Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz.16 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-05, 16:15   #2701
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Spojrzcie sobie na moj suwaczek OlabogaI wiecie co, ten scisk w zoladku mnie nie opuszcza, chyba zaczyna sie stres przedslubny
Nie stresuj się. Będzie super

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Najlepsze było jak jedna ciotka do nich poszła i powiedziała co oni odpier...ą to zagrali piosenkę z dedykacją dla pani, która przez pół roku nie miała orgazmu

Cytat:
Poprosze jeszcze male n z kreseczka

Cytat:
Napisane przez dziubassskia Pokaż wiadomość
ze ślubnych spraw melduję, iż udało nam się
- kupić ślubny garnitur,
- spisaliśmy protokół,
- daliśmy na zapowiedzi,
- zaprosiliśmy gości,
- ustaliliśmy menu

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
marta,mówisz że może byc fasilnika.To trzymam kciuki. :kciuki
No i nie będzie dzidziusia Aż się poryczałam jak @ dostałam, bo sobie głupia niepotrzebnie nawkręcałam (co ten instynkt macierzyński potrafi z kobietą zrobić nie chcę jeszcze dzidzi, bo po to się zabezpieczam, a jak @ dostałam to ryczę i mi smutno )

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Odebrałam dzisiaj suknię i doszła biżuteria ślubna

A jutro piwko przedślubne z ludźmi z pracy TŻ W ogóle zapomniałam się Wam pochwalić, że u nich się wytworzyła taka tradycja, że przekazuje się tablice ślubne rejestracyjne z napisem Młoda Para - takie zwykłe bez udziwnień, metalowe. No i przyszła nasza kolej (jako trzecia para chyba) i potem my będziemy przekazywać
za suknię i biżu. Pokazuj foty
Fajny pomysł z tymi tablicami

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-05-05 o 17:13
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 16:33   #2702
BlackAngel
Adwokat diabła

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

hej! wrocilam!

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 16:38   #2703
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

hej chyba mnie choroba rozlozy gardlo mnie nawala, szyja i glowa
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość

Dziewczynki, jeśli nie sprawiłoby to Wam kłopotu to proszę o codzienne kliki w mój banerek

\
juz kliknelam
Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
No myślimy w rejony Hiszpanii - ale jak będzie za drogo to Turcja.

Witaj sammi24 dziękuję (w sensie bo ja żonka od ponad tygodnia )
bylam w Hiszpanii na Costa del Sol ładne widoczki , W Turcji tez slyszalam ze jest fajnie
Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość

Gospella współczuję sytuacji z teściową, w ogóle nie spodziewałabym się czegoś takiego, prędzej kazania żebyś przyjęła nazwisko TŻ niż zostawiła podwójne, a tu taki szok

u mnie też niemiła sytuacja była jak pojechaliśmy w sobotę do TŻ chrzestnego zapraszać na ślub to ona oczywiście też chciała jechać bo to jej rodzina i jak wyjechaliśmy z domu o 16 tak wróciliśmy o 1 w nocy w ogromnym deszczu i burzy. Nie dało się jej wyciągnąć wcześniej, choć już od 19 próbowaliśmy. TŻ nie pił bo prowadził a teściowa piła bimber a ja nalewki, no i jak się już upiła to mówi coś w tym stylu : "że ja myślę że bym Cię przepiła", a ja na to że wprawdzie nie często pijam, ale mogę wypić dużo- nie chciałam od razu zakładać że ją przepiję, co ona załozyła i już mnie wku***ła, a potem jeszcze ciągle TŻ towi mówiła że on musi mieć do niej szacunek, że to największe przykazanie, najważniejsze- czcij ojca swego i matkę swoją, TŻ już siedział wkurzony, no to ja mówię do niej że ciągłym powtarzaniem nie da się nauczyć szacunku, albo się to wynosi z domu albo nie, to aż zdębiała, a potem znowu mówiła że ona to się czepiać nas nie będzie, ale jeśli będą dzieci to będzie bo ona nie pozwoli ich bić no masakra, ja to nawet muchy nie zabiję, nie uderzę zwierzęcia a co dopiero dziecko, mój TŻ tak samo, no więc ja jej na to mówię: A u mnie w domu to sie i dzieci nie będzie biło i zwierząt ( a ona czasem uderzy psa jak ją wkurzy ) więc znowu się jej głupio zrobiło. No i chyba już ostatnia rzecz, coś była mowa odnośnie kościoła i TŻ mówi że on ma wiele księżom do zarzucenia, a ona aż wstała tak się w niej zagotowało i mówi do niego że co on wygaduje, niech jej nie wkurza itp. a ja na to że myśle że nalezy szanować cudze poglądy No i wróciłyśmy do domu prawie w ciszy, oprócz burzy za oknami nie było nic innego słychać. Myślałam że jest inna a tu jak się napije to pieprzy trzy po trzy No i jeszcze wymysliła że jej marzeniem to od zawsze było żeby tam jakiś ksiądz z rodziny dalekiej udzielał nam ślubu - no spoko tylko czego nigdy o tym nie mówiła, tylko na 2,5 m-ca przed ślubem. No i nic jej nie obchodzi to że my nie chcemy gościa z orkiestry grającego u Młodego i Młodej na błogosławieństwie, bo ona chce i jej się to podoba. Normalnie miałam ochotę coś jej zrobić w sobotę...

Sorry, że się tak rozpisałam...
nie rozumiem dlaczego teściówki sie tak wtracja wiem ze chca dla synka jak najlepiej , ale bez przesady jak ja bede miala syna to nie bede sie w nic wtraca(no chyba ze bedzie sie dzialo cos wielkiego)
Cytat:
Spojrzcie sobie na moj suwaczek OlabogaI wiecie co, ten scisk w zoladku mnie nie opuszcza, chyba zaczyna sie stres przedslubny
ja tez pewnie bede miala taki stresior zrelaksuj sie i staraj sie myslec pozytywnie , napewno wszystko bedzie ok
Cytat:
Weszłam na pewien wątek,a tam pewna PM-ka napisała,że tam gdzie ona będzie mieć wesele ( w 2011 ) są już zapisy na 2014
no masakra, u nas ok. 2 lata wczensiej zaczynaja sie rezerwacje...
Stary 2010-05-05, 17:16   #2704
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
certina4 Tż mieszkanie się bardzo spodobało, ja jestem za, On miał się z tym przespać i dziś skontaktować z właścicielami, teraz jest w pracy, wiec nie wiem co zadecydował ostatecznie i czekam niecierpliwie, bo z jednej strony mamy jeszcze 3,5 m-ca na znalezienie czegoś, a z drugiej to mieszkanko jest ledwo po remoncie, umeblwoane, 2 pokoje, tanie i szkoda by było potem pluć sobie w głowę.

po tym opisie zapowiada się naprawdę fajnie, niech TŻ się decyduje

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Odebrałam dzisiaj suknię i doszła biżuteria ślubna

no to super

zdzieram tapetę ze ścianzdarłam 4 paski i mam dosyć... czekam teraz na TŻ, wieczorem przyjdzie i mi pomoże a teraz może zajrzę do albumu ślubnego, bo dzisiaj znowu 50zł wydałam w pasmanterii ale jakie cuda kupiłam: koronki, kwiatuszki, listki, serduszka, gołąbki

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 17:31   #2705
can't be perfect
Wtajemniczenie

hej
jak ten czas leci.. zostało 16 dni
dzisiaj mamy spotkanie z oprkiestra, powoli coś się rusza w kierunku przygotowań
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 18:37   #2706
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
A ja jestem mądrzejsza o pewne kwestie, a mianowicie, lepiej nie krytykować wprost do TŻta zachowania jego mamy, ale wspomnieć o tym delikatnie, że mi przykro, że źle się poczułam jak coś usłyszałam itp. itd. i tym sposobem TŻcik mnie pociesza, wspiera itd. a sam zauważa że faktycznie jego matka przegieła
dla Ciebie Bardzo mądrze podeszłaś do sprawy. Krytykując teściową przy TŻ można doprowadzić do sprzeczki. Może być wtedy tak, że on uzna, że to Ty jestes stroną atakującą i będzie bronić mamy.

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
spóźnione życzenia wszystkiego najlepszego dla wszystkich naszych Monik

u mnie też niemiła sytuacja była jak pojechaliśmy w sobotę do TŻ chrzestnego zapraszać na ślub to ona oczywiście też chciała jechać bo to jej rodzina i jak wyjechaliśmy z domu o 16 tak wróciliśmy o 1 w nocy w ogromnym deszczu i burzy. Nie dało się jej wyciągnąć wcześniej, choć już od 19 próbowaliśmy. TŻ nie pił bo prowadził a teściowa piła bimber a ja nalewki, no i jak się już upiła to mówi coś w tym stylu : "że ja myślę że bym Cię przepiła", a ja na to że wprawdzie nie często pijam, ale mogę wypić dużo- nie chciałam od razu zakładać że ją przepiję, co ona załozyła i już mnie wku***ła, a potem jeszcze ciągle TŻ towi mówiła że on musi mieć do niej szacunek, że to największe przykazanie, najważniejsze- czcij ojca swego i matkę swoją, TŻ już siedział wkurzony, no to ja mówię do niej że ciągłym powtarzaniem nie da się nauczyć szacunku, albo się to wynosi z domu albo nie, to aż zdębiała, a potem znowu mówiła że ona to się czepiać nas nie będzie, ale jeśli będą dzieci to będzie bo ona nie pozwoli ich bić no masakra, ja to nawet muchy nie zabiję, nie uderzę zwierzęcia a co dopiero dziecko, mój TŻ tak samo, no więc ja jej na to mówię: A u mnie w domu to sie i dzieci nie będzie biło i zwierząt ( a ona czasem uderzy psa jak ją wkurzy ) więc znowu się jej głupio zrobiło. No i chyba już ostatnia rzecz, coś była mowa odnośnie kościoła i TŻ mówi że on ma wiele księżom do zarzucenia, a ona aż wstała tak się w niej zagotowało i mówi do niego że co on wygaduje, niech jej nie wkurza itp. a ja na to że myśle że nalezy szanować cudze poglądy No i wróciłyśmy do domu prawie w ciszy, oprócz burzy za oknami nie było nic innego słychać. Myślałam że jest inna a tu jak się napije to pieprzy trzy po trzy No i jeszcze wymysliła że jej marzeniem to od zawsze było żeby tam jakiś ksiądz z rodziny dalekiej udzielał nam ślubu - no spoko tylko czego nigdy o tym nie mówiła, tylko na 2,5 m-ca przed ślubem. No i nic jej nie obchodzi to że my nie chcemy gościa z orkiestry grającego u Młodego i Młodej na błogosławieństwie, bo ona chce i jej się to podoba. Normalnie miałam ochotę coś jej zrobić w sobotę...

Sorry, że się tak rozpisałam...
dla Ciebie też bardzo dyplomatycznie to załatwiłaś.

Przykro dziewczyny, że macie takie historie z teściowymi, ale najważniejsze żeby nie przerzucać tego na relacje małżeńskie. Mam nadzieję, że mama mojego K. zostanie taka jak jest bo to święta kobieta. Od dawna traktuje mnie jak córkę, a w razie jakichś konfliktów z K. zawsze stawała po mojej stronie i próbowała mu tłumaczyć np. dlaczego mi przykro. Zresztą mam wrażenie, że powinniśmy się z K. zamienić rodzinami bo moja jego uwielbia

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość

Spóźnione, ale szczere
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

dla wszystkich, które wczoraj świętowały

Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
Wiecie co jak byliśmy ost. w Poradni to dostaliśmy zadanie domowe, mamy przynieść jakiś cytat Jana Pawła II, znacie jakiś fajny?
ja lubię ten: "musicie od siebie wymagać, nawet gdyby inni od was nie wymagali". Ale nie kojarzę jego dłuższej części.

Cytat:
Bedzie super Przeciez jestes doskonale przygotowana

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
zjednej strony zapisy mnie nie dziwią a z drugiej strony kto planuje wesele 4 lata wczesniej???
Ja słyszałam, że chcąc mieć ślub w Mariackim albo na Wawelu tyle własnie sie czeka. Trzeba zamówić ślub a potem ma się dużo czasu na szukanie męża
Stary 2010-05-05, 18:48   #2707
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
hej! wrocilam!
Ahoj

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
hej
jak ten czas leci.. zostało 16 dni
dzisiaj mamy spotkanie z oprkiestra, powoli coś się rusza w kierunku przygotowań
Ale malutko

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
ja lubię ten: "musicie od siebie wymagać, nawet gdyby inni od was nie wymagali". Ale nie kojarzę jego dłuższej części.
Przeoczyłam wcześniej pytanie o ten cytat. Na zaproszeniach mamy taki:
"Kocha się naprawdę i do końca
tylko wówczas, gdy kocha się zawsze
w radości i smutku bez względu
na dobry czy zły los."
Jan Paweł II
Stary 2010-05-05, 19:10   #2708
lusmarija
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

wczorajszym wszystkim Monikom daję dużego

ja lubię ten cytat K.W.
"Nowi ludzie....
dotąd dwoje, lecz jeszcze nie jedno,
odtąd jedno, chociaż nadal dwoje." nie wiem, ale tak mi się te słowa podobają

Woda
a nie tu jakieś przerażenia

idę dalej skakać na skakance

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 19:33   #2709
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Przeoczyłam wcześniej pytanie o ten cytat. Na zaproszeniach mamy taki:
"Kocha się naprawdę i do końca
tylko wówczas, gdy kocha się zawsze
w radości i smutku bez względu
na dobry czy zły los."
Jan Paweł II
Ładne słowa. Niedawno moja rodzicielka myślała wlaśnie,że damy cytat/slowa JP II na zaproszeniu.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 19:41   #2710
Martoolka87
Zakorzenienie

Zgadnijcie co właśnie zrobiłam

Podpowiedź: Bez tego nie umiem normalnie funkcjonować...

Brawo! Zrobiłam LISTĘ
Rozpisałam sobie co jeszcze muszę dopisać do magisterki i jestem przerażona
Jejciu jak ja bym chciała, żeby ta praca sama się napisała
Stary 2010-05-05, 19:59   #2711
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:

Brawo! Zrobiłam LISTĘ
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 20:09   #2712
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
Taaa... śmiej się śmiej... kurczę mogłam pójść na jakieś studia z zarządzania, albo logistyki, a nie się pakować w jakieś humanistyczne sranie w banie Albo mogłam w ogóle na te studia nie iść... Nie wiem po co mi ten tytuł mgr, skoro jak to powiedział pewien mądry człowiek, Ferdynand Kiepski "dla ludzi z moim wykształceniem nie ma pracy" Bleeeh.... Doła mam jak sobie pomyślę, że tyle lat życia na takie bzdury zmarnowałam... sorry... już nie będę smęcić...

No i jeszcze mnie ten koleś w podpisie pałą straszy Mogę mu pokazać tak i niech se tą pałę w tyłek wsadzi i nich sobie nie myśli, że się go boję

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-05-05 o 20:20
Stary 2010-05-05, 20:12   #2713
madmuazelle
BAN stały

Marta

Ide sobie jakąś herbate zrobić,bo cos mi zimno.I NW się zaczeło.
Stary 2010-05-05, 20:14   #2714
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
..

No i jeszcze mnie ten koleś w podpisie pałą straszy :cojest. Mogę mu pokazać tak i niech se tą pałę w tyłek wsadzi i nich sobie nie myśli, że się go boję
dobre!

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 20:16   #2715
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Taaa... śmiej się śmiej... kurczę mogłam pójść na jakieś studia z zarządzania, albo logistyki, a nie się pakować w jakieś humanistyczne sranie w banie Albo mogłam w ogóle na te studia nie iść... Nie wiem po co mi ten tytuł mgr, skoro jak to powiedział pewien mądry człowiek, Ferdynand Kiepski "dla ludzi z moim wykształceniem nie ma pracy" Bleeeh.... Doła mam jak sobie pomyślę, że tyle lat życia na takie bzdury zmarnowałam... sorry... już nie będę smęcić...

No i jeszcze mnie ten koleś w podpisie pałą straszy :cojest. Mogę mu pokazać tak i niech se tą pałę w tyłek wsadzi i nich sobie nie myśli, że się go boję
powiem ci tak: samo się nie zrobi humanistyzne sranie w banie dobre dobre

jak pisałam mgr to tez nie wiedziałam czy skończę... ale dasz radę

ja zrobiłam dziś żel na pazurki, zobaczymy czy mi pomoże w utrzymaniu dłuższych paznokci, a poza tym mam mega stresa
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 20:18   #2716
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Brawo! Zrobiłam LISTĘ
Cytat:

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 20:25   #2717
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
powiem ci tak: samo się nie zrobi humanistyzne sranie w banie dobre dobre

jak pisałam mgr to tez nie wiedziałam czy skończę... ale dasz radę

ja zrobiłam dziś żel na pazurki, zobaczymy czy mi pomoże w utrzymaniu dłuższych paznokci, a poza tym mam mega stresa
ja właśnie zaczynam zbierać materiały do pracy. Musze do końca semestru oddać przynajmniej pierwszy rozdział. Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać! nie widziałam żadnej magisterki na oczy nigdy. Nawet nie wiem od czego zacząć. Na razie mam temat, mam grupę badana polską załatwioną, mam kilka książek które do tej pory uzbierałam przez studia o tym temacie i zero pomysłu. Najgorzej chyba zacząć. A jak wy się za to zabierałyście? Skąd wiadomo jak najlepiej napisać ten pierwszy teoretyczny rozdział?

Tż trochę do mnie pisał, a dziś nawet na 5min zadzwonił, bo się stęsknił. Wszyscy tam gratulują ślubu i nikt nie każde odwoływać. Proszą by się nie przejmować tym telefonem od taty Tżta. Wszystko wyszło nie tak jak powinno. Może dziś Tz coś wyjaśni z żoną taty- ma dać jej zaproszenie. Myślę, że to będzie bardzo trudne zadanie.

Kupiłam dziś koraliki- będę robić obrączki na kieliszki. Koleżanki z pracy obiecały się włączyć do pracy- mam nadzieję, że szybko sie uporamy i 70 będzie gotowych

ile taki żel na paznokcie kosztuje?
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 20:34   #2718
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
Wiecie co jak byliśmy ost. w Poradni to dostaliśmy zadanie domowe, mamy przynieść jakiś cytat Jana Pawła II, znacie jakiś fajny?
My mamy na zaproszeniu taki cytat:
"Musicie być silni miłością, która wszystko znosi,
wszystkiemu wierzy, wszystko przetrzyma,
tą miłością, która nigdy nie zawiedzie."
Jan Paweł II
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 20:40   #2719
madmuazelle
BAN stały

Właśnie przeglądałam/oglądałam zawieszki.Noi kupimy je od tego samego sprzedawcy, od którego kupiliśmy zaproszenia.
Stary 2010-05-05, 20:46   #2720
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
ja właśnie zaczynam zbierać materiały do pracy. Musze do końca semestru oddać przynajmniej pierwszy rozdział. Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać! nie widziałam żadnej magisterki na oczy nigdy. Nawet nie wiem od czego zacząć. Na razie mam temat, mam grupę badana polską załatwioną, mam kilka książek które do tej pory uzbierałam przez studia o tym temacie i zero pomysłu. Najgorzej chyba zacząć. A jak wy się za to zabierałyście? Skąd wiadomo jak najlepiej napisać ten pierwszy teoretyczny rozdział?
Mi promotorka powiedziała co mam po kolei napisać. To przykładowo wygląda tak, że ja mam temat: motywy wyboru zawodu a funkcjonowanie zawodowe nauczycieli i cały pierwszy rozdział jest o nauczycielach: kariery nauczycielskie, charakterystyka zawodu, szkoła jako miejsce pracy, stres zawodowy i takie tam. Drugi rozdział też jest teoretyczny i dzieli się na motywy wyboru zawodu (pierwsza część tytułu) w podziale na wewnętrzne i wewnętrzne i druga część drugiego rozdziału to funkcjonowanie zawodowe (satysfakcja, samoskuteczność, zaangażowanie, znaczenie pracy itp). Podaj mi maila na pw to Ci podeślę przydatny plik.

Cytat:
Właśnie przeglądałam/oglądałam zawieszki.Noi kupimy je od tego samego sprzedawcy, od którego kupiliśmy zaproszenia.
Fajne
Stary 2010-05-05, 20:47   #2721
Ellin_ak
Rozeznanie

zrobiłam zdjęcie takiego przykładowego pierścienia. Koraliki leżą sobie tylko tak nie nawleczone na gumkę, więc widać dziurki w czerwonych i srebrne są nierówno. Aparat w komórce nie ma makro więc nie widać dobrze, ale jak Tż wróci to zrobię jakiś już gotowy i wtedy podeślę. Na razie musi wystarczyć Wasza wyobraźnia

Załącznik 3084006

Moja promotorka podała nam schemat pracy, ale nie powiedziała nic o tym jak każdy indywidualnie powinien się do tego zabrać. Co po kolei już odnośnie tematu. Ja lubię pisać, ale zawsze mam jakiś plan, a teraz czuję jakbym w ciemno działała. I jeszcze te wszystkie zasady przypisów, cytatów itd...

Edytowane przez Ellin_ak
Czas edycji: 2010-05-05 o 20:54
Stary 2010-05-05, 20:59   #2722
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:

No i jeszcze mnie ten koleś w podpisie pałą straszy Mogę mu pokazać tak i niech se tą pałę w tyłek wsadzi i nich sobie nie myśli, że się go boję

Cytat:
zrobiłam zdjęcie takiego przykładowego pierścienia. Koraliki leżą sobie tylko tak nie nawleczone na gumkę, więc widać dziurki w czerwonych i srebrne są nierówno. Aparat w komórce nie ma makro więc nie widać dobrze, ale jak Tż wróci to zrobię jakiś już gotowy i wtedy podeślę. Na razie musi wystarczyć Wasza wyobraźnia

Załącznik 3084006
A na co będą te koraliki?
Stary 2010-05-05, 21:01   #2723
madmuazelle
BAN stały

Eli,oj do zrobienia takich obrączek trzeba mieć cierpliwość.
Stary 2010-05-05, 21:04   #2724
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Moja promotorka podała nam schemat pracy, ale nie powiedziała nic o tym jak każdy indywidualnie powinien się do tego zabrać. Co po kolei już odnośnie tematu. Ja lubię pisać, ale zawsze mam jakiś plan, a teraz czuję jakbym w ciemno działała. I jeszcze te wszystkie zasady przypisów, cytatów itd...
A jak dokładnie brzmi tytuł tej pracy? Może jakoś pomogę Bo ja część teoretyczną mam za sobą (prawie, bo zostało mi do dopisania kilka odnośników do literatury i zrobienie wykresów ). Wcześniej mówiłam, że badania to pikuś - najgorsza ta teoria, ale teraz widzę, że się myliłam

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Eli,oj do zrobienia takich obrączek trzeba mieć cierpliwość.
Dokładnie. Mi by się nie chciało w to bawić (bo wychodzę z założenia, że goście nie zwracają na takie rzeczy uwagi, więc tym bardziej nie warto), ale podziwiam, że Ellin się chce i ma do tego cierpliwość
Stary 2010-05-05, 21:05   #2725
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Fajne
To fajno,że się podobają.
Stary 2010-05-05, 21:11   #2726
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
A na co będą te koraliki?
tak jak pisałam- na kieliszki. Na nóżki od kieliszków do wina. Widziałam filmik na youtube, gdzie proponowali fajne dekoracje ślubne- normalnie taka ozdoba jest bardzo droga, ale ja za grosze zrobię swoje. W pełni sama odpowiadam za dekoracje i nie będzie ich wiele, ale będą oryginalne Cała zastawa i obrus będzie biały. Ja na serwetkach zawiążę bordowe kokardy, będzie na środku stał czerwony wazon i wokoło niego świece czerwone i w innych jego odcieniach. I czerwono- srebrne koraliki na kieliszku. Wydaje mi się, że to ładne tanim kosztem. Mam tez 7 parapetów- obstawię je miskami z wodą, kulkami szklanymi (czerwonymi i przeźroczystymi) i umieszczę pływające świeczki a po obu stronach świece. Parapety są duże, a okna półokrągłe- będzie ładnie
Poniżej foty z netu jak to wygląda.
Załącznik 3084058 Załącznik 3084059

Załącznik 3084060 Załącznik 3084061

Załącznik 3084062

Edytowane przez Ellin_ak
Czas edycji: 2010-05-05 o 21:12
Stary 2010-05-05, 21:11   #2727
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Dokładnie. Mi by się nie chciało w to bawić (bo wychodzę z założenia, że goście nie zwracają na takie rzeczy uwagi, więc tym bardziej nie warto), ale podziwiam, że Ellin się chce i ma do tego cierpliwość
Ja do takich robotek nie mam cierpliwości,więc również podziwiam elli
Stary 2010-05-05, 21:11   #2728
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Bedzie super Przeciez jestes doskonale przygotowana
Kurde, wlasnie mi mama oznajmila, ze ona zamawia winietki bo gdzies tam niedaleko jest drukarnia i normalnie od razu mam stresa, bo na cos nie mam wplywu i boje sie ze jakies wiejskie mi kupi, bo ona potrafi tak ni w piec ni w dziesiec cos wybrac. Nic to, najwyzej pojade w poniedzialek i nowe zamowie. Okropna jestem, no nie?

Cytat:

Brawo! Zrobiłam LISTĘ
A ja sobie pomyslalam przez chwilke, ze maly seksik mialas z TZNo tak, lista
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 21:15   #2729
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
A ja sobie pomyslalam przez chwilke, ze maly seksik mialas z TZNo tak, lista
TŻcik w pracy, wiec seksik mogłabym jedynie z tym kolesiem co na mnie w podpisie pałą macha, ale mam na niego focha, więc z seksu nici
Stary 2010-05-05, 21:16   #2730
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
A jak dokładnie brzmi tytuł tej pracy? Może jakoś pomogę Bo ja część teoretyczną mam za sobą (prawie, bo zostało mi do dopisania kilka odnośników do literatury i zrobienie wykresów ). Wcześniej mówiłam, że badania to pikuś - najgorsza ta teoria, ale teraz widzę, że się myliłam

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Tytuł to: "Uwarunkowania wypalenia zawodowego ratowników medycznych w kontekście międzykulturowym.", ale myślę że jest niepełny. Będę pisała o tym jak forma pracy wpływa na psychikę ratownika w Polsce i Stanach i o tym jak widzą pomoc psychologa: czy ją dostają, czy są zadowoleni, czy chcą innej, jak sobie ja wyobrażają. Będzie do tego kwestionariusz Maslach i moja ankieta. Promotorka kazała mi dodać jeszcze poza warunkami pracy jeszcze jeden czynnik- osobowościowy, ale jeszcze nie zdecydowałam jaki. Powiedziała, że to co chcę zrobić to za mało na magisterkę- pewnie ma racje, tylko wydaje mi się to takie zbędne...

co do koralików- szybko się je robi i do tego to takie tanie. Koleżanka z pracy zajmuje się dodatkowo robieniem biżu więc jak będzie miała 2 zmianę i cisze w pracy to mi pomoże i tez trochę zrobi. Pójdzie szybko. A mnie się to bardzo spodobało.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości