Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-05, 12:35   #2821
monikadavvida
Raczkowanie

GG do monikadavvida
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
Ja tez sie boje poroduaaaaaaaaaaa, tylko spokoj mnie uratuje, tylko spokoj
ja też się bałam... ale jak już masz coraz silniejsze skurcze to przestajesz się bać, a starasz sie robi,c wszystko żeby to już było za Tobą nie ma stresu najbardziej boli przy wypychaniu główki w ostatniej fazie jej przejścia, a reszta to na prawdę nic aż tak strasznego wytrzymasz

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Monika - Jaś też przystojniacha i ma tak słodko zadarty nosek ?
Cytat:
Rewelacyjny porod!!! Jasiu jest przecudny!!!!!!!!!!!!!:lo ve:
Gratuluje
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19033417]Słodziak Jaki ma nochalek fajny [/QUOTE]
Jaś to cały tata a nosek ma faktycznie lekko zadarty przez co wygląda jeszcze słodziej pięknieje w oczach, za to robi się coraz bardziej ruchliwy, przez co ciężko mi się karmi bo zamiast złapać cyca to macha główką dookoła i się denerwuje a ja razem z nim zanim chwyci dobrze (albo zanim w ogóle uda nam się trafić do buzi ).. dzisiaj przespał prawie całą noc, dzięki czemu ja też wstałam wypoczęta (w miarę ). a teraz śpi w łóżeczku, ale chyba pora się wybudzać bo czas karmienia nadchodzi
monikadavvida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 12:35   #2822
kardashi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19024661]
2. Po wizycie u gina - szyjka piknie się skraca, rozwiera i mogę rodzić kiedy chcę Mało tego - wg gina czop też mi już odszedł, czyli to co obserwuję od kilku dni to właśnie to Mam l4 do dnia porodu, czyli do 19 maja, mało tego - w tym miesiącu gin dostał jakieś dyżury za kolegę i jest częściej, więc mam większe szanse, że on na dyżurze będzie Jeśli do 19 maja nic się nie ruszy, 19 jadę do szpitala na ktg, a potem do 2 dzień.

[/QUOTE]

ooo.. no to suuperr..
Noo to żeby teraz Agatka sie w koncu zdecydowała żeby wyyjść

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19028232]

ja- po wizycie u gina- nie mam tak fajnych wieści... Mialam usg i badanie na fotelu- i wszystko jest pozamykane, nic się nie skraca, dzidek jest bardzo wysoko, generalnie do porodu wieki... Ginka się śmiała, że na jej oko ten dzidek majowy nie będzie... Mi tam do śmiechu nie ma... nie chcę przenosić.... chcę urodzić maju.
Bądź co bądź termin kolejnej wizyty mam na 1 czerwca, a w każdej chwili ginka jest dostępna pod komórką i może mnie przyjąć w swoim przydomowym prywatnym .gabinecie.

No i dzidek już jest spory, - kolejny powód dla którego wolałabym wcześnie rodzic, a najdalej w terminie. według dzisiejszych miar, dzidek waży około 3100g... , a to dopiero 36t 4d.... A wymiar główki jak w 38t3d... kurde, czemu to tak jest, że duże kobietki rodza takie maleństwa, a takie małe chuchra jak ja muszą rodzić takie duże dzieciaczki...

a pozytywna wieść jest jedna- ja nic nie przytyłam od ostatniej wizyty.

Maksiu dziś rano pytał, kiedy braciszek wyjdzie z brzuszka, to mu powiedziałam, że dziś jade do lekarki, to się spytam...
Wracam do domu, a on mnie pyta: " Gdzie masz braciszka?"
no to odpowiadam, że w brzuszku, a on na to: "Nie wyjęła pani doktor braciszka?" On się już tak niecierpliwi....

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

sparkly, i tak świetnie sobie radzisz. [/QUOTE]

Oo.. To nasze dzieci chyba sie głowkami zamieniły Moja w 38 tyg miała główkę jak na 35 tydz
Noo ale ładnie waży

A Maksio jak zwykle przesłodki

Cytat:
Jestem ciekawa czy moj sen okazal sie proroczy
Informuj!!

milego dnia, jestem ciekawa czy sie ktoras rozsypala.
Kropka, Iza, Kardashi, Edzia??????????
Niestetyyy.. nie był proroczy
a szkoodaa. już myślałam..
Trochę potwardniał mi jeszcze brzuch ale tak bezboleśnie. w nocy nic nie bolało.. Prócz tych głupich pachwin..

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny no ja jak narazie jeszcze w dwupaku ale wybieram sie do szpitala dzis noc ciezka
o 3 po wizycie w wc na papierze krew no i na wkładce tez skurcze nieregularne ale sa dodatkowo wyniuchałam ze chyba mi sie sączą lekko wody przezroczysty płyn lekko swiecący o słodkawym zapachu (co do zapachu tu nie jestem pewna bo mam zapachowe wkładki ) ale one by az tak zapachu moczu nie zmieniły

lepiej to sprawdzic no i niepodoba mi sie ta krew (niby tak powinno być ale...) tż wzioł wolne i jedziemy trzymajcie kciuki papapa dam jakby co znać jak sie rozwineła akcja
Idz i bez Amelki nie wracaj !
Trzymam kciuki

Monika i Sparkly suuper macie dzieciaczki

Noo a u mnie noc spokojnaa..
Te skurcze minęły zanim poszłam spać. Rano trochę mnie pobolało jak na @ i te pachwiny..
Noo i mala dziś sie mało rusza..

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-05-05 o 12:36
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 12:37   #2823
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monikadavvida Pokaż wiadomość

a to nasz Jaś
Jasiu słodki

Cytat:
dwa pytanka:
na której ze stanikowych stron znajdę przejrzystą tabelkę z doborem rozmiaru?

czy któraś z Was kupowała w electro.pl?
ja wlasnie balam sie zakupu przez internet...w zwiazku z tym ze te staniki do karmienia wogole mi sie nie podobaja , kupilam tylko 1 taki zwykly bawelniany w sklepie, a w zwyklym z biezlizna kupilam sobie dwa piekne staniczki z odpinanymi ramiaczkami i bede ich uzywac jako do karmienia...mialam rozmiar 70B, teraz do karmienia zamowilam 75C...mysle ze wystarczy

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1903464 5]twarda jestem , porodu się nie boję... tylko szpitala... muszę się tam wybrać i oglądnąć jak to wygląda, co każą zabrać na porodówkę... i już przed tym stresa mam...

dzisiaj stuka 36 tydzień... zaczynam coraz poważniej trząść portkami [/QUOTE]
ja cos wiem o szpitalu, pojechalam zobaczyc jak wyglada izba przyjec, mialam sie rozejrzec, porozmawiac z polozna...i jak juz tam weszlam to taki strach mnie oblecial ze tylko zamienilam jedno zdanie z polozna i ucieklam moj facet tez powoli zaczyna chyba sie bac, bo na kazde moje jekniecie juz sie zrywa i pyta czy to juz...a jeszcze w 36 tygoniu obydwoje twardzi bylismy

Cytat:
Czesc Dziewczyny no ja jak narazie jeszcze w dwupaku ale wybieram sie do szpitala dzis noc ciezka
o 3 po wizycie w wc na papierze krew no i na wkładce tez skurcze nieregularne ale sa dodatkowo wyniuchałam ze chyba mi sie sączą lekko wody przezroczysty płyn lekko swiecący o słodkawym zapachu (co do zapachu tu nie jestem pewna bo mam zapachowe wkładki ) ale one by az tak zapachu moczu nie zmieniły

lepiej to sprawdzic no i niepodoba mi sie ta krew (niby tak powinno być ale...) tż wzioł wolne i jedziemy trzymajcie kciuki papapa dam jakby co znać jak sie rozwineła akcja
Trzymam kciuki !
a tak swoja droga ja nie mam problemow z popuszczaniem moczu...hmmm...

Cytat:
Ja tez sie boje poroduaaaaaaaaaaa, tylko spokoj mnie uratuje, tylko spokoj
nie jestes sama)))

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
..reszta ciuszków , które dostalam od kolezanki...
pikne....co do ciuszkow to tyle ladnych dla dziewczynek jest w moim lupmeksie.....eh...ja dla swojego dzisiaj za reklamowke zaplacilam 50zl a dla dziewczynek byly miniaturowe sukienusie , piekne bluzeczki...eh...
Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
ja też wczoraj mialam wizyte..bakteria jeszcze troszke w w moczu jest-jeszcze jeden Monural mam sobie wypić,wymaz pobrany w piatek wynik.Robił mi usg, Haneczka waży już 3381g ciesze sie bo silna bedzie ale z drugiej strony czy podołam siłami natury??ja mała tez jestem i drobna..50kg wagi przed ciążą no i nic sie nie szykuje jeszcze do porodu..łożysko już nie za młode, wody są,i jak tak będzie do 10 maja ciszaa-mój termin porodu, to 12 maja mam przyjsc do szpitala na ktg.
a moge zapytac jaka bakteria? ja walczylam z bakteria e coli w moczu, niby po antybiotyku pozbylam sie tego swinswta a po kilku tygodniach znowu pojawila sie ale juz w mniejszych ilosciach i moja ginka powiedziala ze juz nic nie bedziemy z tym robic...bo posiew gbs wyszedl okej. nie wiem co o tym myslec...

Cytat:

Radzilabym zamiast odciagania mleka (co powoduje jeszcze wieksza stymulacje do produkcji mleka) zastosowac dwa razy dziennie masaze piersi od zewnatrz do srodka, pod prysznicem z ciepla woda. na poczatku odczuwasz ból ale po kilkudniowych sesjach przechodzi i zmniejszy sie produkcajmleka i piersi przestana bolec. Równiez po masazu na sucho mozna zastosowac worek z ciepla woda lub pooduszke elektryczna.
a moja kolezanka miala ogromne zapalenie piersi i nawal...pielegniary zalecily oklady z lisci swiezej kapusty...i podobno to pomoglo jej bardzo...chociaz jak z nia rozmawialam 4 dni po porodzie to plakala ze nie dosc ze pieluchy w majtkach musi nosic to jeszcze kapuste w cyckach no ale wazne ze pomoglo

Edytowane przez ewciak123
Czas edycji: 2010-05-05 o 12:47
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 12:39   #2824
angkorcz
Raczkowanie

witajcie mamcie ja nadal 2 in 1 a juz 9 dni zostalo jejku ale ten czas leci dziekuje za zyczenia i co maly niechce mamusi prezentu na urodzinki zrobic uparciuch jeden ale dzien sie jeszcze trwa teraz czekamy na moja mame w piatek przyjezdza a to sa jej urodziny takze moze wnusio zrobi niespodzianke babci ja juz chce miec nikosia przy sobie jak tak patrze na wasze skarby och takie misiaczki moj maz sie smieje ze zacaluje malego ma racje bede calowac doslownie wszedzie ale ja chce juzzzzzzzzzzzz
znowu nocka nieprzespana siku non stop i wielka zgagaaaaaaa znow mnie dopadla ale najlepsze jest to ze po wodzie mineralnej hahaha
maksiu jest niesamowity wogole dzieciaczki w tym wieku maja pomysly niesamowite
ostatnio bylam u kolezanki pokazalam zdjecie z ost usg i spytalismy sie jej synka czy chce zobaczyc on z wielka podnieta w glosie ze tak poczym stwierdzil ze to jest fuj i on chce zobaczyc kolorowe zdjecie hehehe:ha haha:

22maj na swiecie pojawil sie NIKODEM

angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 12:41   #2825
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

nie chce nic sugerować ale mozliwe ze masz zapalenie piersi
jesli masz którys z tych objawów :

ale moze tez cie chwytac jakies grypsko

zycze ci zeby szybko sobie poszło a kysz

Wieczorem już gorączka spadała, bez podania leków. Dzisiaj jest ok. To nie jest zapalenie piersi, bo dokucza mi katar i drapanie w gardle

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Według tego kalkulatora to ja jestem w 34 tc.

Jestem w szoku i nie wiem co zrobić.
Mianowicie moja córka przychodzi dziś ze szkoły i mówi, że to jest jej szcześliwy dzień.To ja w żartach pytam "co chłopak cie na randkę zaprosił?" a ona "nie powiem".To ja ją za jezyk pociągnęłam i w zartach pytam o co chodzi.Ona mi opowiada, że w sobote umówiła się z kolegą z klasy w parku ale, że idzie tam też jej koleżanka.Wcześniej pytała mi sie czy może iść do tego parku z tą kolezanką i się zgodziłam.No idzie również spac do tej kolezanki.Nie panikowałabym gdyby chodziło tylko o spotkanie w parku.Pobawią sie na chustawkach i tyle ale na facebooku patrze a moja 11letnia córka jest w zwiazku z tym chłopakiem od dziś.No ja nie wim co myśleć i zrobić
Też to przechodziłam w zeszłym roku, ale to była taka "pięciominutówka" . Mój syn wymienił się sms-ami z koleżanką i po chwili mówi, że ma już dziewczynę Tak to się teraz załatwia To było na chwile, bo stwierdził, że ta koleżanka zmienia chłopaków jak rękawiczki i skończyli "chodzenie".

Niedawno wysłał do innej 78 sms-ów jednego dnia

Cytat:
Napisane przez szalony Buziaczek Pokaż wiadomość
Witam
czy można jeszcze dołączyć do klubu mamuś majowo-czerwcowych?
Witaj

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
U nas podobnie. Chciałam karmić piersią, ale nie daję rady. Nadia jeszcze złapie i ssa, ale po 5 minutach zasypia lub ssie przez 30-40 minut, zasypia a po pół godzinie budzi się z płaczem, że głodna. Natomiast Iga wogóle nie potrafi złapać (albo ja nie potrafię jej przystawić). Strasznie ją to denerwuje i po 5 minutach walki z nią - bo to jest walka, pręży się, wygina, macha rączkami i krzyczy - nie płacze; KRZYCZY, ja też kończę z płaczem. Strasznie to frustrujące. Więc jedziemy na butli. Inaczej siedziałabym z dziećmi przy piersiach 24 godziny na dobę a i tak byłyby głodne, bo nie mam tyle pokarmu. Staram się ściągać i dawać im z butelki ale nie zawsze mam czas. Też mam czasem wyrzuty sumienia.

Poza tym jakoś dajemy radę. Jest u nas moja mama i baaaardzo nam pomaga. Samej z dwójką na raz byłoby mi naprawdę ciężko. TŻ wraca z pracy po 16 i też nie mam sumienia budzić go w nocy, bo o 6 wstaje do pracy.

Śliczne dziewczynki No i najważniejsze, że rosną. Nie zmuszaj ich do piersi, jak nie chcą, bo to tylko stresuje niepotrzebnie i je i Ciebie.

Cytat:

a to nasz Jaś
Śliczny

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19034247]

Maksiu w przedszkolu- ma wrażenie- lepiej. [/QUOTE]

To super, że jest już lepiej. Poradzi sobie z tym wszystkim, to mądry chłopiec W razie czego mądrze mu wszystko wytłumaczycie.

Cytat:

Trzymam kciuki

Cytat:
Śliczne ciuszki

Cytat:

Radzilabym zamiast odciagania mleka (co powoduje jeszcze wieksza stymulacje do produkcji mleka) zastosowac dwa razy dziennie masaze piersi od zewnatrz do srodka, pod prysznicem z ciepla woda. na poczatku odczuwasz ból ale po kilkudniowych sesjach przechodzi i zmniejszy sie produkcajmleka i piersi przestana bolec. Równiez po masazu na sucho mozna zastosowac worek z ciepla woda lub pooduszke elektryczna.
W szpitalu babka od laktacji mówiła, żeby kłaść zimne okłady jeśli mamy nawał mleka. To powoduje małe zatrzymanie laktacji. Natomiast, jeśli piersi są nabrzmiałe, to wtedy masaż i ciepłe okłady.

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

a ja wczoraj złapałam mega doła przeraża mnie nie tyle wizja porodu, ale tego co będzie potem, czy dam sobie radę, czy będę umiała.... i to siedzenie w domu juz chyba trochę mnie przytłacza mam plan ogranąć się konkretnie z domowymi zaległymi obowiązkami i w przyszłym tygodniu wybywam do rodziców na kilka dni
Powiem szczerze, że jak przyjechaliśmy ze szpitala, to też bałam się pierwszej nocy, ale było dobrze. Reagowałam tak pewnie dlatego, że odstęp między dziećmi jest u mnie taki duży. Teraz jest już super.

szaja, wieści super .

Dzisiejsza noc była nieciekawa. Luiza budziła się co chwilę. Od 23.45 do 1.30 w ogóle nie spała. Na dłużej zasnela dopiero 0 5.00 i spała do 8.30.

Teraz właśnie ja karmię i zaraz idziemy na spacer, bo jest ładna pogoda.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-05-05 o 12:46
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 12:55   #2826
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość

a moja kolezanka miala ogromne zapalenie piersi i nawal...pielegniary zalecily oklady z lisci swiezej kapusty...i podobno to pomoglo jej bardzo...chociaz jak z nia rozmawialam 4 dni po porodzie to plakala ze nie dosc ze pieluchy w majtkach musi nosic to jeszcze kapuste w cyckach no ale wazne ze pomoglo
buhahahahahha, ale sie usmialam

Cytat:
ja też się bałam... ale jak już masz coraz silniejsze skurcze to przestajesz się bać, a starasz sie robi,c wszystko żeby to już było za Tobą nie ma stresu najbardziej boli przy wypychaniu główki w ostatniej fazie jej przejścia, a reszta to na prawdę nic aż tak strasznego wytrzymasz

dzieki Kochanie, jakos tak lzej mi sie zrobilo, naprawde
Bedzie na pewno dobrze, to pewnie przez to cale myslenie czasem strach obleci.

Marhalczar - cudne ciuszki!! midzio po prostu
Bydgoszczanka - ciesze sie, ze lepiej z przeziebieniem
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 13:03   #2827
Marta1122
Rozeznanie

Ewciak mam napisane na wyniku dosc liczne bakterie-zwykle badanie moczu,wczesniej bylo napisane bardzo liczne, no wiec gin kazal wypic jeszcze jeden Monural, a GBS odbieram dopiero w piatek

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 13:04   #2828
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

na początek "rozsypkowe" wieści od kitty241

sms od kitty:
O 8:05 urodził się nam Jakubek - 55cm i 3,6kg, 10 punktów wg Apgar. Jesteśmy zdrowi i szczęśliwi.

serdecznie GRATULUJĘ !!!
BRAWO dla kolejnej rozpakowanej mamusi.

Cytat:

kochana, trzymam mocno kciuki, obyś do domu wróciła już z maleństwem.

Cytat:
urocze.

Cytat:
ja też wczoraj mialam wizyte..bakteria jeszcze troszke w w moczu jest-jeszcze jeden Monural mam sobie wypić,wymaz pobrany w piatek wynik.Robił mi usg, Haneczka waży już 3381g ciesze sie bo silna bedzie ale z drugiej strony czy podołam siłami natury??ja mała tez jestem i drobna..50kg wagi przed ciążą no i nic sie nie szykuje jeszcze do porodu..łożysko już nie za młode, wody są,i jak tak będzie do 10 maja ciszaa-mój termin porodu, to 12 maja mam przyjsc do szpitala na ktg.
obyś nie musiała dotrzymać do terminu.

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
ja za 4 godziny pędzę na usg
mam stresik bo moze dowiem sie czcy nosze chlopczyka czy dziewoję
obstawiam dziewczynkę.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Teraz właśnie ja karmię i zaraz idziemy na spacer, bo jest ładna pogoda.
już codziennie wychodzicie- ale Wam zazdroszczę tych wozkowych spacerków.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 13:05   #2829
jamaicaP
Rozeznanie

wow, gratulacje jaki wzorowy chlopaczek gratulacjeee!!!

justin, ja juz od kilku kobiet slyszalam taka rade i one mowily ze na poczatku tez nie wierzyly ale jak juz nie dawaly rady i sprobowaly to sobie chwalily wiec na pewno to przynosi ulgę gdy piersi bola
bierze sie swieza kapustę i oddziela liscie, ktore trzeba schlodzic w lodowce i po prostu robi sie takie chlodne oklady z tych lisci
inny sposob to sucha tetrowa pieluszka tez schlodzona w lodowce

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-05-05 o 13:08
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 13:09   #2830
basiak
Raczkowanie

Cytat:

czy któraś z Was kupowała w electro.pl?
Mój mąż już kilka razy robił u nich zakupy. Z większych sprzętów nawet lodówkę i telewizor kupował. Zawsze wszystko było ok, z wyjątkiem lodówki, która przyjechała poobijana, jednak to raczej wina firmy kurierskiej była... Ale bardzo sprawnie i szybko poszło z wysyłką drugiej lodówki. Także polecam.

Cytat:

Dawaj Edzia!!!! Już czas

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

a ja wczoraj złapałam mega doła przeraża mnie nie tyle wizja porodu, ale tego co będzie potem, czy dam sobie radę, czy będę umiała.... i to siedzenie w domu juz chyba trochę mnie przytłacza mam plan ogranąć się konkretnie z domowymi zaległymi obowiązkami i w przyszłym tygodniu wybywam do rodziców na kilka dni
Kochana napewno dasz radę i będziesz umiała. My kobiety naprawdę opiekę nad dzieckiem mamy "we krwi" Ja byłam przed porodem przerażona, bo nigdy nie miałam do czynienia z noworodkiem, a teraz mogę wszystko robić z zamkniętymi oczami Będzie dobrze

Cytat:

To normalne, ze na poczatku jest trudno ....ale nie trzeba sie poddawac!!!
Trzeba poswiecic czas i miec cierpliwosc..okolo 2-4 tyg ssanie powinno byc uregulowane. Nalezy pamietac, ze zoladek dziecka po urodzeniu jest bardzo maly okolo 5 ml pojemnosci , dlatego tez czesto upominaja sie o jedzenie, karmic zatem trzeba wg zapotrzebowania dziecka i w czasie jakim kazde z nich potrzebuje.... karmienie wg zegarka nie dziala i nie jest zalecane.
Z drugiej strony, a by dziecko nauczylo sie ssac i do tego momentu nie nalezy dawac dziecku smoczka ani mleka z butelki poniewaz forma ssania jest kompletnie inna , co utrudnia dziecku nauke ssania z piersi.
Musisz równiez zwrócic uwage na to w jaki sposób dziecko obejmuje sutek (poprawnie tak jak na zalaczonej fotce). Mam nadzieje, ze bedziesz cierpliwa i uda ci sie karmic je piersia.
Pd. Na pozostalych fotkach najwygodniejsze pozycje do karmienia blizniat

Aby zwiekszyc produkcje mleka przez organizm nalezy piersi stymulowac...skoro male nie ssia poprawnie, równiez nie stymuluja odpowiednio piersi. Zalecam po kazdym karmieniu stymulacje za pomoca laktatora-im wieksza stymulacja tym wieksza produkcja mleka.
A jeśli nauka ssania zajmie dziecku kilka dni na przykład to co? Należy wogóle nie dawać dziecku jeść?
Albo - jak było u mnie pokarm po porodzie pojawi się dopiero w 4 dobie...?

Teorię chyba każda z nas zna doskonale, ale jak widać nie zawsze udaje się te wszystkie zasady stosować w praktyce niestety mimo szczerych chęci.

Monika Jasiek superowy jest i ma słodki nosek

Kurde gdzie jest Kropka???

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 13:11   #2831
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
Ewciak mam napisane na wyniku dosc liczne bakterie-zwykle badanie moczu,wczesniej bylo napisane bardzo liczne, no wiec gin kazal wypic jeszcze jeden Monural, a GBS odbieram dopiero w piatek
a widzisz to ja mialam na poczatku napisane liczne bakterie z wyniku ogolnego moczu. Kazali mi zrobic posiew moczu i wychodowali bakterie ecoli jak sie okazalo, po czym sprawdzali na jakie leki sa odporne te szczepy zeby nie przepisywac zbednie lekow ...no i wcinalam jakis antybiotyk , wybiilam to swinstwo a teraz znowu robilam ogolne po kilku tygodniach i wyszlo nieliczne bakterie i juz ginka nie kazala wcinac antybiotyku...moze nie musze skoro posiew wyszedl ok dzieki za info

sms od kitty:
O 8:05 urodził się nam Jakubek - 55cm i 3,6kg, 10 punktów wg Apgar. Jesteśmy zdrowi i szczęśliwi.

Gratulacje!!!!! piekna waga

Edytowane przez ewciak123
Czas edycji: 2010-05-05 o 13:13
Stary 2010-05-05, 13:13   #2832
basiak
Raczkowanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19041864]na początek "rozsypkowe" wieści od kitty241

sms od kitty:

[/QUOTE]

Kitty

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 13:14   #2833
marhalczar
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19041864]na początek "rozsypkowe" wieści od kitty241

sms od kitty:

serdecznie GRATULUJĘ !!!

kochana, trzymam mocno kciuki, obyś do domu wróciła już z maleństwem.

urocze.

obyś nie musiała dotrzymać do terminu.

obstawiam dziewczynkę.

już codziennie wychodzicie- ale Wam zazdroszczę tych wozkowych spacerków. [/QUOTE]

Gratulacje kitty z okazji rozwiazania i buziaczki dla dzidka!!!

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Mój mąż już kilka razy robił u nich zakupy. Z większych sprzętów nawet lodówkę i telewizor kupował. Zawsze wszystko było ok, z wyjątkiem lodówki, która przyjechała poobijana, jednak to raczej wina firmy kurierskiej była... Ale bardzo sprawnie i szybko poszło z wysyłką drugiej lodówki. Także polecam.

Dawaj Edzia!!!! Już czas

Kochana napewno dasz radę i będziesz umiała. My kobiety naprawdę opiekę nad dzieckiem mamy "we krwi" Ja byłam przed porodem przerażona, bo nigdy nie miałam do czynienia z noworodkiem, a teraz mogę wszystko robić z zamkniętymi oczami Będzie dobrze

A jeśli nauka ssania zajmie dziecku kilka dni na przykład to co? Należy wogóle nie dawać dziecku jeść?
Albo - jak było u mnie pokarm po porodzie pojawi się dopiero w 4 dobie...?

Teorię chyba każda z nas zna doskonale, ale jak widać nie zawsze udaje się te wszystkie zasady stosować w praktyce niestety mimo szczerych chęci.

Monika Jasiek superowy jest i ma słodki nosek

Zdarzaja sie wyjatki jak zawsze ale nie trzeba sie poddawac i próbowac dalej Zalczam fotke typu masazy piersi na zwiekszenie produkcji i wydzielania mleka..

Mozesz sama sprawdzic czy dzieci otrzymujaodpowiednia ilosc mleka:

Nalezy tez sprawdzic czy robi kupke w pieluchy od 2 do 5 razy w ciagu doby..(tak jest w pierwszych miesiacach oraz czy przybiera na wadze od czwartego dnia po urodzeniu od 120 do 210g /tygodniowo.....i jeszcze jedno, ...jezeli twoje dziecko ssie od 6 do 10 razy /24 godz i slyszysz jak polyka mleka to nie ma czym sie przejmowac, wszytsko jest ok. Jezeli nie musisz isc do pediatry i skonsultowac.

Pd. Daje rady z mojego doswiadczenia w pracy codziennej, jestem polozna.

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-05-05 o 13:56
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 13:15   #2834
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
...
Kropka znów robi nam psikusa i się nie pojawia żebyśmy myślały ze moze sie rozpakowała a tu na koniec dnia znów wpaadnie

Kitty gratulacje!!!k laski:

Stary 2010-05-05, 13:18   #2835
Marta1122
Rozeznanie

Kitty gratuluje jaaka duża dzidzia!!napisz coś o porodzie sama czy cc??

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 13:21   #2836
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Zupelnie szczerze to Ci sie nie dziwie, a do tego ta pogoda.
Przy tym i promotor wydaje sie nie taka wielka chmura.
Nie wierze, ze to napisalam, dla mnie spotkania z promotorem byly czasem jak burza gradowa.
mocno trzymam kciuki
Nie urodz nam Kobitko gdzies w drodze.
Jestem, nie urodziłam
A na temat promotora się nie wypowiem teraz, bo mnie szlag trafia Potem się pożalę.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19034247]fajna akcja, ale pewnie będą tłumy. no i pewnie tylko w większych miastach.

tak, bedzie raźniej.

Maksiu w przedszkolu- ma wrażenie- lepiej. Oficjalne pożegnanie się i zostawienie go w przedszkolu wciąż nie wychodzi, on mnie nie chce wypuścić do domu, tak błagalnie prosi: "Mamusiu zostań tu ze mna"...
więc codziennie chwilkę z nim zostaje, a po 10 minutach jak on jest zajęty zabawą- ja uciekam. Wtedy on nawet tego nie zauważa, albo jest chwilkę smutny, a zaraz potem bawi się dalej. A potem, jak go odbieram i idziemy do domu, to opowiada jk bylo fajnie, czym się bawił, co pani z nimi robiła, w co się bawili, itp. itd. Więc generalnie chyba mu się w przedszkolu podoba, tyle, że ten moment rozstania, "zamknięcia drzwi" jest dla niego wciąż zbyt trudny...
A ja jestem dobrej myśli, mam nadzieję, że będzie coraz lepiej.
I że nie pochrzani się jak już dzidek bdzie na świecie, przedszkole i nowy członek rodziny to sporo nowości jak na 2,5 laka, ale mam nadzieję, że Maksiu jakoś to ogarnie. [/QUOTE]

W Sosnowcu akcja była
A Maksiu = ma dopiero 2,5 roku, ma jeszcze prawo do niewypuszczania mamuni z przedszkola I tak jest dzielnym facecikiem, cmoknij go od ciotki szajki

Cytat:

Wow, no to czekamy na ciebie już nie w dwupaku Powodzenia

sms od kitty:

[/QUOTE]

No proszę, ale punktualna GRATULUJĘ Kubolka

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Kropka znów robi nam psikusa i się nie pojawia żebyśmy myślały ze moze sie rozpakowała a tu na koniec dnia znów wpaadnie
Kropencja żyje, w dwupaku nadal

Idę spać, ledwom żywa...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 13:26   #2837
margo80
Zakorzenienie

Kitty - gratuluję

mam taką propozycję, żeby na liście rozpakowanych pisać, jaki był termin porodu. będziemy miały wgląd w to, ile z nas wstrzeliło się w termin, ile wcześniej, a ile się przeterminowało. co Wy na to?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 13:30   #2838
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Kitty - gratuluję

mam taką propozycję, żeby na liście rozpakowanych pisać, jaki był termin porodu. będziemy miały wgląd w to, ile z nas wstrzeliło się w termin, ile wcześniej, a ile się przeterminowało. co Wy na to?

margoś, tam jest na liscie podany tydzien ciazy w ktorym porod byl, np 37, 36.. moim zdaniem to wystarczy
Stary 2010-05-05, 13:30   #2839
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Kitty - gratuluję

Ja jestem ZA

Stary 2010-05-05, 13:36   #2840
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
margoś, tam jest na liscie podany tydzien ciazy w ktorym porod byl, np 37, 36.. moim zdaniem to wystarczy
hm.. już nie raz były tu dylematy związane z tym, że każda trochę inaczej liczy swoje tygodnie. jak patrzę na te dane, to mi to nic nie mówi, a tak by było czarno na białym: tp 6 maja, du 6 maja.

zobaczymy, co na to reszta dziewczyn.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 13:40   #2841
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
hm.. już nie raz były tu dylematy związane z tym, że każda trochę inaczej liczy swoje tygodnie. jak patrzę na te dane, to mi to nic nie mówi, a tak by było czarno na białym: tp 6 maja, du 6 maja.

zobaczymy, co na to reszta dziewczyn.
mi to nie bedzie przeszkadzalo jesli bedzie podana takze taka informacja, bo w sumie masz racje, tak jest bardziej szczegolowo
Stary 2010-05-05, 13:41   #2842
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
...
mam stresik bo moze dowiem sie czcy nosze chlopczyka czy dziewoję

a Wy kochane jak obstawiacie?

a wogole mialam dzis koszmarny sen...
az mi wstyd ze cos takiego mi sie przysnilo...
ja obstawiam dziewuszkę
Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość
...

ja cos wiem o szpitalu, pojechalam zobaczyc jak wyglada izba przyjec, mialam sie rozejrzec, porozmawiac z polozna...i jak juz tam weszlam to taki strach mnie oblecial ze tylko zamienilam jedno zdanie z polozna i ucieklam moj facet tez powoli zaczyna chyba sie bac, bo na kazde moje jekniecie juz sie zrywa i pyta czy to juz...a jeszcze w 36 tygoniu obydwoje twardzi bylismy
...
ja się tam w ogóle iść boję. aż się tż na mnie wkurza na poważnie... a ja nic nie poradzę... wiem, że jakbym zaczęła rodzić, no to już pojadę, ale tak z własnej nieprzymuszonej woli... brrr... nie chcę.

Kitty gratulacje
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 13:57   #2843
Silpe
Zadomowienie

sms od kitty:

. [/QUOTE]

No i nastepna mamusia sie rozpakowala suuper gratulacje dla mamy i malego Jakuba

Edzia
- powodzenia kochana

Dzis wreszcie rozruszalam swoje 4 litery dosc, ze siedze sama i nic mi sie nie chce to co dzien leje a ja mam coraz wiekszego przez to lenia.
Kozystajac z okazji ze na razie nie pada zrobilam zakupy, pranie pieluszek
i odwiedzilam centrum ogrodnicze- zakupilam rozsady do ogrodka -kapusta juz rosnie i kwiaty tez juz posadzone ,teraz gotuja sie buraczki na barszczyk , pozniej zrobie jeszcze krokiety
Normalnie juz mi lepiej , jak sie wzielam za robote
Moze sie wezme jeszcze za ukladanie w szafkach w lazience -czy to nie za wiele jak na jeden dzien???
Wczoraj wieczorem testowalismy z malzem kamerki i juz nie czujemy sie samotni . co dzien mozemy sie ogladac mimo dzielacych nas 1000 kilometrow czyz te wynalazki nie sa wspaniale

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 14:05   #2844
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
No i nastepna mamusia sie rozpakowala suuper gratulacje dla mamy i malego Jakuba

Edzia- powodzenia kochana

Dzis wreszcie rozruszalam swoje 4 litery dosc, ze siedze sama i nic mi sie nie chce to co dzien leje a ja mam coraz wiekszego przez to lenia.
Kozystajac z okazji ze na razie nie pada zrobilam zakupy, pranie pieluszek
i odwiedzilam centrum ogrodnicze- zakupilam rozsady do ogrodka -kapusta juz rosnie i kwiaty tez juz posadzone ,teraz gotuja sie buraczki na barszczyk , pozniej zrobie jeszcze krokiety
Normalnie juz mi lepiej , jak sie wzielam za robote
Moze sie wezme jeszcze za ukladanie w szafkach w lazience -czy to nie za wiele jak na jeden dzien???
Wczoraj wieczorem testowalismy z malzem kamerki i juz nie czujemy sie samotni . co dzien mozemy sie ogladac mimo dzielacych nas 1000 kilometrow czyz te wynalazki nie sa wspaniale

Dalas mi dobry pomysl z tymi krokietami...zrobie je po poludniu
Stary 2010-05-05, 14:13   #2845
kaszpirek
Raczkowanie

kitty Gratulacje!

sparkly i monika bobaski cudowne

edzia ja też trzymam kciuki,żebyś wróciła do domu z Amelką

Co do listy,to ja jestem jak najbardziej za.Jestem nowa,nie znam Was tak dobrze i nie kojarze jeszcze wszystkich faktów.A jak będzie tp to i moja ciekawość będzie bardziej zaspokojona
Ja mam tp na 24.05 i też liczę,że już mi leci właśnie 38 tc

Dziewczyny,zostało mi tylko 9 dni i naprawdę już mam pełne gacie ze strachuOczywiście boję się porodu,żeby obyło się bez komplikacji itd.Ostatnio też zaczęłam schizować i zadawać sobie pytanie czy moje dzieciątko będzie zdrowe,czy nie przechwyci tej cholernej bakterii ecoli ode mnie
A co do późniejszych spraw,to bardzo boję się kąpania dziecka.Zawsze się tego bałam,ale teraz to we mnie narasta...
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 14:27   #2846
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
Dziewczyny,zostało mi tylko 9 dni i naprawdę już mam pełne gacie ze strachuOczywiście boję się porodu,żeby obyło się bez komplikacji itd.Ostatnio też zaczęłam schizować i zadawać sobie pytanie czy moje dzieciątko będzie zdrowe,czy nie przechwyci tej cholernej bakterii ecoli ode mnie
A co do późniejszych spraw,to bardzo boję się kąpania dziecka.Zawsze się tego bałam,ale teraz to we mnie narasta...

u mnie dni 19 a mam to samo...tez mam bakterie ecoli w moczu, ale moja gin powiedziala ze nie ma co sie martwic, wazne ze o tym wiemy a oni majac wynik beda wiedziec co ewentualnie dzieciatku podac. Stwierdzila ze nie ma przeciwskazan do porodu naturalnego to wydaje mi sie nie ma problemu nie martwmy sie...damy rade a lekarze na pewno zrobia wszystko zeby dziecku nic sie nie stalo trzymam kciuuuki za Ciebie
Stary 2010-05-05, 14:44   #2847
angkorcz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
kitty Gratulacje!

sparkly i monika bobaski cudowne

edzia ja też trzymam kciuki,żebyś wróciła do domu z Amelką

Co do listy,to ja jestem jak najbardziej za.Jestem nowa,nie znam Was tak dobrze i nie kojarze jeszcze wszystkich faktów.A jak będzie tp to i moja ciekawość będzie bardziej zaspokojona
Ja mam tp na 24.05 i też liczę,że już mi leci właśnie 38 tc

jak to zostalo ci 9 dni i tp masz na24MAJA? ja mam termin na 14 MAJA i tez mam 9 dni doo konca?:confused :

22maj na swiecie pojawil sie NIKODEM

angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 14:55   #2848
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
jak to zostalo ci 9 dni i tp masz na24MAJA? ja mam termin na 14 MAJA i tez mam 9 dni doo konca?:confused :
Pewnie jej się zjadła 1

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Przespałam sie 2 godzinki i mi mało ale obowiazki wzywają i trza się ruszyć.
Chcesz to mi oddaj część tych obowiązków Ja wysprzątałam cały dom....porobiłam już wszystko i siedzę i myślę, co jeszcze....i już nie mam co wymyśleć :P

Edytowane przez djerba
Czas edycji: 2010-05-05 o 15:03
djerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 14:56   #2849
Darianna25
Zakorzenienie

sms od kitty:

serdecznie GRATULUJĘ !!!

[/QUOTE]

GRATULUJE SERDECZNIE.

Ja jestem za wprowadzeniem daty porodu.

Przespałam sie 2 godzinki i mi mało ale obowiazki wzywają i trza się ruszyć.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 15:03   #2850
kaszpirek
Raczkowanie

Nie,nie zjadłam 1
Taki mam termin z OM,ale z racji tego,że wcześniej też się przyszwędał wirus-brodawczak,który może w trakcie naturalnego porodu przejść na synka,to mam już "zamówioną" cesarkę na 14.05.No i właśnie dlatego liczba 9.To już wcześniej było ustalone,a teraz jeszcze to bakterzysko wstrętne dołączyło...

Sorki dziewczyny,faktycznie ni jak to napisałam,co mogło Was wprowadzić w osłupienieNie dopisalam we wcześniejszym poście o cc(pisałam o tym na początku)

Edytowane przez kaszpirek
Czas edycji: 2010-05-05 o 15:07
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości