|
|
#1261 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
Radzę Ci właśnie.
Chodzi mi o to, że nikt nie jest w stanie potwierdzić czy daje on lepsze efekty i czy mniej boli. |
|
|
|
#1262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
Raczkowanie
|
nie mam dużej wady, tylko troszkę cofnięte zęby, nie widać tego, no ale orto tak twierdzi
no i kły za bardzo wystają, bo mi z góry stałe rosły, a mleczne się cudownie, mocno trzymały i nie chciały wcale wyjść![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1265 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam dziewczyny, ktore w aparacie myja zeby 2 razy dziennie
Cokolwiek nie zjem, jedzenie zostaje w aparacie wrrr |
|
|
|
#1267 |
|
Raczkowanie
|
Twitter, nie skacz na mnie
![]() chciałam usłyszeć opinie na temat aparatów, które biorę pod uwagę, czyli kosmetyczne i Damon. tyle
|
|
|
|
#1268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz jest już jest jasna sprawa i myślę, że teraz będą udzielać odpowiedzi dziewczyny z kosmetycznymi i z Damonami
|
||
|
|
|
#1269 |
|
Konto usunięte
|
Mam kryształ. Jest za***isty. Żaden zamek mi nie odpadł. Nic się nie przebarwia. Czasem po wizycie boli ale krótko i jak dla mnie ten ból to pikuś. Tylko dwa razy wizualizowałam sobie operacje z widelcem.
Są tu osoby z Damonem. Nie ma jednak żadnej osoby, która miałaby założony ligaturowy i bezligaturowy na ten sam łuk i to w dodatku z taką samą wadą, więc nikt nie odpowie, który jest lepszy. Chociaż nie, ja odpowiem. Najlepszy jest mój bo jest mój. Cofanie się wady bardziej zależy od retencji niż aparatu. |
|
|
|
#1270 |
|
Raczkowanie
|
Mam aparat już od dwóch tygodni, przy każdym jedzeniu czuję, że zęby się ruszają, wmawiam sobie, że zaraz wypadną, i w rezultacie wole nic nie jesc
. Pewnie przewrażliwiona jestem.
|
|
|
|
#1271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też mam kryształ czy tam szafir. i kolejny raz muszę pisać że nic mi się nie odkleja, nie odbarwia, nie psuje, itd. bo kolejna osoba pisze że tak "słyszała". 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 święta racja - najlepszy aparat - to swój aparat. a rodzaj aparatu nie ma nic wspólnego z tym, co się dzieje później, po jego ściągnięciu. tu ma dzialać retencja. |
|
|
|
|
#1272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiscie zab sie sam uspokoil.. jedz spokojnie, nic Ci nie wypadnie
|
|
|
|
|
#1273 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam do Was. Nie musicie mnie witać z orkiestrą
![]() Nie nadrabiam zaległości. Same rozumiecie. Co do dyskusji z ostatniej strony. To nie aparat leczy tylko ortodonta. Oto wszystko co mam do powiedzenia w tym temacie.
|
|
|
|
#1274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żarłoka z niedowagą
|
|
#1275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kiedyś też pisałam że można miec aparat nie wiadomo jaki, super, hiper, mega, ze złota, z platyny, z kosmiczną technologia i bóg wie co jeszcze. a to wszystko na nic kiedy ortodonta źle poprowadzi leczenie. |
|
|
|
|
#1276 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wie ktoś może gdzie się Wenja podziała? https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post19057899 założyłam nowy wątek. Jak ktoś też chce to zapraszam, w kupie raźniej
Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-05-05 o 20:23 |
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj cytat: "U mnie orto na wejściu powiedział, że lepiej gdybym zdecydowała się na metal, bo metal lepiej się trzyma zęba a szafiry już kilkakrotnie spadały u jego pacjentów. Zależy jakimi silami orto będzie działać na Twoja szczękę. Na moją widocznie potrzeba dużych "I dlatego nie rozumiem tego liczenia do dziesięciu. |
|
|
|
|
#1278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a liczenia nie rozumiesz, bo za któtko jestes na wątku. |
|
|
|
|
#1279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powiedziała mi, że z uwagi na moją wadę na dole muszę wziąć metal. Pokutuje takie przekonanie, że zamki kosmetyczne są delikatniejsze. Częściej odpadają, ułamują się skrzydełka.. Może kompozyty tworzą taki negatywny obraz kosmetycznych? Nie wnikam, w końcu jestem metalem
|
|
|
|
|
#1280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także jak ktoś pyta czy ma sobie wziąć Damona czy zwykły kosmetyczny czy jeszcze inny aparat - dla mnie to pytanie bez sensu. powinno się wziąć taki aparat jaki wg ortodonty jest najlepszy przy danej wadzie. |
|
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie ma pozytywną (akurat odnośnie szafiru i metalu), bo powiedział jak stoi sprawa i że, z jego lekarskiego doświadczenia, radzi mi metal. Jeśli pozwolisz, to jednak zaufam swojemu ortodoncie, bo jakby nie było, to lekarz specjalista i to on prowadzi moje leczenie. I nie będę niczego pogrubiać. |
|
|
|
|
#1282 |
|
Zadomowienie
|
Stara i zmęczona jestem, nie czytam ze zrozumieniem. Matury bym nie zdała
Wybacz niedopatrzenie ![]() Dodamy wzór w FAQ, podejmę się opracowania :P. Będzie to funkcja ceny, opinii orto, naszych preferencji. Kolejny kłopot rozwiąże za nas FAQ
|
|
|
|
#1283 |
|
Konto usunięte
|
Skrzydełka tak. Zamki nie.
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zacytuję swoją odpowiedź po raz ostatni i proszę o przeczytanie jej ze zrozumieniem i tym razem podkreślę, bo już mi się nie chce: "Nie mam na tyle wiedzy żeby powiedzieć czy bezligaturowy jest lepszy od zwykłego, ale na Twoim miejscu zapytałabym ortodonty, bo on będzie miał o wiele więcej informacji na temat Twojego uzębienia. Zapytałabym też orto - w razie gdybyś się zdecydowała na zwykły ligaturowy- czy lepiej zwykły metal czy szafir czy inny materiał. U mnie orto na wejściu powiedział, że lepiej gdybym zdecydowała się na metal, bo metal lepiej się trzyma zęba a szafiry już kilkakrotnie spadały u jego pacjentów. Zależy jakimi silami orto będzie działać na Twoja szczękę. Na moją widocznie potrzeba dużych "
|
|
|
|
|
#1286 |
|
Zadomowienie
|
Weszłam na wątek po miesiącu. I chyba mi się tu już nie podoba. Poczytam co działo się wcześniej, jeśli znajdę chwilę. Zrobiło się jakoś dziwnie.
|
|
|
|
#1287 |
|
Wtajemniczenie
|
spoko Rudzia, jest cały czas tak samo - czyli sporo nowych osób i często powtarzające się problemy i rozterki, taki to już wątek
tylko starej ekipy brakuje, żeby trochę poplotkować
|
|
|
|
#1288 |
|
Zadomowienie
|
Może, stęskniłam się za Wami, wchodzę a tu jakieś akcje dziwaczne.
Poczytam, doczytam, wyrobię sobie opinię od nowa.. |
|
|
|
#1289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Od czasu, gdy nosze wyciagi, zeby caly czas mi sie ruszaja (nawet slysze, jak "pykaja" mi przy dotykaniu dolnych i gornych zebow) i ani na chwile nie przestaja bolec. ![]() Dzis tak sie zlozylo, ze przez caly dzien chodzilam bez wyciagow. Jakie to dziwne uczucie! Mialam wrazenie, ze moja szczeka jest teraz niekontrolowana, otwiera sie zbyt szeroko a za chwile w ogole odpadnie (wiecie, cos w stylu szyi kobiet z plemienia Paduang po zdjeciu obrozy).
|
|
#1290 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze nie chce mi się szukać, ale nie ma naszej "krzykaczki", która za Damona mało co nie zabiła, bo jak zawsze powtarza- Damon- dobra reklama w dobrym czasie i oto mamy przereklamowany system, a przecież różne firmy mają aparaty bezligaturowe- nie tylko Damon. Aparaty bezligaturowe mają też wersje kosmetyczne- tak jak i zwykłe aparaty i nie koniecznie to musi być Damon. Ehh co robi dobry marketing firmy z ludźmi...
![]()
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:56.

wiem, że to indywidualna sprawa, no ale jednak. a poza tym jak mam to nosić 3 lata to oooj, nie..

"