|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Hej mamusie
Witam z kawką Juz na zakupach byłam O mało nie zemdlałam przed chwilą, zrobiłam sobie kawe w ekspresie i jak zwykle chciałam go wyczyscić potem, a tam patrzę pająk siedzi! taki gruby blee, ja sie boje pająków musiałam go zabic, az sie trzesłam cała. na pocieszenie czekolade truskawkową jem Svi gratuluję przespanej nocki Mariolu ładna waga synka ![]() Sylka bidulko My wczoraj bylismy u tesciów, zostawilismy Oliwke z siostrami męża i pojechalismy rowerami na ryby, niedaleko z 1-2 km. po godzinie gdzies zadzwoniła siostra męża ze oliwka strasznie płacze, az sie zanosila z płaczu musiałam szybko wracac. Zaczela plakac jak pieluche jej zmieniały i jak juz sie rozpłakała to nie dało sie jej uspokoic, no takiego płaczu w zyciu nie słyszałam, bidulka moja, a siostry męża płakały razem z nią. Nie wiem czemu tak się dzieje, to juz drugi raz tak się stało, kiedys tez jak Oliwka została z nimi a my poszlismy do znajomych to tez tak strasznie zaczela plakac ze sie nie dało uspokoic jej i musielismy wracac. Może to dlatego, ze nie za czesto tam jezdzimy i Oliwka nie jest jeszcze przyzwyczajona do nich, ale bawi się zawsze ładnie z nimi, karmią ją bez problemu, sama nie wiem. Czasem jak muszę gdzies wyjechac to przyjeżdzają do nas i zostają z Oliwką i jest oki nie płacze, a tam u nich takie akcje. chyba bede musiala sobie zrobic przerwe z przytulankami, bo odebralam cytologie i mam stan zapalny musze isc do ginki, dzisiaj chciałam, ale juz miejsc nie było.
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-05-05 o 10:10 |
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
a jaki masz wynik cytologii? w II stopniu często piszą, ze są poj. kom. zapalne, ale to norma chyba, ze są bardzo liczne albo masz jakieś objawy
|
|
|
#843 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
p4w no ok - tylko mowie, ze ja takich sytuacji ani nie mialam, ani nie widzialam - a dzieci moich kolezanek chodza naprawde do roznych przedszkoli i to co piszesz to jakis kosmos jest, jak z filmu kiepskiego
![]() mam z tym stycznosc i takich ekscesow nie widzialam ani nie slyszalam
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz sie doczytałam, ze to jakis nowy system BETHESDA i wg niego Luxmed przedstawia wyniki. tutaj o nowej cytologii Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-05-05 o 10:21 |
|
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też wypełniałam miejsce pracy, ale nie oszukujmy się jak napiszesz "własna działalnośC, albo jakaś korporacja, czy kancelaria adwokacka" to jest duże prawdopodobieństwo że Toje zarobki są powyżej średniej krajowej, a jak napiszesz "sklep spożywczy czy fabryka" to takie szanse są mniejsze - oczywiście mogą być wyjątki, bo moze pracować w kancelarii prawniczej jako recepcjonistka, albo w fabryce jako dyrektor, ale chodzi mi o to, ze dzięki takim formularzom mozna mieć jakiś pogląd dot. statusu materialnego ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- mój mąż dziś po raz kolejny zostawia mnie na cały dzień i ma chyba wyrzuty sumienia, bo wpadł jeszcze przed wyjazdem i przywiózł mi moje ulubione ciasteczka owsiane, a wczoraj też był na wyjeździe i przywiózł mi jakieś serum na zmarszczki, bo Pani w aptece mu poleciła i był w promocji
|
|
|
#846 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam trochę kasy Zuzi i chciałam Jej coś kupić. Za wszystko zapłaciłam 194 zł, także myślę, że nieźle.Jak już przetestujemy to zdam relację No coś Ty Anula. Nie obwiniaj siebie Cytat:
Dawno nie kupowałam żadnych zabawek.Cytat:
Ah jak my lubimy siebie łapać za słówka
|
|||
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisałam tak, bo ja się kiedyś przeraziłam, jak zobaczyłam na wyniku kom. zapalne, a okazało się, zę to jeszcze norma przy II Stopniu te stopnie to system Pappanicolau , a w Bethesda jest inaczej
|
|
|
#848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie fajnie z nogą Cytat:
![]() Herbatkę też z butelki pije? Cytat:
Nie taki On chętny ![]() Wiesz co mi odpowiedział wczoraj na to, żeby zaczął mnie w końcu masować? Ciebie raz pomasować to Ty byś chciała co tydzień No ręce opadają. A jak odpowiedziałam, że chcę conajmniej dwa razy w tyg to myślał, że żartuję.Pokażę ale samą sukienkę. Na modelce wygląda fajnie, ale na mnie pewnie już nie. Cieszę się, że nocka lepsza ![]() Idę myć głowę |
|||
|
|
|
#849 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
p4w nie za dobrze masz z tym swoim mezem?
![]() dziewczyny w h&m sa fajne rzeczy przecenione dla maluszkow - spodnie na podszewce z kubusiem puchatkiem 30zl, ciensze spodnie brazowe 20zl, spodnie lniane 39zl, krotkie kolorowe spodenki 19zl, czapeczki bodajze 9.90zl.....pozniej wstawie fotki a dla starszych dzieciaczkow sa koszulki bez rekawow za 14.99zl i za 6.99zl, oraz dwupaki za 24.90, kolorowe szorty w krate za 29zl i komplet szorty i t-shirt za 39zl
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz, ze ten wyjazd go gryzie, a dwa pewnie jak wróci to będzie chciał na rowerki pojechać, bo dziś sroda i wie, ze będę gadać jak ja go dobrze znam ![]() chętnie bym pojechała do H&M, ale oczywiście jestem cały dzień sama, a z małym jest cieżko robić zakupy
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Wpadłam sie przywitac, narazie nie mam czasu pisac bo Kuba marudzi. Moze za chwilke usnie to pocytuje. Nocka w pełni przespana, standardowo nad ranem wziełam małego do siebie i spał jeszcze ze mna do 8 ![]() Gorgulek, bardzo fajne zabawki kupiłaś córci ![]() My tez wczoraj kupilismy Kubie 3 zabawki: taka kierownice z przyciakami (odgłosy samochodów, klakson itp.),aparat fotograficzny z przyciskami (odgłosy psa i kaczki ) i taki mały helikopter (pociaga sie za sznurek i kreca mu sie smigła i swiecą no i oczywiscie jezdzi) ![]() Nie były drogie a nawet fajne i Kuba zainteresowany Aha i TZ kupił parasolke do wozka. Kazałam mu wziasc kolor grafitowy a on wział jakis złoty Teraz musi wymienic ![]() Aha i juz tak z rana prosze o kilkanie i głosowanie ![]() Cos mi sie wydaje, ze nie mam szanas wygrac-spadam w dół... (takze chyba sobie odpuszcze)
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam - gorgulku, bardzo fajne zabawki
my mamy taką książeczkę z rymowankami i Tomuś ją uwielbia - sam sobie włacza, przewraca strony i tańczy do piosenek
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedze sama z Kuba (dobrze, ze mam blisko rodzicow to przyjda i chociaz mam z kim pogadac). Dzisiaj jedzie na konferencje do Poznania i wroci w piątek. Czasami mam juz dosc tego ciągłego siedzenia w domu, sprztania, gotowania... Twoj to chociaz jakos Ci to wynagrodzi a moj nigdy nie zrobił mi takiego prezentu...heh chyba za duzo wymagam
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Plodne dzis jestescie to dobrze ![]() A ja wczoraj nie moglam spac w nocy ![]() Wszystkim slicznie dziekuje za mile slowa dotyczace Antosia Tulipfever, wpadaj, jak tylko bedziesz mogla ![]() Katarzynko, wspolczuje nocki. ![]() Gorgulku, fajne zabawki Svinecko, gratuluje fantastycznej nocki ![]() Zmykam, bo juz jest chyba po Antosiowej drzemce ![]() Milego dnia
|
#856 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też nie stać na nowe fishera. Np. ta piłeczkowa żyrafa kosztuje ok 150 zł a ja zapłaciłam za nią 50 zł ![]() Ja klikam Cass co z bieganiem? ;> Cytat:
Zuzia przy każdej muzyczce tańczy to może i przy tym też będzie ![]() Cytat:
I wzajemnie Listonosz obudził mi Zuzke ![]() Przyszła sukienka... Jest dobra ![]() Pokażę Wam fotki ale na modelce ![]() Załącznik 3082090Załącznik 3082091 |
|||
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Cass, kliknęłam ci
ja nie biorę udziału w konkursie, po ostatnim klikanym konkursie mam dosyć
|
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam biegac wczoraj ale Kuba zasnał pozno ( a jak chce biegac wieczorem jak juz małego położe) i juz mi sie nie chciało. ![]() Ale dzisiaj postaram sie znalezc czas, musze tylko pogadac z mama czy popilnuje małego bo TŻ nie bedzie. Śliczna sukienka. Lepiej pokaz jak sie na Tobie prezentuje A ja od poniedziałku na diecie - taka zmodyfikowana ONZ ![]() Juz widac ze mam bardziej płaski brzuch bo po swietach pofolgowałam sobie i brzuch zaczał mi znow odstawac 3 dni diety i juz są efekty ![]() Aha i wczoraj zaopatrzyłam sie w ten nowy balsam Nivea 2*Q10 - extra ujętrniający. Smaruje nim brzuch 2 razy dziennie, zoaczymy czy pod dwoch tyg. bedą efekty ![]() Ale mam bałagan w domu, wszedzie kurz nie mam czasu doladnie posprzatac bo mały mi nie daje. A przydałby sie generalny porzadek.
|
|
|
#859 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() a u svi nie chce otwierać ![]() hej u nas nocka ok ale dziś Amelka też maruda tylko na rączkach i cycuś wiecznie najlepiej to powinnam siedzieć rozebrana a ona by non stap się podłączała... może to na zęby i jej takii czas przejdzie. albo jakiś skok ma i potrzebuje wiecej czułości...dziś kolejne kąpanie pewnie będzie to samo co ostatnio... zaraz na spacerek idziemy bo zaczyna się rozpogadzać wreszcie miłego dnia |
|
|
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Ty o ile pamietam wygrałaś nagrodę? Dostałas już ją? Ja nie mam szanas w tym konkursie. Nie wiem jak dziewczyny to robia ale maja juz bardzo duzo kliknięć A ja cały czas spadam w dół...
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie brzuch. Do takiej sukienki trzeba płaski a mi odstaje. Czekam na hula hop i zacznę kręcić i brzuszki robić. Mam miesiąc ![]() Lepiej odpocznij
|
|
|
|
|
#862 | ||
|
Wtajemniczenie
|
przynajmniej wesoło jest
(no bo ja to rzecz jasna tak z sympatii )Cytat:
w moim autku też ciągle coś stuka, nie mówiąc o tym że na zimówkach dalej jeżdżę żona mechanika ![]() Cytat:
Chętnie wróciłabym do pracy na pół etatu ![]() My już po spacerku, króciutko dzisiaj bo mżawka straszna, ble, mała śpi to ide jakiś obiadek sobie zmajstrować
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tym bardziej prosze o częste kilki ![]() A moze u Amelki to własnie skok? Albo chce znacznie wiecej czułosci od mamusi ![]() U nas pochmurno i pada deszcz no i zimno...brrr
|
|
|
#864 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
cass nie poddawaj sie moze jest jakis klub gdzie dziewczyny sobie klikaja jak przy vichy??o juz 60 m-ce.. chyba kazdy klik licza Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-05-05 o 11:50 |
|
|
|
|
#865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja wole biegac wieczorem, po pierwsze nikt mnie nie bedzie widział a po drugie- TŻ jest wieczorami i popilnuje małego. Właśnie do takiej sukienki trzeba miec płaski brzuch, bo to pewnie taki lejący materiał i bardzo opina i eksponuje każdą wypukłosc. Właśnie to robie...odpoczywam zamiast zmywac gary ![]() Cytat:
Moja mam pracuje a tesciowa teraz wyjezdza. Zreszta wiadomo jak to z tesciową...chyba nic nie trzeba dodawac A nianki nie chce Wiec praca musi poczekac dopoki Kuba nie pojdzie do przedszkola. A u Ciebie jak ta sytuacja wygląda? Miałabys z kim zostawic Martynke? ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Skierko -
|
|
|
#866 | |||
|
Zakorzenienie
|
boze ale Wercia marudna dzisiaj
od samego rana -nigdzie jej sie nie podba , tylko na rekach teraz zasnela Cytat:
tak samo Wercia plakala kiedys jak moja mama ja kapala, w dzien wszystko ladnie ale przy kapieli jej sie nie podobalao, na szczescie jej minelo i teraz mama ja kapie bez stresu i placzu Werci ![]() jak malz ja kapal tez plakala.......dziecko sie przyzwyczaja ze zawsze robi to ta sama osoba i jak inna to nie czuje sie bezpieczne mam nadzieje ze szybko wyleczysz to zapalenie tak nie chce z kubka.......ze szklanki to by chciala ale boje sie jej dawac ze sie zakrztusi Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W grę wchodził by tylko prywatny żłobek albo niania, taki żłobek na 5 godzin to nawet nie jakiś mega wydatek no ale mi się to po prostu finansowa nie opłaca. Zarabiałam delikatnie mówiąc średnio, wypłata za 1/2 etatu poszłaby w całości na opiekę nad małą, na paliwo musiałabym chyba pożyczać Teraz mam dodatek do urlopu wychowawczego więc nie jest tak tragicznie, żebym zarabiała więcej to byłaby nieco inna sytuacja a tak to mogę sobie gdybać, najnormalniej w świecie nie stać mnie finansowo na powrót do pracy Dziewczyny nie ma któras z was numeru do adaikaki?może by skrobnąć czy u niej wszytko ok?
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-05-05 o 12:09 |
|
|
|
|
#868 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie. Baty Im się należą ![]() Cytat:
A wieczorami to mam stracha. Ciekawe jak z moją kondycją aż się boję.Nie jest lejąca. Ładnie się dopasowuje i nie wyglądam w niej źle ![]() Cytat:
Jestem już umęczona Jej dzisiejszym płaczem i marudzeniem. Nic się nie podoba.Zuzka nawet z butli nie chce ![]() A ten kubek lovi to mogę sobie wsadzić... też go nie chce... ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#869 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cass jak ktos bedzie Ci klikal kilka razy to system go zablokuje - dana osoba najlepiej niech klika Ci raz dziennie
hmmm mnie nawet nie ma w rankingu
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z czasem mam nadzieje ze Wercia sama wyciagnie raczke po kubek ![]() juz pisaalam kiedys ze synek znajomej tez tylko z butli pil a teraz ma 1,5 roku i pije ze szklanki bez problemu, sok z butelki, z kartonu i jaka radoche ma a z koleji corka przyjaciolki ma 3 lata i one jej rzadko podaje w szklance (bo rozlewa) i nadal z butli pije-dla mnie to nie do pomyslenia zeby 3 letnie dziecko soczek z butelki pilo ![]() a corka szwagierki ta co 5 lat niedawno skonczyla pije kakao z butli zawsze przed snem
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

musze isc do ginki, dzisiaj chciałam, ale juz miejsc nie było.

ta kosiarka bardzo mi się podoba
,więc na razie nie ma sensu kupować. Daj proszę znać jak sprawdza się ta żyrafa 
W każdym razie dążymy do wyeliminowania butelki. Myślałam nad dym kubkiem 360 ale skoro z niego kapie to bez sensu ...

Dawno nie kupowałam żadnych zabawek.

),w efekcie czego nie mam kostki tylko jedno,wielkie spuchnięte jajo.Na nogę stawałam,ale bolało-mąż jednak uparł się żeby jechać na pogotowie.Zrobili prześwietlenie i założyli szynę,za 8dni mam do kontroli.Jakoś kuśtykam,ale dobrze że wogóle da się w tym chodzić,na domiar wszystkiego Bartosz na maksa marudny,coś mu się stało i nawet z teściową nie chce posiedzieć a jak go weźmie na ręce to robi smutną minkę i zbiera go na płacz