|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9
Cytat:
I jak najbardziej trzeba przeczytać książkę są tam również aktywne linki do pobrania
|
|
#2492 |
|
Przyczajenie
|
Kochane,
Ja zoladki drobiowe jak i serduszka jem, robie sobie z nich gulasz, zaprawiany skrobia ziemniaczana ( ja znalazlam tylko w sklepach ze zdrowa zywnoscia, nie widzialam w zadnym supermarkecie). Co do postepow wagowych dietka od 10.03.10 waga poczatkowa 90kg, a teraz 80,2 jestem strasznie szczesliwa i spadki wagi ciesza strasznie. Jem jogurty light owocowe gdyz naturalnych nie jestem w stanie przelknac a waga leci w dol wiec sie tym nie przejmuje, natomiast moja tesciowa chudla bardzo malo, dopiero jak wyeliminowala calkowicie jogurty owocowe i zastapila naturalnymi waga ruszyla. Dietka Dukana jest dla mnie wymarzona, czuje sie swietnie!!! Trzymajcie kciuki za dalsze sukcesy...
|
|
|
|
#2493 |
|
BAN stały
|
witam
![]() dziś weszłam na wage i moja waga wskazała 68,0 kg. Wniosek taki, że od 16.04 jestem na dukanie i przez te 19dni zeszło mi jedynie 2kg a jem fulll wieśniaków, piersi z kurczaka, jaj itp. wodą opijam się jak tylko się da.. czytałam wiele razy książkę i wydaje mi się, że wszystko robiłam do tej pory dobrze.. Którejś z was aż tak powoli spadała waga? coś mi się wydaje, że dieta mi nie słuzy, bo od poczatku diety boli mnie strasznie głowa czyli jakieś 19dni już;/ prosze o odpowiedź m.in od mega stałych, weteranek -dukanek
|
|
|
|
#2494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli pewnie nie wiesz nawet, że zdecydowałaś zmienić swój sposób odżywiania na całe życie? ![]() Przeczytaj książkę, wtedy dopiero podejmij świadomą i przemyślaną decyzję, czy chcesz stosować tą dietę
|
|
|
|
|
#2495 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak widać, dla każdego co innego, na jednych jogurty nie mają wpływu a u innych powodują zastoje. Wniosek z tego taki, że musimy poznać swój organizm i to, jak reaguje na poszczególne produkty
|
||
|
|
|
#2496 |
|
Raczkowanie
|
przepraszam nie zauważyłam 9 wątku
![]() więc powtarzam pyt cześć Wam, od wczoraj jestem na diete ,I to atak ,ale Wam powiem nie mam pojęcia co mam przez kolejne 4 dni jeść :/ może podsuniecie mi pomysł jakiś... mam nadzieję ,że pomorze mi ta dieta teraz siedzę i myślę co zjeść na śniadanie bo w pracy jestem :/ |
|
|
|
#2497 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
tysia, no właśnie ostatni dzień P mam
![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
- pomorze ktoś? - niestety, mazowsze
|
|
#2498 |
|
Zadomowienie
|
Olci_a a jak tam z dietami stosowanymi wcześniej?
jeżeli kombinowałaś wcześniej z odżywianiem, to teraz będzie szło wolno, bo metabolizm musi się przestawić To po pierwsze po drugie - a jak tam obwody? czasem waga stoi w miejscu, a obwody ładnie spadają I jeszcze jedno - ile poszło Ci na uderzeniówce? ile czasu ją ciągnęłaś? jeżeli za długo - mogłaś spowolnić metabolizm. A możepo prostu miałaś w sobie mało wody i organizm od razu wziął się za tłuszcz, a to idzie dużo wolniej ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- ![]() oj Ty niedobra kobieto |
|
|
|
#2499 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2500 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
No, ja trochę pomorze
a drugie trochę, to małopolska ale kultowego cytatu nie chciałam zmieniać ![]() Cytat:
(nie wiedziałam, że już tak długo aa no i zastój to bym zrozumiała, ale żeby wzrost....
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sniadanie do pracy trzeba sobie rano szykowac ![]() przejrzyj sobie przepisownie - mozesz brac kanapki z plackow, wedliny, ryby wedzone - te takie gotowe do zjedzenia jak losos czy pstrag tunczyka w puszcze jajka na twardo/faszerwone tatar kupny nabial kupny salatke z tunczyka to tyle ile wmymyslila moje wegeterianksa glowa
|
|
#2502 |
|
404 Not Found
|
Cześć Wszystkim! Też macie taki zjazd energetyczny? W ogóle nie mam siły, nic mi się nie chce, a pracy od cholery. Rety, ja już chcę do domu pod kocyk i pogapić się bezmyślnie w TV. Ratunku!! Chyba sobie kupie Red Bulla słodzikowego.
|
|
|
|
#2503 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dukanki
troszkę mnie nie było ale ... dzielnie się trzymałam i po miesiącu jest mnie 10 kg mniej dzis zaczęłam moje 5 dni z warzywkami a wczoraj nie uleglam pokusie i nie podjadlam dziecku borówek choc tak slicznie na mnie patrzyly
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry moim ulubionych Dukankom.
Witam też cieplutko świeży narybek duk, duk, duk.... ![]() U mnie na wadze 20 deko więcej. To na pewno od tych "bzów". Nie jedzcie! Uzależniają i od siebie i od xylitolu. A tak poważnie, to zapomniałam o tej cholernej wodzie przed @ i w trakcie. Czuję się napęczniała jak balon a ja myślałam, że to te bezy... głupia ja Dzisiaj startuję z warzywkami. Wciąż niegotowa to fazy III, więc posiedzę jeszcze jedną nogą z Wami w fazie II ![]() Jeszcze jestem przed śniadankiem, bo w domu warzywek okrągłe zero a chcę coś zdrowego przyjąć po 5 dniach protein. Najważniejsze, z tych zdrowych Mam nadzieję, że dobre sampoczucia dopisują, bo najważniejsze w naszej diecie, być w dobrym humorze i cieszyć się każdym najmniejszym sukcesikiem. Buziaczki dla Was
|
#2505 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
bardziej stosowałam wspomagacze obniżające łaknienie.. na uderzeniówce byłam 6dni ( ze względu na ponad 10kg) test obliczył mi że spadek z uderzeniówki -1,1kg. Niby 10kg ma spaść mi do 16czerwca ale jak tak będzie spadać to wcale nie spadnie... |
|
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie okres na calego, waga sobie spadla do najnizszej wartosci jaka mialam i juz nie wiem co mam myslec
wczoraj bylo 0,6 kg wiecej i mam nadzieje ze ta woda sobie nadal tam siedzi a mi tylko sadelko schudlo ale i tak mam pol kilo w plecy
|
#2507 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() A Ty zrobiłaś sobie do 10kg 6 dni... Za dużo Spowolniłaś metabolizm
|
|
#2508 | |
|
Zadomowienie
|
[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;1902992 7]Niestety ma. Ale innego nie znalazłam u siebie w mieście. Keczup to dodaję tylko do pasty z makreli i to malutko, dla smaku, ale musi być. Trudno
[/QUOTE]Spróbuj musztardy Dijon zamiast keczupu ![]() Też miałam to napisać ![]() ![]() Serduszka są ciut za tłuste, więc z nimi nie szalej ![]() Cytat:
![]() Kawa ze słodzikiem, a nie Red Bull, bo będzie
|
|
|
#2509 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
jest Tiger słodzony aspartamem
![]() A ja rozważam jeszcze drzemkę albo mocną kawę....
|
#2510 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
cóz.. generalnie strasznie denerwuje mnie to, że ciągle głowa mnie boli dzień w dzień;/ masakra... tylko jak teraz porzucę dietkę to pewnie wrócą mi te kg... i co mam się tak męczyć codziennie ? emila3000 co Ty na to DUKANKO ?
|
|
|
|
|
#2511 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
w ogóle, to się muszę pochwalić, że mamy już z TŻtem zaklepane mieszkanko nowe
![]() Cieszę się, bo: - będę mieć piekarnik ![]() - będę mieć w końcu większą lodówkę ![]() Kiepsko, bo: - nie ma pralki ![]() - nie ma za bardzo dla mnie kącika na toaletkę, czy raczej miejsce, gdzie upchnę wszystkie minerały ![]() Dlatego szukam właśnie sposobów na urządzenie mieszkanka i z tym miejscem, to coś wymyślę ![]() Gorzej z pralką...
|
#2512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak sie czulas jak byla ladna wiosenna cieplutka pogoda - u mnie takie bole dziwne to z przesilenia wiosennego, bo zima nie chce nas puscic i tylko sie super czulam jak troche ciepełka i sloneczka zazylam ![]() a co do udzerzeniowki i diety - jezeli Dukan powedzial Ci ze masz byc tak dlugo na niej to pewnie nie bez powodu i cos tam musialo sie pokomplikowac w Twoim zyciu policz sobie ile wedlug testu masz chudnac na tydzien (ilosc kilo nez uderzeniowki przez ilosc tygodni diety wedlug testu) na razie nie przejmuj sie bo dieta dziala tylko czasem nasz organizm jest bardzo uparty i tak szybko nie chce sie poddac u mnie tez jakos powoli spada - ale caly czas w dol leci no i wolniej niz dukan wyliczyl - on tez nie jest alfą i omegą, telepatycsznie sie nie zapyta kazdej naszej komorki czy laskawie zechce schudnac i ile jej to zajmie ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
|
|
#2513 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2514 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() też wiem co to brak pralki:P ale już widzę koniec tego mojego "urzadzania, remontu" itd ![]() Insane a jak Twoje zmagania z dukanem? |
|
|
|
|
#2515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie glowa nie boli,ale zmeczem jestem okrutnym.
|
|
|
#2516 |
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry dziewczęta!Dziś moja waga wskazuje o 0,7 kg mniej po pierwszym dniu z warzywkami
wiem, ze to powinno być odwrotnie, ale mój organizm jest odwrotny często hihi, jak się cieszę!!!
|
|
|
|
#2517 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ile masz dokładnie do zrzucenia ? i ile Ci już ubyło??:P ehhh dostaje frustracji co do tej diety już a pomyśleć, że w pewnym sensie Pani doktor ze mnie :P |
|
|
|
|
#2518 |
|
Przyczajenie
|
Muszę tylko jeszcze dokładniej przestrzegać zasad, i być z Wami, bo jak się okazuje książka to podstawa ale od was więcej wiem konkretów. Dziękuję
|
|
|
|
#2519 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Nie bardzo... nowa na pewno odpada. Rozglądamy się za używaną, ale prawda taka, że trochę strach taką brać....
Mieszkanie jest ładne, odnowione, łazienka jeszcze pachnie remontem. I jakby mi taka niesprawdzona pralka wylała, to się nie wypłacę Planuję popytać trochę wśród znajomych, chociaż za wiele ich tu nie mam... Niecały rok w Krakowie mieszkam i jak dotąd głównie praca-dom-praca-dom ![]() Cytat:
![]() Wprawdzie dzisiaj +0,5kg mimo braku grzeszków, ale przyczyn może być cała masa (wczoraj wypiłam chyba z 3 litry wody), no w każdym razie nie podłamuje mnie to, bo efekty widzę z dnia na dzień ![]() Ciuchy coraz luźniejsze, samopoczucie okej, na jedzonko nie narzekam, a i tyłek i uda coraz jędrniejsze, łapię się na tym, że się aż ze zdziwieniem macam - wybacz mi takie szczegóły A mieszkanko raczej urządzone, ale na pewno muszę kilka rzeczy skombinować: - załatwić kącik dla minerałów moich - półka na buty - urządzić kuchnię... Bo jest mikroskopijna (właściwie to jest to kuchnia w korytarzu) i ma tylko jedną szafeczkę - zdecydowanie za mało dla mnie, więc coś po ścianach będę wieszać.... - jakikolwiek stolik to pokoju, bo w przeciwnym razie będziemy jeść na podłodze - i nie wiem, czy nie coś na ciuchy, bo wprawdzie jeszcze kawałek segmentu dostaniemy, ale nie wiem jak z jego pakownością ![]() No i to wszystko muszę raczej jak najmniejszym kosztem, więc szukam stronek z jakimiś pomysłami
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
Weszłam rano na wagę i wskazuje 1kg mniej po pierwszym dniu U.
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

są tam również aktywne linki do pobrania

czyli pewnie nie wiesz nawet, że zdecydowałaś zmienić swój sposób odżywiania na całe życie?

?

a mi tylko sadelko schudlo