|
|
#271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Spalona:/
albo twoja skóra jest tak mega wrazliwa,albo lampy były nowe a tym samym mocne.Przy takim stanie rzeczy należy pójść do apteki kupić panthenol w piance lub kremie smarować sie tak często jak sie da,zaserwować sobie wit A+e i c dla regeneracji skóry a jak po 3 -4 dniach nić sie nie zmieni to biegiem do lekarza.dobrze żebyś piła wapno dla zmniejszenia zaczerwienienia i darowała sobie wystawianie sie na słońce przez najbliższe 2 tygodnie.
|
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane pomóżcie!! Po solarium opaliło mi buśke ale poliki i nos mam STRASZNIE czerwone!
![]() Smarowałam buzie maścią na poparzenia słoneczne ale nic nie dało Pomóżcie mi jak sie tego pozbyc bo ludziom sie trzeba pokazac!! P.S zaznaczam że nie byłam na solarium pierwszy raz ani na zbyt duzej ilosci czasu tylko zapomniałam posmarowac buzie kremem z filtrem i poszłam na zywca na mocne lampy na stojące Help![]() |
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oj:(
maślanka lub kefir , koniecznie schłodzone
|
|
|
|
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
popieram Natee, bo wiem coś o tym
mnie pomagał jeszcze(nie wiem czy jest w ofercie jeszcze) żel chłodzący z Avon-u
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
nom żel tez dobry , ale jesli chcesz szybko to te domowe produkty szybko przyniosą ulge i załagodzą zaczerwienienie
|
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczynki
A Z taka buzia to przypał do sklepu isć... Cały czas robie sobie okłady z zimnej wody troszke mi sie poprawiło ale jednak lipa nadal Masz żel chłodzący z Dax Cosmetics ale on jest ze złotymi drobinkami same rozumiecie ze nie posmaruje sie nim bo bede wygladac conajmniej śmiesznie |
|
|
|
|
#277 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja jestem dziwna..po słońcu dogorywam 3 dni, a po solarium nic mi nie jest
|
|
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym ze wczesniej byłam na leżących i tam na buzie sa inne, słabsze lampy a wczoraj poszłam na stojące zeby sie ze wszystkich stron opalic w końcu i tam juz lampy sa na całej długosci takie same i ja sie nie posmarowałam na buzi ... ![]() A najlepsze jest to że brode i czoło mam brązowiutkie a nos i policzki pod oczami purpurowe:| |
|
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki zwykły moze byc np truskawkowy Danon? nasmarowac nim buzie i co trzymac czy jak?
|
|
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaraz pedze na solar , bo jestem zapisana , ale skóre mam już oswojona z promieniowaniem , wiec żadnych niespodzianek sie nie spodziewam
![]() Kadunia moze przypudruj sie i skocz do sklepu po maślanke albo jesli masz kogos pod telefonem to niech Ci przyniesie Mozesz tez do sąsiadki skoczyć zapytać
|
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Kobitki to jak mam zrobic z tym jogurtem?? I czy ono usunie zaczerwienienie czy tylko przestanie mnie piec?
|
|
|
|
|
#282 |
|
Zadomowienie
|
Taki zwykły,naturalny,biały jogurt kup
napewno troszke pomoze,a jak po drodze bedzie gdzies apteka to kup pantenol(?) nie pamiętam dokładnie tej nazwy,ale panie w aptece pewnie bedą wiedzieć o co chodzi,to tez pomaga. A ja kiedy sie spaliłam,ale na słoneczku to wysmarowałam na noc buzie kremem bambino i pomaga,za kazdym razem tak robiłam tylko bambino ma duzo zapychaczy aczkolwiek mnie nie zapycha.
|
|
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Ja gdy spiekłam się to kupiłam sobie maść z witaminą A- tak poleciła mi pani w aptece. Mozna spróbowac bo niewiele kosztuje.
|
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
No ja właśnie juz smarowałam sie maścią z witaminą A i np nogi posmarowałam i pomogło a na buzie nic a nic
Juz kupiłam jogurcik wzielam pierwszy lepszy biszkoptowy lezy w lodowce i czekam az sie mocno schłodziJak nałoże ten jogurt juz to ile mam go trzymac? |
|
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
ja polecam Alantan - masc do kupienia w aptece. Miałam dużo powazniejsze problemy po solarium a i tak pomogła. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje wam dziewczynki za wszystko
Właśnie siedze z jogurcikiem na twarzy Juz dzwoniłam do mamy zeby mi kupiła masc z wit A bo sie skonczyła dzisiejszej nocy |
|
|
|
|
#287 |
|
Wtajemniczenie
|
Kadunia, najlepszy będzie naturalny jogurt taki z Danone kosztuje ok 1zł
![]() Posmaruj grubą warstwą skórę a jak się zeschnie to zmyj letnią wodą i znów nałóż porcję jogurtu ![]() Powodzonka ![]() Ja jakiś czas temu mialam podobny problem
|
|
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Co do trzymania jogurtu to trzymam goi chyba z 5min ile jeszczE? i zmyc normalnie woda?
|
|
|
|
|
#289 |
|
Rozeznanie
|
nie jestem zwolennicza jogurtów na oparzenia po opalaniu.moja kolezanka mowi9 zreszta specjalistka od spiekania sie na raka ),że trzyma się go tak długo jak sama uważasz i nakładasz tyle razy ilez sama stwierdzisz ,że rumień sie zmniejszył i czyjesz się lepiej.Ja natomiast polecałbym pantenol w kremie lub piance,lub alantan,zreszta w solarium możesz kupic preparaty po opalaniu chłodzące i regenerujące.pozdr udanej kuracji
|
|
|
|
|
#290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczynki bardzo
nosek tez lekko ale nad nim bede musiała sie troszke bardzije nameczyc |
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny robiłam ten okład z jogurtu 3 razy i to mi zeszło ale na chwile po niedługim czasie wróciło i znów moj nosek i poliki są purpurowe
![]() Cały dzien dzis siedze w domku teraz z maścia z wit a i alantanem na buzi![]()
|
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Up Up
Co moge jeszcze zrobic ??? Zaraz sie załamie![]()
|
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwierz mi że cały dzien sie okładam wata nasączoną w lodowatej wodzie, cały czas sie kremuje co chwila tez daje masc z wit A i 3 razy robiłam okład z jogurtu i niewiele pomaga ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane Wizażanki teraz mam troszke inny problem ale nie chce zakładac specjalnie nowego wątku
![]() otóz ten spieczony nosek juz jest normalny ale teraz kurcze mi skóra z niego strasznie schodzi i z czółka wiec pytanie jak szybko temu zaradzicc??? czy ta masc z wit a tez na to pomoze? HELP! |
|
|
|
|
#297 |
|
Raczkowanie
|
to co Ci się spiekło teraz musi zejść..smaruj kremikiem nawilżającym najlepiej z witaminą..skóra Ci się zregeneruje i będzie ok
możesz sobie zrobić jedynie delikatny pelling jeszcze, ale to pod warunkiem, że skora jest już zaleczona, nie boli i nie jest tak wrażliwa tylko sucha..to Ci pomoże delikatnie usunąć martwy naskórek
|
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj.. mi się zawsze tak robi na ramionach po plażowaniu (a używam filtrów) Mama mi smarowała zimną śmietaną. Musisz przeczekać... Nie ma na to sposobu żeby tak poprostu po chwili znikło
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje wam
zrobiłam sobie peeling i posmarowałam sie ta mascia z wit a co na oparzenia i sie poprawiło zaraz sie bede "podkładowac" wiec narazie koniec pielęgnacji |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.

Smarowałam buzie maścią na poparzenia słoneczne ale nic nie dało