|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
No prosze chcialas chłopa i masz
![]() super- ciesze sie, ze u Ciebie dobrze bo po Jagi wiadomości jakoś tak smutno na forum sie zrobiłoJutro ja mam usg 22t1dc i bedzie połówkowe cem wiedziec co tam w brzuszku jest!!!
|
|
#2522 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Jak wy czujecie ruchy? ja dzis poczulam cos dziwnego, ale nie wiem czy to sa one czy nie. Bo czuje je bardzo nisko, jaklby sie cos kurczylo i rozkurczalo. Tak jak babelki. Czy kopniaki sa mocne? czy wogole moge nie zauwazyc ze cos sie rsza lub kopie?
Jejku czekam na te kopniaki a tu dalej nic ;( |
|
|
|
#2523 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy sie da. Namawialam ich. Jedna powiedziala, ze byc moze, a druga ze nie. Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze szybko dojdziesz do siebie...Brak mi slow... Taka smutna wiadomosc ![]() Cytat:
W miedzyczasie zrobili rade i powiedzieli, ze nie zmiescilam sie w terminie rady i to juz moja sprawa. Klopot w tym, ze przed rada u nich bylam i powiedzieli, ze wszystko w porzadku, ze oni sie dostosuja. Taa.. I tyle wyszlo.Cytat:
udalo sie wyczuc. Nawet TZ przed wejsciem do gabinetu powiedzial - na pewno chlopak.Powodzenia na polowkowym
|
||||||
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
Jaga bardzo mi przykro.... nie wiem co napisac.. trzymaj sie cieplo.. jestesmy z Toba...
xxSHINeexx gratuluje ![]() ![]() ![]() a na uczelni.. moze da sie odkrecic... jedz jeszcze raz... pogadaj z dziekanem...
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
waniliana ja czulam od razu "kopniaki" cos jak by pekajace bąbelki pod skora...
nie martw sie doczekasz sie "kopniakow" a co do niskosci odczuwalnosci. ja z corka czulam nawiecej ruchow pod spojeniem lonowym, strasznie nisko mi sie to wydawalo a to dzidzia nogami tam wierzgala sobie
|
#2526 |
|
Zadomowienie
|
Jaga...brak mi słów....trzymaj się Kochana
![]() xxshine....gratuluje wymarzonego synka.... miałas przeczucie że hoho... ![]() Ray....mam nadzieje że problrmy szybko rozwiąrzesz Mam do Ciebie pytanko...Ty masz 2 letnią córeczke tak? A Ona to nadal spi w łóżeczku? Bo Dominiś tak, no i się zastanawiam gdzie Go teraz przetransportuje... bo łóżeczko dla maluszka będzie... Czy nie jest za wczesnie na spanie w taki dziecinnym łóżku. Boje sie że bedzie spadał bo on sie strasznie wierci w nocy... A Ty jak zrobisz? Kupisz córce lóżko czy juz może w takim spi? dodaje zdiecie przykładowego łóżka. Szczesliwa..mi ginka powiedziała jaka płęć będzie w 16 tc, była tego na 100% pewna... dziwne, bo nikt nie daje takiej pewności.... No ale skoro taka pewna była to juz nie biorę pod uwagę innej opcji...
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
narazie są one słabiutkie, ale dość charakterystyczne
|
|
|
#2528 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje dziewczyny
![]() Nadal martwie sie tym grubym lozyskiem. Czytalam, ze to moze zaszkodzic dziecku i w pozniejszej ciazy moze nawet przestac rosnac, a wtedy bedzie trzeba wywolac porod
|
|
|
|
#2529 |
|
Raczkowanie
|
Klarissa otoz wczoraj na wizycie uslyszalam to ze moja macica sie stawia.. przez likend majowy za duzo sie ochodzilam i ginka mi powiedziala ze to przez to i w ten sposob macica sie broni czyli twardnieje. nospa i magnez 3x dziennie i lezec i odpoczywac przez tydzien musze a za tydzien na kontrole czy sie polepszylo. Ginka mi tez powiedziala ze jak jakies skurcze czy bole wystapia to zebym sie zglosila bo moze sie okazac ze w szpitalu wyladuje
a co do boli jak na okres to tez dzis z nimi sie zmagam ale nie sa to silne bole wiec nie zglaszam sie z nimi .. Weronisia bardzo czesto boli mnie ( i to taki dziwny jakby troche klujacy bol ) pod zebrem i wlasnie prawym. Nie wiem z czego to jest ale mysle ze to od siedzenia, bo jak sie poloze to bol ustepuje ![]() Jaga1111 az brak mi slow i nie wiem co napisac ![]() ![]() ![]() nie jestem nawet w stanie wyobrazic sobie jak sie czujesz.. i wspolczuje Ci z calego serduszka .. Trzymaj sie az czlowiekowi sie serce kraja jak sie czyta ![]() smutno mi tak jakos ..
|
|
#2530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2531 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaga mnie również bardzo przykro
. Trzymaj się kochana
|
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, piszecie o skurczach i bólu (twardnieniu) podbrzusza... ja też takie miewam.. oczywiście w takim przypadku biorę no-spę i się kładę.. do tego biorę Aspargin (magnez+potas) 3 razy dziennie po 2 tabl. czasem zmniejszam dawkę do 2x2, bo mam po tym kołatania serca. Mam nadzieję, że podbrzusze przestanie twardnieć... zobaczymy, co we wtorek powie nam o tym lekarz
|
|
#2533 |
|
Rozeznanie
|
JAGA
![]() :pr zytul:
|
#2534 |
|
Raczkowanie
|
Jaga1111
przykro mi ...---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Ja od wczoraj odczuwam (wcześniej też jakieś 2 tyg temu ale bardzo delikatne) takie szmyranie w brzuszku jakby mrówki chodziły. Ciekawe co to
|
|
|
|
#2535 |
|
Raczkowanie
|
Jaga bardzo, ale to bardzo mi przykro....
|
|
|
|
#2536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie mam pojęcia co to... |
||
|
|
|
#2537 |
|
Rozeznanie
|
Jaga111
słow brak by pocieszać, nawet nie wiadomo jak po takiej stracie.Waniliana u mnie ruchy dzidzi wyczuwam jakby takie delikatne, samoistne ruchy mięśnia (fragmentu macicy). Czuję je bardzo nisko, tak jak Ray napisała, tuż nad spojeniem łonowym,a jak leżę to tak na prawo od pępka lub tuż pod nim. Dziewuszki ja czuję się dzisiaj fatalnie, jakoś mnie brzusio bardzo delikatnie pobolewa i czuję takie kłucie 1-2sekundowe w macicy i pochwie. Macie tak czasem? Dzwoniłam do ginki bo wizytę mam dopiero za tydzień,ale powiedziała że mam się nie martwić i na noc no-spe wziąźć. Już mam schizy,że mi się szyjka macicy skraca czy coś Ale mam nadzieję,że to poprostu rosnąca macica bo ostatnio brzuchol jak szalony rośnie. No nic pędzę spać bo padam z nóg.
|
#2538 |
|
Rozeznanie
|
Jaga tak strasznie mi przykro, że nie wiem co mam powiedzieć... ![]()
|
#2539 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2540 |
|
Rozeznanie
|
czemu nie wiesz? odwrocilo sie dupcia???? czy lekarz nie chcial powiedziec?
|
#2541 |
|
Raczkowanie
|
hej
Jaga1111-bardzo ci współczuje,czytam w pracy i oczom nei wierze, az mi się łzy cisna, przykro mi ![]() i pytam sie dlaczego tak musi być? przeciez bylo dobrze, prawda? eh (Weronisia-mnie z kolei boli pod zebrami z lewej strony i nie moge spac na tej stronie, niewiem czy to moze nerwobole czy moze jak za tydzien pojde do p.G to mam o tym powiedziec, czy to cos nie tak?niewiem tez. pozdroweczka trzymaj sie Jaga1111 -te 2 aniołeczki zawsze beda przy Tobie < tuli> ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- a ten bol to nawet mnie dopada jak siedze za dnia, wiecie moze co to? |
|
|
|
#2542 |
|
Raczkowanie
|
Weronisia,Czekoladowa,ten ból pod żebrem-może to wątroba zrobiła się wrażliwsza od hormonów ciążowych i reaguje kłuciem na ucisk,a na pewno jakiś już jest.Mnie wcześniej tak pobolewało a teraz nie..........Help!Podpowi edcie ktoś dziewczyny, gdzieś może jest napisane, jak zrobić akapit lub przerwę w tekście....Elenka1 pani doktor nie chce zawcześnie mówić,ale następne USG już 17maja,może wtedy,to będzie koniec 19 tyg....Ludzie u was też taki ziąb?Bo tutaj na wschodzie pochmurno i paskudnie,nawet w domu smutno.Lecę zjem śniadanko,bo mi się głodno robi.....No Ewcia811211 właśnie powaliłaś moją teorię o wątrobie.Już wiem!!!Ty masz wątrobę z lewej strony!!!A tak poważnie to może to więzadla, nie wiem...Mnie z prawej napewno wątroba bolała,bo było ją nawet widać jak wystaje spod żeber,po esensjale(liekarz przepisał) przeszło od razu.
Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-05-06 o 08:05 Powód: Dopisywanki |
|
|
|
#2543 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam wizytę 14-stego i liczę na USG bo już 6 tygodni nie miałam i będę w 18-stym tygodniu
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2544 |
|
Zadomowienie
|
Cześć laski
Fatalnie się dziś czuję.Pogoda do du...,i do tego nie śpię od 4.00,bo jestem kopana z każdej strony... Wczoraj byłam na usg,ale jestem niezadowolona.Lekarz "zbadał" strasznie pobieżnie dziecko,powiedział, że dziewczynka i tyle.Niby,że wszystko w porządku.Nawet nie wiem ile ma wzrostu.Popatrzył tylko ma mózg,serce,wątrobę i pęcherz...a gdzie reszta?????Zastanawiam się czy nie pójść za jakieś 2-3 tygodnie jeszcze raz do innego lekarza,który robił mi poprzednie usg... Ogólnie chodzę od wczoraj ze skwaszoną miną,wyglądam jak kupa gó...a i chyba wybiorę się na jakieś zakupy to sobie humor poprawię....
|
#2545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślę, że pewnie tylko Ci się wydaje, że badał pobieżnie- przecież na pewno wie, co robi
|
|
|
|
|
#2546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie. Zapomnialam je zadac wczoraj.
Czy na USG polowkowym dostawalyscie prezent? Bo nikt z moich znajomych nic nie dostal. My dostalismy paczke w recepcji podpisana "Bezplatny zestaw dla kobiet w ciazy - USG polowkowe". Byla tam butelka Philips Avent ze smoczkiem airflex, mleczko do prania Lovela, Sudocrem, rozne ksiazeczki n.t. ciazy i dzieci i gazete "Dziecko", do tego jeszcze maszynke jednorazowa dla tatusia. ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
A tak slodko na poczatku wsadzal sobie stopke do buzi Tego niestety lekarz nie nagral.
|
|
|
|
|
#2547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymaj się jesteśmy z Tobą![]() |
|
|
|
|
#2548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2549 |
|
Rozeznanie
|
Jaga-współczuje z całego serca
![]() A ja dzisiaj czuje się tragicznie znowu jestem chora
Edytowane przez ula1409 Czas edycji: 2010-05-06 o 09:22 |
|
|
|
#2550 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do tego jakie to bóle - ano właśnie takie trochę okresowe, plus lekkie pulsowanie. Nie jest to bolesne jakoś bardzo i nie jestem dziewczyny pewna, czy to są bóle na 100% macicy - bolą mnie też jelita gdyż mam problemy z zaparciami, a do tego wczoraj calutki dzień maluch fikał koziołki i jeszcze dodatkowo mnie od środka uciskał to tu, to tam, tak, że wieczorem już sama nie umiałam powiedzieć w którym miejscu mnie boli... Muszę sobie kupić magnez, bo zjadłam już całe opakowanie. Do tego mam jeszcze sporo no-spy forte. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Cytat:
To jest jego ulubiona strona (może dlatego, że komórka pochodziła z prawego jajnika i tutaj też się na początku ciąża rozwijała - cały czas po prawej stronie).Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

super- ciesze sie, ze u Ciebie dobrze
bo po Jagi wiadomości jakoś tak smutno na forum sie zrobiło

oby... napisz koniecznie po usg!!! 

Mam nadzieje, ze szybko dojdziesz do siebie...
Taa.. I tyle wyszlo.