 | ||
|
Przyczajenie
|
Hej
Chciałam zapytać czy 16 to drut gruby czy cienki? ![]() Zdenerwowałam się ;/ Górę mam szafirową, ale dół już minimetal i oczywiście jak 26. kwietnia temu zakładałam, to zażyczyłam sobie fioletowych gumek, bo przezroczyste się przebarwiają, przychodzę do domu i tak to strasznie wyglądało! ![]() a bolało mnie strasznie! mam chyba ten drut termoaktywny ![]() teraz już trochę lepiej, ale znowu odpadł mi zamek... ;| Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1221 |
|
Doncia
|
Ja czekam jeszcze na dół, prawdopodobnie czerwiec- lipiec będę zakładać, i pewnie od razu wyciągi dostane
|
#1222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może ktoś mi wytłumaczyć czym sie różni drut termoaktywny od zwykłego? ![]() mimo iż mówicie że wyciągi przysparzają dużo bólu, to nie mogę się doczekać kiedy je dostanę orto się zapytam.wizyta już za tydzień |
|
|
|
|
#1223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba chodzi o to że on przybiera prawidłowy kształt dopiero w jamie ustnej, ale mogę się mylić więc w razie czego proszę mnie poprawić
|
|
#1224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niecierpliwa |
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Drut termoaktywny, jak sama nazwa wskazuje, reaguje na zmiany temperatury: jak jest mu ciepło to się rozszerza i mocniej ciągnie, a jak mu zimno to się kurczy i mniej ciągnie. Orto założył mi taki drut za pierwszym razem żebym miała szanse złagodzić ewentualne dolegliwości przez płukanie jamy ustnej np. zimnym piwem
|
|
|
|
|
#1226 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jak będę miała lepsze zęby to znowu wezmę ![]() Cytat:
ja wiem tylko, że pod wpływem gorąca się tak 'napręża' i bardziej ciągnie
|
||
|
|
|
#1227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Dziołchy, zasiałam już trochę prywaty na forum perfumowym, to i tu zasieję, mogę?
![]() Mam taką prośbę/pytanie do grona zadrutowanych i oczekujących: moja koleżanka pisze pracę magisterską na temat reklamy a część pracy opiera się na analizie badania ankietowego i tu prośba/pytanie: czy znalazłyby się ochotniczki na wypełnienie ankiety? Nic trudnego, anonimowa, sama przyjemność Koleżance potrzeba kobiecego punktu widzenia, bo na uczelni większość męska i ta większość już się popisała (niemniej Rodzynków też zachęcam do ankietowania ![]() Na pw mogłabym posłać ankiety na @. Będą chętne? |
|
|
|
#1229 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
mam nadzieję że coś mi poradzicie od jakichś 5 lat noszę aparat ściągany, miałam bardzo krzywe zęby, teraz jest trochę lepiej ale nadal nie jest dobrze. teraz zastanawiam się czy teraz nie założyć aparatu stałego, mam dużo wątpliwości bo słyszałam o wielu przypadkach gdzie po ściągnięciu aparatu działy się różne nieciekawe rzeczy typu 'masowe' psucie się zębów itp. :/ powiedzcie mi jak to jest? nie chcę już dłużej się męczyć ze ściąganym aparatem bo od dawna nie zauważyłam żadnej poprawy a ciągle to mam obtarte dziąsło to jakaś rana itp. ale boję się zakładać stałego aparatu bo co mi z prostych zębów jak zaraz mi się popsują. proszę doradźcie mi coś!
|
#1230 | |
|
Blond forever!
|
Sama sobie zazdroszczę
![]() Cytat:
Jeszcze nie mam ustalonej daty, bo zrobię to telefonicznie jak będę wiedziała kiedy wrócę do domu, bo orto mam w swojej rodzinnej miejscowości.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

Niestety jest ono z końca marca. Następne wstawię dopiero ok. 12 maja, jak będę po wizycie (i niby po skończeniu zabawy z wyciągami).

wizyta u orto dopiero 17.05.