|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
![]() Znalazłam jeszcze jakiś kalkulator internetowy co to sam oblicza i wyszło 65C. Przy najbliższej okazji zajrzę do sklepu i się przekonam
|
|
|
|
#872 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Mam pytanie do wszystkich osób, które korzystały z bra-fiterra ze strony: http://bra-fitter.prv.pl/? Bo podałam moje rozmiary i wychodzi mi naprawdę kosmiczny wynik.
Mierzyłam się zgodnie z zasadami... Do tej pory nosiłam stanik 75 E i wydawało mi się, że jest dobry, ale ostatnio ze względy na tabletki zaczęło być ciasnawo A na tej stronie wyszło mi... 70J! Nie wiem, co zrobić - może sprawdzę ten rozmiar, ale pozostaje mi tylko Internet - bo w sklepach stacjonarnych u mnie w mieście naprawdę trudno znaleźć taki rozmiar. Stąd moje pytanie - czy ten brafitter się sprawdza? |
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z niego korzystałam i wynik wyszedł taki jaki podała mi tutaj jedna z użytkowniczek, także sprawdza się.
|
|
|
|
#874 |
|
Rozeznanie
|
Bra fitter został stworzony właśnie przez jedną z "uświadomionych" dziewczyn z Lobby Biuściastych, Mariskę. Oblicza jak najbardziej poprawne rozmiary, chociaż dlatego, że został stworzony z myślą o dziewczynach z dużym biustem, to dla mniejszych biustów lub dużych obwodów (tu mam na myśli 85+) może zbytnio zaniżyć obwód właśnie.
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Bielizniarka wynik kalkulatora wydaje się poprawny, z pewnością nosisz teraz za małą miseczkę, ale podaj jeszcze swoje wymiary, to zweryfikujemy
|
#875 |
|
|
Obwód 78, w biuście 101 (bardzo bardzo luźno)...
|
|
|
|
#876 |
|
Rozeznanie
|
Podał Ci idealnie, polskie 70j, brytyjskie 32g
![]() Poszukaj na allegro, w sklepach internetowych, w pierwszym poście są też adresy sklepów stacjonarnych z porządną rozmiarówką.
|
#877 |
|
Wtajemniczenie
|
Bielizniarka, najlepiej szukaj brytyjskiego rozmiaru, bo z brytyjskich firm jest dużo większy wybór niż z polskich. na all i w sklepach internetowych 32G często zapisują jako 70G, więc trzeba zwracać uwagę czy to brytyjska firma czy polska.
|
|
|
|
#878 |
|
|
Dzięki za pomoc! W takim razie rozejrzę się za moim pierwszym stanikiem rozmiar 32G... Jestem naprawdę w szoku... Ale jeżeli to ma zmienić kondycję mojego biustu, to jak najbardziej jestem za...
Wiem, że wszystkie kobiety ze źle dobranym stanikiem to mówią, ale ja naprawdę nie miałam do tej pory problemów - nic mi nie "wypływało" bokiem ani dołem, rzeczywiście troszkę miałam ciasnawą miseczkę... Jestem pod wrażeniem Waszej wiedzy i cóż - pozostaje mi szukać mojego nowego stanika... chociaż jestem lekko przerażona, czy go w ogóle znajdę... |
|
|
|
#879 |
|
Przyczajenie
|
Bieliźniarka- ja swoją uświadomioną drogę również zaczynałam od 32G - znajdziesz coś dla siebie na pewno
Teraz wybór jest ogromny Dwa lata temu szukałam biustonosza we wszystkich CZTERECH internetowych sklepach z uświadomiona rozmiarówką, a teraz...
|
|
|
|
#880 |
|
Raczkowanie
|
Do tej pory 75B nie nawidzę ich wszystkich szczerze
![]() Dziewczyny doradziły 65D. Trzeba tylko znaleźć ten rozmiar.
|
|
#881 |
|
BAN stały
|
Własnie siedzę w nowo zakupionej Hestii
Boska jest! Chciałabym jeszcze kupić wersję strapless - czy to prawda, że mają Hestię niedługo wycofać z oferty Panache?
|
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
a ja czekam na moje Effuniaki, mam nadzieję że za szybko nie wstawią do oferty pudrowego różu bo bym była bardzo zła
|
#883 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#884 |
|
Rozeznanie
|
Tak niestety Hestię wycofują z bazówki, w letniej kolekcji już jej nie będzie
|
#885 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Przymierzałam dzisiaj po raz pierwszy dużo różnych maskaradek, cleo, panaszów i najchętniej wzięłabym prawie wszystkie, no ale skończyło się na 2 ![]() To niesamowite, jaka jest różnica w stosunku do polskich staników. Dopóki nie przymierzyłam, to myślałam, że ta moda na nie to przesada. Jednak przekonałam się, że komfort, kształt biustu, modelowanie brytyjskich staników jest doskonałe, czego niestety nie mogę powiedzieć o rodzimych. Już zaczynam odkładać kasę na kolejne
|
|
|
|
|
#886 |
|
BAN stały
|
a co sądzicie o Samantach?
|
|
|
|
#887 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem jak oddawałam staniki, które przymierzałam, to powiedziały te tylko babki: "aha" , zamiast się ruszyć i coś poszukać, a jedna z nich przez telefon dokładnie instruowała bachora, czego ma się nauczyć
|
|
|
|
|
#889 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
) Plusem tego wszystkiego jest to, że zostałam dokładnie wymierzona i nareszcie wiem "co i jak": w. w zwisie82/pod na wydechu: 71. Ale kompletnie nie wiem jaki model mam wybrać, żeby moje piersi nie wyglądały jak "stożki"(taki kształt uzyskałam przez: Samantę 60E (miękki, Hermine A 142), który dodatkowo nie robi właściwie NIC poza trzymaniem się w miejscu.. Plusem jest to, że jest ścisły wbrew powszechnej opinii. ![]() Tak więc- jutro go wymieniam. Zastanawiam się nad: PANACHE SUPERBRA 3256 TANGO PLUNGE Panache Tango II SAMANTA A034 ANANKE PLUNGE SAMANTA A035 SELLA PLUNGE (!) SAMANTAA330 HERMINE PLUNGE (!!!) FERYA Arabella lub Jolie proszę o jakieś sugestie Miłe Panie |
|
|
|
|
#890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Arabelka jest rozciągliwa i dużomiseczkowa, ale jest śliczna Jolie jest małomiseczkowa jeśli na 71 pod dostałaś 60tkę tzn że jest bardzo rozciągliwy, gdyby był ścisły to starczyłaby 70tka pomiar w zwisie jest tylko pomocniczy, nie bierze się rozmiaru na wymiar w zwisie (oprócz effuniaków), bo będzie za duży. na takie wymiary to chyba tylko te Samanty będą pasować z tych co wymieniłaś (ale jeśli ten jeden nic nie robi z biustem to jaka jest szansa że inne będą lepiej leżeć?), bo Arabelka jest od dd więc 60dd raczej będzie za duże a Jolie jest małomiseczkowa i chyba raczej ścisła więc możesz mierzyć 60d i dd, ale może być za ciasna. |
|
|
|
|
#892 |
|
BAN stały
|
dziękuje za odpowiedz
![]() obstawiam Samantę bo ta, którą mi dzisiaj (ozgrozo!) dopasowano jest miękka, nieusztywniana a na stronie widziałam również te "pełniejsze" odkąd nosiłam gąbczaste75A z h&m mam uraz do wszelkich gąbek w staniach, ALE jak patrzę na Samantę miękką to widzę, że beż gąbeczki się nie obejdzie. ![]() a tzw. "maskaradki" i tiffany? Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-05-04 o 23:12 |
|
|
|
#893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a może ta Samanta też jest za duża, że nie leży?
|
|
|
|
|
#894 |
|
BAN stały
|
mierzyłam głównie miękkie.. (cleo, samantę, panache- każdy w 60E, wcześniej mierzyłam samantę 330- taka półusztywniana (kurde, nie wiem jak określić :P - 60D i była znośna, że tak powiem)
a o resztę pytam tak "orientacyjnie" ![]() wątpię czy Samanta142 jest za duża- układa się db, przylega itp tylko niesamowicie nie podoba mi się STOŻKOWY kształt jaki ona daje (z boku wygląda to fatalnie po prostu, kojarzy mi się z takimi stanikami starszej pani )+ wcale nie podnosi biustu, no nic. Po prostu: jest i ściska. Acz kolor (beżowo-złoty i koronka urzekają mnie cały czas )
Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-05-04 o 23:26 |
|
|
|
#895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
65tki starczyłyby w zupełności, przy małym biuście nie trzeba się aż tak ściskać chyba trafiłaś na jakąś nadgorliwą brafitterkę albo "brafitterkę" i czemu wzięłaś stanik jeśli nie podoba Ci się jak leży? |
|
|
|
|
#896 |
|
BAN stały
|
uwierz, zaufałam tej kobiecie, gdyż w kwestii staników poddałam się zupełnie.
i sądziłam, że ona "kompetentna brafiterka"coś mi dopasuję. i dopasowała. zakochałam się w tym staniku, a w sklepie nie przyjrzałam się mu aż tak dobrze jak w domu.. ok, to jutro w takim razie zmierzę też 65 d/e. hmhm. |
|
|
|
#897 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam nadzieje, że mi pomozecie. Wiem że to raczej nieodpowiedni watek ale sporo was tu zagląda a nie chce zasmiecac forum kolejnym watkiem. Od ponad roku szukam stroju kapielowego - dwuczesciowego. Z racji tego ze nosze rozmiar biustonosza 75C i majteczek S/M ciezko mi cokolwiek fajnego znalezc. W sieciowkach czesto biustonosze sa male a z kolei w sklepikach osiedlowych znajduje tylko polaczenie "jesli gora jest 75C to majteczki maja rozmiar L-takie stroje kapielowe oferowane gora i dol w komplecie". Juz ryczeć mi sie!
|
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#899 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 65c/d, e będzie za duże ![]() Cytat:
bo rozmiar 75C jest raczej rzadko spotykany w świecie dobrze dobranych staników..
Edytowane przez simeri Czas edycji: 2010-05-05 o 00:21 |
||
|
|
|
#900 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.

A na tej stronie wyszło mi... 70J! 

a potem jak oddawałam staniki, które przymierzałam, to powiedziały te tylko babki: "aha"
) Plusem tego wszystkiego jest to, że zostałam dokładnie wymierzona i nareszcie wiem "co i jak": w. w zwisie82/pod na wydechu: 71. 
)
65tki starczyłyby w zupełności, przy małym biuście nie trzeba się aż tak ściskać